Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   A taktikai elem (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3898)

Serg 01-16-2010 12:39

A 30-as szorzóval egy a probléma hogy a topklán tagjai beüthetetlenek maradnak ugyan úgy mint a 70 essel csak sokkal olcsóbban

Remedy 01-16-2010 12:46

Quote:

Originally Posted by none (Post 237086)
bben ha bever egy mf, és vissza szeretnél rá fokozni, hogy beverhesd, akkor ebből a kati mennyiségből min 1,5szer annyi földet fedezel, mint amit ütéssel hozol.. főleg, ha szövid is fokoz veled, mert különben nem férnél be, ha elenged pár pacit az mf..

1. a szovim nem lesz beverve, neki keveset kell fokoznia.
2. Emlekeim szerint a fedezes mintha 20 korig tartana, egy kiseres 2 korig. (de te nyugodtan maradj ott lenn 20 korig, hatha lejjebb ver a csoport, lelked rajta)

Volt vmi ertelme is ennek a beirasodnak, vagy csak kotozkodsz feleslegesen?

Remedy 01-16-2010 12:48

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 237089)
A 30-as szorzóval egy a probléma hogy a topklán tagjai beüthetetlenek maradnak ugyan úgy mint a 70 essel csak sokkal olcsóbban

Szakadj mar le a topklanrol, a 20as szorzo tenne epphogy sebezhetetlenne minket az altalam vazolt taktika miatt, megis ellene vagyok. Mi lenne ha egy pillanatra felretenned az onzosegedet? :)

Serg 01-16-2010 12:57

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 237092)
Szakadj mar le a topklanrol, a 20as szorzo tenne epphogy sebezhetetlenne minket az altalam vazolt taktika miatt, megis ellene vagyok. Mi lenne ha egy pillanatra felretenned az onzosegedet? :)

:D ugyan már Remy nem kell a ködösítés olyan megoldás kell ami minden országra megoldja a problémát és nem képez egy beüthetetlen réteget a játékon belül.
Kicsit el kéne gondolkoznod azon hogy ha valaki nem ugyanúgy látja a dolgokat az nem feltétlen: ellenség,buta,kötözködős,szemellenzős,láma...

Remedy 01-16-2010 12:59

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 237094)
:D ugyan már Remy nem kell a ködösítés olyan megoldás kell ami minden országra megoldja a problémát és nem képez egy beüthetetlen réteget a játékon belül.

Ezt mondom en is. Hallgatom azt a javaslatot, aminek szerinted ennek eleget tesz. (kodositesrol pedig szo nincs...) (jelenleg aki elfokoz, nem beuthetetlen, igenis beutod, moralja csokken, stb...)

A 20-as javaslattal pl. tamadhatatlan lenne.

none 01-16-2010 13:03

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 237091)
1. a szovim nem lesz beverve, neki keveset kell fokoznia.
2. Emlekeim szerint a fedezes mintha 20 korig tartana, egy kiseres 2 korig. (de te nyugodtan maradj ott lenn 20 korig, hatha lejjebb ver a csoport, lelked rajta)

Volt vmi ertelme is ennek a beirasodnak, vagy csak kotozkodsz feleslegesen?

2k hekin ez kb 4000+1600pont orinként az 8k kati orinként össz 24k.. csak ebből simán fedezel 100 hekit.. de ha van, aki leverjen, akkor valószínű van neked is más, akiről felkapaszkodj.. bben elég sűrű a mezőny ~1-2k heki között, legalábbis mikor arra jártam.. így simán feljebb mehetsz ütéssel.. felette meg elég ritka ahhoz, hogy kivárd a 20 kört ütés nélkül.. egyébként is szembe lehet menni, senki nem tiltja meg.. és ez a legolcsóbb..

none 01-16-2010 13:06

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 237095)
Ezt mondom en is. Hallgatom azt a javaslatot, aminek szerinted ennek eleget tesz. (kodositesrol pedig szo nincs...) (jelenleg aki elfokoz, nem beuthetetlen, igenis beutod, moralja csokken, stb...)

A 20-as javaslattal pl. tamadhatatlan lenne.

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228840)
Hossza töprengés után született egy elképzelésem, ami pont ugyannyival nehezíti a rállást mint az elfokozást, mindezt úgy, hogy a 100k-s határhoz nem nyúlunk.

Az el nem férő népesség értéknövelő hatását változtatnám a kövekzező képpen:
Az országba el nem férő lakosság a pontokba a következőképpen számítana bele:

100k el nem férő lakosig ugyanúgy mint most 5 ember/ pont (20k emelkedésig) (tehát a játékmenet 90%-ában nem kavar be)
100-300k el nem férő lakosnál 10ember/pont(40k emelkedésig)
300-900k el nem férő lakosnél 30 ember/pont(60k emelkedésig)
900-1.700k el nem éfrő lakosnál 40 ember/pont(80k emelkedésig)
1.700-2.700k el nem férő lakosnál 50 ember/pont.(100k emelkedésig)

Ezzel, mind a ráállás mind az elfokozás lehetősége megmarad, az irreális távról való ráállás viszont igen drága lesz, miközben az elvándorlás miatt az első körben kevesebbel csökken a támadó pontja, tehát kisebb bontással elérehtő és visszatámadható lesz.
Mindeközben fokozással csökkenthető a foglalt föld mennyiség, de minnél jobban csökkenteni akarod annál drágább lesz.

esetleg valami matematikus kitalálhatna rá valami egyszerű képletet.

szerintem ez a javaslat eleget tesz annak, hogy csökkenjen jelentőssen a 0 hekis ütések száma..
legalábbis nekem ez a javaslat tetszik a legjobban a topikbol..

Remedy 01-16-2010 13:06

Quote:

Originally Posted by none (Post 237096)
2k hekin ez kb 4000+1600pont orinként az 8k kati orinként össz 24k.. csak ebből simán fedezel 100 hekit.. de ha van, aki leverjen, akkor valószínű van neked is más, akiről felkapaszkodj.. bben elég sűrű a mezőny ~1-2k heki között, legalábbis mikor arra jártam.. így simán feljebb mehetsz ütéssel.. felette meg elég ritka ahhoz, hogy kivárd a 20 kört ütés nélkül.. egyébként is szembe lehet menni, senki nem tiltja meg.. és ez a legolcsóbb..

Remek, ha szerinted ez igy van, csinald ugy. De ettol meg ne vedd el a taktikai lehetoseget attol, aki nem egeszen ugy szeretne csinalni, ahogy Te.

Xeper 01-16-2010 13:33

Quote:

Originally Posted by none (Post 237097)
szerintem ez a javaslat eleget tesz annak, hogy csökkenjen jelentőssen a 0 hekis ütések száma..
legalábbis nekem ez a javaslat tetszik a legjobban a topikbol..

A 0 foglalásos probléma kapcsán szerintem a 100k pont mint fix tényezővel van probléma. Ha ez egy hektártól függő paraméterré alakulna, annak lenne egyedül értelme. Ez a 100k -mint a példa is mutatja- mérettől függő értéket képvisel. Hatalmas országokkal könnyen elérhető ekkora mozgás, viszont tisztán a fokozás bekorlátozása nem jó ötlet a bontással való melléereszkedés lehetősége miatt. Kisebb országoknál pedig éppen az arányaiban magas fokozás miatt lekövethetetlen bontással a manőver.

Ha a foglalás mértéke nagyobb hekin hekiarányosan csökken (pl 10% értékkülönbség esetén nullázódik), akkor nincs szükség a Wand által javasolt büntető arányokra. Ebbe az arányos változásba pedig a népesség racionális mértékű pontba számítása szépen belesimulna. Ezt a számot pedig valahogy úgy érdemes meghatározni, hogy szimmetrikus legyen a helyzet visszatámadhatósági szempontból. Erre írta Remy amit írt, erre számoltam egy támadást. Azt lenne érdemes kitalálni, hogy mekkora bebontásnak megfelelő ponttávolságot lehessen áthidalni fokozással. De mindennek a kiindulópontja ebben a topicban: 100k helyett méretarányos csökkenésre van szükség.

none 01-25-2010 11:49

esetleg mi lenne, ha ha 100k érték külnöbség jelentene egy kisebb %os csökkenést (pl 85-90%-ot), és utána exponenciálissan elkezdene nőni minden egyes %hoz szükséges katona.. (100% pl kéne 2,5-5 milla kati..) így jelentőssen le lehetne csökkenteni a károkat, és megmaradna a ráfokozás is..

All times are GMT +1. The time now is 21:17.