Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   eRepublik (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3465)

Pali papa 08-14-2009 02:24

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 221509)
21:20-kor a teljes francia gabonakínálat:

http://heyjoe.hu/google/images/bbc9b...3%A9vtelen.JPG

Jó de az is hülye aki a csigaevőknél veszi a búzát, mikor lehet reptetni az orgot...
:D:D:D
Én is donatelek, mint az őrült, mert a feketepiacon nincs búza... :D

laci 08-14-2009 08:03

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 221602)
Jó de az is hülye aki a csigaevőknél veszi a búzát, mikor lehet reptetni az orgot...

Off:

100%-ig egyetértek azzal amit Remy írt korábban: nem lehetne ezeket úgy megírni hogy az egyszerű halandók is megértsék? Olvasgatnám ezt a témát, mert tetszik a játék és gondolkodom hogy belevágjak, de egyszerűen nem lehet érteni, miről beszéltek. Meg vagyok győződve arról hogy mindezt magyarul is meg lehet fogalmazni, egy kis gondolkodással...

szamóka 08-14-2009 09:29

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 221602)

Pedig veszik hidd el, másfél nap alatt 6 gold profit q1 búzacégben...

Quote:

Originally Posted by laci (Post 221608)
Off:

100%-ig egyetértek azzal amit Remy írt korábban: nem lehetne ezeket úgy megírni hogy az egyszerű halandók is megértsék? Olvasgatnám ezt a témát, mert tetszik a játék és gondolkodom hogy belevágjak, de egyszerűen nem lehet érteni, miről beszéltek. Meg vagyok győződve arról hogy mindezt magyarul is meg lehet fogalmazni, egy kis gondolkodással...

Ugyanazt tudom mondani, mint Remynek: regisztrálj (szigorúan meghívóval/reflinkkel) , kb két nap és minden világos lesz.

Remedy 08-14-2009 11:09

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 221614)
Ugyanazt tudom mondani, mint Remynek: regisztrálj (szigorúan meghívóval/reflinkkel) , kb két nap és minden világos lesz.

Azert a "donatelek" jatek ide vagy oda, nekem is fajt. Mintha az angol hodban azt mondanam (magyaroknak!) hogy "attackolok" a tamadok helyett. Persze hogy lehet erteni, de vmi iszonyuan csunya, es nagyon bantja a nyelverzekem... :)

Bocs az offert... :)

csabi 08-14-2009 11:18

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 221618)
Azert a "donatelek" jatek ide vagy oda, nekem is fajt. Mintha az angol hodban azt mondanam (magyaroknak!) hogy "attackolok" a tamadok helyett. Persze hogy lehet erteni, de vmi iszonyuan csunya, es nagyon bantja a nyelverzekem... :)

Bocs az offert... :)

pedig az attackolok-ot használják.. :(

Von 08-14-2009 12:26

Pedig egyszerű oka van annak, hogy miért angol szavakat használunk: ha nem azt használnák a játékon belül káosszá válna a kommunikáció, hogy mikor ki mit fordított le nem pontosan és mi a fenét akar valaki mondani éppen?
Így sokkal hatékonyabb a kommunikáció, ennyi.
Abban igazatok van, hogy kifelé nincs nagy jelentősége ennek, de a megszokás nagy úr :)

Bogár 08-14-2009 14:09

Quote:

Originally Posted by Von (Post 221620)
Pedig egyszerű oka van annak, hogy miért angol szavakat használunk: ha nem azt használnák a játékon belül káosszá válna a kommunikáció, hogy mikor ki mit fordított le nem pontosan és mi a fenét akar valaki mondani éppen?
Így sokkal hatékonyabb a kommunikáció, ennyi.
Abban igazatok van, hogy kifelé nincs nagy jelentősége ennek, de a megszokás nagy úr :)

Ezen a véleményen vagyok én is.
Leginkább a magyar, programozással foglalkozó könyvekhez tudnám hasonlítani ezt a helyzetet. Gőzöm sincs, hogy mit akarnak mondani a lefordított, erőltetett kifejezésekkel.

És egyébként is. Asszimilálódni kell, érted? Asszimilálódni. :D

Bogár 08-14-2009 14:11

Quote:

Originally Posted by Bogár (Post 220610)
Q3 ház eladó. Összkomfort, felújított, csendes környezet.
15 arany.

Elkelt... .

Von 08-14-2009 21:38

szánalom

Na, jelentkezek update-tel, és ha olvassátok a címet, akkor tudhatjátok, hogy érdekes lesz :mad:

Mi történt a spanyol pénzzel?

Fehérlófia Koppány vette meg ugye a céget, 14.000 goldot kivett belőle a "collect" gombbal, azaz adózni kellett, tehát 7000 ment a Magyar Nemzeti Banknak és 7000 a franciáknak. A franciák ezt el is utalták később a PEACE-nek, a 7000 gold meg többé kevésbé ott van az államnál, persze már költöttek belőle.
Azonban 2000 gold és 35000 ESP (azaz még 1500 goldnyi valuta) ott maradt Feherlofia Koppánynál, abból tankoltunk Asturiasban.
De bennem felmerült a kérdés, hogy ha abból tankoltunk Asturiasban, akkor miért is nem először az államnak ment a pénz és utána tankolásra?
Hát utánajártam és ki is derítettem azt ami ebből a folyamatból nyilvánvaló is volt. Nevezetesen hogy a pénz egy részét felosztották magánemberek között. Magyarán ellopták.
Na most mivel a Doggett ötlete volt megvenni a céget, így neki jár pénz, nyilván, hiszen magának is megtarthatta volna. De másnak? Másnak mi alapján?
Többszáz goldról van szó, amit eÁtlagember nem is lát életében sem.
Eddig azt hittem ez egy játék, és úgy is játsszák. De meg kellett állapítanom, hogy itt sem különbözik a vezetés a való élettől.
Szánalmasnak tartom ezt a hozzáállást, nem kicsit, nagyon.
Nincsenen pontos infóim arról, hogy ki kapott és mennyit. Feltételezem Pali papa nem kapott szociális miniszterként :) Hogy miért feltételezem? Azért mert azt tudom, hogy a közeli "haverok" kaptak belőle.
Nevetséges :eek:
Ettől független baromi jó a játék, de most gondolkozom azon, hogy lemondok a picsába a stratégiai hírszerzéses pozíciómról, ilyeneknek minek dolgozni? Bár azt meg kell hagyni, hogy a közvetlen felettesem, Rlazol a világ egyik legjobb embere, épp ezért neki nem is volt benne a keze ebben, szóvá is tette, aminek az lett az eredménye, hogy nem ő lesz a Kard következő elnökjelöltje.
Lehet még fokozni is a szánalmat

Hex 08-14-2009 22:53

Quote:

Originally Posted by Von (Post 221637)
Na, jelentkezek update-tel, és ha olvassátok a címet, akkor tudhatjátok, hogy érdekes lesz :mad:

fel a fejjel. Örökké nem eshet. HIába egy játék, ez az e-való élet. Fel a fejjel és küzdjetek tovább

All times are GMT +1. The time now is 21:20.