Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Találós Kérdések :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3259)

Dus 11-22-2008 15:11

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 197549)
Gratsza az lett, bár egy kis kötöszködni való ebben is van, de sztem csak hülyén fogalmaztad meg:)

Igen...az lesz a gondd :D

Xeper 11-22-2008 15:21

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 197549)
Gratsza az lett, bár egy kis kötöszködni való ebben is van, de sztem csak hülyén fogalmaztad meg:)

Jó lett, de van ennél tisztább megoldás is, azért tűnik hülyének a fogalmazás -számomra legalábbis :)

Írjam meg a tisztábbat, vagy gondolkoztok ezen is picit?

Grat a megoldásért :)

Dus 11-22-2008 15:22

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 197551)
Jó lett, de van ennél tisztább megoldás is, azért tűnik hülyének a fogalmazás -számomra legalábbis :)

Írjam meg a tisztábbat, vagy gondolkoztok ezen is picit?

Grat a megoldásért :)

Küldd el priviben légyszi :)

Valezius 11-22-2008 22:04

Tegyük fel, hogy az ember pontosan két hétig bírja evés vagy alvás nélkül. Mit tennél kétheti éhezés és alvatlanság végén: ennél-e vagy aludnál?

Aki ismeri ne árulja el...

Ditke 11-22-2008 22:10

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 197577)
Tegyük fel, hogy az ember pontosan két hétig bírja evés vagy alvás nélkül. Mit tennél kétheti éhezés és alvatlanság végén: ennél-e vagy aludnál?

Inni lehet? és még pontosítsunk, hogy 2 hétig nem aludhat, vagy egyáltalán nem tud elaludni, mert nem mindegy!

vityu 11-22-2008 22:11

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 197577)

Arról nincs benne szó, hogy kétheti éhezést ÉS alvást egyáltalán bír-e. Csak vagy az egyiket vagy a másikat bírja két hétig... Szerintem rosszul tetted fel a kérdést!

Valezius 11-22-2008 22:38

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 197579)
Arról nincs benne szó, hogy kétheti éhezést ÉS alvást egyáltalán bír-e. Csak vagy az egyiket vagy a másikat bírja két hétig... Szerintem rosszul tetted fel a kérdést!

Másoltam valahonnan, de szerintem is így kell feltenni. Külkönben nem is lenne találós kérdés.
És gyakorlatilag meg is oldottad. Grat :)

De azért szájbarágósabban: a két esemény nem hat egymásra.
Ha egy hétig nem alszol, és már 10. napja nem ettél, akkor még életben vagy.
de a következő 4napban enned kell, és a következő 7napban pedig aludnod, ha bármelyik nem következik be, meghalsz. Az egyszerűség kedvéért 1mp alvás, vagy 1gramm étel újraindítja ciklust. (Persze lehetne arányosítani, hogy heti 7kg ételt kell megenned, ha 7nap után eszel 1kg-ot, akkor nyersz 1napot, ha 1dekát, akkor meg csak 1/100napot, azaz 15percet.)

Quote:

Inni lehet? és még pontosítsunk, hogy 2 hétig nem aludhat, vagy egyáltalán nem tud elaludni, mert nem mindegy!
A mondat úgy kezdődik, hogy tegyük fel, innentől nem lehet azon vitatkozni, hogy jaj nem így van a valóságban. Az ivás kérdése teljesen mindegy.

Aztán úgy folytatódik, hogy mit tennél ez és ez után.
Tehát tök mindegy, hogy miért nem alszol, egyszerűen ez van és kész.

Valezius 11-22-2008 23:13

Egy "igazi" találós kérdés.

4nagy kártyás lemegy a kocsmába, ahol játszani kezdenek.
2óra elteltével befejezik a játékot, mindenki elégedett, mivel fejenként 1000Ft-tal többel megy haza, mint amivel jött.
Rajtuk kívül senki más sem játszott a kocsmában.
Hogy lehet ez?

vityu 11-23-2008 02:43

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 197583)
Másoltam valahonnan, de szerintem is így kell feltenni. Külkönben nem is lenne találós kérdés.
És gyakorlatilag meg is oldottad. Grat :)

:)

*rövidke kicsit:)*

Xeper 11-23-2008 11:54

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 197586)
Egy "igazi" találós kérdés.

4nagy kártyás lemegy a kocsmába, ahol játszani kezdenek.
2óra elteltével befejezik a játékot, mindenki elégedett, mivel fejenként 1000Ft-tal többel megy haza, mint amivel jött.
Rajtuk kívül senki más sem játszott a kocsmában.
Hogy lehet ez?

Több módja is van, annyira aluldefiniált a feladat :)
Külföldiek voltak, és jöttek Magyarországra -váltottak pénzt.
Találták.
Eladtak valamit.
Kártyát adtak el, mint kártyás = kártya árus :D
Nagy kártyások, de mikor játszani kezdenek, nem kártyáznak, hanem pl 'nyerőautomatával' (pénznyelő :D) játszanak, és véletlenül nyernek.
Bérjátékosok, és 500Ft órabérük van :)

All times are GMT +1. The time now is 03:36.