Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   tekercskopás változása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2766)

Valezius 03-10-2008 18:35

Quote:

Originally Posted by ddjjm (Post 164645)
ehhez miért kell gnómnak lenni? bocs, nem közözködni akarok, de ezt most nem értem..

Mert ha nem gnóm vagy óriás leszel jó eséllyel ellopják a tekit, ha arra vársz, hogy kopás előtt rakd vissza...
Persze félelf tolvajjal is megpróbálhatod.

Hóhér 03-10-2008 18:40

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 164549)
Ha a tekijeit valaki otthon tartja, és a kopást a mostani 19-ed részében szabjuk meg, akkor összességében kevesebb kopik körönkénti kopással 19 kör után, mint most. (inverz kamatos kamat)
Ha nagy tételed van piacon, akkor vagy felkelsz piacolni, vagy nem. Ha felkelsz, mindegy hogyan kopik. Ha nem, akkor úgyis bekopik az előbb leírt módon kisebb mértékben.
Összességében tehát szerintem mindenki jobban járna a körönkénti kopással.

hoppáá

még Xepi is egyet ért, végül ez a reménytelen javaslat révbe érhet?

:D

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 164624)
Csak azt felejted el, hogyha valaki gnóm, akkor nem kell azonnal visszaraknia, ahogy hazaér. Mondjuk 35körönkét rakja vissza, míg ha körönként kopik, akkor 26körönként kell visszarakni.

Tényleg mindenki jobban jár? :confused:

normális esetben eladja a tekercsét nem? vagyis nem jön haza semmi...
akkor járt a legjobban, mert eladta a tekercset, hiszen azért rakta ki a piacra nem?

:D

Attee 03-13-2008 10:44

A kopás és a könyvtár kapcsolata

A tekercsekkel és azok kopásával alapvetően az a bibi, hogy a tekiknek nincs "tárolóhelyük". Javaslom, hogy a tekercseket a könyvtárban kelljen tárolni. Ha már a gnómnak van olyan varázslata, hogy Könyvtárkulcs, ami a tekilopást megakadályozza, akkor értelemszerűen a tekiknek a könyvtárban a helyük. Egyébként is vicc, hogy Könyvtárkulcsot fel lehet rakni úgy is, hogy az országnak egy darab könyvtára sincs. Akkor mit zár kulcsra a varázslat?
Javaslom, hogy egy könyvtár 2-3000 tekercset tudjon tárolni. Az el nem férő tekik kopása a normál tekikopás 4x-ese lenne (fajtánként részarányosan).
Földfoglalásnál ha könyvtárat foglal a támadó, az abban lévő tekiket is viszi (szintén tekifajtánként részarányosan).

Betelgeuse 03-13-2008 16:14

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 164549)
Ha a tekijeit valaki otthon tartja, és a kopást a mostani 19-ed részében szabjuk meg, akkor összességében kevesebb kopik körönkénti kopással 19 kör után, mint most. (inverz kamatos kamat)
Ha nagy tételed van piacon, akkor vagy felkelsz piacolni, vagy nem. Ha felkelsz, mindegy hogyan kopik. Ha nem, akkor úgyis bekopik az előbb leírt módon kisebb mértékben.
Összességében tehát szerintem mindenki jobban járna a körönkénti kopással.

Ha a nagyanyámnak áramszedője lenne Ő lenne a trolibusz...:) A mindenkiben ezek szerint nem vagyok benne mert tuti rosszabbul járnék, mint mindenki aki tekiben tartalékol... Eddig 1x sem kellett a tekikopás miatt felkelnem éjjel, jókor kell kitenni...

Synkel 03-13-2008 16:18

Quote:

Originally Posted by Attee (Post 165140)
A tekercsekkel és azok kopásával alapvetően az a bibi, hogy a tekiknek nincs "tárolóhelyük". Javaslom, hogy a tekercseket a könyvtárban kelljen tárolni. Ha már a gnómnak van olyan varázslata, hogy Könyvtárkulcs, ami a tekilopást megakadályozza, akkor értelemszerűen a tekiknek a könyvtárban a helyük. Egyébként is vicc, hogy Könyvtárkulcsot fel lehet rakni úgy is, hogy az országnak egy darab könyvtára sincs. Akkor mit zár kulcsra a varázslat?
Javaslom, hogy egy könyvtár 2-3000 tekercset tudjon tárolni. Az el nem férő tekik kopása a normál tekikopás 4x-ese lenne (fajtánként részarányosan).
Földfoglalásnál ha könyvtárat foglal a támadó, az abban lévő tekiket is viszi (szintén tekifajtánként részarányosan).

Ez ugye nem volt komoly, csak eltévesztetted a viccek topicot?

Tsobi 03-13-2008 16:57

Quote:

Háháhá LooL :D

-Fegya- 03-13-2008 20:35

Quote:

Ezt még kiegészíteném avval, hogy a piacon még jobban kopjon a teki. Elvégre az országban vigyáznak a tekikre, óvják, ahogy tudják. Viszont Báhia közel sem olyan gondos. Teljesen természetes, hogy nála jobban kopnak a tekik! :)

Tavacska 03-14-2008 04:17

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 165271)
Ezt még kiegészíteném avval, hogy a piacon még jobban kopjon a teki. Elvégre az országban vigyáznak a tekikre, óvják, ahogy tudják. Viszont Báhia közel sem olyan gondos. Teljesen természetes, hogy nála jobban kopnak a tekik! :)

de Bahia nem használja, forgatja nap mint nap, max. nála porosodik :D

a tekikopás ügyében viszont tartozkodom, nekem most is jó és úgy is jó lesz... alkalmazkodom, ha bevezetik :)

Tsobi 03-14-2008 11:58

No,írtam gyorsan még fél millió tekit,csak hogy ne legyen fenék a számból.
Szerintem abszolut megoldható,hogy a tekik ne csússzanak szét. Mikor visszajön,körváltás legelején(!) kiteszed mindet. Ha ehhez fel kell kelni éjszaka,akkor fel kell kelni.AKi nem kel fel,annak számolnia kell a minimális kopással.De neki bizonyára nem olyan fontos ez,hogy megzavarja álmát :)

Paliking 03-14-2008 12:43

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 165340)
No,írtam gyorsan még fél millió tekit,csak hogy ne legyen fenék a számból.
Szerintem abszolut megoldható,hogy a tekik ne csússzanak szét. Mikor visszajön,körváltás legelején(!) kiteszed mindet. Ha ehhez fel kell kelni éjszaka,akkor fel kell kelni.AKi nem kel fel,annak számolnia kell a minimális kopással.De neki bizonyára nem olyan fontos ez,hogy megzavarja álmát :)

Hát ha egy fajtából írtad, akkor biztos nem fog szétcsúszni :) Amúgy nem tudom mi alapján jutottál erre a következtetésre. Idézet a súgóból:

"A piacra küldött áruk minimum fél órán át nem kerülnek fel a piacra, de legkésőbb 3 órán belül megjelennek azon, mint eladásra kínált áru."

Ha többféle tekid van, hosszabb távon szét fog csúszni. Ha olyan helyen vagy, ahol nyúlhatnak, igen gyorsan el tud fogyni az 5 piac. Ha ráadásul a szétcsúszott tekiknél nem kockáztatsz, és nem a körváltás végén teszed ki a tekit, akkor nem is tudod azt kihasználni, hogy 2 körön keresztül legyen piacod.

All times are GMT +1. The time now is 02:06.