Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2443)

Paliking 03-18-2008 13:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165773)

Hmm, az eredeti felvetés szerint nem fedezné el, mert csak 3000 hektár fölött lenne ez elhasználható. De ez valóban sántít nekem picit, és meggyőzhető vagyok arról, hogy lentebb indított felfedezés esetén is elfogyjon, még akkor is, ha itt effektíve kedvezményt nem vesz érte igénybe.

Szerintem ez a része nagyjából mindegy is, annyira kevés olyan ori lesz, akinél ez befolyásolhatja a játékot.

Paliking 03-18-2008 13:09

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165777)
Nem csinálok úgy, de én nem látok összefüggést aközött, hogy földre ütünk a haladásért, vagy leállunk szöviháborúzni.
Így ezt az oldalát a dolognak, hogy mi töténik szöviháborúban teljesen mellékesnek tartom a javaslat szempontjából.

Ha földre ütsz haladásért, előbb-utóbb háború lesz belőle. Azt próbálom megvilágítani, hogy itt ugyanannyit kockáztat a varis/tolis is. Szerintem.

Valezius 03-18-2008 13:11

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 165781)
Ha földre ütsz haladásért, előbb-utóbb háború lesz belőle. Azt próbálom megvilágítani, hogy itt ugyanannyit kockáztat a varis/tolis is. Szerintem.

Ha olyat ütsz, akivel háború lesz, akkor az a te döntésed vagy hibád. Úgyhogy továbbra se hiszem, hogy a szöviháborúkat bele kellene keverni.

Synkel 03-18-2008 13:24

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165777)
Nem csinálok úgy, de én nem látok összefüggést aközött, hogy földre ütünk a haladásért, vagy leállunk szöviháborúzni.
Így ezt az oldalát a dolognak, hogy mi töténik szöviháborúban teljesen mellékesnek tartom a javaslat szempontjából.

Pedig van összefüggés. Maga a szövi. A varis nem csak akkor varis amikor épp földet akar ütni a hadis, mint ahogy a tolis sem csak akkor tolis. Mindkettő kiveszi a részét állandó jelleggel a szövetség életéből, sőt, még azt se merném kijelenteni, hogy nem hatékonyan. És szöviháborúban télleg ők az első célpont:)
Járjon nekik a kedvezmény az ütött földre.

A-ban klántámadáskor jár mindenkinek, ez gondolom nem lehet kétséges. Jár annak az elfnek is, aki az ütés kedvéért abbahagyta a kajatermelést, és keményen bebetonozza/íjazza magát, hogy az esetleges szembejövő klánseregek ellen védjen, azaz egy darab lovat nem ad a támadók mellé.

Paliking 03-18-2008 13:25

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165782)
Ha olyat ütsz, akivel háború lesz, akkor az a te döntésed vagy hibád. Úgyhogy továbbra se hiszem, hogy a szöviháborúkat bele kellene keverni.

Nem mindenhol tudod megválogatni, hogy kit ütsz. Van ahol kevés a lehetőség, és csak annyi a döntés, hogy ütsz, vagy nem ütsz.
De nem a szöviháborút kavartam ide, hanem azt, hogy ha egy szövetségben egy hadis üt, akkor abból nagy valószínűséggel a tolis/varis is kivette a részét. Lehet, hogy sereggel, lehet, hogy mással. Én nem látok különbséget a segítségben aközött, hogy sereggel, vagy aközött, hogy varival/tolival segített a másik. Vagy éppen tőle hívott be védelmet a hadis.

Valezius 03-18-2008 13:35

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 165787)
A-ban klántámadáskor jár mindenkinek, ez gondolom nem lehet kétséges. Jár annak az elfnek is, aki az ütés kedvéért abbahagyta a kajatermelést, és keményen bebetonozza/íjazza magát, hogy az esetleges szembejövő klánseregek ellen védjen, azaz egy darab lovat nem ad a támadók mellé.

Persze, hogy nem kérdés. Mivel kockázatot vállalnak, ha valami balul üt ki földet fognak veszíteni.
Jó meggyőztél, az, hogy a támadók arányában kapjon kedvezményt nem jó, akkor ne kapjon csak a támadó.

A kockázatot kell jutalmazni.

A varis, tolis a szövetség része, de az adott támadásnál nem vállalnak kockázatot, így nekik nem jár az extra jutalom. Viszont ők se a semmiért dolgoznak, hanem a zsákmányért, ami természetesen jár nekik.

tdomo 03-18-2008 15:54

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165798)
Persze, hogy nem kérdés. Mivel kockázatot vállalnak, ha valami balul üt ki földet fognak veszíteni.
Jó meggyőztél, az, hogy a támadók arányában kapjon kedvezményt nem jó, akkor ne kapjon csak a támadó.

A varis, tolis a szövetség része, de az adott támadásnál nem vállalnak kockázatot, így nekik nem jár az extra jutalom. Viszont ők se a semmiért dolgoznak, hanem a zsákmányért, ami természetesen jár nekik.

Szerintem ez butaság. Hogyne vállalnák a kockázatot ők is az adott támadásnál? Az esetek nagy többségében nem a hadist kísérik, hanem a tolvajhoz, vagy a varázslóhoz mennek földért.

Kutyuleee 03-18-2008 16:13

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165798)

Nem mindig a támadó vállalja a legnagyobb kockázatott, sokszor, jóval kisebb védelme marad otthon a varisnak tolisnak, mert átküldik a támadóhoz, ha számitható szembejövés/kisérés. és a te megfogalmazásodban a kockázatot vállaló személynek a legkisebb a kockázata pl. ezekben az esetekben. ráadásul lehet ép a tolisnak/varisnak köszönhető a beütés, mert csapódás elött kitekizik, ellopják az embereit, legyújtják rengetik stb. egy jó szövetségben, szerintem legalább olyan fontos a tolis vagy a varis, mint a hadis.

Valezius 03-18-2008 16:21

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 165812)
Szerintem ez butaság. Hogyne vállalnák a kockázatot ők is az adott támadásnál? Az esetek nagy többségében nem a hadist kísérik, hanem a tolvajhoz, vagy a varázslóhoz mennek földért.

Hát ezt azért nem tudom elhinni...

Ati 03-18-2008 16:21

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165772)
a 95%-uk mire A-ba ér elfedezi, tehát nem nyer rajta semmit.

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165773)
az eredeti felvetés szerint nem fedezné el, mert csak 3000 hektár fölött lenne ez elhasználható. De ez valóban sántít nekem picit, és meggyőzhető vagyok arról, hogy lentebb indított felfedezés esetén is elfogyjon, még akkor is, ha itt effektíve kedvezményt nem vesz érte igénybe.

Valezius felvetette ezt a kérdést, de egy picit elsiklott fölötte mindenki abba az irányba, hogy a tolis/varis vajon mennyire veszi ki a részét a háborúból.

Pedig ez egy lényeges elvi kérdés: a kedvezményes felfedezési lehetőség elhasználódjon-e 3000 hektár alatti felfedezéskor is (ahol effektíve semmi kedvezményt nem nyújt), vagy csak 3000 hektár fölött.

Mindkettő teljesen logikus.

All times are GMT +1. The time now is 16:10.