Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Kis felfedezés módosítás! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1312)

Kutyuleee 03-27-2007 23:14

Nagyon teccik hogy konkrét átgondolt javaslat úgyhogy példákat is rendelsz hozzá. támogatom a koncepciót viszont annyival kiegésziteném, hogy áthidaljuk a hóhér által felvetett problémát, hogy az arány ne csökkenjen ha bekerülsz a top10%-ba.

Hóhér 03-27-2007 23:31

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 83028)
Nagyon teccik hogy konkrét átgondolt javaslat úgyhogy példákat is rendelsz hozzá. támogatom a koncepciót viszont annyival kiegésziteném, hogy áthidaljuk a hóhér által felvetett problémát, hogy az arány ne csökkenjen ha bekerülsz a top10%-ba.

nem biztos, hogy van értelme annak amit írtam, majd levezeti valaki, aki jobban át tudja gondolni.

:)

Remedy 03-27-2007 23:48

Quote:

Ez igy hulyeseg, akkor a top 10%ban nem tudsz szakadekokat atfedezni....

Synkel 03-28-2007 00:07

Quote:

Igazán ott lenne értelme az egésznek, lévén ott vannak a legnagyobb szakadékok...

-Fegya- 03-28-2007 09:19

A hozzászólásokból azt a következtetést vontam le, hogy ki kell egészíteni a javaslatomat egy 6. ponttal:

6. Aki nem fedezhet fel (top4 illetve elfnél top10%), annak nem csökken a felfedezési aránya.
Szerintem ez teljesen logikus kiegészítés. Ha nem használhatja fel a csökkenést, akkor ne gyűjtse előre a felfedezési kedvezményt arra az időre, amikor kiesik a topból. Ha ilyenkor is gyűjthetné, akkor kiverése esetén azonnal visszafedezhetne. Ez tényleg túl nagy előny lenne.

Xeper 03-28-2007 14:28

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 83068)
A hozzászólásokból azt a következtetést vontam le, hogy ki kell egészíteni a javaslatomat egy 6. ponttal:

6. Aki nem fedezhet fel (top4 illetve elfnél top10%), annak nem csökken a felfedezési aránya.
Szerintem ez teljesen logikus kiegészítés. Ha nem használhatja fel a csökkenést, akkor ne gyűjtse előre a felfedezési kedvezményt arra az időre, amikor kiesik a topból. Ha ilyenkor is gyűjthetné, akkor kiverése esetén azonnal visszafedezhetne. Ez tényleg túl nagy előny lenne.

Szerintem ezt a kört is lehetne tovább tágítani legalább annyira, amennyire Ákos javasolta: a topklán tagjainak ne csökkenjen a fedezési arányuk. Ez a két besorolás nem feltétlenül fedi egymást, úgyhogy akár a topklán+top4+elfek 10% felett is stagnálhatnának.

Hóhér 03-28-2007 19:36

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 83236)
Szerintem ezt a kört is lehetne tovább tágítani legalább annyira, amennyire Ákos javasolta: a topklán tagjainak ne csökkenjen a fedezési arányuk. Ez a két besorolás nem feltétlenül fedi egymást, úgyhogy akár a topklán+top4+elfek 10% felett is stagnálhatnának.

persze megint a szerencsétlen toppklánt mi??

:p :p :p

-Fegya- 03-28-2007 19:42

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 83236)

Én ebben a kérdésben bizonytalan vagyok. A jelenlegi helyzetben gyorsabb felzárkózást biztosítana kiegészítésed, de
-egyik feltétel sem volt 1A specifikus. Ez az lenne
-el tudok képzelni olyan helyzetet, amikor több, közel egyforma klán verseng az első helyért. Ilyen esetben igazságtalan lenne az elsővel szemben.
-az üldözőknek így is van előnye (ha kevesebb is) a felfedezési képlet 1.6-s hatványa miatt.

Hóhér 03-28-2007 19:49

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 83353)
Én ebben a kérdésben bizonytalan vagyok. A jelenlegi helyzetben gyorsabb felzárkózást biztosítana kiegészítésed, de
-egyik feltétel sem volt 1A specifikus. Ez az lenne
-el tudok képzelni olyan helyzetet, amikor több, közel egyforma klán verseng az első helyért. Ilyen esetben igazságtalan lenne az elsővel szemben.
-az üldözőknek így is van előnye (ha kevesebb is) a felfedezési képlet 1.6-s hatványa miatt.

pont ezen gondolkoztam...

hogy nem csak A ban lenne értelme, hanem minden csopiban...

de hogyan?

aki a toppba van annak ne csökkenjen a fedezési rátája?

az meg az A ra nem jó... ( a többi csoportra jó szerintem )

:confused:

Bogár 03-28-2007 21:16

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 83004)
1. Minden körben minden aktív ország felfedezési arányából levonunk annyit, hogy a felfedezési arány 1000 kör alatt 10%-t csökkenjen. (0,01%-t).

ez nem lenne fair, mivel egy 10000 hekis ország hamarabb "ledolgozná" a 100 heki fedezését, mint egy 1000 hekis ori. a 100 10000-nek csupán az 1%-a, ami így 100 kör alatt nullázódna, viszont 1000-nek 10%-a, amihez kell 1000 kör. ez megint sokkal jobban kedvezne a nagyobb oriknak, ami természetes módon sérti a szememet. úgy jó lenne, ha a felfedezési arány nem %-onként csökkenne, hanem körönként 1 hekivel (ez 10000-nek a 0,01%-a), így 100 heki fedezését ugyanannyi idő alatt dolgozna le egy nagy ori, mint egy kisebb.

(a bányászatos részt külön nem idézem be, oda is ez vonatkozik nagyjából)

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 83004)
Így a felfedezési arány negatív is lehet, ami azt jelenti, hogy a ráta nélküli alapfelfedezést csökkenti!
(...)
5. Bármekkora is a felfedezési arány, 1 hektár felfedezésének katonaigénye nem csökkenhet 225 fő alá.

nem értek egyet ezzel: a minimum ráta maradjon 0%, és ne vehessen fel negatív értéket. nem kellene ennyire túlozni azért...

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 83068)

az A-ban a 4. helyezett ki tudná játszani a dolgot. mivel 1 klánban vannak a tagok, felváltva lehetnek a 4. helynél lennebb, így tudnák csökkenteni a rátáikat...
és ugyanúgy az elfek is kijátszák a dolgot: nem fedeznek a top10%-on álló ország területéig, hanem csak néhány hekivel kevesebbet.

All times are GMT +1. The time now is 19:15.