Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés javaslat (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=852)

Ati 11-22-2006 18:22

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 45274)
ati, csak azert talaltam ki par esetleges elonyt a torpenek (ami csak a felfedezessel kapcsolatban segiti, semmi masnal), amiert az elobb azt mondtad h az en javaslatom szerint keves banyat fedezhet maganak a torpe. nem muszaly ez bevezetni, ez csak 1 megoldas lett volna h a torpe tobb banyaval rendelkezhessen.

Ez oké, de minek, amikor a törpe most is rengeteg bányával tud rendelkezni? Felfedez, és kapja a bányákat dögivel. Drága a felfedezés. Azért van szövetségben, hogy a szövetség segítse.

Nem újabb előnyöket kell neki adni, hanem hagyni, hogy felfedezzen. A Te javaslatod ezt nem teszi lehetővé, maximum nagyon extrém helyzetekben, amiből -- bár még senki nem reagált rá -- nem hiszem, hogy túl sok van.

Ilyen felállás mellett szerintem még a top30%-ba jutás sem egyszerű feladat neki, hát még egy esetleges magasabb helyre jutás. A már elfogadott javaslat szerint mindenképp be tud jutni a top30%-ba, vagy magasabbra, maximum tovább tart, ha nem üt.

Továbbra is sokkal barátibb megoldásnak tartom hagyni feljutni, mint teljesen elzárni tőle a fordulás lehetőségét.

csavo 11-22-2006 18:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 45272)
Ez remek, de klánütés nem a kisebb [3as, 2es] szinteken van, hanem az 1/A-ban, ahol hiába fér el 62,4 egység 1 barakkban, ha a területének fele bánya, a barakkokban pedig íjászok laknak, akik nem túl erős támadóértékkel rendelkeznek.

altalaban klanutesnel lecserelik az ijjakat lovakra :) legalabbis a mi klanunkban ugy szokas :D
azon kivul a mi torpenknek "csak" a negyede banya, megis jol ellat minket. es ha klancsatarol van szo, akkor meg 16% haz, meg esetleg 4% templom (ami sok), es a maradek arakk, ez 55% barakkot jelent. kovacs, raktar nem kell klanuteskor. azert 55% barakkbol igencsak jo kis sereget el lehet inditani, nemde?

Ati 11-22-2006 18:26

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 45277)
altalaban klanutesnel lecserelik az ijjakat lovakra :) legalabbis a mi klanunkban ugy szokas :D
azon kivul a mi torpenknek "csak" a negyede banya, megis jol ellat minket. es ha klancsatarol van szo, akkor meg 16% haz, meg esetleg 4% templom (ami sok), es a maradek arakk, ez 55% barakkot jelent. kovacs, raktar nem kell klanuteskor. azert 55% barakkbol igencsak jo kis sereget el lehet inditani, nemde?

Ez esetben a felfedezés módosítása abszolút nem érint Titeket. Ez a legjobb hír.

Másokat érint. A Ti klánotok összeszokott, és időbelileg meg tudjátok oldani a seregcseréket stb. Más ezt nem biztos, hogy meg tudja oldani, tőlük miért vegyük el a fordulás lehetőségét? Ezt az egyet nem látom én még mindig.

Miért kellene bárkit is kizárni abból, hogy bármilyen módszerrel, akár teljes védekező felállással is, de fordulni tudjon?

A Te javaslatod szerint nem fog tudni.

csavo 11-22-2006 18:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 45276)
Továbbra is sokkal barátibb megoldásnak tartom hagyni feljutni, mint teljesen elzárni tőle a fordulás lehetőségét.

hat aki nem tud 160k ertekre felmenni csak felfedezessel, az nem erdemli meg a fordulas lehetoseget... de meg az en javaslatommal is megoldhato ez olyan kicsi orszagoknal nem igazan eletbevago ez a felfedezesvaltozas. ott nem sok vizet kavar a dolog. ne a fordulaslehetosegen gondolkozz, hanem a topbajutason. ha ilyen drasztikusan megnehezul a felfedezes, lehetetlen lessz utolerni a top klant. ha ujra eggyesulnek, +10 milla lessz az ertekuk. hogy klanban utoloerjek oket, kell 10 darab 1 milla erteki ori. hogy fog 10 orszag ugy felkerulni ilyen fedezesi arak mellett? sehogy! gondolkozz! ezzel megolod a jatekot a topban....

Xeper 11-22-2006 18:35

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 45281)
hat aki nem tud 160k ertekre felmenni csak felfedezessel, az nem erdemli meg a fordulas lehetoseget... de meg az en javaslatommal is megoldhato ez olyan kicsi orszagoknal nem igazan eletbevago ez a felfedezesvaltozas. ott nem sok vizet kavar a dolog. ne a fordulaslehetosegen gondolkozz, hanem a topbajutason. ha ilyen drasztikusan megnehezul a felfedezes, lehetetlen lessz utolerni a top klant. ha ujra eggyesulnek, +10 milla lessz az ertekuk. hogy klanban utoloerjek oket, kell 10 darab 1 milla erteki ori. hogy fog 10 orszag ugy felkerulni ilyen fedezesi arak mellett? sehogy! gondolkozz! ezzel megolod a jatekot a topban....

Javaslom a http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1030 topic olvasgatását :)

Ati 11-22-2006 18:37

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 45281)

Csak azért, hogy a 10 darab 1 millió értékű ország nehogy unatkozzon, ha esetleg önszántukból összeállnak egy klánba, másoktól vegyük el a lehetőséget, hogy valaha is bejussanak a top30%-ba?!

Ha ez a javaslat lényege, akkor a válaszom egyértelmű nem.

csavo 11-22-2006 18:44

:D
az csak 1 pelda volt. ugyanugy ahogy 10 ori nem fogja tudni utolerni a toppot, 20 vagy xx ori sem. es ugyanugy senki sem fog tudni utolerni senkit. (ez tulzas, persze h lesznek meg utesek, de vekonyan). itt nem kell konkretan venni semmit, en peldakat veszek, amik konnyebben megerthetove teszik a mondanivalomat.

csavo 11-22-2006 18:51

megint az a franya top30%!!! nem hiszem el... miert akadalyozna meg egy +20k hekis orszag egy 3500 hekis orszag fejlodeset?

Ati 11-22-2006 19:29

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 45294)
megint az a franya top30%!!! nem hiszem el... miert akadalyozna meg egy +20k hekis orszag egy 3500 hekis orszag fejlodeset?

Fellép 1500 hektáron (1400 hektár környékén már léphet B-ből), felfedez még 1500 hektárt (a javaslatod szerinti 50%), van 3000 hektáron, és ez biza nem elég a top30%-ba jutáshoz. Több felfedezést pedig a javaslatod nem tesz lehetővé.

csavo 11-22-2006 19:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 45314)
Fellép 1500 hektáron (1400 hektár környékén már léphet B-ből), felfedez még 1500 hektárt (a javaslatod szerinti 50%), van 3000 hektáron, és ez biza nem elég a top30%-ba jutáshoz. Több felfedezést pedig a javaslatod nem tesz lehetővé.

nem, kiveve ha nem ut meg 150 hektart. igy felfedezhet ujabb 150et, es hopp maris 3300 hekin van, ami a top30% alja. de meg uthet 100at es fedezhet ujabb 100at, hogy stabil 3500 hekin legyen, ott ulhet nyugodtam amig letelnek a szukseges korei. es arrafele suru a mezony, meg ha ember fajjal is jatszik, akkor is kap 1000 kor alatt a kronikaban valakit akit hazakiserhet es hozhat tole par szaz hektart..

mar bocsanatot kerek, ha valakit megsertenek, de aki 1Aban jatszik es nem szandekozik 1et sem tamadni... a menjen es jatszodjon gazdalkodj okosan-t vagy romizzen....annak nem valo a hodito nevu strategiai jatek...

Ati 11-22-2006 19:41

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 45323)
nem, kiveve ha nem ut meg 150 hektart. igy felfedezhet ujabb 150et, es hopp maris 3300 hekin van, ami a top30% alja. de meg uthet 100at es fedezhet ujabb 100at, hogy stabil 3500 hekin legyen, ott ulhet nyugodtam amig letelnek a szukseges korei. es arrafele suru a mezony, meg ha ember fajjal is jatszik, akkor is kap 1000 kor alatt a kronikaban valakit aki hazakiserhet es hozhat tole par szaz hektart..

Egy torony+íjas ország nem fog 150+100 hektárt ütni.

Anno levlistán is felvetődött ez, hogy minimális ütött földhöz kötni a továbblépést, akkor ott ez el lett vetve, most nem hozom fel ismét.

Ez a javaslat a csak felfedezéssel haladó országok fordulását lehetetlenné teszi. Ez tény.

Innentől kezdve részemről teljesen elvetve.

Szecsa 11-22-2006 19:49

Az elfeket sajnálnám, akik még korábban fedezésre lennének kényszerűlve a top10% előtt!
Multkor mesélte Xeper, hogy mennyire nehéz egy elffel ütni...bár igaz, azt 500k ponthoz igazitotta, es nem tudom, mennyivel masabb pl. mindez 170k ponton...

csavo 11-22-2006 19:50

:) rendben nem vitatkozok tovabb. jojjon aminek jonnie kell.

Reaktor 11-22-2006 19:57

Szerintem lehet az elf fajjal támadni, földet foglalni, de ez mellékes.

Nekem valamikor a téma legelején volt egy olyan javaslatom, hogy amíg a felfedezett terület nem éri el a foglalt területet addig a felfedezés ne legyen extrém drága.

Nyilván drágább mint most, de nem extrém drága.

Ezt ötvözve Csávó javaslatával talán születhet megoldás.

50%-os arány felett legyen drága.
Alatta is drágább, de ne extrém módon.

Ui. Törpét pedig csak akkor kell kihagyni szövetségi támadó hadműveletből, ha a ráállás miatt indokolt, vagy a törpét vivő játékos nem tud csatázni.

Iron 11-22-2006 21:57

Üdv! Én Atti ötletét támogatom, vagyis ezt:

"Ennek fényében a 700.000 pontnál magasabb értékű országok 100% felfedezési arányról kezdenek. Ez a mai állapot, mire a módosítás bekerül, ez már csökkenhet az addig történt csaták függvényében. Az 525.000 pontnál magasabb értékű országok aktuális területük 75%-áról indulnak, mint eddig fedezett terület, a 350.000 pontnál magasabb értékű országok az aktuális területük 50%-áról, a 175.000 pontnál magasabb értékű országok pedig az aktuális területük 25%-áról. Az ennél kevesebb ponttal rendelkező országok számlálója nulláról indul. A top30% eléréséhez 160.000 pont szükséges."

Nehezen álltam rá a gondolatra, hogy módosíthatják a felfedezést, de ez nem is hangzik rosszul. Igy a nagy orik csak ütéssel mehetnek tovább, a kisebbek pedíg vígan játszhatnak.

Az hogy aki fedez annak drágább legyen, vagy korlátozott, és ütéssel ez a mérték lejjebb mehet stb..ez elég bonyolultnak és túlpörgetettnek találom.

Iron 11-22-2006 22:13

Hopsza, most kaptam egy fülest, hogy valszeg félre érthettem...:(
Na szép!

Ugy értelmeztem hogy 700k felett nem lehet fedezni, 525k érték felett az ország hekiszámának a 25%-át lehetne fedezni, majd 350k érték felett az ország hekiszámának at 50%-át.....

Sztem ez se lenne rossz :))
Bár lehet még jobban le lehetne szűkíteni a napi fedezés mértékét, így sokkal kevesebben fedeznének. Sztem

Lehet hülyeség...

wand 11-23-2006 00:26

no, pár napig nem figyelek és ennyit írtok... :)

én nem értek egyet csavo javaslatával túl picik a számai.

az, hogy valaki 10-20K-n bármilyen indokkal 225 vagy 450 katonáért fedezhessen szerintem tárgyilagosan nézve nonszensz.

az elfogadott javaslat szerintem teljessen betölti a célját, miszerint magas hektáron már ne érje meg felfedezni.

egyedül a törpével van gond, lévén neki "joga van" bányát tartani, ezért törpe.

szerintem könnyedén megoldható, ha a törpéknek minden hektáron engedünk egy olcsóbb felfedezést (mondjuk a javaslat szerinti kijövő értékének a negyedét és csak célzot felfedezsnél), mindaddig a míg a területének max 15%át el nem éri a bányák és a lelőhelyek aránya.
persze emiatt 10K felett a 15% alatti bányáit ne bonthassa. (különben nemsoká 10 törpe lenne az első )
ezáltal minden hektáron be tudná tölteni szerepét egy klánban. de nem "szállhat" el.

Arwen 11-23-2006 08:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 45284)
Csak azért, hogy a 10 darab 1 millió értékű ország nehogy unatkozzon, ha esetleg önszántukból összeállnak egy klánba, másoktól vegyük el a lehetőséget, hogy valaha is bejussanak a top30%-ba?!

Ha ez a javaslat lényege, akkor a válaszom egyértelmű nem.

Ha jól emlékszem, éppen te mondtad egyszer, hogy miért hívják Hódítónak a játékot.
Nem azért, hogy felfedezésről szóljon! Aki nem tud támadni, annak nincs helye A-ban, és főleg nem érdemli meg, hogy forduljon.

Alba 11-23-2006 09:38

A törpe tud támadni és szövi támadásban is jó.
Volt egyszer egxy elemzés hogy kienk mekkora támadóérték tu kijönni és a törpe elég elöl végzet.

Persze 30-40% termőterület mellett ez nem megoldahtó de ha az nincs akkor siman tud ütni.

Mephisto 11-23-2006 10:54

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 45443)
Ha jól emlékszem, éppen te mondtad egyszer, hogy miért hívják Hódítónak a játékot.
Nem azért, hogy felfedezésről szóljon! Aki nem tud támadni, annak nincs helye A-ban, és főleg nem érdemli meg, hogy forduljon.

Csavo, Arwen, olvasom miket írtok. Gondolkoztok Ti?
Jelenleg egy olyan klán tagja vagyok, amit mi hoztunk létre kb 1 éve. Full defenziv klán. Próbálunk minnél több tartalékot felhalmozni, és közben haladni is felfelé. Egy hadisunk van és 5 termelő beállítotságú ország.
Az az 5 ember most hagyja abba a játékot, mert nem ütött (elfek, törpék)?
Az persze gondolom meg se fordult a fejetekben, hogy valaki azért nem üt, mert nincs ideje rá, vagy más célok motiválják. Van olyan klántársam, aki heti 4-5 ZH alatt meg sem áll, és nem a vizsgaidőszakra gondolok. Van ki 3 műszakban tolja.
Csak azért ne hódítozzanak, mert most így áll az életük? Kívánom, hogy egyszer még legyen a klánomban 4 embernek annyi ideje, mint régen. Garantálom, hogy Csávó lesz az első aki MNT-t fog küldeni...
Bocs ha kicsit eldurrant az agyam, de nem fogom azért abbahagyni vagy éppen abbahagyatni másokkal a hódítót, mert nem tud a nap 24 órájában a gép elött lenni, miközben régebben a legjobb játékosok egyike volt. Azért ne játszhasson valaki a hódító 1/A szintjén, mert nem üt???
Szóval maradjon meg csak a felfedezés, legyen megdrágítva, de ne ellehetetlenítve. Az életképtelen (más jelzővel nem akarom illetni) ötleteket meg hagyjátok otthon...
Amúgy meg az, hogy olcsóbbá teszed a felfedezést, hogy több ütés legyen ötletre inkább nem mondok semmit...

monro 11-23-2006 13:03

Quote:

Originally Posted by Mephisto (Post 45490)
Csak azért ne hódítozzanak, mert most így áll az életük? Kívánom, hogy egyszer még legyen a klánomban 4 embernek annyi ideje, mint régen.
Bocs ha kicsit eldurrant az agyam, de nem fogom azért abbahagyni vagy éppen abbahagyatni másokkal a hódítót, mert nem tud a nap 24 órájában a gép elött lenni, miközben régebben a legjobb játékosok egyike volt. Azért ne játszhasson valaki a hódító 1/A szintjén, mert nem üt???

Nem mondták, hogy hagyjátok abba :)
Sztem ebben az esetben számotokra édesmindegy, hogy az 1A alján-közepén vagy a tetején termelgettek... vagy esetleg az 5.-re átlépve. Termelgetni bármelyik szint bármelyik részén lehet,felesleges ehhez felfedezni, mert csak leverik rólatok.

Különben is minek 5 termelő egy klánba? Na mindegy ugy jáccik mindenki ahogy neki jó, de nehogymár az szabja meg a szabályokat aki 2 naponta 1x lp be :o

Ati 11-23-2006 13:09

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45529)
Sztem ebben az esetben számotokra édesmindegy, hogy az 1A alján-közepén vagy a tetején termelgettek... vagy esetleg az 5.-re átlépve.

Részemről ez a jalaslat már el lett vetve, úgyhogy nem nagyon akartam már hozzászólni, de ehhez kénytelen vagyok megint.

Nem tud az 5. szintre átlépni! Pont ez a baj. Ha azt mondod egy idő után, hogy tilos tovább fedeznie, akkor nem fog bekerülni a top30%-ba, és nem tud lefordulni az 5. szintre.

A megadott számokkal már most is lehetetlen a top30%-ba bekerülni. Finomítani persze lehetne a számokon, de minek? Hogy 2 hónap múlva, amikor változik a top30% határa, akkor megint más számok legyenek? És 2 hónap múlva megint és megint? Ezzel teljesen követhetetlenné válik a felfedezés, még ha úgy is alakítjuk a számokat, hogy most épp be tudjon valaki kerülni a top30%-ba.

csavo 11-23-2006 13:14

Quote:

Jelenleg egy olyan klán tagja vagyok, amit mi hoztunk létre kb 1 éve. Full defenziv klán. Próbálunk minnél több tartalékot felhalmozni, és közben haladni is felfelé. Egy hadisunk van és 5 termelő beállítotságú ország.
Az persze gondolom meg se fordult a fejetekben, hogy valaki azért nem üt, mert nincs ideje rá, vagy más célok motiválják. Van olyan klántársam, aki heti 4-5 ZH alatt meg sem áll, és nem a vizsgaidőszakra gondolok. Van ki 3 műszakban tolja.
Csak azért ne hódítozzanak, mert most így áll az életük? Kívánom, hogy egyszer még legyen a klánomban 4 embernek annyi ideje, mint régen. Garantálom, hogy Csávó lesz az első aki MNT-t fog küldeni...
Szóval maradjon meg csak a felfedezés, legyen megdrágítva, de ne ellehetetlenítve. Az életképtelen (más jelzővel nem akarom illetni) ötleteket meg hagyjátok otthon...
Amúgy meg az, hogy olcsóbbá teszed a felfedezést, hogy több ütés legyen ötletre inkább nem mondok semmit...

kedves mephisto :)
ha vennel annyi faradsagot hogy utanaszamolj a dolgoknak, akkor rajonnel h az en javaslatommal sokkal tobbet tudnal fedezni, mint a xepievel. persze 1 adott hatarig: amig nem eri el az orszag teruletenek a felet a felfedezett arany. hoditot jatszunk nem felfedezosdit. akinek nincs ideje utni, az jatszhat, nem mondta senki hogy hagyja abba, viszont nem fog soha a topba kerulni, ami szerintem korrekt. egy felfedezos orszagnak nincs helye a hodito nevu jatek topjaban... az mntvel kapcsolatos dologhoz meg inkabb nem mondok semmit :D

Gyula 11-23-2006 13:46

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 45535)
kedves mephisto :)
ha vennel annyi faradsagot hogy utanaszamolj a dolgoknak, akkor rajonnel h az en javaslatommal sokkal tobbet tudnal fedezni, mint a xepievel. persze 1 adott hatarig: amig nem eri el az orszag teruletenek a felet a felfedezett arany. hoditot jatszunk nem felfedezosdit. akinek nincs ideje utni, az jatszhat, nem mondta senki hogy hagyja abba, viszont nem fog soha a topba kerulni, ami szerintem korrekt. egy felfedezos orszagnak nincs helye a hodito nevu jatek topjaban... az mntvel kapcsolatos dologhoz meg inkabb nem mondok semmit :D

Csavó miért kell butaságokat beszélni? ez valami tévhit h csak az játszik aki üt. Nem értem h hogyan és miért került ez a köztudatba?

Remedy 11-23-2006 14:50

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 45545)
Csavó miért kell butaságokat beszélni? ez valami tévhit h csak az játszik aki üt. Nem értem h hogyan és miért került ez a köztudatba?

Most kivetelesen egyetertek a Gyulaval. Ne korlatozzuk mar le a lehetosegeket.

Reaktor 11-23-2006 14:53

Quote:

Nézd ha nincs időd az A ra akkor onnan ahonnan vagy békésen le tudsz fordulni.
Vagy ki tudsz menni szk-ra.
Vagy szabira-klánszabira.
Az 1/A lényege a háború, és nem a felfedezek termelek nem csinálok soha (és itt a hangsúly a sohán van) semmi offenzív jellegű dolgot.

Lehet sokan megköveztek, de az a véleményem, hogy aki sem egyéniben, sem klánszinten nem tud eredményes katonai akciót produkálni az nem érett a kisszámra!

Alba 11-23-2006 14:57

Az egy nagy marhaság.
Ha valaki fedezget az igy startégia.Miéert vennénk el attól a lehetőséget hogy azt játsza amit szeret?

Ugy is látható hogy fedezgeti a top 10% ba mondjuk eseélytelen, és eszméletlen drága.

csavo hozzászólást ne mis méltatom-.

Reaktor 11-23-2006 14:58

Persze az is korrekt lenne, hogy 50%-os arány felett is lehessen fedezni, de onnantól legyen "nagyon" drága.

Alba 11-23-2006 15:02

Azert ezzel se értek egyet reaktor.

Gondolj bele.Ahhoz hogy egy klán sikerese legyen nagy sok dolog kell.Nem mindeki lép be olyan klánba ahol számolatlanul van a pénz.
Ami ugye A ba minél magasabbra törsz annál jobban fog kelleni.

Ezert először ha ilyen terveket dédelget egy klán termelnie kell.Ugye te se gondolod hogy 2400 hekin B ből fellépő klánok esélyesen sikeresek leszek A ban is.Ahhoz valamelyik csoportban ha akár nem mindben termelniük kell.

Monjuk 3 milla lo es ugyanenniy ijj nem árt a piacon ha topos terveket dédelget valaki. Ezt meg beszrezni A ban kell szerintem.

Ezert aki termelget az nem bizots hogy mondjuk fel ev mulva is azt fog.

Reaktor 11-23-2006 15:16

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 45561)
Azert ezzel se értek egyet reaktor.

Gondolj bele.Ahhoz hogy egy klán sikerese legyen nagy sok dolog kell.Nem mindeki lép be olyan klánba ahol számolatlanul van a pénz.
Ami ugye A ba minél magasabbra törsz annál jobban fog kelleni.

Ezert először ha ilyen terveket dédelget egy klán termelnie kell.Ugye te se gondolod hogy 2400 hekin B ből fellépő klánok esélyesen sikeresek leszek A ban is.Ahhoz valamelyik csoportban ha akár nem mindben termelniük kell.

Monjuk 3 milla lo es ugyanenniy ijj nem árt a piacon ha topos terveket dédelget valaki. Ezt meg beszrezni A ban kell szerintem.

Ezert aki termelget az nem bizots hogy mondjuk fel ev mulva is azt fog.

Ez így van mindennek az alapja az erős gazdaság.

De nem kell sok millió ló az induláshoz.
2400 hekin pl ha van valakinek 70-80K lovasa az valószínűleg bőven elég.

monro 11-23-2006 16:02

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 45559)

csavo hozzászólást ne mis méltatom-.

Félig off, de megeröltető dolog beidézni azt akinek éppen válaszoltok?? Követhetetlen sokszor ha az ember épp belecsöppen valahol egy témába. Nem személy szerint neked célzom Alba, de most megint eszembe juttattad ezzel a hsz-szel.

Gyula 11-23-2006 16:12

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45529)
Nem mondták, hogy hagyjátok abba :)
Sztem ebben az esetben számotokra édesmindegy, hogy az 1A alján-közepén vagy a tetején termelgettek... vagy esetleg az 5.-re átlépve. Termelgetni bármelyik szint bármelyik részén lehet,felesleges ehhez felfedezni, mert csak leverik rólatok.

Különben is minek 5 termelő egy klánba? Na mindegy ugy jáccik mindenki ahogy neki jó, de nehogymár az szabja meg a szabályokat aki 2 naponta 1x lp be :o

Monro ennek fényében, minden iylen termelgetős felfedezgetős békés klán forduljon zérózon le az 5-be :)
Ti meg maradjatok vagy 50-en az A-ban, felfedezés nélkül persze és csatázgassatok :)

monro 11-23-2006 16:23

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 45574)
Monro ennek fényében, minden iylen termelgetős felfedezgetős békés klán forduljon zérózon le az 5-be :)
Ti meg maradjatok vagy 50-en az A-ban, felfedezés nélkül persze és csatázgassatok :)

Gyula a mondanivalóm lényege nem ez.
Sportnyelvre fordítva...
Egy sárgaöves judós ne akarjon az olimpiára kiutazni. Maradjon meg a háziversenyek szintjén és tegye a dolgát. Amint úgy érzi, hogy képes levizsgázni és megszerezni a feketeövet esetleg pár danvizsgát akkor levizsgázva (a H-ban ez mondjuk az ütés, klánütés) túlléphet a háziversenyek világán és nemzetközi vizeken folytathatja.

monro 11-23-2006 18:18

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 45103)
Én is úgy veszem észre, hogy szavazáskor kevesen gondoltak bele, hogy milyen is, ha valaki sokat fedez korábban. Az irányszámokban viszont mindenki egyetértett, tehát akár lehetne ez az átlag fedezés értéke (50% fedezés eseténi katona költség), amennyivel eltér az ország ettől, annyival drágább a fedezés:
0% fedezés esetén az eltérés -50%, tehát felébe kerülne
100% fedezés esetén az eltérés +50%, tehát 1,5* annyiba kerülne

0 és 100% fedezés közti különbség így is 3*-os lenne, és a meghatározott irányszámok lennének az átlagos ár.

Attila legalább ezt a módosítást tegyük bele a játékba, hogy játszhatóbb legyen a "holtsáv". Ha se részklán se felfedezés nem lesz ezentúl akkor kb kivégeztük a 600K fölött lévő országok játéklehetőségét a következő 1-2 évre :(

Iron 11-23-2006 18:42

Üdv! Meg kell drágítani a fedezést, egy bizonyos hektár felett, de aki eddig megtehette eztán is megfogja, max nem ilyen mértékben.

Az, hogy eddig ütött-e vagy fedezett-e és ehhez mérten drágítani, sztem hülyeség.

Vagy egy bizonyos érték felett (hektár felett), a felfedezést letiltani, igy a nagy orik is kénytelenek csak ütni.

Ati 11-23-2006 19:12

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 45676)
Üdv! Meg kell drágítani a fedezést, egy bizonyos hektár felett, de aki eddig megtehette eztán is megfogja, max nem ilyen mértékben.

Az, hogy eddig ütött-e vagy fedezett-e és ehhez mérten drágítani, sztem hülyeség.

Vagy egy bizonyos érték felett (hektár felett), a felfedezést letiltani, igy a nagy orik is kénytelenek csak ütni.

A megbeszélésen, szavazáson stb már túlvagyunk.

Ati 11-23-2006 19:12

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45664)
Attila legalább ezt a módosítást tegyük bele a játékba, hogy játszhatóbb legyen a "holtsáv". Ha se részklán se felfedezés nem lesz ezentúl akkor kb kivégeztük a 600K fölött lévő országok játéklehetőségét a következő 1-2 évre :(

Ezt még átgondolom.

Iron 11-23-2006 19:15

Atti, összegezeni lehetne, akkor, hogy most hogy néz ki a fedezés majd ?
Mert én már nem tudom.

Ati 11-23-2006 19:25

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 45704)
Atti, összegezeni lehetne, akkor, hogy most hogy néz ki a fedezés majd ?
Mert én már nem tudom.

Jelen pillanatban ami meg lett szavazva, az van bekészítve.

Gyula 11-23-2006 19:42

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45664)

A 600k feletti orik már nem bizonyították a rátermettségüket ahoz hogy leforduljanaka az 5-be? Nem a felfedezést kellene itt módositgatni csak bevezetni hogy az A-ban is egy bizonyos top kör után essen a morál persze itt töb legyen mitn az alsóbb csopikban. Meg oldodna a holt sáv problémája is asszem.

All times are GMT +1. The time now is 14:49.