![]() |
Quote:
Nem újabb előnyöket kell neki adni, hanem hagyni, hogy felfedezzen. A Te javaslatod ezt nem teszi lehetővé, maximum nagyon extrém helyzetekben, amiből -- bár még senki nem reagált rá -- nem hiszem, hogy túl sok van. Ilyen felállás mellett szerintem még a top30%-ba jutás sem egyszerű feladat neki, hát még egy esetleges magasabb helyre jutás. A már elfogadott javaslat szerint mindenképp be tud jutni a top30%-ba, vagy magasabbra, maximum tovább tart, ha nem üt. Továbbra is sokkal barátibb megoldásnak tartom hagyni feljutni, mint teljesen elzárni tőle a fordulás lehetőségét. |
Quote:
azon kivul a mi torpenknek "csak" a negyede banya, megis jol ellat minket. es ha klancsatarol van szo, akkor meg 16% haz, meg esetleg 4% templom (ami sok), es a maradek arakk, ez 55% barakkot jelent. kovacs, raktar nem kell klanuteskor. azert 55% barakkbol igencsak jo kis sereget el lehet inditani, nemde? |
Quote:
Másokat érint. A Ti klánotok összeszokott, és időbelileg meg tudjátok oldani a seregcseréket stb. Más ezt nem biztos, hogy meg tudja oldani, tőlük miért vegyük el a fordulás lehetőségét? Ezt az egyet nem látom én még mindig. Miért kellene bárkit is kizárni abból, hogy bármilyen módszerrel, akár teljes védekező felállással is, de fordulni tudjon? A Te javaslatod szerint nem fog tudni. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ha ez a javaslat lényege, akkor a válaszom egyértelmű nem. |
:D
az csak 1 pelda volt. ugyanugy ahogy 10 ori nem fogja tudni utolerni a toppot, 20 vagy xx ori sem. es ugyanugy senki sem fog tudni utolerni senkit. (ez tulzas, persze h lesznek meg utesek, de vekonyan). itt nem kell konkretan venni semmit, en peldakat veszek, amik konnyebben megerthetove teszik a mondanivalomat. |
megint az a franya top30%!!! nem hiszem el... miert akadalyozna meg egy +20k hekis orszag egy 3500 hekis orszag fejlodeset?
|
Quote:
|
Quote:
mar bocsanatot kerek, ha valakit megsertenek, de aki 1Aban jatszik es nem szandekozik 1et sem tamadni... a menjen es jatszodjon gazdalkodj okosan-t vagy romizzen....annak nem valo a hodito nevu strategiai jatek... |
Quote:
Anno levlistán is felvetődött ez, hogy minimális ütött földhöz kötni a továbblépést, akkor ott ez el lett vetve, most nem hozom fel ismét. Ez a javaslat a csak felfedezéssel haladó országok fordulását lehetetlenné teszi. Ez tény. Innentől kezdve részemről teljesen elvetve. |
Az elfeket sajnálnám, akik még korábban fedezésre lennének kényszerűlve a top10% előtt!
Multkor mesélte Xeper, hogy mennyire nehéz egy elffel ütni...bár igaz, azt 500k ponthoz igazitotta, es nem tudom, mennyivel masabb pl. mindez 170k ponton... |
:) rendben nem vitatkozok tovabb. jojjon aminek jonnie kell.
|
Szerintem lehet az elf fajjal támadni, földet foglalni, de ez mellékes.
Nekem valamikor a téma legelején volt egy olyan javaslatom, hogy amíg a felfedezett terület nem éri el a foglalt területet addig a felfedezés ne legyen extrém drága. Nyilván drágább mint most, de nem extrém drága. Ezt ötvözve Csávó javaslatával talán születhet megoldás. 50%-os arány felett legyen drága. Alatta is drágább, de ne extrém módon. Ui. Törpét pedig csak akkor kell kihagyni szövetségi támadó hadműveletből, ha a ráállás miatt indokolt, vagy a törpét vivő játékos nem tud csatázni. |
Üdv! Én Atti ötletét támogatom, vagyis ezt:
"Ennek fényében a 700.000 pontnál magasabb értékű országok 100% felfedezési arányról kezdenek. Ez a mai állapot, mire a módosítás bekerül, ez már csökkenhet az addig történt csaták függvényében. Az 525.000 pontnál magasabb értékű országok aktuális területük 75%-áról indulnak, mint eddig fedezett terület, a 350.000 pontnál magasabb értékű országok az aktuális területük 50%-áról, a 175.000 pontnál magasabb értékű országok pedig az aktuális területük 25%-áról. Az ennél kevesebb ponttal rendelkező országok számlálója nulláról indul. A top30% eléréséhez 160.000 pont szükséges." Nehezen álltam rá a gondolatra, hogy módosíthatják a felfedezést, de ez nem is hangzik rosszul. Igy a nagy orik csak ütéssel mehetnek tovább, a kisebbek pedíg vígan játszhatnak. Az hogy aki fedez annak drágább legyen, vagy korlátozott, és ütéssel ez a mérték lejjebb mehet stb..ez elég bonyolultnak és túlpörgetettnek találom. |
Hopsza, most kaptam egy fülest, hogy valszeg félre érthettem...:(
Na szép! Ugy értelmeztem hogy 700k felett nem lehet fedezni, 525k érték felett az ország hekiszámának a 25%-át lehetne fedezni, majd 350k érték felett az ország hekiszámának at 50%-át..... Sztem ez se lenne rossz :)) Bár lehet még jobban le lehetne szűkíteni a napi fedezés mértékét, így sokkal kevesebben fedeznének. Sztem Lehet hülyeség... |
no, pár napig nem figyelek és ennyit írtok... :)
én nem értek egyet csavo javaslatával túl picik a számai. az, hogy valaki 10-20K-n bármilyen indokkal 225 vagy 450 katonáért fedezhessen szerintem tárgyilagosan nézve nonszensz. az elfogadott javaslat szerintem teljessen betölti a célját, miszerint magas hektáron már ne érje meg felfedezni. egyedül a törpével van gond, lévén neki "joga van" bányát tartani, ezért törpe. szerintem könnyedén megoldható, ha a törpéknek minden hektáron engedünk egy olcsóbb felfedezést (mondjuk a javaslat szerinti kijövő értékének a negyedét és csak célzot felfedezsnél), mindaddig a míg a területének max 15%át el nem éri a bányák és a lelőhelyek aránya. persze emiatt 10K felett a 15% alatti bányáit ne bonthassa. (különben nemsoká 10 törpe lenne az első ) ezáltal minden hektáron be tudná tölteni szerepét egy klánban. de nem "szállhat" el. |
Quote:
Nem azért, hogy felfedezésről szóljon! Aki nem tud támadni, annak nincs helye A-ban, és főleg nem érdemli meg, hogy forduljon. |
A törpe tud támadni és szövi támadásban is jó.
Volt egyszer egxy elemzés hogy kienk mekkora támadóérték tu kijönni és a törpe elég elöl végzet. Persze 30-40% termőterület mellett ez nem megoldahtó de ha az nincs akkor siman tud ütni. |
Quote:
Jelenleg egy olyan klán tagja vagyok, amit mi hoztunk létre kb 1 éve. Full defenziv klán. Próbálunk minnél több tartalékot felhalmozni, és közben haladni is felfelé. Egy hadisunk van és 5 termelő beállítotságú ország. Az az 5 ember most hagyja abba a játékot, mert nem ütött (elfek, törpék)? Az persze gondolom meg se fordult a fejetekben, hogy valaki azért nem üt, mert nincs ideje rá, vagy más célok motiválják. Van olyan klántársam, aki heti 4-5 ZH alatt meg sem áll, és nem a vizsgaidőszakra gondolok. Van ki 3 műszakban tolja. Csak azért ne hódítozzanak, mert most így áll az életük? Kívánom, hogy egyszer még legyen a klánomban 4 embernek annyi ideje, mint régen. Garantálom, hogy Csávó lesz az első aki MNT-t fog küldeni... Bocs ha kicsit eldurrant az agyam, de nem fogom azért abbahagyni vagy éppen abbahagyatni másokkal a hódítót, mert nem tud a nap 24 órájában a gép elött lenni, miközben régebben a legjobb játékosok egyike volt. Azért ne játszhasson valaki a hódító 1/A szintjén, mert nem üt??? Szóval maradjon meg csak a felfedezés, legyen megdrágítva, de ne ellehetetlenítve. Az életképtelen (más jelzővel nem akarom illetni) ötleteket meg hagyjátok otthon... Amúgy meg az, hogy olcsóbbá teszed a felfedezést, hogy több ütés legyen ötletre inkább nem mondok semmit... |
Quote:
Sztem ebben az esetben számotokra édesmindegy, hogy az 1A alján-közepén vagy a tetején termelgettek... vagy esetleg az 5.-re átlépve. Termelgetni bármelyik szint bármelyik részén lehet,felesleges ehhez felfedezni, mert csak leverik rólatok. Különben is minek 5 termelő egy klánba? Na mindegy ugy jáccik mindenki ahogy neki jó, de nehogymár az szabja meg a szabályokat aki 2 naponta 1x lp be :o |
Quote:
Nem tud az 5. szintre átlépni! Pont ez a baj. Ha azt mondod egy idő után, hogy tilos tovább fedeznie, akkor nem fog bekerülni a top30%-ba, és nem tud lefordulni az 5. szintre. A megadott számokkal már most is lehetetlen a top30%-ba bekerülni. Finomítani persze lehetne a számokon, de minek? Hogy 2 hónap múlva, amikor változik a top30% határa, akkor megint más számok legyenek? És 2 hónap múlva megint és megint? Ezzel teljesen követhetetlenné válik a felfedezés, még ha úgy is alakítjuk a számokat, hogy most épp be tudjon valaki kerülni a top30%-ba. |
Quote:
ha vennel annyi faradsagot hogy utanaszamolj a dolgoknak, akkor rajonnel h az en javaslatommal sokkal tobbet tudnal fedezni, mint a xepievel. persze 1 adott hatarig: amig nem eri el az orszag teruletenek a felet a felfedezett arany. hoditot jatszunk nem felfedezosdit. akinek nincs ideje utni, az jatszhat, nem mondta senki hogy hagyja abba, viszont nem fog soha a topba kerulni, ami szerintem korrekt. egy felfedezos orszagnak nincs helye a hodito nevu jatek topjaban... az mntvel kapcsolatos dologhoz meg inkabb nem mondok semmit :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Vagy ki tudsz menni szk-ra. Vagy szabira-klánszabira. Az 1/A lényege a háború, és nem a felfedezek termelek nem csinálok soha (és itt a hangsúly a sohán van) semmi offenzív jellegű dolgot. Lehet sokan megköveztek, de az a véleményem, hogy aki sem egyéniben, sem klánszinten nem tud eredményes katonai akciót produkálni az nem érett a kisszámra! |
Az egy nagy marhaság.
Ha valaki fedezget az igy startégia.Miéert vennénk el attól a lehetőséget hogy azt játsza amit szeret? Ugy is látható hogy fedezgeti a top 10% ba mondjuk eseélytelen, és eszméletlen drága. csavo hozzászólást ne mis méltatom-. |
Persze az is korrekt lenne, hogy 50%-os arány felett is lehessen fedezni, de onnantól legyen "nagyon" drága.
|
Azert ezzel se értek egyet reaktor.
Gondolj bele.Ahhoz hogy egy klán sikerese legyen nagy sok dolog kell.Nem mindeki lép be olyan klánba ahol számolatlanul van a pénz. Ami ugye A ba minél magasabbra törsz annál jobban fog kelleni. Ezert először ha ilyen terveket dédelget egy klán termelnie kell.Ugye te se gondolod hogy 2400 hekin B ből fellépő klánok esélyesen sikeresek leszek A ban is.Ahhoz valamelyik csoportban ha akár nem mindben termelniük kell. Monjuk 3 milla lo es ugyanenniy ijj nem árt a piacon ha topos terveket dédelget valaki. Ezt meg beszrezni A ban kell szerintem. Ezert aki termelget az nem bizots hogy mondjuk fel ev mulva is azt fog. |
Quote:
De nem kell sok millió ló az induláshoz. 2400 hekin pl ha van valakinek 70-80K lovasa az valószínűleg bőven elég. |
Quote:
|
Quote:
Monro ennek fényében, minden iylen termelgetős felfedezgetős békés klán forduljon zérózon le az 5-be :) Ti meg maradjatok vagy 50-en az A-ban, felfedezés nélkül persze és csatázgassatok :) |
Quote:
Sportnyelvre fordítva... Egy sárgaöves judós ne akarjon az olimpiára kiutazni. Maradjon meg a háziversenyek szintjén és tegye a dolgát. Amint úgy érzi, hogy képes levizsgázni és megszerezni a feketeövet esetleg pár danvizsgát akkor levizsgázva (a H-ban ez mondjuk az ütés, klánütés) túlléphet a háziversenyek világán és nemzetközi vizeken folytathatja. |
Quote:
|
Üdv! Meg kell drágítani a fedezést, egy bizonyos hektár felett, de aki eddig megtehette eztán is megfogja, max nem ilyen mértékben.
Az, hogy eddig ütött-e vagy fedezett-e és ehhez mérten drágítani, sztem hülyeség. Vagy egy bizonyos érték felett (hektár felett), a felfedezést letiltani, igy a nagy orik is kénytelenek csak ütni. |
Quote:
|
Quote:
|
Atti, összegezeni lehetne, akkor, hogy most hogy néz ki a fedezés majd ?
Mert én már nem tudom. |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 14:49. |