Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   egy apro tuning hullahoz (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=776)

Druida 05-19-2008 17:15

próbaszámolás

na vmi ilyesmire gondoltam:

haderő bónusz=hekiszám a gyök alatt*2

és a max elérhető 200% bónusz... szerintem ez egy jó képlet lenne :)

Valezius 05-19-2008 17:26

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 175443)
na vmi ilyesmire gondoltam:

haderő bónusz=hekiszám a gyök alatt*2

és a max elérhető 200% bónusz... szerintem ez egy jó képlet lenne :)

Hát eznem túl jó :p
1000hektáron adnál 60%-ot, a mostani 75helyett (csak saccoltam)

Majd berakok egy tábzatot a lineáris képletemhez, hogy mindeki lássa, hogy az mit is jelent.

Druida 05-19-2008 17:28

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175444)
Hát eznem túl jó :p
1000hektáron adnál 60%-ot, a mostani 75helyett (csak saccoltam)

Majd berakok egy tábzatot a lineáris képletemhez, hogy mindeki lássa, hogy az mit is jelent.

:o
okés de most akartam írni egy bizonyos védelmet gyújtással szemben :)

Druida 05-19-2008 17:37

gyújtás elleni védelem:
hekiszám/400=max gyújtható házak száma... felfele kerekítve...
ez azt jlenti, hogy 200hekis orinál egy házat lehet gyújtani :)
ha jól számoltam, akkor ez egész jó lenne, de lehet hogy elk*rtam...

Xeper 05-19-2008 18:13

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175428)
Hát ezt én nem értem.

200%-os maxot 1000hektárnál érné el a képlet szerint, és mint látható 1100hekin az ork jóval erősebb. Tehát azért annál följebb kéne a maxnak lennie.
(Most 1,4*1,3=1,82 a max, ezt 2-re emelni nem nagy kegy)

5% leégetésével pedig bukjon 50% támadóerőt, az azért nem sok egy kicsit?

Jahh kihagytam a vérszomjat(200%*1,3)... így egy kicsit ork barakknál jobbra jönne ki, ami odafigyeléssel gyengíthető, és valóban célszerű csak az üres hekiket számolni.
Viszont az erő lineáris növekedées talán kicsit gyors, terület/1000 helyett terület/2000 lehetne (teljes bónuszt mekkora hekin szeretnénk ha elérné -az A-ba vihető max heki körüli értékre célszerű választani).

Valezius 05-19-2008 18:18

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 175446)
gyújtás elleni védelem:
hekiszám/400=max gyújtható házak száma... felfele kerekítve...
ez azt jlenti, hogy 200hekis orinál egy házat lehet gyújtani :)
ha jól számoltam, akkor ez egész jó lenne, de lehet hogy elk*rtam...

Gyújtogatásra én azt mondom, hogy ha meg lesz erősítve a hulla, akkor nyugodtan tud majd tartani elég házat, ha akar védekezni a gyújtás ellen.

Fölösleges bonyolításnak látom.

Egyébként ez se javít a képleteden, mert akkor gyengébb lenne, mint most, cserébe ártani se tudnának neki annyit. Egy ilyen hullát én nem választanék.

Dus 05-19-2008 18:21

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 175432)
De ha azt nézed, hogy az ork ha az utolsó percben benéz a tekercspiacra, akkor mondjuk 10millából mindenképpen visszaszedi a tekercseket. De ha felgyújtják a szerencsétlent, akkor hogyan tudja visszaszerezni ezt a kiesett részt? Esetleg ha a beépítés alatti területek is számítanak, akkor vissza lehet, de azt nem 10millából. És mondjuk tekercset venni nem tart sokból, az utólsó másodpercben előre baállított ablakból, és nem lesz vész, de építs egy/több földrengés után előre beállítva 1mp alatt! Nem hiszem, hogy menni fog, én annyi idő alatt el sem tom olvasni, hogy mi omlott össze, nemhogy még építsek is! Ezzel ez a gondom!

Nem akarok kötöszködni, de megveszem az épp kintlévő tételt a haditekiből, és ha az utolsó mp-ben vásárol, akkor kiírja neki, hogy ez már nem azon az áron van, és nincs ideje vásárolni ;)

Druida: sztem is inkább a négyzetes (vagy gyökös, ahogy Te is írtad) megoldás lenne a jó, én a sdaját ötletemet kb egy-két oldallal ezelőtt kifejtettem ;)

Dus 05-19-2008 18:41

Szerintem tök jó az amit Druida mondd, kivéve azt, hogy én nem ezt csinálnám:
négyzetgyök(hektárszám) * 2

Hanem ezt:
hadibónusz:
négyzetgyök(hektárszám-200)
Gyújtás elleni bónusz:
négyzetgyök((hektárszám-200)/2)

így 200 hektáron semmilyen bónuszt nem kap
400 hektáron nagyábol 10% hadibónuszt és 5% gyújtás elleni bónuszt
1200 hekin (ahol a Ti felvetések szerint, eléggé megközelítene egy orkot) 33% hadibónuszt és 16,5% gyújtás elleni bónuszt kapna
stb.

ÉS:
ez a mostani szintenkénti bónusza mellett legyen, hiszen ez amit én ezzel adnék neki, nem sok, főleg, hogy ugye a házgyújtás elleni bónusz nem nagyon kéne, hogy elérjen 100%-ig, sőt, legyen maximalizálva 50%-nál, esetleg 70%-nál, vagy hasonló magasságban

Ezzel nem sokat erősítenénk a hullán, a támadóereje igencsak elmaradna az orkétól, de azért sokkal eredményesebben tudna ütni, és a házai is lényegesen kevésbé hullana...

Ha estleg ezt valaki kevésnek gondolná (én igen, de azért nem avgyok mohó, mégse lenne jó, ha elszaporodnának annyira a hullák, hogy azokat kelljen ütni, mert nincs más...) az még ideveheti, hogy tűzgolyóhoz is kapja meg azt a bónuszt amit megkapna a házgyújtás ellen...

Vélemények??:D

Druida 05-19-2008 18:57

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175456)
Gyújtogatásra én azt mondom, hogy ha meg lesz erősítve a hulla, akkor nyugodtan tud majd tartani elég házat, ha akar védekezni a gyújtás ellen.

Fölösleges bonyolításnak látom.

Egyébként ez se javít a képleteden, mert akkor gyengébb lenne, mint most, cserébe ártani se tudnának neki annyit. Egy ilyen hullát én nem választanék.

akkor lehetne 3szoros szorzó, vagy akár 4, sőt 3,852285763472 is.
szal tökmind1, csak szerintem gyökösen kell megoldni.

gyengébb lenne mint most? :)
nem hinném... nem kellene aggódni az ori miatt, mert nem lenne olyan sok gyújtás, és már alsóbb szinteken is lehetne bónusza. arról nem is beszélve, hogy ki mondta, hogy nem lenne vérszomj bónusz is? mert ugye nem az eddigieket akarjuk elvenni, hanem az eddigiekhez hozzáadni, vagy mósosítani... ezt a téma címe is mutatja. hameg van a vérszomj és az általam mondott bónusz is van, akkor a csoportok nagyrészében erősebb hadban is a hulla. de akkor, hogy jobban tetszen így írom: gyök(hekiszám)*2*1,3=haderőbónusz

Valezius 05-19-2008 18:58

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 175453)
Jahh kihagytam a vérszomjat(200%*1,3)... így egy kicsit ork barakknál jobbra jönne ki, ami odafigyeléssel gyengíthető, és valóban célszerű csak az üres hekiket számolni.
Viszont az erő lineáris növekedées talán kicsit gyors, terület/1000 helyett terület/2000 lehetne (teljes bónuszt mekkora hekin szeretnénk ha elérné -az A-ba vihető max heki körüli értékre célszerű választani).

Szerintem egyáltalán nem gyors. A 260%-os max korrektnek tűnik.

Holnap fölrakom az összehasonlító táblázatot.

vityu 05-19-2008 18:59

Nekem jobban tetszik a Vale által felvetett. Igenis legyen erős a hulla hadi, de lehessen gyújtani! Így nem is lesz irreálisan sok a hulla a játékban, de aki akar mégis játszhat vele!
Esetleg azt is meg lehetne tenni gyújtás ellen, (ami lényegében nem is a gyújtás ellen van hanem a következménye ellen,) hogy ha az épületei miatt el kellen menjen serege, akkor csak az elmenőnek a fele menjen el, mint a fokozásnál az ember. Hiszen egy hullának csak nincsenek túl nagy igényei. Ha épületei nem működnének éppen, akkor egyszerre nem az összes egység menne el, aminek nincs épület, hanem csak a fele, igaz ezek nem számítanának a támadásban. Persze így könnyebben el lehet barmolni a piacokat a helytartóval.

Valezius 05-19-2008 19:03

Én nem látok semmi indokot arra, hogy gyökösen emelkedjen...
Ha kicsit gyors, akkor ne *0,001 legyen, hanem *0,008 ennél kisebb már szerintem túl lassan emelkedne. Illetve az elején túl nagy gyengítés lenne...

DUS: Minek neki 2hadibónusz, az a legkevesebb, hogy 1képletbe olvasszuk bele. Ami most van leírás róla az is túl hosszú... (Vagy 3, mert még a vérszomjat is meghagynád?)

Druida 05-19-2008 19:07

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175471)
Ha kicsit gyors, akkor ne *0,001 legyen, hanem *0,008 ennél kisebb már szerintem túl lassan emelkedne. Illetve az elején túl nagy gyengítés lenne...

DUS: Minek neki 2hadibónusz, az a legkevesebb, hogy 1képletbe olvasszuk bele. Ami most van leírás róla az is túl hosszú... (Vagy 3, mert még a vérszomjat is meghagynád?)

de megint avval van a baj, hogy egy kis hekis hulla nem kapna sok pluszt, de egy nagy hekis iszonyat nagy bónuszokat kapna...

Druida 05-19-2008 19:22

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175393)
Smooth ötletével a legnagyobb gond, hogy iszonyat bonyolult lesz tőle a faji oldal...

Viszont eszembe jutott valami, ami jelentősen egyszerűsítene mindent.

1. Legyen eltörölve a szintenkénti hadbónusz, és a vérszomj varázslat is, cserébe kapjon
(1+terület*0,1/100) haderő bónuszt (mivel bárki gömbözi, így a területét nem tudja eltitkolni)

Magyarul kétszáz hekin: 20%-ot kapna (a mostani 30helyett, ez gyengítés, de ott el van vele.

300hekin jutna el 30%-ra. (Olyan mint most, csak támadás mellett védelemre is jár)

...

700hekin a hulla már fenn lehet 3. szinten: most: 1,3*1,2=1,56 támadásra, 1,2védelemre. Ezzel: 1,7-et kapna mindkettőre.

Fölfele pedig ahol egyre jobban lemarad, ott kapná meg az igazi előnyöket. Lenn pedig, ahol, eddig is el lehetett vele lenni így maradna.

Tehát ott válna játszhatóvá, ahol most nem az. Ami a felsőbb szinteket, illetve mindegyik szint tetejét jelenti.

Persze egy maximális érték kell rá, 10.000hekin már sok lenne a 11x-es haderő. :)

Emellett én annyit vezetnék még be rá, hogy a vesztes csaták hatására ne essen annyit a hadimorálja, mint a többi fajnak.

Illetve, korábban volt, hogy tudjon egyszerre 20%-nyai lakost is képezni, ez meg azért lenne jó, mert elég nagy gondja a hullának, hogy nehéz vele gazdálkodni. ( Illetve a teljes párbaj és hétvégi elején eléggé sokat lendítene a hullán, üde színfolt lenne. Párbajban ez a 2x annyi egység elég jó lenne. )

evvel a képlettel A-ba lépéskor (kb 1400-1500 a "B" mostani top30% alsó határa) 140% hadbónuszt kapna a hulla (és ez a legminimumabb) az eddigi 40% védő, és 70% támadóval szemben...
szerintem ez kicsit sok. én ennyi bónuszt nem adnék, mert sok hulla lenne A-ban. és mint tudjuk ez nem lenne jó :)
az én képletem szerint 110%-ot kapna támadásnál és 80%-ot védésnél. de feljebb nem nőne annyira mint az előbb említettnél.

Tsobi 05-19-2008 19:50

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175440)
Valamelyik oldalra Matador bemásolt egy 85K hekis hullát ;)

Föld: 85.750 hektár Katona: 3.710
Népesség: 1.118.543 Védő: 0
Foglalkoztatottság: 84% Támadó: 0
Pénz: 861.946.859 Íjász: 135.770
Étel: 183.000 bála Lovas: 0
Rúna: 651.856.920 rúna Elit: 250.000
Morál: 75 % Varázsló: 0
Katonai morál: 77 % Tolvaj: 0
Szövetség: szövetség vezére Faj: Élőhalott
Személyiség: Kereskedő Hírnév: 2.650

friss :)

Andrew 05-19-2008 19:50

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 175469)
Nekem jobban tetszik a Vale által felvetett. Igenis legyen erős a hulla hadi, de lehessen gyújtani! Így nem is lesz irreálisan sok a hulla a játékban, de aki akar mégis játszhat vele!
Esetleg azt is meg lehetne tenni gyújtás ellen, (ami lényegében nem is a gyújtás ellen van hanem a következménye ellen,) hogy ha az épületei miatt el kellen menjen serege, akkor csak az elmenőnek a fele menjen el, mint a fokozásnál az ember. Hiszen egy hullának csak nincsenek túl nagy igényei. Ha épületei nem működnének éppen, akkor egyszerre nem az összes egység menne el, aminek nincs épület, hanem csak a fele, igaz ezek nem számítanának a támadásban. Persze így könnyebben el lehet barmolni a piacokat a helytartóval.

Ebbe beleszólok egy csöppet... ezzel tuti, hogy nem a megfelelő célt érnéd el, ugyanis így gyakorlatilag korlátlanul lehetne a hulla seregeit túltölteni.

vityu 05-19-2008 20:01

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 175477)
Ebbe beleszólok egy csöppet... ezzel tuti, hogy nem a megfelelő célt érnéd el, ugyanis így gyakorlatilag korlátlanul lehetne a hulla seregeit túltölteni.

Quote:

Originally Posted by vityu
akkor egyszerre nem az összes egység menne el, aminek nincs épület, hanem csak a fele, igaz ezek nem számítanának a támadásban.

Tudom, hogy tömötten írok, és ez néhe zavaró, de megpróbálok rajta javítani :p

ok, hozzátenném, hogy a védésben sem!
Mit ér azzal egy hulla, ha 200000k-s serege megy, mikor csak 100000k-nak van hely, és annyit is számol a rendszer?

Andrew 05-19-2008 20:02

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 175479)
ok, hozzátenném, hogy a védésben sem!
Mit ér azzal egy hulla, ha 200000k-s serege megy, mikor csak 100000k-nak van hely, és annyit is számol a rendszer?

Akkor nem szóltam :)

Dus 05-19-2008 20:03

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175471)

2 képlet igen...a különbség annyi, hogy az egyik fele annyi mint a másik...

És ahogy már Druida is írta, azzal cvan a baj, hogy kis hekis hulla sok bónuszt kapna, a nagy, hogyha adunk egy maximumot, az a maximum felett megint elkezd használhatatlanná válni, és 1000 hekivel vagy kb ennyi hekivel feljebb, ugyanott vagyunk...

Ezért lenne jó a gyökös megoldás, mert akkor ugye, mindig emelkedik, nincs maximalizálva, de egyre kevsbé, így nem lenne olyan, hogy erősebbet üt a hulla, mint egy ork...

Dus 05-19-2008 20:08

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175468)
Szerintem egyáltalán nem gyors. A 260%-os max korrektnek tűnik.

Holnap fölrakom az összehasonlító táblázatot.

Akkor ugye 2600 hektárig 10%-ot kapna/100 hektár...

És akkor A-ban ne legyen hulla??...mármint úgy értem, hogy nem az alján, hanem inkább a top30-ban...pl.: ha csak 2600 hekiig kapja a bónuszt, akkor 3600 hekin már megint nehézkes játszani vele, főleg, hogy ott már kb 35-40% házat kéne tartania, hogy a gyújtás ellen tudjon védekezni...

Valezius 05-19-2008 20:15

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 175481)
2 képlet igen...a különbség annyi, hogy az egyik fele annyi mint a másik...

És ahogy már Druida is írta, azzal cvan a baj, hogy kis hekis hulla sok bónuszt kapna, a nagy, hogyha adunk egy maximumot, az a maximum felett megint elkezd használhatatlanná válni, és 1000 hekivel vagy kb ennyi hekivel feljebb, ugyanott vagyunk...

Ezért lenne jó a gyökös megoldás, mert akkor ugye, mindig emelkedik, nincs maximalizálva, de egyre kevsbé, így nem lenne olyan, hogy erősebbet üt a hulla, mint egy ork...

Ez egy hatalmas ostobaság, szerintem.
Az összes fajnak ugyanolyan bónuszai vannak 1000hekin, mint 25000-en. Ha a hulla X hekitől ugyanannyi bónuszt kapna, akkor pont ugyanannyit érne 3000hekin, mint 25000-en.

Van egy harmadik lehetőség is a képletem használatára: 200heklin, járjon valami alap, és akkor emelkedhet lassabban is.

A gyújtogatás megint egy vicc. 10K pontig lehet gyújtani, 4000hekin nem fog sok gyújtást kapni, ha mégis, akkor fokoz be embert.

Valezius 05-19-2008 20:23

Na szóval itt a táblázat.

http://kepfeltoltes.hu/080519/646500...toltes.hu_.gif

Az utolsó táblázat tartalmazza az ork kitámadási bónuszát is. (mostmár)

Ha valakinek ötlete van, jó lenne, ha egy ugyanilyen táblázattal tenné közzé. Természetesen el tudom küldeni az excel file-t, és akkor csak az új bónusz képletét kell átírni.

Andrew 05-19-2008 20:54

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175484)

Ha valakinek ötlete van, jó lenne, ha egy ugyanilyen táblázattal tenné közzé. Természetesen el tudom küldeni az excel file-t, és akkor csak az új bónusz képletét kell átírni.

Szerintem korrekt lett :)

Valezius 05-19-2008 20:59

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 175487)
Szerintem korrekt lett :)

Akkor jöhet a ződ :D

vityu 05-20-2008 08:07

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175483)
A gyújtogatás megint egy vicc. 10K pontig lehet gyújtani, 4000hekin nem fog sok gyújtást kapni, ha mégis, akkor fokoz be embert.

nekem most per pill 12ország van 10k ponton belül, pedig 1k hektárral felette vagyok az általad leírt határnak. Nem gyújtogatnak, mert van kocsmám, és azért ez véd a távolabbiaktól, de a hullát nem védené, tehát 9999pontról 1kocsmával is lehet gyújtani, igaz nem nagy eredménnyel, de lehet. Pláne ha befut egy olyan helyre, ahol én jártam, és gyakorlatilag a felette levő 20kponton szinte teljes 2szövetség ül, akkor megnézném, hogy ha feljebb akar menni támadással, akkor hány ház fog lángokban állni. És az 4k hektár felett volt! ;) Tehát szerintem a gyújtás nem vicc. :)

Valezius 05-20-2008 10:57

Talán túloztam, de lássuk be felfelé haladva egyre kisebb a jelentősége a gyújtogatásnak. (Amikor támad, akkor meg legyen pénze fokozni, ha kell)

Szerintem kell a gyújtogatás, hogy lehessen támadsban gyengíteni a hullát.

Ugyanakkor persze gond, hogy bárki gyújtogathatja poénból is:
Egy olyan ötletem van, hogy kapjon (anyagi) kedvezményt a leégetett házak visszaépítésére, amely kedvezmény körönként csökkenne és mondjuk 24óra alatt elfogyna.
Tehát ha leégetnek 120házat, akkor ebben a körben ennyit tudok kedvezményesen építeni. A következőben már csak 115, 24óra múlva pedig 0-t.

[HTPA]GeeForce 05-20-2008 11:04

Nem vagyok egy profi 1/A játékos, de szerintem egyáltalán nem elhanyagolható a gyújtogatás nagy hekin. Főleg egy hullánál, akit bárki feléget.
Alapból hátránnyal indul, mert a gyújtás mellett a rengést az emberlopást, stb sem tudja hárítani, tehát nem tarthatja 99%-on a foglalkoztatottságot, különben körönként fokozgathat. Az meg tudjuk, hogy nem olcsó mulatság.
Tízmilliárdok is elillannak pillanat alatt, ha körönként többezer katonát kell fokoznia. Főleg, ha nincs jelen erősen a piacon. Mert akkor a paicgazda simán megteheti, hogy felveszi a katonáit, aztán a hulla ottmarad katona nélkü. Max a saját seregét kezdheti el befokozni, akkor meg rohamosan gyengül az amúgy sem acélos ereje.

Egy 10 kocsmás ork is rágyújtja a jövő hetet is... (legalábbis én mindig legyújtottam a hullát, mielőtt bevertem orkkal... Hogymiért? Mert megtehettem. Így is úgy is befértem volna, de akkor megkapta az áldást.)

vityu 05-20-2008 11:09

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175528)
Ugyanakkor persze gond, hogy bárki gyújtogathatja poénból is:
Egy olyan ötletem van, hogy kapjon (anyagi) kedvezményt a leégetett házak visszaépítésére, amely kedvezmény körönként csökkenne és mondjuk 24óra alatt elfogyna.
Tehát ha leégetnek 120házat, akkor ebben a körben ennyit tudok kedvezményesen építeni. A következőben már csak 115, 24óra múlva pedig 0-t.

El tudnám képzelni, mint lehetőséget, de ehhez szerintem nagyon nagy vas kellene! Szerintem piszkosul erőforrásigényes!

*bár nem vagyok egy számítástechnikai zseni...

[HTPA]GeeForce 05-20-2008 11:12

off: felajánlom a gépem, mind szervertámogató egység:D 6400+ dual proci, 4 gb ram dualchannel, 14k rpm szerver vinyó, 10 gb net, stb.:D on:

Tekintve az aktív élőhalott országok számát, annyira nem lenne megterhelő, mint amilyen nehezen követhető. Szerintem ha nem ilyen szép kerek számokkal játszunk, nehéz számolgatni. Főleg egy kezdő játékos részére. (Tudom, a hulla nem kezdő faj... De nem húnyhatunk szemet afölött, hogy a kezdők baromi magas százalékba nregisztrálnak. Aztán eprsze heteken belül törölnek...)

Druida 05-20-2008 11:13

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 175529)
Nem vagyok egy profi 1/A játékos, de szerintem egyáltalán nem elhanyagolható a gyújtogatás nagy hekin. Főleg egy hullánál, akit bárki feléget.
Alapból hátránnyal indul, mert a gyújtás mellett a rengést az emberlopást, stb sem tudja hárítani, tehát nem tarthatja 99%-on a foglalkoztatottságot, különben körönként fokozgathat. Az meg tudjuk, hogy nem olcsó mulatság.
Tízmilliárdok is elillannak pillanat alatt, ha körönként többezer katonát kell fokoznia. Főleg, ha nincs jelen erősen a piacon. Mert akkor a paicgazda simán megteheti, hogy felveszi a katonáit, aztán a hulla ottmarad katona nélkü. Max a saját seregét kezdheti el befokozni, akkor meg rohamosan gyengül az amúgy sem acélos ereje.

így van. emiatt szerintem kell a hullának gyújtás elleni védelem!!! mindenképp. a profik sem fognak bevállalni egy hullát, mert tudják, hogy iszonyat könnyen lesz sebezhető gyújtással.

Valezius 05-20-2008 11:32

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 175531)
off: felajánlom a gépem, mind szervertámogató egység:D 6400+ dual proci, 4 gb ram dualchannel, 14k rpm szerver vinyó, 10 gb net, stb.:D on:

Tekintve az aktív élőhalott országok számát, annyira nem lenne megterhelő, mint amilyen nehezen követhető. Szerintem ha nem ilyen szép kerek számokkal játszunk, nehéz számolgatni. Főleg egy kezdő játékos részére. (Tudom, a hulla nem kezdő faj... De nem húnyhatunk szemet afölött, hogy a kezdők baromi magas százalékba nregisztrálnak. Aztán eprsze heteken belül törölnek...)

Nem lenne nehezen követhető, sőt a kezdőket nem is érintené, mert 200hektáron nem fognak valami sokat gyújtogatni.
Viszont így belegondolva tényleg kivitelezhetetlennek tűnik.

Na most nézzük a tényeket:
10K pontig lehet gyújtogatni
Felfelé egyre ritkul a mezőny.

Továbbá az is igaz, hogy 2 azonos gyújtássorozat %-osan pont ugyanakkora kárt okoz 1000hekin, mint 10.000. Tehát egy folyamatosan növő gyújtásvédelemnek az ég világon semmi értelmét nem látom.

De továbbmenve: mivel ritkul a mezőny, így ugyanaz a gyújtássorozat 4000hekin valszeg %-osan még kisebb kárt is okoz, mint 2000hekin.
(Persze számértékben nem, de egy csatában a %-os értékek döntenek)

A hulla csak a gyújtásra és az emberlopásra különösen érzékeny. És azzal szerintem nincs is baj, ha a harc közben meggyújtogatják, valamit csak csinálni kell ellene. Gond egyedül a többiekkel van, akik anyagi kárt okoznak a hullának.
Az anyagi kárt pedig kétféleképpen lehet csökkenteni: kiadás csökkentés (sajnos nem jó), bevétel növelés (hát?)

vityu 05-20-2008 11:56

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 175531)
Tekintve az aktív élőhalott országok számát, annyira nem lenne megterhelő, mint amilyen nehezen követhető.

Éppen azon vagyunk, hogy ezt a kis számot feljebb húzzuk...:p Tehát tuti lesz hulla bőven, ha értelmesen játszható hadi ország lesz!

[HTPA]GeeForce 05-20-2008 12:26

ezen gondolkodom:

mi a hulla legnagyobb hátránya?

szerintem az, hogy NEM TALÁL szövetségeseket, mivel egyetlen szövetség sem veszi be, sőt, már a hirdetésekben is kikötik, hogy még csak ne is jelentkezzenek! régebben legalább jelentkezhettek, csak "véletlenül" sosem rájuk esett a választás....

A hula nem olyan gyenge szövetséges, hiszen ha csak 1 hadi ori is van a szöviben, az baromira tud profitálni abból, hogy a hullába rengeteg egység fér el. ha nem a hulla indítja a támadást, akkor igen nagyot lehet odaverni.

De erre nem kerül sor, mert be sem kerül a szövibe. (kivétel persze a 4 élőhalott szövetség, ami egyáltalán nem gyenge, ha profik alkotják.!!!!)

Javaslatom az lenne, hogy:

- A hulla ori szövibelépés után se veszítse el az MF bónuszt. Egész konkrétan így értem:
MF bónusz (ha jól tudom) 40%. A hulla kaphatna egy hasonló erősítést, mint a szintenkénti hadi bónusz, csak ez éppen a szövetség tagjainak számára vonatkozna.
4 tagú szövetségben 40% búnusza lenne. (nyilván 3 tagúban 30, 2 tagúban 20, és 1 tagúban pedig 10.)
Ez a szövetségi játokot is támogatná, hsizen a teljes szövetség kialakítására sarkallná a játékosokat!
(Termsézeetesen A-ban nem kaphatna 100% bónuiszt 10 fős klán esetén. De mondjuk 50%-ig felmehetne, és ott stagnálhatna a búnusztöbblet.)

- az előzőt kiegészítendő kaphatna faji varázslatot, ami (mint a vérszomj) állandó jelleggel fent lehetne rajta, varázslók nélkül is (mivel úgysem tudná elvarázsolni) faji variként pedig azt kaphatná, hogy nem lehet rajta szövetséget felmérni!

Szerintem ezekkel a feltételekkel sokkal szívesebben látnák szövetség tagjaként, mint eddig!!
és ha bent van egy szövibe, már nem lehet szétkapni annyira, mert a vari bevédi a gyujtogatókkal szemben, és a 40% védelmi bónusszal nehezebben lehetne beverni. (mint írtam, úgy viselkedne szövetségben is, mintha MF lenne)

Szerintem ez nem erősítené meg túlságosan, visziont játszhatóbbá tenné.

Vélemények?

(1/A-ban pedig úgy nézne ki maxon, hogy 40% támadóerő többlet + 50% védőerő többlet + alsúbb szinteken meg nem lehetne felmérni a szövetség másik 3 tagját rajta keresztül)

[HTPA]GeeForce 05-20-2008 12:28

És ezt egyszerű lenne számolgatni is... hiszen nem kell bonyolult képlet, meg körváltások fejben tartása, stb...

egyszerűen csak annyit kell tudni, hogy hány fős a szövetség, és a tagok számát felszorozni 10-zel, annyi + védelmet kap. ez meg szerintem mindenkinek megy. :D:D

vityu 05-20-2008 12:37

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 175552)
(1/A-ban pedig úgy nézne ki maxon, hogy 40% támadóerő többlet + 50% védőerő többlet + alsúbb szinteken meg nem lehetne felmérni a szövetség másik 3 tagját rajta keresztül)

Ok, ne lehessen, mondjuk egy 1kocsmás óriásnak, de egy 40%os félelf hagy tudjon már...

Remedy 05-20-2008 12:41

Tok jo ez a topic, komolyan, tobbet nevetek rajta mint a viccek topicon :)

Remelem masok is igy gondoljak, es egyik agyalagyult otlet sem fog megvalosulni.... :)

Kicsit visszas amikor tok tapasztalatlan emberek vitatkoznak a jatek egeszet megvaltoztato dolgokrol, es vilagmegvalto otleteik vannak(aminek a fele butasag, a masik fele meg csak siman meggondolatlansag, vagy tapasztalatlansag) :) (tisztelet a kivetelnek).

Nem tudom, miert akartok ubertap fajt csinalni mindenbol, van beloluk epp eleg.

Valezius 05-20-2008 12:41

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 175553)
És ezt egyszerű lenne számolgatni is... hiszen nem kell bonyolult képlet, meg körváltások fejben tartása, stb...

egyszerűen csak annyit kell tudni, hogy hány fős a szövetség, és a tagok számát felszorozni 10-zel, annyi + védelmet kap. ez meg szerintem mindenkinek megy. :D:D

A hulla legnagyobb hátránya, hogy nem veszik be szövibe, mert gyenge, erre pont jó az én képletem.
(Körváltások fejben tartása? Te miről beszélsz?)

Sőt a lineáris képletemmel a számítás semmivel se bonyolultabb, mint az őrtorony bónuszát kiszámolni. Az meg azért minden rendes játékosnak megy.

Tehát a képletem előnyei: egyszerűsíti a mostani rendet, könnyű vele számolni. Megszüntet több értelmetlenséget (például, hogy egy 700hekis hulla negyedik szinten gyengébb, mint ugyanez a hulla 3-on)

Szóval mivel egyetértünk abban, hogy kell neki hadierősítés, akkor miért ne ez legyen az. Szóval jó lenne, ha új ötletek helyett ezt támogatnák minél többen, hátha akkor lesz is belőle valami.

Ha már ebben egyetértünk, akkor kéne átgondolni, hogy kell-e még mellé egyéb dolog.

vityu 05-20-2008 12:51

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 175555)

Remelem masok is igy gondoljak, es egyik agyalagyult otlet sem fog megvalosulni.... :)

Kicsit visszas amikor tok tapasztalatlan emberek vitatkoznak a jatek egeszet megvaltoztato dolgokrol, es vilagmegvalto otleteik vannak(aminek a fele butasag, a masik fele meg csak siman meggondolatlansag, vagy tapasztalatlansag) :) (tisztelet a kivetelnek).

Nyugodtan el lehet rakni a mellőzöttek közé. Ha olyan hülyeség, akkor a mi Atink úgyse fogja berakni, akkor pedig nem mindegy neked, hogy beszélünk-e róla vagy sem???

Dus 05-20-2008 13:41

Quote:

Én nem akarok semmi rosszat mondani, de ezt a beírást azért mellőznöd kellett volna...
Ha zavar, hogy erről beszélünk, ne olvasd a topicot, ha meg nem, akkor mi bajod??...(költői kérdés volt, ne válaszolj plz!)

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175483)
Ez egy hatalmas ostobaság, szerintem.
Az összes fajnak ugyanolyan bónuszai vannak 1000hekin, mint 25000-en. Ha a hulla X hekitől ugyanannyi bónuszt kapna, akkor pont ugyanannyit érne 3000hekin, mint 25000-en.

Van egy harmadik lehetőség is a képletem használatára: 200heklin, járjon valami alap, és akkor emelkedhet lassabban is.

Jah, csak, hogy a hullának azért adunk egyre jobban növekvő bónuszt, mert egyre nagyobb hektáron, egyre gyengébb...ha ez a növekedés megállna, akkor megint elkezd egyre jobban gyengülni ahogy haladunk felfele területileg...

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 175484)

Jó, ez így rendben van, de sztem nem kéne elmenni 300% bónuszig, mert ott már elég nagyot üt akkor 2000 hekin (nekem legalábbis ez esik le abból amit csináltál)...monnyuk legyen 240 vagy 260%-on maximalizálva, vagy valahogy így...

VAGY:

2000 heki fölött megint el fog kezdeni gyengülni a hulla, úgyhogy lehet olyat csinálni mondjuk, hogy így növekszik ahogy Te most leírtad, de ha fellép 1/A-ba, akkor ez a növekedés a felére csökkenne...Ez egyáltalán nem bonyolult és megoldva, hogy túl erősre növekedjen, de az is megoldva, hogy ha megáll a növekedés, akkor egy idő (terület) után, megint gyengül a hulla...

Vagy inkább ne 1/A-ba lépés határozza meg, mert akkor ha nagyobb hekiről lép, több bónusza lenne!

Hanem legyen mondjuk a 3. szint maximum földjétől felfele, ez a növekedés a felére csökkenjen...azaz 1700 hektártol fele annyival növekedjen tovább...

Ez sztem nem bonyolult...Ahogy Te mondanád, nem bonyolultabb mint kiszámolni a tornyok adta plusz védelmet!

Druida 05-20-2008 13:46

Quote:

Remi, itt az emberek nagyrésze egy játszhatatlan fajt akar játszhatóvá tenni. ha te nem akkor, mint előttünk is mondták mellőzd a témát és ne olvasd. és persze ne hurrogj le így mindenkit ;)

All times are GMT +1. The time now is 04:02.