![]() |
próbaszámolás
na vmi ilyesmire gondoltam:
haderő bónusz=hekiszám a gyök alatt*2 és a max elérhető 200% bónusz... szerintem ez egy jó képlet lenne :) |
Quote:
1000hektáron adnál 60%-ot, a mostani 75helyett (csak saccoltam) Majd berakok egy tábzatot a lineáris képletemhez, hogy mindeki lássa, hogy az mit is jelent. |
Quote:
okés de most akartam írni egy bizonyos védelmet gyújtással szemben :) |
gyújtás elleni védelem:
hekiszám/400=max gyújtható házak száma... felfele kerekítve... ez azt jlenti, hogy 200hekis orinál egy házat lehet gyújtani :) ha jól számoltam, akkor ez egész jó lenne, de lehet hogy elk*rtam... |
Quote:
Viszont az erő lineáris növekedées talán kicsit gyors, terület/1000 helyett terület/2000 lehetne (teljes bónuszt mekkora hekin szeretnénk ha elérné -az A-ba vihető max heki körüli értékre célszerű választani). |
Quote:
Fölösleges bonyolításnak látom. Egyébként ez se javít a képleteden, mert akkor gyengébb lenne, mint most, cserébe ártani se tudnának neki annyit. Egy ilyen hullát én nem választanék. |
Quote:
Druida: sztem is inkább a négyzetes (vagy gyökös, ahogy Te is írtad) megoldás lenne a jó, én a sdaját ötletemet kb egy-két oldallal ezelőtt kifejtettem ;) |
Szerintem tök jó az amit Druida mondd, kivéve azt, hogy én nem ezt csinálnám:
négyzetgyök(hektárszám) * 2 Hanem ezt: hadibónusz: négyzetgyök(hektárszám-200) Gyújtás elleni bónusz: négyzetgyök((hektárszám-200)/2) így 200 hektáron semmilyen bónuszt nem kap 400 hektáron nagyábol 10% hadibónuszt és 5% gyújtás elleni bónuszt 1200 hekin (ahol a Ti felvetések szerint, eléggé megközelítene egy orkot) 33% hadibónuszt és 16,5% gyújtás elleni bónuszt kapna stb. ÉS: ez a mostani szintenkénti bónusza mellett legyen, hiszen ez amit én ezzel adnék neki, nem sok, főleg, hogy ugye a házgyújtás elleni bónusz nem nagyon kéne, hogy elérjen 100%-ig, sőt, legyen maximalizálva 50%-nál, esetleg 70%-nál, vagy hasonló magasságban Ezzel nem sokat erősítenénk a hullán, a támadóereje igencsak elmaradna az orkétól, de azért sokkal eredményesebben tudna ütni, és a házai is lényegesen kevésbé hullana... Ha estleg ezt valaki kevésnek gondolná (én igen, de azért nem avgyok mohó, mégse lenne jó, ha elszaporodnának annyira a hullák, hogy azokat kelljen ütni, mert nincs más...) az még ideveheti, hogy tűzgolyóhoz is kapja meg azt a bónuszt amit megkapna a házgyújtás ellen... Vélemények??:D |
Quote:
szal tökmind1, csak szerintem gyökösen kell megoldni. gyengébb lenne mint most? :) nem hinném... nem kellene aggódni az ori miatt, mert nem lenne olyan sok gyújtás, és már alsóbb szinteken is lehetne bónusza. arról nem is beszélve, hogy ki mondta, hogy nem lenne vérszomj bónusz is? mert ugye nem az eddigieket akarjuk elvenni, hanem az eddigiekhez hozzáadni, vagy mósosítani... ezt a téma címe is mutatja. hameg van a vérszomj és az általam mondott bónusz is van, akkor a csoportok nagyrészében erősebb hadban is a hulla. de akkor, hogy jobban tetszen így írom: gyök(hekiszám)*2*1,3=haderőbónusz |
Quote:
Holnap fölrakom az összehasonlító táblázatot. |
Nekem jobban tetszik a Vale által felvetett. Igenis legyen erős a hulla hadi, de lehessen gyújtani! Így nem is lesz irreálisan sok a hulla a játékban, de aki akar mégis játszhat vele!
Esetleg azt is meg lehetne tenni gyújtás ellen, (ami lényegében nem is a gyújtás ellen van hanem a következménye ellen,) hogy ha az épületei miatt el kellen menjen serege, akkor csak az elmenőnek a fele menjen el, mint a fokozásnál az ember. Hiszen egy hullának csak nincsenek túl nagy igényei. Ha épületei nem működnének éppen, akkor egyszerre nem az összes egység menne el, aminek nincs épület, hanem csak a fele, igaz ezek nem számítanának a támadásban. Persze így könnyebben el lehet barmolni a piacokat a helytartóval. |
Én nem látok semmi indokot arra, hogy gyökösen emelkedjen...
Ha kicsit gyors, akkor ne *0,001 legyen, hanem *0,008 ennél kisebb már szerintem túl lassan emelkedne. Illetve az elején túl nagy gyengítés lenne... DUS: Minek neki 2hadibónusz, az a legkevesebb, hogy 1képletbe olvasszuk bele. Ami most van leírás róla az is túl hosszú... (Vagy 3, mert még a vérszomjat is meghagynád?) |
Quote:
|
Quote:
szerintem ez kicsit sok. én ennyi bónuszt nem adnék, mert sok hulla lenne A-ban. és mint tudjuk ez nem lenne jó :) az én képletem szerint 110%-ot kapna támadásnál és 80%-ot védésnél. de feljebb nem nőne annyira mint az előbb említettnél. |
Quote:
Népesség: 1.118.543 Védő: 0 Foglalkoztatottság: 84% Támadó: 0 Pénz: 861.946.859 Íjász: 135.770 Étel: 183.000 bála Lovas: 0 Rúna: 651.856.920 rúna Elit: 250.000 Morál: 75 % Varázsló: 0 Katonai morál: 77 % Tolvaj: 0 Szövetség: szövetség vezére Faj: Élőhalott Személyiség: Kereskedő Hírnév: 2.650 friss :) |
Quote:
|
Quote:
Quote:
ok, hozzátenném, hogy a védésben sem! Mit ér azzal egy hulla, ha 200000k-s serege megy, mikor csak 100000k-nak van hely, és annyit is számol a rendszer? |
Quote:
|
Quote:
2 képlet igen...a különbség annyi, hogy az egyik fele annyi mint a másik... És ahogy már Druida is írta, azzal cvan a baj, hogy kis hekis hulla sok bónuszt kapna, a nagy, hogyha adunk egy maximumot, az a maximum felett megint elkezd használhatatlanná válni, és 1000 hekivel vagy kb ennyi hekivel feljebb, ugyanott vagyunk... Ezért lenne jó a gyökös megoldás, mert akkor ugye, mindig emelkedik, nincs maximalizálva, de egyre kevsbé, így nem lenne olyan, hogy erősebbet üt a hulla, mint egy ork... |
Quote:
És akkor A-ban ne legyen hulla??...mármint úgy értem, hogy nem az alján, hanem inkább a top30-ban...pl.: ha csak 2600 hekiig kapja a bónuszt, akkor 3600 hekin már megint nehézkes játszani vele, főleg, hogy ott már kb 35-40% házat kéne tartania, hogy a gyújtás ellen tudjon védekezni... |
Quote:
Az összes fajnak ugyanolyan bónuszai vannak 1000hekin, mint 25000-en. Ha a hulla X hekitől ugyanannyi bónuszt kapna, akkor pont ugyanannyit érne 3000hekin, mint 25000-en. Van egy harmadik lehetőség is a képletem használatára: 200heklin, járjon valami alap, és akkor emelkedhet lassabban is. A gyújtogatás megint egy vicc. 10K pontig lehet gyújtani, 4000hekin nem fog sok gyújtást kapni, ha mégis, akkor fokoz be embert. |
Na szóval itt a táblázat.
http://kepfeltoltes.hu/080519/646500...toltes.hu_.gif Az utolsó táblázat tartalmazza az ork kitámadási bónuszát is. (mostmár) Ha valakinek ötlete van, jó lenne, ha egy ugyanilyen táblázattal tenné közzé. Természetesen el tudom küldeni az excel file-t, és akkor csak az új bónusz képletét kell átírni. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Talán túloztam, de lássuk be felfelé haladva egyre kisebb a jelentősége a gyújtogatásnak. (Amikor támad, akkor meg legyen pénze fokozni, ha kell)
Szerintem kell a gyújtogatás, hogy lehessen támadsban gyengíteni a hullát. Ugyanakkor persze gond, hogy bárki gyújtogathatja poénból is: Egy olyan ötletem van, hogy kapjon (anyagi) kedvezményt a leégetett házak visszaépítésére, amely kedvezmény körönként csökkenne és mondjuk 24óra alatt elfogyna. Tehát ha leégetnek 120házat, akkor ebben a körben ennyit tudok kedvezményesen építeni. A következőben már csak 115, 24óra múlva pedig 0-t. |
Nem vagyok egy profi 1/A játékos, de szerintem egyáltalán nem elhanyagolható a gyújtogatás nagy hekin. Főleg egy hullánál, akit bárki feléget.
Alapból hátránnyal indul, mert a gyújtás mellett a rengést az emberlopást, stb sem tudja hárítani, tehát nem tarthatja 99%-on a foglalkoztatottságot, különben körönként fokozgathat. Az meg tudjuk, hogy nem olcsó mulatság. Tízmilliárdok is elillannak pillanat alatt, ha körönként többezer katonát kell fokoznia. Főleg, ha nincs jelen erősen a piacon. Mert akkor a paicgazda simán megteheti, hogy felveszi a katonáit, aztán a hulla ottmarad katona nélkü. Max a saját seregét kezdheti el befokozni, akkor meg rohamosan gyengül az amúgy sem acélos ereje. Egy 10 kocsmás ork is rágyújtja a jövő hetet is... (legalábbis én mindig legyújtottam a hullát, mielőtt bevertem orkkal... Hogymiért? Mert megtehettem. Így is úgy is befértem volna, de akkor megkapta az áldást.) |
Quote:
*bár nem vagyok egy számítástechnikai zseni... |
off: felajánlom a gépem, mind szervertámogató egység:D 6400+ dual proci, 4 gb ram dualchannel, 14k rpm szerver vinyó, 10 gb net, stb.:D on:
Tekintve az aktív élőhalott országok számát, annyira nem lenne megterhelő, mint amilyen nehezen követhető. Szerintem ha nem ilyen szép kerek számokkal játszunk, nehéz számolgatni. Főleg egy kezdő játékos részére. (Tudom, a hulla nem kezdő faj... De nem húnyhatunk szemet afölött, hogy a kezdők baromi magas százalékba nregisztrálnak. Aztán eprsze heteken belül törölnek...) |
Quote:
|
Quote:
Viszont így belegondolva tényleg kivitelezhetetlennek tűnik. Na most nézzük a tényeket: 10K pontig lehet gyújtogatni Felfelé egyre ritkul a mezőny. Továbbá az is igaz, hogy 2 azonos gyújtássorozat %-osan pont ugyanakkora kárt okoz 1000hekin, mint 10.000. Tehát egy folyamatosan növő gyújtásvédelemnek az ég világon semmi értelmét nem látom. De továbbmenve: mivel ritkul a mezőny, így ugyanaz a gyújtássorozat 4000hekin valszeg %-osan még kisebb kárt is okoz, mint 2000hekin. (Persze számértékben nem, de egy csatában a %-os értékek döntenek) A hulla csak a gyújtásra és az emberlopásra különösen érzékeny. És azzal szerintem nincs is baj, ha a harc közben meggyújtogatják, valamit csak csinálni kell ellene. Gond egyedül a többiekkel van, akik anyagi kárt okoznak a hullának. Az anyagi kárt pedig kétféleképpen lehet csökkenteni: kiadás csökkentés (sajnos nem jó), bevétel növelés (hát?) |
Quote:
|
ezen gondolkodom:
mi a hulla legnagyobb hátránya? szerintem az, hogy NEM TALÁL szövetségeseket, mivel egyetlen szövetség sem veszi be, sőt, már a hirdetésekben is kikötik, hogy még csak ne is jelentkezzenek! régebben legalább jelentkezhettek, csak "véletlenül" sosem rájuk esett a választás.... A hula nem olyan gyenge szövetséges, hiszen ha csak 1 hadi ori is van a szöviben, az baromira tud profitálni abból, hogy a hullába rengeteg egység fér el. ha nem a hulla indítja a támadást, akkor igen nagyot lehet odaverni. De erre nem kerül sor, mert be sem kerül a szövibe. (kivétel persze a 4 élőhalott szövetség, ami egyáltalán nem gyenge, ha profik alkotják.!!!!) Javaslatom az lenne, hogy: - A hulla ori szövibelépés után se veszítse el az MF bónuszt. Egész konkrétan így értem: MF bónusz (ha jól tudom) 40%. A hulla kaphatna egy hasonló erősítést, mint a szintenkénti hadi bónusz, csak ez éppen a szövetség tagjainak számára vonatkozna. 4 tagú szövetségben 40% búnusza lenne. (nyilván 3 tagúban 30, 2 tagúban 20, és 1 tagúban pedig 10.) Ez a szövetségi játokot is támogatná, hsizen a teljes szövetség kialakítására sarkallná a játékosokat! (Termsézeetesen A-ban nem kaphatna 100% bónuiszt 10 fős klán esetén. De mondjuk 50%-ig felmehetne, és ott stagnálhatna a búnusztöbblet.) - az előzőt kiegészítendő kaphatna faji varázslatot, ami (mint a vérszomj) állandó jelleggel fent lehetne rajta, varázslók nélkül is (mivel úgysem tudná elvarázsolni) faji variként pedig azt kaphatná, hogy nem lehet rajta szövetséget felmérni! Szerintem ezekkel a feltételekkel sokkal szívesebben látnák szövetség tagjaként, mint eddig!! és ha bent van egy szövibe, már nem lehet szétkapni annyira, mert a vari bevédi a gyujtogatókkal szemben, és a 40% védelmi bónusszal nehezebben lehetne beverni. (mint írtam, úgy viselkedne szövetségben is, mintha MF lenne) Szerintem ez nem erősítené meg túlságosan, visziont játszhatóbbá tenné. Vélemények? (1/A-ban pedig úgy nézne ki maxon, hogy 40% támadóerő többlet + 50% védőerő többlet + alsúbb szinteken meg nem lehetne felmérni a szövetség másik 3 tagját rajta keresztül) |
És ezt egyszerű lenne számolgatni is... hiszen nem kell bonyolult képlet, meg körváltások fejben tartása, stb...
egyszerűen csak annyit kell tudni, hogy hány fős a szövetség, és a tagok számát felszorozni 10-zel, annyi + védelmet kap. ez meg szerintem mindenkinek megy. :D:D |
Quote:
|
Tok jo ez a topic, komolyan, tobbet nevetek rajta mint a viccek topicon :)
Remelem masok is igy gondoljak, es egyik agyalagyult otlet sem fog megvalosulni.... :) Kicsit visszas amikor tok tapasztalatlan emberek vitatkoznak a jatek egeszet megvaltoztato dolgokrol, es vilagmegvalto otleteik vannak(aminek a fele butasag, a masik fele meg csak siman meggondolatlansag, vagy tapasztalatlansag) :) (tisztelet a kivetelnek). Nem tudom, miert akartok ubertap fajt csinalni mindenbol, van beloluk epp eleg. |
Quote:
(Körváltások fejben tartása? Te miről beszélsz?) Sőt a lineáris képletemmel a számítás semmivel se bonyolultabb, mint az őrtorony bónuszát kiszámolni. Az meg azért minden rendes játékosnak megy. Tehát a képletem előnyei: egyszerűsíti a mostani rendet, könnyű vele számolni. Megszüntet több értelmetlenséget (például, hogy egy 700hekis hulla negyedik szinten gyengébb, mint ugyanez a hulla 3-on) Szóval mivel egyetértünk abban, hogy kell neki hadierősítés, akkor miért ne ez legyen az. Szóval jó lenne, ha új ötletek helyett ezt támogatnák minél többen, hátha akkor lesz is belőle valami. Ha már ebben egyetértünk, akkor kéne átgondolni, hogy kell-e még mellé egyéb dolog. |
Quote:
|
Quote:
Ha zavar, hogy erről beszélünk, ne olvasd a topicot, ha meg nem, akkor mi bajod??...(költői kérdés volt, ne válaszolj plz!) Quote:
Quote:
VAGY: 2000 heki fölött megint el fog kezdeni gyengülni a hulla, úgyhogy lehet olyat csinálni mondjuk, hogy így növekszik ahogy Te most leírtad, de ha fellép 1/A-ba, akkor ez a növekedés a felére csökkenne...Ez egyáltalán nem bonyolult és megoldva, hogy túl erősre növekedjen, de az is megoldva, hogy ha megáll a növekedés, akkor egy idő (terület) után, megint gyengül a hulla... Vagy inkább ne 1/A-ba lépés határozza meg, mert akkor ha nagyobb hekiről lép, több bónusza lenne! Hanem legyen mondjuk a 3. szint maximum földjétől felfele, ez a növekedés a felére csökkenjen...azaz 1700 hektártol fele annyival növekedjen tovább... Ez sztem nem bonyolult...Ahogy Te mondanád, nem bonyolultabb mint kiszámolni a tornyok adta plusz védelmet! |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:02. |