Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Forma-1 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=67)

Valezius 09-09-2008 15:24

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 190161)
ha Hamilton szabalyosan veszi be azt a kanyart, akkor is ekkora lendulete marad, v 1-2 masodpercre is lemarad Kimi mogott? az a kanyarlevagas akkor sem lett volna szabalyos, ha Lewis epp korozott volna vkit..

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 190003)
Van egy olyan szabaly is, hogy ha palyaelhagyas kozben sikerul poziciot elorelepned, akkor vissza kell engedned azt, akit igy (szabalytalanul) megeloztel...

Remy nem azt mondta, hogy nem az előnyt kell visszaadni, hanem, hogy a pozíciót.
Másrészt a kanyar előtt nem volt 2mp közöttük, akkor a kanyar után miért kellett volna ennyivel lemaradnia? :confused:

Harmadrészt: Mennek az EGYENESBEN Raikönnen tövig nyomhatja a gázt, Hamilton nem, mivel vissza kell engednie Rait, hogy lehet annak nagyobb a lendülete, aki nem elég, hogy kisebb utat tesz meg ugyanakkora idő alatt még lassul is?

Egyébként is olyan mindegy lenne, Rai már előtte volt, aztán először megforog, majd neki is megy a falnak, ennyi hibát nem engedhetett volna meg magának.

laci 09-09-2008 15:26

Quote:

Originally Posted by Peti (Post 190166)
A Ferrari Massat nem világbajnoknak vitte oda, hanem 2. számu pilótának, arra kellett nekik mint Barichello, közepesen jó versenyző de nem világbajnok tipus, Raikönnen világbajnoknak vitték oda, s az is lett

Ehhez képest idén Massa jó eséllyel világbajnok lesz, Raikönnen meg nem, és akkor mindkettőnek 1-1 világbajnoki címe lesz (lenne). Úgyhogy nem jelenteném ki ilyen biztosan hogy Massa nem világbajnoknak típus, míg Raikönnen igen.

Főleg úgy, hogy közben meg azt írod hogy Massa csak 2. számú pilóta: elég szép teljesítmény így világbajnoknak lenni, miközben az 1. számú csak bukdácsol ;)

Stev 09-09-2008 15:58

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 190167)
Egyébként is olyan mindegy lenne, Rai már előtte volt, aztán először megforog, majd neki is megy a falnak, ennyi hibát nem engedhetett volna meg magának.

Azért Hamilton is megforgott ott nem egyszer, neki volt annyi mázlija, hogy nem volt fal a közelében.
Heidfeld viszont nagyot húzott azzal hogy bement az esőgumikért.

Egyébként meg:
http://www.vezess.hu/forma1/trulli_s...untetes/15595/

dreaman68 09-11-2008 14:29

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 190158)
Ebben van igazság, de azért valahol jelezheti Massa tudását, hogy Schumi bevallottan azért vonult vissza, hogy Massának több lehetősége legyen a csapatban.

Azért a két Toro Rosso-s srácot megnézném valami komolyabb gépben!:cool:

öö schumi 8szoros bajnokként vonult vissza nem hiszem h massa ferrarihoz igazolása loett volna az az ok amiért visszavonul...

lendületben maradthoz;
ugya kanyarlevágással gyorsabban tudottmenni, de el kellett engednie kimit viszont kimi nem tdott emiatt normálisan kigyorsítani.

Stev 09-11-2008 14:55

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 190407)
öö schumi 8szoros bajnokként vonult vissza nem hiszem h massa ferrarihoz igazolása loett volna az az ok amiért visszavonul...

Nem is az odaigazolása miatt, de maga Schumi nyilatkozta, hogy azért vonult vissza mikor Kimi átigazolt, hogy Massának ne kelljen elmennie a Ferraritól, legyen lehetősége bizonyítani kilépve az ő árnyékából.

Valezius 09-11-2008 15:13

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 190407)
lendületben maradthoz;
ugya kanyarlevágással gyorsabban tudottmenni, de el kellett engednie kimit viszont kimi nem tdott emiatt normálisan kigyorsítani.

lendületben maradthoz;
Nyilvánosságra hozták, hogy a mért ponton, Hamilton 6km/h-val lassabban haladt át...

Bogár 09-13-2008 14:01

mekkora időmérő :D :D

Valezius 09-13-2008 14:41

Úgy tűnik holnapra előzés várható :D

Massa mehetett volna még egy olyan jót, mint a 2.etap végén, de remélem így is beéri Kovalainent, aztán ott is lesz valami :)

Stev 09-13-2008 14:42

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 190549)
mekkora időmérő :D :D

tudsz némi részletezést? kiment a fejemből, és már csak a végeredmény elejét láttam f1.com-on.

Csak hogy beszélgessünk itt is!:D

Eke 09-13-2008 23:46

Hát nagyon elegem lett,ebböl a versenynek nevezett müvészfilmnek amit a Fia lemüvel.Ennyire nem lehetnek sz..háziak.Ha igy folytatják akkor jópár ezer emberrel kevesebb nézö fogja nézni a f1-et.Ha ilyen nyiltan támogatják a ferrarit ,akkor miért nem zárják ki a többi csapatot.És sz... bele a f1-ükbe.
R.....nak meg.:mad::mad::mad:

csabi 09-14-2008 08:27

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 190557)
tudsz némi részletezést? kiment a fejemből, és már csak a végeredmény elejét láttam f1.com-on.

Csak hogy beszélgessünk itt is!:D

http://www.f1hirek.hu/hir/Olasz_Nagy...s_200809131558

Peti 09-14-2008 14:56

nagyon nagy volt ez az olasz verseny:) s ez a szép forma1es zárás, Német-Olasz himnusz egymás után, de rég hallottam így :rolleyes:

Stev 09-14-2008 18:39

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 190158)
Azért a két Toro Rosso-s srácot megnézném valami komolyabb gépben!:cool:

Bár a lottó-számokhoz lenne ilyen érzékem!:D:D:D

Hajrá Vettel!

Bogár 09-14-2008 19:56

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 190641)
Hát nagyon elegem lett,ebböl a versenynek nevezett müvészfilmnek amit a Fia lemüvel.Ennyire nem lehetnek sz..háziak.Ha igy folytatják akkor jópár ezer emberrel kevesebb nézö fogja nézni a f1-et.Ha ilyen nyiltan támogatják a ferrarit ,akkor miért nem zárják ki a többi csapatot.És sz... bele a f1-ükbe.
R.....nak meg.:mad::mad::mad:

sztem nem kell azért ennyire elvetemültnek lenni. :D
egyébként nagyon sok pilóta azon az állásponton van, hogy Hamilton hibázott. ha ők így gondolják, abban biztos van valami... ők jobban átlátják a helyzetet, mint bárki más. érdemes végigolvasni a cikket:

http://www.a5.hu/cikkek/2/28422.shtml

BeeLord 09-15-2008 11:23

Én valamit nagyon nem értek, remélem meg tudjátok magyarázni.

Ugyebár Vettel nyert utcahosszal. Az alatta lévő kocsi, a Torro Rosso, egy tavalyi ferrari motorral ellátott Red Bull-féle fejlesztés. Elvi szinten a mezőny 2-3. legroszabb autója. Hogy a fenében tudott 13 másodpercet verni Kovalainenre? Hisz a finn végig ugyanolyan tiszta pályán mehetett, mint Vettel. Netán a McLarennek nem feküdt az esős monzai pálya? Akkor Hamilton a "Frédi és Béni" c. mesében látott módon lábbal hajtotta a saját gépét? Ráadásul az angol egy kiálláson volt, ergo még nehezebb is volt a kocsija és mégis úgy ment el 6-7 ellenfele mellett, mintha azok ott sem lettek volna.

Mi lett volna, ha Bordais kocsija elindul rögtön a rajtnál? 18 pont a Torro Rossonak?

No én alapvetően Ferrari szimpatizáns vagyok, de ez akkor sem fér a fejembe.

laci 09-15-2008 14:02

Szerintem pont az történt amit mindig szajkózok: nincs itt akkora különbség a top pilóták és az utolsók között, legnagyobb részt az dönt hogy ki milyen autóval megy. És ebben az esetben, amikor nem lehetett teljes gázzal menni, azaz nem lehetett kihozni a különbséget ami egy (mondjuk) McLaren és egy Toro Rosso között van, a nagymenők egyből nem voltak olyan nagymenők.

Majd a következő futamon, ha normális időben mennek és minden autó azt produkálja amit tud, a McLaren-Ferrari-BMW megint tarolni fog, a Toro Rosso meg megint a mezőny vége felé lesz valahol.

Stev 09-15-2008 14:43

Quote:

Originally Posted by laci (Post 190772)
a Toro Rosso meg megint a mezőny vége felé lesz valahol.

Azért csendben megjegyezném, hogy az utóbbi versenyek pontszerző helyei az anyacsapat előtt nem épp a mezőny vége.:D:D:D

laci 09-15-2008 14:53

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 190779)
Azért csendben megjegyezném, hogy az utóbbi versenyek pontszerző helyei az anyacsapat előtt nem épp a mezőny vége.:D:D:D

Ugye az egyénire gondolsz, nem a csapatsorrendre? Ott ugyanis a legelső és a legutolsó futamot kivéve idén nem szerzett több pontot a Toro Rosso mint a Ferrari.

Kutyuleee 09-15-2008 16:11

Quote:

Originally Posted by laci (Post 190780)
Ugye az egyénire gondolsz, nem a csapatsorrendre? Ott ugyanis a legelső és a legutolsó futamot kivéve idén nem szerzett több pontot a Toro Rosso mint a Ferrari.

De jelenesetben sztem anyacsapatnak a Red Bull-ra gondolt:) amúgy meg nagyon szépen versenyzett Vettel, és a box kiállások is pont jókor voltak az időjárás miatt is...

Viszont én inkább már jövöévet várom, érdekesen fognak alakulni megint a verdák:)

laci 09-15-2008 16:47

Fene ezekbe az anyacsapatokba :D

Valezius 09-15-2008 23:42

Quote:

Originally Posted by laci (Post 190800)
Fene ezekbe az anyacsapatokba :D

Ismered a mondást: Anya(csapat) csak egy van :)

Bogár 09-16-2008 19:44

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 190763)
Ráadásul az angol egy kiálláson volt, ergo még nehezebb is volt a kocsija és mégis úgy ment el 6-7 ellenfele mellett, mintha azok ott sem lettek volna.

érdekes kijelentés.

http://www.a5.hu/cikkek/53/28482.shtml

a videot is érdemes megnézni...

Tsobi 09-28-2008 15:22

Nahát .. :eek:

Stev 09-28-2008 15:30

Érdekes futam volt az tuti! A Ferrari meg összekaphatná magát, a csapat balf*sága miatt ment el sokadik versenye Massának és Kiminek is!:mad::mad::mad:

csabi 09-28-2008 15:32

ez a pálya kritikán aluli volt... :S ennél már csak a ferrárik voltak gyengébbek...

Peti 09-28-2008 15:33

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 192002)
Érdekes futam volt az tuti! A Ferrari meg összekaphatná magát, a csapat balf*sága miatt ment el sokadik versenye Massának és Kiminek is!:mad::mad::mad:

ezzel a vb cím is lehet elment Massanak....:( nagyon össze kell szedniük magukat remélem a kövi 3 futam 2tős Ferrari győzelem lesz, Massa,Raikönnen sorrendben , és remélem hogy 2x még dobógóra áll Kubica a 3. helyen

laci 09-28-2008 15:44

Ááááh, megint lemaradtam róla :mad::mad::mad:

Tsobi 09-28-2008 15:45

Ez a lámpás dolog a boxban .. a versenyző csak arra figyel,hogy mikor vált át zöldre és nyomja is neki,hisz olyan,mintha egy csőben ülne. Utána már hiába váltja vissza pirosra,az autó messze jár.

A Renault és a Toyota részéről nagyon jó húzás volt,hogy számoltak a Safety Car bejövetelével,a kis Rosberg pedig a legszerencsésebb lurkó a napon :)

A pálya nekem sem tetszett.Oké,hogy az első villanyfényes futam és ez mekkora szenzáció,de mind az aszfalt minősége,mind a bírók teszetoszasága szánalmas volt.

Bogár 09-28-2008 15:53

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 192006)
A Renault és a Toyota részéről nagyon jó húzás volt,hogy számoltak a Safety Car bejövetelével,a kis Rosberg pedig a legszerencsésebb lurkó a napon :)

Szerintem meg Hamilton volt a legszerencsésebb...

Quote:

A pálya nekem sem tetszett.Oké,hogy az első villanyfényes futam és ez mekkora szenzáció,de mind az aszfalt minősége,mind a bírók teszetoszasága szánalmas volt.

Nemhogy a bírók, de még Palikék sem voltak ma csúcsformában. :D Halvány lila gőzük sem volt arról, hogy mi folyt a pályán...

Tsobi 09-28-2008 15:57

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 192007)
Nemhogy a bírók, de még Palikék sem voltak ma csúcsformában. :D Halvány lila gőzük sem volt arról, hogy mi folyt a pályán...

Ilyen körülmények közt azért érthető :D

csabi 09-28-2008 16:03

Quote:

Ez a lámpás dolog a boxban .. a versenyző csak arra figyel,hogy mikor vált át zöldre és nyomja is neki,hisz olyan,mintha egy csőben ülne. Utána már hiába váltja vissza pirosra,az autó messze jár.

nem tudom figyelted e, de utánna loptak maguknak is egy nyalókát! :)

csabi 09-28-2008 16:05

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 192007)

van olyan, amikor tudják, hogy mi van a pályán?? :D

Eke 09-28-2008 18:12

Ó salallala ,én nagyon is boldog vagyok,de 2-ös mercedes gyözelem igaz hogy szebb lett volna.Mindamellett hogy igazán nem szeretném a ferarrit a pontok közelében,sajnálom Massaékat.Csapnivalóan rossz a csapat.Lehet hogy Hamilton papa lefizette öket:D(persze ez csak vicc)

csabi 09-28-2008 18:52

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 192018)
Lehet hogy Hamilton papa lefizette öket:D(persze ez csak vicc)

én inkább arra tippelek, h a renault kihívta elsőnek Alonsót, majd szólt Piquet-nek, h törje össze a kocsiját a pályán és mivel csak Fernando volt boxban akkor még és jól meg is tankolták, nem volt kétséges, h ki nyer... :D:D:D:D

Redback 09-28-2008 19:24

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 192024)
én inkább arra tippelek, h a renault kihívta elsőnek Alonsót, majd szólt Piquet-nek, h törje össze a kocsiját a pályán és mivel csak Fernando volt boxban akkor még és jól meg is tankolták, nem volt kétséges, h ki nyer... :D:D:D:D

CSapatutasítás:
A margaréta a vázában, és a tánnyérnak össze kell törnie! :D:D

Stev 09-28-2008 22:46

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 192009)
nem tudom figyelted e, de utánna loptak maguknak is egy nyalókát! :)

Ja, én is néztem hogy Massa 2. tankolásánál már ott figyelt a nyalókásbácsi!:D

Hamilton meg marha nagy mázlista ezzel a végeredménnyel! Kimi a 15.helyről visszagázolt az 5-re mielőtt kiesett. Mit csinált volna vajon ha marad a 3.?:cool:

Bogár 10-12-2008 20:03

Hamilton ma is hozta a formáját... Kissé sportszerűtlenül vezet...

Kirhal 10-12-2008 20:07

mert massa a sportszerüség mintapéldája volt:)

csabi 10-12-2008 20:36

Bourdais-t viszont nem büntettem volna meg, sima versenybaleset volt.. szegény francia nem csinált semmit.. :(

Valezius 10-12-2008 21:18

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 193449)
Bourdais-t viszont nem büntettem volna meg, sima versenybaleset volt.. szegény francia nem csinált semmit.. :(

Ha Massa menni akar, akkor elengedem, mivel ő úgyis túl ostoba, hogy engedjen.

Quote:

Bourdais szerint Massa már csak azért is lehetett volna óvatosabb, mert a bajnokságért küzd.

"Sokszor voltam ilyen helyzetben, amikor a bajnokságra hajtottam - ilyenkor nem lehet ilyen felesleges kockázatot vállalni. Csak vesztenivalója van az embernek. Három kör múlva ki kellett mennie a bokszba, előtte voltam, úgyis mögöttem végzett volna. Mit gondolt egyáltalán? Nem értem."
Hihetetlen, hogy ilyen versenybírókat alkalmaznak, akiknek 20perc kell, hogy kitalálják, hogy valamit vizsgálni akarnak.

Alonso és Kubica jól ment, megérdemelt első két hely. Örülnék, ha végül az utóbi nyerné meg a bajnokságot, de gymás után 2évben nem szokott ekkora csoda történni. :o

All times are GMT +1. The time now is 00:55.