![]() |
Quote:
|
Sziasztok,mint fórumozó új vagyok, mint olvasgató, régi.
Ha a kérdés felvetése az hogy meg határozzátok a jó játékos fogalmát, és ki lehessen szűrni hogy név szerint ki a jó játékos, akinek a játék fejlesztésében a véleménye számítson. Hogy növekedjen a játékos szám. Mert szerintem minden játék fejlesztő/üzemeltetőjének ez a célja, akkor határozza meg Ati. Én játszok egy másik online játékkal, nem tudom máshogy körbe írni hogy ne is reklámozzak. (az a tankos online játék 72 milla felhasználóval) Ott a teljesítményt mérik pontokkal, amit a játék fejlesztésénél határozták meg. Ez a Hódító azért nem népszerű, mert szerintem az elérhető más játékokhoz képest túl bonyolult. De ez nem a ti hibátok, hanem az emberek általában lusták ma gondolkodni. A külföldi verziók meg azért nem népszerűbbek, mert a külföldiek még lustábbak. Én a játékot élvezem, még ha bonyolultabb volna az sem zavarna. Szerintem ebben a formájában a hódító, játékos szám tekintetében nem nagyon tud előre lépni. Szerintem a látvány világa is elavult hogy ide csábítsa az újakat. Még egyszer ki hangsúlyozom, hogy nekem így nagyon jó! De ha új volnék és hozzászoktam már az új pc-s játékokhoz, akkor gagyinak tűnne. Nem akartam kritikát írni, még ha annak is tűnik. Én saját magamról alkotott vélemény szerint nem tartozom a jó hódítósok közé. Azért mert nincs elég időm hogy online legyek. Szerintem az a jó hódítós aki mindig online. Még ha 10-éven keresztül is az. Kacagó Hiéna (681186) 4/K |
Quote:
Eredetileg ez nem ide íródott, de van benne olyan gondolat, ami miatt ide is áthoztam. Nem Balcsi írta 2 helyre, sőt, nem is ebbe a témába írta, ne őt szídjátok. :) Az idézett mondatra viszont rákérdezek. Úgy általánosságban mindenkitől. Bonyolultnak tartjátok a Hódítót? |
Quote:
|
Quote:
Egy totál új belépőnek tuti az, de nem konkrétan a számolások miatt, hanem fogalma se lesz arról hogyan van kiélezve egy ország, melyek a megfelelő egységek és ezekből mennyi is kell ahhoz, hogy érjen is valamit. Természetesen rengeteg segítség van leírva, de ez megint csak gond lehet, hosszabb mint az Egri csillagok :) Plusz lassú a kezdeti időszak, Főleg ha MF az illető, akkor még a társasággal sem tudja elütni az időt. |
Tudom, ez a téma az új játékosokról szól, de valójában ha jön is pár új, azzal se vagyunk nagyon előrébb mert közben meg a régiek is mennek el.
Nem igazán érzem, hogy előrébb lennénk egy egy apró változtatással és szerintem ez kevés is ahhoz, hogy újra sokan játsszuk a játékot. Ide valami gyökeresebb változás kellene. Szerintem már a régiek is céltalanul játszanak, csak vannak megszokásból és egyszer minden véget ér. Én nem bánnám ha ez eljönne és egészében újraindulna a játék valami nagy fordulattal. És értem azt is, hogy miért vegyük el a régiektől azt amiért hosszú éveken keresztül megdolgoztak, na de ez tényleg érdekelne valakit? :) nincs ebbe kézzel fogható érdem, játék és ebben a formában már nem sok a kihívás. Ezzel szerintem a legtöbb régi egyetért. Egyébként csak hangosan gondolkoztam, mert már az én szövimben is előjön a kérdés így 8-10 év után, hogy "meddig még... unom egy kicsit, stb?" De csak itt vagyunk még, mert várunk valami újat vagy nem is tudom. |
Quote:
|
Egy frissen idecsoppentnek mindenkepp tul bonyolult!
Megfelelo rendszernek tartanam, hogyha a jatekbe szintenkent lenne elerheto minel tobb funkcio, hogy az emberek folyamatosan tanuljanak bele a jatekba, ne pedig leforrazva legyenek a Hodito konyvtaraval mar az elso napjukon. |
Én 22 évesen (2001) láttam először a játékot, amikor a nyíregyházi főiskola szteches kollégiumában szinte mindenkinek volt országa. Így nekem is lett. Sajnos az a regem elfelejtődött, pedig pöpec kis sorszámom lenne. Már akkor is voltak olyanok, akik sokkal jobbak voltak a többiektől, de ők a tanulmányi eredményeikkel is kiemelkedtek. Mivel én bejáró voltam, így itthoni net hiányában nem tudtam kamatoztatni kivételes eszemet. :D
Viccet félretéve, más játékokkal ellentétben sztem itt kell egy megfelelő szintű ész is a játékhoz, nem csak a játékra fordított idő számít, mint egy két "kocka játéknál", ahol a lényeg, hogy ész nélkül támadj minden kis pontszámú ellenfelet. Ezért sztem nem szabad elvárni 14-16-X évesektől, hogy meg fogja őket majd a játék, mert még a "magukhoz való eszük" sincs meg, nem hogy ehhez az első szemmel igenis bonyolult játékhoz. Hiába a millió oldalnyi help, mikor nem nagyon olvasnak a gyerekek. Kellene egy képi help, pl. "Mit tegyek, ha minuszos a népem?"--- 1 percben mutatva egy kamureg oriban, hogy Építés---Ház. "Mit tegyek, ha éhezik a nép?"--- Piac-Búzavásárlás, Építés-Tanya... aztán már később lehet olyan, hogy néphiányra---emberlopás, kajára-raktárlopás... vmi ilyesmi... |
Quote:
|
Quote:
|
Elkészült a kvíz modul. Már csak egy rakat elgépelést kell kijavítani az élesítés előtt.
Kíváncsi leszek, hogy mik lesznek a tipikusan rontott kérdések. Van benne pár olyan, ami picit szivatósabb lett annak, aki nem tudja rögtön a választ. |
Én ezt tapasztaltam!
Sziasztok!
Kis bevezető: 2004 be regisztráltam első országommal lassú csopiba . Szerencsémre sikerült normális ,korrekt ,segítő kész emberek szövetségébe lépnem az elején.( talán azért is "szerettem" meg a játékot) Akkor még tényleg nagyon más volt minden....nem csak a játékba a való életembe is. Jártam A-ba nem is egyszer:D de amit már akkor kb. 2005-2006-ba tapasztaltam ott nagyon lelombozott.....elffel voltam valahogy összekapartam a köröket és tipli vissza 5-be.(Már akkor nagy tartalékok voltak pár országnak) Valamelyik normál csoportba kértem magam ( már nem tudom melyikbe). Ott is találtam normális szövetséget...Olyan infót kaptam tőlük ami "le van ugyan írva a sorok között" de nekem álmomba se jutott volna eszembe. A következő volt : Pár hónappal korábban a szövetségükből 2 csináltak egy -egy teki író orit és írták 1000-el a tekit. Aztán amikor eljött a fordulás ideje ,ki mindent a piacra tele lovéval és valaki lefordult át lett tolva neki a lové kb. 3 mrd és abból az egész szövi kiépített és feltöltött .Mire kijöttünk a szabiról már úgy álltunk mint nem is 72 órája lennénk ott. Ez egy picit kiszúrás a kezdőkkel szembe...de ugye legális! Aztán eljutottunk B -be én ott fordultam ők mentek tovább A-ba ...vitték a szajlét...:D Megint lassúba kerültem eltelt kb. 2,5 év ...döbbenet ami volt alig pár ország aki csinált valamit ( hetekig kint a hirdetésem szövit keresek) Semmi válasz !!!!!!! Felfedeztem topba ,néha ütöttem ... Észre vettem hogy egy több szemcsis szövi akkor fordult... Felléptem 4 szintre tudtam hogy ott még nagyobb az " unalom" tehát törpöt választottam volt nyersi ,gyors volt a képzés jól haladtam... Közbe jött valami szabiztam pár hónapra ( néha pár napra beléptem)... Lett időm na gondoltam 180 köröm van és tudok lépni 3-ba.. Igen ám de közbe a szövi elért küldtem nekik MNT de hiába még válaszra se méltattak .Helyette betámadtak... MF ként esélyem se volt védeni... leütöttek a topból... nincs top helyezés bukod a köröket ... Na most mi legyen? Két lehetőségem volt: 1 nem megyek a közelükbe , de akkor bukom a köröket 2 vissza fedezek vagy ütök topba és akkor megint lenyomnak... Jött a 3. leszabiztam.... Lehet hogy hosszúra sikerült a kommentem , de véleményem szerint jó pár kezdő ország "nehézségeire " rá világit".... Ha én így hogy jó pár éves tapasztalatom volt több hónap után talán tudtam volna csak szintet lépni...( persze ha addig nem jön még egy szövi:) akkor egy kezdőtől mit várjuk? De normál csopiba is hasonló dolgokat tapasztaltam... ami nekem "nehézséget" okoztak... Nagyon nehéz meg úgyis jó szövit találni hogy tapasztalt vagy....egy kezdőnek meg még nehezebb ( nem akar bajlódni senki se velük) Csak a max időt akarja eltölteni a tapasztal játékos az adott szinten. Bénázásnak nincs helye...!!!! Lassú csopi szerintem meghalt....van regisztrálás gondolom de a lassú csoportok 70% vegetál...van pár szövi ill ori aki fordulásra használja... Mostani normált annyira nem ismerem..de azért egy picit nekem is csökken a "harci morálom amikor meglátom a teki írókat és arra gondolok basszu : Regisztrált bocs' de tejel a játékba beállítja hogy írja a tekiket és várja a csodát....aztán fordulna lesz lové és könnyű kezdés... írtam ez teljesen legális de ez azért nem a játék szellemét tükrözi... Na ennyi várom a hozzászólásokat ! Üdv Werden! |
Aki az elsők között szeretné kipróbálni: hodito.hu/quiz.php
|
Quote:
nem is rossz, iskolában 5ös :D |
86, mondjuk anarchba 1-2 kérdés kimaradhat lévén nincs használatban.
|
nekem csak 79, béna vagyok (bár mentségemre, ahol számolni kellett, ott lusta voltam, és csak tippeltem), viszont a "saját fórumról való kitiltási jogosultság igaz/hamis" mintha kétszer is lett volna.
|
Quote:
|
Quiz vége
A 100 kérdésre 92 helyes választ adtál. Megpróbálod újra? |
Quiz vége
A 100 kérdésre 94 helyes választ adtál. Megpróbálod újra? |
Sziasztok!
Szerintem nem jó ez a kérdés, mert a 4 válaszból 2-t kéne bejelölni. Amúgy tetszik a kvíz, jó ötlet volt :) "Ha nincs könyvtárad, akkor a következő lehetőségek közül melyikkel NEM szerezhetsz tudománytekercset? Piacol veszel. Lopsz más országtól. Az írnokaiddal iratsz. A szövetségeseidtől kapsz." Quiz vége A 100 kérdésre 91 helyes választ adtál. Megpróbálod újra? |
Csak egy helyes válasz van :)
|
Quote:
|
Quote:
|
igaz, az A-ra nem gondoltam, meg a szövis tekiírásra
|
Quiz vége
A 100 kérdésre 84 helyes választ adtál. Megpróbálod újra? Mondjuk én azért kíváncsi lennék konkrétan miket rontottam el, vannak tippeim, de nem 16. :) |
Quote:
|
Én elkezdtem de 40xnél meguntam. Viszont több nem egyértelmű kérdésre is emlékszem addig, íme az egyik, vmi ilyesmi volt:
1000 lovad van, szövetségeseidnek is annyi, tudsz-e tőlük egyenként akár 900 lovat elvinni 50%-os beállítással? Ez a kérdés egyszerűen információhiányos. Hiszen nem tudom, van-e pénzem, szövijeimnek van-e pénzük, gépnél vannak-e, van-e ló a piacon, tudnak-e piacra menni, stb. Ha ezek a lehetőségek pedig ki vannak zárva, akkor azt meg kell említeni. |
Quote:
nem kell bonyolítani, az már nem "kezdő" szint... |
a kerdesek jok, valszeg azok lesznek rontva, amikre a legkevesbe figyelnek oda: minimalis fold, maximalis fold, ilyesmik :)
es hianyoltam a szemelyisegek es a fajok specialitasi kerdeseket :) de telleg johetne valami ertesito az elrontott kerdesekrol :) erdekelne |
En 25nel meguntam :( szerintem tul hosszu es nyrs.. 1-2 kepes szitu siman beleferne. Sot meg video is
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Van pár elírás ill. a kérdések java része valóban információhiányos, ez néha eléggé zavaró, hisz nem igazán tudod, hogy továbbgondolva vagy a végletekig leegyszerűsítve válaszolsz jól. Egy időkorlát tényleg jó lenne. :) |
Quote:
Quiz vége A 100 kérdésre 86 helyes választ adtál. Megpróbálod újra? Okosabb vagyok, mint Cass! :D |
Quote:
A 100 kérdésre 85 helyes választ adtál. Megpróbálod újra? Ja és volt egy eset, amikor félrenyomtam és úgy kldtem el a választ. jött is a következő kérdés, de tudtam, hogy félrenyomtam, ezért a böngészőben megnyomtam a vissza nyilat, módosítottam és úgy újra elküldtem a választ. Most akkor melyik lesz pontozva??? |
Quote:
|
nekem nem működik a kviz :confused: olyan oldalt nyit meg helyette, amilyet az elrontott jelszó után ad ki
|
bár nem tudom milyen a kviz, de lehetne ez egyféle motiváció, hogy elolvassák a súgót a kezdők
arra gondoltam, hogy naponta megjelenne egy-egy kérdés, és ha jól válaszolnak, akkor kapnának x mennyiségű aranyat a kezdőknek jól jön a kevés arany is, tehát ahhoz hogy helyesen válaszoljanak, ahhoz elolvassák a súgót, igy már majdnem megértik a játék alapjait, és kedvük is lesz hozzá, ezért tovább játszanak a profikat meg nem érdekli annyira néhány ezer arany, hiszen van nekik bőven talán arra gondoltam, hogy az értéknek a duplája lenne a jutalom aranyban, több ötletem nincsen persze ez csak egy ötlet volt, ne kövezzetek meg, ha nem tartjátok értelmes felvetésnek |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:46. |