Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Új játékosok nagyobb arányú megtartása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4509)

Ati 02-15-2014 16:33

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 307138)
Ne feledd, hogy ez egy fantáziavilág, az összes adat hazugság! :)

Nem olyanok a kérdések, hogy hol laknak az elfek. :) Fantáziavilág ide vagy oda, az elit alap támadóértéke a Hódítóban adott. :) Bár ilyen kérdés még nincs is. :D

Balcsi 02-16-2014 15:31

Sziasztok,mint fórumozó új vagyok, mint olvasgató, régi.
Ha a kérdés felvetése az hogy meg határozzátok a jó játékos fogalmát, és ki lehessen szűrni hogy név szerint ki a jó játékos, akinek a játék fejlesztésében a véleménye számítson. Hogy növekedjen a játékos szám. Mert szerintem minden játék fejlesztő/üzemeltetőjének ez a célja, akkor határozza meg Ati.
Én játszok egy másik online játékkal, nem tudom máshogy körbe írni hogy ne is reklámozzak. (az a tankos online játék 72 milla felhasználóval) Ott a teljesítményt mérik pontokkal, amit a játék fejlesztésénél határozták meg.
Ez a Hódító azért nem népszerű, mert szerintem az elérhető más játékokhoz képest túl bonyolult.
De ez nem a ti hibátok, hanem az emberek általában lusták ma gondolkodni.
A külföldi verziók meg azért nem népszerűbbek, mert a külföldiek még lustábbak.
Én a játékot élvezem, még ha bonyolultabb volna az sem zavarna.
Szerintem ebben a formájában a hódító, játékos szám tekintetében nem nagyon tud előre lépni. Szerintem a látvány világa is elavult hogy ide csábítsa az újakat.
Még egyszer ki hangsúlyozom, hogy nekem így nagyon jó!
De ha új volnék és hozzászoktam már az új pc-s játékokhoz, akkor gagyinak tűnne.
Nem akartam kritikát írni, még ha annak is tűnik.
Én saját magamról alkotott vélemény szerint nem tartozom a jó hódítósok közé. Azért mert nincs elég időm hogy online legyek. Szerintem az a jó hódítós aki mindig online. Még ha 10-éven keresztül is az.

Kacagó Hiéna (681186) 4/K

Ati 02-17-2014 12:55

Quote:

Originally Posted by Balcsi (Post 307148)
Ez a Hódító azért nem népszerű, mert szerintem az elérhető más játékokhoz képest túl bonyolult.

Ilyet is ritkán csinálok, hogy egy beírást átmásolok egy másik témába is.

Eredetileg ez nem ide íródott, de van benne olyan gondolat, ami miatt ide is áthoztam. Nem Balcsi írta 2 helyre, sőt, nem is ebbe a témába írta, ne őt szídjátok. :)

Az idézett mondatra viszont rákérdezek. Úgy általánosságban mindenkitől.

Bonyolultnak tartjátok a Hódítót?

none 02-17-2014 14:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 307149)
Ilyet is ritkán csinálok, hogy egy beírást átmásolok egy másik témába is.

Eredetileg ez nem ide íródott, de van benne olyan gondolat, ami miatt ide is áthoztam. Nem Balcsi írta 2 helyre, sőt, nem is ebbe a témába írta, ne őt szídjátok. :)

Az idézett mondatra viszont rákérdezek. Úgy általánosságban mindenkitől.

Hát elsőre mindenképp összetett, ha valaki igazán jól akar játszani lehet bonyolult is, átlagos játék nem bonyolult.. De én inkább nagyon időigényesnek tartom a játékot.. ha valaki komolyan játszik Aban 24 órában elérhetőnek kell lennie, ha nagyobb klánütést akar, akkor hónapokat kell termelniük (és vagy szétdobnak, akit ütne, vagy szerencséje van)..

Pumi 02-17-2014 17:11

Quote:

Egy totál új belépőnek tuti az, de nem konkrétan a számolások miatt, hanem fogalma se lesz arról hogyan van kiélezve egy ország, melyek a megfelelő egységek és ezekből mennyi is kell ahhoz, hogy érjen is valamit.
Természetesen rengeteg segítség van leírva, de ez megint csak gond lehet, hosszabb mint az Egri csillagok :)
Plusz lassú a kezdeti időszak, Főleg ha MF az illető, akkor még a társasággal sem tudja elütni az időt.

Pumi 02-17-2014 17:36

Tudom, ez a téma az új játékosokról szól, de valójában ha jön is pár új, azzal se vagyunk nagyon előrébb mert közben meg a régiek is mennek el.
Nem igazán érzem, hogy előrébb lennénk egy egy apró változtatással és szerintem ez kevés is ahhoz, hogy újra sokan játsszuk a játékot.
Ide valami gyökeresebb változás kellene. Szerintem már a régiek is céltalanul játszanak, csak vannak megszokásból és egyszer minden véget ér.
Én nem bánnám ha ez eljönne és egészében újraindulna a játék valami nagy fordulattal.
És értem azt is, hogy miért vegyük el a régiektől azt amiért hosszú éveken keresztül megdolgoztak, na de ez tényleg érdekelne valakit? :) nincs ebbe kézzel fogható érdem, játék és ebben a formában már nem sok a kihívás. Ezzel szerintem a legtöbb régi egyetért.
Egyébként csak hangosan gondolkoztam, mert már az én szövimben is előjön a kérdés így 8-10 év után, hogy "meddig még... unom egy kicsit, stb?"
De csak itt vagyunk még, mert várunk valami újat vagy nem is tudom.

Marcus atya 02-18-2014 14:15

Quote:

Csak annyira, mint amennyire egy online stratégiai játéknak bonyolultnak kell lennie. A tankos játékokhoz más jellegű stratégia és csapatjáték szükséges, időben sem ugyanannyit követel, nem lehet a Hódítóhoz hasonlítani. Szerintem azért nem jön elég új játékos, mert nincs reklámozva kellőképpen a Hódító. És azért mennek el, szabiznak le hosszútávra, mert túl sok időbe kerül Hódítózni, mert nagyon akció orientált. Ha valaki csak napi 1x 2-3 órát tud játszani vagy csak naponta 2-3x lép be 10 percre az nem sokáig fog itt maradni... Mondhatnátok, hogy ott a lassú. Egyszer próbáltam lassút, nagyon kevesen vannak és már az csodaszámba megy ha egy pontérték fölé megy valaki, kiépülni sem tudtam, mert valami régi helyi arc hetekig lopott aztán meguntam és töröltem onnan.

Tsobi 02-18-2014 14:30

Egy frissen idecsoppentnek mindenkepp tul bonyolult!

Megfelelo rendszernek tartanam, hogyha a jatekbe szintenkent lenne elerheto minel tobb funkcio, hogy az emberek folyamatosan tanuljanak bele a jatekba, ne pedig leforrazva legyenek a Hodito konyvtaraval mar az elso napjukon.

Pool 02-18-2014 15:08

Én 22 évesen (2001) láttam először a játékot, amikor a nyíregyházi főiskola szteches kollégiumában szinte mindenkinek volt országa. Így nekem is lett. Sajnos az a regem elfelejtődött, pedig pöpec kis sorszámom lenne. Már akkor is voltak olyanok, akik sokkal jobbak voltak a többiektől, de ők a tanulmányi eredményeikkel is kiemelkedtek. Mivel én bejáró voltam, így itthoni net hiányában nem tudtam kamatoztatni kivételes eszemet. :D
Viccet félretéve, más játékokkal ellentétben sztem itt kell egy megfelelő szintű ész is a játékhoz, nem csak a játékra fordított idő számít, mint egy két "kocka játéknál", ahol a lényeg, hogy ész nélkül támadj minden kis pontszámú ellenfelet.
Ezért sztem nem szabad elvárni 14-16-X évesektől, hogy meg fogja őket majd a játék, mert még a "magukhoz való eszük" sincs meg, nem hogy ehhez az első szemmel igenis bonyolult játékhoz. Hiába a millió oldalnyi help, mikor nem nagyon olvasnak a gyerekek.

Kellene egy képi help, pl. "Mit tegyek, ha minuszos a népem?"--- 1 percben mutatva egy kamureg oriban, hogy Építés---Ház.
"Mit tegyek, ha éhezik a nép?"--- Piac-Búzavásárlás, Építés-Tanya...

aztán már később lehet olyan, hogy néphiányra---emberlopás, kajára-raktárlopás...

vmi ilyesmi...

Ati 02-24-2014 09:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 307137)
Nem is egyszerű hihetőnek tűnő, de hamis válaszokat írni a kérdésekhez. :D :D

Szép adag kérdés lett... :)

Ati 02-27-2014 17:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 307184)
Szép adag kérdés lett... :)

... ami végre a Hódító adatbázisában figyel, a helyes válaszokkal együtt. :)

Ati 03-07-2014 19:16

Elkészült a kvíz modul. Már csak egy rakat elgépelést kell kijavítani az élesítés előtt.

Kíváncsi leszek, hogy mik lesznek a tipikusan rontott kérdések. Van benne pár olyan, ami picit szivatósabb lett annak, aki nem tudja rögtön a választ.

werden 03-09-2014 16:49

Én ezt tapasztaltam!

Sziasztok!
Kis bevezető:
2004 be regisztráltam első országommal lassú csopiba .
Szerencsémre sikerült normális ,korrekt ,segítő kész emberek szövetségébe lépnem az elején.( talán azért is "szerettem" meg a játékot)
Akkor még tényleg nagyon más volt minden....nem csak a játékba a való életembe is.
Jártam A-ba nem is egyszer:D de amit már akkor kb. 2005-2006-ba tapasztaltam ott nagyon lelombozott.....elffel voltam valahogy összekapartam a köröket és tipli vissza 5-be.(Már akkor nagy tartalékok voltak pár országnak)
Valamelyik normál csoportba kértem magam ( már nem tudom melyikbe).
Ott is találtam normális szövetséget...Olyan infót kaptam tőlük ami "le van ugyan írva a sorok között" de nekem álmomba se jutott volna eszembe.
A következő volt :
Pár hónappal korábban a szövetségükből 2 csináltak egy -egy teki író orit és írták 1000-el a tekit. Aztán amikor eljött a fordulás ideje ,ki mindent a piacra tele lovéval és valaki lefordult át lett tolva neki a lové kb. 3 mrd és abból az egész szövi kiépített és feltöltött .Mire kijöttünk a szabiról már úgy álltunk mint
nem is 72 órája lennénk ott.
Ez egy picit kiszúrás a kezdőkkel szembe...de ugye legális!
Aztán eljutottunk B -be én ott fordultam ők mentek tovább A-ba ...vitték a szajlét...:D
Megint lassúba kerültem eltelt kb. 2,5 év ...döbbenet ami volt alig pár ország aki csinált valamit ( hetekig kint a hirdetésem szövit keresek)
Semmi válasz !!!!!!!
Felfedeztem topba ,néha ütöttem ...
Észre vettem hogy egy több szemcsis szövi akkor fordult...
Felléptem 4 szintre tudtam hogy ott még nagyobb az " unalom" tehát törpöt választottam volt nyersi ,gyors volt a képzés jól haladtam...
Közbe jött valami szabiztam pár hónapra ( néha pár napra beléptem)...
Lett időm na gondoltam 180 köröm van és tudok lépni 3-ba..
Igen ám de közbe a szövi elért küldtem nekik MNT de hiába még válaszra se méltattak .Helyette betámadtak... MF ként esélyem se volt védeni...
leütöttek a topból... nincs top helyezés bukod a köröket ...
Na most mi legyen? Két lehetőségem volt: 1 nem megyek a közelükbe , de akkor bukom a köröket 2 vissza fedezek vagy ütök topba és akkor megint lenyomnak...
Jött a 3. leszabiztam....
Lehet hogy hosszúra sikerült a kommentem , de véleményem szerint jó pár kezdő ország "nehézségeire " rá világit"....
Ha én így hogy jó pár éves tapasztalatom volt több hónap után talán tudtam volna csak szintet lépni...( persze ha addig nem jön még egy szövi:) akkor egy kezdőtől mit várjuk?
De normál csopiba is hasonló dolgokat tapasztaltam... ami nekem "nehézséget" okoztak...
Nagyon nehéz meg úgyis jó szövit találni hogy tapasztalt vagy....egy kezdőnek meg még nehezebb ( nem akar bajlódni senki se velük) Csak a max időt akarja eltölteni a tapasztal játékos az adott szinten. Bénázásnak nincs helye...!!!!
Lassú csopi szerintem meghalt....van regisztrálás gondolom de a lassú csoportok 70% vegetál...van pár szövi ill ori aki fordulásra használja...
Mostani normált annyira nem ismerem..de azért egy picit nekem is csökken a "harci morálom amikor meglátom a teki írókat és arra gondolok basszu : Regisztrált bocs' de tejel a játékba beállítja hogy írja a tekiket és várja a csodát....aztán fordulna lesz lové és könnyű kezdés...
írtam ez teljesen legális de ez azért nem a játék szellemét tükrözi...
Na ennyi várom a hozzászólásokat !
Üdv Werden!

Ati 03-12-2014 18:19

Aki az elsők között szeretné kipróbálni: hodito.hu/quiz.php

Pool 03-12-2014 18:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 307376)

87 jó válasz...
nem is rossz, iskolában 5ös :D

Zordi 03-12-2014 20:02

86, mondjuk anarchba 1-2 kérdés kimaradhat lévén nincs használatban.

Takanohana 03-12-2014 21:24

nekem csak 79, béna vagyok (bár mentségemre, ahol számolni kellett, ott lusta voltam, és csak tippeltem), viszont a "saját fórumról való kitiltási jogosultság igaz/hamis" mintha kétszer is lett volna.

Ati 03-12-2014 21:37

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 307385)
nekem csak 79, béna vagyok (bár mentségemre, ahol számolni kellett, ott lusta voltam, és csak tippeltem), viszont a "saját fórumról való kitiltási jogosultság igaz/hamis" mintha kétszer is lett volna.

Van több hasonló kérdés is. Más a két kérdés.

vityu 03-12-2014 21:39

Quiz vége

A 100 kérdésre 92 helyes választ adtál. Megpróbálod újra?

Sequator 03-13-2014 14:11

Quiz vége

A 100 kérdésre 94 helyes választ adtál. Megpróbálod újra?

Paliking 03-13-2014 15:26

Sziasztok!
Szerintem nem jó ez a kérdés, mert a 4 válaszból 2-t kéne bejelölni. Amúgy tetszik a kvíz, jó ötlet volt :)

"Ha nincs könyvtárad, akkor a következő lehetőségek közül melyikkel NEM szerezhetsz tudománytekercset?

Piacol veszel.
Lopsz más országtól.
Az írnokaiddal iratsz.
A szövetségeseidtől kapsz."

Quiz vége
A 100 kérdésre 91 helyes választ adtál. Megpróbálod újra?

Sequator 03-13-2014 15:42

Csak egy helyes válasz van :)

Paliking 03-13-2014 16:17

Quote:

Originally Posted by Sequator (Post 307399)
Csak egy helyes válasz van :)

melyik? :)

Pool 03-13-2014 16:24

Quote:

Originally Posted by paliking (Post 307400)
melyik? :)

3.............

Paliking 03-13-2014 17:38

igaz, az A-ra nem gondoltam, meg a szövis tekiírásra

Cassandra 03-14-2014 14:10

Quiz vége
A 100 kérdésre 84 helyes választ adtál. Megpróbálod újra?

Mondjuk én azért kíváncsi lennék konkrétan miket rontottam el, vannak tippeim, de nem 16. :)

Ati 03-14-2014 14:17

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 307408)
Quiz vége

Mondjuk én azért kíváncsi lennék konkrétan miket rontottam el, vannak tippeim, de nem 16. :)

Nálam látszik, hogy mik a tipikusan rontott kérdések. Ezekre jó lesz odafigyelni majd súgóban is, jobban kihangsúlyozni egy-egy részt. No meg a mentorkodás hogyanja még nincs ugyan eldöntve, de az biztos, hogy aki ilyesmire vállalkozik, azoknál ezeket a kérdéseket tisztába kell majd tenni előtte.

Remedy 03-14-2014 20:48

Én elkezdtem de 40xnél meguntam. Viszont több nem egyértelmű kérdésre is emlékszem addig, íme az egyik, vmi ilyesmi volt:

1000 lovad van, szövetségeseidnek is annyi, tudsz-e tőlük egyenként akár 900 lovat elvinni 50%-os beállítással?

Ez a kérdés egyszerűen információhiányos. Hiszen nem tudom, van-e pénzem, szövijeimnek van-e pénzük, gépnél vannak-e, van-e ló a piacon, tudnak-e piacra menni, stb.

Ha ezek a lehetőségek pedig ki vannak zárva, akkor azt meg kell említeni.

Pool 03-14-2014 21:19

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 307410)
Én elkezdtem de 40xnél meguntam. Viszont több nem egyértelmű kérdésre is emlékszem addig, íme az egyik, vmi ilyesmi volt:

1000 lovad van, szövetségeseidnek is annyi, tudsz-e tőlük egyenként akár 900 lovat elvinni 50%-os beállítással?

Ez a kérdés egyszerűen információhiányos. Hiszen nem tudom, van-e pénzem, szövijeimnek van-e pénzük, gépnél vannak-e, van-e ló a piacon, tudnak-e piacra menni, stb.

Ha ezek a lehetőségek pedig ki vannak zárva, akkor azt meg kell említeni.

gondolom, az alapesetet kell nézni, mindenkinél 1000 lo, mehet-e el belőle 900?
nem kell bonyolítani, az már nem "kezdő" szint...

TaTa 03-14-2014 22:24

a kerdesek jok, valszeg azok lesznek rontva, amikre a legkevesbe figyelnek oda: minimalis fold, maximalis fold, ilyesmik :)

es hianyoltam a szemelyisegek es a fajok specialitasi kerdeseket :)

de telleg johetne valami ertesito az elrontott kerdesekrol :) erdekelne

Merengő 03-14-2014 22:43

En 25nel meguntam :( szerintem tul hosszu es nyrs.. 1-2 kepes szitu siman beleferne. Sot meg video is

Ati 03-14-2014 22:46

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 307414)
En 25nel meguntam :( szerintem tul hosszu es nyrs.. 1-2 kepes szitu siman beleferne. Sot meg video is

Ha valaki arra adja a fejét, hogy kezdőket karoljon fel, akkor ennél sokkal nyersebb kérdéseket fog kapni tőlük.

Merengő 03-15-2014 04:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 307415)
Ha valaki arra adja a fejét, hogy kezdőket karoljon fel, akkor ennél sokkal nyersebb kérdéseket fog kapni tőlük.

Jahh en azt hittem ez kezdoknek keszult:D akkor viszont egy idokorlatot vezetnek be a kerdesekhez mert igy tul egyszeru. Szerintem azzal senki nem bizonyit semmit ha sugobol kidolgozza.

Tsobi 03-15-2014 06:50

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 307417)
Jahh en azt hittem ez kezdoknek keszult:D akkor viszont egy idokorlatot vezetnek be a kerdesekhez mert igy tul egyszeru. Szerintem azzal senki nem bizonyit semmit ha sugobol kidolgozza.

Én ugyan nem untam meg, de az 50. kérdés után egyszerűen kiléptetett, majd ki- és belépés után sem tudtam onnan folytatni, ahol abbahagytam.

Van pár elírás ill. a kérdések java része valóban információhiányos, ez néha eléggé zavaró, hisz nem igazán tudod, hogy továbbgondolva vagy a végletekig leegyszerűsítve válaszolsz jól.

Egy időkorlát tényleg jó lenne. :)

Akár 03-20-2014 00:29

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 307408)
Quiz vége

Quiz vége

A 100 kérdésre 86 helyes választ adtál. Megpróbálod újra?

Okosabb vagyok, mint Cass! :D

Dave 03-23-2014 19:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 307376)

meglepően jó lett:
A 100 kérdésre 85 helyes választ adtál. Megpróbálod újra?

Ja és volt egy eset, amikor félrenyomtam és úgy kldtem el a választ. jött is a következő kérdés, de tudtam, hogy félrenyomtam, ezért a böngészőben megnyomtam a vissza nyilat, módosítottam és úgy újra elküldtem a választ.

Most akkor melyik lesz pontozva???

Ati 03-24-2014 13:59

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 307520)
Ja és volt egy eset, amikor félrenyomtam és úgy kldtem el a választ. jött is a következő kérdés, de tudtam, hogy félrenyomtam, ezért a böngészőben megnyomtam a vissza nyilat, módosítottam és úgy újra elküldtem a választ.

Most akkor melyik lesz pontozva???

Ha nem arra válaszolsz, ami az aktuális kérdés (márpedig a vissza gombbal nem arra válaszolsz), akkor az nem számít egyáltalán (marad a régi válasz), hanem kapod a ténylegesen aktuális kérdést.

Barracuda 09-03-2014 17:47

nekem nem működik a kviz :confused: olyan oldalt nyit meg helyette, amilyet az elrontott jelszó után ad ki

Barracuda 09-03-2014 17:59

bár nem tudom milyen a kviz, de lehetne ez egyféle motiváció, hogy elolvassák a súgót a kezdők
arra gondoltam, hogy naponta megjelenne egy-egy kérdés, és ha jól válaszolnak, akkor kapnának x mennyiségű aranyat
a kezdőknek jól jön a kevés arany is, tehát ahhoz hogy helyesen válaszoljanak, ahhoz elolvassák a súgót, igy már majdnem megértik a játék alapjait, és kedvük is lesz hozzá, ezért tovább játszanak
a profikat meg nem érdekli annyira néhány ezer arany, hiszen van nekik bőven
talán arra gondoltam, hogy az értéknek a duplája lenne a jutalom aranyban, több ötletem nincsen
persze ez csak egy ötlet volt, ne kövezzetek meg, ha nem tartjátok értelmes felvetésnek

Ati 09-03-2014 21:43

Quote:

Originally Posted by Barracuda (Post 307991)
nekem nem működik a kviz :confused: olyan oldalt nyit meg helyette, amilyet az elrontott jelszó után ad ki

A cím elejét hagyd meg annak, amin beléptél, ha a számozott oldalakat használod.

All times are GMT +1. The time now is 12:46.