Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1/A-ból való fordulás könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4200)

Rob 08-13-2010 08:12

nyugi gyerekek! nem kell a balhé!:D:D:D

djibron 08-13-2010 09:42

2 gumi hangyán vagyok túl, és megittam 1 redbull-t megnyugodtam

richardka 08-13-2010 10:35

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 260372)
Én nem azt mondom, hogy fejetlenül csináljunk valamit hanem, hogy csináljunk végre valamit.
A jelek szerint van 3 tábor.

1 nem akarnak változtatni nekik jó minden ahogy van
2 változtatni akarnak, de fogalmuk nincs hogyan
3 változtatni akarnak fix hekire belátható teljesítésre

a három tábor érdekei soha nem fognak egyezni, és akkor mégis hogy lesz akkor eldöntve?
feldobunk egy érmét?
ha fej akkor 1-es tábor
ha írás akkor 3-as tábor
ha megállna az élén akkor 2-es tábor
?
mert nekem ez az egész megbeszélés ilyennek tűnik

sietsz valahova??:D:p

Ati 08-13-2010 10:37

Így is nehéz egy újonnan bekapcsolódó embernek végigolvasnia a témát. Próbáljuk meg nem poénkodásokkal szétoffolni. Köszönöm.

Remedy 08-13-2010 10:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260382)
Így is nehéz egy újonnan bekapcsolódó embernek végigolvasnia a témát. Próbáljuk meg nem poénkodásokkal szétoffolni. Köszönöm.

Esetleg irhatnal egy szokasos osszefoglalot, hogy milyen iranyban haladjanak tovabb az otletek. (vagy legalabb milyen iranyban ne) :)

Kutyuleee 08-13-2010 10:46

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 260371)
Értem, amit írsz, és igazad is van. Mondom az ellenpéldát. Nem szeretem az 1/A-t. Minél többet tudok meg róla itt a fórumon a hsz-ekből, annál kevésbé szeretem. De kék számot szeretnék, ezért 30/30-as betonelffel addig fedezgetek, míg a topig jutok, ha 3 évbe telik, akkor is. Aztán fordulgatok többi országommal, és lesznek kék számaim, pedig a te normád szerint nem érdemlem meg. Ha lesz könnyített lefordulási lehetőség, akkor a kék számot úgy szerzem meg, hogy játszom, élvezem a jétékot, és közben nem gazdagítom az "elf mocsarat"és az A topját sem nyomom felfelé.

Ha így is, úgy is megszerezhető a kék szám, miért ne úgy szerezzem meg, hogy közben élvezem is a játékot?

Magadnak mondasz ellent ezért a lefelé ujjacska. Ha nem szereted az A-t akkor miért élveznéd ugyanazt a csoportot a könnyitett fordulás miatt,amit nem szeretsz??? minden ugyanaz maradna ott és ugyanúgy meglenne a lehetőséged hogy elkerüld,mert a B-s fordulás nem lesz eltörölve...
Ne haragudj,de nem hiszem el,hogy csak a könnyitett fordulás miatt, mazohistaként inkább mindig végig mászod az A-t mintsem hogy elkerüld.
Ha pedig azért nem szereted,mert nehéz,hát arra meg inkább nem mondok semmit...

Takanohana 08-13-2010 10:52

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 260384)
Magadnak mondasz ellent ezért a lefelé ujjacska. Ha nem szereted az A-t akkor miért élveznéd ugyanazt a csoportot a könnyitett fordulás miatt,amit nem szeretsz??? minden ugyanaz maradna ott és ugyanúgy meglenne a lehetőséged hogy elkerüld,mert a B-s fordulás nem lesz eltörölve...
Ne haragudj,de nem hiszem el,hogy csak a könnyitett fordulás miatt, mazohistaként inkább mindig végig mászod az A-t mintsem hogy elkerüld.

Nem mondtam ellent magamnak, legfeljebb nem voltam elég világos. Nem szeretem az A-t, tehát minél kevesebb időt töltenék ott. Most állandóra kellene berendezkednem és B-ből forogni, vagy évek alatt felmászni a topba és onnan fordulni. Könnyített lefordulással minimalizálhatnám az időmet A-ban, csak annyit töltenék ott, amennyit a könnyített lefordulásig muszáj, és más szinteken meg élvezném a játékot.

Azt meg, hogy miért nem szeretem, csak ebben a topikban kb háromszor kifejtettem.

Ati 08-13-2010 10:53

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 260384)

Én nem látok benne ellentmondást.

A számok has számok lesznek, csak a példa kedvéért:

Mostani helyzet: felmegy A-ba, és eltölt ott 5000 kört, mire fordulni tud. Ebből 5000 kört végigunatkozik, mert elfként csak felfedez, már játszana inkább a lenti csoportokban.

Egyik lehetséges változtatás: felmegy A-ba, ahol eltölt 1000 kört, amit tegyük fel végigunatkozik, majd lefordul (plusz személyiség nélkül). Még 4000 kör, mire újra felér, majd újabb 1000 kör "unalom". Ezután már plusz személyiséggel fordulhat. Szemben az első példa 5000 kör unalmával, itt csak 2x1000 kört unatkozott, közben 4000-t játszott.

Sőt, ha reális könnyített fordulási feltételeket sikerül találni, akkor talán A-ban sem elfként kell fedezgetnie, hanem ott is tud élvezetesen játszani. (Amiből még akár az is lehet, hogy megtetszik neki, és marad tovább.)

Kutyuleee 08-13-2010 11:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260387)
Én nem látok benne ellentmondást.

A számok has számok lesznek, csak a példa kedvéért:

Mostani helyzet: felmegy A-ba, és eltölt ott 5000 kört, mire fordulni tud. Ebből 5000 kört végigunatkozik, mert elfként csak felfedez, már játszana inkább a lenti csoportokban.

Egyik lehetséges változtatás: felmegy A-ba, ahol eltölt 1000 kört, amit tegyük fel végigunatkozik, majd lefordul (plusz személyiség nélkül). Még 4000 kör, mire újra felér, majd újabb 1000 kör "unalom". Ezután már plusz személyiséggel fordulhat. Szemben az első példa 5000 kör unalmával, itt csak 2x1000 kört unatkozott, közben 4000-t játszott.

Sőt, ha reális könnyített fordulási feltételeket sikerül találni, akkor talán A-ban sem elfként kell fedezgetnie, hanem ott is tud élvezetesen játszani. (Amiből még akár az is lehet, hogy megtetszik neki, és marad tovább.)

Nem vagyok a könnyitett fordulás ellen,sőt...
Sztem is jó ötlet, mert sok olyan játékos van akinek tényleg nincs ideje az A-ra, vagy csak simán nem tetszik neki ez a klánozos játék,és őket is figyelembe kell venni

De abba nem látok logikát, hogy aki most az elfett választja az miért választana mást a könnyitett fordulásnál. mennyiben kell másképpen játszania akkor ha mondjuk nem 10k hekiig kell felmásznia,hanem csak 6k hekiig. ugyanaz marad a játék rendszer és minden, nem értem azt,hogy ha most valaki felütné magát 6k hekiig akkor 10k-ig már miért nem akarja és miért fedezne inkább.

Tovább megyek, sztem a mostani top szint sokkal inkább aktív játékra kényszeriti azokat az országokat akiknek megvan a lehetőségük (idejük) erre,
mert egyszerüen csak úgy van reális esélyük arra hogy 1,5-2k kör alatt forduljanak.

ErdelyMagyaria 08-14-2010 03:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260373)
Számomra kezd körvonalazódni egy olyan irányvonal, amiben a többség egyetért. Időnként felbukkan egy-egy ember, aki újra és újra felhoz olyan javaslatokat, amiket már rég kibeszéltünk és elvetettünk, dehát ez a nyilvános fórum velejárója.

Quote:

Originally Posted by SATU A HODITO (Post 260355)
Mar lassan 3 honapja csak vitaztok,hogy lenne jo
mar az elso nap Pool leirta amit 1 kicsit atirtok es mar jo is mindenkinek

ötlet az 1A fordulás könnyítéséhez:

1,- Top 50%-ban eltöltött 336 kör + 1.000 kör
- 2B-bol nem lehet fordulni! (fagyasztas akit erint)
Vagy
2,- A fellépési hektár (általában 2.400) 3*-esének megléte + az 1000 kör
- 2B-bol nem lehet fordulni! (fagyasztas akit erint)
Vagy
3,ha van orszagod az 1A-ban
- 1A-s orszag Top 20%-ban eltöltött 336 kör + 1.000 kör
-+ 2B-ben 2000 kör

Azt hiszem mindenkinek megoldhato barmelyik.

Teljesen egyettertek ezen a javaslatok barmelyikevel es akarmelyiket elfogadnam, de h 2x fordulni? :confused:
Sokkal konyebb az amit Ati nagyon akar a 2x fordulassal, csak azt nem ertem h miben segiti az 1A-t... igy fellepnek 2-bol ahogy megvannak a feltetelek, irany 1 fos klan es nem csinal semmit 1000 korig, be se nez az orszagaba... ez kinek jo? Miutan megvan az 1000 kor lefordul es irany ujra az 1A-ba ujabb 1000 kor tetlensegre?... Nem ertem a logikajat az egesznek...
Jatszani szeretnenek ezek az emberek vagy azert csinaljak h megmutassa a havernek h van tobb szemes orija? Az uj szemelyiseg eleresenek lehetosege kiemeltem h fontos, de azt is mondtam h ugyan olyan fontos az is, h csinaljon is erte valamit. Feljutni 1A-ig az irto keves szerintem!

A lehetoseget kell megadni nem ajandekozni, mert szerintem ez ajandek reszedrol Ati. Nagyon naiv vagy idiota az aki azt hiszi h nem szukseges mas szempontokat is figyelni es megertem h neked ez miert jo, csak azt nem ertem h igazan miben segiti az 1A-t.

Tudom az is lesz valasz h mar most is van lehetoseg megszerezni a +szemt... Ezt ne irjatok mert akkor megint szetoffoljuk a topickot 3 oldalon keresztul.
A szavazast meg nem ertem miert van ha ugysem er semmit. Elvileg szavaztak az emberek es megvan az eredmeny is. amiota nezem ezt a topick-ot ugyan az az otlet vezet...

ErdelyMagyaria 08-14-2010 03:29

Sot ugy latom h meg nagyobb elonyre tett szert a 3. javaslat.

Takanohana 08-14-2010 05:43

Quote:

Originally Posted by ErdelyMagyaria (Post 260440)
Teljesen egyettertek ezen a javaslatok barmelyikevel es akarmelyiket elfogadnam, de h 2x fordulni? :confused:
Sokkal konyebb az amit Ati nagyon akar a 2x fordulassal, csak azt nem ertem h miben segiti az 1A-t... igy fellepnek 2-bol ahogy megvannak a feltetelek, irany 1 fos klan es nem csinal semmit 1000 korig, be se nez az orszagaba... ez kinek jo? Miutan megvan az 1000 kor lefordul es irany ujra az 1A-ba ujabb 1000 kor tetlensegre?... Nem ertem a logikajat az egesznek...
Jatszani szeretnenek ezek az emberek vagy azert csinaljak h megmutassa a havernek h van tobb szemes orija?

Olvass már vissza, legalább ötször le lett már írva, kielemezve, példákkal illusztrálva, legutóbb kb egy oldallal ezelőtt.

röviden: 5000 kör "tétlenség" az A-ban plusz szemért vs 2X1000 kör "tétlenség" az A-ban és 4000 kör igazi játék többi szinten plussz szemért.
A válasz egyébként igen, pont hogy játszani szeretnének ezek az emberek és nem tétlenül ücsörögni az A-ban évekig.

Reaktor 08-14-2010 10:43

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 260446)
Olvass már vissza, legalább ötször le lett már írva, kielemezve, példákkal illusztrálva, legutóbb kb egy oldallal ezelőtt.

röviden: 5000 kör "tétlenség" az A-ban plusz szemért vs 2X1000 kör "tétlenség" az A-ban és 4000 kör igazi játék többi szinten plussz szemért.
A válasz egyébként igen, pont hogy játszani szeretnének ezek az emberek és nem tétlenül ücsörögni az A-ban évekig.

Bocsi mellényomtam a nyílnak, felfelét akartam adni

l.o.s.t 08-14-2010 17:05

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 260372)
Én nem azt mondom, hogy fejetlenül csináljunk valamit hanem, hogy csináljunk végre valamit.
A jelek szerint van 3 tábor.

1 nem akarnak változtatni nekik jó minden ahogy van
2 változtatni akarnak, de fogalmuk nincs hogyan
3 változtatni akarnak fix hekire belátható teljesítésre

a három tábor érdekei soha nem fognak egyezni, és akkor mégis hogy lesz akkor eldöntve?
feldobunk egy érmét?
ha fej akkor 1-es tábor
ha írás akkor 3-as tábor
ha megállna az élén akkor 2-es tábor
?
mert nekem ez az egész megbeszélés ilyennek tűnik

csak nem pénz feldobással döntik el:(
talán a szavazást kellene figyelembe venni.

Ati 08-14-2010 17:30

Quote:

Originally Posted by l.o.s.t (Post 260500)
talán a szavazást kellene figyelembe venni.

Semmilyen változtatás alkalmával NINCS figyelembevéve szavazás.

Csak és kizárólag az ÉRVEK számítanak.

Nulla értelme van egy olyan szavazásnak, ahol KisPistike hatalmas 3 napos játéktapasztalatával akar beleszólni egy olyan döntésbe, amiről azt se tudja mi az.

Arty 08-15-2010 14:06

Sziasztok!

Egy utolsó ölet a könnyítésre tőlem, hátha megtetszik. Akinek van 1/A csoportban országa, (nem szintlépő pozícióban de pl 5000 kör óta) és 2000 kört eltölt 2/B topjában, (vagy a top10% ban) az fordulhat. A/1 ben nem boldogul mert ugye az egész más játék, de amúgy haladna, letölti a köröket és go. Evvel előkerülhetne sok ország 2 ből, ami szülhet sok csatát stb. A körmennyiségeket példaképpen írtam, lehet több kevesebb.

Ati 08-15-2010 14:08

Quote:

Originally Posted by Arty (Post 260538)
Sziasztok!

Egy utolsó ölet a könnyítésre tőlem, hátha megtetszik. Akinek van 1/A csoportban országa, (nem szintlépő pozícióban de pl 5000 kör óta) és 2000 kört eltölt 2/B topjában, (vagy a top10% ban) az fordulhat. A/1 ben nem boldogul mert ugye az egész más játék, de amúgy haladna, letölti a köröket és go. Evvel előkerülhetne sok ország 2 ből, ami szülhet sok csatát stb. A körmennyiségeket példaképpen írtam, lehet több kevesebb.

Ha van egy 3 hektáros országa A-ban, mert annyira leverték már, az szerintem ne forduljon B-ből. Akármennyire nem szereti valaki az A-t, egy minimális szintet csak el tud érni. Akár még egyszermélyes klánban is.

Különösen, hogy a javaslatnak nem az lenne a célja, hogy a B-ből való fordulást segítse, hanem kifejezetten az, hogy az A-ból való fordulást válasszák az emberek, azáltal, hogy könnyebb A-ból fordulni, mint A-ban folyamatosan a topban maradni.

Rob 08-15-2010 16:40

jönnek mennek az ötletek, de az egyetlen használható vonal eddig a fix hektáros variáció. sokan vannak a könnyítés ellen és mellett, de ott egy közös nevező a TOP határ tolódásának a megállítása. ebből kiindulva nem kell könnyíteni meg 6000-en fixálni a határt, egyszerűan fagyasszuk a mostani állapotot lesz 9000 heki és kész. jól meg lehet izzadni felfelé menet, de legalább látszik a fény az alagút végén.

Olasz 08-15-2010 18:12

Quote:

Originally Posted by Rob (Post 260542)
jönnek mennek az ötletek, de az egyetlen használható vonal eddig a fix hektáros variáció. sokan vannak a könnyítés ellen és mellett, de ott egy közös nevező a TOP határ tolódásának a megállítása. ebből kiindulva nem kell könnyíteni meg 6000-en fixálni a határt, egyszerűan fagyasszuk a mostani állapotot lesz 9000 heki és kész. jól meg lehet izzadni felfelé menet, de legalább látszik a fény az alagút végén.

Mindenképp úgy kéne alkalmazni, hogy a fordulás feltétele a fix heki elérése, vagy a top 30%.
Mert mi van, ha esetleg újra Hod láz keríti hatalmába az embereket és tömegével kezdenek regelni és az A-ba is sokan fellépnek és mondjuk 1000 lesz a csoportlétszám. Akkor a top 30% alja (kb 5000 heki most) kevesebb lehet, mint 9000heki.

vityu 08-15-2010 18:22

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 260547)
Mindenképp úgy kéne alkalmazni, hogy a fordulás feltétele a fix heki elérése, vagy a top 30%.
Mert mi van, ha esetleg újra Hod láz keríti hatalmába az embereket és tömegével kezdenek regelni és az A-ba is sokan fellépnek és mondjuk 1000 lesz a csoportlétszám. Akkor a top 30% alja (kb 5000 heki most) kevesebb lehet, mint 9000heki.

2 és fél éve, amikro megjelentem az A-ban, akkor 550ország volt benn. Ez ingadozott, de 560felett sohasem volt. Ha viszont most megnézzük, akkor 486 aktív ország van csak. Ez nem tűnik nagyon felfelé ívelőnek sajnos. ÉS többek között lehet, hogy éppen a beláthatatlan ideig tartó A-s lét miatt.

Olasz 08-15-2010 19:18

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 260548)
2 és fél éve, amikro megjelentem az A-ban, akkor 550ország volt benn. Ez ingadozott, de 560felett sohasem volt. Ha viszont most megnézzük, akkor 486 aktív ország van csak. Ez nem tűnik nagyon felfelé ívelőnek sajnos. ÉS többek között lehet, hogy éppen a beláthatatlan ideig tartó A-s lét miatt.

Hát igen... de sosem lehet tudni...

Rob 08-15-2010 20:23

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 260551)
Hát igen... de sosem lehet tudni...

a tendencia az tendencia. ha fogyunk akkor ez változás nélkül így is marad. ha sokan vagyunk az mindenkinek jó. ki kell találni, mit kell tennünk ahhoz, hogy a tendencia megforduljon és újra virágozzék az A.

vityu 08-15-2010 20:27

Quote:

Originally Posted by Rob (Post 260553)
a tendencia az tendencia. ha fogyunk akkor ez változás nélkül így is marad. ha sokan vagyunk az mindenkinek jó. ki kell találni, mit kell tennünk ahhoz, hogy a tendencia megforduljon és újra virágozzék az A.

erről szól a topik. Ha belátható időn belul top-ba lehet jutni, akkor kevesebben hagyják abba.

Takanohana 08-16-2010 08:35

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 260383)
Esetleg irhatnal egy szokasos osszefoglalot, hogy milyen iranyban haladjanak tovabb az otletek. (vagy legalabb milyen iranyban ne) :)

Én is örülnék valami ilyesminek.

Alg 08-16-2010 08:44

Egyik klántárssal beszéltük nemrég, csak egy kósza ötlet: mi lenne, ha a B-ből való fordulás időigényét durván kitolnánk, mondjuk 4-5000 körre?

Persze ezzel ugyanaz lehet a gond, mint a kötelező A-s játékkal, az ottani aktív csoportot büntetné...

Rob 08-16-2010 08:53

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 260576)
Egyik klántárssal beszéltük nemrég, csak egy kósza ötlet: mi lenne, ha a B-ből való fordulás időigényét durván kitolnánk, mondjuk 4-5000 körre?

Persze ezzel ugyanaz lehet a gond, mint a kötelező A-s játékkal, az ottani aktív csoportot büntetné...

még viccnek is rossz. én spec azért fogom abbahagyni a játékot egy hónap múlva mert felér a forgó orim a B-be és ülhetek ott 3 hónapot. annak meg nincs értelme, hogy a telefonom naptárjába írogatom, hogy 2 hetente jelezzen, hogy el ne felejtsek VIP-elni, mert más dolog nincs. de ez már egy másik történet:)

Remedy 08-16-2010 09:58

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 260576)

Eltevesztetted a hazszamot, ez nem a B nehezitese, hanem az A konnyitese. :)

Alg 08-16-2010 11:25

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 260584)
Eltevesztetted a hazszamot, ez nem a B nehezitese, hanem az A konnyitese. :)

Fenébe, belekeveredtem a sok A-s fordulásos topicba :p

Ati 08-16-2010 11:38

Összefoglaló, arról az irányvonalról, amit az eddigiek alapján elfogadhatónak tartok. Csak címszavakban:

• Marad a mostani top30%-os fordulás, ahogy van.
  • Marad a 2/B-ből való fordulás, ahogy van.
  • Könnyítésként bekerül, hogy egy alacsonyabb, fix hektárról is fordulni lehessen. Ebben az esetben ezt a kedvezményes fordulást 2x kell megcsinálni ahhoz, hogy plusz személyiséget kapjon az ország.
  • Több személyiséggel magasabb hektár legyen ez a bizonyos fix hektár? Ez elől nem zárkózom el, de nem is vagyok biztos benne, hogy erre szükség van.

Ezzel sok igény egyszerre teljesül:

• Akik folyamatosan szeretnének A-ban játszani, megtehetik, ahogy eddig is, B-ből fordulva másik országgal, nekik semmi változás.
  • Akik egy országgal játszanak, azoknak nem kell állandóan egy magas hektárszámra felmenni, ha nem szeretik az A-t -- fordulhatnak előbb is, és szinte ugyanannyi idő alatt körbemennek mégegyszer, játszva, szórakozva, mintha az A-ban szenvednénél fel magukat a top30%-ba.
  • Akik egy országgal játszanak, szeretik az A-t, de elég annyi belőle, amennyi a top30% eléréséhez kell, azoknak minden változatlan marad.
  • Akik több országgal játszanak, és eddig az A-ban egy bebetonozott védőországot tartottak, csak azért, hogy a másik fordulhasson, nekik megmarad ez a lehetőség is, és választhatják azt is, hogy csak emiatt nem tartanak az A-ban országot, amit folyamatosan fél lépésenként előre kell tolni a top30% emelkedésével.

Ami kérdéses, és előre nem látható, az az, hogy ez mit fog jelenteni rövid-, illetve hosszútávon a top30%-ra. A leforduló, ottmaradó, vagy éppen megsokszorozódó bebetonozott szakaszokra gondolok.

Tsobi 08-16-2010 13:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260592)
[*]Több személyiséggel magasabb hektár legyen ez a bizonyos fix hektár? Ez elől nem zárkózom el, de nem is vagyok biztos benne, hogy erre szükség van.[/list]

Ha már lehetőségként nincs kizárva, én ezt támogatnám! A személyiségek számával növekedne a fix heki követelmény, ami akár meg is haladhatja a mostani top30%-ot.

Ati 08-16-2010 13:59

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 260601)
Ha már lehetőségként nincs kizárva, én ezt támogatnám! A személyiségek számával növekedne a fix heki követelmény, ami akár meg is haladhatja a mostani top30%-ot.

Szerintem kevesen választanák azt a verziót, hogy mégmagasabbra kelljen felmenni, mint most, ráadásul 2x.

Tsobi 08-16-2010 14:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260602)
Szerintem kevesen választanák azt a verziót, hogy mégmagasabbra kelljen felmenni, mint most, ráadásul 2x.

Ezt úgy gondoltam, hogy a számomra abszurd 'kétszer fordulok és az nekem jó' ötlet nem kerül be, csak a személyiségek számához igazított fix heki, amivel aztán B-ből is lehet fordítani az orikat.

Ati 08-16-2010 14:06

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 260603)
Ezt úgy gondoltam, hogy a számomra abszurd 'kétszer fordulok és az nekem jó' ötlet nem kerül be, csak a személyiségek számához igazított fix heki, amivel aztán B-ből is lehet fordítani az orikat.

A fix hektár csak a könnyített fordulás esetén játszik, normál esetben marad minden, ahogy van. Azon nincs tervezve könnyítés, és különösen nincs tervezve nehezítés.

Tsobi 08-16-2010 14:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260604)
A fix hektár csak a könnyített fordulás esetén játszik, normál esetben marad minden, ahogy van. Azon nincs tervezve könnyítés, és különösen nincs tervezve nehezítés.

Pedig szerintem érdemes lenne elmorfondírozni a dolgon, hogy átalakítjuk az egész fordulási rendszert, így mindenki képességei szerint lehetne eredményes ill. hasonlóan az alsó szintek követelményeihez a személyiségek száma döntené el, hogy milyen magasságból fordulhat.

Lehet elkalandoztam, csak hazafelé eszembe jutott.

Ati 08-16-2010 14:16

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 260606)
Pedig szerintem érdemes lenne elmorfondírozni a dolgon, hogy átalakítjuk az egész fordulási rendszert, így mindenki képességei szerint lehetne eredményes ill. hasonlóan az alsó szintek követelményeihez a személyiségek száma döntené el, hogy milyen magasságból fordulhat.

Lehet elkalandoztam, csak hazafelé eszembe jutott.

Ennek nyiss egy külön témát "1/A-ból való fordulás nehezítése" címmel.

Tsobi 08-16-2010 14:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260607)
Ennek nyiss egy külön témát "1/A-ból való fordulás nehezítése" címmel.

Szerintem nem lenne nehezítés azoknak az oriknak, akik rászorulnak a könnyítésre, hisz Ők így könnyebben tudnának fordulni, mint jelenleg tehetnék, akik pedig már tapasztaltabbak, magasabbra is fel tudnának menni, lévén nem szorulnak rá effélékre.

richardka 08-16-2010 16:14

Tsobi

te most neheziteni akar az 1A-t?? most komolyan?? gondolom viccből irtad

Ati

háát inkább a Top30 határt valahogy bebetonoznám:D mert én láttom hogy meg fog állni

Tsobi 08-16-2010 16:17

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 260613)
Tsobi

te most neheziteni akar az 1A-t?? most komolyan?? gondolom viccből irtad

Ati

A top 30 határt hogy fogjuk megállitani?? csak kiváncsiságképpen, vagy hagyjuk hadd menjen a maga utján??

Nem tudom mi a tök nehezítés van abban, ha az egyszemesek könnyebben fordulnak, míg mondjuk egy 10 szemesnek fel kell mennie -hasracsapok- 12k hekire?

Takanohana 08-16-2010 16:30

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 260614)
Nem tudom mi a tök nehezítés van abban, ha az egyszemesek könnyebben fordulnak, míg mondjuk egy 10 szemesnek fel kell mennie -hasracsapok- 12k hekire?

Akkor ne csak hasracsapjunk, mondj konkrét számokat.

A kétszer fordulásnál volt már 4000 hekitől 6-7000 hekiig ötlet, én 5000, (max 6000) hekit tartanék célszerűnek.
Ha nincs kétszer körbemenetel, de szemenként növekvő fix hekit veszünk, mit tartanál alapnak, és mennyivel növekedne szemenként?

Előre mondom, hogy ebben az a csapda, hogy ha nagyon leszállítod a fordulási határt, akkor jön az, hogy elveszik a kék szám becsülete, túl könnyű lesz megszerezni, ha meg relatíve magasra teszed, akkor meg nincs ösztönzés a lefordulásra, mindenki rátesz még egy kicsit, és forog B-ből, vagyis ott vagyunk, ahol eddig is.

djibron 08-16-2010 17:21

erre én is kíváncsi lennék mik lennének a heki elképzelések.
talán ha lenne elképzelés elidulhatna egy új irányba a beszélgetés

All times are GMT +1. The time now is 02:55.