Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Az újrázás korlátozása rendeltetésszerű használatra. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3942)

none 02-27-2010 19:55

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 242675)
Hát, gyerekek, én másfél órája olvasom a topikot, de nem látom a tuti kiutat. A türelmem is elfogyott, fogalmam sincs, most éppen mi lenne a megoldás.

Illetve talán mégis:
Szerintem az újrázás korlátozása csak tüneti kezelés. Az utalásokat kellene megnehezíteni-megdrágítani kicsit. Miért ne újrázhatna bárki akárhányszor, ha eközben nem tudná a piacon átpasszolni a szajrét a szövinek vagy másképp "baráti" orinak?

Most úgy tűnik, hogy sok problémára jelentene egyszerű megoldást, ha a piacon nem csak a maximális, hanem a minimális ár is meg lenne szabva. Nem tudom, mi lenne ennek a helyes mértéke, de mondjuk ha az aktuális ár 75%-a alatt, illetve 125%-a fölött nem lehetne kipakolni a dolgokat, talán nehezebb lenne utalgatni. Plusz a piac raktárnak használata is enyhülne.

Aztán lehet, hogy mindez alapjaiban borítaná fel a kersekedelmet, de majd tik, okosok úgyis megmondjátok a tutit :)

ez hihetetlen butaság.. aktuális árat 30-180 perc megváltoztatni annyira tolom le amennyire jólesik, csak folyamatossan alá kell pakolnom 25%al..
vagy másik oldalára.. vki sok kpval leveri az árakat és kiveszi a piacot, mert csak 25%al fölé pakolhatsz..

nagytomi369 02-27-2010 20:02

Oké, nyilván elsőre nem jó a megoldás. A lényeg az utalás megnehezítésén lenne. Azzal ki lehetne fogni a szelet a vitorlákból. Hogy hogyan, azt kellene közösen kitalálni.

nagytomi369 02-27-2010 20:07

Egyébként egy piacolással így összesen max 25%-kal tudnád az árakat lenyomni, mert a te általad kipakolt cuccok majd csak akkor jutnának érvényre, miután lejárt a 20 perced.

Hex 02-27-2010 20:12

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 242681)
Egyébként egy piacolással így összesen max 25%-kal tudnád az árakat lenyomni, mert a te általad kipakolt cuccok majd csak akkor jutnának érvényre, miután lejárt a 20 perced.

a piacon történő utalás nem arról szól, hogy ár alatt pakolják ki a cumót. Szóval tök értelmetlen amit írsz

nagytomi369 02-27-2010 20:14

Le- és felnyomni.

Dus 02-27-2010 20:16

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 242683)
a piacon történő utalás nem arról szól, hogy ár alatt pakolják ki a cumót. Szóval tök értelmetlen amit írsz

Ő azt írja, hogy a tekercseket, meg minden egyebet szövinek (vagy másnak) át kell adni újrázás előtt. Ahhoz pedig alacsony áron rakják ki, hogy a másik megvehesse. :)

De ettől függetlenül, én sem tartom jó ötletnek. Az irányvonal már megvan, és jó is, nem kell rajta változtatni.

Hex 02-27-2010 20:18

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 242685)
Ő azt írja, hogy a tekercseket, meg minden egyebet szövinek (vagy másnak) át kell adni újrázás előtt. Ahhoz pedig alacsony áron rakják ki, hogy a másik megvehesse. :)

De ettől függetlenül, én sem tartom jó ötletnek. Az irányvonal már megvan, és jó is, nem kell rajta változtatni.

nagyon tévedsz, egy gyors utalás nem így működik :) főleg ha milliárdos tekire vetítenénk a dolgot.

nagytomi369 02-27-2010 20:20

Na, Hex, akkor halljuk, hogyan lehetne szinte ingyér átutalni, ha csak 25% lenne a max haszon?
Nem azt állítom, hogy ezzel megszűnne a mutyizás, csak messze nem érné meg annyira.

none 02-27-2010 20:22

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 242690)
Na, Hex, akkor halljuk, hogyan lehetne szinte ingyér átutalni, ha csak 25% lenne a max haszon?
Nem azt állítom, hogy ezzel megszűnne a mutyizás, csak messze nem érné meg annyira.

ha üres a piac akkor nem tehetek ki árút mert 0 125%-a is 0?:D
szerintem ne erőltesd a javaslatod, mert alapjában rossz és mert szinte semmi köze a témához..:)

nagytomi369 02-27-2010 20:24

Höhö, ez jó kérdés :D
Lehet erre kivételt csinyálni.

Alg 02-27-2010 20:25

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 242690)

Egyszerű: először üríted a piacot, és utána pakolsz ki 50K-ért... gondolom ha nincs kint áru, akármennyiért ki lehetne tenni

nagytomi369 02-27-2010 20:27

De köze igenis van, ezt ne vitasd el, légyszi. Attól, hogy nem az eredeti problémát bonyolítja tovább, még arról szól.

Hogyan lehetne megelőzni a pestist? Azzal-e, hogy mindenkit kitiltunk az utcáról járvány idején, vagy inkább azzal, hogy kinyírjuk a patkányokat, és sört iszunk a kútvíz helyett? :)

nagytomi369 02-27-2010 20:33

Szóval értitek ti a lényeget sztem, csak becsípődött egy - ezek szerint - nem tetsző megoldási javaslat. Ha az újra előtti átjátszás valahogy elromlana, nem újráznának a népek csak azért, hogy duplázzák a lét. Szerintem.

Hex 02-27-2010 20:41

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 242695)
Szóval értitek ti a lényeget sztem, csak becsípődött egy - ezek szerint - nem tetsző megoldási javaslat. Ha az újra előtti átjátszás valahogy elromlana, nem újráznának a népek csak azért, hogy duplázzák a lét. Szerintem.

az a baj, hogy lövésed sincs a piac működéséről. akkor írok egy példát, hogy megértsd.

van 200.000 pacim 39.000 arany áron piacra, újrázni akarok. Nem fogok heteket szórakozni szövimmel, hogy átpakoljam.

veszek rúnát kinyomom piacra az általad megadott határokat betartva, mondjuk, 49 milla rúnát 160 arany áron. és átutalom a szövimmel.
200k paci átpakol, többi lóvé karavánon átmegy, én újra.

ezzel nem akadályoztál meg semmit

nagytomi369 02-27-2010 20:41

Hmm. És talán nem kéne rögtön lehülyézni azért, mert egy kicsit más szempontból közelítem meg a dolgot. Lehet, hogy az újrázás korlátozása semmilyen módon nem lenne igazságos, ezért gondoltam, hogy az ezzel járó előnyöket kellene inkább korlátozni.

Én ezt kreatív ötletnek tartom, még ha az először fölvetett dolog marhaság is volt :D

nagytomi369 02-27-2010 20:49

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 242696)
az a baj, hogy lövésed sincs a piac működéséről.

Ühüm, lehet :)
De hogyan passzolod át a 200k-s létszámot, ha nem tudsz rajta túl sokat kasszálni? És hogy jön ide a rúna?

Legyen hülyeség, amit írtam elsőre, de én akkor is úgy gondolom, hogy ha elvágjuk a gyökereket, meghal a fa automatikusan. Nem kell külön méreggel is terhelni.

Hex 02-27-2010 20:55

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 242700)
Ühüm, lehet :)
De hogyan passzolod át a 200k-s létszámot, ha nem tudsz rajta túl sokat kasszálni? És hogy jön ide a rúna?

Legyen hülyeség, amit írtam elsőre, de én akkor is úgy gondolom, hogy ha elvágjuk a gyökereket, meghal a fa automatikusan. Nem kell külön méreggel is terhelni.

ki mondta, hogy újrázás előtt az a cél, hogy kaszáljak rajta? újrázás előtt az a cél, hogy a szöviben maradjon a pénz, a rúna meg kell hozzá, hogy ne 10 év alatt adjam át a szövimnek a katonákat, hanem mondjuk 5 perc alatt

nagytomi369 02-27-2010 20:57

Hex, ne viccelj! A szöviben marad a MOSTANI pénz, és megkapod újra a kezdetit. Mi ez, ha nem kasszálás? Hát erről szól az egész topik, nem?

Hex 02-27-2010 21:00

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 242703)
Hex, ne viccelj! A szöviben marad a MOSTANI pénz, és megkapod újra a kezdetit. Mi ez, ha nem kasszálás? Hát erről szól az egész topik, nem?

te nem érted a dolgokat. Csak tudnám, akkor miért szólsz hozzá egy témához. Az egyáltalán nem kaszálás, hogy a szöviben marad a pénz, vagy átpasszolom a katonákat.

akkor a példámban a 200k katit, írjuk át 2.000.000 katira. REmélem, így már megérted

nagytomi369 02-27-2010 21:15

Hát, sajnos nem. Nem a mennyiség a lényeg, hanem a tranzakció maga. Akár 200k-t, akár 2 milla katit passzolsz át a piacon, az eredmény ugyanaz: megmarad a mostani vagyonod (ideiglenesen a szöviknél), és megkapod újra a lépéskorit.

Ezért kellene sztem az átpasszolást megnehezíteni inkább. Ha nem az árakkal, akkor máshogy, nemtom. Ezzel ki lenne lőve az újrázás lényege, mármint a vagyontöbbszörözés céljából újrázásé.

Hex 02-27-2010 21:19

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 242705)
Hát, sajnos nem. Nem a mennyiség a lényeg, hanem a tranzakció maga. Akár 200k-t, akár 2 milla katit passzolsz át a piacon, az eredmény ugyanaz: megmarad a mostani vagyonod (ideiglenesen a szöviknél), és megkapod újra a lépéskorit.

Ezért kellene sztem az átpasszolást megnehezíteni inkább. Ha nem az árakkal, akkor máshogy, nemtom. Ezzel ki lenne lőve az újrázás lényege, mármint a vagyontöbbszörözés céljából újrázásé.

a példával arra akartam rávilágítani, hogy hiába szabályozod le az árat így, akkor is meglehet oldani a dolgot, ha van rá pénzed. De Ati ezt úgy sem fogja megtenni, mivel azért piac, hogy mi játékosok alakítsuk az árakat.

nagytomi369 02-27-2010 21:28

Jóvan, Hex, beláttam már, hogy az a 25%-os korlát nem oldaná meg a problémát. De ezzel együtt 100-ról 25%-ra csökkentené az elérhető többletet újrázáskor.

Keressünk akkor másik, jobb kiutat. Változatlanul úgy gondolom, hogy a gyökerek kiirtásával lehet a lombot a legjobban tönkretenni :) Az újrázás bármilyen korlátozása azokat is sújtaná, akik nem a gigavagyon felhalmozása miatt újráznak. Emiatt gondoltam, hogy inkább a vagyon átmentését lehetne valahogy elrontani.

nagytomi369 02-27-2010 21:37

Még egy ötlet:
mi lenne, ha az egy ori által egyszerre a piacra tehető mennyiség lenne korlátozva? Ez is megnehezítené az utalásokat és az átmentést is.

Ne mondjátok, hogy ez nem az újrázással kapcsolatos, mert nagyon is! Max nem CSAK az újrázással.

Hex 02-27-2010 21:37

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 242709)
Jóvan, Hex, beláttam már, hogy az a 25%-os korlát nem oldaná meg a problémát. De ezzel együtt 100-ról 25%-ra csökkentené az elérhető többletet újrázáskor.

feladom

*rövid*

nagytomi369 02-27-2010 21:40

Őőőő... nem az egyszerre, tehát egy menetben való kipakolásra gondolok, hanem az összesen a piacon lévő mennyiségre, árufajtánként.

nagytomi369 02-27-2010 21:47

Hex, nézd el nekem, hogy ilyen hülye vagyok, és magyarázd el légyszi, hogy ha a piacon való pénzmentés lehetősége megszűnik, vagy legalábbis az ezzel elérhető haszon a megtérülés alá kerül, miért lenne akkora marhaság, hogy ezzel fogjuk meg az Újramatyikat (ahogy páran már nevezték őket előttem is)?

nagytomi369 02-27-2010 21:51

Dus, te is hozzászólhatnál érdemben ám! Nem fogadom el azt, hogy csak bannolsz folyamatosan, anélkül, hogy alternatív megoldást mondanál! Ez gyíkság a javából! Köszi!

Hex 02-27-2010 21:52

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 242723)
Hex, nézd el nekem, hogy ilyen hülye vagyok, és magyarázd el légyszi, hogy ha a piacon való pénzmentés lehetősége megszűnik, vagy legalábbis az ezzel elérhető haszon a megtérülés alá kerül, miért lenne akkora marhaság, hogy ezzel fogjuk meg az Újramatyikat (ahogy páran már nevezték őket előttem is)?

Sárki, ha újrázni akarsz, akkor a meglévő vagyonodat nem gyarapítani akarod, csak simán áttolni, így nincs minek megtérülnie, nincs mivel kaszálni.

a szövimbe van 4 yard és 500.000 kati összesen, ebből nálam van 1 arany és 200.000 kati, újrázás előtt áttolom a 200.000 katit a szövim egyik tagjának. Akkor a szövimbe lesz 4 yard és 500.000 kati, nálam nem lesz kati.

Egyszerűen nem tudod úgy módosítani a piacot, hogy ezt megtudd akadályozni. Ehhez azt kellene csinálni, hogy kivenni a piacot a játékból, csak így lehetne. Újrázáskor nem hasznot akarsz csinálni a nálad lévő egyégekből, hanem megakarsz szabadulni tőle. Még ha a fogók miatt bukok 500.000.000-ót, akkor is áttolom, mivel inkább bukok ennyit, mint sem, hogy menjen a levesbe.

Ati 02-27-2010 21:52

Visszatérve a témához.........

Dus 02-27-2010 21:57

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 242725)
Dus, te is hozzászólhatnál érdemben ám! Nem fogadom el azt, hogy csak bannolsz folyamatosan, anélkül, hogy alternatív megoldást mondanál! Ez gyíkság a javából! Köszi!

Az a gyíkság a javából, hogy három szálon írod a hozzászólásaidat, össze-vissza, hol erről, hol máshol, nem idézel be senkit, hogy most kire reagálsz. Sőt, Hex sem azt írta, hogy az nem lenne jó, hogy az utalást szüntessük be, de a beírásaidból az látszik, hogy Te ezt hiszed.

Valami hihetetlen. Tele van olyanokkal az utóbbi pár oldal, amikor 2 hsz egymás után a Tied. Most itt három is volt. Ebből látszik, hogy csak össze-vissza írogatsz.

Ha meg valamit nem tudsz, ne ezt a topicot használd kérdezésre (pl. utalással kapcsolatban), mert erre való a privát üzenet.

És nem bannoltalak. Az mást jelent. :)

Off vége. Az ötleted nem tetszik, mert már van egy kiforrott irányvonal, ami jónak tűnik, és nem hiszem, hogy változtatni kéne rajta. De ezt már leírtam, gondolom a sok írogatás közepette az olvasás kimaradt.

nagytomi369 02-27-2010 21:58

Jó, ismét elhagyom a külsőt ezek szerint.

Dus: tagadni könnyű, állíts végre valamit, ami megindokolja a tagadásodat.

Hex: ha nem a vagyontöbbszörözésről szól a topik, akkor szerinted miről? Ha így nem lehetne extra pénzt csinálni, akkor miért zavarna ez az egész feneség bárkit?

Nyilván írtam olyan dolgokat, amik nem a megoldást jelentik, de ez a merev elzárkózás, ez a "Hülye vagy és kész" hozzáállás marhára nem érdekel tovább.

nagytomi369 02-27-2010 22:02

Ati: attól, hogy nem szerepel az "újrázás" szó a hsz-ben, még lehet, hogy arról szól.

Nem magával az újrázással kapcsolatban merült föl ez az egész, hanem az az által szerezhető, sokak által elérhetetlen, emiatt kicsit jogosulatlan előnyökről. Vagy elnéztem, és igazából csak a kinek van nagyobb a tét?

Elárulom: nem az enyém a legnagyobb a világon, sőt, még a kerületben sem. És?

none 02-27-2010 22:10

Quote:

Originally Posted by nagytomi369 (Post 242732)
Ati: attól, hogy nem szerepel az "újrázás" szó a hsz-ben, még lehet, hogy arról szól.

Nem magával az újrázással kapcsolatban merült föl ez az egész, hanem az az által szerezhető, sokak által elérhetetlen, emiatt kicsit jogosulatlan előnyökről. Vagy elnéztem, és igazából csak a kinek van nagyobb a tét?

Elárulom: nem az enyém a legnagyobb a világon, sőt, még a kerületben sem. És?

miért lenne ez sokak által elérhetetlen.. évekig bárki számára elérhető dolog volt ez..
amiről beszélsz kb semmi köze a topikhoz..
témához..
Ati pár oldallal előrébb kérdeztem valamit: anarchra ugyanaz a 24 milla teki 10 milla rúna limit fog vonatkozni?

nagytomi369 02-27-2010 22:12

Nem tudom, mennyire kellene az alapokig elmennem a magyarázatban.

Ha az a gond, hogy az újrával pénzt sokszoroznak egyesek, akkor akadályozzuk ezt meg, de nem föltétlenül az újrázás megtépázásával, mert sokan (nagyon sokan) nem emiatt újráznak. Sokkal inkább azt kellene megakadályozni szerintem, hogy ez jelentős anyagi haszonnal járjon.

Ennek a módját próbáltam én kifundálni, és lehet, hogy eddig sikertelenül, de szerintem ettől még nem válok hülyévé. Az alapgondolat a lényeg.

Ati 02-27-2010 22:16

Quote:

Originally Posted by none (Post 242734)
Ati pár oldallal előrébb kérdeztem valamit: anarchra ugyanaz a 24 milla teki 10 milla rúna limit fog vonatkozni?

Igen. Ott 4 (négy) aktív országot is érint :), de szerencsére anarchban sokkal gyorsabb módja is van a tekercsképzésnek.

none 02-27-2010 22:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 242738)
Igen. Ott 4 (négy) aktív országot is érint :), de szerencsére anarchban sokkal gyorsabb módja is van a tekercsképzésnek.

ezt így nem hiszem.. tuti hogy több, mint 4 orinak van minimum 1 fajta tekiből több mint 3 milla..:)

nagytomi369 02-27-2010 22:21

Ami "megoldásokat" én eddig itt olvastam, az erősen hajaz a következő problémára:

A tengerészek skorbutot kapnak, ha 3 hónapnál tovább tartó tengeri útra indulnak. Kézenfekvő a megoldás: tiltsuk meg, hogy 2 hónapnál hosszabb útra induljon bárki. Persze ezzel Amerika elérhetetlenné válik, de kit érdekel? A rövid távú megoldás megszületett, éljen az új rendszer!

Más kérdés, hogy fejenként pár szem citrommal áthidalható és megelőzhető lenne a probléma, de az olyan bonyolult, hogy ép ésszel felfoghatatlan :D

További kellemes semmittevést, én ezennel kiszálltam!

Ati 02-27-2010 22:26

Quote:

Originally Posted by none (Post 242739)
ezt így nem hiszem.. tuti hogy több, mint 4 orinak van minimum 1 fajta tekiből több mint 3 milla..:)

Valóban több, de aki csak azonosítani jár be az országát, azt egész biztosan nem érinti, mivel újrázni se fog.

nagytomi369 02-27-2010 22:34

Nem fogom föl, de tényleg nem, hogy ha a probléma gyökerére világítok rá - még ha tévesen is - miért kell ezért hülyének nyilvánítani! Ráadásul szerintem nem is tévedtem, mert az egész a vagyonfelhalmozás problematikájából indult ki. Máskülönben kit zavarna, hogy ki hányszor újrázik??

Ati 02-27-2010 22:42

És akkor ISMÉT visszatérve a témához.........

All times are GMT +1. The time now is 18:36.