Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hulla tuning (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3005)

Pool 10-27-2009 22:50

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 226667)
Azért azt se felejtsd el hogy ez hatással van a klántámadásra is kicsit durva lenne az a 90% szerintem:D

Ha erősösödik, akkor A-ban is erősödjön, ha nem is 90%-ot
nem is tudom az idejét, mikor láttam hullát A-ban
nagyon rég volt az biztos

Serg 10-29-2009 10:10

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 226669)
Ha erősösödik, akkor A-ban is erősödjön, ha nem is 90%-ot
nem is tudom az idejét, mikor láttam hullát A-ban
nagyon rég volt az biztos

Ragi nyomult egyszer vele szépeket is ütött marha jól lehetett keresni a nyerssel mert mindenki kórházat épített:D
Aztán a klánjában nem kapta meg a segítséget (távol ,épületlisták ,távollevő seregek stb...)és leverték mint vak a poharat.

Padlócsempe 10-29-2009 12:39

Serg írta a faltörő szeméyliség tulajdonságánál, hogy teljes sereggel való kitámadás esetén +25% támadóerőt kapjon a támadó.
Mi lenne, ha ez inkább az élőhalott faji tulajdonsága lenne, emellett pedig ha több sereggel támadják, akkor többszörös betegséget vinnének haza, a betegségek pedig durvább lefolyásúak lennének.

Remedy 10-29-2009 12:41

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 226835)
Serg írta a faltörő szeméyliség tulajdonságánál, hogy teljes sereggel való kitámadás esetén +25% támadóerőt kapjon a támadó.
Mi lenne, ha ez inkább az élőhalott faji tulajdonsága lenne, emellett pedig ha több sereggel támadják, akkor többszörös betegséget vinnének haza, a betegségek pedig durvább lefolyásúak lennének.

Nekem nem tetszik. A betegseges resz meg egyaltalan nem, tobbszoros betegseg, persze.... :)

Padlócsempe 10-29-2009 12:46

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 226837)
Nekem nem tetszik. A betegseges resz meg egyaltalan nem, tobbszoros betegseg, persze.... :)

Többen felvetették már előzőekben a többszörös betegséget, és azt jelentené, hogy alapból megvan, hogy hány egységnyi betegséget kapsz, és az sokszorozódna, azaz a lefolyása hosszabbodna. Anno kifejtették.
Előnye az lenne, hogy nagyon nem lenne érdemes egy élőhalottat több sereggel ütni, és ezért bátrabban támadhatna ki nagyobb sereggel (akár fullal)

Remedy 10-29-2009 12:46

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 226841)
Többen felvetették már előzőekben a többszörös betegséget, és azt jelentené, hogy alapból megvan, hogy hány egységnyi betegséget kapsz, és az sokszorozódna, azaz a lefolyása hosszabbodna. Anno kifejtették.
Előnye az lenne, hogy nagyon nem lenne érdemes egy élőhalottat több sereggel ütni, és ezért bátrabban támadhatna ki nagyobb sereggel (akár fullal)

Szerintem a haderejet kellene novelni, nem pedig egy kamikaze taktikara sarkallni. Legalabbis en igy erzem. :)

Alg 10-29-2009 17:58

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 226843)
Szerintem a haderejet kellene novelni, nem pedig egy kamikaze taktikara sarkallni. Legalabbis en igy erzem. :)

Haderőnövelés mindenképpen kell, de szerintem nem elég... Olyan dolog kellene ami a többi harcos fajtól gyökeresen eltérő srtatégiára adna lehetőséget... (ezért írtam a népességarányos dolgokat, olyan nincs máshol...)

RicsiPi 10-31-2009 18:01

Halloween-kor a hullák nem lesznek erősebbek? :)

Troll 11-10-2009 22:35

Nekem nagyon tetszik az ötleted!
2k heki felett 100-as morállal akkorát üt mint az ork.

Ati 11-10-2009 22:47

Quote:

Originally Posted by Troll (Post 228861)
Nekem nagyon tetszik az ötleted!
2k heki felett 100-as morállal akkorát üt mint az ork.

Hűha... Ilyenkor azért jó volna tudni, hogy melyik ötletről is van szó. A legutolsó az volt, hogy Halloweenkor erősebben legyenek az élőhalottak.

Xeper 11-10-2009 23:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 228864)
Hűha... Ilyenkor azért jó volna tudni, hogy melyik ötletről is van szó. A legutolsó az volt, hogy Halloweenkor erősebben legyenek az élőhalottak.

Ne etesd a Trollt! :p

Troll 11-11-2009 01:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 228864)

Pont erre gondoltam:D:D:D
Viccet félre téve, még nem igazán vagyok otthonos a hsz szerkesztésben, valószinü, nem jó helyre nyomtam mikor hozzászoltam az egyik hsz-hez:D
Amúgy egy 1 évvel ezelötti hsz-re reagáltam, már lehet hogy nincs is aktualitása:D Dus-nak üzentem az első oldarra:D:D:D

Rotcsa 11-16-2009 14:38

Mi lesz veled, Élőhalott. Élőhalott? hm.

... ha élőhalott, akkor mi? Zombie, vámpír, lidérc?

Rendbe kéne már tenni ezt a fajt...

Wikipédia:
"
Az élőhalott szó gyűjtőnév azokra a természetfeletti lényekre, amelyek valaha elevenek voltak a szokásos értelemben, meghaltak, ezt követően azonban tovább léteznek az élők világában vagy szellemi (mint a kísértetek), vagy anyagi (eleven holttest) formában. Különböző típusú élőholtak változatai a legtöbb kultúrában szerepelnek és számos irodalmi alkotásban is, különös tekintettel a fantasy és a horror műfajokra.
Élőhalott-típusok

Anyagi

Azok az élőholtak, amelyek továbbra is rendelkeznek a testükkel.
Szellemi

Testetlen lelkek.
------------------------------------------------------
Kezdeném talán azzal, hogy már a faj névválasztása sem igazán pontos...
Jelenleg szerintem a zombik jellegét tükrözi legjobban. Se ész, se élelem-igény, se semmi, csak a járvány, meg ütni vakon izomból és majd lesz valami....
Ismét idéznék a Wikipédiából:

"
A zombi egy újjáélesztett tetem. A zombi történetek az afro-karib vudu hitből erednek, és halottakról szólnak, akiket egy hatalmas mágus élesztett fel, hogy neki dolgozzanak.
A modern horror történetekben a zombik általában élőhalottak, akik a halálból valamilyen biológiai kíserlet útján, vagy természetfeletti erők segítségével jöttek vissza, és csak nagyon ritkán tartoznak bárkinek az irányítása alá. Tipikusan kevés intelligenciával rendelkeznek és az élők húsára éhesek. Sok esetben már nem is halottakról, csak fertőzöttekről szólnak ezek a történetek, akikben csak az agresszió és az ösztönök működnek."

Szerintem nem véletlenül nevezik sokan zombinak ezt a fajt, mert igazából nem is több ennél. Agyatlan, fertőzést terjesztő igénytelen dögök.

A probléma itt kezdődik. Nem minden élőhalott ilyen....

Ati 11-16-2009 14:44

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 229399)

A Hódítóban lévő igen.

Xeper 11-16-2009 14:58

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 229399)

Kit érdekel, hogy más környezetben az élőhalott milyen? Ha sárkánynak neveznénk ugyanilyen paraméterekkel, akkor sem változtatna semmit a helyzetén. Éld bele magad ebbe a világba!
A 'név kötelez' elgondolás itt nem él :)
(a Twilightban a vámpír sem hal meg a napon, mégis sikeres lett...)

Rotcsa 11-16-2009 16:28

Jó lenne összeszedni azokat a dolgokat, amelyekkel mindenki egyetért, mert szerintem már nagyon kusza ez az egész topic.

Szerintem nyissunk egy újat, elvégre ez már nagyon nem az, aminek indult.
Aki ide jön, azt gondolja, már csak szavaznia kéne, és ha elkezd olvasgatni, akkor rájön, hogy a megbeszélésnek még egyáltalán nincs vége, sőt... gyakorlatilag még alig tartunk valahol.

Andrew 11-16-2009 21:38

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 229411)
Jó lenne összeszedni azokat a dolgokat, amelyekkel mindenki egyetért, mert szerintem már nagyon kusza ez az egész topic.

Szerintem nyissunk egy újat, elvégre ez már nagyon nem az, aminek indult.
Aki ide jön, azt gondolja, már csak szavaznia kéne, és ha elkezd olvasgatni, akkor rájön, hogy a megbeszélésnek még egyáltalán nincs vége, sőt... gyakorlatilag még alig tartunk valahol.

Az lenne a harmadik hullás topic :D
Majd lassan Atinak kellene átnézni (ha lesz ideje :D), hogy melyek azok a vonalak, amiket ő elfogadhatónak tart, és azon belül haladni tovább.

csakegygnóm 11-24-2009 19:14

Sziasztok bár nem szoktam sok fórum témához hozzászólni, de ez most különösképpen érdekel mivel bármilyen furán is hangzik szeretem a hullát. :o

Ezért is szavaztam a "minden mágikus és tolvaj akció elleni reziszdetencia (szintenként +5%-ot növekszik) "
Sajnos a hulla még így is elégé lopható emberre, gyújtogatható magas hekin és így elég könyen tönkretehető az illető hulla játékos játéka, ha mondjuk egy szövi boszúból szét gyújtja rengeti ..stb a szegény mf hullánkat aki mindezt azért kapja mert vaktában kiment egy országra.... :(
Ja és még jó ötletnek tartom a szintenként több férőhelyet is..

szinkoly 11-25-2009 16:47

Üdv Mindenkinek!
Én szintén kedvelem a hullát, mint fajt, bár nagyon nehezen játszható felsőbb szinteken (már aki nem unja meg vele a játékot odáig), és ezért támogatom az erősítést én is. Szerintem a rezisztenciák nem sokat érnek, mert így is gyújtanak nála eleget, ezért ez nem sokat javítana a helyzetén. Viszont anno mikor visszatértem a Hódítóba 2x, még 2007ben, láttam a faji súgót hozzá, és tetszett, hogy "Az élőhalottak viszonylag igénytelenek, bárhol megélnek." Ebből vártam is, hogy kap egy x% helybónuszt mindenhova, még az üres területekre is (ahol ugye eddig 8 fő fért el). De nem volt semmi ilyen. Így én főleg egy szebb helybónuszt adnék neki, és figyelembe venném az ezzel járó katonai erősödést, mivel neki csak az az esélye. Esetleg egy kis katonai erősítés se ártana neki, de nem számoltam rá, ezért lehet hogy ez sok lesz.

chappel 11-27-2009 22:13

Jelenlegi hulla problémák

Sziasztok! 3,4,5 szinteken a hulla teljesen védtelen a környezetébn, gyakorlatilag alig tud fejlődni. Folyamatosan belőle élnek, mert akár 1 tolvaj is le tudja lopni. Betámadni sem probléma, mert ha megbetegszel, majd lelopod az elhullottakat tőle, amíg épülnek a kórházak.
Én javasolnám, hogy mindenképpen legyen lehetősége felderíteni a térkapukat és esetleg automatikusan észlelje ha sereg indul felé.
A nyersanyag, stukker problémát az viszont sajna nem oldja meg, hogy tudom, hogy ki lopkod. Ha foszotogatni megyek, sem jön nyersanyag.
Javaslom, hogy erre találjatok ki valami megoldást.

Nekem a jelenlegi haderővel csak annyi bajom van, hogy hétvégi játékban és az alsóbb szinteken az esélytelenek önbizalmával lehet nekimenni hullaként kész országgal egy kész országnak, ahol a tudománytekercsek már meg vannak írva. Vagyis a varázslat és tolvajlás hiánya nincs sehol kompenzálva a gyakorlatban.

Saját ötletek még nincsenek, de gondolkodom rajta.

Ati 11-28-2009 01:30

Quote:

Originally Posted by chappel (Post 230650)
Nekem a jelenlegi haderővel csak annyi bajom van, hogy hétvégi játékban és az alsóbb szinteken az esélytelenek önbizalmával lehet nekimenni hullaként kész országgal egy kész országnak, ahol a tudománytekercsek már meg vannak írva.

A hétvégi játékon nulla írott tekerccsel indul mindenki.

Dus 11-28-2009 08:12

Quote:

Sziasztok! 3,4,5 szinteken a hulla teljesen védtelen a környezetébn, gyakorlatilag alig tud fejlődni.

Ez feljebb is igaz, nem csak 3-4-5 szinteken...

Quote:

Folyamatosan belőle élnek, mert akár 1 tolvaj is le tudja lopni. Betámadni sem probléma, mert ha megbetegszel, majd lelopod az elhullottakat tőle, amíg épülnek a kórházak.
Én javasolnám, hogy mindenképpen legyen lehetősége felderíteni a térkapukat és esetleg automatikusan észlelje ha sereg indul felé.

De, mint írtad, az is probléma, hogy gyenge a hadereje, így semmi értelme nincs annak, hogy tudja, hogy ki lopott, mert nem tudja bántani...És a seregeket sem tudja kivédeni, és ha kísér, vagy keresztbe megy, akkor is nagy eséllyel lepattan egy jól felépített orival szemben...Meg amúgy is már le lett írva, hogy nem fog tudni varázsolni. :)

Quote:

A nyersanyag, stukker problémát az viszont sajna nem oldja meg, hogy tudom, hogy ki lopkod. Ha foszotogatni megyek, sem jön nyersanyag.
Javaslom, hogy erre találjatok ki valami megoldást.

Van. Piacnak hívják. :)

bubuman1 12-05-2009 16:16

Sziasztok!

Nagyon jó a férőhely növekedés!! :)
Támogatom!!
A betegség erején is lehetne növelni,mert hát a pestis szerintem nem kis dolog!!
Egy ötlet,de ezt már vagy önállóan csak egyedül bevezetni,vagy ezekkel együtt.A zombik elég elvadult és vérmes faj,akiket semmi nem érdekel,fejjel mennek a falnak és mivel nagy tömegekben járnak (gondolok itt at 60 férőhelyre a barakkokban) sokkal nagyobb a gyilkolás vágyuk,adjunk nekik a vérszomjra nagyobb százalékot.
Így az eggyik csak támadásnál érne valamit,a másikat meg mindenki eldönthetné,h. inkább védelemre fordítja,vagy a támadást erősítí a nagyobb létszámmal.
mit szóltok?

szinkoly 12-07-2009 11:10

Quote:

Originally Posted by bubuman1 (Post 231568)
Sziasztok!
A betegség erején is lehetne növelni,mert hát a pestis szerintem nem kis dolog!!

Szerintem ez nem fog sokaknak tetszeni.

Rotcsa 12-07-2009 12:02

Nyersi gond.

Szerintem a nyersanyag problémáját valamelyest megoldaná az, ha beláthatna a raktárakba, a fosztogatását pedig a nyersikre is(A mostani [arany, rúna, gabona]fosztási lehetőségen túl a raktár teljes tartalmának az ürítését értem ugyan abban a százalékban mint jelenleg) kiterjesztenénk.
Eddig volt akinek tetszett az ötlet, de a többség véleményét még nem tudom.
Szerintem nem lennének olyan tulkok az élőhalottak, ha tudnák, hogy érdemes kockáztatni. Mert ugye manapság az van, hogy vagy bejön, vagy nem....persze ennek is vannak előnyei, konkrétan a "hulla-feeling"-re utalandóan, de egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy ezt alárendelve elvegyünk tőle mindennemű információszerzési lehetőséget, ezáltal pedig korlátozzuk a haladását.(építkezését)

bubuman1 12-07-2009 15:50

Quote:

Originally Posted by szinkoly (Post 231702)
Szerintem ez nem fog sokaknak tetszeni.

És a többi ötlet?

Dynosaur 12-07-2009 19:21

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 231705)
Szerintem a nyersanyag problémáját valamelyest megoldaná az, ha beláthatna a raktárakba, a fosztogatását pedig a nyersikre is(A mostani [arany, rúna, gabona]fosztási lehetőségen túl a raktár teljes tartalmának az ürítését értem ugyan abban a százalékban mint jelenleg) kiterjesztenénk.
Eddig volt akinek tetszett az ötlet, de a többség véleményét még nem tudom.
Szerintem nem lennének olyan tulkok az élőhalottak, ha tudnák, hogy érdemes kockáztatni. Mert ugye manapság az van, hogy vagy bejön, vagy nem....persze ennek is vannak előnyei, konkrétan a "hulla-feeling"-re utalandóan, de egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy ezt alárendelve elvegyünk tőle mindennemű információszerzési lehetőséget, ezáltal pedig korlátozzuk a haladását.(építkezését)

Quote:

Originally Posted by Súgó
Az önálló gondolkodásra szinte képtelenek...

Egy hulla nem tud taktikázni... Gondolkodásra képtelen... Pont arra van, hogy vakon támadjon... Kell valamit változtatni rajta, legyen erősebb, de azt nem preferálom, hogy mindenféle vari-, toliakció nélkül tudjon meg dolgokat másokról...

Takanohana 12-10-2009 05:35

Hulla legnagyobb hátrányai:

1. hadilag gyenge
2. nem lát, kénytelen vakon támadni és nem tud semmit felderíteni
3. szétlopják

1. az egész topik gyakorlatilag erről szól, szerintem is erősíteni kéne kicsit, de azért ne hozzuk már fel az ork szintjére.
2. nem baj, legyen valami hátránya is
3. ez veszi el a kezdő játékosok életkedvét, alsóbb szinteken ezért lesz egyre kevesebb hulla. (felsőbb szinteken a gyenge hadereje miatt). Erre javaslatom: terjessze a pestist a lopott áru és ember is. Életszerű, elvégre a fertőzés ragályos, (ha már logikát keresünk, sosem értettem, ha megtámadom és csatázok vele, elkapom a betegséget, ha embert lopok tőle, azok nem terjesztik??), és a folyamatos lopás ellen védelmet nyújtana. Hogy ne legyen túlerősítve ez a dolog, legyen szabály, hogy lopásnál (támadásnál nem) 5% működő kórház "fertőtleníti" a lopott cuccokat, embereket.

sutike31005 12-10-2009 14:44

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 231931)
Hulla legnagyobb hátrányai:

1. hadilag gyenge
2. nem lát, kénytelen vakon támadni és nem tud semmit felderíteni
3. szétlopják

1. az egész topik gyakorlatilag erről szól, szerintem is erősíteni kéne kicsit, de azért ne hozzuk már fel az ork szintjére.
2. nem baj, legyen valami hátránya is
3. ez veszi el a kezdő játékosok életkedvét, alsóbb szinteken ezért lesz egyre kevesebb hulla. (felsőbb szinteken a gyenge hadereje miatt). Erre javaslatom: terjessze a pestist a lopott áru és ember is. Életszerű, elvégre a fertőzés ragályos, (ha már logikát keresünk, sosem értettem, ha megtámadom és csatázok vele, elkapom a betegséget, ha embert lopok tőle, azok nem terjesztik??), és a folyamatos lopás ellen védelmet nyújtana. Hogy ne legyen túlerősítve ez a dolog, legyen szabály, hogy lopásnál (támadásnál nem) 5% működő kórház "fertőtleníti" a lopott cuccokat, embereket.

jól van életszerű mi? egy kitalált internetes játékba ahol elfek meg hullák élnek.. miért kéne életszerűnek lenni? inkább legyen követhető.. ez pedig nem az.. engem nem zavarna.. mint ahogy sok mindenk mást sem.. de van pár alap irány amit a játék készítője elmondott már párszor.. olvass utánna..

Rotcsa 12-14-2009 15:23

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 231734)
Egy hulla nem tud taktikázni... Gondolkodásra képtelen... Pont arra van, hogy vakon támadjon... Kell valamit változtatni rajta, legyen erősebb, de azt nem preferálom, hogy mindenféle vari-, toliakció nélkül tudjon meg dolgokat másokról...

Oké, ne lásson be a raktárakba, mivel egyik központi eleme, h teljesen vak és ez maradjon is így. Rendben. De ettől függetlenül még a nyersiszerzés kiterjesztésének akadáját a raktárakra nem látom. :)

Ati 12-14-2009 15:26

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 232335)
Oké, ne lásson be a raktárakba, mivel egyik központi eleme, h teljesen vak és ez maradjon is így. Rendben. De ettől függetlenül még a nyersiszerzés kiterjesztésének akadáját a raktárakra nem látom. :)

Fosszon pénzt, és vegyen a piacon. Nyersanyagot vagy termelni lehet, vagy tolvajokkal ellopni. Nagy borulás lenne, ha másképp is csökkenteni lehetne a készleteket.

Rotcsa 12-14-2009 15:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 232336)
Fosszon pénzt, és vegyen a piacon. Nyersanyagot vagy termelni lehet, vagy tolvajokkal ellopni. Nagy borulás lenne, ha másképp is csökkenteni lehetne a készleteket.

A pénzt meg lehet védeni 2-féle képpen is:
-bankok
-tolik.
Ugyan így megszerezni is velük.

A nyersit meg tudja védeni egy törpe kulccsal,
az óriás sziesztával, más orik tolikkal.

A hulla pénzt szerezni csakis kizárólag fosztással tud.

Szerintem itt van a borulás. A hulla lehetőségei nagyon korlátoltak.
Ha 10* ekkora hadereje lesz, sem biztos, hogy 10x több pénzt tud majd szerezni.

Ati 12-14-2009 15:42

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 232337)
A hulla lehetőségei nagyon korlátoltak.

Ez a faj lényege.

Minél kevesebb időráfordítással, minél kevesebb lehetőséggel, csak úgy ellegyen magában, különösebb taktikázás nélkül.

Rotcsa 12-14-2009 16:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 232338)
Ez a faj lényege.

Minél kevesebb időráfordítással, minél kevesebb lehetőséggel, csak úgy ellegyen magában, különösebb taktikázás nélkül.

Jó, de ennek nem feltétlen azt kéne jelenetenie, h amit elveszünk tőle, azt máshol nem adjuk vissza.
Ne tudjon tolizni, oks..
Ne tudjon varizni, oké...
Ne szerezhessen semmilyen információt, oké...

De ha nincs neki lehetősége sem aranyalmára, sem pénzlopásra,akkor kapja vissza ezeket a hátrányokat másképp és ne föltétlen a haderőben, mert az mint már mondottam volt mondani nem föltétlen egyenesen arányos a több pénzzel.

Az elképzelésem:
-"Nem képes önnállóan gondolkodni"(by súgó)--->ne kelljen neki a pénz, mertr úgy sem tudja mit jelentenek rajta a számok :)
-Nem jártas a tudományokban---> Ha úgy sincsnnek mester-emberei, akkor minek neki nyersanyag? A házakhoz, amit úgy sem tud fölépíteni?

Egyezerűen fosszuk meg ezektől a dolgoktól és akkor máris "elvan csak úgy magában." Így pedig egy teljesen egyedim fajt kapunk majd. :)

Ati 12-14-2009 16:15

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 232341)
-Nem jártas a tudományokban---> Ha úgy sincsnnek mester-emberei, akkor minek neki nyersanyag? A házakhoz, amit úgy sem tud fölépíteni?

Attól, hogy nem jártas a tudományokban, még tudja, hogy mi az a ház, és össze is tudja tákolni. Akárcsak a többi építményt. Annyira nem, hogy +50% beférjen, de amennyire neki kell, annyira igen.

Quote:

-"Nem képes önnállóan gondolkodni"(by súgó)--->ne kelljen neki a pénz, mertr úgy sem tudja mit jelentenek rajta a számok :)

Ez viszont nem is olyan butaság, bár a piac problémaként jelentkezik emiatt, hiszen akkor vagy ezentúl azt se használhatja, vagy kell egy korlát. Elsőre mindenesetre érdekesen hangzik.

Rotcsa 12-14-2009 16:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 232342)
Attól, hogy nem jártas a tudományokban, még tudja, hogy mi az a ház, és össze is tudja tákolni. Akárcsak a többi építményt. Annyira nem, hogy +50% beférjen, de amennyire neki kell, annyira igen.

Oké, értem.

Ez viszont nem is olyan butaság, bár a piac problémaként jelentkezik emiatt, hiszen akkor vagy ezentúl azt se használhatja, vagy kell egy korlát. Elsőre mindenesetre érdekesen hangzik.

Mi lenne, ha csak egymás között piacozhatnának a hullák?
Pl: egyik az csak követ termelhetne, a másik csak fát, a harmadik csak agyagot. Midnenki bedobná a közös piacra amije van és olyan arányban vehetné ki azt ami neki kell, amilyen arányban az ő áruját a piacra dobta.
pl: Van bent 1500 mázsa kő.
berakott 500 mázsa követ.
500/1500=33%
Van bent 5000 öl fa. Kellene neki fa.
5000*0,33=1650 öl fát vehetne ki.

Dynosaur 12-14-2009 18:02

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 232337)
Szerintem itt van a borulás. A hulla lehetőségei nagyon korlátoltak.
Ha 10* ekkora hadereje lesz, sem biztos, hogy 10x több pénzt tud majd szerezni.

de ha 10* ekkora hadereje lesz, akkor legalább TUD pénzt szerezni... jelenleg a bónuszok, és teki kiesés miatt egyszerűen lepattan egy normálisan felépített országról. Ha megnőne a hadereje, akkor esetleg bejutna, és egyáltalán tudna hozni...

vityu 12-14-2009 18:51

Quote:

J
Az elképzelésem:

Ez nem is rossz...
Lehetne az, hogy nem kell zsoldot fizetnie, nem lenneaz építésnek ára, csak nyersanyag, nincsenek épületfenntartási költségei, nem kerül semmibe a tekercsírás (nagyon megvédeni nem tudja úgy se, nem lehet érv, hogy ránézés nélkül lehetne tekercsíró.) A felfedezéshez nincs szüksége pénzre...
Természetesen a piacon lenne rá szüksége, mivel nem adja oda neki enki ingyen a cuccát...
A tákolt épületeit a nyersanyagok feléért építhetné, meg ilyesmik. Ez beleillik szerintem a tudatlanságába. :)

Rheia 12-14-2009 20:17

Akkor már minek neki morál? A zombiknak úgysincs olyanjuk..

Dynosaur 12-14-2009 20:21

Quote:

Originally Posted by Rheia (Post 232361)
Akkor már minek neki morál? A zombiknak úgysincs olyanjuk..

szóval alapból 0? :D

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 232355)
Természetesen a piacon lenne rá szüksége, mivel nem adja oda neki enki ingyen a cuccát...
A tákolt épületeit a nyersanyagok feléért építhetné, meg ilyesmik. Ez beleillik szerintem a tudatlanságába. :)

amúgy maximum így mennék bele... bár először nagyon óckodtam tőle, de most olvasom el 4x... :D talán most már jobb... :p

All times are GMT +1. The time now is 06:58.