Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   a 2006.11.29.-i módosításhoz a kis kék számok témája :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1098)

Ati 12-03-2006 20:36

Quote:

Originally Posted by Pancser Pancsa (Post 50066)
sziatok
en szavaztam es most hozza is szolok!
az uj szabalyokat nem szavazatok alapjan hoztak letre?

Nem, az új szabályokat cirka 3 hónap intenzív megbeszélés után hoztuk létre.

Deni 12-03-2006 20:38

Quote:

Originally Posted by Pancser Pancsa (Post 50066)
sziatok
en szavaztam es most hozza is szolok!
az uj szabalyokat nem szavazatok alapjan hoztak letre?

megbeszélés alapján, volt amit nem kellett szavazásra vinni, mert majdnem mindenki egyetértett a felvetett javaslattal.

Pancser Pancsa 12-03-2006 20:40

es most lehet jol gondolom, hogy amiota az uj, szigoritott szabaly lepett eletbe, egy kicsit tobben szavaznak?

Deni 12-03-2006 20:42

Quote:

Originally Posted by Pancser Pancsa (Post 50072)
es most lehet jol gondolom, hogy amiota az uj, szigoritott szabaly lepett eletbe, egy kicsit tobben szavaznak?

Ez kb olyan, hogy akkor vették észre, hogy lékett kapott a hajó, amikor már elsüllyedt..

Az mondjuk továbbra is kifejezetten zavar, hogy mindenki szavaz és nem indokolják meg, hogy miért arra..

Viz 12-03-2006 20:44

Jó, gondolom az ilyesmi kaliberűbe magad is belegondoltad, de nekem alapvetően az elmélettel van gondom, veled az ég világon semmi:)
Az tény hogy okafogyott, csak nekem azért megakadt rajta a szemem:)

Ati 12-03-2006 20:44

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 50073)
Az mondjuk továbbra is kifejezetten zavar, hogy mindenki szavaz és nem indokolják meg, hogy miért arra..

Ne zavarjon, ezek értelemszerűen olyan szavaztok, amik mintha ott se lennének.

Deni 12-03-2006 20:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 50077)

öö.. így már mondjuk nem zavar :rolleyes:

Never 12-03-2006 20:46

Quote:

Arra meggyőzött a talin,ennyi :D

Pancser Pancsa 12-03-2006 20:47

Ati!
akkor most lenyegeben semmit nem ernek a szavazatok?

Deni 12-03-2006 20:49

Quote:

Originally Posted by Pancser Pancsa (Post 50080)
Ati!

Ez nem egy petíciógyűjtés a bevezetett újítások ellen..

Cassandra 12-03-2006 20:50

Quote:

Ez kb olyan, hogy akkor vették észre, hogy lékett kapott a hajó, amikor már elsüllyedt..

Nagyjából...
De mindig ez van, amikor a itt külsőn bármi ki lett találva mindahányszor ez volt. hogy addig nem látott játékosok jöttek és anyáztak.
Most is ez lesz, ha történik ebben a dologban valami változás... vagy ne legyen nickem épp Cassandra.:D:D:D

Ati 12-03-2006 20:52

Quote:

Originally Posted by Pancser Pancsa (Post 50080)
Ati!

Eddig csak ebben a témában eddig asszem 2x írtam ezt le...

Goldy 12-03-2006 20:53

Azért nem csak a sosemlátottak...

/De pl a Q külföldi hányada eleve kivanzárva egy őt is érintő dologból, ha már túldemokratizálunk.../

SLady 12-03-2006 21:09

A másik fórumot többen olvassák játék közben, meg nem mindenki ül állandóan a számítógép előt és lesi azt ami itt történik.

Deni 12-03-2006 21:12

Quote:

Originally Posted by SLady (Post 50091)
A másik fórumot többen olvassák játék közben, meg nem mindenki ül állandóan a számítógép előt és lesi azt ami itt történik.

Ezzel csak az a probléma, hogy a megbeszélések itt zajlanak. Most perpillanat a kiskékeknek egy darab topicot kell olvasniuk, ha zavarják őket az új %-ok. Szerintem ez nem nagy elvárás :)
Bár a lázadáson kivül, a java mást még nem csinált. Konstruktív javaslatot is eddig NorB tett közülük (ha volt más is, akkor sorry, az már időközben kiment a fejemből) :rolleyes:

SLady 12-03-2006 21:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 50077)

Azaz, ha van indok ha nincs indok akkor se érnek semmit a szavazatok, csak adunk a látszatra hogy a sok felháborodott játékosnak befogjuk a száját pár hónapig, addig úgyis kénytelenek megszokni az újat és elcsendesednek???

Ati 12-03-2006 21:15

Quote:

Off:

Én 100%-ra tudom, hogy azok, akik csak az 5/Q-ban játszanak, azok EGYÁLTALÁN nem olvassák a közös fórumot. De ha gondolod, akkor ezentúl az anarchista csoport 2. szintjének fórumán folytatjuk a megbeszélést, mert azt "többen olvassák játék közben", jó? :)

Sőt, azt hiszem korszakalkotó ötletem volt rajta 3 napja! Igen, az fog bekerülni a játékba! Ja hogy már törlődött onnan, és nem tudod visszaolvasni... mindegy, én tudom mi volt az!

On:

Remélem elég szemléletes voltam azzal kapcsolatban, hogy ezt a fórumot mindenki tudja olvasni, mindenki tud rá írni, a Hódítóban levő 17 darab fórum közül pedig azt hiszem igen kevesen látják mindet, és egyik fórum sem olyan, amit mindenki lát.

Deni 12-03-2006 21:16

Quote:

Originally Posted by SLady (Post 50095)
Azaz, ha van indok ha nincs indok akkor se érnek semmit a szavazatok, csak adunk a látszatra hogy a sok felháborodott játékosnak befogjuk a száját pár hónapig, addig úgyis kénytelenek megszokni az újat és elcsendesednek???

A szavazatok maximum egy irányt határoznak meg. De aki csak odabiggyeszt egy szavazatot és arra nem képes, hogy tettét megindokolja normálisan, az egyáltalán minek szavaz?

Pancser Pancsa 12-03-2006 21:16

igazat adok Sladynek!
nekem is ez a gondom, hogy nem ulok 26 orat a gep elott!

Szecsa 12-03-2006 21:18

En azt mondom, hogy jol van minden, ahogy most van.
Altenativ otletkent tetszik a dupla fordulas a kek szamert is.
A tobbit en elvetem, mert igazan durvulni a kek szamosok %-akai (4) es afelett kezdodnek, ezek pedig tobb ev jatekot felteteleznek, amennyi ido alatt tudas+kapcsolat is tarsul az adott jatekoshoz.
Ne az legyen, hogy 5k kor jatek utan +1 szemelyiseg jar a jatekban, kicsit azert kuzdjon meg ezert ha mar alapbol van neki jopar kek szama.

Goldy 12-03-2006 21:19

Most írja le ő is azt amit előtte elmondtak 50 oldalon keresztül?

SLady 12-03-2006 21:20

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 50094)
Ezzel csak az a probléma, hogy a megbeszélések itt zajlanak. Most perpillanat a kiskékeknek egy darab topicot kell olvasniuk, ha zavarják őket az új %-ok. Szerintem ez nem nagy elvárás :)
Bár a lázadáson kivül, a java mást még nem csinált. Konstruktív javaslatot is eddig NorB tett közülük (ha volt más is, akkor sorry, az már időközben kiment a fejemből) :rolleyes:

Most mindenki indoloklja meg azt hogy a felfedezés nehezítésével a kisebb pénztelen klántagoknak esélye sincs feljutni és teljesíteni az újításokkal előírt %-ot?? Már az is hogy az A-ban TOP-kör lett előírva elég nehezítés.
El kéne fogadni az A-s tözstagoknak hogy rajtuk kívül nem szeretik az A-t és amint lehet fordulnának le az emberek hogy jáccanak normálisan!!!

Deni 12-03-2006 21:23

ne kezdjük elölről.. egész nap ez ment.. az 1/A továbbra is a játék része.. én 10k hekin vagyok és körülöttem nem egy olyan ország van, amiről bizton tudom állítani, hogy -mondhatni- csóró klán tagja.. mégis eljutott odáig.. és amit mondtál az nem indoklás, hanem kifogás..

Gyula 12-03-2006 21:24

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 50097)
A szavazatok maximum egy irányt határoznak meg. De aki csak odabiggyeszt egy szavazatot és arra nem képes, hogy tettét megindokolja normálisan, az egyáltalán minek szavaz?

OFF

Egy másik topicban pont ez votl a problémám nekem is. Olyan szavazataival volt tele akik még az égvilágon nem szoltak hozzá semmihez.

Szavazás: talán egyértelmü lehet hogy Ati azért semmit nem fog változtatni a játékon mert itt van lehetőség egy szavazási opcióra, a többi megbeszélésnél is maga vezette le a sorsdöntő szavazásokat.

SLady 12-03-2006 21:24

Ati, felfogtam!!

Már csak egy dolog érdekel.
Ha törlöm az összes személyiségem akkor előlről kezdi számolni a 30%-nak megfelelő TOP-köröket vagy visszakapom az újítás előtti és mostanra elveszett köreimet???

Goldy 12-03-2006 21:26

Ha az 1/A a játék része akkor a FORDULÁS is a játék része...

Nekem különben az sem lenne ellenemre ha az A fanatikusok egyből oda tudnának reggelni az alsóbb szintek kihagyásával.
Nekem nem fájna ha nem kell nekik végig unatkozni az alsóbb szinteket...

SLady 12-03-2006 21:32

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 50103)
ne kezdjük elölről.. egész nap ez ment.. az 1/A továbbra is a játék része.. én 10k hekin vagyok és körülöttem nem egy olyan ország van, amiről bizton tudom állítani, hogy -mondhatni- csóró klán tagja.. mégis eljutott odáig.. és amit mondtál az nem indoklás, hanem kifogás..

lehet hogy csak kifogás de rohadtul unom hogy 4000 kör alatt felküzdöm magam a TOP-ba és már kezdek örülni hogy hamarosan menekülhetek onnét, erre mindent kezdhetek előlről mert a kék számaim miatt már 15%-ot kell teljesítenem!!
Ez nekem legalább 2000 kör, mivel én is csóró klánban vagyok és nincs ismerettségem. Aki nem A-s rajongó annak ez nem kis bosszúságot jelent és azt hiszem hasomló esetben jogos a felháborodás.

Pancser Pancsa 12-03-2006 21:32

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 50107)
Ha az 1/A a játék része akkor a FORDULÁS is a játék része...

Nekem különben az sem lenne ellenemre ha az A fanatikusok egyből oda tudnának reggelni az alsóbb szintek kihagyásával.
Nekem nem fájna ha nem kell nekik végig unatkozni az alsóbb szinteket...

ez jo Goldy!
akkor legyen az A csak a fanatikus harcoloke, eteto es banyaszok nelkul! :)

Deni 12-03-2006 21:34

Quote:

Originally Posted by Pancser Pancsa (Post 50111)
ez jo Goldy!
akkor legyen az A csak a fanatikus harcoloke, eteto es banyaszok nelkul! :)

és ez most, hogy jön ide??

Van valakinek esetleg javaslata is a dolgok realizálására, vagy csak a sírás megy?

Ati 12-03-2006 21:37

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 50114)
Van valakinek esetleg javaslata is a dolgok realizálására, vagy csak a sírás megy?

Hagyd Deni. Úgy látszik, hogy nekik a mostani verzió tetszik, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy az érdemi megbeszélést hátráltassák, és minél később változzon bármi is. Csak tudnám akkor a közös fórumon minek megy a sírás ennek az ellenkezőjéről ugyanezektől az emberektől...

Goldy 12-03-2006 21:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 50120)
Hagyd Deni. Úgy látszik, hogy nekik a mostani verzió tetszik, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy az érdemi megbeszélést hátráltassák, és minél később változzon bármi is. Csak tudnám akkor a közös fórumon minek megy a sírás ennek az ellenkezőjéről ugyanezektől az emberektől...

Ez így elég demagóg de inkább kiszálok...

Pancser Pancsa 12-03-2006 21:42

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 50114)
és ez most, hogy jön ide??

Goldy otletet tamogatom!
legyetek harcosok az A-ban es csak azok kapjanak kek szamot!
a tobbieknek ha nem tetszik, forduljanak a b-bol kek nelkul!

SLady 12-03-2006 21:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 50120)

Erre a kérdésre kapok választ??

Ha törlöm az összes személyiségem akkor előlről kezdi számolni a 30%-nak megfelelő TOP-köröket vagy visszakapom az újítás előtti és mostanra elveszett köreimet???

Deni 12-03-2006 21:46

A lusták kedvéért összefoglalom a mai napon eddig megfogalmazódott, szerintem használható ötleteket.

1.
Ha van országog B-ben és A-ban is. Akkor ha B-ből akarsz fordulni, akkor minden országodnak a saját követelményének kell megfelelnie (a most életben lévő %-ok szerint). Ha A-ból akarsz, akkor az A-s országodnak az emelt szintű követelményeket kell teljesítenie.

Példával:
B-ben kiskék4-es vagy.
A-ban kiskék2-es vagy.
Ha B-ből akarsz fordulni, akkor a B-s oridnak a kiskék4-es elvárásokat, az A-s oridnak a kiskék2-es elvárásokat kell teljesítenie.

Ha csak teszem azt fel egy országod van, és A-ból akarsz fordulni akkor annak az országodnak megfelelő elvárásokat kell teljesítenie.

Hátránya: akinek egy országa van, annak picit nehezebb a móka.

2.
Minden csoportra kiterjeszetett egységes, de könnyített top%.

(2) top30%
(3) top26%
(4) top22%
(5) top18%
(6) top14%
(7) top10%
(8) top6%
(9)-(9+) top3%

Minden szinten ezen %-ok teljesítése az elvárás.
Ha A-ból akarsz fordulni akkor az A-ban kell ezeknek megfelelni.
Ha B-ből, akkor az A-s és a B-s országodnak is ezeket a %-okat kell elérniük.

Ati 12-03-2006 21:51

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 50130)
Minden csoportra kiterjeszetett egységes, de könnyített top%.

(2) top30%
(3) top26%
(4) top22%
(5) top18%
(6) top14%
(7) top10%
(8) top6%
(9)-(9+) top3%

Én ezekkel nem értek egyet, a százalékok belövésénél anno kifejtettem miért, a véleményem nem változott. 4%-kal nehezebb, ha 3 személyiséged van, Ha kettő, akkor meg semmivel? Ezeknek nincs értelme, hol kihívás ez? Pláne most, hogy a topot elérni is jóval könnyebb, mint eddig volt. Ez gyakorlatilag az eddigi helyzet könnyítése, a topos országok leesnek, több személyiséggel pedig még addig se kell felmenned, ameddig eddig a 30% miatt kellett.

Deni 12-03-2006 21:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 50132)
Én ezekkel nem értek egyet, a százalékok belövésénél anno kifejtettem miért, a véleményem nem változott. 4%-kal nehezebb, ha 3 személyiséged van, Ha kettő, akkor meg semmivel? Ezeknek nincs értelme, hol kihívás ez? Pláne most, hogy a topot elérni is jóval könnyebb, mint eddig volt. Ez gyakorlatilag az eddigi helyzet könnyítése, a topos országok leesnek, több személyiséggel pedig még addig se kell felmenned, ameddig eddig a 30% miatt kellett.

A tábla szerint ahhoz, hogy a kiskék2-est elérd a top30%-ot kell elérned egy személyiséggel. Ha már két személyiséged van, akkor a top26% a cél.

Amúgy szerintem a top elérése nem lett megkönnyítve. Szerintem nem fognak leesni. De majd meglátjuk, ezen most inkább nem állok le vitázni.

Deni 12-03-2006 21:56

Mondjuk lehet, hogy annyit változtatnék rajta, hogy a kiskék9-eshez kelljen a top3%, fölötte pedig már top1%.

Viszont ha, a mostani %-ok megmaradnak, akkor szerintem A-ra más %-ok kellenének, mert A-ban nem fog leesni a top. A fedezés nehezítésével most utolérni őket sem egyszerű.
Bár Ati, ha jól veszem ki szavaidból akkor %-ok módosítása nem éppen a szíved csücske lenne..

lacqa 12-03-2006 21:57

Quote:

ebben nem lennék olyan biztos

SLady 12-03-2006 22:03

Ati, azért legalább két szóban érdemeltem volna valami választ, de mindeggy.

További jó agyalgást, részemről a témát lezártam, aki ismer úgyis tudja hogy nem most kezdtem a játékot és fordultam már párszor.
A kék számok nekem jelentőségüket vesztették ezek után!!

Deni 12-03-2006 22:05

Quote:

Originally Posted by SLady (Post 50141)
Ati, azért legalább két szóban érdemeltem volna valami választ, de mindeggy.

További jó agyalgást, részemről a témát lezártam, aki ismer úgyis tudja hogy nem most kezdtem a játékot és fordultam már párszor.
A kék számok nekem jelentőségüket vesztették ezek után!!

Amúgy sztem ha törölsz személyiséget sem fogod visszakapni a top köreidet.. de ez csak az én magánvéleményem :(

All times are GMT +1. The time now is 12:11.