Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Az Ezüst hold könnyei (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Az Ezüst hold könnyei (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=820)

Chris 10-25-2006 12:52

- Feran említette, hogy előrébb kell hozni a támadás. Mi ennek az oka?
Feran rádnéz:
-Úgy tűni 5 napon belül elmennek. Emelet a mai lesz tán a legnyugodtabb estélyük, a legkevesebb érték marad náluk, mert valószínüleg mindent amit lehet el akarnak majd adni. Viszont egyre jobban fognak izgulni az indulás miatt és emiatt egyre feszültebbek lesznek. szerintem pár órával az ékszerészék távozta után lesznek a legsebezhetőbbek.

- Értem, de ha nem tududnk felkészülni rendesen, akkor nem számít menyire sebezhetőek. Azokról a rúnákról mindenképp beszélni kellene egy hozzáértővel. Az egykori kapuőri palotába ismét varázslók költöztek, jártam is ott, de akkora volt a tömeg, hogy nem tudtam bejutni.
Feran elmosolyodik:
-Úgy tűnik sikerült a jelek majd mindegyikét pontosan megfejtenünk. Még dolgozunk ugyan rajta, de úgy fél órán belül valószínüleg kész van valamennyi megfejtése.

- Ezek szerint neked sikerült bejutnod a varázslókhoz. Vagy másképp oldottad meg? A lényeg, hogy a jelek megfejtése után el tudjuk dönteni, hogy pontosan kik mennek, és milyen módon.
-Másképp oldottam meg. Eljövendő varázslónk az Elf nép tagja és épp a szobájában fejti meg a jeleket. Hogy ki és mi módon jut be? Nos én úgy vélem Az Atya és Dhar bejuttatásában te tudsz segíteni. Ők kellene titokban bejussanak. Ezután Meríín, Íshar és én elhalgattatjuk a kapura rálátó őrszemeket és frontálisan betörünk. Az Atya mágiája felderíti az ellenfél mágikus csapdáit és védelmezi Dhar-t, ha kell elűzi a démoni dolgokat. Dhar harcképtelenné tesz akit tud, de fő feladata, hogy a kaput ne engedje bezáródni. A Te feladatod Ryel, hogy ha kell az atyát és Dhar-t kihozzd bentről, és ahol lehet segíts az előrejutásban. Az Elf varázsló kívülről fogja palástolni a dolgokat és levadászni a minket hátbatámadni akarókat. Aki utolsónak hagyja el a raktárat az tűzcsírát hagy hátra, vagy Ryel juttatja be. A tűz odavonzza a környék őrjáratait akik elegendő bizonyítékot találnak majd a tömlöchöz. Mikor mi betörünk hárman megtisztítjuk a területet. Ha lehet bezárunk mindenkit a szálláshelyiségbe, amint megvan a tőr azt hoz el mindenki amit akar, de azonnal indulás vissza.

Massza Rex 10-25-2006 13:24

Csendben figyelek, szakállamat vakargatva, bal szememet lehunyva töprengek, rendezgetem a fejembe az eddig megtudtakat.

Chris 10-25-2006 13:46

- Ahova kaput tudnék nyitni, ott figyelő rúnák vannak. Ha a többi általam ismeretlen véset nem is tesz semmit, ami akadályozna, ezek akkor is figyelmeztetnék az őröket, mihelyst valaki átlép a kapun hozzájuk. A kaput nem kell őrizni, nem tud magától becsukódni míg át nem ért minden, avagy mindenki, aminek át kell érnie, valamint külső hatalommal becsukni sem lehet. Az Atya és Dhar előrejutását nem tudom segíteni, és a kijutásukat is csak annyira, hogy nyitva tartom a kaput. A tekercset pedig a már megbeszélt módon be tudom juttatni az épületbe.
-Alvás. - szólal meg hirtelen Íshar.
-Mi? -kérdi Feran.
-Ha bent alusz mind akkor nem harc. Tető alatt nincs szem. Atya kapaszkod fennt, Dhar nyit ajtó. Atya éa Ryel csinál bűvölést meg füst, hogy alszik mindenki. Mi is mászunk be tető és le. Ha van ébren őr akkor őt elintéz. Alvókkal nem foglalkoz. Tud csinál Atya és Ryel, hogy alszik aki odabent?

- Végül is igen, el tudok altatni néhány embert, de az csak olyan lenne, mint mikor természetes úton alszik el valaki, bármilyen hangosabb zajra felébredhet.
Feran töpreng:
-Az ötlet nem rossz. Atya! Ön tud esetleg valami hasonlót? Vagy valamelyikünk olyan dolgot amitől elalszik a lehető legtöbb ember?

Ishartól: -Hol kellene nekem másznom? (arcomon a kétkedés ráncai jelenek meg)

Massza Rex 10-25-2006 16:34

Nos több lehetőség is van, de Krad által rám ruházott isteni mágiával csak akkor tudom őket álomba helyezni, ha a külső síkról szólítok egy mentállényt, aki egyesével megszállja az őröket. De félek, hogy a hely véde van az ilyen lények elől is. Ha kiderülnek a rajzolatok titkai, bizton többet tudunk majd.
Hallotam olyan levegőben terjedő mákonyos anyagról, amiből egy rövid szippantás is elegendő az alváshoz, de ez elég borsos áron lehet, no meg az idő is kevés egy ilyen beszerzésére. Gondolom az élelmüket, italaikat nem tudjuk direkt módon megmérgezni, mert rendelkeznek belső készletekkel.

Esetleg Noir istennő egy papja tudna még segíteni, hogy az alvók ne ébredjenek fel akár még a riadóra sem.

Chris 10-26-2006 07:54

- Nekem Ishar tervének a kapaszkodás és tetőn mászás része nem túl szimpatikus... főleg, hogy elmondása szerint az Atyának is másznia kellene...
Nem lenne érdemes megvárnunk a varázstudót? Lehet neki egyéb ötletei is lennének.

Feran biccent:
-Rendben. Egy kis türelmeteket kérem.
Feláll és kimegy a teremből.
Rövidesen visszatér egy Elfnek látszó alakkal

aúú 10-26-2006 09:52

- Hölgyem és Uraim - kezdi Feran - Engedjétek meg, hogy bemutassam GIL-t az Elfek népéből.

Kinézet: kb 189 hüvelyk magas, vékony alkatú elf. Aranyszín haja a tradicionális elf hajviselet fonataiban omlik hátára és vállaira. Borostyánszín szemei békét türöznek, arca szépsége szoborhoz méltó. Rövid, lábszárig érő puha csizmát, fűzöld nadrágot és tunikát visel, vállára-hátára hosszú, barnás színű köpeny borul, kezein fém alkarvédők, bal oldalán rövidkard hosszúságú penge levélforma markolattal, jobbján tőr. Jobb kezében faragott, embermagas botot markol.

-Üdvözlöm önöket - biccent sorra mindenki felé, majd helyet foglal, botját maga mellé támasztva.
-Sikerült megfejtenem némely rúna jelentését és van megoldás a semlegesítésükre is.
Kiterit az asztalra egy nagyon hasonló térkéépet mint amit eddig vizsgálgattatok, de ezen a mágikus jelekhez kis vonalakkal kötve finom ívelésű jelek sorait írták.
-A jelek egy része egyszerű féregriasztó. A két legveszélyesebb a belső őrök combján található kapurúna. Feltételezésem szerint valamely külső sík lakóját engednék be, ha a páncél viselője megnyitja, vagy a védőrúna elenyészik. Ezek mellet az elemi tüzet idéző rúnák a veszélyesek - beszéd közben mutatja ujjaival a rúnákat és az általuk lefedett területet. - Ez is megoldható.
Hosszan magyarázza a többi, riasztó rúna jelentését és semlegesítésük módszereit majd visszatér az elejére.
-Elsőnek mindenképpen az őröket kell kiiktatnunk. Itt - mutat az őrők szállóhelyisége melletti külső fal közepére. - ha el tudok helyezni egy zónaérmét, akkor a szállás legnagyobb része belül fog esni. Vagyis képes leszek az ételükbe, italukba kontakt hatású altatóport juttatni. Aki ébren van vagy alszik akkor akár köré egy kissebb porfelhőt. A szer hatása szinte azonnali és meglehetősen tartós. Amint ez megtörtént, vagy ha lehet még ez előtt, a pontos cézás okán szükségem lenne valakire aki "szemmel tartja" a bentlévőket. Amint hat az altató a közös teremben és a kincstárban lévő tűzrúnák elé elemi vizet idézek fal alakban, ívesen, hogy a kitörő tűz nem okozzon károkat a behatolókban. Az egyetlen hátrány, hogy így be nem tudok menni. Bármi akadály felmerül azt a behatoló csoportnak kell megoldania. Viszont egy kardvágás nélkül behatolhatunk

aúú 10-26-2006 09:53

- Örvendek! Ryel vagyok, gondolom az ennél részletesebb bemutatkozás ráér. Ide, a tető alá - bökök a térképen az ékszerész által mutatott helyre - el tudok helyezni megfigyelő varázslatot és továbbítani tudom a látott képeket, hogy segíte önt a célpontok helyének pontos meghatározásában.
Íshar és Meríín is bemutatkozik majd a rajzon mutatott helyeket-pontokat nézegetve bólogatnak.
- Egy kérdés mienk. - szól Meríín - Vagyis kettő. Mi az lenni zónaérme? Ha kicsi és tud vinni mi is akkor tesszük oda ahova kell. Másik: mit kezdeni kapusjel, hogy ne jöjjön gonosz?

-Örvendek Gil, a nevem Mordak Dul Peregrum, Krad istenének papja. (üdvözlő bólintás közben)
Meríínnek:
- A zónajelem egy kis fémérmén van - itt előveszek egyet és megmutatom - így néz ki.
- A második kérdésre válaszolva: ha látom a jeleket akkor egy maró anyagot tudok rávarázsolni és az egyszerre marja szét a védőrúnát és a kapujelet. Nem tud megnyílni bárhová is nyílna, ha nincs kapujel.

Íshar felemeli az érmét és nézegeti kicsit, majd visszateszi az asztalra ahonnan elvette.
-Oda fal mellé. Jó. Akár ma odarakjuk ha kell.

- Az elhangzottak fényében jó lenne tisztázni mikorra tervezzük ezt, és meghatározni ki hol lesz, valamit kinek mi a pontos feladata.

-Ryel fején találta a szöget, valóban ideje lenne kicsit jobban sáfárkodni a lehetőségekkel egy konkrét időpontra fokuszálni és annak fényében tervezni.
Bár elég elszomorító, hogy ellenfeleink ilyen súlyos mértékben el vannak engedve lehetőségileg. (fanyar mosoly) Kapujel, védőrúnák, mágikus pecsétek, ehhh...

Feran az Atyának:
-Az érték mit őriznek megköveteli valószínüleg az ijesfajta védelmet. A tőr ami nekünk kell tán nem is a legértékesebb darabjuk.

Pettyes 10-26-2006 10:32

Üdvözlöm az elfet, majd én is bemutatkozom. Illetve felteszek a kérdésem:
- Akkor ezek szerint harc nélkül megúszhatjuk, nekem/nekünk csak a behatoló varázshasználók védelme lesz a feladatunk, vagyis aki jön?

Feran felel:
-Azt hiszem, ha jól értettem sem Ryel-nek, sem GIL-nek, nem kell közvetlenül behatolnia. Az atya valószínüleg a közelben lesz, ha gyógyításra lesz szükség, vagy váratlan dolog történik. Én veletek megyek be. Vagyis négyen megyünk befelé és hárman, az Atya, Ryel és GIL fedeznek minket és tisztítják az utat kívülről.
-Ezen információk fényében javaslom, hogy ha az Ennarék által most látottakat elemezzük, mikor megjönnek akkor döntsünk az időpontról. Egyéb javaslat?

Chris 10-26-2006 10:45

- Csak tisztázásképp: szükség lesz arra, hogy kaput nyissak nektek avagy sem?
Feran:
-Azt hiszem szükség lesz rá. Amint bejutottunk nyiss kaput az egyik falon amit megfelelőnek ítélsz. Csak Dhar és a tekercs juthasson át. Magam ki tudom hozni ha kell és tán Meríín-éket is, de Dhar-t semmiképp. Már ne haragudj - szól Dharhoz - de a kapu mit nyitni tudok túl szűk lenne a termetedre. Szükség esetén GIL, ha marad még ereje ki tudja tán hozni őket. Ha kiért mindenki akkor a kapudon át Ryel, bedobjuk a tekercset, vagy mikor már felébredtek az őrök. Nem akarunk feleslegesen sok áldozatot.

Chris 10-26-2006 11:07

- Mihelyst semlegesítve lesznek a figyelőrúnák észrevétlenül kaput tudok nyitni a raktárba Dharnak. Ahhoz, hogy Dhar a kapun keresztül tudjon távozni, és a tekercs is azon keresztül legyen bejuttatva, az kell, hogy Dhar a kapun keresztül érkezzen az épületbe. Függetlenül attól, hogy az indulási és érkezési hely milyen messze van egymástól, legalább negyedórás útra kell számolni. Érdemes figyelembe venni, hogy ez nem egy túl kellemes élmény, de át lehet vészelni. Lehet érdemes lenne Dharnak előzőleg kipróbálnia valakinek a kíséretében ezt az utazást.

All times are GMT +1. The time now is 09:00.