Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   újraindulás 5. szinten (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=659)

-Fegya- 09-06-2006 08:14

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 30370)
Tudtommal csak a sokszemélyiséges orikra vonatkozna az újítás.
Tehát, ha A-ban tartasz egy forulóképes orit (amelyiknek nem 9 személyisége van), akkor elvileg csak B-ben kell elérned az első helyet.
Az meg nem nehéz, csak éppen fedezéssel nem fog menni.
De itt az ideje, h ne forogjon mindenki körbe fedezéssel, mert ahhoz nem kell különösebb tudás, és időráfordítás.

Tehát erősítsük tovább azt a tendenciát, hogy aki körbe akar járni, az tart egy topos betonvédelmű országot az 1A-ban?
Ez szerintem tönkreteszi az 1A-t. Ezért írtam korábban, hogy jelentősen nehezíteni kéne a B-ből való fordulás feltételeit.

Arwen 09-06-2006 08:22

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 30372)
Tehát erősítsük tovább azt a tendenciát, hogy aki körbe akar járni, az tart egy topos betonvédelmű országot az 1A-ban?
Ez szerintem tönkreteszi az 1A-t. Ezért írtam korábban, hogy jelentősen nehezíteni kéne a B-ből való fordulás feltételeit.

Miért teszi tönkre? Csak mégtöbb ork lesz. :D
Azért az első helyet B-ben nem olyan egyszerű elérni, kivéve földleadással.

Szecsa 09-06-2006 12:06

Anarchba en sem latom ertelmet a szabi alatt csokkeno hektarszamnak :-/ Pontosan azok okok miatt, amit Never irt.
Arwen, pontosits: csak foldleadassal elerheto B-ben az 1. hely.
(meg szerintem a csoportok nagy %-aban)

Tenyleg, a melyszabis orikkal mi a helyzet? Azoknak is csokkenne a hekiszamuk?
Tegyuk fel, hogy van egy melyszabis ori egy csoportban 10 korrel az aktualis elso helyezett elott. Bejon szabirol a melyszabis (pedig mar a (9)-es ori megnyugodott, hogy vegre az elso helyen van) es hirtelen a (9)-s orinak csokkenni kezdenek a top korei. A bejott melyszabis pedig visszamegy szabadsagra...
Mit tegyen a (9)-s ori? Varjon amig lecsokken a neha bejaro ori hekije az ő hektárja alá? :)

Ati 09-06-2006 12:24

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 30375)
Tegyuk fel, hogy van egy melyszabis ori egy csoportban 10 korrel az aktualis elso helyezett elott. Bejon szabirol a melyszabis (pedig mar a (9)-es ori megnyugodott, hogy vegre az elso helyen van) es hirtelen a (9)-s orinak csokkenni kezdenek a top korei. A bejott melyszabis pedig visszamegy szabadsagra...
Mit tegyen a (9)-s ori? Varjon amig lecsokken a neha bejaro ori hekije az ő hektárja alá? :)

1, igen.
2, ha ilyen gondokkal néz szembe, akkor olyan csoportba fordul, ahol nem gond az első hely.

Bár az is felvetődött, hogy a mélyszabis országok se legyenek kivételek a hektárcsökkenés alól.

Szecsa 09-06-2006 14:12

Tehat akkor ha 2 het utan melyszabira kerul, akkor megall a hektarcsokkentes? Hm..ez elgondolkodtato, atgondolom ezt még :D
Mert vegulis, adott esetbe az kerul melyszabira, aki hosszabb ideig nem tud tavollenni. S ha mondjuk abba kell hagyni a hoditot egy barmilyen intervallumu idore, es mondjuk 2* akkora foldon van mint a fellepesi hatar, akkor az a munkaja odavész...Ezt még meggondolom :)

Ati 09-06-2006 14:18

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 30378)
Tehat akkor ha 2 het utan melyszabira kerul, akkor megall a hektarcsokkentes? Hm..ez elgondolkodtato, atgondolom ezt még :D
Mert vegulis, adott esetbe az kerul melyszabira, aki hosszabb ideig nem tud tavollenni. S ha mondjuk abba kell hagyni a hoditot egy barmilyen intervallumu idore, es mondjuk 2* akkora foldon van mint a fellepesi hatar, akkor az a munkaja odavész...Ezt még meggondolom :)

A felesleges munkája vész oda. Hiszen a fellépésnél azt a területet ígyis-úgyis le kell adnia, ergo igazából tök feleslegesen szedte össze már az első körben. :)

Tudom, hogy verseny van, hogy ki milyen magasra tud feljutni, de ez akkor sem a játék rendeltetésszerű használata, márpedig a szabályokkal a játék rendeltetésszerű használatát vagyunk hivatottak biztosítani, minden más csak mellékes.

Szecsa 09-06-2006 14:34

Szerintem a legtobb ember termelni megy fel a fellepesi hektar fole.
Igy ha lehet javasolni, gondoljunk at egy szisztemat, hogy milyen epuletek veszodjenek el. (pl. semmikeppen se legyen kevesebb haz az adott orszagban, mint amennyivel 600 hektaron mukodik minden epulete)
Vagy eloszor pl. a bankok tunjenek el, vagy a konyvtarak vagy felesleges termelo epuletek.
Vagy lehet valaki azert megy fel magasabbra, mert termelő törpe és azt szeretne, hogy a kovetkezo szinten több banyaja legyen a maximum lepesi hataron hektaron, ne annyi mint amennyi az aktualis szinten van: mondjuk 5. szinten felfedez még 400 hekit celiranyosan 600 fölött hogy tobb kavicsbanyaja legyen, mert 600 hekin 5. szinten csak 15 volt, es fedez meg jopar hekit, igy lesz neki 4. szintre lepeskor 600 hekin 25.

Szecsa 09-06-2006 14:36

Ilyen esetben pl. nem érzem feleslegesnek az adott munkát.

Ati 09-06-2006 15:29

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 30381)
Ilyen esetben pl. nem érzem feleslegesnek az adott munkát.

Mivel ez nem a játék rendeltetésszerű használata, ezért nem tartozik az elsődlegesen támogatott tevékenységek közé. Ha szintet tud lépni, akkor tegye azt, ne mások szintlépését nehezítse. Ha ez utóbbit akarja, akkor tegye azt aktív játék kíséretében, ne úgy, hogy folyamatosan szabadságon van.

monro 09-06-2006 15:57

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 30375)
Anarchba en sem latom ertelmet a szabi alatt csokkeno hektarszamnak :-/ Pontosan azok okok miatt, amit Never irt.
Arwen, pontosits: csak foldleadassal elerheto B-ben az 1. hely.
(meg szerintem a csoportok nagy %-aban)

Semmit :)
2 hétig a belépés után a mélyszabis kolléga ujra visszaminősül "sima szabissá" vagyis 336 hekivel lesz kevesebb amíg ujra mélyszabis lehet. Valljuk be azért az elég sok,hogy ezzel játszogassunk :D

És a mélyszabisok egyébként sem számítanak bele a pontlistába ugy tudom. Ha első vagy akkor léphetsz hiába van fölötted egy mélyszabis.

All times are GMT +1. The time now is 23:26.