Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Bank reform. ;) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4187)

Pool 10-15-2012 19:32

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 299902)
A bankok mostani működése szerintem nem több, mint egy "bug" a játékban.
Miért is?
Adott egy épület, amelyik minden szellemi erőfeszítés, idő-, nyersanyag- és energiaráfordítás nélkül mindenképpen véd a lopások ellen. Persze lopásra ott a tekercs, a rúna, a nyersanyag, stb... a piacon :)

Mivel olyan épület vagy egyéb funkció nincs, ami a földszerzés és a fosztás ellen védene ugyanezen elven, a hadisok óriási előnyt élveznek játékmechanika szempontjából. (Isten ments az ilyen épülettől! Csak érzékeltetni akartam a balansz hiányát...)
A varisokat és a mágikus akciókat meg hagyjuk, mindig is kiegészítő elemek lesznek, mivel "haszonszerzésre" alkalmatlanok...

Nem kell aggódni, a hadisok a bankos változtatás után is dominánsak maradnának, mert továbbra is az egyetlenek, akik képesek földet szerezni mástól és alakítani ellenfelük katonai morálját. Más kérdés, hogy több kreativitást igényelne velük a játék a komoly szellemi kihívást jelentő 20 bank/ország taktika helyett :)

Mégis mennyi lenne szted az a bankszám, ami védene 1700 hekin mondjuk 2 milliárdot olyan szinten, mint most mondjuk 30 bank?
mennyit véd most ekkora hekin 30 bank?
tudod? vagy csak "búg" a dolog?

De végülis csak gyertek tolisok a pénzekre, legalább nem hadisok ellen kell menni a földért, esélyetek sem lesz visszavágni...

Barbara 10-15-2012 19:47

Quote:

Originally Posted by lacy (Post 299903)
még egy 55%ék barakkos orkot azért nem kell alá becsülni ilyen helyzetben.
meg ha az ork pár % barakk kiesése miatt nagyon legyengül a klánja akkor nem kis gond van klán védelmileg:D

A nagyon legyengül jelzőt direkt nem használtam. Nyilván nem kell félteni az országot így sem és szerencsés vagy, ha 2k barakk számodra nem tétel.
Viszont ennyi gyengülés pont elég lehet, különösen A-ban, agyonélezett országok között...

none 10-15-2012 19:55

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 299904)
Mégis mennyi lenne szted az a bankszám, ami védene 1700 hekin mondjuk 2 milliárdot olyan szinten, mint most mondjuk 30 bank?

De végülis csak gyertek tolisok a pénzekre, legalább nem hadisok ellen kell menni a földért, esélyetek sem lesz visszavágni...

Csak azt felejted el, hogy toli tud 4-5-6k-ról is lopni, ami lehet 5-6-7 kör is, és alacsonyabb hekin nem tudsz ennyit bontani, vagy a tolit sem ütöd be.. :)

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 299901)
Most mondd, hogy nem lenne tőle színesebb a játék :)

félig OFF
Elfelejted, hogy a készültség véges és - az eddigi javaslatok alapján - valamennyit még így is védenének a bankok.
Ha Neked még így is megérne ~11 (13) lopási alkalmat, hogy 2k hektárnyi területet átépíts (ez mennyi lenne most A-ban?) és ezzel minimum 14 (12) körig jó eséllyel ugyanennyi barakk haderőt veszíts (tehát igenis gyengülsz tőle a klánoddal együtt), akkor nyugodtan megtehetnéd, ahogy más is megtehetné ugyanezt bármikor.
De 1/A-ban legkésőbb az első lopássor után (de inkább az átéptíést követően) biztos lehetsz benne, hogy az ellenfelek és azok teljes klánja tisztában lesz a meggyengült védelemmel.

Arról az eshetőségről meg nyilván nem beszéltem, hogy átépülés után úgy is marad valaki. Annak is megvannak a maga hátrányai, elvégre ez egy stratégiai játék vagy miaszösz.
félig ON

elfelejted, hogy egy 10 fős klán tagja egy 1 fős klán tagját is hatékonyan lopja le.. míg az 1 fős klántag semmit se tud reagálni erre.. plusz, ha a nagy klános ori mellett ott a többi klántag nem nagyon fogja őt támadni senki, még 20% kocsma mellett sem..

Barbara 10-15-2012 20:34

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 299904)

Ha mindenképp innen akarod megközelíteni a dolgot, akkor azt mindenképp viccnek tartom, hogy 200 és 10k hektáron is ugyanannyi kell. Már önmagában az is sántít, hogy egy stratégiai játékban a fix számú bank nem valaminek az értelmes (valamit valamiért) alternatívája, hanem egy kiskapu, ha így jobb a megfogalmazás.
A változtatásnak szerintem nem az lenne a célja, hogy mindenki 10%+ kocsmával szaladgáljon. De az sincs rendjén, hogy 0,3%-nyi épület kompletten megvédi egy szövetség vagyonát és nullára redukál egy taktikai elemet. Egy arany középutat én szerencsésebbnek tartanék, ahol marad mozgástér.
Hatványozni meg nyilván megtanítottak.

A tolisokat amúgy most is le tudod verni bárhol, csak nagyon más a leányzó fekvése, ha nem ingyenföldek.

lacy 10-15-2012 20:38

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 299905)
A nagyon legyengül jelzőt direkt nem használtam. Nyilván nem kell félteni az országot így sem és szerencsés vagy, ha 2k barakk számodra nem tétel.
Viszont ennyi gyengülés pont elég lehet, különösen A-ban, agyonélezett országok között...

ki épitene 2k plussz kocsmát,hogy lelopja valaki pénzét? :eek:

Barbara 10-15-2012 20:49

Quote:

Originally Posted by none (Post 299906)
elfelejted, hogy egy 10 fős klán tagja egy 1 fős klán tagját is hatékonyan lopja le.. míg az 1 fős klántag semmit se tud reagálni erre.. plusz, ha a nagy klános ori mellett ott a többi klántag nem nagyon fogja őt támadni senki, még 20% kocsma mellett sem..

Teljesen jogos és jó meglátás, a létszámos problémára nyilván megoldást kéne találni, máskülönben általános sztrájkot eredményezne :)
(Halkan hozzáteszem, hogy azért ez fordítva is működik, bár kétségkívül kevésbé kellemetlen.)

Barbara 10-15-2012 20:55

Quote:

Originally Posted by lacy (Post 299910)
ki épitene 2k plussz kocsmát,hogy lelopja valaki pénzét? :eek:

Hát Csempe!

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 299878)
1/A-ban nem kell tolvajországot csinálnod ahhoz, hogy sok tolvajod legyen. Simán megcsinálom, hogy a 10k hekis, 70% barakkos orkomat 7 (6) kör alatt átépítem 20% kocsmásra. Akkor a környékemen lévő 5-10 oriból teljesen ki tudjam lopni a pénzt?

És még csak nem is gyengülök tőle, mert utána 7 (6) kör alatt vissza is épülök.

Bár gyanítom merőben elméleti volt a felvetése :)

Padlócsempe 10-15-2012 21:11

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 299912)
Hát Csempe!

Bár gyanítom merőben elméleti volt a felvetése :)

Rosszul gyanítod ;)
Ha összelopnék vele 10-15 yardot, már építeném is. És egy tudós-tábornok orkot egy jó játékos kezében még 15% kocsma mellett sem könnyű legyőzni. Főleg ha mellette van 1-2 szövije.

Padlócsempe 10-15-2012 21:24

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 299896)
[color="Black"][
Sztem semmit nem változna a helyzet, ha a bankok nem védenék úgy a pénzt, mert ha el is lopja a tolis a lé jelentő részét, attól még ugyanúgy szarrá lesz mészárolva utána (legalábbis én ezt tenném), aztán mit ért vele?

Egy fontos dolog: Ha a félelf tegyük fel annyi kp-t össze tudna lopkodni, mint amennyit egy törpe termel, akkor megérheti őt bevenni egy szövibe. És akkor máris nincs kiszolgáltatva a mészárlásnak, mert a szövetségesei megvédik.

Mors 10-15-2012 21:28

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 299902)
A bankok mostani működése szerintem nem több, mint egy "bug" a játékban.
Miért is?
Adott egy épület, amelyik minden szellemi erőfeszítés, idő-, nyersanyag- és energiaráfordítás nélkül mindenképpen véd a lopások ellen. Persze lopásra ott a tekercs, a rúna, a nyersanyag, stb... a piacon :)

Mivel olyan épület vagy egyéb funkció nincs, ami a földszerzés és a fosztás ellen védene ugyanezen elven, a hadisok óriási előnyt élveznek játékmechanika szempontjából.

Azért azt vedd figyelembe, hogy a katonai támadások teljesen más elven működnek, mint a tolvaj és mágikus akciók, jóval több tervezést igényelnek és az ellenük való védekezési lehetőségek is széleskörűbbek. A toli és vari akciók azonnal hatók, védekezni ellene emiatt nem nagyon tudsz, stratégiailag csak annyi tervezést igényel kb, h több kocsmád legyen. Vélhetően emiatt (is) vannak úgy belőve a dolgok, hogy ezek kiegészítő elemek a hadizáshoz képest. Ez azért célszerű lenne, ha így is maradna :)

All times are GMT +1. The time now is 20:52.