Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Matek zsenik help-et pls:) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=417)

Valezius 02-02-2008 19:12

Sikerült kiszámolnom. :)
Számoljátok ki ti is, aztán kiderül, hogy elrontottam-e :D

Fekete, Szürke és Fehér úr három résztvevős pisztoly-párbajra készül. A párbaj úgy fog lefolyni, hogy egy bizonyos sorrendet kijelölve az első lőhet egyet, majd - ha még életben van - a második lőhet egyet, és így tovább, amíg legalább ketten élnek. Mivel Fehér úr a legrosszabb lövész (csak 1/3 valószínűséggel talál), ő lőhet majd elsőnek. Másodikként Szürke úr lőhet, ha még él; ő 2/3 valószínűséggel talál. Végül Fekete úr jön, aki tökéletesen lő, mindig talál. Kérdés: mi legyen Fehér úr stratégiája az első lövéskor?

Kós00792 02-02-2008 19:14

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 156346)

Fekete, Szürke és Fehér úr három résztvevős pisztoly-párbajra készül. A párbaj úgy fog lefolyni, hogy egy bizonyos sorrendet kijelölve az első lőhet egyet, majd - ha még életben van - a második lőhet egyet, és így tovább, amíg legalább ketten élnek. Mivel Fehér úr a legrosszabb lövész (csak 1/3 valószínűséggel talál), ő lőhet majd elsőnek. Másodikként Szürke úr lőhet, ha még él; ő 2/3 valószínűséggel talál. Végül Fekete úr jön, aki tökéletesen lő, mindig talál. Kérdés: mi legyen Fehér úr stratégiája az első lövéskor?

Egy golyóval elsőre gyakja le mind a kettőt:) Más tippem nincs

Remedy 02-02-2008 19:17

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 156346)

Nekem lenne egy par kerdesem eloszor... :)

Haromszogben allnak? Barki barkire lohet? Mi Feher ur celja? Nyerni? :) Milyen strategiat keressunk neki? :)

Amugy ha 6 lovetuje van szerintem csaljon, es mindegyikre lojon max 3-at, es kesz... :)

Valezius 02-02-2008 19:28

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 156352)
Nekem lenne egy par kerdesem eloszor... :)

Haromszogben allnak? Barki barkire lohet? Mi Feher ur celja? Nyerni? :) Milyen strategiat keressunk neki? :)

Amugy ha 6 lovetuje van szerintem csaljon, es mindegyikre lojon max 3-at, es kesz... :)

Igen háromszögben állnak. (Gondolom)
A másik kettőből arra lősz, amire akarsz. Bár ki lehet találni, hogy kinek kire érdemes.

Mivel 2-en meghalnak, fehér célja gondolom, hogy életben maradjon :rolleyes:

Nade Remy, ha 3-at lő valakire az 2/3*2/3*2/3=8/27 eséllyel túléli... Azmeg ugye nem 0...

Remedy 02-02-2008 19:47

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 156362)
Igen háromszögben állnak. (Gondolom)
A másik kettőből arra lősz, amire akarsz. Bár ki lehet találni, hogy kinek kire érdemes.

Mivel 2-en meghalnak, fehér célja gondolom, hogy életben maradjon :rolleyes:

Nade Remy, ha 3-at lő valakire az 2/3*2/3*2/3=8/27 eséllyel túléli... Azmeg ugye nem 0...

Jo, de statisztikailag meghal, nem? :)

Valezius 02-02-2008 20:00

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 156366)
Jo, de statisztikailag meghal, nem? :)

Hú erre nem mondanék semmit.
De várható értékben meghal az biztos ;)

Csokibácsi 02-02-2008 20:15

Csak arról volt szó, hogy ki mekkora valószínűséggel talál.
Hogy hol találja el a másikat, arról nem.
Ha Fehér matatóújja piros lesz, az jó eséllyel nem fogja meghatni (bár az asszony nem lesz boldog).

Rögtön jobbak az esélyei http://www.tms.hu/smiley/monokli.gif

Xeper 02-02-2008 20:16

Hirtelen ránézve talán úgy van legjobb esélye, ha nem lő.

Kós00792 02-02-2008 20:27

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 156369)
Hirtelen ránézve talán úgy van legjobb esélye, ha nem lő.

Igen ez lesz a helyes megoldás, elszalad onnan.

Fefe013 02-02-2008 20:42

Ha tudnám magamról, h ilyen jól lövök, akkor inkább oda se mennék:D:D
Amúgy én a feketére lőnék, v magamra/valszeg úgyse talál:D:D/

All times are GMT +1. The time now is 08:55.