Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2443)

Kutyuleee 03-18-2008 12:13

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165760)
Ez a szövetséges osztozás jó kérdés.
Szerintem csak úgy van értelme, hogyha A ember foglal 100hekit, és ebből x-et kap ő, akkor x/4 lesz a kedvezmény.
A szövetségesei pedig az ajándék föld után nem kapnak kedvezményt. (Mert miért is járna mondjuk egy varisnak, aki 0katonát adott az ütéshez?)
Másrészt meg igazságtalan, hogy 3x/4 kedvezmény eltűnik a rendszerből. Még akár kicsit jobban megérhetné mfként felmenni az A-ba.

A max heki fölötti beleszámolást én mindenképp hasznosnak tartanám, mivel ez egy taktikai elem lenne, miél magasabbra felmenni minden szinten, hogy A-ra jó sok kedvezmény gyűljön össze.

Sztem járnia kéne a szövetségeseknek is normálisan. ha én elküldöm mondjuk a hadseregem felét a támadáshoz, akkor igenis kijár a kedvezmény;)

a max hekis dolog érdekes kérdés, sztem egykét csopiban a mostani "ügyesen" játszó top jár majd vele igazán jól

Paliking 03-18-2008 12:18

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 165762)
Sztem járnia kéne a szövetségeseknek is normálisan. ha én elküldöm mondjuk a hadseregem felét a támadáshoz, akkor igenis kijár a kedvezmény;)

Egyetértek. Miért büntetnénk a varit azért, mert nem hadis a funkciója a szöviben? A szövis játéknak pont az a lényege, hogy együtt sírunk, egütt nevetünk. Ha a hadi nem akar másnak földet adni a foglalásából, akkor játszon mfben, vagy állítsák át a szövik a foglalás százalékát.

Valezius 03-18-2008 12:21

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 165762)

a max hekis dolog érdekes kérdés, sztem egykét csopiban a mostani "ügyesen" játszó top jár majd vele igazán jól

Igen, de mégiscsak a szövetségesem támad az ő neve jelenik meg a krónikában.
Mondjuk az is igaz, hogy egy fedezgetve haladó ország hiába kap kedvezményt a szövije után, egyből elhasználja.

De talán az lenne ideális, hogy a kedvezmény a csatában részt vevő seregek arányában járjon.

Ami pozitívoldalát látom a max heki feletti kedvezménynek, hogyha megengeded, hogy min hekiig üssenek lépés előtt, akkor ezzel kedvezményt veszítesz.

És a gyújtogatás erősödése miatt megritkultak a topok, tehát hihetetlen magasságba már nem lehet felütni magad. De a jó játékosok följebb jutnak, mint a kevésbé jók.

Valezius 03-18-2008 12:21

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 165763)
Egyetértek. Miért büntetnénk a varit azért, mert nem hadis a funkciója a szöviben? A szövis játéknak pont az a lényege, hogy együtt sírunk, egütt nevetünk. Ha a hadi nem akar másnak földet adni a foglalásából, akkor játszon mfben, vagy állítsák át a szövik a foglalás százalékát.

Azért szerintem teljesen más, ha valaki földet kap a társától, vagy kedvezményt a rendszertől.

Paliking 03-18-2008 12:33

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165766)
Azért szerintem teljesen más, ha valaki földet kap a társától, vagy kedvezményt a rendszertől.

Az ő funkciója az, hogy felderítse az ellent. A hadié meg az, hogy beverje. Ő is részt vett a föld megszerzésében, gömbözéssel ártózással. Miért ne járna neki a kedvezmény a közösen szerzett föld után?

Valezius 03-18-2008 12:41

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 165770)
Az ő funkciója az, hogy felderítse az ellent. A hadié meg az, hogy beverje. Ő is részt vett a föld megszerzésében, gömbözéssel ártózással. Miért ne járna neki a kedvezmény a közösen szerzett föld után?

Szerintem az már nem jár neki. Ha nem sikerül a gömb, akkor mi van ?Semmi bukott 1% készültséget, ha nem sikerül az ártó, akkor többet.

De aki támad az még egységet is veszít és kockázatot is vállal.
és szerintem éppen ezt kell jutalmazni a kockázatvállalást.

A varis pedig megkapja munkája gyümölcsét, földet.

És mivel mostmár egyelő arányban is lehet elosztani a zsákmányt, a te javaslatod szerint akár jelentős kedvezménnyel is érkezhetne A-ba, annak ellenére, hogy csak néha támadt ki az üres orikra. Hát ez nekem nem tetszik továbbra se.

De ha így kerül be az se tragédia, mivel a 95%-uk mire A-ba ér elfedezi, tehát nem nyer rajta semmit.

Ati 03-18-2008 12:51

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 165772)
És mivel mostmár egyelő arányban is lehet elosztani a zsákmányt, a te javaslatod szerint akár jelentős kedvezménnyel is érkezhetne A-ba, annak ellenére, hogy csak néha támadt ki az üres orikra. Hát ez nekem nem tetszik továbbra se.

Mindez akkor, ha van egy támadó ország a szöviben, aki vállalja, hogy ennyivel kevesebb földet (és vele együtt felfedezési kedvezményt) kap, és végig az alsó 4 szinten mellette áll. Ha folyton bukja a gömböket, az ártókat, és még támadni se megy, akkor nem hiszem, hogy van az a szövetség, ahol hosszútávon megmarad.

Quote:

De ha így kerül be az se tragédia, mivel a 95%-uk mire A-ba ér elfedezi, tehát nem nyer rajta semmit.

Hmm, az eredeti felvetés szerint nem fedezné el, mert csak 3000 hektár fölött lenne ez elhasználható. De ez valóban sántít nekem picit, és meggyőzhető vagyok arról, hogy lentebb indított felfedezés esetén is elfogyjon, még akkor is, ha itt effektíve kedvezményt nem vesz érte igénybe.

Valezius 03-18-2008 13:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165773)
Mindez akkor, ha van egy támadó ország a szöviben, aki vállalja, hogy ennyivel kevesebb földet (és vele együtt felfedezési kedvezményt) kap, és végig az alsó 4 szinten mellette áll. Ha folyton bukja a gömböket, az ártókat, és még támadni se megy, akkor nem hiszem, hogy van az a szövetség, ahol hosszútávon megmarad.

Hmm, az eredeti felvetés szerint nem fedezné el, mert csak 3000 hektár fölött lenne ez elhasználható. De ez valóban sántít nekem picit, és meggyőzhető vagyok arról, hogy lentebb indított felfedezés esetén is elfogyjon, még akkor is, ha itt effektíve kedvezményt nem vesz érte igénybe.

Nem mondtam, hogy folyton bukja, azt mondtam, hogyha bukja, akkor se történik vele semmi általában. Míg ha a hadis bukik annak lehet következménye.

Hoppá, nekem végig úgy volt logikus, hogy elhasználódik. Hm akkor újra át kell gondolnom az egészet.

Paliking 03-18-2008 13:02

Quote:

Szerintem az már nem jár neki. Ha nem sikerül a gömb, akkor mi van ?Semmi bukott 1% készültséget, ha nem sikerül az ártó, akkor többet.

De aki támad az még egységet is veszít és kockázatot is vállal.
és szerintem éppen ezt kell jutalmazni a kockázatvállalást.

A varis pedig megkapja munkája gyümölcsét, földet.

Tökre úgy csinálsz, mintha egy szövihábórú abból állna, hogy a hadisok ütögetik egymást :) A varist mészárolják, nyírják, ugyanezt csinálják a tolissal is, vagy pusztítják is őket. Ők is kockáztatnak már eleve az országuk felépítésével. Bármilyen szöviháborúban ők az első célpontok.

Valezius 03-18-2008 13:04

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 165776)
Tökre úgy csinálsz, mintha egy szövihábórú abból állna, hogy a hadisok ütögetik egymást :) A varist mészárolják, nyírják, ugyanezt csinálják a tolissal is, vagy pusztítják is őket. Ők is kockáztatnak már eleve az országuk felépítésével. Bármilyen szöviháborúban ők az első célpontok.

Nem csinálok úgy, de én nem látok összefüggést aközött, hogy földre ütünk a haladásért, vagy leállunk szöviháborúzni.
Így ezt az oldalát a dolognak, hogy mi töténik szöviháborúban teljesen mellékesnek tartom a javaslat szempontjából.

All times are GMT +1. The time now is 17:44.