![]() |
Quote:
A felfedezett terület = 4. hely területe/2 - (4. hely területe - saját terület) (Innen indulna mindenkinek a bevezetéskori felfedezett területe) Ez teljesen igazságos. Mindenkinek adott, hogy a 4. helyig fel tud fedezni. Ezzel mi a gond? |
Quote:
|
Quote:
ez az uzenet az 1A csoportban levo top orszagokra vonatkozik foleg, amiben amugy en is reszt veszek :D |
Quote:
|
ki kell talalni ilyesmi listat tegyuk fel h:
-5000 heki alatt mindenki 0%rol indul -5000tol 20.000ig 1% es 50% kozott *-5000-5300 1% *-5300-5600 2% ..... *-19700-20000 50% *(itt 1 szamtani kozepet probalok osszehozni, remelem jol szamoltam. 300 hekikent 1%ot no a felfedezesarany) -20.000 heki folott 50% igy a kis orik (5000 heki alatt) nem erinti a dolog, az 5000 es 20000 hekis orszagoknak megadatik a lehetoseg h fedezessel utolerjek az elottuk levoket h uthessenek, a 20k hekis orik meg fekeszulhetnek a csatarozasra :) 100%osan igazsagos fedezesi aranyt ugysem tudunk eloallitani, ugyhogy hiaba poanaszkodik barki is h o annyit nem fedezett... |
Én is úgy veszem észre, hogy szavazáskor kevesen gondoltak bele, hogy milyen is, ha valaki sokat fedez korábban. Az irányszámokban viszont mindenki egyetértett, tehát akár lehetne ez az átlag fedezés értéke (50% fedezés eseténi katona költség), amennyivel eltér az ország ettől, annyival drágább a fedezés:
0% fedezés esetén az eltérés -50%, tehát felébe kerülne 100% fedezés esetén az eltérés +50%, tehát 1,5* annyiba kerülne 0 és 100% fedezés közti különbség így is 3*-os lenne, és a meghatározott irányszámok lennének az átlagos ár. Csavo ötletében szerintem semmi korszakalkotó nicsen, ugyanazt a sávos meglodást javasolja mint Monro, csak kisebb értékekkel és egy felső határral, ami egy nagy ország számára rosszabb mint a most bevezetésre kerülő (így legalább lehetne fedezni, csak elég drága) Viszont a Monro által javasolt felfedezési arány kiosztása szerintem kb mindenki számára elfogadható lenne :) |
Ati!
Hihetetlen rövid idő alatt sokan csaptak le erre az ötletre, kérlek vedd ezt is figyelembe. Az biztos, hogy a megszavazott javaslatnak vannak olyan problémái, hogy ha valaki 550K-n beragad akkor ki kell mennie egyfős klánban, hogy fel tudjon zárkózni a tophoz. Szerintem nem ez a követendő Út. Az ugye egyértelmű, hogy az itt hozzászólók zömének nem okozna gondot végigverni 1 fős klánban az 550-1300K közötti klánokat, ahol van egy nagy ország. De a rengeteg katona/heki erre kényszerítené őket |
Quote:
Semmi olyan tényező nem merült fel, ami miatt a megbeszélt változtatás ne lenne jó. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Véleményt is alkottak. És igen merültek fel tényezők, ami miatt a megszavazott változtatás ne lenne jó. Nagyon sok ilyen tényező van pár oldallal előrébb. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
egy klan azert klan h eggyutt jatsszon, ne minden percben ugorgassan eggyikbol a masikba... ez is lehetseges, de szerintem nem ez a megoldas. es amugy is tobb ilyen ugorgatas utan tobb foldet kell leadni a csaszarnak mint amennyi foldet szerezhet az ugralgatasok soran |
Hát igen, a földleadás előbb-utóbb meghaladja a kláncsaták lehetséges hozadékát.
És akkor utána mi van Xepi? De ha egy sikeres hadi tud fedezni is, azzal klánt is meg lehet közelíteni. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Én mindenesetre örülnék neki. Előre is köszönöm. |
Quote:
Fokozással is lehet klánt közelíteni :D Kockázat nélkül fedezel annyiért amennyibe egy melléemelkedés kerül -hol reális ez? |
Quote:
Amúgy igyekszem nem eltérni a témától (főleg hogy úgy olvastam hogy éppen ő az egyik, aki keveset fedezett...) -de ez a téma most a játék elvi kérdéseit feszegeti |
Xeper, en elhiszem h probalod vedeni a sajat otleted, mar csak buszkesegbol is, de szerintem eggyertelmu hogy eggyes pontokban a javaslatod lehetetlen. a kepleted nagyon komplikalt, nem mintha ez mervado lenne, stb. ahogy elnezem az eddigi reakciokat, ha hamarabb eszembejut 1 ilyen javaslat, folenyesen vertem volna a tiedet.
|
Quote:
|
A 4 javaslatból 3 egyetértett a nagyságrendekkel (és a 4. is igen közel állt ezekhez), és ez is lett megszavazva -pusztán a fedezési arány kapcsán felmerülő többletet nem gondolták sokan végig, ennek módosítására írtam a következőt:
Quote:
|
Quote:
nem birom megerteni ez miert oly nehez megertenetek! ha draga a felfedezes >> nincs haboru, ha olcso >> osszesurusodik a mezony, es haboru lessz (persze ez a nagy orikra vonatkozik, a kicsiknel van haboruskodas, eddig is volt) namost vegyuk a 2 vegletet. ha dragitjuk a felfedezest, nem fog semelyik nagy ori felfedezni, mert draga, lessz par utes azok kozott akik relative kozel vannak egymashoz, es azontan csend fog uralkodni, esetleg par klanutes honaponta vagy 1-2... ha tegyuk fel 1 katonara valtoztatnank 1 hektar felfedezeset, nem feljetek par nap alatt osszesurusodne a topban a mezony egykettore, es lenne haboru is (a felfedezes mellett). persze ez sem megoldas, mert par honap alatt elernek a 100.000 hekis orikat :D TEHAT, meg kell talalni az ARANYKOZEPUTAT. az eddigi javaslatok nem kozeputak, hanem vegletek. az en javaslatom kozeput. nem mondom h aranykozeput, de a ti eggyuttmukodesetekkel azza kovacsolhatjuk. latom megint hosszura sikerult az uzenet, es meg mindig lenne mondanivalom. de inkabb nem farasztom tobbe magam, ha ti azt akarjatok h haljon meg a jatek a 7-10k hektar folotti orszagok szamara, akkor hajra, vezessetek be az "ujitast" |
Quote:
Quote:
Nem ez volt a cél, most sem ez a cél. Sose volt cél, hogy a felfedezés teljesen lehetetlen legyen, amit Te javasolsz. Csak drága. Fent pedig nagyon drága. Ha a Te javaslatodat kicsit továbbvisszük, az azt jelenti, hogy a törpék nem tudnak felfedezni, muszáj ütniük, emiatt vagy bányák helyett barakkokat tartanak, vagy nem lesznek törpék. Az eredmény, hogy nem lesz, aki nyersanyagot termeljen, vagyis nem lehet majd építkezni. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
Szerintem az, hogy valakinek NEM kell ütnie, hanem felfedezve is fel tud jutni, az esély. Az, hogy muszáj ütni olyan országgal, ami nem arra van berendezkedve, az nem esély. |
Hát abban van valami, hogy a törpéket hagyni kell fedezni, elég nekik megvédeniük a földet.
De akkor is elképesztően sok a 10000 katona körüli igény magas hekin. |
Quote:
|
a torpek ujabban nem kapnak foldet klanutes soran? le vagyok valamirol maradva talan? HA a torpe 50%os, es nem tud inditani tobb felfedezest, a klanjaval klantuthet, es amennyi foldet kap a sikeres utes soran, ugyanannyi felfedezest indithat.
SZAMOK: tegyuk fel egy 10k hekis torpe A eset (az en javaslatom alapjan) a torpe egy 1,5 millios erteku klan tagja. a klanban 4 fo van. utnek 1 hozzajuk hasonlo klant sikeresen, es 1-1 orszag megno 1100-1200 hektarral. ezutan a torpe felfedez ujabb 1100-1200 hekit amibol kap 600 banyat. az 1200 hekit feltudja fedezni 1.350.000 darab katonabol. (ami azert nem annyira keves az en szereny velemenyem szerint) B eset (xeper javaslata alapjan) a torpe tokmindeggy mien klanban van, a lenyeg h 10k hekis, es kell neki banya. ha a fedezesi aranya ugyanugy 50% mint az elozo peldaban, 1.350.000 katonabol felfedez pontosan 425 hektart, amibol 213 hektar banya... hol jart jobban a kis torpenk? ugyanannyi katonat aldozva az en javaslatom szerint 600 banyat fedez, a xeper javaslata szerint pedig 213 banyat. NOS, hol elonyosebb a torpe kerdem EN? |
Quote:
Nem vagyok otthon mostanság az A-s klánütések terén, úgyhogy a mostani A-soktól kérdezem: ez mennyire gyakori? Régen nem volt az, régen ilyen ütésekhez helyezkedés címszóval a törpék átmenetileg kikerültek a klánból, majd utána kaptak pénzt a többiekhez fedezni. |
mas. amikor 1 orszag veszit foldet (egyeniben megtamadjak, klanutes soran, csaszarnak lead, szintlepeskor lead), a fedezesi arany nem valtozik. tehat ha az ori veszit 100 hekit, 50et a felfedezettbol, 50et a hoditott teruletbol veszit. hogy a torpenek kicsit kedvezhessunk, lehetne ilyen elonypoket adni neki mint:
-felfedezeskor x%al tobb banyat talal; (x lehet akarmien ertek, ezt a ti velemenyetekre bizom. de hogy konnyebben legyen ertheto, 100 hekibol celzott felfedezes eseten nem 50 banyat, hanem tobbet talal. ha x=10, akkor 60at. ha x=15, akkor 100bol 65 lessz banya.) vagy -az elveszitett teruletit a felfedezett teruletekbol vesziti el. (tehat ha a torpent mar nem fedezhet mert 50%os a fedezesi aranya, de beverik a torpet y hektarra, azt vissza is fedezheti azonnal) vagy akar mind2 ilyen fajta elonyt kaphatna a torpe faj. |
Quote:
Ha ez a mennyiség soknak tűnik, akkor nem az a megoldás, hogy inkább elkezdünk kitalálni mindenféle -- amúgy teljesen ide nem illő -- előnyöket. |
Quote:
|
Quote:
|
ati, csak azert talaltam ki par esetleges elonyt a torpenek (ami csak a felfedezessel kapcsolatban segiti, semmi masnal), amiert az elobb azt mondtad h az en javaslatom szerint keves banyat fedezhet maganak a torpe. nem muszaly ez bevezetni, ez csak 1 megoldas lett volna h a torpe tobb banyaval rendelkezhessen.
|
All times are GMT +1. The time now is 22:16. |