Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés javaslat (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=852)

monro 11-22-2006 14:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 45085)
Azt hiszem nem olvastad el rendesen ezt a topicot. Amikor ez a javaslat felmerült, hogy ne nulláról induljon valaki, hatalmas felháborodás volt. Miért gondolod, hogy most nem lesz ugyanarra a javaslatra?

Minden orinál a felfedezett hektárát határozzuk meg (ne a felfedezési mutatóját!) az alábbi képlet szerint:

A felfedezett terület = 4. hely területe/2 - (4. hely területe - saját terület)
(Innen indulna mindenkinek a bevezetéskori felfedezett területe)

Ez teljesen igazságos. Mindenkinek adott, hogy a 4. helyig fel tud fedezni. Ezzel mi a gond?

Ati 11-22-2006 14:12

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45090)
Minden orinál a felfedezett hektárát határozzuk meg (ne a felfedezési mutatóját!) az alábbi képlet szerint:

A felfedezett terület = 4. hely területe/2 - (4. hely területe - saját terület)

Ez teljesen igazságos. Mindenkinek adott, hogy a 4. helyig fel tud fedezni. Ezzel mi a gond?

Most nem olvasok vissza csak azért, hogy idézzek embereket, pl Denit, aki teljesen ki volt kelve, hogy dehát ő nem fedezett fel ennyit. Ha más a képlet, akkor ennyit mégiscsak felfedezett? Nyilván nem. Ezt az irányt kár erőltetni, ha ekkora az ellenállás. Nem az a cél, hogy minélt unszimpatikusabb megoldás szülessen. :)

csavo 11-22-2006 14:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 45085)
Azt hiszem nem olvastad el rendesen ezt a topicot. Amikor ez a javaslat felmerült, hogy ne nulláról induljon valaki, hatalmas felháborodás volt. Miért gondolod, hogy most nem lesz ugyanarra a javaslatra?

nem akarok pofatlan es tiszteletlen lenni, de ez gyenge kifogas... a celunk az h csatak legyenek, meg a topban is. Ha 0%rol indul a nagy orik felfedezesaranya, akkor megjobban elhuznak es megkesobb erik utol oket. igyis eleg nagyok mar. tehat a teny h 50%rol, tehat maximumrol induljanak (ne tudjanak fedezni csatazas nelkul) az elosegiti a haboruskodast. es ez a cel tudtommal. igyhat annyit kell mondj a felhaborodos orszagtulajdonosoknak, hogy marpedik 50% lessz a felfedezesi aranyotok, a jatek jobba fejlesztese vegett. punktum.

ez az uzenet az 1A csoportban levo top orszagokra vonatkozik foleg, amiben amugy en is reszt veszek :D

monro 11-22-2006 14:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 45091)
Most nem olvasok vissza csak azért, hogy idézzek embereket, pl Denit, aki teljesen ki volt kelve, hogy dehát ő nem fedezett fel ennyit. Ha más a képlet, akkor ennyit mégiscsak felfedezett? Nyilván nem. Ezt az irányt kár erőltetni, ha ekkora az ellenállás. Nem az a cél, hogy minélt unszimpatikusabb megoldás szülessen. :)

Azért nem mindegy, hogy Deni hekinként 12K katona vagy 900 katona ellen tiltakozik!

csavo 11-22-2006 14:23

ki kell talalni ilyesmi listat tegyuk fel h:

-5000 heki alatt mindenki 0%rol indul
-5000tol 20.000ig 1% es 50% kozott
*-5000-5300 1%
*-5300-5600 2%
.....
*-19700-20000 50%
*(itt 1 szamtani kozepet probalok osszehozni, remelem jol szamoltam. 300 hekikent 1%ot no a felfedezesarany)
-20.000 heki folott 50%

igy a kis orik (5000 heki alatt) nem erinti a dolog, az 5000 es 20000 hekis orszagoknak megadatik a lehetoseg h fedezessel utolerjek az elottuk levoket h uthessenek, a 20k hekis orik meg fekeszulhetnek a csatarozasra :)

100%osan igazsagos fedezesi aranyt ugysem tudunk eloallitani, ugyhogy hiaba poanaszkodik barki is h o annyit nem fedezett...

Xeper 11-22-2006 14:25

Én is úgy veszem észre, hogy szavazáskor kevesen gondoltak bele, hogy milyen is, ha valaki sokat fedez korábban. Az irányszámokban viszont mindenki egyetértett, tehát akár lehetne ez az átlag fedezés értéke (50% fedezés eseténi katona költség), amennyivel eltér az ország ettől, annyival drágább a fedezés:
0% fedezés esetén az eltérés -50%, tehát felébe kerülne
100% fedezés esetén az eltérés +50%, tehát 1,5* annyiba kerülne

0 és 100% fedezés közti különbség így is 3*-os lenne, és a meghatározott irányszámok lennének az átlagos ár.

Csavo ötletében szerintem semmi korszakalkotó nicsen, ugyanazt a sávos meglodást javasolja mint Monro, csak kisebb értékekkel és egy felső határral, ami egy nagy ország számára rosszabb mint a most bevezetésre kerülő (így legalább lehetne fedezni, csak elég drága)

Viszont a Monro által javasolt felfedezési arány kiosztása szerintem kb mindenki számára elfogadható lenne :)

Reaktor 11-22-2006 14:26

Ati!

Hihetetlen rövid idő alatt sokan csaptak le erre az ötletre, kérlek vedd ezt is figyelembe.

Az biztos, hogy a megszavazott javaslatnak vannak olyan problémái, hogy ha valaki 550K-n beragad akkor ki kell mennie egyfős klánban, hogy fel tudjon zárkózni a tophoz.

Szerintem nem ez a követendő Út.

Az ugye egyértelmű, hogy az itt hozzászólók zömének nem okozna gondot végigverni 1 fős klánban az 550-1300K közötti klánokat, ahol van egy nagy ország.

De a rengeteg katona/heki erre kényszerítené őket

Ati 11-22-2006 14:28

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 45104)
Ati!

Hihetetlen rövid idő alatt sokan csaptak le erre az ötletre, kérlek vedd ezt is figyelembe.

Nem célom naponta változtatni valamin csak azért, mert egy többség által elfogadott javaslat megalkotásában valaki nem vett részt, csak utólag kap észbe, holott nem kevés lehetőség lett volna beleszólni akkor, amikor ezt tárgyaltuk.

Semmi olyan tényező nem merült fel, ami miatt a megbeszélt változtatás ne lenne jó.

monro 11-22-2006 14:30

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 45103)
Én is úgy veszem észre, hogy szavazáskor kevesen gondoltak bele, hogy milyen is, ha valaki sokat fedez korábban. Az irányszámokban viszont mindenki egyetértett, tehát akár lehetne ez az átlag fedezés értéke (50% fedezés eseténi katona költség), amennyivel eltér az ország ettől, annyival drágább a fedezés:

Ezzel mindenképp sokkal szimpibb lenne a dolog.

Deni 11-22-2006 14:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 45106)
Nem célom naponta változtatni valamin csak azért, mert egy többség által elfogadott javaslat megalkotásában valaki nem vett részt, csak utólag kap észbe, holott nem kevés lehetőség lett volna beleszólni akkor, amikor ezt tárgyaltuk.

Semmi olyan tényező nem merült fel, ami miatt a megbeszélt változtatás ne lenne jó.

Azért szerintem azt is figyelembe kellene venni, hogy a most, itt felszólalók többsége részt vett a szavazásban, követte az egész topicot.. Tényezőket meg szerintem hoztunk fel pár oldalon keresztül..

Ati 11-22-2006 14:31

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 45108)
Tényezőket meg szerintem hoztunk fel pár oldalon keresztül..

Arra, hogy jajj de drága lesz így minden. Így van, hiszen ez volt a cél. :)

csavo 11-22-2006 14:32

Quote:

viszont ha belegondolsz a gyer mezoben levokre, akkor belathatod hogy azoknak a jatek nem jatek, hanem varakozas, h hatva valakit leutnek felole, vagy hatva valaki feluti magat melle, es akkor talan o is csatazhat eggyet. igy nem lehet top klara torni, de meg a csatarozast sem segiti elo.

monro 11-22-2006 14:33

Quote:

Elnézést kérek de a többség erre a javaslatra nem szavazott attól függetlenül, hogy erre szavaztak a legtöbben!

Reaktor 11-22-2006 14:33

Quote:

De az itt jelenlévők beleszóltak a korábbi vitába!
Véleményt is alkottak.
És igen merültek fel tényezők, ami miatt a megszavazott változtatás ne lenne jó.
Nagyon sok ilyen tényező van pár oldallal előrébb.

Deni 11-22-2006 14:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 45113)
Arra, hogy jajj de drága lesz így minden. Így van, hiszen ez volt a cél. :)

De nem hinném, hogy a felfedezés ellehetetlenítése lett volna a cél..

Xeper 11-22-2006 14:37

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 45114)
viszont ha belegondolsz a gyer mezoben levokre, akkor belathatod hogy azoknak a jatek nem jatek, hanem varakozas, h hatva valakit leutnek felole, vagy hatva valaki feluti magat melle, es akkor talan o is csatazhat eggyet. igy nem lehet top klara torni, de meg a csatarozast sem segiti elo.

Akik felette vannak, azok is megoldották valahogy a továbbjutást -nem feltétlenül egyéniben kell gondolkozni, a legnagyobb országok közül szerintem igen kevés van, amelyik nem váltott még klánt életében -összeraksz egy olyan klánt, amivel be tudsz verni egy másikat. Nem jó ha a fedezés olcsóbb mint egy ütés megszervezése.

csavo 11-22-2006 14:38

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45116)
Elnézést kérek de a többség erre a javaslatra nem szavazott attól függetlenül, hogy erre szavaztak a legtöbben!

1etertek, elnokvalasztaskor van tobb fazisa a szavazasnak, a vegen 2 jelolt marad, es azok kozul dolik el a nyertes. mert aki a kisebbsegre szavazott, annak joga van ujbol szavazni a bentmaradt jeloltek kozul :rolleyes:

csavo 11-22-2006 14:42

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 45123)
Akik felette vannak, azok is megoldották valahogy a továbbjutást -nem feltétlenül egyéniben kell gondolkozni, a legnagyobb országok közül szerintem igen kevés van, amelyik nem váltott még klánt életében -összeraksz egy olyan klánt, amivel be tudsz verni egy másikat. Nem jó ha a fedezés olcsóbb mint egy ütés megszervezése.

:eek: a felfedezes nem lessz olcsobb mint egy "utes megszervezes" ...
egy klan azert klan h eggyutt jatsszon, ne minden percben ugorgassan eggyikbol a masikba... ez is lehetseges, de szerintem nem ez a megoldas. es amugy is tobb ilyen ugorgatas utan tobb foldet kell leadni a csaszarnak mint amennyi foldet szerezhet az ugralgatasok soran

Reaktor 11-22-2006 14:49

Hát igen, a földleadás előbb-utóbb meghaladja a kláncsaták lehetséges hozadékát.

És akkor utána mi van Xepi?

De ha egy sikeres hadi tud fedezni is, azzal klánt is meg lehet közelíteni.

Xeper 11-22-2006 14:49

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 45126)
:eek: a felfedezes nem lessz olcsobb mint egy "utes megszervezes" ...
egy klan azert klan h eggyutt jatsszon, ne minden percben ugorgassan eggyikbol a masikba... ez is lehetseges, de szerintem nem ez a megoldas. es amugy is tobb ilyen ugorgatas utan tobb foldet kell leadni a csaszarnak mint amennyi foldet szerezhet az ugralgatasok soran

A legnagyobbak áldozak azért hogy a tetejére kerülhessenek -ha Te nem vagy erre képes, akkor lehet hogy nincsen helyed a legnagyobbak között :(

monro 11-22-2006 14:50

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 45132)
Hát igen, a földleadás előbb-utóbb meghaladja a kláncsaták lehetséges hozadékát.

Javaslom nektek a részklános topicot ezügyben :D

Reaktor 11-22-2006 14:52

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 45133)
A legnagyobbak áldozak azért hogy a tetejére kerülhessenek -ha Te nem vagy erre képes, akkor lehet hogy nincsen helyed a legnagyobbak között :(

Mi lenne, ha nem személyeskednél, hanem a témával foglalkoznál?
Én mindenesetre örülnék neki.

Előre is köszönöm.

Xeper 11-22-2006 14:52

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 45132)

Olyan klánt csinálj, ami előreláthatólag használható lesz több ütésre... :)
Fokozással is lehet klánt közelíteni :D

Kockázat nélkül fedezel annyiért amennyibe egy melléemelkedés kerül -hol reális ez?

Xeper 11-22-2006 14:56

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 45136)
Mi lenne, ha nem személyeskednél, hanem a témával foglalkoznál?
Én mindenesetre örülnék neki.

Előre is köszönöm.

Szerintem igenis jogos kérdésem, hogy ha valaki nem hoz áldozatokat, akkor miért könnyítsünk neki?
Amúgy igyekszem nem eltérni a témától (főleg hogy úgy olvastam hogy éppen ő az egyik, aki keveset fedezett...) -de ez a téma most a játék elvi kérdéseit feszegeti

csavo 11-22-2006 15:31

Xeper, en elhiszem h probalod vedeni a sajat otleted, mar csak buszkesegbol is, de szerintem eggyertelmu hogy eggyes pontokban a javaslatod lehetetlen. a kepleted nagyon komplikalt, nem mintha ez mervado lenne, stb. ahogy elnezem az eddigi reakciokat, ha hamarabb eszembejut 1 ilyen javaslat, folenyesen vertem volna a tiedet.

Ati 11-22-2006 15:33

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 45169)
ha hamarabb eszembejut 1 ilyen javaslat, folenyesen vertem volna a tiedet.

Ebben én nem vagyok biztos, hiszen onnan indultunk ki, hogy a katonaigény a mostani sokszorosa legyen. Ne 2-3-4-5-szöröse, hanem sokszorosa. A Te javaslatod ezt az igényt nem teljesíti. Minimális a katonaigény változtatás, ezt senki nem érzi meg, ezért kár lenne bármihez is hozzányúlni.

Xeper 11-22-2006 15:48

A 4 javaslatból 3 egyetértett a nagyságrendekkel (és a 4. is igen közel állt ezekhez), és ez is lett megszavazva -pusztán a fedezési arány kapcsán felmerülő többletet nem gondolták sokan végig, ennek módosítására írtam a következőt:
Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 45103)

0 és 100% fedezés közti különbség így is 3*-os lenne, és a meghatározott irányszámok lennének az átlagos ár.

Csavo ötletében szerintem semmi korszakalkotó nicsen, ugyanazt a sávos meglodást javasolja mint Monro, csak kisebb értékekkel és egy felső határral, ami egy nagy ország számára rosszabb mint a most bevezetésre kerülő (így legalább lehetne fedezni, csak elég drága)

Viszont a Monro által javasolt felfedezési arány kiosztása szerintem kb mindenki számára elfogadható lenne :)

Ezidáig Monro vette a fáradságot a reakcióra a bírálás mellett.

csavo 11-22-2006 16:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 45172)
... onnan indultunk ki, hogy a katonaigény a mostani sokszorosa legyen. Ne 2-3-4-5-szöröse, hanem sokszorosa. A Te javaslatod ezt az igényt nem teljesíti. Minimális a katonaigény változtatás, ezt senki nem érzi meg, ezért kár lenne bármihez is hozzányúlni.

ez most komoly?? :eek: most kisse zavarban vagyok... en azt hittem a cel a jatek fokozasa, nem pedig ennek az ellentete... nem ertem mit akadalyoz meg az a dolog, hogy a fedezes minel dragabb. az orszagok felfedezgeteset a topba az en javaslatom megakadalyozza, mert egy 2400 hekis ori ahhoz hogy eljusson a topba 27k hekire, vagy 12k hekit utnie kell. es aki megverekidik 13k hekiert, az szerintem van olyan jo h toppos orszag legyen. persze ahoz meg kell egy csomo penz a masik 12k heki felfedezesere, ahova megint komoly klantarsak szuksegesek stb. ugyhogy minel tobbe kerul a felfedezes, annal tovabb tart a topbakerules, ergo annal tovabb lessz unalom a topban, es sosem fog osszsurusodni a mezony ~400k ertek folott, hogy haboruk alakulhassanak ki.

nem birom megerteni ez miert oly nehez megertenetek! ha draga a felfedezes >> nincs haboru, ha olcso >> osszesurusodik a mezony, es haboru lessz (persze ez a nagy orikra vonatkozik, a kicsiknel van haboruskodas, eddig is volt)
namost vegyuk a 2 vegletet. ha dragitjuk a felfedezest, nem fog semelyik nagy ori felfedezni, mert draga, lessz par utes azok kozott akik relative kozel vannak egymashoz, es azontan csend fog uralkodni, esetleg par klanutes honaponta vagy 1-2... ha tegyuk fel 1 katonara valtoztatnank 1 hektar felfedezeset, nem feljetek par nap alatt osszesurusodne a topban a mezony egykettore, es lenne haboru is (a felfedezes mellett). persze ez sem megoldas, mert par honap alatt elernek a 100.000 hekis orikat :D TEHAT, meg kell talalni az ARANYKOZEPUTAT. az eddigi javaslatok nem kozeputak, hanem vegletek. az en javaslatom kozeput. nem mondom h aranykozeput, de a ti eggyuttmukodesetekkel azza kovacsolhatjuk.

latom megint hosszura sikerult az uzenet, es meg mindig lenne mondanivalom. de inkabb nem farasztom tobbe magam, ha ti azt akarjatok h haljon meg a jatek a 7-10k hektar folotti orszagok szamara, akkor hajra, vezessetek be az "ujitast"

Ati 11-22-2006 17:06

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 45243)
ez most komoly?? :eek:

Igen.

Quote:

az orszagok felfedezgeteset a topba az en javaslatom megakadalyozza, mert egy 2400 hekis ori ahhoz hogy eljusson a topba 27k hekire, vagy 12k hekit utnie kell.

Ezáltal az eddig felfedező fajok topbaj utása kizárva. Kár felmennie az A-ba, a B-ből zéróstartolhat mindenki nyugodtan.

Nem ez volt a cél, most sem ez a cél.

Sose volt cél, hogy a felfedezés teljesen lehetetlen legyen, amit Te javasolsz. Csak drága. Fent pedig nagyon drága.

Ha a Te javaslatodat kicsit továbbvisszük, az azt jelenti, hogy a törpék nem tudnak felfedezni, muszáj ütniük, emiatt vagy bányák helyett barakkokat tartanak, vagy nem lesznek törpék. Az eredmény, hogy nem lesz, aki nyersanyagot termeljen, vagyis nem lehet majd építkezni.

csavo 11-22-2006 17:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 45249)
Sose volt cél, hogy a felfedezés teljesen lehetetlen legyen, amit Te javasolsz. Csak drága. Fent pedig nagyon drága.

:))))))) hat en PONT ezt mondom :))))))))) ne haragudj, de rohognom kell. a megszavazott javastat teszi lehetetlenne a fedezest, nem az enyem, az enyem pont hogy ad 1 eselyt a felfedezoknek is. nem olyan eselyt h CSAK felfedezessel haladjanak, hanem olyat h relativ megengedheto aron fedezhessenek is, ne csak ussenek. kepzelj el egy 10k hektaros orszagot az 1/Aban, es szamold ki mennyi idejebe kerulne feljutni 27k hekire a megszavazott javaslat alapjan (az en tippem: soha az eletben, hacsak nem ad le neki mindenki foldet megbeszelt utesek soran), es kepzeld el mennyi idobe telne neki az en javaslatom alapjan feljutni. nem lenne egy gyors dolog, es pont ez a cel. NE lehessen felvinni orikat a topba. meg kene birkozzon a kornyekezo orszagokkal, aztan keveset odafedez a kovetkzo celpontjahoz aki 50k ertekre van tole, aztan meguti, aztan megint odafedez a tole 100k ertekre talalhato orszaghoz akit ujbol beverhet foldre, es elobb utobb felerne a topba. ha jo jatekos, az en javaslatomat hasznalva felkerulHET. a Xeperevel SOHA...

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 45249)
Ha a Te javaslatodat kicsit továbbvisszük, az azt jelenti, hogy a törpék nem tudnak felfedezni, muszáj ütniük, emiatt vagy bányák helyett barakkokat tartanak, vagy nem lesznek törpék. Az eredmény, hogy nem lesz, aki nyersanyagot termeljen, vagyis nem lehet majd építkezni.

nehogymar a megszavazott javaslat szerint a torpe tobbet tudjon fedezni mint az en javaslatom szerint, mert lehidalok itt ebben a szent helyen...

Ati 11-22-2006 17:22

Quote:

az orszagok felfedezgeteset a topba az en javaslatom megakadalyozza, mert egy 2400 hekis ori ahhoz hogy eljusson a topba 27k hekire, vagy 12k hekit utnie kell.

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 45253)
:))))))) hat en PONT ezt mondom :))))))))) ne haragudj, de rohognom kell. a megszavazott javastat teszi lehetetlenne a fedezest, nem az enyem, az enyem pont hogy ad 1 eselyt a felfedezoknek is.

Az, hogy ütnie KELL, mennyiben esély a csak felfedező országoknak?

Szerintem az, hogy valakinek NEM kell ütnie, hanem felfedezve is fel tud jutni, az esély. Az, hogy muszáj ütni olyan országgal, ami nem arra van berendezkedve, az nem esély.

Reaktor 11-22-2006 17:22

Hát abban van valami, hogy a törpéket hagyni kell fedezni, elég nekik megvédeniük a földet.

De akkor is elképesztően sok a 10000 katona körüli igény magas hekin.

Ati 11-22-2006 17:23

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 45258)
Hát abban van valami, hogy a törpéket hagyni kell fedezni, elég nekik megvédeniük a földet.

De akkor is elképesztően sok a 10000 katona körüli igény magas hekin.

A most felvetett javaslat esetén hiába van 10ezer katonád, akkor se tudsz felfedezni. Nem látom, hogy ez miért jobb annál, hogy tudsz, csak drágán.

csavo 11-22-2006 17:48

a torpek ujabban nem kapnak foldet klanutes soran? le vagyok valamirol maradva talan? HA a torpe 50%os, es nem tud inditani tobb felfedezest, a klanjaval klantuthet, es amennyi foldet kap a sikeres utes soran, ugyanannyi felfedezest indithat.
SZAMOK:
tegyuk fel egy 10k hekis torpe
A eset (az en javaslatom alapjan) a torpe egy 1,5 millios erteku klan tagja. a klanban 4 fo van. utnek 1 hozzajuk hasonlo klant sikeresen, es 1-1 orszag megno 1100-1200 hektarral. ezutan a torpe felfedez ujabb 1100-1200 hekit amibol kap 600 banyat. az 1200 hekit feltudja fedezni 1.350.000 darab katonabol. (ami azert nem annyira keves az en szereny velemenyem szerint)
B eset (xeper javaslata alapjan) a torpe tokmindeggy mien klanban van, a lenyeg h 10k hekis, es kell neki banya. ha a fedezesi aranya ugyanugy 50% mint az elozo peldaban, 1.350.000 katonabol felfedez pontosan 425 hektart, amibol 213 hektar banya...
hol jart jobban a kis torpenk? ugyanannyi katonat aldozva az en javaslatom szerint 600 banyat fedez, a xeper javaslata szerint pedig 213 banyat.

NOS, hol elonyosebb a torpe kerdem EN?

Ati 11-22-2006 18:02

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 45263)
a torpek ujabban nem kapnak foldet klanutes soran? le vagyok valamirol maradva talan? HA a torpe 50%os, es nem tud inditani tobb felfedezest, a klanjaval klantuthet, es amennyi foldet kap a sikeres utes soran, ugyanannyi felfedezest indithat.
SZAMOK:
tegyuk fel egy 10k hekis torpe
A eset (az en javaslatom alapjan) a torpe egy 1,5 millios erteku klan tagja. a klanban 4 fo van. utnek 1 hozzajuk hasonlo klant sikeresen, es 1-1 orszag megno 1100-1200 hektarral. ezutan a torpe felfedez ujabb 1100-1200 hekit amibol kap 600 banyat. az 1200 hekit feltudja fedezni 1.350.000 darab katonabol. (ami azert nem annyira keves az en szereny velemenyem szerint)
B eset (xeper javaslata alapjan) a torpe tokmindeggy mien klanban van, a lenyeg h 10k hekis, es kell neki banya. ha a fedezesi aranya ugyanugy 50% mint az elozo peldaban, 1.350.000 katonabol felfedez pontosan 425 hektart, amibol 213 hektar banya...
hol jart jobban a kis torpenk? ugyanannyi katonat aldozva az en javaslatom szerint 600 banyat fedez, a xeper javaslata szerint pedig 213 banyat.

NOS, hol elonyosebb a torpe kerdem EN?

Mindez feltételezi, hogy legyen egy sikeres klánütés úgy, hogy közben van a klánban egy olyan ország, aki szinte semmi sereget nem ad a támadásba, de az értékbe beleszámít.

Nem vagyok otthon mostanság az A-s klánütések terén, úgyhogy a mostani A-soktól kérdezem: ez mennyire gyakori? Régen nem volt az, régen ilyen ütésekhez helyezkedés címszóval a törpék átmenetileg kikerültek a klánból, majd utána kaptak pénzt a többiekhez fedezni.

csavo 11-22-2006 18:06

mas. amikor 1 orszag veszit foldet (egyeniben megtamadjak, klanutes soran, csaszarnak lead, szintlepeskor lead), a fedezesi arany nem valtozik. tehat ha az ori veszit 100 hekit, 50et a felfedezettbol, 50et a hoditott teruletbol veszit. hogy a torpenek kicsit kedvezhessunk, lehetne ilyen elonypoket adni neki mint:
-felfedezeskor x%al tobb banyat talal; (x lehet akarmien ertek, ezt a ti velemenyetekre bizom. de hogy konnyebben legyen ertheto, 100 hekibol celzott felfedezes eseten nem 50 banyat, hanem tobbet talal. ha x=10, akkor 60at. ha x=15, akkor 100bol 65 lessz banya.)
vagy
-az elveszitett teruletit a felfedezett teruletekbol vesziti el. (tehat ha a torpent mar nem fedezhet mert 50%os a fedezesi aranya, de beverik a torpet y hektarra, azt vissza is fedezheti azonnal)
vagy akar mind2 ilyen fajta elonyt kaphatna a torpe faj.

Ati 11-22-2006 18:10

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 45269)
mas. amikor 1 orszag veszit foldet (egyeniben megtamadjak, klanutes soran, csaszarnak lead, szintlepeskor lead), a fedezesi arany nem valtozik. tehat ha az ori veszit 100 hekit, 50et a felfedezettbol, 50et a hoditott teruletbol veszit. hogy a torpenek kicsit kedvezhessunk, lehetne ilyen elonypoket adni neki mint:
-felfedezeskor x%al tobb banyat talal; (x lehet akarmien ertek, ezt a ti velemenyetekre bizom. de hogy konnyebben legyen ertheto, 100 hekibol celzott felfedezes eseten nem 50 banyat, hanem tobbet talal. ha x=10, akkor 60at. ha x=15, akkor 100bol 65 lessz banya.)
vagy
-az elveszitett teruletit a felfedezett teruletekbol vesziti el. (tehat ha a torpent mar nem fedezhet mert 50%os a fedezesi aranya, de beverik a torpet y hektarra, azt vissza is fedezheti azonnal)
vagy akar mind2 ilyen fajta elonyt kaphatna a torpe faj.

Gyerekek, csak azért most ne álljunk neki új előnyöket kitalálni a törpének, az elfnek, az orknak, az embernek és az óriásnak, mert ááá, mégse tetszik, ami másfél hónap megbeszélés után meg lett szavazva. Az egyetlen "gond" vele, hogy eléri a célját: magas hektáron drága a felfedezés. Mindeközben még egy kis segítség is van benne azoknak, akik nem fedeztek fel annyit: ha úgy hozza a szükség, hogy fedezniük kell a távolságok miatt egy-egy szakaszon, akkor egy-egy részt a többiekhez képest olcsóbban tudnak fedezni.

Ha ez a mennyiség soknak tűnik, akkor nem az a megoldás, hogy inkább elkezdünk kitalálni mindenféle -- amúgy teljesen ide nem illő -- előnyöket.

csavo 11-22-2006 18:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 45266)
Mindez feltételezi, hogy legyen egy sikeres klánütés úgy, hogy közben van a klánban egy olyan ország, aki szinte semmi sereget nem ad a támadásba, de az értékbe beleszámít.

Nem vagyok otthon mostanság az A-s klánütések terén, úgyhogy a mostani A-soktól kérdezem: ez mennyire gyakori? Régen nem volt az, régen ilyen ütésekhez helyezkedés címszóval a törpék átmenetileg kikerültek a klánból, majd utána kaptak pénzt a többiekhez fedezni.

a torpe igenis jo hadis tud lenni ha arrol van szo. 62,4 egyseg elfer 1 barakkban. egesz jo hadist alakitanak foleg kisebb szinteken [3as, 2es szinteken]

Ati 11-22-2006 18:14

Quote:

Originally Posted by csavo (Post 45271)
a torpe igenis jo hadis tud lenni ha arrol van szo. 62,4 egyseg elfer 1 barakkban. egesz jo hadist alakitanak foleg kisebb szinteken [3as, 2es szinteken]

Ez remek, de klánütés nem a kisebb [3as, 2es] szinteken van, hanem az 1/A-ban, ahol hiába fér el 62,4 egység 1 barakkban, ha a területének fele bánya, a barakkokban pedig íjászok laknak, akik nem túl erős támadóértékkel rendelkeznek.

csavo 11-22-2006 18:18

ati, csak azert talaltam ki par esetleges elonyt a torpenek (ami csak a felfedezessel kapcsolatban segiti, semmi masnal), amiert az elobb azt mondtad h az en javaslatom szerint keves banyat fedezhet maganak a torpe. nem muszaly ez bevezetni, ez csak 1 megoldas lett volna h a torpe tobb banyaval rendelkezhessen.

All times are GMT +1. The time now is 22:16.