Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1/A-ból való fordulás könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4200)

Pumi 08-12-2010 08:49

Látom Tsobi kifényezted magad....
Valószínű a könnyítés nem is miattad és a tapasztaltabb játékosok miatt került felvetésre.
kíváncsi lennék rá, ha nem egy jobb klánba lépsz be akkor ez, hogy sikerült volna.
saját és 1 jó barát példáját tudnám felhozni, egyedül játszottunk, magunkat etettük (orkok voltunk) nem volt senki aki esetleg pénzt átszedjen, aki megvegye a piacról a cuccokat. vagyis mindent jól meg kellett szervezni, beosztani az 5 piacot stb... és a lényeg, napi 24 órából minimum 22 távol nézés, ez közel sem napi 3-5 óra :( de így is megcsináltuk külön külön 1000-1500 kör alatt.
de mennyi pénzből? ... hát 20 milliárdba tuti benne volt és ugye egy orknak venni kell a kaját ha egyedül van. önerőből ezt kitermelni a folyamatos haladás mellett meg nem igazán lehet.... szóval az olyan játékos, akinek nincs helye a jobb klánok valamelyikében, annak nem sok lehetősége marad.

Ati 08-12-2010 08:54

Quote:

Originally Posted by Pumi (Post 260278)
Látom Tsobi kifényezted magad....

Én ezt nem így értékeltem. Egy péld volt arra, hogy akár 1000 körüli körszámmal is fordulóképes tud lenni valaki, akinek megvan a megfelelő tudása és háttere.

Vagyis "normál esetben" nem kell semmit változtatni, bőven teljesíthető a fordulás.

A könnyített fordulással szerzett plusz személyiség erre rátesz minimum 5000 kört, ennyi idő alatt ő megszerez 2 személyiséget is.

Szerintem ez reálisan lefestette, hogy egy esetleges könnyítés okozta plusz 5000 kör biztosítja a jobb és sokkal gyorsabb haladást azoknak, akik sok időt tudnak a Hódítóra szánni, miközben lehetőséget ad a lassabb, de belátható idejű haladásra azoknak is, akik csak kevés időt tudnak rászánni.

richardka 08-12-2010 09:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260279)
Én ezt nem így értékeltem. Egy péld volt arra, hogy akár 1000 körüli körszámmal is fordulóképes tud lenni valaki, akinek megvan a megfelelő tudása és háttere.

Vagyis "normál esetben" nem kell semmit változtatni, bőven teljesíthető a fordulás.

A könnyített fordulással szerzett plusz személyiség erre rátesz minimum 5000 kört, ennyi idő alatt ő megszerez 2 személyiséget is.

Szerintem ez reálisan lefestette, hogy egy esetleges könnyítés okozta plusz 5000 kör biztosítja a jobb és sokkal gyorsabb haladást azoknak, akik sok időt tudnak a Hódítóra szánni, miközben lehetőséget ad a lassabb, de belátható idejű haladásra azoknak is, akik csak kevés időt tudnak rászánni.

még mindig nem venném el a könnyített fordulással a kék számot. Az hogy valaki jó klánba van és megfelelő a háttere azok hamar felmennek a topba
de ezek az elhanyagolható dolgok, miattuk felesleges is változtatni is valamit

Én fixre akarom tenni a lefordulási határt ugy hogy szegény orika megkapja a kék számot.

Abba mi a biznisz hogy hogy 2x menjek végig egy kék számért

A másik tavaly vagy tavaly előtt majdnem a fele volt a top, jövőre mennyi lesz?? és ugye max 2400 hekivel léphetek fel a kettőből, akkor is ha a kettőbe felmentem 3600 hekire

és 5000 hekin mennyi is már 1 heki fedezése?? mennyi kati?? és ugye itt meredeken megy fel.

Én azt hittem azért nyílik a topik hogy gátat szabjunk az IRREÁLIS top határ növekedésnek, ugy hogy a 2-be fix a határ és 1 heki fedezéshez 5000 heki felett már irreális drága a katona

ha félreértettem a topik nyitási szándékot akkor hagyjuk, engem nem fog érinteni így se meg ugy se, Csak mondjuk szerettem volna pár havert visszacsábítani a játékhoz

Annak semmi értelme hogy 4000 hekin legyen ilyen könyitett fordulás kék szám nélkül, bár a többi szinthez képest lépegetési határnak tökéletes, csak éppen nincs kihivás, cél
legyen 6-7000 a lefordulási határ és kapja meg a kék számot, ha oda eljut szegény szerencsétlen flotás és ott is tud lenni pár körig mig megvan a topkör hadd forduljon le

Ati 08-12-2010 09:39

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 260286)
Annak semmi értelme hogy 4000 hekin legyen ilyen könyitett fordulás kék szám nélkül, bár a többi szinthez képest lépegetési határnak tökéletes, csak éppen nincs kihivás, cél
legyen 6-7000 a lefordulási határ és kapja meg a kék számot, ha oda eljut szegény szerencsétlen flotás és ott is tud lenni pár körig mig megvan a topkör hadd forduljon le

Én a könnyítés lényegét abban látom, hogy aki nem szereti az A-t, annak is meglegyen a folyamatos játék, a folyamatos haladás.

Nem abban, hogy mostantól mindenki tucatnyi személyiséggel rohangásszon.

Semmiképp nem támogatom, hogy a mostaninál hamarabb plusz személyiséget lehessen szerezni. Csakis azt, hogy a plusz személyiség megszerzésére fordított időt minél jobban olyan közegben töltse, amit szeret. Ez választhatóan vagy az 1/A, vagy az 1/A-n kívül.

Takanohana 08-12-2010 10:09

Quote:

Én fixre akarom tenni a lefordulási határt ugy hogy szegény orika megkapja a kék számot.

Abba mi a biznisz hogy hogy 2x menjek végig egy kék számért

Abban tökre egyetértünk, hogy legyen fix a lefordulási határ. A 6-7000 hekit én már soknak tartom. Még úgy is, ha rögtön kék szám járna a fordulásért.

A javaslat azokat célozza, akik vagy nem szeretnek A-ban játszani, vagy nem tudnak ott boldogulni. Mondjuk idő hiány miatt. Komoly klán nem fogja rájuk pazarolni az energiáját, főleg úgy nem, hogy a cél deklaráltan a mielőbbi lefordulás. Ezt miért szponzorálná egy klán? Vagy egymásra talál pár ilyen ország, vagy egyszemélyes klánban próbálkoznak. Lassan haladnak, mert a fedezés drága, a termelés lassú (kevés időt A-ban töltő játékos nem engedheti meg, hogy ne legyen mindig teljes a védelme). Így a 6-7000 hektár elérése is nagyon lassan megy. Ha végre eléri, akkor már nem biztos, hogy lefordul kedvezményesen, hanem azt mondja, hogy rászánok még egy fél évet, ha már másfelet rászántam, elérem a topot és másik országokkal forgok. Inkább, mint hogy megint megmásszam a 6-7000 heki felé vezető utat.

Ha pl a 2400 X 2 = 4800 heki a fix lefordulási határ, akkor sokkal könnyebben választja ezt, még ha még egyszer körbe is kell menni a kék számért. Ja és az a biznisz a kétszer körbementelben, hogy játszik közben az ember, olyan közegben, ahol tud is játszani, nem csak ül az A-ban és számolja az ott töltött hónapokat.

Szerintem.

Redback 08-12-2010 11:08

Szerintem, ha én egyszer eljutok A-ba, akkor valszeg lesz helyem egy normális klánban, ahol megtanítanak játszani A-ban, sőt még szerintem némi hitelt is finanszíroznak, DE
Szerintem sokan vannak azok, akiknek ez nem jön össze. Jobb játékosonak mint én, nem biztos hogy összejön, sőt lehet nekem sem. Egy személyes és 2-3 személyes klánban is több idő kell, mint 3-4-5 óra. Nomeg 10k hekiig felmenni ilyen körülmények között, súlyos súlyos mrd-ok.

Arról, hogy Tsobi tapasztalt játékos: Na és? Aki nem tapasztalt, ne is akarjon több személyiséget. Valahogy elkászálódik valaki 2000 hekin A-ba egy bányász elffel, az ne akarjon már 1k kör alatt második személyiséget. SZerintem nekem sem fog összejönni az első kék szem 1k kör alatt, lehet a második sem, de tudom hogy legközelebb mindig jobb leszek egy kicsivel.

Merengő 08-12-2010 11:25

és ha ilyen 2szer körbemenős dolog jönne 1 + személyiségért a top ugyanúgy kúszna feljebb és előbb utóbb előkerülne megint ez a téma, csak már nem a kezdők megsegítése érdekében ...

A-s Kezdők, ha jó klánt akartok, egy jó tanács. írtok minden nagyobb klán vezérének, hátha lesz olyan szíves és bevesz valaki, hogy felhúzzanak anyagiakkal támogatva a topba. ez már pár embernek bejött .. :) és akkor ti is tudtok majd példálózni.

Pepa 08-12-2010 11:26

Amikor én egyedül mentem végig A-n akkor 15 milliárdra volt szükségem hozzá. És akkor is csak a top aljára jutottam. A mostani szövetségeseim szintén egyszemesek és az 1-2 yard tartalékjukra azt gondolják milyen sok. Én már most elkezdtem gyűjteni, hogy velük ismét fel tudjak menni. Az A nagyrészt az időről és pénzről szól. Sok idővel és sok pénzzel hamar fel lehet menni. Legjobb példa erre egy kiváló játékos társunk aki 10 nap alatt ( 240 kör) ment fel 10k hekire. De ha belegondolunk, hogy mit is ad az első kis kék kettes akkor tényleg nem értem miért baj az, ha valaki nem tudja 1000 kör alatt megcsinálni? Nekem az első kis kék ketteshez, több mint egy év kellett.

Takanohana 08-12-2010 11:45

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 260298)
Amikor én egyedül mentem végig A-n akkor 15 milliárdra volt szükségem hozzá. És akkor is csak a top aljára jutottam. A mostani szövetségeseim szintén egyszemesek és az 1-2 yard tartalékjukra azt gondolják milyen sok. Én már most elkezdtem gyűjteni, hogy velük ismét fel tudjak menni. Az A nagyrészt az időről és pénzről szól. Sok idővel és sok pénzzel hamar fel lehet menni. Legjobb példa erre egy kiváló játékos társunk aki 10 nap alatt ( 240 kör) ment fel 10k hekire. De ha belegondolunk, hogy mit is ad az első kis kék kettes akkor tényleg nem értem miért baj az, ha valaki nem tudja 1000 kör alatt megcsinálni? Nekem az első kis kék ketteshez, több mint egy év kellett.

De hát pont az lenne itt a lényeg, hogy az alatt az egy év alatt mit csinálsz. Lehetne választani, hogy ücsörögsz egy évig az A-ban, termelsz-fedezel és közben izgulsz, hogy ne verjék le rólad, amit nagy nehezen fedeztél, vagy viszonylag kevés A-ban töltött idő után lefordulsz (egyelőre a semmiért) és ismét végigmész a szinteken, játszva, harcolva. Akinek egy év a topba jutni A-ban esetleg szívesebben választaná a második megoldást. Az eredmény meg ugyanaz a kék szám.

Takanohana 08-12-2010 11:47

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 260297)
és ha ilyen 2szer körbemenős dolog jönne 1 + személyiségért a top ugyanúgy kúszna feljebb és előbb utóbb előkerülne megint ez a téma, csak már nem a kezdők megsegítése érdekében ...

A-s Kezdők, ha jó klánt akartok, egy jó tanács. írtok minden nagyobb klán vezérének, hátha lesz olyan szíves és bevesz valaki, hogy felhúzzanak anyagiakkal támogatva a topba. ez már pár embernek bejött .. :) és akkor ti is tudtok majd példálózni.

fix hekis könnyített fordulás esetén felőlem a top oda kúszik, ahova akar.

Pepa 08-12-2010 12:05

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 260299)
De hát pont az lenne itt a lényeg, hogy az alatt az egy év alatt mit csinálsz. Lehetne választani, hogy ücsörögsz egy évig az A-ban, termelsz-fedezel és közben izgulsz, hogy ne verjék le rólad, amit nagy nehezen fedeztél, vagy viszonylag kevés A-ban töltött idő után lefordulsz (egyelőre a semmiért) és ismét végigmész a szinteken, játszva, harcolva. Akinek egy év a topba jutni A-ban esetleg szívesebben választaná a második megoldást. Az eredmény meg ugyanaz a kék szám.

Ez most is megvalósítható, megcsinálja a B, majd töröl és regel egy új orit. Sok ilyenről tudok. Vagy ugyanúgy fellép A-ba kicsit körbenéz és ott töröl.

Egyébkén az első regisztrációtól számítsd az az egy évet, ne az A-ba való fellépéstől.

Takanohana 08-12-2010 12:40

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 260302)
Ez most is megvalósítható, megcsinálja a B, majd töröl és regel egy új orit. Sok ilyenről tudok. Vagy ugyanúgy fellép A-ba kicsit körbenéz és ott töröl.

Egyébkén az első regisztrációtól számítsd az az egy évet, ne az A-ba való fellépéstől.

Így viszont még kék számot is szerezhetne.

Egyébként Neked regtől számított egy év, nekem pl. fellépéstől számított egy év az A-ban fordulásig, ilyen ütemben. Fél éve fedezgetek, és még közelében sem vagyok a topnak.

Ati 08-12-2010 12:57

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 260302)

Nem lehet célja a játéknak, hogy "ha játszani akarsz, akkor törölj, és kezdj új országot".

Kutyuleee 08-12-2010 13:03

Quote:

még mindig nem venném el a könnyített fordulással a kék számot. Az hogy valaki jó klánba van és megfelelő a háttere azok hamar felmennek a topba
de ezek az elhanyagolható dolgok, miattuk felesleges is változtatni is valamit

Elhanyagolható dolgok???:eek::eek::eek:
1, A-ban csak az számít hogy jó klánban vagy-e, és ezt nem más, hanem te választod ki. legyen az akár egy elf fedezgetős klán, vagy egy támadó szellemü klán. azért mert az emberek nagyrésze úgy választ,hogy tojik az egészre és igénytelenül az első hírdetőt választja,az csak az ő baja. egy elf klán is lehet jól szervezet,mind gazdaságilag, mind az együtthaladásban, sőt a távolokban is, ami nagyban gyorsitja a haladást, mert nem kell benttartani az egységeket és gyorsabban termelsz. de akár szervezhetsz egy új klánt is olyan emberekből, akikkel úgy érzed,hogy tudsz együtt haladni,akár a fordulás, akár a hosszabb játék a cél.

a megfelelő háttér meg jön magától a jól szervezett klánnal. 4-500kör alatt nagyobb figyelem nélkül fellehet tölteni egy klánt,hogy mindenkinél legyen meg a max egység és a max kp és utána elindulni felfelé (lsd. pl amikor Xepiék mentek felfelé)

Úgyhogy légyszi ne bagatelizáld el az A 2 legfontosabb elemét.ezek nélkül a legjobb stratégia sem több egy kezdő bukdácsolásánál.

Merengő 08-12-2010 14:18

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 260300)
fix hekis könnyített fordulás esetén felőlem a top oda kúszik, ahova akar.

felőled lehet ha 2szer akarsz körbemenni egy szemért de aki rendesen akar fordulna annak talán lehet lesznek vele problémái.

Remedy 08-12-2010 14:20

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 260315)
felőled lehet ha 2szer akarsz körbemenni egy szemért de aki rendesen akar fordulna annak talán lehet lesznek vele problémái.

Na es? Adva lesz neki a konnyebb, de hosszabb ut. Ha innentol a nehezebbet valasztja, semmi joga nem lesz panaszkodni.

ErdelyMagyaria 08-12-2010 15:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260312)
Nem lehet célja a játéknak, hogy "ha játszani akarsz, akkor törölj, és kezdj új országot".

Hat a magyar hodon kivul mar ez az egyetlen teljesitheto folytonossag.
Es kerlek valaki mondja azt h nem igy van h veszekedhessem egyet vele priviben vagy mas topickban :rolleyes:

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260287)
Én a könnyítés lényegét abban látom, hogy aki nem szereti az A-t, annak is meglegyen a folyamatos játék, a folyamatos haladás.

Nem abban, hogy mostantól mindenki tucatnyi személyiséggel rohangásszon.

Semmiképp nem támogatom, hogy a mostaninál hamarabb plusz személyiséget lehessen szerezni. Csakis azt, hogy a plusz személyiség megszerzésére fordított időt minél jobban olyan közegben töltse, amit szeret. Ez választhatóan vagy az 1/A, vagy az 1/A-n kívül.

A jatek lenyege, a cel amit el kell erned, az h tobb szemelyiseged legyen. Ezt ugy tod elerni ha a legjobbak koze kerulsz. Jelenleg ez meg teljesitheto a magyarban, egyesek szerint, en nem nyilatkozhatom errol. A kerdesem a kovetkezo: Meddig lesz teljesitheto es kiknek?

Amikor oda kerul a dolog h mar nem lesz erdemes a magyar hoditot sem jatszani, mert nem lehet mar uj szemelyiseget szerezni, akkor megcsappan a vip-ek befizetese es szep lassan rajon Ati es a stabb h ingyen tovabba nem csinalhatjak.

Vagyis lehet vaganykodni, meg bolcskodni h en megcsinaltam es akkor csinalja meg mas is... Egy a lenyeg szerintem.
Ha akarjatok h a hodito tovabba megmaradjon akkor valtoztassatok es legyen elerheto a plusz szemelyiseg megszerzese.
Ha nem szeretnetek ezt az sem baj... majd egy par ev mulva olvasni jartok furomot es jatszani az 1A-ban 4 db ori mint ahogyan mas nyelvu hodban is van (jelenleg).
Es tom h most sem ismerik be azok akik tehettek volna valamit, es azt sem ismerik be h tevedtek, na meg soha nem is fogjak... de megis ok engedtek meg h belefulladjon a jatek es ne legyen ertelme jatszani.
Ne tegyetek ezt a magyar hoddal is pls.

Csak azert irtam ezt h legyen tiszta a lelkem h en megprobaltam raebreszteni egyeseket a kovetkezmenyekre. Majd par ev mulva mikor bezarjak a magyar hod kapuit is, akkor tudjam azt mondani: en megprobaltam!

P.S. Kar lenne erte, mert kiprobaltam minden ehez hasonlo browser jatekot es egy sem ennyire jo. Itt minden jol ki van gondolva, tobbi mind gyerek cipoben jar, vagy nincs hozza rendes sugo mint itt (vagyis gyerekcipoben jar).

Ati 08-12-2010 15:56

Quote:

Originally Posted by ErdelyMagyaria (Post 260322)
Hat a magyar hodon kivul mar ez az egyetlen teljesitheto folytonossag.

Jelenleg a Hódítóról beszélünk. Nyilván nem a Queosiában akarjuk bevezetni könnyítésként, hogy 10ezer hektárról is lehessen fordulni, és nyilván nem a már bezárt játékokat tartjuk szem előtt.

Ráadásul pont azt célozza a javaslat, amit írtál: hogy ne kelljen éveket tölteni az 1/A-ban annak is, aki nem szeret ott játszani, hanem olyan közegben játszhasson és szórakozhasson, amit szeret, és közben mégis utól tudja érni a "régi nagyokat". Vagyis ne feladja és töröljön az A-ban, hanem játsszon folyamatosan.

Úgyhogy nem értem az ellenállást, amit a javaslattal szemben tanusítasz.

ErdelyMagyaria 08-12-2010 16:31

Ellenallast tanusitok en?
Ezer bocsanat ha ezt szurted le belole, sot azoknak szolt a hozzaszollasom akik nem szeretnenek valtoztatni a jelenlegi helyzeten.
Tudom h a hoditorol beszelunk ezert is nem ecseteltem es nem emlitettem meg nev szerint h melyik nyelvu hodrol beszelek, ,klb-en is mindre igaz.

En a magyar hod jovojet ugyan olyanak latom hosszu tavban mint a masik nyelvu hodok jovojet, elorevetittest szerettem volna, h egyesek lassak h mi tortenhet majd.

Szerintem a szavazasom is azt tukrozi h tenni szeretnek en is valamit. Nem az utolso kategoriban van a szavazatom! Azoknak szolt a hozzaszolasom akik az utolsora szavaztak, vagyis akiknek igy jo ahogyan van!

l.o.s.t 08-12-2010 17:14

udv.
szerintem nem kellene ez a 2x-es fordulas 1 szemert.valamennyit le kellene faragni a mostani topbol, es az szerintem mindenkinek megfelelne.

Ati 08-12-2010 17:20

Quote:

Originally Posted by l.o.s.t (Post 260326)
udv.
szerintem nem kellene ez a 2x-es fordulas 1 szemert.valamennyit le kellene faragni a mostani topbol, es az szerintem mindenkinek megfelelne.

... egy hónapig. De az is lehet, hogy kettőig. Utána nyílna egy újabb téma, hogy faragjunk le belőle még, mert újra magasan van.

Olasz 08-12-2010 17:20

Én is azt a javaslatot támogatom, hogy legyen könnyített fordulás, de aki azt választja, annak még egyszer végig kelljen menni a csoportokon a személyiségért, aki nem ezt választja, annak marad a mostani feltétel.
Én egyetértek azzal is, hogy meg lehet csinálni a mostani feltételekkel is a fordulást még a gyengébb játékosoknak is, csak idő kell hozzá, hogy a szépen kiépített betonelffel a napi 20hekis fedezéssel felérjen végre a topba. Az meg nem egy körömrágós, adrenalin pumpálós élményt nyújt, ezért választhatnák ezek a játékosok azt, hogy lefordulnak egy aránylag könnyen elérhető magasságból és újra végigmennek a csopikon az A-ig.
Ez azért teljesítmény is, amire nem mondhatjuk, hogy nem érdemelnek kis kéket, meg újra játszhat, nem kell tamagocsiznia.

Javaslatom:
1 személyiséggel könnyített fordulás 4000hekin -> fordul, újra felmegy A-ba, 4000hekin megint lefordul és megkapja a 2.szemet.

2 személyiséggel könnyített fordulás 5000hekin -> fordul, újra felmegy A-ba, 5000hekin megint lefordul és megkapja a 3.szemet.

3 személyiséggel könnyített fordulás 6000hekin -> fordul, újra felmegy A-ba, 6000hekin megint lefordul és megkapja a 4.szemet.

...stb...

A hekiszámok persze megbeszélés tárgyát képezik, ezek az én javaslataim, de ezek lehetnek bármekkorák, a lényeg, hogy könnyítés legyen a mostani feltételhez képest.

ErdelyMagyaria 08-12-2010 17:40

Meg mindig nem ertem miert nem jo a fix hekis javaslat...
Mondjuk a heki szam az vitathato, de pl. legyen 5000 vagy 6000 hekin de ha azt eleri akkor fordulhasson es kapjon uj szemelyiseget, aki meg a top klant akarja uldozni az menjen fenebb.
En biztos nem fogom az 1A-s orimat lefordittani es mindig is csak a masodik orimon lesz uj szem. Majd utana az fog 1A-ba kerulni es akkor a regi 1A-s orimat forgatom.
Tehat nekem mind1 lenne ha 8000 heki lenne a kovetelmeny akkor is (csak egy szamot irtam).
Lenyeg szamomra h valami fix legyen es ne 2x korbefordulos, mert akkor megint az van h nem lesz allando jatekos az 1A-ban az illeto.

Ati 08-12-2010 17:42

Quote:

Originally Posted by ErdelyMagyaria (Post 260329)
Lenyeg szamomra h valami fix legyen es ne 2x korbefordulos, mert akkor megint az van h nem lesz allando jatekos az 1A-ban az illeto.

Pont ez a lényeg. Ha valaki nem akar az A-ban játszani, akkor legyen alternatíva neki. Nem is akarjuk az A-ban szenvedésre, és ezáltal a játék abbahagyására késztetni.

Tsobi 08-12-2010 18:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260330)
Pont ez a lényeg. Ha valaki nem akar az A-ban játszani, akkor legyen alternatíva neki. Nem is akarjuk az A-ban szenvedésre, és ezáltal a játék abbahagyására késztetni.

Ez úgy hangzik, mintha az '1/A kihagyása' lehetőség szimpatikus lenne számodra.

Olasz 08-12-2010 18:42

Quote:

Originally Posted by ErdelyMagyaria (Post 260329)
Meg mindig nem ertem miert nem jo a fix hekis javaslat...
...Lenyeg szamomra h valami fix legyen es ne 2x korbefordulos, mert akkor megint az van h nem lesz allando jatekos az 1A-ban az illeto.

Először én is támogattam a fix hekis fordulást, de aztán beláttam, hogy az nem lenne fair azokkal szemben, akik az eddigi feltételek mellett szerezték a kis kéket. Ne lehessen könnyebben hozzájutni ezután sem, mint eddig. Mivel az A csopi teljesen más, mint a többi, ezért nem mindenkinek jön be, hát azoknak ne kelljen itt szenvedniük, de hogy játszani tudjanak ezért fordulhatnának könnyebben, de a +szemért újra fel kéne küzdeniük magukat A-ba, így sztem nem könnyülne nekik sem a megszerzése.

Aki állandó játékos akar lenni A-ban, annak meg sztem tök mindegy, hogy könnyítünk e a fordulás feltételein, hisz úgysem akar lefordulni!:)

Ati 08-12-2010 18:45

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 260332)
Ez úgy hangzik, mintha az '1/A kihagyása' lehetőség szimpatikus lenne számodra.

Nincs szó kihagyásról, hiszen egy kedvezményesebb szintet így is el kell érnie a forduláshoz.

none 08-12-2010 19:57

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 260333)
Először én is támogattam a fix hekis fordulást, de aztán beláttam, hogy az nem lenne fair azokkal szemben, akik az eddigi feltételek mellett szerezték a kis kéket. Ne lehessen könnyebben hozzájutni ezután sem, mint eddig. Mivel az A csopi teljesen más, mint a többi, ezért nem mindenkinek jön be, hát azoknak ne kelljen itt szenvedniük, de hogy játszani tudjanak ezért fordulhatnának könnyebben, de a +szemért újra fel kéne küzdeniük magukat A-ba, így sztem nem könnyülne nekik sem a megszerzése.

Aki állandó játékos akar lenni A-ban, annak meg sztem tök mindegy, hogy könnyítünk e a fordulás feltételein, hisz úgysem akar lefordulni!:)

fix 5-6k hekit mondott azt hiszem.. pár éve 4k heki alatt volt a top Aban..:)

Paliking 08-12-2010 22:58

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 260224)
Így van, én egy nagyobb klánban voltam és mint ilyentől, nem kaptam meg azokat az előnyöket, amiket egyébként meg kellett volna - úgy érzem.

Bár klánütés nem hátráltatta a felmenetelemet, ugyanígy nem is segítette, szóval úgy érzem ez nagyjából egál.

Tsobi, ez nekem nem tetszik.
Egyrészt, ugyan nem számoltam, meg sosem érdekelt, mennyivel léptél fel, és mennyiből forogtál le, de nekem többnek tűnt az ami elégett rá.
Másrészt egy-két apróságot elfelejtesz, amit kisklánban vagy kezdőként nem kapsz meg:
1. te forogtál már, tudod hogyan kell A-ban játszani
2. nem kellett kajával és termeléssel foglalkozni, ha szóltál, hogy "toljatok még lét", akkor volt. Akkor is ha a te sereged éppen piacon volt, stb...
3. egy ori át lett építve azért, hogy kaphasd az éplistákat - ennek is volt költsége...
4. megtehetted azt, hogy kiküldted a sereged, és szóltál, hogy figyeljetek rám lécci...
5. mindig volt készültség klánfelmérésre, így nem kellett kimenned olyan orikra, akik keveset adnak
6. megtehetted, hogy ork vagy

én is felmentem a topba 5-600 kör alatt, kb. 10 yard volt, de szerintem az A-ban lévő orik 80-90%-ának nincs ennyi pénze és tapasztalata, hogy ezt megtegye. Ezekért az orikért indult útjára a javaslat, hogy az A ne a végállomást jelentse nekik.

Szóval szerintem van mit köszönnöd a klánnak. Egyszer próbáld meg egyfősben megcsinálni napi 20-22 távollal, és úgy, hogy 8k heki körül már igen kevés lesz az a 4 yard ami befér az oriba...

SATU A HODITO 08-12-2010 23:07

Mar lassan 3 honapja csak vitaztok,hogy lenne jo
mar az elso nap Pool leirta amit 1 kicsit atirtok es mar jo is mindenkinek

ötlet az 1A fordulás könnyítéséhez:

1,- Top 50%-ban eltöltött 336 kör + 1.000 kör
- 2B-bol nem lehet fordulni! (fagyasztas akit erint)
Vagy
2,- A fellépési hektár (általában 2.400) 3*-esének megléte + az 1000 kör
- 2B-bol nem lehet fordulni! (fagyasztas akit erint)
Vagy
3,ha van orszagod az 1A-ban
- 1A-s orszag Top 20%-ban eltöltött 336 kör + 1.000 kör
-+ 2B-ben 2000 kör

Azt hiszem mindenkinek megoldhato barmelyik.

Kutyuleee 08-13-2010 00:37

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 260353)
Tsobi, ez nekem nem tetszik.
Egyrészt, ugyan nem számoltam, meg sosem érdekelt, mennyivel léptél fel, és mennyiből forogtál le, de nekem többnek tűnt az ami elégett rá.
Másrészt egy-két apróságot elfelejtesz, amit kisklánban vagy kezdőként nem kapsz meg:
1. te forogtál már, tudod hogyan kell A-ban játszani
2. nem kellett kajával és termeléssel foglalkozni, ha szóltál, hogy "toljatok még lét", akkor volt. Akkor is ha a te sereged éppen piacon volt, stb...
3. egy ori át lett építve azért, hogy kaphasd az éplistákat - ennek is volt költsége...
4. megtehetted azt, hogy kiküldted a sereged, és szóltál, hogy figyeljetek rám lécci...
5. mindig volt készültség klánfelmérésre, így nem kellett kimenned olyan orikra, akik keveset adnak
6. megtehetted, hogy ork vagy

én is felmentem a topba 5-600 kör alatt, kb. 10 yard volt, de szerintem az A-ban lévő orik 80-90%-ának nincs ennyi pénze és tapasztalata, hogy ezt megtegye. Ezekért az orikért indult útjára a javaslat, hogy az A ne a végállomást jelentse nekik.

Szóval szerintem van mit köszönnöd a klánnak. Egyszer próbáld meg egyfősben megcsinálni napi 20-22 távollal, és úgy, hogy 8k heki körül már igen kevés lesz az a 4 yard ami befér az oriba...

Sok mindenben igazad van, de megintcsak azt mondom,hogy ehez nem kell nagy klán. kisklánban könnyebb klánütéssel haladni sztem és mint sokan, ütni, termelni, ütni,termelni... Anno a mostani lámavadász csapattal is így mentünk fel oda ahol vagyunk, és volt olyan amikor nemhogy egység, de még max kp se volt a klánban,és elkezdtük azt hogy termelünk és klánban ütünk.

Remélhetőleg erre Ts-sel bizonyitékot is adunk majd 1-2hónap múlva, hogy frissen fellépett orikkal, nulla A-s háttérklánnal is úgyanúgy teljesithető a csoport.

J.Ati 08-13-2010 00:47

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 260357)
Sok mindenben igazad van, de megintcsak azt mondom,hogy ehez nem kell nagy klán. kisklánban könnyebb klánütéssel haladni sztem és mint sokan, ütni, termelni, ütni,termelni... Anno a mostani lámavadász csapattal is így mentünk fel oda ahol vagyunk, és volt olyan amikor nemhogy egység, de még max kp se volt a klánban,és elkezdtük azt hogy termelünk és klánban ütünk.

Nem kell nagy klán, de most nagy klánban volt. A jelenlegi fordulása nagy klánból történt, és volt háttértámogatás. A támogatás mértékét nem tudom, de jelen esetben nem is lényeg.
Volt, és kész.

Quote:

Remélhetőleg erre Ts-sel bizonyitékot is adunk majd 1-2hónap múlva, hogy frissen fellépett orikkal, nulla A-s háttérklánnal is úgyanúgy teljesithető a csoport.

Várjuk a beszámolóitokat!
Sok sikert hozzá :)

Kutyuleee 08-13-2010 01:03

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 260358)
Nem kell nagy klán, de most nagy klánban volt. A jelenlegi fordulása nagy klánból történt, és volt háttértámogatás. A támogatás mértékét nem tudom, de jelen esetben nem is lényeg.
Volt, és kész.

jelen esetben. ezért is hoztam előző hszben példaként Xepiéket akik mint klán teljesitették ugyanezt Von vezérletével "hátvéd" nélkül...
rögtön 2 példa arra,hogy hogy is lehetne ezt csinálni, 3.útnak példaként pedig nyugodtan lehet emliteni a volt klánodat mint jól szervezett elf klánt akik együtt vannak és segitik egymást. mind a 3 módszerre lehet társakat találni csak meg kell őket keresni, és tulajdonképpen ebből a 3 alapsémába minden fordulni vágyó játékos belefér az időráforditás fügvényében.

Quote:

Várjuk a beszámolóitokat!
Sok sikert hozzá :)
Előre is kösszi, remélem lesz majd miről beszámolnunk;)

Takanohana 08-13-2010 05:15

Quote:

Könyörgöm, ne menjünk ebbe bele. Hogy bebizonyítom, hogy meg lehet csinálni kis klánban, meg lehet csinálni nulla pénzzel, meg lehet csinálni akár úgy is, hogy nincs is országom az A-ban. Nem az a kérdés, meg lehet-e csinálni. Ha valaki az olimpián ki tudja szakítani súlyemelésben a 230 kilót, az nem jelenti azt, hogy bizonyítottuk, bárki meg tudja csinálni.

djibron 08-13-2010 07:05

szerintem meg nem csak beszélni kellene róla hanem már tetteknek is követni kellene a szavakat

Ati 08-13-2010 07:17

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 260367)
szerintem meg nem csak beszélni kellene róla hanem már tetteknek is követni kellene a szavakat

Semmi nem indokolja, hogy részletes megbeszélés nélkül, kapkodva kelljen bármi módosítást is csinálni.

Xeper 08-13-2010 07:18

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 260362)
Könyörgöm, ne menjünk ebbe bele. Hogy bebizonyítom, hogy meg lehet csinálni kis klánban, meg lehet csinálni nulla pénzzel, meg lehet csinálni akár úgy is, hogy nincs is országom az A-ban. Nem az a kérdés, meg lehet-e csinálni. Ha valaki az olimpián ki tudja szakítani súlyemelésben a 230 kilót, az nem jelenti azt, hogy bizonyítottuk, bárki meg tudja csinálni.

Kikerestem neked az említett klánunk zárásakor írt összesítőt, mely ITT olvasható.
Soknak tűnhet az az idő, amit említ Von, de nekünk nem a top 30% elérése volt a célunk, azt már jóval korábban elértük, valamint a játék mellett egyetemmel is aktívan foglalkoztam én pl, és a kollégiumi közösségünkben is fontos szerepet töltök be -messze nem a játék volt az első. Az is lassító tényező volt, hogy én kb 3 év Hódítómentes időszak után vágtam neki újra a csúcsok megmászásának.
Tehát nem arról van szó, hogy volt már valaki, aki ezt meg tudta tenni, hanem kis gondolkodással, megfelelő játéktudással, szervezéssel megoldható teher nélkül ez a szint is. Aki nem képes összeszervezni a klánt, vagy egyszerűen nem is érti, hogy hogyan lehetne javítani a helyzetén, nem biztos, hogy a kék számot kiérdemelte, az nem ingyen pottyan az ember ölébe. Találkoztam nem egy kék hármassal, akik olyan alap dolgokkal nem voltak tisztában, hogy az állam leesett -szerintem nem szabad, hogy cél legyen ilyen játékosok további számokhoz való juttatása.

Takanohana 08-13-2010 07:38

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 260369)
Kikerestem neked az említett klánunk zárásakor írt összesítőt, mely ITT olvasható.
Soknak tűnhet az az idő, amit említ Von, de nekünk nem a top 30% elérése volt a célunk, azt már jóval korábban elértük, valamint a játék mellett egyetemmel is aktívan foglalkoztam én pl, és a kollégiumi közösségünkben is fontos szerepet töltök be -messze nem a játék volt az első. Az is lassító tényező volt, hogy én kb 3 év Hódítómentes időszak után vágtam neki újra a csúcsok megmászásának.
Tehát nem arról van szó, hogy volt már valaki, aki ezt meg tudta tenni, hanem kis gondolkodással, megfelelő játéktudással, szervezéssel megoldható teher nélkül ez a szint is. Aki nem képes összeszervezni a klánt, vagy egyszerűen nem is érti, hogy hogyan lehetne javítani a helyzetén, nem biztos, hogy a kék számot kiérdemelte, az nem ingyen pottyan az ember ölébe. Találkoztam nem egy kék hármassal, akik olyan alap dolgokkal nem voltak tisztában, hogy az állam leesett -szerintem nem szabad, hogy cél legyen ilyen játékosok további számokhoz való juttatása.

Értem, amit írsz, és igazad is van. Mondom az ellenpéldát. Nem szeretem az 1/A-t. Minél többet tudok meg róla itt a fórumon a hsz-ekből, annál kevésbé szeretem. De kék számot szeretnék, ezért 30/30-as betonelffel addig fedezgetek, míg a topig jutok, ha 3 évbe telik, akkor is. Aztán fordulgatok többi országommal, és lesznek kék számaim, pedig a te normád szerint nem érdemlem meg. Ha lesz könnyített lefordulási lehetőség, akkor a kék számot úgy szerzem meg, hogy játszom, élvezem a jétékot, és közben nem gazdagítom az "elf mocsarat"és az A topját sem nyomom felfelé.

Ha így is, úgy is megszerezhető a kék szám, miért ne úgy szerezzem meg, hogy közben élvezem is a játékot?

djibron 08-13-2010 07:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260368)
Semmi nem indokolja, hogy részletes megbeszélés nélkül, kapkodva kelljen bármi módosítást is csinálni.

Én nem azt mondom, hogy fejetlenül csináljunk valamit hanem, hogy csináljunk végre valamit.
A jelek szerint van 3 tábor.

1 nem akarnak változtatni nekik jó minden ahogy van
2 változtatni akarnak, de fogalmuk nincs hogyan
3 változtatni akarnak fix hekire belátható teljesítésre

a három tábor érdekei soha nem fognak egyezni, és akkor mégis hogy lesz akkor eldöntve?
feldobunk egy érmét?
ha fej akkor 1-es tábor
ha írás akkor 3-as tábor
ha megállna az élén akkor 2-es tábor
?
mert nekem ez az egész megbeszélés ilyennek tűnik

Ati 08-13-2010 08:10

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 260372)
mert nekem ez az egész megbeszélés ilyennek tűnik

Számomra kezd körvonalazódni egy olyan irányvonal, amiben a többség egyetért. Időnként felbukkan egy-egy ember, aki újra és újra felhoz olyan javaslatokat, amiket már rég kibeszéltünk és elvetettünk, dehát ez a nyilvános fórum velejárója.

All times are GMT +1. The time now is 05:51.