Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Nyolcadik és kilencedik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3481)

Ildee 06-04-2009 14:14

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 213762)
Varazslas csata kozben: ha nagyon sok varazslatot tudsz, eleg zavaro lehet kikeresned epp azt, ami Neked kell. Ezaltal tobb korrol is lemaradhatsz.
Pl zavaro hogy 4 fele gyogyitas van amikor a legerosebbet hasznalom ugyis. :)

Javaslat1: tudjam testre szabni hogy milyen varazslatok legyenek a listaban.
Javaslat2: tudjak gombokra bindelni varazslatokat, es azt nyomogatni csata kozben. Pl: 1-es villamcsapas, 2-es gyogyitas, 3-as foldrenges, 4-es vaksag gyogyitasa, stb.

Nekem a 2-es a szimpibb. :) Zavar ez vki mast is?

A 2es nekem csak azért nem tetszik, mert nem biztos hogy megtudnám jegyezni mondjuk 10 különböző varázslatnak, h melyik a gombja :)

Az viszont tényleg jó lenne ha a 4 féle gyógyításból, csak a legerősebb jelenne meg, úgyis mindenki azt használja, hiába kerül kevesebb vpbe a másik.

Remedy 06-04-2009 14:18

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 213766)
A 2es nekem csak azért nem tetszik, mert nem biztos hogy megtudnám jegyezni mondjuk 10 különböző varázslatnak, h melyik a gombja :)

Az viszont tényleg jó lenne ha a 4 féle gyógyításból, csak a legerősebb jelenne meg, úgyis mindenki azt használja, hiába kerül kevesebb vpbe a másik.

Hm? Akkor nem rakod ra, ennyi. Nem szerver oldali, hanem felhasznalo oldali bindelesre gondoltam termeszetesen. Mindenki azt es oda rak, ahova jolesik neki. (ettol fuggetlen meg nyilvan ugyanugy tudnal kattingatni mint eddig....)

Dus 06-04-2009 14:32

Ez a probléma már egyszer fel lett vetve :)

A gombos dolgot azért nem tudom elképzelni, mert nem nagyon van hely a csataképernyőn. Maximum 2 gomb férne oda, és akkor már zavaró tudna lenni...

Az, hogy a gyengébb gyógyításokat kivesszük, ha meg van az erősebb, arra teljesen jogosan válaszolta egyszer Ati, hogy simán lehetséges, hogy kevés a vp-d van és kevesebbet szeretnél gyógyítani, így azt használod.

Gondoljatok bele. Soha az életben nem fogtok ennyi varázslatot megtanulni! Egyrészt azért, mert egy részét úgy sem használjátok, és ezért szimplán nem tanuljátok meg, másrészt, mert nem lesz rá elég tp, hogy megtanuld. Szóval közel sem fog tudni a karaktered ennyi varázslatot, szerintem maximum az lenne jó ötlet, ha a játékos állíthatná be, milyen sorrendben legyenek a listában felsorolva a varázslatok! (csak ugye ez megint egy lényegében fölösleges adattárolás a szerveren, és újabb adatokat kell küldenie a szervernek => lassul a játék...De persze lehetne mondjuk ezt VIP tagsához kötni... :) )

Remedy 06-04-2009 14:57

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 213775)
Ez a probléma már egyszer fel lett vetve :)

A gombos dolgot azért nem tudom elképzelni, mert nem nagyon van hely a csataképernyőn. Maximum 2 gomb férne oda, és akkor már zavaró tudna lenni...

Az, hogy a gyengébb gyógyításokat kivesszük, ha meg van az erősebb, arra teljesen jogosan válaszolta egyszer Ati, hogy simán lehetséges, hogy kevés a vp-d van és kevesebbet szeretnél gyógyítani, így azt használod.

Gondoljatok bele. Soha az életben nem fogtok ennyi varázslatot megtanulni! Egyrészt azért, mert egy részét úgy sem használjátok, és ezért szimplán nem tanuljátok meg, másrészt, mert nem lesz rá elég tp, hogy megtanuld. Szóval közel sem fog tudni a karaktered ennyi varázslatot, szerintem maximum az lenne jó ötlet, ha a játékos állíthatná be, milyen sorrendben legyenek a listában felsorolva a varázslatok! (csak ugye ez megint egy lényegében fölösleges adattárolás a szerveren, és újabb adatokat kell küldenie a szervernek => lassul a játék...De persze lehetne mondjuk ezt VIP tagsához kötni... :) )

Mivan? Nem a kepernyore kell irni, tudod, a billentyuzeteden van 1-es gomb, ott felul. Azt megnyomod, 'oszt villamcsap... Ne legyetek mar ennyire ertetlenek. :)

(Tovabbmenve nem csak varazslatokat hanem pl akciokat is lehetne rajuk bindelni, pl kereses, meditalas, rugas, stb....)

Dus 06-04-2009 14:59

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 213776)
Mivan? Nem a kepernyore kell irni, tudod, a billentyuzeteden van 1-es gomb, ott felul. Ne legyetek mar ennyire ertetlenek. :)

(Tovabbmenve nem csak varazslatokat hanem pl akciokat is lehetne rajuk bindelni, pl kereses, meditalas, rugas, stb....)

Jah, hogy úgy :D

Hmm...lehet megártott a php, hogy a gombokra, máris submit inputokat képzelek el :D

Akkor viszont kifejezetten tetszik az ötlet :o

Ati 06-04-2009 15:01

Máris látom, hogy klánfórumra be akarod írni, hogy 12-ig ebédelsz, erre a haverra rányomsz egy villámlást az 1-es miatt, és egy energiaszívást a 2-es miatt. :D

Remedy 06-04-2009 15:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213778)
Máris látom, hogy klánfórumra be akarod írni, hogy 12-ig ebédelsz, erre a haverra rányomsz egy villámlást az 1-es miatt, és egy energiaszívást a 2-es miatt. :D

Ok. Akkor legyen F1, F2.

F1F2-ig csak nem ebedelek.... :D

(Amugy meg amikor textet irsz, nyilvan ennek automatikusan ki kellene kapcsolodnia....) :)

Ati 06-04-2009 15:05

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 213779)
(Amugy meg amikor textet irsz, nyilvan ennek automatikusan ki kellene kapcsolodnia....) :)

Tudod hányszor kezdtem már el szöveget írni, miközben nem az vol tkijelölve? :) És tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen. :)

Dus 06-04-2009 15:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213780)
Tudod hányszor kezdtem már el szöveget írni, miközben nem az vol tkijelölve? :) És tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen. :)

Főleg amikor a böngésző kiugrik az inputból :rolleyes:
De az F1 - F12 viszont jó ötlet ez esetben :)

Remedy 06-04-2009 15:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213780)

Ha ez mar a Te bajod. Egy par ilyen utan majd figyelsz erre, vagy leveszed a bindet...

:)

BimmBimm 06-04-2009 19:28

Egy kis csata probléma:
http://bimmbimm.hu/mud/csata2.jpg

Az úgy történt hogy volt 1 db őr azon a mezőn, odamentem, megtámadtam. Nem jelent meg az őr az ellenfelek között, de a "többiek" résznél sem.
Ha pl földrengést nyomtam, kiírta hogy nem harcolok senkivel.
Csak az őr támadott, én nem. (semmi vágás vagy ilyenek)
Kiléptem beléptem, folytatódott a "csata" de nem változott semmi.
Ezután baloldalt újra rákattintottam az őrre, és megtámadtam, ekkor rendesen elkezdődött a csata. (és persze legyőztem:))

Szerk: Még annyi hogy mikor megtámadtam újra, a csatalogban nem írta ki hogy megtámadtam az őrt.

Phoenix 06-04-2009 19:48

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 213776)
Mivan? Nem a kepernyore kell irni, tudod, a billentyuzeteden van 1-es gomb, ott felul. Azt megnyomod, 'oszt villamcsap... Ne legyetek mar ennyire ertetlenek. :)

Ezt régebben felvetettem, szval támogatom. És mivel nem lehet karakterekre csak úgy varázsolgatni, maximum kiírni, hogy ezt itt nem teheted.

(Egyébként gyorsváltáshoz a varázslatok között lehet használni a kezdőbetűjét jelenleg is.)

BimmBimm 06-04-2009 20:04

Remy ötletét támogatom!
Amúgy meg ha úgy nyomsz F1 et hogy nincs a flash-en a fókusz akkor meg kapsz egy böngésző súgót:D
De szerintem jó 5let:)

Ati 06-04-2009 20:11

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 213801)
Remy ötletét támogatom!
Amúgy meg ha úgy nyomsz F1 et hogy nincs a flash-en a fókusz akkor meg kapsz egy böngésző súgót:D
De szerintem jó 5let:)

OFF: Az Alt+F4 pedig a "csata gyors megnyerése" gyorsbillentyű legyen, ugye? :D:D:D

BimmBimm 06-04-2009 20:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213802)
OFF: Az Alt+F4 pedig a "csata gyors megnyerése" gyorsbillentyű legyen, ugye? :D:D:D

:) persze... de tőlem a Ctrl + Shift + Esc -t is feülírhatod:D

Ildee 06-04-2009 20:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213802)

Úgy ám :D:D:D

Ati 06-04-2009 20:37

Frissítés...

Ami változott:

1. Új tanulható képesség: késdobás. Ha van eldobható fegyvered (dobótőr kapható a fővárosi kerposzton), és azt kézbeveszed (a másik kézbe :)), akkor harc közben ezt eldobhatod. Ha van még Nálad, akkor azonnal kézbe is veszel belőle egy másikat. Csata közben a már eldobált fegyvereket (ha megtalálod őket...) visszaszsdheted. Az okozott sebzés a fegyvertől függ, a találatot befolyásolja az ügyességed. A késdobás előfeltétele az alvilági jártasság.
Ennyi. Elég késő van, és egy csomó tesztet kihagytam, úgyhogy most Rajtatok áll, hogy kipróbáljátok, hogy mit felejtettem ki ezzel kapcsolatban... :D

Köszi.

Ati 06-04-2009 20:41

Kapott mindenki egy újabb tanulási könnyítést, remélem nem szórjátok el felesleges dolgokra. :D

BimmBimm 06-04-2009 20:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213806)
Frissítés...

Ami változott:

1. Új tanulható képesség: késdobás. Ha van eldobható fegyvered (dobótőr kapható a fővárosi kerposzton), és azt kézbeveszed (a másik kézbe :)), akkor harc közben ezt eldobhatod. Ha van még Nálad, akkor azonnal kézbe is veszel belőle egy másikat. Csata közben a már eldobált fegyvereket (ha megtalálod őket...) visszaszsdheted. Az okozott sebzés a fegyvertől függ, a találatot befolyásolja az ügyességed. A késdobás előfeltétele az alvilági jártasság.
Ennyi. Elég késő van, és egy csomó tesztet kihagytam, úgyhogy most Rajtatok áll, hogy kipróbáljátok, hogy mit felejtettem ki ezzel kapcsolatban... :D

Köszi.

Ha átkattintok a többiek oldalra csata közben, késdobással nem tudok megtámadni senkit, míg rúgással igen. De amúgy jól működik eddig, és jó 5letnek tartom:) Jól is sebez és elég nagy arányban visszakapom amit eldobtam.

Ati 06-05-2009 09:06

Elvi kérdés...

Mostanra már remélem mindannyian kitapasztaltátok a klán-lét örömeit, és a klánvárosokat.

Egy régebben felmerült, azóta elfekvő kérdést hoznék most elő, éspedig a falakat. :) Jelenleg a klántagok rá tudnak menni a falakra (gyakorlatban felmászhatnak rá), míg a nem klántagok nem.

Alternatív lehetőség, hogy a klántagok se mászhassanak rá a falra, mindenképp kelljen rendes közlekedési lehetőséget biztosítani a klánvároson belül.

Ha így marad, az ugye jó, mert létre lehet hozni a városon belül elzárt részeket, amiket csak a klántagok érhetnek el.

Ha megváltozik (és nem lehet a klántagoknak sem felmászni a falakra), az szintén jó, mert nem lehet titkos részeket létrehozni a klánvárosban, amik csak egy-egy ostrom falbontásai után válnak elérhetővé a többiek számára.

Ki mit gondol erről?

Dus 06-05-2009 09:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213830)
Elvi kérdés...

Ki mit gondol erről?

Szerintem legyen 2 féle kapu, az egyik a mostani, a másik valami másmilyen kapu, amin látszik, hogy zárt...Azon csak klántagok mehetnének át (szekerekkel is!)...

Az ostromnál, meg mondjuk pár perc alatt le lehetne rombolni ezeket a kapukat :) (mondjuk fele olyan erősek, mint egy normál épület)...

Ildee 06-05-2009 09:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213830)
Elvi kérdés...

Mostanra már remélem mindannyian kitapasztaltátok a klán-lét örömeit, és a klánvárosokat.

Egy régebben felmerült, azóta elfekvő kérdést hoznék most elő, éspedig a falakat. :) Jelenleg a klántagok rá tudnak menni a falakra (gyakorlatban felmászhatnak rá), míg a nem klántagok nem.

Alternatív lehetőség, hogy a klántagok se mászhassanak rá a falra, mindenképp kelljen rendes közlekedési lehetőséget biztosítani a klánvároson belül.

Ha így marad, az ugye jó, mert létre lehet hozni a városon belül elzárt részeket, amiket csak a klántagok érhetnek el.

Ha megváltozik (és nem lehet a klántagoknak sem felmászni a falakra), az szintén jó, mert nem lehet titkos részeket létrehozni a klánvárosban, amik csak egy-egy ostrom falbontásai után válnak elérhetővé a többiek számára.

Ki mit gondol erről?

Szerintem jó ahogy van.
Például, ha van a klánnak egy piaca, ahol szándékosan adnak át egymásnak dolgokat, akkor az nem jó ha más is betud menni, és az sem ha a klántagok nem tudnak, mert körülveszik fallal.

Toto 06-05-2009 10:49

Dus kapus rendszere nem rossz, de ha nem megoldható, akkor inkább a jelenlegi állapot, azaz a klántagok tudjanak a saját városukban falra mászni. :)

Ha mégis változik, és mindenkinek elérhető lesz a falon mászkálás, akkor legalább tanulási opció legyen a falmászás, ami engedi az idegen városok falának átjárhatóságát. :)

Ati 06-05-2009 14:27

Frissítés...

Ami változott:

1. Kétkezi harc. Ezt eddig is lehetett tanulni, cska nem volt haszna. Mostantól ha a másik kededben van fegyver (például dobótőr), akkor azzal is sebezheted az ellenfeled. Ez kisebb sebzést okoz, mintha rendesen használnád, és eldobnád, de az alap sebzést növeli. A képesség használata automatikus, ha a másik (nem fegyverfogó) kezedben van fegyver. A későbbiekben kétkezes fegyverekhez is ez a képesség fog kelleni, jelenleg azonban ilyen fegyver nincs a játékban.

Toto 06-05-2009 15:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213846)
Frissítés...

Ami változott:

1. Kétkezi harc. Ezt eddig is lehetett tanulni, cska nem volt haszna. Mostantól ha a másik kededben van fegyver (például dobótőr), akkor azzal is sebezheted az ellenfeled. Ez kisebb sebzést okoz, mintha rendesen használnád, és eldobnád, de az alap sebzést növeli. A képesség használata automatikus, ha a másik (nem fegyverfogó) kezedben van fegyver. A későbbiekben kétkezes fegyverekhez is ez a képesség fog kelleni, jelenleg azonban ilyen fegyver nincs a játékban.

Próbáltam, működik. Harc közben kattintottam a tőr viselésére, és +3-4 sebzést adott.

Swiss 06-05-2009 16:54

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 213834)
Szerintem jó ahogy van.
Például, ha van a klánnak egy piaca, ahol szándékosan adnak át egymásnak dolgokat, akkor az nem jó ha más is betud menni, és az sem ha a klántagok nem tudnak, mert körülveszik fallal.

Amióta létezik az egyben eldobod egyben felveszed funkció szerintem ez a falas móka értelmét vesztette.

Nincs szükség védett piacra, ennyi nehezítés belefér pláne, hogy van /az újaknak lehet / "raktárháza", teljes biztonságban tudva a féltett kincseket vagy nyerset, stb.

off
A mostani állapot a tökéletes versenyről vallott elveimmel is teljesen ellenkező .:D

Dus 06-05-2009 17:35

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 213856)
Amióta létezik az egyben eldobod egyben felveszed funkció szerintem ez a falas móka értelmét vesztette.

Nincs szükség védett piacra, ennyi nehezítés belefér pláne, hogy van /az újaknak lehet / "raktárháza", teljes biztonságban tudva a féltett kincseket vagy nyerset, stb.

Szerintem igenis szükség van védett piacra, mert nem dobhatod el és hagyhatod ott a dolgokat, mert takarítók összeszedik. Bár ahogy láttam van "raktár" is. Ha abba/abból csak klántagok rakhatnak be/vehetnek ki, akkor tényleg nincs szükség, egyébként nyersanyagtárolás céljából, tuti van! :)

Ildee 06-05-2009 17:38

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 213859)
Szerintem igenis szükség van védett piacra, mert nem dobhatod el és hagyhatod ott a dolgokat, mert takarítók összeszedik. Bár ahogy láttam van "raktár" is. Ha abba/abból csak klántagok rakhatnak be/vehetnek ki, akkor tényleg nincs szükség, egyébként nyersanyagtárolás céljából, tuti van! :)

Nem tudom, lesz e majd olyan funkció, hogy klántársadnak pénzt tudjál adni.
Ha nem lesz akkor erre nagyon jó a klánpiac :)

Toto 06-05-2009 18:26

Felmerült, hogy ha már abban a kis tócsaszerűségben halászni lehet, akkor inni is lehessen. :)
A Temetkezési szigeten csak olyan van.
Vagy direkt szomjaztatás a cél? :)

Dus 06-05-2009 18:51

Quote:

Originally Posted by Toto (Post 213865)
Felmerült, hogy ha már abban a kis tócsaszerűségben halászni lehet, akkor inni is lehessen. :)
A Temetkezési szigeten csak olyan van.
Vagy direkt szomjaztatás a cél? :)

Fogsz 3 kancsót, megtöltöd, és egy egész napig elvagy ott :)

Toto 06-05-2009 19:22

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 213867)
Fogsz 3 kancsót, megtöltöd, és egy egész napig elvagy ott :)

Nem azért, de ennél egyszerűbb a tócsát ihatóvá tenni...
Hacsak a cél nem az, hogy ne legyen ott víz.

Ati 06-05-2009 20:28

Quote:

Originally Posted by Toto (Post 213871)
Nem azért, de ennél egyszerűbb a tócsát ihatóvá tenni...
Hacsak a cél nem az, hogy ne legyen ott víz.

Iható lett. :)

Ati 06-05-2009 20:29

Ezt sem írom egyelőre az új területekhez, mert még csak maga a térképalap van meg, mobok, tárgyak és küldetések nélkül...

Bekerült Ildi szigete, ez a Dus szigetétől északra, a temetkezési szigettől nyugatra található. Rajta obeliszk, érdemes meglátogatni. :)

Dus 06-05-2009 20:42

Kis szellemsziget Ny-i oldalán a tenger sekély és mély részének elválasztása kissé el van rontva :)

Ati 06-05-2009 21:37

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 213876)
Kis szellemsziget Ny-i oldalán a tenger sekély és mély részének elválasztása kissé el van rontva :)

Ehh, egy mezővel odébb került az egész, mint kellett volna... Köszi, javítva.

Ati 06-05-2009 21:40

Még mindig függőben...

1. Erőkijelzés elromlik-e valamikor, ha igen, akkor mikor, hol, mit csináltál, hogy elromoljon?
  2. Dupla elhalálozás. Mikor, hol, milyen mob ellen, mit csináltál, egyedül volt-e, Te egyedül voltál-e stb.
Köszi.

Dus 06-05-2009 22:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 213879)
Még mindig függőben...

1. Erőkijelzés elromlik-e valamikor, ha igen, akkor mikor, hol, mit csináltál, hogy elromoljon?
  2. Dupla elhalálozás. Mikor, hol, milyen mob ellen, mit csináltál, egyedül volt-e, Te egyedül voltál-e stb.
Köszi.

Az erőkijelzés egyenlőre ok nálam...

Dupla meghalást még nem tapasztaltam, bár nem szoktam túl gyakran meghalni :D

Ati 06-06-2009 15:35

Betelepítésre kerültek a genetikailag kifejezetten erre a célra kifejlesztett egyedek az "Ildi szigete" fedőnevű telepre.

És ha már ott jártok, akkor van ott egy küldi is. :)

Ati 06-06-2009 16:28

Ha úgyis nézegetitek az új mobokat, akkor ne feledjétek, hogy tesztelendő a dupla meghalás továbbra is. Hátha sikerül vele összefutni.

Ati 06-06-2009 17:24

További küldik holnap, ha van valami rövid... Ha nincs, akkor hétfőn...

All times are GMT +1. The time now is 07:09.