Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kérdezz! Felelünk? :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=209)

Cyby_ 07-05-2006 10:43

Quote:

Originally Posted by Cyrano
Épp szabiról jöttem vissza és siettem, readásul mecs is ment a TVben...
Szóval 100 millával sélyem sincs, ha jól értem.
Bár nem lettem jobbkedvű, de köszi a válaszokat ja és megprobálok jobban figyelni.

hát figyu én is a piaci ár felett tartom300-400arannyal a tartalékot...és kicsit többet mint 100milla...és vanank még sokan igy...nyugi ameccs megvár annyira egyik se volt még jo ,h ne hódozhass mellette:D:D

Synkel 07-05-2006 14:18

Ilyen azért nem csak veled esik meg, ha ez megnyugtat. 200k, 94k, és 70k teki, hogy csak a nagyobb tételeket említsem. Egyszer 5-ben termelő oriból megpróbáltam felvenni a tekipiacot, illetve egy fajtáját, 2 mrd kevés volt:)

Cyby_ 07-05-2006 14:27

Quote:

Originally Posted by Synkel
Ilyen azért nem csak veled esik meg, ha ez megnyugtat. 200k, 94k, és 70k teki, hogy csak a nagyobb tételeket említsem. Egyszer 5-ben termelő oriból megpróbáltam felvenni a tekipiacot, illetve egy fajtáját, 2 mrd kevés volt:)

én négy be láttam már 650k,580k.....és igy szépen lefele 1fajtábol ....

Ati 07-05-2006 14:36

Quote:

Originally Posted by Cyby_
én négy be láttam már 650k,580k.....és igy szépen lefele 1fajtábol ....

Kérdés, hogy MELYIK 4-ben. Öt darab 4. szintű csoport van, ezek létszámtól és aktivitástól függően negymástól nagyon eltérő piacokkal rendelkeznek.

Szecsa 07-05-2006 14:57

Valoszinuleg CYBY nem 4/J-re gondolt :)

DearCody 07-05-2006 16:14

Hello!
Lenne 1 kérdésem a varikkal kapcsolatban.
Pl: (magamra ható vari) 11kör: 85% 16kör: 50%
Mondjuk 13 körre, h tom kiszámolni, h hány % esély lesz ra, h felmegy a vari???

Fura, h van varis orim is és mégsem tom, de ott nincs mit számolni, mert minden 99%-os. :D

Előre is kösz a válaszokat!!!!!

Cyby_ 07-05-2006 18:15

Quote:

Originally Posted by Szecsa

nem...4/L igy már jobb...?:D

Cyby_ 07-05-2006 18:17

Quote:

Originally Posted by DearCody
Hello!

Fura, h van varis orim is és mégsem tom, de ott nincs mit számolni, mert minden 99%-os. :D

én saccolni szoktam,megnézem mennyi van küzte 5kör általában:Pés amit érzek h felmegy annyira rakom...de sztem arányos...nem biztos..

DearCody 07-05-2006 18:52

Quote:

Originally Posted by Cyby_
én saccolni szoktam,megnézem mennyi van küzte 5kör általában:Pés amit érzek h felmegy annyira rakom...de sztem arányos...nem biztos..

Én is így szoktam, de sajna én sem tok többet. :(

Bogár 07-05-2006 19:01

Quote:

Originally Posted by Szecsa

azért 4/J-ben is szoktak lenni szép dolgok. sőt a Q-ban most nagyon szépek vannak. ha pénzt akarsz a tekitermelésből (vagy akár katitermelésből), sztem jelenleg az az egyik legjobb 5. szint. :)

Iceman 07-08-2006 16:06

Sziasztok!
Egy rövid kérdésem lenne,hogy a gnomnál mit takar a :egyes tudományágakban elérhetõ max. mérték 50%. Pontosabban melyeknél? :confused:
Elöre is kösz.

Milán™ 07-08-2006 16:20

Quote:

Originally Posted by Iceman
Sziasztok!
Egy rövid kérdésem lenne,hogy a gnomnál mit takar a :egyes tudományágakban elérhetõ max. mérték 50%. Pontosabban melyeknél? :confused:
Elöre is kösz.

Mindegyiknél:)

Iceman 07-08-2006 16:33

Személyiségtől független?Kereskedőnél is pl.?

director 07-08-2006 16:40

Quote:

Személyiségtől független?Kereskedőnél is pl.?

ja, független. kivéve, ha tudós vagy, mert akkor 55% :)

Milán™ 07-08-2006 16:42

de lakáshelyzeti tekire tudós személyiséggel is csak 50% a max

aúú 07-09-2006 12:03

Quote:

Hello!

Ehhe...:)
Nem gondoltam, hogy ez ilyen bonyolult kérdés lesz, hogy ennyien nem tudnak rá válaszolni...:eek:

11 körre ugyibár 85% az esélyed...
16 körre 50%...
85-50=35% a különbség közöttük...
11 kör és 16 kör között meg van 5 kör...
tehát 35/5 =7% tehát 11 és 16 kör között neked 7%-ot csökken a siker esélye minden körrel...
azaz 13 körre 85-14=71% esélyed van feltenni a varit...:rolleyes:

DearCody 07-09-2006 12:18

Quote:

Originally Posted by aúú
Ehhe...:)
Nem gondoltam, hogy ez ilyen bonyolult kérdés lesz, hogy ennyien nem tudnak rá válaszolni...:eek:

11 körre ugyibár 85% az esélyed...
16 körre 50%...
85-50=35% a különbség közöttük...
11 kör és 16 kör között meg van 5 kör...
tehát 35/5 =7% tehát 11 és 16 kör között neked 7%-ot csökken a siker esélye minden körrel...
azaz 13 körre 85-14=71% esélyed van feltenni a varit...:rolleyes:

Na ez egy egészséges válasz volt. :) Köszönöm szépen...a lényeg az, h csak sima matek és nincs vmi (hódítós) szabályal megbonyolítva. :D

Toto 07-09-2006 12:37

Quote:

Na ez egy egészséges válasz volt. :) Köszönöm szépen...a lényeg az, h csak sima matek és nincs vmi (hódítós) szabályal megbonyolítva. :D

sztem tuti e miatt nem merte az egyszerű matekot senki bevállalni :p

Xeper 07-09-2006 13:50

Szerintem meg ez csak közelítő válasz, hiszen láthatóan egy exponenciálisan lecsengő görbéről van szó.... nagyjából helytálló a lineáris közelítés, de nem PONTOSAN annyi :p

Bogár 07-09-2006 15:06

a görbével egyetértek. ki lehetne számolni, de ahhoz kell 2-3 különböző hekiszámon levő ori pontos adata... persze nem varisra gondolok, ahol 99% az esély 36 körre is, és nem hullára. :D

mielőtt belekötnétek. :) lehet, hogy egyetlen ori alapján is ki lehetne számítani, de nem biztos, hogy helyes lesz a görbe. :)

Bogár 07-09-2006 15:10

ez úgyis csak érdekesség, eddig is voltak olyanok, hogy 60%-os eséllyel, csak a 4. próbálkozásra megy fel a vari, és elsőből felmegy 10% eséllyel.

Synkel 07-09-2006 23:34

Quote:

Originally Posted by csunyabogar
ez úgyis csak érdekesség, eddig is voltak olyanok, hogy 60%-os eséllyel, csak a 4. próbálkozásra megy fel a vari, és elsőből felmegy 10% eséllyel.

Vicces mikor a varis orimmal, amelyik 59% készülivel is 36 körre teszi fel a védőket csak harmadjára sikerül a távbanézés:D:D

Iceman 07-10-2006 10:47

Sziasztok! Milyen felállást tudnátok ajánlani egy kereskedő gnóm (MF) sereghez?
Ijj+Ló vagy Ijj+Elit?

Milán™ 07-10-2006 11:14

a kereskedő heélyett sztem válasz tudós személyiséget.többet érsz vele.
a felálláshoz meg tbb adat kell.mennyire vagy kiélezve,sokat akarsz ütni vagy nem , ilyenek

Bogár 07-10-2006 11:20

én a kereskedőhöz inkább az íjj+elitet ajánlom...

Senki 07-11-2006 06:20

Quote:

Sziasztok! Milyen felállást tudnátok ajánlani egy kereskedő gnóm (MF) sereghez?
Ijj+Ló vagy Ijj+Elit?

hmm... 200 hekin én úgy 1020 íjassal számoltam, (torony is van) és úgy 5100 elittel... 1050 varival és 600 tolival.:rolleyes:

Tyer 07-12-2006 19:32

Sziasztok!

Mivel fogalmam sincs, hol lehet rákérdezni, ezért itt tenném meg, hátha valaki okosabb mint én.
Kedvesem oriját egyszerre ketten támadták meg, akik nem szövetségesek. Elvileg a felé tartó oriknak útközben csatázni kellett volna. Hogy van ez? Van valami kivétel?

Köszi előre is a válaszokat.

Üdv,

Tyer

Bogár 07-12-2006 19:42

Quote:

Originally Posted by Tyer
Sziasztok!

Mivel fogalmam sincs, hol lehet rákérdezni, ezért itt tenném meg, hátha valaki okosabb mint én.
Kedvesem oriját egyszerre ketten támadták meg, akik nem szövetségesek. Elvileg a felé tartó oriknak útközben csatázni kellett volna. Hogy van ez? Van valami kivétel?

Köszi előre is a válaszokat.

Üdv,

Tyer

nem 100% az esély arra, hogy találkoznak útközben. valami ilyesmiről volt szó egy másik topicban. ha megtalálom, bemásolom...

Bogár 07-12-2006 19:46

http://forum.queosia.com/showthread....t=%FAtk%F6zben

olvasd végig a témát... nem hosszú. :)

Tyer 07-12-2006 19:57

Megdöbbentő! A súgóban van ilyen kitétel, hogy csak "ütközhetnek"?
Semmi ilyet nem olvastam benne. Konkrétan azt írja, hogy csatázniuk KELL!!! Az én olvasatom szerint legalábbis. Ezek szerint a súgót ki kellene javítani? :)

"Csata útközben
Ha egy adott célpont fele több, egymással szövetségben nem levõ ország is tart, akkor egyik sereg sem nézheti tétlenül, hogy másnak is az általad kinézett országra fáj a foga. Ha ezek a seregek észreveszik egymást útközben, akkor egy elõre nem látott csatára kerül sor.

Az útközbeni csata során a két sereg alap támadóértéke határozza meg a csata kimenetelét. Nem számítanak tehát a faji bónuszok és a varázslatok, csakis a seregek alap támadóértéke. Ez alapján dõl el, hogy ki nyeri meg a csatát, és mely sereg lesz kénytelen visszafordulni.

Útközben sem a császár nem segíti a magányos támadókat, sem a szövetséges segítõseregek létszáma nem számít. Egy körben egy sereg akár több másikkal is csatába keveredhet."

Üdv,

Tyer

-Fegya- 07-12-2006 20:06

Ha észreveszik egymást, akkor csatáznak. Nem biztos, hogy észreveszik.
A sugóban nyilván nem lenne ha, ha mindig csatáznának. :)

Tyer 07-12-2006 21:04

Azért ez durva! Mi az hogy, HA? Mitől függ? Eddig mindig csatáztam útközben, HA akartam, HA nem. Esetleg meg is választhatom? :D

Xeper 07-12-2006 21:12

Mikor ütközniük kellett volna, akkor sem voltak szövetségesek?

Goldy 07-12-2006 21:26

A seregek nem feltétlen fognak csatázni, csak nagy valószinűséggel.

Ati 07-12-2006 21:48

Valahol ebben a topicban volt már szó erről.

Nem keresem meg, mert kismillió oldal, teljesen használhatatlan ez a topic. Ha ez lenne a topic cím valahol, már rég meg lett volna a válasz.

Szerintem én ezt a topicot így be is zárom, ha valakinek kérdése van, az megfelelő címmel indít egy témát, és akkor keresni is lehet, nem úgy, mint most....

Ati 07-12-2006 22:01

No hát akkor topic-záró.... :)

Akinek kérdése van, az a "Segítség új játékosoknak" részben indítson egy új témát. Témanévnek írja le pontosan, hogy miről szól a kérdése. Nem megfelelő témanév az, hogy "kérdés", vagy "segítsetek", hiszen ebből az égvilágon semmi nem derül ki, és erre nem választ fogsz kapni, hanem törölve lesz a témád. :) Megfelelő témanév például, hogy "seregek útközbeni csatája", vagy "gnóm kereskedő felállás", vagy bármi olyan, amiből azonnal lehet tudni, hogy mi a kérdésed. A kérdést ezután fejtsd ki az üzenetben.

gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint az e-mailnél, adsz egy tárgyat, majd megírod, hogy mit szeretnél.

Ezt a témát ezennel zárom, mert teljesenhasználhatatlanná teszi a keresést. A kereső megmondja, hogy igen, ebben a témában volt szó arról, amit az ember keres. Szuper, aztán 80 oldalt lehet átnyálazni, teljesen más témák társaságában. Ez nem játszik így. :)

Úgyhogy mégegyszer röviden: ha kérdésed van, akkor nyiss egy új témát a "Segítség új játékosoknak" részben, megfelelő témanévvel, majd az üzenetben kifejtve a kérdést.

Köszi.

All times are GMT +1. The time now is 23:26.