Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   J.k.sz. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1389)

Ati 06-20-2007 23:51

Quote:

Originally Posted by Hmmm... Sati (Post 104386)
Mikor komolyan gondolják azt szoktam mondani ez nem az élet ez csak játék.
De ez fordtva nem igaz ??
JKSZ=Játékon Kivüli Szövetség
Ha 2-vagy több ori vagy szövi össze fog 1 vagy több ország ellen.
Ismerem Tudom Ati énis csináltam régebben a Vésd, Jobra, Flu és a Morcosgoogle ellen...
a 4/L be mikor a TGLand-al ott voltam.
akkor 2 szövi meg pár MF orit mozgositottam.
De ha 2 ori egymást üti ez nem meritti ki a JKSZ-t...
A Heki leadás is JKSZ ?
Akkor ird be a sogóba.
Meg azt itt a forumon mondták és te vezetted be hogy top1 nek kell lenni.
És Csak te tudod mivel te látsz be piacba orikba hogy kint volt a piacon az 1 ségük vagy egysége.
Én nem akarok ezzel bizonyittani hogy nem e jksz de ha valamit gondolsz és tudatod mással is hogy JKSZ akkor a Sugoba is bekellene irni
"Hektár leadása is JKSZ nek minősü"
De ezzel ha megbeszélt volt akkor nem történt senkinek sem hátránya csak elönye.

Sati, azért vannak a szabályok, hogy azok be legyenek tartva. Sajnálom, ha ezt sokan úgy gondolják, hogy nem ezért vannak. Aki nem tartja be azokat, az ne lepődjön meg, ha anarchba kerül. Sajnálom én is, ha valaki átkerül, de hidd el, hogy az a szabályosan játszók érdekét szolgálja, hogy annyival is kevesebb szabálytalanság legyen a játékban.

A szabályosan játszók ezt azt hiszem megértik.

Hogy a földleadás miért nem szabályos? Nos, idézem a szabályokat:

"Országod javait (beleértve a földterületet is) nem szövetséges országnak felajánlani és/vagy ilyen felajánlást elfogadni tilos."

Célszerű lenne elolvasni egyszer a szabályokat, akkor kevesebb embert érne meglepetés, hogy miért is került át, és nem kellene másokat sem ennyire siratni, ha egyszer ezeket megszegte.

Ati 06-20-2007 23:52

És most már odáig visszamentünk, hogy vajon mik is a szabályok. Azért ez megmondom őszintén, hogy nagyon elkeserít.

Hmmm... Sati 06-20-2007 23:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104387)
Sati, azért vannak a szabályok, hogy azok be legyenek tartva. Sajnálom, ha ezt sokan úgy gondolják, hogy nem ezért vannak. Aki nem tartja be azokat, az ne lepődjön meg, ha anarchba kerül. Sajnálom én is, ha valaki átkerül, de hidd el, hogy az a szabályosan játszók érdekét szolgálja, hogy annyival is kevesebb szabálytalanság legyen a játékban.

A szabályosan játszók ezt azt hiszem megértik.

Hogy a földleadás miért nem szabályos? Nos, idézem a szabályokat:

"Országod javait (beleértve a földterületet is) nem szövetséges országnak felajánlani és/vagy ilyen felajánlást elfogadni tilos."

Célszerű lenne elolvasni egyszer a szabályokat, akkor kevesebb embert érne meglepetés, hogy miért is került át, és nem kellene másokat sem ennyire siratni, ha egyszer ezeket megszegte.

Akkor miért nincs a Hod ugy meg csinálva mint az A ba hogy akkor 0 hekis ütés lenne ??
MIvel 1 x szövik voltak ??
ha ez lenne akkor nem kerültek volna anarhiába.

Ati 06-20-2007 23:56

Quote:

Originally Posted by Hmmm... Sati (Post 104389)
Akkor miért nincs a Hod ugy meg csinálva mint az A ba hogy akkor 0 hekis ütés lenne ??
MIvel 1 x szövik voltak ??
ha ez lenne akkor nem kerültek volna anarhiába.

Ne haragudj, de nem tudok szimpatizálni azzal a nézettel, hogy "jajj szegények miért kerültek anarchba, amikor csak megszegték a szabályokat".

Megszegték a szabályokat? Igen. Ezért anarch jár? Igen. Mi a kérdés akkor? Ezt egyszer már feltettem ám neked, akkor sem kaptam igazán kielégítő választ arra vonatkozóan, hogy szerinted miért is baj, ha a szabályt szegő országok anarchba kerülnek, különösen annak pontos tudatában, hogy a szabályszegésért anarch jár. Ez ugyanis le van írva, nem titkos rendelkezés.

Hmmm... Sati 06-21-2007 00:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104390)
Ne haragudj, de nem tudok szimpatizálni azzal a nézettel, hogy "jajj szegények miért kerültek anarchba, amikor csak megszegték a szabályokat".

Megszegték a szabályokat? Igen. Ezért anarch jár? Igen. Mi a kérdés akkor? Ezt egyszer már feltettem ám neked, akkor sem kaptam igazán kielégítő választ arra vonatkozóan, hogy szerinted miért is baj, ha a szabályt szegő országok anarchba kerülnek, különösen annak pontos tudatában, hogy a szabályszegésért anarch jár. Ez ugyanis le van írva, nem titkos rendelkezés.

Látom nincs értelme a billentyümet koptatni mivel ugyan azt hajtogatod mindig minden válaszra.
Nagyon vaskalapos vagy.

Ati 06-21-2007 00:02

Quote:

Originally Posted by Hmmm... Sati (Post 104391)
Látom nincs értelme a billentyümet koptatni mivel ugyan azt hajtogatod mindig minden válaszra.
Nagyon vaskalapos vagy.

Bocs. Elvárom, hogy a szabályokat betartsák. Ez van.

Arrakis 06-21-2007 00:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104385)
A kedvedért megnéztem, hogy mennyire igaz ez a "2 havonta egy példa", az elmúlt egy év alatt 540 darab ország került át anarchba, csak JKSZ miatt. Ez az általad említett 6-nál azért számomra lényegesen többnek tűnik...

tehát 540/365 a hatékonyság: 1.48 ori naponta.
Megnéztem a teljes krónikákat.. csoportonként 1 - 2 5ös sorozatütés van, átlagban tehát ez is 1.5nek mondható.
Van 21 csopi, akkor csak minden 21. jksz van büntetve, magyarul a teljes jksz 5% - a.
Ezzel van a probléma.
Bocsánat, tévedek, ez még csak a földleadás volt, nem a jksz!

Ez még a 5%ot sem éri el, sőt, sztem jóindulattal a kettőt.
Ezért tartom még mindig, hogy alkalmasabb szabályok kellenének, melyek jobban tudják megelőzni a jkszt, és konzekvens retorzió.

Csocsó 06-21-2007 01:14

Ati elvárod a szabályok betartását, ezzel teljes egészében egyetértek!
Csak nem ártana tudni h mi minek minősül.

Pl
x,y szövis. x kilép szöviből és tudja hogy y nincs gépnél /mert mondjuk beírta fórumra h nem lesz mert elutazott/ és mennyi egysége van bent és rátámad 5 sereggel és beüti.
se gömb se éplist, /minek ha kilépés elött megnézett mindent?/
Külsőleg sima föld leadás lenne, de lehet hogy szövin belül összevesztek és x kilépett majd bosszúból és a remek alkalmat kihasználva beverte y-t.

Ez minek számítana?
x hogy bizonyíthatná be hogy ő nem szándékossan vesztett földet?

Reni 06-21-2007 07:58

Quote:

Originally Posted by Csocsó (Post 104396)
Ati elvárod a szabályok betartását, ezzel teljes egészében egyetértek!
Csak nem ártana tudni h mi minek minősül.

Pl
x,y szövis. x kilép szöviből és tudja hogy y nincs gépnél /mert mondjuk beírta fórumra h nem lesz mert elutazott/ és mennyi egysége van bent és rátámad 5 sereggel és beüti.
se gömb se éplist, /minek ha kilépés elött megnézett mindent?/
Külsőleg sima föld leadás lenne, de lehet hogy szövin belül összevesztek és x kilépett majd bosszúból és a remek alkalmat kihasználva beverte y-t.

Ez minek számítana?
x hogy bizonyíthatná be hogy ő nem szándékossan vesztett földet?

Ha összeveszel valakivel, szerintem nem földre vered be, hanem mészized vagy pusztítod....kivéve A-ban

Deni 06-21-2007 08:18

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 104413)
Ha összeveszel valakivel, szerintem nem földre vered be, hanem mészized vagy pusztítod....kivéve A-ban

nem feltétlenül.. sztem ezt mindenkinek saját joga eldönteni, hogy mit érez megfelfelő megtorlásnak..

Ati 06-21-2007 08:31

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 104395)
Megnéztem a teljes krónikákat.. csoportonként 1 - 2 5ös sorozatütés van, átlagban tehát ez is 1.5nek mondható.

Remélem nem gondolod komolyan, hogy minden olyan ütés, ahol egynél több sereg ment ki, az csalás. Tény, hogy kell az embernek egy egészséges paranoia, de azért túlzásokba ne essünk.

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 104395)
Ezért tartom még mindig, hogy alkalmasabb szabályok kellenének, melyek jobban tudják megelőzni a jkszt, és konzekvens retorzió.

Mint említettem: az, hogy esetlegesen változnak a szabályok (vagy nem), az jelen pillanatban senkit nem jogosít fel a szabályok megszegésére. Nem hiszem, hogy ezt nehéz megérteni, de úgy látom valamiért ez sokaknak nem megy most. Úgyhogy nem is erőltetem, csak ne lepődjön meg senki...

No és ez így zárszónak most már elég is lesz, nemcsak a tegnapi napra, hanem összességében.

Ne haragudjon meg senki, de ha az egyes áthelyezések körül ekkora "felháborodások" és problémázások vannak, akkor itt komoly morális probléma van a szabályok betartásának AKARÁSA körül, úgyhogy jelen álláspontom szerint a jövőben nem kívánok egyetlen áthelyezést sem kommentálni. Aki átkerül, átkerül. A szabályok azért vannak, hogy be legyenek tartva.

Tudom, vaskalapos vagyok. ;)

Penya 06-21-2007 09:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104417)
Ne haragudjon meg senki, de ha az egyes áthelyezések körül ekkora "felháborodások" és problémázások vannak, akkor itt komoly morális probléma van a szabályok betartásának AKARÁSA körül

Ezt jól látod de az a kérdés h kinek a részéről is van morális probléma? A többségnek azzal van baja h ha öket átraktad a másik 56-ot miért nem? Épp a múltkor mondtak az X ben érdekes dolgokat. Quod licet Iovi, non licet bovi? A szabály az mindenkire vonatkozik, de amikor csak pár emberre alkalmazzák akk az talán jogosan háborítja fel az embert, nem?

Ati 06-21-2007 09:40

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 104439)
Ezt jól látod de az a kérdés h kinek a részéről is van morális probléma? A többségnek azzal van baja h ha öket átraktad a másik 56-ot miért nem? Épp a múltkor mondtak az X ben érdekes dolgokat. Quod licet Iovi, non licet bovi? A szabály az mindenkire vonatkozik, de amikor csak pár emberre alkalmazzák akk az talán jogosan háborítja fel az embert, nem?

Meglepően "érdekes" hozzáállás, hogy mindenki elfogadja a szabályokat, majd rengetegen felháborodnak, ha azokat alkalmazni merem.

Bevallom, hogy sok Hódítósban hatalmasat csalódtam tegnap este.

Nem gondoltam volna, hogy ennyien azt az oldalt képviselik -- különösen nyilvánosan --, hogy nehogy már a csalások szankcionálva legyenek.

Ez van. :)

Killer 06-21-2007 09:49

Ati!bérleted van a topikba??mert ha nincs ideje váltani egyet:DD

Ati 06-21-2007 09:51

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 104442)
Ati!bérleted van a topikba??mert ha nincs ideje váltani egyet:DD

Újra és újra előhozza valaki azokat a témákat, amik mondjuk már le vannak írva, de inkább nem olvas vissza, mert az biztos valami szabály, és mint ilyen, nem tartjuk be. ;)

Lassan betehetem időzítésre, mondjuk félóránként automatikusan megjelenjen, hogy "A szabályok betartása nem opcionális, hanem kötelező, ahogy azt regisztrációkor elfogadtad. Ha ezek után be van tartatva, akkor az nem hatalmas szemétség, amin fel kell háborodnod."

Deni 06-21-2007 10:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104443)
Lassan betehetem időzítésre, mondjuk félóránként automatikusan megjelenjen, hogy "A szabályok betartása nem opcionális, hanem kötelező, ahogy azt regisztrációkor elfogadtad. Ha ezek után be van tartatva, akkor az nem hatalmas szemétség, amin fel kell háborodnod."

Ati azon van mindenki felháborodva, hogy nem egyenlőe mértékben vannak a szabályok betartva.. mondom nekem nem az áthelyezéssel van a gondom, mert aki "bűnözik" az menjen anarchba, ez így van rendjén.. de akkor mindenki egyenlő elbírálásban részesüljön.. én elfogadtam, hogy betartom a szabályokat, de más is elfogadta.. ha én csalok anarchban a helyem, de ha más csal az is menjen anarchba, ne csak én.. de ezt már annyian elmondták előttem és Te továbbra is azt fújod, hogy az a problémánk, hogy áttetted őket anarchba.. pedig nem ez a gond.. és ezt Te is tudod nagyon jól sztem.. :)

Ati 06-21-2007 10:04

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 104446)
Ati azon van mindenki felháborodva, hogy nem egyenlőe mértékben vannak a szabályok betartva.. mondom nekem nem az áthelyezéssel van a gondom, mert aki "bűnözik" az menjen anarchba, ez így van rendjén.. de akkor mindenki egyenlő elbírálásban részesüljön.. én elfogadtam, hogy betartom a szabályokat, de más is elfogadta.. ha én csalok anarchban a helyem, de ha más csal az is menjen anarchba, ne csak én.. de ezt már annyian elmondták előttem és Te továbbra is azt fújod, hogy az a problémánk, hogy áttetted őket anarchba.. pedig nem ez a gond.. és ezt Te is tudod nagyon jól sztem.. :)

Deni... Ezentúl száguldjak nyugodtan 150-nel a városban, és ha a rendőr megállít, akkor háborodjak fel, hogy dehát Kis Pistike is száguldott, és nem lett semmi belőle? Ez ugye csak vicc?

Killer 06-21-2007 10:08

ez a Kis Pistike nagyon veszélyes csávó lehet mindig őt hozod elő!:D

Ati 06-21-2007 10:11

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 104448)
ez a Kis Pistike nagyon veszélyes csávó lehet mindig őt hozod elő!:D

És még mindig nem történt vele semmi. Ez nyilván feljogosít arra, hogy gyilkoljak, raboljak, gyorshajtsak, adócsaljak, átverjek másokat, felrobbantsak pár épületet, mert miért ne, és úgy összességében azt tegyek, amit csak akarok.

Végülis Bin Ladent se kapták el, akkor ezek szerint repülőket eltéríteni, és felhőkarcolókba belevezetni őket is szabad?

Kicsit nonszensz ez a hozzáállás.

Deni 06-21-2007 10:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104447)
Deni... Ezentúl száguldjak nyugodtan 150-nel a városban, és ha a rendőr megállít, akkor háborodjak fel, hogy dehát Kis Pistike is száguldott, és nem lett semmi belőle? Ez ugye csak vicc?

hogy ha a rendőrnek szólnak, hogy Kis Pistike is 150-nel száguld, akkor ne fordítsa el a fejét, hogy nem látja.. csak ennyi a kérés :)

Ati 06-21-2007 10:14

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 104451)
hogy ha a rendőrnek szólnak, hogy Kis Pistike is 150-nel száguld, akkor ne fordítsa el a fejét, hogy nem látja.. csak ennyi a kérés :)

Próbálj meg bemenni a rendőrségre, és szólni, hogy Kis Pistike 150-nel száguldozott, tegyenek valamit.

Valószínüleg hatalmasat fogsz csalódni, amikor ezek után nem rohannak elvenni Kis Pistike jogosítványát.

Xeper 06-21-2007 10:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104452)
Próbálj meg bemenni a rendőrségre, és szólni, hogy Kis Pistike 150-nel száguldozott, tegyenek valamit.

Valószínüleg hatalmasat fogsz csalódni, amikor ezek után nem rohannak elvenni Kis Pistike jogosítványát.

de ha bejelentem hogy K.P. kirabolta a házam, akor kijönnek ujjlenyomatokat keresni... és ha megtalálják a nyomatot a széfemen, akkor K.P. dutyiba kerül :)

Ati 06-21-2007 10:45

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 104453)
de ha bejelentem hogy K.P. kirabolta a házam, akor kijönnek ujjlenyomatokat keresni... és ha megtalálják a nyomatot a széfemen, akkor K.P. dutyiba kerül :)

Ha kirabolnak, akkor azzal konkrét károd keletkezik. Ez hasonlítható leginkább a jksz-bejelentőre. Ha ilyen összejátszás törtélnik ellened, azt tudod jelezni -- nem egy embert buktatott már meg ez a módszer.

A földleadással nem keletkezik konkrét károd, ezért hoztam ide példának a gyorshajtást. Jó esetben nem lesz attól neked rosszabb, hogy valaki gyorsan vezet a városban. Mint ilyen, egészen más elbírálás alá esik.

Tudom, már az is felmerült, hogy aki egynél több sereggel mer egyszerre támadni, az mindenki menjen szinten automatikusan anarchba. Remélem érzed, hogy ez nem így működik. Attól, hogy találsz egy adott esetben üres országot, akit meg mersz támadni, még nem szeged meg a szabályokat.

Sokkal rosszabb, ha ártatlanok kerülnek anarchba, mintha egy-két olyan eset nincs szankcionálva, ami másoknak kárt nem okoz, de mégis szabályellenes. Ezért ilyen esetben az ártatlanok védelme elsőbbséget élvez a nép által esetlegesen kívánt vérontással szemben. Még akkor is, ha ez nem jelent 100%-os garanciát egyik oldalra tekintetében sem.

Ettől függetlenül a szabályok betartása mindenki számára kötelező.

Arrakis 06-21-2007 10:50

Nem paranoia, elég tájékozott vagyok úgy gondolom kapcsolatok ismerése terén, csak azt számolgattam a teljes krónikák kapcsán, amik ránézésre megbeszéltek voltak, akiket ismerek, s tudom, hogy összejátszottak, akikről tudom, hogy ismerik egymást, s alapjáraton nem támadnák egymást, pláne nem 5*.
5. szinten volt pl 6 - 8 sorozatütés is, természetes, h nem mind jksz.
Elnézést, én fogalmaztam pontatlanul.

Ha x, és y csal, kerüljenek át, tiszta sor, csak az ABC többi betűje ne azért ne, mert ők kevésbé ismertek, vagy kevesebb figyelem van szentelve annak, mit csinálnak.

Örülök neki, ha aki csal megkapja a büntetését, csak azt nem igen látom át, hogy ha más ad le földet, akkor ők miért fogják megúszni?

Persze azt is megértem, hogy nem lehet mindenkit elkapni, amire próbáltam rámutatni, az az, hogy rendkívül kis % van szankcionálva, így a szabályok betartása nem következetes.

Sajnálom, ha félreérthető amit írok, ha ez az írás sem azt jelenti majd, aminek szánom, akkor nem írok többet, ígérem.

Ati 06-21-2007 10:57

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 104456)
Örülök neki, ha aki csal megkapja a büntetését, csak azt nem igen látom át, hogy ha más ad le földet, akkor ők miért fogják megúszni?

Értem, hogy mit mondasz, de ez erősen szomszéd tehene effektus.

Átkerültek, ennyi. Nem az elsők, és nem is az utolsók. Játszanak tovább anarchban, vagy visszajönnek normálba, vagy indítanak új országot, esetleg nem játszanak soha többet. Rengeteg lehetőség van.

Most ők kerültek át, máskor más került át, a jövőben megint másvalaki fog.

Ha betartod a szabályokat, akkor nem túl valószínű, hogy átkerülsz. Aki nem tartja be, ott ez az esély nyilván megnövekszik. Ez így a természetes.

Ma reggel is átkerült anarchba 36 darab ország, ugye nem fogunk nekik is külön témát nyitni?

Kutyuleee 06-21-2007 10:57

Amúgy ez a 4-5 sereges ütés dolog tény hogy nem mindig jksz, sőt van nagyon sok "szép" hiénázás is köztük.
Ati mi lenne, ha naponta egyszer végig bogarásznád az ilyen 4-5sereges ütéseket, azért sztem a legtöbb esetben kibukna ilyenkor a gyanús eset és azt jobban meglehet nézni, de szvsz átfutni ezeken nem lenne több fél óránál sztem 1 nap.

Arrakis 06-21-2007 10:59

Félreértés ne essék, a csalás elítélendő!
Éppen ezért indult ez a topic is, s azért kavart ennyi indulatot, mert sokan fontosnak érzik a szabályok betartását.
Ezek azonban legyenek valóban betartatva, magas %ban, vagy a csalási lehetőségek megszüntetve.
Ettől mindenki boldog lenne.
És egy bölcs vezetőnek, akinek a játékosok a fontosak úgy gondolom szintén jelentőséggel bír/fontos vmilyen megoldás.

Alba 06-21-2007 11:03

O alig gyoztem végigolvasni a sok irast.
Az hogy jksz eztek szerintem tök egyértelmű. aki talakozott tuvaluval a jatekban lathatta hogy 1 sereget is alig kuld ki nemhoyg 5 öt.

Az hogy sok a jksz miert pont ezt büntetjük egyszerű a válasz. Ez került napvilágra.Attol meg hogy egy nevesebb jatekos csal az ugyanolyan mintha egy frissen regelt csalt volna abbol a szempontbol hogy vétett a szabályok ellen.

Kutyuleee 06-21-2007 11:04

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 104459)
És egy bölcs vezetőnek, akinek a játékosok a fontosak úgy gondolom szintén jelentőséggel bír/fontos vmilyen megoldás.

a többi részével is egyetértek. De ugy gondolom azért nincs annyi áttétel emiatt, mert Ati csak azokat rakja át amiben megvan gyözödve hogy az volt, és úgy van vele hogy nem szenvedjen az aki szabályosan játszik azért hogy 1-1 csalót áttegyen velük anarchba. Lényegében igaza van, mert vagy tényleg komolyan ráfexik a témára és akkor biztos hogy ártatlanokat is átrak, vagy pedig csak a kirivó eseteket rakja át, de így nincsenek áldozatok. Igazából nem tudom mi a jobb a játék szempontjából.:(

Arrakis 06-21-2007 11:04

Nem a szomszéd tehenéről van szó, a szomszéd tehene ártatlanul kérődzött a kertben, s nem csinált semmi rosszat, max lelegelte a sóskát. :)

De csalások közt nem látok különbséget.
Mégegyszer hangsúlyoznám, a csalások szankcionálásának száma, aránya nagyon alacsony a tényleges előfordulásokhoz képest.

Kutyuleee 06-21-2007 11:06

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 104462)
Nem a szomszéd tehenéről van szó, a szomszéd tehene ártatlanul kérődzött a kertben, s nem csinált semmi rosszat, max lelegelte a sóskát. :)

De csalások közt nem látok különbséget.
Mégegyszer hangsúlyoznám, a csalások szankcionálásának száma, aránya nagyon alacsony a tényleges előfordulásokhoz képest.

Igen, ezért kéne sztem a megelőzésre fektetni a hangsúlyt (lsd az ötletek anno, és mostmár az én topicomban (a reklám helye:D)) Jobb ha le van szoritva a csalás lehetősége, minthogy büntessék folyamatosan

Ati 06-21-2007 11:07

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 104459)
Ettől mindenki boldog lenne.

Én a tegnapi nap folyamán -- legnagyobb megdöbbenésemre -- azt tapasztaltam, hogy az áthelyezés sokakban olyan indulatokat váltott ki, amik nem összeegyeztethetőek a Hódító játékszabályaival.

Sajnálom, ha emiatt a Hódító játékosszáma csökken, de ugyanakkor szívből örülök annak, hogy ilyen esetek kapcsán olyanokkal csökken, akik a szabályok betartását még véletlenül sem gondolták komolyan. Félreértés ne essék, nem az áthelyezett országokra gondolok.

Arrakis 06-21-2007 11:08

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 104460)
O alig gyoztem végigolvasni a sok irast.
Az hogy jksz eztek szerintem tök egyértelmű. aki talakozott tuvaluval a jatekban lathatta hogy 1 sereget is alig kuld ki nemhoyg 5 öt.

Az hogy sok a jksz miert pont ezt büntetjük egyszerű a válasz. Ez került napvilágra.Attol meg hogy egy nevesebb jatekos csal az ugyanolyan mintha egy frissen regelt csalt volna abbol a szempontbol hogy vétett a szabályok ellen.

Marci, könyörgöm, értsd már meg, hogy nem ezért kopott le már itt sokak ujjvége...
Ha csaltak kerüljenek át. Viszont kerüljenek át mások is, akik csalnak, ne példát statuáljunk velük, hogy ilyen is van.

Kutyuleee: talán több eset is akad, ami elég egyértelmű, vagy legalább annyira az, mint ez volt :)

richardka 06-21-2007 11:11

csak nagyon csöndben kérdezek valamit olvasgattam, de megakadt valamin a szemem.

ha én kimegyek mondjuk 20 körre 1000-1000 lovassal 5 hullámba, csak ugy előre , akkor én jksz-es vagyok?? csak mert megprobáltam??? vagy sikerül vagy sem. Ha sikerül örülök ha nem akkor mosolygok:) megjegyzem általában be szokott válni.

csak példa a táv lehet 15 kör is.

Vagy a másik haver a 4-ből kijön védelemből a pénz csurig van benn neki serege nincs mert szeret azzal játszani hogy utso pillanatokban feltölti magát. Messin jót röhög hogy 5 hullámba jönnek elvinni azt a kis pénzét:) milyet fog nézni a srác mikor koppan. Aztán elnézte a körváltást mind az 5 sereg beütött.
Akkor bizonyos értelembe ez is Jksz?? csak mert elnézte elbeszélte az időt??

Ezt a szándékos beütést nagyon nehéz ugymond tényekkel alátámasztani.

Én is szeretek szorakozni azzal, hogy csak utso pillanatokban töltöm fel magamat. Engem az ilyen szorakoztatt, bár tény 1x sikerült csak átütnie valakinek akkor is azért mert megszakadt a nettem.

nem védek senkit és nem támadok senkit. De a gondolatom ez. 2 esetett is leirtam, de irhatnák többet is.

Nem tudom miért kell mindig a legroszabbra gondolni. és pont

Kutyuleee 06-21-2007 11:12

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 104465)
Kutyuleee: talán több eset is akad, ami elég egyértelmű, vagy legalább annyira az, mint ez volt :)

Arra tudom, de azok általában nincsenek a középpontban...

Xeper 06-21-2007 11:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104455)
Ha kirabolnak, akkor azzal konkrét károd keletkezik. Ez hasonlítható leginkább a jksz-bejelentőre. Ha ilyen összejátszás törtélnik ellened, azt tudod jelezni -- nem egy embert buktatott már meg ez a módszer.

A földleadással nem keletkezik konkrét károd, ezért hoztam ide példának a gyorshajtást. Jó esetben nem lesz attól neked rosszabb, hogy valaki gyorsan vezet a városban. Mint ilyen, egészen más elbírálás alá esik.

Tudom, már az is felmerült, hogy aki egynél több sereggel mer egyszerre támadni, az mindenki menjen szinten automatikusan anarchba. Remélem érzed, hogy ez nem így működik. Attól, hogy találsz egy adott esetben üres országot, akit meg mersz támadni, még nem szeged meg a szabályokat.

Sokkal rosszabb, ha ártatlanok kerülnek anarchba, mintha egy-két olyan eset nincs szankcionálva, ami másoknak kárt nem okoz, de mégis szabályellenes. Ezért ilyen esetben az ártatlanok védelme elsőbbséget élvez a nép által esetlegesen kívánt vérontással szemben. Még akkor is, ha ez nem jelent 100%-os garanciát egyik oldalra tekintetében sem.

Ettől függetlenül a szabályok betartása mindenki számára kötelező.

Akkor nézd meg a doppingolókat/puskázókat -meg nem engedett segésdeszköz, kizárják őket a versenyről/vizsgáról... ha valaki mondja hogy xy doppinkgolt, akkor azt kivizsgálják. Ha találnak meg nem engedett szer nyomokat a szerveztében, akkor kizárják. Ahogyan tegnap rámondtad Tuvalura és Grabira hogy csaltak, ugyanúgy meg lehet nézni más gyanús eseteket is, ugyanakkora bizonyossággal tudod megmondani hogy csalás történt e vagy sem.

Alba 06-21-2007 11:24

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 104465)
Marci, könyörgöm, értsd már meg, hogy nem ezért kopott le már itt sokak ujjvége...
Ha csaltak kerüljenek át. Viszont kerüljenek át mások is, akik csalnak, ne példát statuáljunk velük, hogy ilyen is van.

Arra teljesen egyetértünk de nem az a megoldás hogy nyomozóiroda legyen a hod csapata. A megoldás szerintem a jksz lehetőségének és értelmének a vissza szorítása. Ami egy másik topicban téma is azt hiszem.

Arrakis 06-21-2007 11:28

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 104469)
Arra teljesen egyetértünk de nem az a megoldás hogy nyomozóiroda legyen a hod csapata. A megoldás szerintem a jksz lehetőségének és értelmének a vissza szorítása. Ami egy másik topicban téma is azt hiszem.

Szívből kívánom, érje el az a topic a célját.
Elég sokan szeretnék már, úgy gondolom.
Persze senki sem akar lemondani arról, amit így vagy úgy megszerzett, de talán ezen is át kéne lépni.

Arrakis 06-21-2007 11:35

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 104469)

Mióta ez a topic indult azt próbáltam meg sokféleképp megfogalmazni, s érzékeltetni, hogy mekkora szükség lenne ezzel kapcsolatos szabályozásra, ellehetetlenítésre. Remélem ez tisztán érezhető.

Kutyuleee 06-21-2007 11:41

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 104471)
Mióta ez a topic indult azt próbáltam meg sokféleképp megfogalmazni, s érzékeltetni, hogy mekkora szükség lenne ezzel kapcsolatos szabályozásra, ellehetetlenítésre. Remélem ez tisztán érezhető.

Számomra az volt. Remélem az események elgondolkodtattak még 1-2 embert, hogy megkell előzni a jksz-t. Olyan dolgokkal amik ellehetlenitik és olyan dolgokkal amik megszüntetik a jksz-t gerjesztő környezetet (irreális top orik sztem ilyenek...)

All times are GMT +1. The time now is 09:10.