Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   a 2006.11.29.-i módosításhoz a kis kék számok témája :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1098)

Steve 12-03-2006 13:30

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 49788)
Nem lehet, hogy az emberek, nyugodtabban mennének 1A-ba, ha ott nem kellene elérni, a top 30%-ot? Pl 3000kör, kötelező ottartózkodás, és ha megtetszik, akkor marad, ha nem, akkor meg lefordul? Így esetleg sűrűbb lehetne a mezőny is. Nem?

Ha csak ott kéne lenned nemis játszanál vele csak hagynád szétesni. /nem te konkrétan, hanem általánosítva sokan:) /. Ennek meg miértelme? semmi motiváció.

Synkel 12-03-2006 13:32

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 49788)
Nem lehet, hogy az emberek, nyugodtabban mennének 1A-ba, ha ott nem kellene elérni, a top 30%-ot? Pl 3000kör, kötelező ottartózkodás, és ha megtetszik, akkor marad, ha nem, akkor meg lefordul? Így esetleg sűrűbb lehetne a mezőny is. Nem?

Eddig ez a legrosszabb ötlet amit hallottam

Kubbi 12-03-2006 13:32

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 49790)
Ha csak ott kéne lenned nemis játszanál vele csak hagynád szétesni. /nem te konkrétan, hanem általánosítva sokan:) /. Ennek meg miértelme? semmi motiváció.

De amit kivettam, abból én arra következtetek, hogy sok ember, felviszi a top 30-ba az országát, hogy a többivel tudjon forogni...
Ez sem az igazi azért.

Kubbi 12-03-2006 13:33

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 49791)
Eddig ez a legrosszabb ötlet amit hallottam

Az nem baj.. :)

Cassandra 12-03-2006 13:34

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 49792)
De amit kivettam, abból én arra következtetek, hogy sok ember, felviszi a top 30-ba az országát, hogy a többivel tudjon forogni...
Ez sem az igazi azért.

Na azért ott valamit tenni is kell, hogy ott is maradjon.
Egy szóval nem mondta senki, hogy nem. Tényleg nem jó ötlet.

Steve 12-03-2006 13:52

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 49792)
Ez sem az igazi azért.

Hát azért sokan akarnak a top30ba menni szal nehéz ott is tartani. Manapság ha egnézed mennyi a fenti klánütés + hány tf ork meg gnóm garázdálkodik, akkor respect annak aki fennmarad:)

Non Omnis Moriar 12-03-2006 14:07

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 49799)
Hát azért sokan akarnak a top30ba menni szal nehéz ott is tartani. Manapság ha egnézed mennyi a fenti klánütés + hány tf ork meg gnóm garázdálkodik, akkor respect annak aki fennmarad:)

Jó de mi a francnak kell nekem egy púp a hátamra hogy ott agonizáljak az A-ban egy akármilyen orival? Azért hogy valami másnak meglegyen a játékélménye? Én nem akarok ott orit, mert aktívan se passzívan se kivánok ott jelen lenni, a többi csoportban akarok forogni.

NorB 12-03-2006 14:12

tess, javaslat:
1. Ha vki A-ból fordul, úgy a 2-4 kékszámok Top30, a 5-6 Top20, a 7-8 Top10, a 9 és feletti Top5%.
2. Ha B-ből fordul, akkor teljesítenie kell a B-ben a mostanit, és kell legyen az A-ban a B-nek megfelelő. (Tehát kis nyolcassal: az A-ban egy akármilyen ori Top10, és a B-ben a forduló ori Top1%)
3. A B-ből fordulhat az A kihagyásával is, de akkor duplán körbe kell mennie és csak akkor kap kék számot.

Steve 12-03-2006 14:18

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 49802)
Jó de mi a francnak kell nekem egy púp a hátamra hogy ott agonizáljak az A-ban egy akármilyen orival? Azért hogy valami másnak meglegyen a játékélménye? Én nem akarok ott orit, mert aktívan se passzívan se kivánok ott jelen lenni, a többi csoportban akarok forogni.

Az A a játék része, a célja a blabla... játszhatsz mindenütt máshol de a kis kék szám szerintem védjegy arra hogy te már az Aban is alkottál;)

Steve 12-03-2006 14:19

Esetleg az még kis könnyítés hogy ha vki Bből fordul akkor Aban eggyel kisebb szintet kelljen elérnie.

Deni 12-03-2006 14:24

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 49809)
tess, javaslat:
1. Ha vki A-ból fordul, úgy a 2-4 kékszámok Top30, a 5-6 Top20, a 7-8 Top10, a 9 és feletti Top5%.
2. Ha B-ből fordul, akkor teljesítenie kell a B-ben a mostanit, és kell legyen az A-ban a B-nek megfelelő. (Tehát kis nyolcassal: az A-ban egy akármilyen ori Top10, és a B-ben a forduló ori Top1%)

módosítanék rajta annyit, hogy ne legyen különböző kék számhoz azonos top%.. valami ilyesmi % sztem elképzelhető:

(2) top30%
(3) top26%
(4) top22%
(5) top18%
(6) top14%
(7) top10%
(8) top6%
(9)-(9+) top3%

a 3. ponttal továbbra sem sikerült megbarátkoznom..

Synkel 12-03-2006 14:33

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 49824)
módosítanék rajta annyit, hogy ne legyen különböző kék számhoz azonos top%.. valami ilyesmi % sztem elképzelhető:

(2) top30%
(3) top26%
(4) top22%
(5) top18%
(6) top14%
(7) top10%
(8) top6%
(9)-(9+) top3%

Ezt elfogadom, de a 3-dik pontját NorB javaslatának semmiképp.

Arrakis 12-03-2006 16:31

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 49843)
Ezt elfogadom, de a 3-dik pontját NorB javaslatának semmiképp.

Detto. Első 2 pont, NorBtól, s a Deni értékei, azt elfogadom, ha szavazásra kerül.

Artúr 12-03-2006 16:57

Hazudnék ha azt mondanám elolvastam mind a 700+ beírást de kb az érdemi 150-200-at igen. :D

Ezek alapján a szavazás 2. verzióját támogatom, bár az első ellen sincs kifogásom.

A jelenlegi rendszerrel az a gond, hogy pl a 6.-7. személyiség megszerzéséért az A csopiban már olyan követelményeket támaszt a rendszer ami irreális ahoz a plusszhoz képest amit a 6.-7. személyiség hozzá tud adni egy ori értékéhez.
Márpedig lényeges lenne az arányosság ezen a téren is...:cool:

Deni 12-03-2006 17:00

Ati, hozzád lenne annyi kérdésem, hogy az lesz, amit itt megszavaz a nép, vagy továbbra is megbeszélés tárgyát képezi ez a kiskékes mizéria és a szavazás maximum irányadó?

Ati 12-03-2006 17:02

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 49992)
Ati, hozzád lenne annyi kérdésem, hogy az lesz, amit itt megszavaz a nép, vagy továbbra is megbeszélés tárgyát képezi ez a kiskékes mizéria és a szavazás maximum irányadó?

A szavazás mindig csak maximum irányadó.

Deni 12-03-2006 17:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 49994)
A szavazás mindig csak maximum irányadó.

ok, köszi :)

monro 12-03-2006 18:01

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 49809)
tess, javaslat:
3. A B-ből fordulhat az A kihagyásával is, de akkor duplán körbe kell mennie és csak akkor kap kék számot.

Ha jól értem a javaslat 2 db táblát állít fel a fordulási limitekre?
A B-ben maradna a mai tábla az A-ban meg az 1-es pontban vázolt számok?

Ha igen akkor sztem egy egységes táblázat jobb lenne. Ha az A-val van a gond akkor igazítsuk ahhoz.

Deni 12-03-2006 18:10

Igen, valóban két táblás az új javaslat.

Ha egységesíteni szeretnénk, akkor is szerintem az általam írt %-ok megállják a helyüket akár minden csoportban. Nagyjából ezzel ki lenne küszöbölve, az alsóbb csoportokban topban üldögélő, onnan lejönni nem akaró gigászi orik miatt szenvedő kis kékek problémája. Illetve a kis létszámú csopikból fordulni kívánó, kék számért küzdőkkel szemben is reális elvárásokat állítunk fel.

És a top 3%-ot szerintem 1/A-ban sem lehetetlen elérni.

Persze ha van valakinek jobb ötelet, szívesen veszem :)

monro 12-03-2006 18:30

Quote:

(2) top30%
(3) top26%
(4) top22%
(5) top18%
(6) top14%
(7) top10%
(8) top6%
(9)-(9+) top3%

Nézzük ez meg az 1A-ra, mert úgy tűnik attól fél mindenki a legjobban.

(2) top30% 180. hely kb. 3400 heki (mondjuk ez elsőre rendben van->1000 heki a fellépéstől számítva)
(3) top26% 156. hely kb. 3760 heki (a kiskék 2-eshez képest 360 hekivel több... itt ezt már picit keveslem)
(4) top22% 132. hely kb. 4210 heki (a kiskék 3-ashoz képest 450 hekivel több... aki már 4x körbement annak ez eredmény?)
(5) top18% 108. hely kb. 4850 heki (a kiskék 4-eshez képest 640 hekivel több... ezt itt már nagyon karcsúnak tartom)
(6) top14% 84. hely kb. 5440 heki (a kiskék 5-öshöz képest 590 hekivel több... tényleg ennyit ér csak a kékszámocska?)
(7) top10% 60. hely kb. 7350 heki (a kiskék 6-oshoz képest 1910 hekivel több... ezt a hekiszámot 2-5 nap alatt elérné pár ember a fellépési állapotból ha van 3 milliárd tartaléka!)
(8) top6% 36. hely kb. 9130 heki (a kiskék 7-eshez képest 1780 hekivel több... Ehhez kb 6-10 nap kellene és a 3 milliárd)
(9)-(9+) top3% 18. hely kb.16000 heki (a kiskék 8-ashoz képest 7130 hekivel több... Ha azt vesszük, hogy honnan indult el akkor jónak tűnik, de ha azt, hogy mennyi van még hátra a top1-4 helyig akkor kevés attól akit már jutalmazni sem lehet plussz személyiséggel )

lacqa 12-03-2006 18:32

Quote:

(2) top30%
(3) top26%
(4) top22%
(5) top18%
(6) top14%
(7) top10%
(8) top6%
(9)-(9+) top3%

lehet hogy félreértek valamit, de szerintem ez a szavazásban szereplő 4. módosítása azonos százalékokra B-ből és A-ból való forduláshoz az A-s ori számára. ha ez így van, akkor - ahogy már azt írtam is pár száz hsz-szel ezelőtt - támogatom. sőt nekem akár NorB teljes javaslata is elfogadható - mint azt szintén írtam már...

Xeper 12-03-2006 18:32

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 50014)

Ha egységesíteni szeretnénk, akkor is szerintem az általam írt %-ok megállják a helyüket akár minden csoportban. Nagyjából ezzel ki lenne küszöbölve, az alsóbb csoportokban topban üldögélő, onnan lejönni nem akaró gigászi orik miatt szenvedő kis kékek problémája. Illetve a kis létszámú csopikból fordulni kívánó, kék számért küzdőkkel szemben is reális elvárásokat állítunk fel.

Kb 200 hsz-sal korábban én is hasonlót javasoltam (úgy látszik a feledés homályába veszett :) ), úgyhogy támogatom :)

lacqa 12-03-2006 18:34

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 50021)
Kb 200 hsz-sal korábban én is hasonlót javasoltam (úgy látszik a feledés homályába veszett :) ), úgyhogy támogatom :)

úgy látszik ebben a topicban mindenki annyira el van foglalva a saját (rög?)eszméi hajtogatásával, hogy 3szor kell leírni valamit hogy feltűnjön :)

Deni 12-03-2006 18:36

Monro, az igazat megvallva nem néztem meg a %-okat hekire lebontva, bevallom. Lehet rajtuk csiszolni akkor még, így hekihez viszonyítva. Alsóbb %-oknál mondjuk a mezőny sűrűsége miatt olyan kicsi a változás. Lehet, hogy ott nem 4%-onként kellene akkor váltani a szükséges top%-okat, hanem nagyobb léptékben és a végső %-oknál szűkíteni az elvárt top%-ok közötti különbséget, a ritkásabb mezőnyre való tekintettel.

Deni 12-03-2006 18:38

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 50021)

Megmondom őszintén, hogy akkor szerintem még küzdöttem az 1/A-t kihagyni kívánó kiskékekkel és előfordulhat, hogy átsiklottam a hozzászólásod felett :rolleyes:

Xeper 12-03-2006 18:43

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 50025)
Megmondom őszintén, hogy akkor szerintem még küzdöttem az 1/A-t kihagyni kívánó kiskékekkel és előfordulhat, hogy átsiklottam a hozzászólásod felett :rolleyes:

Benne volt hogy lehessen akár Bből fordulni, de cserébe csak 2 fordulásonkánt kapna személyiséget.... kikeresem :)

monro 12-03-2006 18:44

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 50024)
Monro, az igazat megvallva nem néztem meg a %-okat hekire lebontva, bevallom. Lehet rajtuk csiszolni akkor még, így hekihez viszonyítva. Alsóbb %-oknál mondjuk a mezőny sűrűsége miatt olyan kicsi a változás. Lehet, hogy ott nem 4%-onként kellene akkor váltani a szükséges top%-okat, hanem nagyobb léptékben és a végső %-oknál szűkíteni az elvárt top%-ok közötti különbséget, a ritkásabb mezőnyre való tekintettel.

Lehethogy igazad van megint és csak a jelenlegi állapot (pontlista tagoltság) miatt torzak a számok. A javaslat maga jó, de én azoktól akik már annyiszor végigjárták az utat, hogy nem lehet őket új személyiséggel sem megdobni elvárnám a top1%-ot mindenképpen, sőt azt is mérlegelném engedjük e tovább forogni?

Deni 12-03-2006 18:44

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 50027)
Benne volt hogy lehessen akár Bből fordulni, de cserébe csak 2 fordulásonkánt kapna személyiséget.... kikeresem :)

Részemről nem támogatom, hogy 1/A-t ki lehessen hagyni, még akkor sem, ha cserébe csak 2 fordulásonként kapna személyiséget.

Xeper 12-03-2006 18:46

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 49514)
Úgy látom hogy senki nem enged az álláspontjából.
A felelgetések helyett inkább összefoglalom a gondolataimat a fordulási feltételekkel kapcsolatban:

B-ből A kikerülésével is lehessen fordulni, de így csak 2 fordulásonként járna a kék szám növelése.
Ha van A-ban is országa, és a B-ből szeretne fordulni, akkor mindkét országgal teljesíteni kelljen a B-s ország megfelelő top%-ait.
A-ból a fordulás tiszta sor, teljesítse a megfelelő top%-okat.
Top %-ok:
2. személyiségért top 30%
3. személyiségért top 25%
4. személyiségért top 20%
5. személyiségért top 15%
6. személyiségért top 12%
7. személyiségért top 9%
8. személyiségért top 7%
9. személyiségért top 5%

A megfelelő személyiségszámról lemondva kisebb követelménnyel is lehet haladni.

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 49519)
Sokan a személyiségek miatt csinálják, tehát az elszántabbak így is fellépnének. Akinek öszeszűkül a szeme ha egy A betűt lát, az forduljon le előtte, így azonban csak fele annyi személyiséget kapna -ami azért eléggé elgondolkodtató.
Bár felőlem akár maradhat is kötelező az A, nekem is az a szimpatikusabb ;)

Kb ezeket írtam tegnap

Deni 12-03-2006 18:49

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 50031)
Kb ezeket írtam tegnap

Hjah ezek felett nem siklottam át :D

Magával a %-os dologgal csak annyi volt a bajom, hogy a vége felé elvárt top%-okat keveseltem, de az alapelgondolás tetszett. Az 1/A kihagyása ellen pedig azóta küzdök amióta megnyílt ez a topic.

NorB 12-03-2006 18:59

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 50014)

amennyiben ez ráadásul minden csopira vonatkozna, nyilván sokaknak tetszene...ez kétségtelen
az a 3% (16000 heki) az kicsit azért talán erős :)

Deni 12-03-2006 19:04

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 50038)
amennyiben ez ráadásul minden csopira vonatkozna, nyilván sokaknak tetszene...ez kétségtelen
az a 3% (16000 heki) az kicsit azért talán erős :)

Ezzel az a bajom, hogy a top5%-ot pedig nagyon keveslem. Én állok 10.325 hektárral a top4.5%-on. Ez az a hely amit, minden nehézség nélkül el lehet érni. A környékemen is olyan orik vannak, amik nem gazdag klánnal dicsekedhetnek, mégis eljutottak idáig.
Szerintem aki már ennyiszer végigjárta a hódítót, azzal szemben reális elvárás lehet a top3% :)

NorB 12-03-2006 19:10

monro, ne felejtsd el, általános %-okat fogalmaztok, a pillanatnyi helyzet nem túl érdekes, a 3% most 16000, lehet holnap sokkal több is, kevesebb is

Deni 12-03-2006 19:18

Mondjuk ebben most NorBnak kell igazat adjak. A most meghatározott %-ok, valószínűleg fél év - 1év múlva már más hektárszámot fognak jelenteni. Tehát nem biztos, hogy azt figyelembe kellene vennünk, hogy pillanatnyilag melyik % milyen hektárszámot takar.
Ezen elgondolás alapján, amit írtam az teljesíthető.
Amit Xepi, az meg depláne :D de az Ő %-ait akkor is keveslem :rolleyes:

Xeper 12-03-2006 19:20

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 50048)
Ezen elgondolás alapján, amit írtam az teljesíthető.
Amit Xepi, az meg depláne :D de az Ő %-ait akkor is keveslem :rolleyes:

Na igen, az egy kompromisszumos javaslatocska volt :D

Viz 12-03-2006 19:22

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 49402)
Helyes, tamogatom. Ellenben nem lehetne vhogy hangsulyosan venni a szavazatokat? Ugyanis nem mindegy, hogy mondjuk egy monro, xepi, fegya, te, vagy ilyesmi-kaliberu mire szavaz, vagy pedig csak jon egy ember aki 2 honapja jatszik, aztan szavaz vmire..... En attol tartok, hogy a tobbseg dontese nem fetetlen a legjobb dontes mindig.....

Már bocs, de szerintem te kicsit félresiklottál.
A játék nem Rólad szól, hanem midenkiről akit regisztrált. És akármilyen fájó is el kell fogadnil hogy kezdők midnig többen lesznek mitn profik, és mégis figyelembe kell őket venni. Ennyi erővel a politikusok szavazata 1000et érhetne a szavazáson? Ne viccelj már? És mégis milyen alapon? Mert jobban ismerik az ország helyzetet?
eh.

Remedy 12-03-2006 19:25

Quote:

Originally Posted by Hammi (Post 50050)
Már bocs, de szerintem te kicsit félresiklottál.
A játék nem Rólad szól, hanem midenkiről akit regisztrált. És akármilyen fájó is el kell fogadnil hogy kezdők midnig többen lesznek mitn profik, és mégis figyelembe kell őket venni. Ennyi erővel a politikusok szavazata 1000et érhetne a szavazáson? Ne viccelj már? És mégis milyen alapon? Mert jobban ismerik az ország helyzetet?
eh.

Egy szot nem szoltam magamrol. Es mivel nem a szavazassal dol el, hanem az csak iranyado, igy mar okafogyott is ez a postom....

Deni 12-03-2006 19:29

Mondjuk ha szavazással dőlne is el, szerintem mindenkitől elvárható lenne a választásának megindoklása észérvekkel (nem az utálom az 1/A-t, ezek a feltételek teljesíthetetlenek és hasonló). Nem csak előkerülni a semmiből és rányomni valamelyik válaszra. A szavazók kb 90%-a egy mukkot nem írt ebbe a topicba..

Viz 12-03-2006 19:34

Jó, gondolom az ilyesmi kaliberűbe magad is belegondoltad, de nekem alapvetően az elmélettel van gondom, veled az ég világon semmi:)
Az tény hogy okafogyott, csak nekem azért megakadt rajta a szemem:)

Pancser Pancsa 12-03-2006 19:34

sziatok
en szavaztam es most hozza is szolok!
az uj szabalyokat nem szavazatok alapjan hoztak letre?

All times are GMT +1. The time now is 20:20.