Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2443)

Ati 03-17-2008 16:33

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 165680)
Ha valaki szintlépéskor földterületet ad le, akkor a leadott földterületre jutó kedvezménye az megmarad, vagy azt arányosan elveszíti? Vagy ha odáig fedezett, akkor a maluszát arányosan csökkenti a leadott földterületre jutó résszel?

A józan ész azt diktálja, hogy ilyenkor a kedvezmény megmaradjon.

Synkel 03-17-2008 17:10

Most lehet hülyeséget kérdezek, de nem lenne egyszerűbb, ha a fedezési arányhoz hasonlóan ez is nullázódna szintlépéskor? Csak mert elképzelem a súgót, hogy fog ez kinézni... és nem irigylem azokat akik nem vettek részt az egész megbeszélésben, és még csak nem is matematikusok.

Ati 03-17-2008 17:16

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 165682)
Most lehet hülyeséget kérdezek, de nem lenne egyszerűbb, ha a fedezési arányhoz hasonlóan ez is nullázódna szintlépéskor? Csak mert elképzelem a súgót, hogy fog ez kinézni... és nem irigylem azokat akik nem vettek részt az egész megbeszélésben, és még csak nem is matematikusok.

Szerintem elég egyszerűre sikerült, sőt a mostani képlet még egyszerüsítve is van.

A szintlépéskori nullázás az gyakorlatilag azt jelentené, hogy a kedvezmény az alsó 4 csoportban nem gyűjthető, hiszen 3000 hektárig úgyse megy fel, tehát kihasználni nem fogja, fellépéskor pedig nullázódik.

Szerintem ha valaki végigüti az alsó 3 szintet, akkor ne vesszen el neki ez a lehetősége.

Paliking 03-17-2008 17:30

Nekem tetszik a rendszer meg az elv, de a fedezéshez szükséges katimennyiséget kicsit sokallom. Azt számoltam, hogy még ezzel is nem kedvezményesen egy kb. 8700 hekis orinak kb. 1250 katona/heki a fedezési igénye. Egy fullos fedezéshez ~1,1 millió katona, ami kb. 83 nap termelése, vagyis majdnem 3 hónapot kell termelni egy teljes fedezéshez. Szerintem ezzel még mindig elég macerás áthidalni a 300k pont feletti távolságokat.

Módosítás: Bár ha a kedvezmény mértéke 50% körül van, akkor elfogadható ez is.

Valezius 03-17-2008 17:49

Az elhangzott 19oldalhoz nem tudok mit hozzátenni.

De az 5. szinttől halmozható kedvezmény tetszik új színt vinne a játékba. Mármint azoknak, akik A-ban akarnak majd játszani.

-Fegya- 03-17-2008 20:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165679)
3. Vegyes. Nulláról ugyan nem indul, de csak az utolsó szint akciói fognak egyelőre beszámítani induláskor; csak a módosítás bevezetése utántól lesz szintenként továbbvihető. Ez alapvetően biztosítja azt, hogy az 1/A topjában levő mostani országok nem rendelkeznek kedvezménnyel, de az oda már egy ideje felkerülni próbáló, és ezért csatázó országok igen. Így ők mégkönnyebben fognak tudni felfele haladni, már a módosítás bevezetésének napjától.

... e szerint a terv szerint legalábbis. :)

Az utolsó szint akciói mióta vannak nyilvántartva? A fedezési hányad számolásától?

Ati 03-17-2008 20:32

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 165704)
Az utolsó szint akciói mióta vannak nyilvántartva? A fedezési hányad számolásától?

Igen, onnan.

-Fegya- 03-17-2008 21:20

A halmozódó kedvezmény nekem tetszik. Egy 12200 hektáros ország, ha csak ütéssel szerezte a földjét, 3000 hektárt fedezhet fel kedvezményesen. Evvel és a felfedezési ráta eltörlésével a nagy szakadékok átfedezhetőek.
Aki pedig 12000 hektár körül van és nincs kedvezménye, az majd ütheti a feltörekvőket.

Princ 03-18-2008 11:58

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 165710)
Egy 12200 hektáros ország, ha csak ütéssel szerezte a földjét, 3000 hektárt fedezhet fel kedvezményesen.

Feltéve h a szövetségek a földszerzésből való részesedésük szerint osztoznak majd a kedvezményen az alsó szinteken is. Illetve ebbe a 3k földbe a max heki fölötti ütés sincs beleszámolva. (Paliking után mondva.) Tehát határ a csillagos ég. :p

Valezius 03-18-2008 12:09

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 165758)
Feltéve h a szövetségek a földszerzésből való részesedésük szerint osztoznak majd a kedvezményen az alsó szinteken is. Illetve ebbe a 3k földbe a max heki fölötti ütés sincs beleszámolva. (Paliking után mondva.) Tehát határ a csillagos ég. :p

Ez a szövetséges osztozás jó kérdés.
Szerintem csak úgy van értelme, hogyha A ember foglal 100hekit, és ebből x-et kap ő, akkor x/4 lesz a kedvezmény.
A szövetségesei pedig az ajándék föld után nem kapnak kedvezményt. (Mert miért is járna mondjuk egy varisnak, aki 0katonát adott az ütéshez?)
Másrészt meg igazságtalan, hogy 3x/4 kedvezmény eltűnik a rendszerből. Még akár kicsit jobban megérhetné mfként felmenni az A-ba.

A max heki fölötti beleszámolást én mindenképp hasznosnak tartanám, mivel ez egy taktikai elem lenne, miél magasabbra felmenni minden szinten, hogy A-ra jó sok kedvezmény gyűljön össze.

All times are GMT +1. The time now is 12:54.