Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Elf hibajavítás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1722)

-Fegya- 04-24-2007 21:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 90279)

Erre csak azt mondtam, hogy ha valaki fel akarja eleveníteni azt a témát, akkor hajrá, mostanság ideális. Eddig senki nem gondolta komolyan a felélesztést. :)

Én teljes komolysággal vetettem fel itt: http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1312

Ati 04-24-2007 21:22

Quote:

Originally Posted by hapi-hapi (Post 90286)
De itt mi a hasonlat szerint már megvásároltuk a terméket/használjuk és szerintem annak senki nem örülne... és persze nemis hagyják... hogy a műszaki leírásban tévesztenek el egy 0-t, mégha bizonyítottan nemis használtuk ki eme tulajdonságát bármilyen formában.

Ha már műszaki leírásoknál tartunk, akkor az is oda van ilyenkor írva, hogy fenntartja a jogot, hogy az adott specifikációtól bármikor, minden értesítés nélkül eltérjen.

Goldy 04-24-2007 21:22

Quote:

Originally Posted by pea (Post 90283)
Ati, mondani még senki nem mondta, hogy tudja. Annál többen, hogy nem tudták.
Goldy, te is tudod, hogyha egy elfet be akar verni egy ork, akkor beveri. Mert a védőértéket éjjel nappal fent kell tartani. Ezzel szemben a támadóértéket nagy ráfordításokkal lehet a támadás erejéig felvinni az egekbe. Ahhoz hogy a védőértéket fenttartsd folyamatosan több semleges épület kell, mint ahhoz hogy egy támadás erejéig megemeld a támadóértéket. Ezért ha eleve egyenlők az esélyek, akkor a támadó orinak elég 1 % megnövelni a támadás idejére a támadóértéket, ami igazán gyerekség. Remélem nem vagyok túl homályos. Nem akarok konkrétumokat mondani, nehogy évtizedes trükkök titkok kiderüljenek.

Az elf katmorálja eleve 85%-hoz tart 75% helyett
még a 30-30 felállással is simán fentartja a katmoráját, ráadásul a torony mégcsak nem is eszik...

pea 04-24-2007 21:23

Eddig legalább azoktól nyugtuk volt az elfeknek, akik azt hitték, hogy 30%. Egyértelmű gyengítés a 20% kihirdetése.

Eh teljesen mindegy. Én eddigi fajaimból 50-45-5 százalékban óriás ork elf voltam, és én hülye beszélek az orkok ellen.

Végülis mindegy változások mindig is voltak lesznek, és eddig még élvezhető volt ez a játék. Vagy így vagy úgy. Ezután sem lesz másképp. Mikor lesz a lezárás?

Ati 04-24-2007 21:24

Quote:

Originally Posted by pea (Post 90291)
Mikor lesz a lezárás?

Egy napot legalább hagyjunk az érveknek. :) Semmi ok nincs, ami miatt most SOS kéne ezügyben bármelyik irányba lépni.

Artúr 04-24-2007 21:25

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 90281)
meg lennék lepve ha nem így lenne. más kérdés, hogy ez jó-e?
(én továbbra is adnék valamilyen méltányos egyszeri kompenzációt a jelenlegi elfeknek a 20% megmaradása esetén. pl. fajváltás újraindulás nélkül kezdeti védelemmel, vagy valamilyen anyagi jellegű támogatás átépítéshez... találjon ki jót akit érint)

Ez tovább bonyolítaná a dolgot. Valakik mindenképp meg lennének rövidítve.

Mivel a játékosok kb. 99.9%-a +30% véderővel számolt ezért a 20%-os verzió relatív gyengítés lenne, mivel az a +30% egy komoly virtuális/pszichológiai védelmet is jelent.

hapi-hapi 04-24-2007 21:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 90289)
Ha már műszaki leírásoknál tartunk, akkor az is oda van ilyenkor írva, hogy fenntartja a jogot, hogy az adott specifikációtól bármikor, minden értesítés nélkül eltérjen.

A hirdetésben le van írva, de megvétel utáni leírásban(hivatalos) már nem lehet ilyen hiba és oda már ezt nemis írhatja le, ha jól emlékszem.
Nem mintha ez számítana valamit... ha újítani akartok, úgyis megteszitek, hisz itt a remek alkalom.

Bogár 04-24-2007 21:42

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 90274)
És ha megnő a számuk ez miért baj?
még így is igen beton azaz elf...

többen is írták ezt, tehát nem csak Goldynak válaszolok ezzel. :)

már az is elég, hogy napi 20 heki fedezéssel 1500 hekiről 100-110 napba kerül feljutni a topba. ha még az orkok megfűszerezik egy-egy foglalással, akkor elég drasztikusan fog csökkenni az ambíció... a napi 20 hekivel meg nagyon túloztam. ha 0 vagyonnal lépik fel vki, akkor 150-200 nap. feltéve, ha egy alkalommal sem ütik be, és ha nem szívatják komolyabban. ez is egy játékstílus, és szerintem az egyetlen játékmód, amivel nem kell álmodban is aggódnod amiatt, hogy na most vajon mi lesz.. igen, tudom, ez a hódító nevű játék, hogy is képzelem, hogy fedezéssel akarok boldogulni. de megszállott játékosok között csak megszállottként tudsz boldogulni, ha nem a bebetonozott játékstílust választod. lennebb teljesen más a helyzet, mivel nincs ilyen sok fanatikus játékos 1 helyen.

a kisebb védelem (vagyis a 20%-os jelenlegi védelem) nehezítené a feljutást és a topban való bentmaradást...

az A-ban tulajdonképpen a klánraki kompenzálja az ork támadóereje és az elf védőereje közötti különbséget. míg az elfek általában tartanak tanyákat, addig az orkok nagyon keveset, vagy egyáltalán nem tartanak, és a rakiból kajálnak.

monro 04-24-2007 21:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 90003)
Ami eddig kb 3-4 embernek tűnt fel, hogy nem annyi, így azt hiszem, hogy igen kevesen vannak azok, akik erre a 10% különbségre hagyatkoznak.

Sziasztok!

Pont ez a dolog az ami elgondolkodtat... Nagyon sokat játszottam már a hóddal és elfekkel is mégis mindig jól működött a "számolókám" pedig nemegy "necces" menet is volt benne. Fogalmam sincs, hogy mikor került be a 30% helyett 20% a progiba, de nekem ennek a topicnak ellenére is fenntartásaim vannak a dologgal kapcsolatban.

Mindenesetre ha mégis tényleg 20% jelenleg az elfek faji bónusza hadseregnél védelemre akkor sztem ezt nem kell tovább erősíteni hanem a súgót kell átírni. De nekem továbbra is erős kétségeim vannak affelől, hogy a védőerőbónusz "csak" 20% lenne. (bár való igaz, hogy mostanság elég "lustán" játszottam)

Goldy 04-24-2007 21:47

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 90295)
többen is írták ezt, tehát nem csak Goldynak válaszolok ezzel. :)

már az is elég, hogy napi 20 heki fedezéssel 1500 hekiről 100-110 napba kerül feljutni a topba. ha még az orkok megfűszerezik egy-egy foglalással, akkor elég drasztikusan fog csökkenni az ambíció... a napi 20 hekivel meg nagyon túloztam. ha 0 vagyonnal lépik fel vki, akkor 150-200 nap. feltéve, ha egy alkalommal sem ütik be, és ha nem szívatják komolyabban. ez is egy játékstílus, és szerintem az egyetlen játékmód, amivel nem kell álmodban is aggódnod amiatt, hogy na most vajon mi lesz.. igen, tudom, ez a hódító nevű játék, hogy is képzelem, hogy fedezéssel akarok boldogulni. de megszállott játékosok között csak megszállottként tudsz boldogulni, ha nem a bebetonozott játékstílust választod. lennebb teljesen más a helyzet, mivel nincs ilyen sok fanatikus játékos 1 helyen.

a kisebb védelem (vagyis a 20%-os jelenlegi védelem) nehezítené a feljutást és a topban való bentmaradást...

az A-ban tulajdonképpen a klánraki kompenzálja az ork támadóereje és az elf védőereje közötti különbséget. míg az elfek általában tartanak tanyákat, addig az orkok nagyon keveset, vagy egyáltalán nem tartanak, és a rakiból kajálnak.

van tanyás ork is, nem mindenki jut be olyan klánba ami el tudja tartani tanyfreeként, a markotányt feltenni meg elég luxus a készültség esés miatt...

ezzel szembe találkoztam már nem egy tanyafree elfel...

továbbra sincs azzal bajom hogy legyen egy bunker faj de kapjon mellé rendes maluszt hogy ne szivathassa szétsésig azt aki nem bunkerként felfedezve akar fordulni.

All times are GMT +1. The time now is 14:25.