![]() |
soxor a nyersi dragabb a fegyonal. de hiaba dragabb eppen vmivel a fegya, mikor abbol 1/3 annyit termel 1 epulet. raadasul a banyateki a kovacsokat nem noszogatja, a nyersitermelest azonban igen. ugyhogy a fegyot mindig el kell kb. 3-mal, vagy 4-gyel es ugy kell osszehasonlitani az arakat. persze ezzel nem azt akarom mondani,hogy a torp ne termeljen fegyot.
|
Quote:
|
Igen nyilvan.De ha törpével leszel akkor legyél olyan amiben erős szerintem.
Mivel sok a raktárhelye sokkal jobban lehet éheztetni mint a többi fajt.Ennek a fedezését anyagilag elvileg tudja feezni a piacrol.Persze nem az 5 ön. Tuti meglopják nagyon védekezni nem is lehet ellene.Sok tekit kell taratni a piacon és az oriban is. |
en mar 1szer filoztam rajta, hogy mi lenne ha teki nelkul mennek 1 darabig torpivel. esetleg csak lakival. sztetek?
|
hadugy is legyen 2k :)
az mar jo % :) mg is legyen 1k :) lakiteki is eleg 2k :) ebol minimalis a lopas es ad %-okat is. |
Quote:
20% tekire érdemes kiszámolni, annyi fenntarható és nem lopnak belőle olyan sokat. A gazdasági teki nem nagyon éri meg, ugye azt tudjátok? Az ipari optimuma 15% körül mozog, picit függ a területtől de akkor is +/-5%. Multkor több fajra is kiszámoltuk 10 kül. területnél excellel optimalizáltunk. Megdöbbentő de így van. Legalább is 1-3ezres tekiár mellett. Mondjuk én úgy szoktam csinálni h. nagyobb képzés előtt megveszem fullra, utána szépen visszateszem de igazából aprópénz, nem éri meg a macera. |
0 tolvaj torpevel? mar megbocsass, de ez atomhulyeseg. nem csodalom, hogy torolted. amirol en beszeltem az 1altalan nem errol szol. sot, inkabb sok tolival. igy a lamak nem fernek be, a felelfeknek meg nem erdemes, hiszen nincs teki (csak 1 kis laki es SEMMI MAS.)
|
Quote:
Az ipari tekiszám optimuma 10% bocsánat, elírtam. De most magyaráztam el másnak is és nála is annyi lett. |
nem szamit ha beutnek, a torpe ingyen epitkezik. asszem a kovi orim ilyen lesz.
|
Azért törpe, mert erre kértek fel. Mindig legyen egy kis nyersi ha kell, de ne csak arra menjen el az ori, hogy 5-6 körönként tele legyen a rakin, amikor 14-16 órát nem vagyok gépközelbe. Magyar nornálba, tudom, hogy ez nem sokat érne, de ez angol.
|
All times are GMT +1. The time now is 06:18. |