Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Új személyiség: az építész (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1576)

Synkel 10-02-2007 04:26

Ha az építész azt jelentené, hogy védelmet ad toli/variakciók ellen az épületeknek, azt elfogadnám. Azt is, ha azt jelenti, hogy olcsóbb az építés (ezt reálisabbnak tartom). De azt nem fogadom el, hogy olcsóbb építés mellett még védelmet is adjon az épületeknek, azt meg végképp, hogy hadi támadások ellen is.

Sligo 10-02-2007 06:04

Támogatom, kicst kibővitve a nyersanyagvisszatéritéssel...
Mondjuk a Saját rombolással az eredetileg felhasznált nyersanyag 40%-a, pusztitáskor, rengetéskor pedig 20% nyersanyagvisszatéritéssel...

Játszható személyiségnek tűnik...

Smooth Scroller 10-02-2007 12:32

Quote:

Originally Posted by Sligo (Post 127494)
Támogatom, kicst kibővitve a nyersanyagvisszatéritéssel...
Mondjuk a Saját rombolással az eredetileg felhasznált nyersanyag 40%-a, pusztitáskor, rengetéskor pedig 20% nyersanyagvisszatéritéssel...

Játszható személyiségnek tűnik...

1eb baromira eltulzott javaslat...?

Pax Hungaricum 10-02-2007 12:39

Hja. Ha alapból olcsóbban építi fel, és 40%át visszakapja, akkor az nagyon durva lenne.
Kitartok az eredeti 10%-kal olcsóbb építkezés (arany ÉS nyersanyagköltség), és 10% visszatérítés mellett (nyersanyagköltség), 10% épületvédelemmel (toli, vari, hadi akciók ellen is).
Szerintem ez elég erős, de nem túlzó.

Ha azt mondjátok, hogy a 10% kevés, akkor az egészet (mind a 4 értéket) meg lehet tolni 15%-ra. Az még belefér. De 20%-ig nem kéne felmenni, az már nagyon kemény erősítés lenne. (20% fölé meg pláne nem.)

Valezius 10-02-2007 12:43

Na majdha végetér a számokkal dobálózás, visszanézek :)

Mert most a 30változatnak sok értelmét nem látom.

Xeper 10-02-2007 13:39

A visszatérítéssel semmiképpen nem értek egyet.
Miért nem elég 10-30%-kal olcsóbb építés? Szerintem igen kellemes előny lenne már ez is...

Synkel 10-02-2007 13:49

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 127530)
A visszatérítéssel semmiképpen nem értek egyet.
Miért nem elég 10-30%-kal olcsóbb építés? Szerintem igen kellemes előny lenne már ez is...

Úgy van. A Lotr által sulykolt verziót tartom azóta is a legértelmesebbnek.

Merlin21 10-02-2007 15:25

Építész

Az építész az, amire a név utal: építész. Az egyes épületek felépítéséhez, fenntartásához szükséges pénz 20%-kal alacsonyabb. Minden, az épületei ellen irányuló tolvaj és mágikus akció 30%-kal kisebb hatásfokú. Ide tartozik a földrengés és a gyújtogatás.

Szerintem sok a 30%.Legyen inkább 20% valamint a lebontot épületekből kapjon vissza még 10%-ot hisz az a valósághoz is jobban kötődik.Igaz a valóságban több mint 10% nyersanyagot kapunk vissza egy épület lebontásakor de ezt ellensúlyozná a 20% felépítéshez és fentartáshoz való költség, valamint a 20% tolvaj és mágikus támadással való védelem.
Ráadásul ha belegondolunk lebontani épületeket igazán csak a játék elein szoktunk.(Persze vannak ritka kivételek)
:rolleyes:

Smooth Scroller 10-02-2007 18:15

ez meg mindig nagyon tapos.

Kubbi 10-02-2007 18:26

Quote:

Originally Posted by Merlin21 (Post 127585)

Minden, az épületei ellen irányuló tolvaj és mágikus akció 30%-kal kisebb hatásfokú. Ide tartozik a földrengés és a gyújtogatás.

Egyétrelműen túl erős.
Ezeket nyugodtan el is lehet hagyni...

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 126840)
Erről vélemény?
Egyszerű javaslat:
0 épfenntartási ktsg.- minimális segítség kérdés legyen, ne bonyolítsuk ezzel is ?

- 90% építési ktsg- minimális segítség, helyett legyen 50%
-20% nyers igény- komoly segítség, 10 v 20% legyen

Szerintem egy ilyenre lenne a legtöbb esély...

Nekem ez az építész tetszene.
Nem kell elrontani okos javaslatokkal. :D

All times are GMT +1. The time now is 20:36.