Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Március: név-vadászat (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1516)

Zsáni 03-26-2007 19:43

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 82590)
Izé... most akkor töröljem az orikat?

ha úgy érzed helyén valónak, de ez nem ide tartozik....

Ati 03-26-2007 19:53

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 82589)
wiki nem talált semmit, a gúgli ügyesebb.

Nekem ott is van pár találat:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ian_Stewart

Ian Stewart is a name shared by several people:

Ati 03-26-2007 19:55

A "Donaldson" névvel kiegészülve már nem nagyon van kétségem, hogy mire utalhatott az országnév választásakor, aki regisztrálta.

Synkel 03-27-2007 13:47

Ati, akkor légyszi egyet mondj meg. Ha az Auswitz-Birkenau elfogadható név, akkor egyrészt mifenét van itt ez a topic, másrészt miért nem elfogadható a hóvirág 666? Szerintem az Auswitz-Birkenau többekben kelt ellenérzést mint a 666. Ráadásul rendszeresen dobtok ki olyan neveket, hogy III. Birodalom, meg IV. Birodalom, ami szerintem szintén lényegesen kevésbé zavaró.

Ati 03-27-2007 13:50

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 82773)
Ati, akkor légyszi egyet mondj meg. Ha az Auswitz-Birkenau elfogadható név, akkor egyrészt mifenét van itt ez a topic, másrészt miért nem elfogadható a hóvirág 666? Szerintem az Auswitz-Birkenau többekben kelt ellenérzést mint a 666. Ráadásul rendszeresen dobtok ki olyan neveket, hogy III. Birodalom, meg IV. Birodalom, ami szerintem szintén lényegesen kevésbé zavaró.

A 3. Birodalom és egy ma is létező városnév között szerintem és és föld a különbség.

dreaman68 03-27-2007 13:54

hát nemtom ha esetleg egy olyan kezdené a játékot akinek pl nagyapja vagy dédapja volt ott táborban ne hiszem h szívesen folytatná...

Ati 03-27-2007 14:00

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 82777)
hát nemtom ha esetleg egy olyan kezdené a játékot akinek pl nagyapja vagy dédapja volt ott táborban ne hiszem h szívesen folytatná...

Ezt azért már nagyon erős szélsőségnek tartom. Van, akit halálra etetettek betűlevessel, akkor az ő rokonai bármilyen betűkből álló szót meglátva pánikszerűen megekülnek? Nem hiszem.

Akit a háború borzalmai zavarnak, az nem hiszem, hogy pont egy háborús stratégiai játékkal fog játszani.

dreaman68 03-27-2007 14:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 82781)
Akit a háború borzalmai zavarnak, az nem hiszem, hogy pont egy háborús stratégiai játékkal fog játszani.

ezzel nem nagyon értek egyet.. Más kérdés h az nem teccet h rengeteg embert öltek meg oktalanul vagy az h egy stratégiai háborús játékkal játszom
azért itt van különbség

Ati 03-27-2007 14:08

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 82788)
ezzel nem nagyon értek egyet.. Más kérdés h az nem teccet h rengeteg embert öltek meg oktalanul vagy az h egy stratégiai háborús játékkal játszom
azért itt van különbség

Tetszeni nekem se tetszett, és teljesen elítélem. Ettől még nem feltétlenül kell városneveket kitörölni sem a történelemkönyvből, sem a térképről.

Az ideológiára aktívan utaló nevek azt hiszem nem nagyon kérdésesek, egyes személynevek esetében szintén lehet általános elvet követni.

Városnevek esetében azonban nem hiszem, hogy ennyire szigorúnak kellene lenni.

dreaman68 03-27-2007 14:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 82790)
Tetszeni nekem se tetszett, és teljesen elítélem. Ettől még nem feltétlenül kell városneveket kitörölni sem a történelemkönyvből, sem a térképről.

Az ideológiára aktívan utaló nevek azt hiszem nem nagyon kérdésesek, egyes személynevek esetében szintén lehet általános elvet követni.

Városnevek esetében azonban nem hiszem, hogy ennyire szigorúnak kellene lenni.

Sztem akkor is vannak olyanok akiket zavaz az ilyen név.
De döntsd el h hol van a határ...

All times are GMT +1. The time now is 20:29.