![]() |
Quote:
Hát azér nem oylan bittos, mer igy ha ésszel él a törpe azért szed össze bányát, ha meg ész nélkül akkor megérdemli hogy ne tudjon liftezni a pontlistában. Szerintem :) |
Quote:
Tehát mondjuk 1k hekiről indultál... Van 2k hekid. 1k hekit fedezéssel csináltad. Akkor ugye 50%-os a felfedezési rátád. Ha akkor beütnek, és elvisznek 100 hektárt, akkor ugye 1900 hekid lenne, és maradna az 50%-os rátád. Ha visszafedezed a 100 hekit, akkor 2k hekid lenne, de már 52,5%-os a felfedezési rátád. Ha visszafoglalod valahogy, akkor ugye 47,5%-os lenne... Gondolom erről beszélt Fegya... Ha viszont beletennénk valami olyasmit, hogy mondjuk ennek a fele jöjjön ki egy közepes bányásznál, az már haladás lenne... És hosszú távon lehet valamiféle könnyebbség... Tehát mondjuk (most csak dobálózok) a fenti példát követve ugye elfoglalnak 100 hekit. Van mondjuk 15% bányád, akkor nem 50-50%-ban vinne foglalt hekit, hanem a foglalt terület 85%-a osztódna a felfedezési rátával, a többi bánya% a felfedezett arányból csökkenne... (várjatok, ezt lehet én sem értem :D) Nah, inkább más számokat nézzünk :D 15% bányát feltételezve. Szóval van 2000 hekid. 500 hekit fedeztél ebből, tehát a felfedezési rátád 25%-os. Ugye... Elfoglalnak 100 hekit, akkor 1900 hekid lesz. Mostani rendszer szerint olyan, mintha 25 felfedezettet, meg 75 foglalt területet vinnének. Tehát maradna ugye a 25% ráta. De ha a foglalt hekinek a bánya minusza osztódna a rátával... Azaz 100-15=85 heki osztódna 1/4 - 3/4 arányban, tehát olyan, mintha 63,75 hekit vinnének a foglaltból, és a maradék, plusz a % miatt a 15 heki, azaz a 36,25 hekit vinnének a felfedezettből. Nah, akkor hasonlítsuk össze (alap 25% ráta, 15% bánya): Most: 2000 (0,25 rátával) -> 100 heki minusz -> 1900 (0,25 rátával) -> 100 heki fedezés -> 2000 (28,75% rátával) Most: 2000 (0,25 rátával) -> 100 heki minusz -> 1900 (0,25 rátával) -> 100 heki foglalás -> 2000 (23,75% rátával) Új rendszer: 2000 (0,25 rátával) -> 100 heki minusz -> 1900 (0,244 rátával) -> 100 heki fedezés -> 2000 (28,18% rátával) Ez még kevés... szerintem... Legyen mondjuk a duplája.. Az még talán nem durva... Tehát 70 heki osztódna 1/4 - 3/4 arányban Tehát olyan, mintha 52,5 hekit vinnének a foglaltból, és 47,5 hekit vinnének a fedezettből. A ráta tehát 23,81% lenne. Erre jön a 100 heki fedezés, akkor 27,625 lenne a ráta... Összesítve: Új rendszer dupla hatásfokkal: 2000 (0,25 rátával) -> 100 heki minusz -> 1900 (0,2381 rátával) -> 100 heki fedezés -> 2000 (27,625% rátával) Nos, ez már használhatóbb... Hosszú távon szerintem ennek lenne már hatása... Tudom, tudom, így el lehet érni leüttetéssel a ráta csökkenését... Csak épp azon gondolkozok, hogy ez káros lehet-e egyáltalán... |
Magas hekin felfedezési arány nélkül is elég drága a felfedezés. Fogjuk fel a felfedezési arányt úgy, hogy az büntetés azért, hogy valaki nem harccal szerzi a földet. A büntetést viszont le lehet tölteni, elévülhet, stb. Így már indokolható, hogy miért csökkenteném a felfedezési arányt körönként.
Tulajdonképpen nyugodtan lehetne mindenkinél csökkenteni körönként a felfedezési arányt. Mondjuk olyan szorzóval, hogy 10%-s felfedezési arány közel 0%-ra csökkenjen 1 vagy 2 hónap alatt. Így a hadisok csak akkor fedeznének, ha nagy szakadékot kell átugraniuk. Akkor is elég drága lenne nekik. A bányát tartó országoknál ezt a csökkenést meggyorsítanám. Úgy állítanám be a felfedezési arány csökkenését, hogy 10%-s felfedezési arány 15% bánya esetén kb 1 hét alatt csökkenjen közel 0%-ra. |
Quote:
|
Quote:
|
Kisbért olvasgatva az a gyanum, hogy Észak Zoli visszatért Kisbér néven :D
És az is, hogy inkább a saját ötletemet fogom támogatni az mindenkinek jó és átlátható tökmindegy csökken e a rátád vagy sem, van egy napi limit a klánnak és ezt elhasználja aki akarja... |
Quote:
Ti akartátok csökkenteni a rátát, és Fegy a problémája volt a "leütnek, visszafedezem, ugyanott vagyok, mégis drágább a felfedezés" :D Amúgy jó ez a ráta folyamatos csökkenése gondolat... Viszont nem venném bele, hogy a bányák miatt jobban csökken... Inkább azt mondanám, hogy a ráta csökkenése plusz a bányák miatt az olcsóbb fedezés... |
Mi lenne, ha a foglalt területek száma nem mehetne a fellépési terület alá? (fellépéskor tudtommal nullázódik a számláló úgyis)
Így ha valaki pl 2400 hekin lép fel A-ba, akkor 4800 hekin 'csak' 50% lehetne a fedezési rátájának a maximuma. Ezzel a közepes méretű fedező országok aránya nem szállhatna az egekbe, kezelhetőbb lenne az egész. |
Quote:
|
Quote:
No meg egyáltalán nem a fedezést kell megkönnyíteni, itt alapvetően a termelő törpökről van szó. Ezért jött a bányákhoz kötés ötlet. Én 2 ötletet támogatnék, a bányák százalékos arányához kötött olcsóbb fedezés, vagy a köröként bányák számának megfelelően csökkenő arány, viszont nagyobb mértékben mitn fel lett vetve ( ha jól emlékszem fegya által, de nem akarok hülységet mondani:) |
All times are GMT +1. The time now is 21:15. |