![]() |
Szerintem a össztermelő terület lekorlátozása meg is oldaná a problámát
|
Quote:
Fajtákba lennének sorolva az épületek? (termelő-nemtermelő?) Mik tartoznának a termelőépületekhez? 2 fajta épületbesorolás lenne vagy több is? Más... A kirakott seregek és az ebből adódó kajatöbblet az én "picikém" ahogy Wand éleslátóan észrevette. Nos mit szólnátok ahhoz, ha a tanyák max.termelése annyi lehetne amennyi az éppen aktuális fogyasztás duplája az országban? Így gyakorlatilag, ha benntartod a sereget akkor lehet "nagyobb túltermelést" elérni. Ha kirakod az egységeidet a piacra akkor az aktuális fogyasztásod megcsappan így a túltermelésed is, mivel az éppen az aktuális fogyasztásodhoz van kötve. |
Nekem a kajatermelés lekorlátozása eleve nem tetszik.
|
Quote:
Ez 20K hekin egyetlen orival : 4000 bánya cc. 125.000 db / körönként --> 3.000.000 / nap és 2000 kovácsműhely 18.000 db / körönként --> 432.000 / nap De legalább mást nem termel :D Kiváncsi lennék egy olyan statisztikára, hogy az 1A-ban naponta mennyi építés történik és ennek mennyi az anyagigénye ? :) |
Quote:
|
Quote:
Játéktechnikai szemszögből az eredmény talán ugyanaz. Most akkor döntsd el melyiket szeretnéd ha kisorid lenne és melyiket ha nagyorid lenne? :) Nahát? :o Mindkét esetben ugyanugy döntöttél? :D Akkor jó politikus vagyok ;) |
Quote:
Még emlékszem, mert nem volt olyan rettető régen, hogy kisorik voltunk mind 250k alatt. És akkor is megoldottuk, hogy a klán nagyobb része tanyafree legyen. Olykor rá kellett segíteni a termelésre, de ez csak szervezés kérdése. Egyébként meg 30% elég szép terület, nem lesz katasztrófa az sem, ha tanyából se lehetne több. Viszont akkor a bankos orik kedvéért a körönkénti hozam maradhatna a mostani állásban nem? |
A tanyát én azért nem vettem bele a bányás 30%-ba, mert ezzel megintcsak a kisorikat sújtanánk, akiknek van még tanyájuk, mivel szükségük van rá -így kb 10%-ot eleve tartanak.... viszont az a bentlévő sereg x-szeresét ellátó kajamax az tetszik :) Akinek van otthon serege, az igencsak sok tanyát tarthat termelésre, ha x=3, akinek meg nincs otthon serege, az eleve előnyben van több szempontból, de nem termelhetne szinte piacra, így kb kiegyensúlyozódhatnak az orik.
A bank viszont még így is extrém sokat hoz. |
Hali
Megint szajkozom azt amit mar korabban de en akkor is igy latom. A bányák kovácsok korlátozása teljesen felsleges.Mivel a piac sjat magat jol tudja szabalyozni.Minél több termelő megy fel és rakja ki a piacra a klán által fel nem használt felesleget annál alacsonyabbra mennek az árak.Meg kell nézni most hol van a nyersi ára és hol volt korábban . Ha mondjuk fegyvertermelők elmennek szabira felmegy az ár különben meg esik. Ebbe belenyulni tök felesleges.Megoldja ez magát is. A bank az más.Mert ott piaci korlát nincs.Ez tisztan hozza a lóvét.Azt kell korlátozni.Én anno irtam hogy a banki bevételek a bank számának növekedésével csökkenjenek. |
Valami hasonlóra célozgattam én is, csak nem tudtam ilyen szépen összeszedni:)
Mer itt most az a kérdés, hogy pénzt akarunk adni a kisoriknak, hogy legyen miből megvenni a drága árut, vagy olcsó árut, amihez kevesebb pénz is elég? Bank az más kérdés, az tényleg tisztán termel pénzt, piaci szabályok nélkül |
All times are GMT +1. The time now is 02:12. |