Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Nagy orik előnye (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=117)

Serg 10-28-2006 17:08

Szerintem a össztermelő terület lekorlátozása meg is oldaná a problámát

monro 10-29-2006 07:45

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 38618)
Szerintem a össztermelő terület lekorlátozása meg is oldaná a problámát

És ezt milyen módszerrel szeretnénk megoldani? Elsőre nem tudok ellenkezni ez ellen sem ha jól ki van találva egy szisztéma rá:)
Fajtákba lennének sorolva az épületek? (termelő-nemtermelő?) Mik tartoznának a termelőépületekhez? 2 fajta épületbesorolás lenne vagy több is?

Más...
A kirakott seregek és az ebből adódó kajatöbblet az én "picikém" ahogy Wand éleslátóan észrevette. Nos mit szólnátok ahhoz, ha a tanyák max.termelése annyi lehetne amennyi az éppen aktuális fogyasztás duplája az országban? Így gyakorlatilag, ha benntartod a sereget akkor lehet "nagyobb túltermelést" elérni. Ha kirakod az egységeidet a piacra akkor az aktuális fogyasztásod megcsappan így a túltermelésed is, mivel az éppen az aktuális fogyasztásodhoz van kötve.

Synkel 10-29-2006 07:50

Nekem a kajatermelés lekorlátozása eleve nem tetszik.

monro 10-29-2006 07:56

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 38603)
Felőlem lehet 30% termelő a tanyákkal együtt is :D

Mi a baj a 30%-kal? Ne egy ország termelje meg egy egész klánnak a vagyont, akkor semmi baj nincsn 30% termelő területtel. Klánszinten szerintem nem rossz -és még mondhatsz jobbat is ;)
Amúgy a 'nem is rosszul' és az 'extrém jól' között van egy kis különbség...

Egyetértek 30%-nál magasabb arány már szintén extrém termeléseket hozhat. Sőt már a 30% is :D Ez mondjuk bányánként 5% és 10% kovácsműhely, valahol máshol pedig 30% tanya.

Ez 20K hekin egyetlen orival :
4000 bánya cc. 125.000 db / körönként --> 3.000.000 / nap
és
2000 kovácsműhely 18.000 db / körönként --> 432.000 / nap
De legalább mást nem termel :D

Kiváncsi lennék egy olyan statisztikára, hogy az 1A-ban naponta mennyi építés történik és ennek mennyi az anyagigénye ? :)

monro 10-29-2006 08:01

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 38689)
Nekem a kajatermelés lekorlátozása eleve nem tetszik.

Nem vagyunk egyformák. Nekem meg a piacon dekkoló seregek miatt képződő csak a 250K fölötti orikban pénzre váltható túltermelés nem tetszik. Egyenlőtlen erőviszonyokat teremt a pontlista minden szakaszában. Ha van 250K-nál nagyobb szövid akkor lehetsz tanyafree egyébként meg beledöglesz a kajaárakba.

monro 10-29-2006 08:20

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 38574)
Nekem Monro ötlete pillanatnyilag tetszik, hogy a kicsik némi %-os pluszt kapjanak, és a nagyok termelése ne változzon. Persze kiszámolva lehet, hogy ez is ugyanazt jelenti, mint a nagyok termelésének lekorlátozása, csak mint ügyes politikus, jól tálalja:)

Attól függ honnan nézed. Ha a kisorik oldaláról akkor közelsem ugyanaz. Így gyakorlatilag "adsz" nekik. A másik esetben a kisorik oldaláról nézve nem történik semmi, csak azt fogja látni, hogy nem 6 millió kő van a piacon ugyanazon az áron, hanem "csak" 4,5 millió.

Játéktechnikai szemszögből az eredmény talán ugyanaz. Most akkor döntsd el melyiket szeretnéd ha kisorid lenne és melyiket ha nagyorid lenne? :)
Nahát? :o Mindkét esetben ugyanugy döntöttél? :D Akkor jó politikus vagyok ;)

Synkel 10-29-2006 09:05

Quote:

Originally Posted by monro (Post 38692)
Nem vagyunk egyformák. Nekem meg a piacon dekkoló seregek miatt képződő csak a 250K fölötti orikban pénzre váltható túltermelés nem tetszik. Egyenlőtlen erőviszonyokat teremt a pontlista minden szakaszában. Ha van 250K-nál nagyobb szövid akkor lehetsz tanyafree egyébként meg beledöglesz a kajaárakba.

Még emlékszem, mert nem volt olyan rettető régen, hogy kisorik voltunk mind 250k alatt. És akkor is megoldottuk, hogy a klán nagyobb része tanyafree legyen. Olykor rá kellett segíteni a termelésre, de ez csak szervezés kérdése.
Egyébként meg 30% elég szép terület, nem lesz katasztrófa az sem, ha tanyából se lehetne több. Viszont akkor a bankos orik kedvéért a körönkénti hozam maradhatna a mostani állásban nem?

Xeper 10-29-2006 11:58

A tanyát én azért nem vettem bele a bányás 30%-ba, mert ezzel megintcsak a kisorikat sújtanánk, akiknek van még tanyájuk, mivel szükségük van rá -így kb 10%-ot eleve tartanak.... viszont az a bentlévő sereg x-szeresét ellátó kajamax az tetszik :) Akinek van otthon serege, az igencsak sok tanyát tarthat termelésre, ha x=3, akinek meg nincs otthon serege, az eleve előnyben van több szempontból, de nem termelhetne szinte piacra, így kb kiegyensúlyozódhatnak az orik.
A bank viszont még így is extrém sokat hoz.

Alba 10-30-2006 08:56

Hali

Megint szajkozom azt amit mar korabban de en akkor is igy latom.
A bányák kovácsok korlátozása teljesen felsleges.Mivel a piac sjat magat jol tudja szabalyozni.Minél több termelő megy fel és rakja ki a piacra a klán által fel nem használt felesleget annál alacsonyabbra mennek az árak.Meg kell nézni most hol van a nyersi ára és hol volt korábban .
Ha mondjuk fegyvertermelők elmennek szabira felmegy az ár különben meg esik.

Ebbe belenyulni tök felesleges.Megoldja ez magát is.

A bank az más.Mert ott piaci korlát nincs.Ez tisztan hozza a lóvét.Azt kell korlátozni.Én anno irtam hogy a banki bevételek a bank számának növekedésével csökkenjenek.

Synkel 10-30-2006 13:34

Valami hasonlóra célozgattam én is, csak nem tudtam ilyen szépen összeszedni:)
Mer itt most az a kérdés, hogy pénzt akarunk adni a kisoriknak, hogy legyen miből megvenni a drága árut, vagy olcsó árut, amihez kevesebb pénz is elég?
Bank az más kérdés, az tényleg tisztán termel pénzt, piaci szabályok nélkül

All times are GMT +1. The time now is 02:12.