![]() |
monro, ha az altalam leirt %-os hatekonysag miatti csokkenes be lenne vezetve, akkor hiaba tolizik a tolvaj, az eredmenyessege eleg gyatra lenne. meg mindig nem magyarazat arra, hogy mitol faradnanak jobban a tolik, ha bemennek 1 terkapun, majd lopnak es kijonnek, attol, hogy ez a terkapu messzi oriba van nyitva. nem faradsagosabb, hiszen a terkapu azt a celt szolgalja, hogy a tavolsagot nullara redukalja. ha a zsakmanyt nemcsak a pontkulonbseg csokkenti, hanem a kortav is, akkor realisabb lenne a dolog. ennyi.
sajnalom, de en sem ertek 1et. :) |
Quote:
|
Quote:
- ha a hatékonyság csökken, ugyanannyit visz, mintha jobban fárad, de: a végén FÁRADTABB LESZ A TOLI!! vagyis ha valaki más éppen bepróbálkozik a rablónál, bizony messze lejjebb lesz a készültsége, és ez fontos! legalább meggondolná, hova nyúl... szóval részemről inkább készültségterhelés legyen... |
Quote:
Na mindegy... Kérdés: Láttál te már térkaput? NEM? :) Akkor honnan tudod,hogy milyen tulajdonságai vannak? Egy sima kapu is térkapu ha nem rajzolva van hanem építve nem igaz? :) Ha ez a "nemrajzolt" kapu ---> továbbiakban térkapu 12 körre van akkor odáig el kell "gyalogolniuk" vagy "teleportálódniuk" a toliknak ami bizony nagyon fárasztó dolog lehet ;) Komolyan nem hiszem el, hogy fantáziaországba akartok szabályozást beiktatni és ezekre a szabályokra hivatkozva elvetni jó 5leteket :) A fantasy attól szép,hogy mindenkinek más a fantáziavilága és az enyémben pld egy "térkapun" valóáthaladás minél messzebbre juttat annál fárasztóbb :) |
Jó elképzelések, de szóljon az aki a "Csillagkapu" sorozatba látta hogy a kapun áthaladva nagyon elfáradnak?:D
Kb ijen a tolvajlás... |
Quote:
Egyszer láttam egy filmet a feketemágiáról és abban a "varázsló" nem fáradt el pedig Peruból varizott a távolkeletre :D Micsoda világ? :D:D:D |
Quote:
|
Ez nem csillagkapu... láttad a Terminátort? ott a kapun keresztül érkezve majd meghalt a csóka.
|
muhahaha :)
kezd érdekes lenni ez a térkapu-filozófia :) egy biztos: a hód alapfilozófiája az, hogy a csoportokon belül nagyjából az egymáshoz közelebb esők kerüljenek kontaktba egymással - ezt tükrözi a pontrendszer, a körtávolság és a hatékonyság is - viszont ebből lóg ki a toli nagyon... ezért is érdekes a kérdés. Nekem belefér, hogy egy messzebbre nyíló térkapuban olyan pszeudo-kozmikus manifesztáció kulminálódik, amely a szerves létformák anyagcserefolyamataira és kognitív működésére negatívan hat - ezért fáradnak a tolik... |
Quote:
|
Most egy tolvajakciónak 10k pontig van eredménye
Tapasztalataim szerint egy csopi bizonyos részein ez a 10k pont felölelhet akár 20 kör távolságot, de olyan is van hogy csak 4-5 -őt Nem tudom felmerült-e a dolog, de mi lenne ha a toliakciók sikerességét körökhöz kötnénk, és nem az lenne hogy egy toli a csopi egy részén akár 15-20 kör messzire is ellophat úgy hogy legyen eredménye, máshol meg csak néhány kör ez a távolság... Mert ezzel már egy hadis óriást sem tudnának mérföldekről basztatni, a és tolvaj se fáradna jobban |
Quote:
Smooth Scroller-nek a játékba való illesztéshez: mert megérett a meggy. |
Azt szeretném javasolni, hogy az élőholtaktól ne lehessen embereket rabolni. Ugyanis mit kezd egy ország egy rakat élőholtal? Szerintem ez logikátlan. Hogyan lehet egy olyan országban növelni a lakosok számát holtakkal ahol élő lények laknak?
|
Quote:
az is logikatlan, hogy tobb orias fer az ortoronyba, mint elf. meg ha alszanak az oriasok, nehez megolni a varazsloikat... ugyan... ha alszanak a legkonnyebb, nem? :P |
...hát ez remek: egyik logikátlansággal indokoljuk meg a másikat :D
|
Ha már a törpe kompatibilis az óriással, valamint az elf az orkkal, akkor férjen már bele néhány élőhalott rabszolga is ;) -az is lehet, hogy a lakosság mindenkinél ember :p
|
Quote:
|
Na meg nekem szívügyem ez a topic, ezt se kéne hanyagolni:rolleyes:
|
Quote:
|
Ezt hogy is érted? Mármint ezt az arányalakulást? :confused:
|
Szerintem a körtávonkent +1 %-ra gondol arto tolvajlasi akciok eseten :)
|
Quote:
|
En csak ertelmezni probaltam a szoveget, amit irt :)
|
Quote:
|
"Más ország elleni varázslatkor a távolság függvényében a fenti alap csökkenéseken túl további csökkenésekkel kell számolnod: a 3 körnél távolabb levő országok esetén minden kör távolság +1%, a 10 körnél messzebb levő országok esetén 10 körön felül minden kör további +1% készültséget igényel."
A sugo ezt írja a varázslatokra. Akkor alakulhatna így a tolvajlásrra is. Viszont mivel jellenleg az eredményeséggel akarták a távolságot kompenzálni ezt megszüntetnénk mert az már 2malusz lenne. |
Ja, ez így nekem is megfelelne. Toli és vari fáradás menjen egyformán, úgy arányban lenne a dolog. Amennyiszer a tolis lopni tud, annyiszor altat a varis
|
Quote:
|
Quote:
Melesleg ez még csiszolatlan javaslat. |
Akkor az lenne nekem a kérdésem Ati, hogy most, hogy lezárult a fejlesztési szakasz, mikortájt van esély ezeknek az új és jópofa javaslatoknak a kitárgyalására?
|
Tolisként kezdtem (és folytattam is meglehetősen sokáig) a Hódítós pályafutásomat, így alapból ellenzem a tolizás megnehezítését. Különösen annak fényében, h az utóbbi időben a változtatások jórésze egyre inkább a hadis oriknak kedvez, mint azt több topicban is olvashattam.
Több panaszosnak érezhető beírásból is kiderült, h nemigen vannak / eltűntek a tolis orik a felsőbb szinteken. Akkor pedig miért kell nehezíteni az ő játékukat? |
Quote:
|
Quote:
mostanában én is többször láttam ilyeneket, pl. a B-ben gyújtogatták egy szövimet alulról 5k pontkülönbségről, úgy oldottuk meg, hogy felmentünk 10k pontkülönbségre :D mindenesetre a felvetés jogos, ha messziről sok készülibe kerül varizni, akkor a tolizás is legyen több készüli, a hadis így sem tehet ellene semmit, nem bonthat le több száz épületet |
Quote:
Ez a lényge, hogy a tolis igazságtalan előnyben van a nagy ellenség, a varissal szemben. A tolis gond nélkül lophat 6 körről ha befér, a varis meg 3 felfedésbe lefárad fullon. Hadissal szemben meg végképp igazságtalan előnyben van, hiszen az aztán tuti nem tehet ellene semmit 5-6 körre. |
Quote:
|
Hát én erősen ellenzem, Mert igy is egyre kevesebben játszanak tolit és nem csak felsőbb szinteken. Elég nehéz igy is. Sokat voltam toli de én is bele fáradtam, Most inkább hadit játszok, Óriás vagyok sokat nem árt a toli, de ha találok 1-et akkor azt jó mélyre küldöm biztos ami biztos. De szerintem a Gnom se igazán sokat kinlódik vele. Mert 10k pont különbséget nem nehéz össze hozni. (ja és azért nem is kell annyi,mert ugye már 7-8k különbségnél is elenyésző ami bajt tud csinálni) Az orknak se lehet túl nagy problémája mert az is elég mélyre tudja küldeni.
JA hogy ki milyen szövifelálásba játszik, mert valakinek nincs tolija meg rendes varija se csak egy hadi varia azért ne a tolit gyengítsük :mad: |
Ez a probléma főleg kis hekin jelentkezik 5szinten pl, ott nagy távolságok vannak kis pontértékre... sokaknak ezzel nem mondtam újat. Ezt úgy lehetne megoldani, hogy a vari és toli akciók hasonló, ha nem is ugyan olyan módon lennének számolva.
Ez most föleg pontérték vs távolság számítás probléma ami sok mindentől függ többek közt a csoportlétszámtól is, ez hód egyik eléggé fődarabja, szerintem nem egykönnyen lehetne változtatni rajta :( |
Én is hozzászólnék, némi tapasztalatból.
Sokat voltam tolis és szerettem is. Valóban sokat gyengítettek a tolisokon az elmúlt időben, pontosabban a többieken erősítettek ő meg maradt a régi. Ettől függetlenül támogatom az efféle szigorítást. 2-4 körig maradjon a régi, 5-től mind a készüli (+1% körönként) mind a lopható mennyiség is csökkenjen (-10% körönként). Vannak egyéb elvetemült ötleteim is:) A tolik ha már tudnak katonákat és varikat ölni, akkor ha támadás éri őket akkor védekezzenek is. Legyen a védőértékük 2. Másik, nem komoly csak hogy a hadisoknak is kedvezzek egy kicsit:) A rádnyitott térkapunk keresztül tudjanak a katonák is közlekedni, de csak annyian amennyi tolvajjal (esetleg egy 1.5 szorzó) kerül kapcsolatba. (pl: ha a varis nyit kaput, akkor az ő és a tolvaj tolvajainak összege). |
Quote:
Mondjuk szerintem nem kellene duplán büntetni, ha több készültség megy le, akkor kevesebbszer lophat a tolis, tehát kevesebb lesz eleve a zsákmány (így pl 8 körről lopva felel annyiszor mehet) |
Quote:
|
Quote:
Sztem kb. éppen most vannak a tolisok / nemtolisok egyensúlyban... |
All times are GMT +1. The time now is 05:13. |