Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Tolvajlás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=968)

Smooth Scroller 11-08-2006 17:09

monro, ha az altalam leirt %-os hatekonysag miatti csokkenes be lenne vezetve, akkor hiaba tolizik a tolvaj, az eredmenyessege eleg gyatra lenne. meg mindig nem magyarazat arra, hogy mitol faradnanak jobban a tolik, ha bemennek 1 terkapun, majd lopnak es kijonnek, attol, hogy ez a terkapu messzi oriba van nyitva. nem faradsagosabb, hiszen a terkapu azt a celt szolgalja, hogy a tavolsagot nullara redukalja. ha a zsakmanyt nemcsak a pontkulonbseg csokkenti, hanem a kortav is, akkor realisabb lenne a dolog. ennyi.

sajnalom, de en sem ertek 1et. :)

Xeper 11-08-2006 17:18

Quote:

Originally Posted by Netelek (Post 41815)
ha titokbam tartjuk a térkaput akkor ne legyen térkapu felderités. Szépen végig kell akkor rabolni az orikat körülötedd ahol buksz az a tettes, mert a térkapu 2 irányu...

Titoktartás= ne omoljon össze a térkapu, mert az nagyon csörömpölne térkapu felderítés nélkül is :D

Med 11-08-2006 17:55

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 41823)
monro, ha az altalam leirt %-os hatekonysag miatti csokkenes be lenne vezetve, akkor hiaba tolizik a tolvaj, az eredmenyessege eleg gyatra lenne. meg mindig nem magyarazat arra, hogy mitol faradnanak jobban a tolik, ha bemennek 1 terkapun, majd lopnak es kijonnek, attol, hogy ez a terkapu messzi oriba van nyitva. nem faradsagosabb, hiszen a terkapu azt a celt szolgalja, hogy a tavolsagot nullara redukalja. ha a zsakmanyt nemcsak a pontkulonbseg csokkenti, hanem a kortav is, akkor realisabb lenne a dolog. ennyi.

sajnalom, de en sem ertek 1et. :)

akkor a különbség világosan:
- ha a hatékonyság csökken, ugyanannyit visz, mintha jobban fárad, de: a végén FÁRADTABB LESZ A TOLI!! vagyis ha valaki más éppen bepróbálkozik a rablónál, bizony messze lejjebb lesz a készültsége, és ez fontos! legalább meggondolná, hova nyúl...

szóval részemről inkább készültségterhelés legyen...

monro 11-08-2006 19:20

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 41823)
meg mindig nem magyarazat arra, hogy mitol faradnanak jobban a tolik, ha bemennek 1 terkapun, majd lopnak es kijonnek, attol, hogy ez a terkapu messzi oriba van nyitva. nem faradsagosabb, hiszen a terkapu azt a celt szolgalja, hogy a tavolsagot nullara redukalja.

Akkor meg mitől csökkenne a lopás hatékonysága, ha a térkapu nullára csökkenti a távolságot? :D Ez az ellentmondás ugy látom nem zavar :D

Na mindegy...
Kérdés: Láttál te már térkaput? NEM? :) Akkor honnan tudod,hogy milyen tulajdonságai vannak? Egy sima kapu is térkapu ha nem rajzolva van hanem építve nem igaz? :) Ha ez a "nemrajzolt" kapu ---> továbbiakban térkapu 12 körre van akkor odáig el kell "gyalogolniuk" vagy "teleportálódniuk" a toliknak ami bizony nagyon fárasztó dolog lehet ;)

Komolyan nem hiszem el, hogy fantáziaországba akartok szabályozást beiktatni és ezekre a szabályokra hivatkozva elvetni jó 5leteket :) A fantasy attól szép,hogy mindenkinek más a fantáziavilága és az enyémben pld egy "térkapun" valóáthaladás minél messzebbre juttat annál fárasztóbb :)

Netelek 11-08-2006 19:25

Jó elképzelések, de szóljon az aki a "Csillagkapu" sorozatba látta hogy a kapun áthaladva nagyon elfáradnak?:D
Kb ijen a tolvajlás...

monro 11-08-2006 19:33

Quote:

Originally Posted by Netelek (Post 41944)
Jó elképzelések, de szóljon az aki a "Csillagkapu" sorozatba látta hogy a kapun áthaladva nagyon elfáradnak?:D
Kb ijen a tolvajlás...

Sosem hittem volna, hogy a "csillagkapu" egyszercsak dokumentumfilm kategória lesz ami megdönthetetlen bizonyságul szolgálhat egy vitás kérdésben ;)
Egyszer láttam egy filmet a feketemágiáról és abban a "varázsló" nem fáradt el pedig Peruból varizott a távolkeletre :D Micsoda világ? :D:D:D

Netelek 11-08-2006 19:37

Quote:

Originally Posted by monro (Post 41949)
Sosem hittem volna, hogy a "csillagkapu" egyszercsak dokumentumfilm kategória lesz ami megdönthetetlen bizonyságul szolgálhat egy vitás kérdésben ;)
Egyszer láttam egy filmet a feketemágiáról és abban a "varázsló" nem fáradt el pedig Peruból varizott a távolkeletre :D Micsoda világ? :D:D:D

Meg lehet csinálni hogy a varik ne fáradjanak +ba, de a tolikat ne gyengitsük, van ellene elég fajivari... a toli ellen, varázsló ellen pedig csak a tükörvari jó...

Xeper 11-08-2006 19:38

Ez nem csillagkapu... láttad a Terminátort? ott a kapun keresztül érkezve majd meghalt a csóka.

Med 11-08-2006 20:39

muhahaha :)
kezd érdekes lenni ez a térkapu-filozófia :)

egy biztos: a hód alapfilozófiája az, hogy a csoportokon belül nagyjából az egymáshoz közelebb esők kerüljenek kontaktba egymással - ezt tükrözi a pontrendszer, a körtávolság és a hatékonyság is - viszont ebből lóg ki a toli nagyon... ezért is érdekes a kérdés.

Nekem belefér, hogy egy messzebbre nyíló térkapuban olyan pszeudo-kozmikus manifesztáció kulminálódik, amely a szerves létformák anyagcserefolyamataira és kognitív működésére negatívan hat - ezért fáradnak a tolik...

Killer 11-08-2006 21:03

Quote:

Originally Posted by Med (Post 42019)
muhahaha :)
kezd érdekes lenni ez a térkapu-filozófia :)

egy biztos: a hód alapfilozófiája az, hogy a csoportokon belül nagyjából az egymáshoz közelebb esők kerüljenek kontaktba egymással - ezt tükrözi a pontrendszer, a körtávolság és a hatékonyság is - viszont ebből lóg ki a toli nagyon... ezért is érdekes a kérdés.

Nekem belefér, hogy egy messzebbre nyíló térkapuban olyan pszeudo-kozmikus manifesztáció kulminálódik, amely a szerves létformák anyagcserefolyamataira és kognitív működésére negatívan hat - ezért fáradnak a tolik...

hát Med ezért kapsz egy zűdet!!:D:D

solven 11-08-2006 21:12

Most egy tolvajakciónak 10k pontig van eredménye

Tapasztalataim szerint egy csopi bizonyos részein ez a 10k pont felölelhet akár 20 kör távolságot, de olyan is van hogy csak 4-5 -őt

Nem tudom felmerült-e a dolog, de mi lenne ha a toliakciók sikerességét körökhöz kötnénk, és nem az lenne hogy egy toli a csopi egy részén akár 15-20 kör messzire is ellophat úgy hogy legyen eredménye, máshol meg csak néhány kör ez a távolság...

Mert ezzel már egy hadis óriást sem tudnának mérföldekről basztatni, a és tolvaj se fáradna jobban

Csokibácsi 11-08-2006 21:14

Quote:

Originally Posted by monro (Post 41811)
A körtávolságnak a fáradást kell növelnie ahhoz, hogy a játék kiegyensúlyozott legyen.

Szerintem is ez lenne a legkézenfekvőbb megoldás.

Smooth Scroller-nek a játékba való illesztéshez: mert megérett a meggy.

Gege547 11-09-2006 19:14

Azt szeretném javasolni, hogy az élőholtaktól ne lehessen embereket rabolni. Ugyanis mit kezd egy ország egy rakat élőholtal? Szerintem ez logikátlan. Hogyan lehet egy olyan országban növelni a lakosok számát holtakkal ahol élő lények laknak?

Remedy 11-09-2006 19:41

Quote:

Originally Posted by Gege547 (Post 42214)
Azt szeretném javasolni, hogy az élőholtaktól ne lehessen embereket rabolni. Ugyanis mit kezd egy ország egy rakat élőholtal? Szerintem ez logikátlan. Hogyan lehet egy olyan országban növelni a lakosok számát holtakkal ahol élő lények laknak?

ezt mar annyiszor megbeszeltuk, hogy ilyen hulye indoklast nem erdemes irni....

az is logikatlan, hogy tobb orias fer az ortoronyba, mint elf.

meg ha alszanak az oriasok, nehez megolni a varazsloikat... ugyan... ha alszanak a legkonnyebb, nem? :P

Med 11-09-2006 21:16

...hát ez remek: egyik logikátlansággal indokoljuk meg a másikat :D

Xeper 11-09-2006 23:29

Ha már a törpe kompatibilis az óriással, valamint az elf az orkkal, akkor férjen már bele néhány élőhalott rabszolga is ;) -az is lehet, hogy a lakosság mindenkinél ember :p

Gege547 11-10-2006 18:57

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 42217)
ezt mar annyiszor megbeszeltuk, hogy ilyen hulye indoklast nem erdemes irni....

az is logikatlan, hogy tobb orias fer az ortoronyba, mint elf.

meg ha alszanak az oriasok, nehez megolni a varazsloikat... ugyan... ha alszanak a legkonnyebb, nem? :P

Ok igazad van csak ezt nem tudtam hogy mas is felhozta megegyszer bocs.

Synkel 11-18-2006 20:55

Na meg nekem szívügyem ez a topic, ezt se kéne hanyagolni:rolleyes:

McLoad 11-19-2006 00:17

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 43892)
Na meg nekem szívügyem ez a topic, ezt se kéne hanyagolni:rolleyes:

Nekem is. A tolit tényleg körhöz és nem ponthoz kéne kötni. Így lenti csopikban megtorlás veszélye nélkül tudnak lopni az 1/a felsö felében meg nem tudnak semmit csinálni a tolik. Így egy csapásra megoldodna mind a két probléma és talán megjellenének/megmaradnának a tolik feljebb is.(Habár ez utobbiban kételkedem de az elsöre mindenképp megoldás.) Az arány alakulhatna ugy mint a variknál és cserébe eltörölnénk az eredményeség csökentését.

Phoenix 11-19-2006 09:35

Ezt hogy is érted? Mármint ezt az arányalakulást? :confused:

Szecsa 11-19-2006 10:05

Szerintem a körtávonkent +1 %-ra gondol arto tolvajlasi akciok eseten :)

Phoenix 11-19-2006 10:17

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 43932)
Szerintem a körtávonkent +1 %-ra gondol arto tolvajlasi akciok eseten :)

de ha jól toom, akkor még nem lett behozva, hogy egy toliakció ártó-e vagy csak infószerző :confused:

Szecsa 11-19-2006 10:19

En csak ertelmezni probaltam a szoveget, amit irt :)

Phoenix 11-19-2006 10:32

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 43937)
En csak ertelmezni probaltam a szoveget, amit irt :)

majd a kollega megmagyarázza nekünk, hogy mire is gondolt :)

McLoad 11-19-2006 11:23

"Más ország elleni varázslatkor a távolság függvényében a fenti alap csökkenéseken túl további csökkenésekkel kell számolnod: a 3 körnél távolabb levő országok esetén minden kör távolság +1%, a 10 körnél messzebb levő országok esetén 10 körön felül minden kör további +1% készültséget igényel."
A sugo ezt írja a varázslatokra. Akkor alakulhatna így a tolvajlásrra is. Viszont mivel jellenleg az eredményeséggel akarták a távolságot kompenzálni ezt megszüntetnénk mert az már 2malusz lenne.

Synkel 11-19-2006 13:51

Ja, ez így nekem is megfelelne. Toli és vari fáradás menjen egyformán, úgy arányban lenne a dolog. Amennyiszer a tolis lopni tud, annyiszor altat a varis

monro 11-19-2006 13:52

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 43945)
...
A sugo ezt írja a varázslatokra. Akkor alakulhatna így a tolvajlásrra is. Viszont mivel jellenleg az eredményeséggel akarták a távolságot kompenzálni ezt megszüntetnénk mert az már 2malusz lenne.

Jó lenne bevezetni valami hasonlót igen, de azért mostani eredménycsökkenést is benne kell hagyni a pontszám függvényében! A variknál is benne van ugyanugy. Az is 2 malusz.

McLoad 11-19-2006 20:49

Quote:

Originally Posted by monro (Post 44037)
Jó lenne bevezetni valami hasonlót igen, de azért mostani eredménycsökkenést is benne kell hagyni a pontszám függvényében! A variknál is benne van ugyanugy. Az is 2 malusz.

A variknak sikereség az, hogy nehezebben ártóznak távolra (nagyobb védetséget kap a másik ori) ez meg van mint minusz a tolvajoknak is. De a tolvajoknak +ba még a lopások eredményeség csökkenése is ott van én ez utobbira mondtam, hogy el kéne törölni.
Melesleg ez még csiszolatlan javaslat.

Synkel 11-29-2006 17:50

Akkor az lenne nekem a kérdésem Ati, hogy most, hogy lezárult a fejlesztési szakasz, mikortájt van esély ezeknek az új és jópofa javaslatoknak a kitárgyalására?

Croissant 12-04-2006 15:19

Tolisként kezdtem (és folytattam is meglehetősen sokáig) a Hódítós pályafutásomat, így alapból ellenzem a tolizás megnehezítését. Különösen annak fényében, h az utóbbi időben a változtatások jórésze egyre inkább a hadis oriknak kedvez, mint azt több topicban is olvashattam.
Több panaszosnak érezhető beírásból is kiderült, h nemigen vannak / eltűntek a tolis orik a felsőbb szinteken. Akkor pedig miért kell nehezíteni az ő játékukat?

Xeper 12-04-2006 15:34

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 50436)
Tolisként kezdtem (és folytattam is meglehetősen sokáig) a Hódítós pályafutásomat, így alapból ellenzem a tolizás megnehezítését. Különösen annak fényében, h az utóbbi időben a változtatások jórésze egyre inkább a hadis oriknak kedvez, mint azt több topicban is olvashattam.
Több panaszosnak érezhető beírásból is kiderült, h nemigen vannak / eltűntek a tolis orik a felsőbb szinteken. Akkor pedig miért kell nehezíteni az ő játékukat?

Nem nehezedne, hanem a játékélményt rontó elemek kerülnének csak ki ;)

NorB 12-04-2006 16:41

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 38759)
Volt régebben egy hasonló téma felvetve, de eltűnt a süllyesztőben, remélem az érdeklődés hiánya miatt. Akkor a tekercslopásról indult a téma, és talán szét is lett offolva olykor, de ezt egy több 100 hsz-re nyúló topicnál asszem nem könnyű elkerülni.

Na szóval, a javaslatom lényege az lenne, hogy a toliakciókat is osszuk fel infószerző és támadó akciókra, mint a varázslóknál van. És ha támadó akciókat hajt végre, akkor a körtávolság függvényében emelkedjen a készültségfogyása. Csak nem jó ez így, hogy a tolis 6 körről lophat simán, 200 hekin akár 10-12 körről is, de felfedni pl nem lehet, mert 3 varizás elviszi a készülit koppra.

Nyah várom a hozzászólásokat, és ha lehet ne hagyjuk behalni megint a témát:)

Synk, ez a problémát régen sokszor feszegettük, az volt a válasz, hogy építsd át az orit :)
mostanában én is többször láttam ilyeneket, pl. a B-ben gyújtogatták egy szövimet alulról 5k pontkülönbségről, úgy oldottuk meg, hogy felmentünk 10k pontkülönbségre :D
mindenesetre a felvetés jogos, ha messziről sok készülibe kerül varizni, akkor a tolizás is legyen több készüli, a hadis így sem tehet ellene semmit, nem bonthat le több száz épületet

Synkel 12-04-2006 17:24

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 50464)
Synk, ez a problémát régen sokszor feszegettük, az volt a válasz, hogy építsd át az orit :)
mostanában én is többször láttam ilyeneket, pl. a B-ben gyújtogatták egy szövimet alulról 5k pontkülönbségről, úgy oldottuk meg, hogy felmentünk 10k pontkülönbségre :D
mindenesetre a felvetés jogos, ha messziről sok készülibe kerül varizni, akkor a tolizás is legyen több készüli, a hadis így sem tehet ellene semmit, nem bonthat le több száz épületet

Ez a lényge, hogy a tolis igazságtalan előnyben van a nagy ellenség, a varissal szemben. A tolis gond nélkül lophat 6 körről ha befér, a varis meg 3 felfedésbe lefárad fullon. Hadissal szemben meg végképp igazságtalan előnyben van, hiszen az aztán tuti nem tehet ellene semmit 5-6 körre.

Croissant 12-05-2006 00:23

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 50442)
Nem nehezedne, hanem a játékélményt rontó elemek kerülnének csak ki ;)

Kinek a játékélményét rontó elemek kerülnének ki?

laziga 12-05-2006 07:29

Hát én erősen ellenzem, Mert igy is egyre kevesebben játszanak tolit és nem csak felsőbb szinteken. Elég nehéz igy is. Sokat voltam toli de én is bele fáradtam, Most inkább hadit játszok, Óriás vagyok sokat nem árt a toli, de ha találok 1-et akkor azt jó mélyre küldöm biztos ami biztos. De szerintem a Gnom se igazán sokat kinlódik vele. Mert 10k pont különbséget nem nehéz össze hozni. (ja és azért nem is kell annyi,mert ugye már 7-8k különbségnél is elenyésző ami bajt tud csinálni) Az orknak se lehet túl nagy problémája mert az is elég mélyre tudja küldeni.

JA hogy ki milyen szövifelálásba játszik, mert valakinek nincs tolija meg rendes varija se csak egy hadi varia azért ne a tolit gyengítsük :mad:

Non Omnis Moriar 12-05-2006 07:52

Ez a probléma főleg kis hekin jelentkezik 5szinten pl, ott nagy távolságok vannak kis pontértékre... sokaknak ezzel nem mondtam újat. Ezt úgy lehetne megoldani, hogy a vari és toli akciók hasonló, ha nem is ugyan olyan módon lennének számolva.
Ez most föleg pontérték vs távolság számítás probléma ami sok mindentől függ többek közt a csoportlétszámtól is, ez hód egyik eléggé fődarabja, szerintem nem egykönnyen lehetne változtatni rajta :(

porika 12-05-2006 09:16

Én is hozzászólnék, némi tapasztalatból.
Sokat voltam tolis és szerettem is. Valóban sokat gyengítettek a tolisokon az elmúlt időben, pontosabban a többieken erősítettek ő meg maradt a régi. Ettől függetlenül támogatom az efféle szigorítást. 2-4 körig maradjon a régi, 5-től mind a készüli (+1% körönként) mind a lopható mennyiség is csökkenjen (-10% körönként).
Vannak egyéb elvetemült ötleteim is:) A tolik ha már tudnak katonákat és varikat ölni, akkor ha támadás éri őket akkor védekezzenek is. Legyen a védőértékük 2.
Másik, nem komoly csak hogy a hadisoknak is kedvezzek egy kicsit:) A rádnyitott térkapunk keresztül tudjanak a katonák is közlekedni, de csak annyian amennyi tolvajjal (esetleg egy 1.5 szorzó) kerül kapcsolatba. (pl: ha a varis nyit kaput, akkor az ő és a tolvaj tolvajainak összege).

Xeper 12-05-2006 10:41

Quote:

Originally Posted by porika (Post 50731)
Én is hozzászólnék, némi tapasztalatból.
Sokat voltam tolis és szerettem is. Valóban sokat gyengítettek a tolisokon az elmúlt időben, pontosabban a többieken erősítettek ő meg maradt a régi. Ettől függetlenül támogatom az efféle szigorítást. 2-4 körig maradjon a régi, 5-től mind a készüli (+1% körönként) mind a lopható mennyiség is csökkenjen (-10% körönként).

Valami ilyesmiről volt szó, csak valahogy elsikkadt a téma :(
Mondjuk szerintem nem kellene duplán büntetni, ha több készültség megy le, akkor kevesebbszer lophat a tolis, tehát kevesebb lesz eleve a zsákmány (így pl 8 körről lopva felel annyiszor mehet)

Xeper 12-05-2006 10:43

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 50683)
Kinek a játékélményét rontó elemek kerülnének ki?

A hadisok és a varisok nagyon nehezen reagálnak egy sokkörös tolisra -ha egyáltalán megy nekik. Tehát a tolisokon kívül mindenkinél sérül a kő-papír-olló elv, amit alapvetőnek tartok ebben a játékban.

Croissant 12-05-2006 11:56

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 50790)
A hadisok és a varisok nagyon nehezen reagálnak egy sokkörös tolisra -ha egyáltalán megy nekik. Tehát a tolisokon kívül mindenkinél sérül a kő-papír-olló elv, amit alapvetőnek tartok ebben a játékban.

Akkor szted nem sérül a kő-papír-olló, ha a tolisok gyengülnek?
Sztem kb. éppen most vannak a tolisok / nemtolisok egyensúlyban...

All times are GMT +1. The time now is 05:13.