Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Szintlépés! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=930)

Meteo 02-23-2007 12:43

Oké, köszi a gyors válaszokat.

richardka 02-23-2007 13:06

szintlépés

Nekem is lenne egy kérdésem, remélem jo helyre teszem fel.

Sose figyeltem igy kiváncsi lennék

Példával irnám igy egyszerübb, remélem forumszabályzatba nem ütközik

tehát szintet lépne egy ország és mondjuk van gabonának hely 10 ezer
ezt feltölti, idáig egyszerü:))

Mondjuk piacon van 50 ezer gabona ami ugye körváltás után hazaérkezik:)) . Mindjárt utána az egyén fellép és mi történik a plusz gabonával???

Azonnal elveszik, vagy csak a feljebb lévő csoport körváltásakor veszik el???

sose figyeltem, de kiváncsi lennék:))

Valezius 02-23-2007 13:13

Talán csak körváltáskor, de nem mindegy? Piacozni nem tudsz, építeni se.

richardka 02-23-2007 13:27

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 75495)

Nem mindegy:))))

komolyan érdekelne , hogy a plusz azonnal elveszik vagy csak a felsőbb szint körváltásakor, mert ugye az majd 20 perc:))

nem a piac és az épités érdekel azt tudom hogy pár körig kuss:)

Valezius 02-23-2007 13:35

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 75499)
Nem mindegy:))))

komolyan érdekelne , hogy a plusz azonnal elveszik vagy csak a felsőbb szint körváltásakor, mert ugye az majd 20 perc:))

Visszavonom, tényleg nem mindegy. A súgó szó szerinti értelmezése szerint csak a felső szint körváltásakor, szerintem. De nem lennék meglepve, ha máshogy lenne.

Ezt a 20percet nem értem, 1 és 59között akármennyi lehet szerintem.

richardka 02-23-2007 13:36

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 75500)
Ezt a 20percet nem értem, 1 és 59között akármennyi lehet szerintem.

Ne érdekeljen annyira, aki kívábcsi hamar megöregszik :)

A szinteknél ha jol emlékszem nem ugyanott van a körváltás:)))

Én már nagyon öreg vagyok, de ha választ kapok megfiatalodom:)))

Valezius 02-23-2007 13:38

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 75502)
A szinteknél ha jol emlékszem nem ugyanott van a körváltás:)))

Én már nagyon öreg vagyok, de ha választ kapok megfiatalodom:)))

Ha a felső csoport KVja előtt 1perccel lépsz fel, akkor 1perc múlva KV, ha egy perccel utána, akkor meg van 59perced, hogy ne csinálj semmit. :)

tdomo 02-23-2007 13:39

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 75495)

Mondjuk valakitől ellopja és rögtön utána szintet lép vele. Ha nem veszik el neki, még át tudja karavánolni a szövijének.

Valezius 02-23-2007 13:41

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 75504)
Mondjuk valakitől ellopja és rögtön utána szintet lép vele. Ha nem veszik el neki, még át tudja karavánolni a szövijének.

Na erre mondtam, hogy "Visszavonom, tényleg nem mindegy." :) , de elvileg:
"Szövetségi karavánt az első 2 körben nem célszerű küldeni, mivel olyankor még mindenki hatalmas távolságokra lesz országodtól."

tdomo 02-23-2007 13:47

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 75506)
Na erre mondtam, hogy "Visszavonom, tényleg nem mindegy." :) , de elvileg:
"Szövetségi karavánt az első 2 körben nem célszerű küldeni, mivel olyankor még mindenki hatalmas távolságokra lesz országodtól."

Elkezdtem írni és közben mást is kellett csináljak, sorry. Most már kíváncsi vagyok, mi a válasz.

Princ 02-23-2007 13:57

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 75493)
Mondjuk piacon van 50 ezer gabona ami ugye körváltás után hazaérkezik:)) . Mindjárt utána az egyén fellép és mi történik a plusz gabonával???
Azonnal elveszik, vagy csak a feljebb lévő csoport körváltásakor veszik el???

Úgy emlékszem a fölső csoport körváltásakor tűnik el. Szvl amit nem eszel meg és nem raksz raktárba az szvsz veszendőbe megy.
Karavánról meg ezt olvastam súgóban, de Taszi sem hitt nekem:
Quote:

Az első 3 körben semelyik szinten nem indíthatsz útra karavánt.

tdomo 02-23-2007 14:04

Akkor a gabonáról valóban parttalan a vita.

Synkel 02-23-2007 14:41

Szintlépés után 3 körig nem tudsz karavánt küldeni. Fogadni tudsz.
A túltöltött rakiból a fölös áru a magasabb szint első körváltásakor fog eltűnni.
Az első 3 körben nem tudsz sereget képezni/fokozni vagy felfedezni, de építeni tudsz már az első körben is.

tdomo 02-23-2007 14:43

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 75516)
Szintlépés után 3 körig nem tudsz karavánt küldeni. Fogadni tudsz.
A túltöltött rakiból a fölös áru a magasabb szint első körváltásakor fog eltűnni.
Az első 3 körben nem tudsz sereget képezni/fokozni vagy felfedezni, de építeni tudsz már az első körben is.

Köszi a felvilágosítást. Akkor a túltöltött fát, követ, agyagot el lehet építkezni azért.

Killer 02-23-2007 19:04

Az első 24 körben nem piacozhatsz. Szövetségi karavánt az első 2 körben nem célszerű küldeni, mivel olyankor még mindenki hatalmas távolságokra lesz országodtól. Építeni és katonákat képezni az első 3 körben nem fogsz tudni.

én még mindig csak a súgót tudom idézni:D
a szerint viszont van karaván és nincs építés!!

tdomo 02-23-2007 21:43

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 75537)
Az első 24 körben nem piacozhatsz. Szövetségi karavánt az első 2 körben nem célszerű küldeni, mivel olyankor még mindenki hatalmas távolságokra lesz országodtól. Építeni és katonákat képezni az első 3 körben nem fogsz tudni.

a szerint viszont van karaván és nincs építés!!

Nah, most már én is elolvastam.:) Akkor tényleg mindegy mikor veszik el a felesleg.

Princ 02-23-2007 23:27

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 75537)

De hát én is a súgót idéztem.
Mondjuk végülis karavánt első 2 körben tényleg nem célszerű küldeni. Olyannyira nem, hogy nem is lehet. :p

Killer 02-24-2007 04:03

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 75560)
Mondjuk végülis karavánt első 2 körben tényleg nem célszerű küldeni. Olyannyira nem, hogy nem is lehet. :p

néhány napon belül 2 orimmal is lépek és ki fogom próbálni!!:D
akkor már tuti infó lecc:D

richardka 02-24-2007 09:39

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 75560)

A sugoban az van hogy nem érdemes karavánozni, nem pedig az hogy nem lehet:)))

Ezért nem mindegy:)))

Amugy ha pontosan lépsz fel akkor pedig nincs nagy távolság max 2 kör:)) vagy 3:)))

Ezért kérdeztem , Mondjuk ATI mondana valamit annak örülnék:))

Az amit irtam az kis példa irhattam volna 600 millka gabonát is :)))) de akár 1 milliárdot:))

Azt hogy nem lehet épiteni és nem lehet piacozni az egyértelmü, de a karaván az nem:)))
illetve azt se tudtam hogy fellépéskor veszik el vagy akkor mikor a felsőbb szinten megjön a körváltás

richardka 02-24-2007 09:41

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 75564)
néhány napon belül 2 orimmal is lépek és ki fogom próbálni!!:D
akkor már tuti infó lecc:D

én arra is kiváncsi vagyok hogy a karaván az megy e azonnal vagy sem:)))
azaz küldeni tudsz e??:D

Valezius 02-24-2007 09:51

Birodalmi raktárat első perctől lehet használni?

Batu 02-24-2007 11:44

Az első 3 körben nem.

Princ 02-24-2007 12:14

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 75573)
A sugoban az van hogy nem érdemes karavánozni, nem pedig az hogy nem lehet:)))
Azt hogy nem lehet épiteni és nem lehet piacozni az egyértelmü, de a karaván az nem:)))
illetve azt se tudtam hogy fellépéskor veszik el vagy akkor mikor a felsőbb szinten megjön a körváltás

És csakazért sem hiszik! :D
Tekintsétek már meg: http://hodito.hu/fhelp.php?topic=caravan.html Alulról 2. bekezdés.

A másik bekezdés amit idézgettek, elavult, felejtsétek L már végre! Lehet építkezni és nincs nagy távolság. Karavánt nem próbáltam, Taszi, üdvös lenne ha megtennéd.

Ati 02-24-2007 12:41

A szintlépés súgóban a karavánt és az építést javítottam, hogyösszhangban legyen a többi súgóval.

Kisbér 02-24-2007 13:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 75612)
A szintlépés súgóban a karavánt és az építést javítottam, hogyösszhangban legyen a többi súgóval.

Ati, ezeket minden nyelven módosítod (angol, román?)

Killer 02-24-2007 14:58

Quote:

ez esetben visszaszívva minden!!:D

richardka 02-24-2007 20:06

Quote:

igy már egyértelmü:)))

analóg 03-09-2007 21:20

sziasztok..új vagyok (illetve az 1.0-val játszottam néhány hónapot még 99-ben, dehát az mikor volt már :p), és épp a 4. csoportba való fellépés előtt állok

a kérdésem az lenne, hogy fellépéskor azok az üres területeim is elvesznek, ami a max heki alatt vannak? tudom, hogy a súgó azt írja, hogy igen, de itt a fórumon olvastam olyat, hogy megmaradnak..azért kérdezem, mert szeretnék kb 150 hekit lebontani, hogy ne egyből a tápos orik közé kerüljek..

köszi a segítséget

Hornet 03-09-2007 21:26

Quote:

Originally Posted by analóg (Post 79185)
sziasztok..új vagyok (illetve az 1.0-val játszottam néhány hónapot még 99-ben, dehát az mikor volt már :p), és épp a 4. csoportba való fellépés előtt állok

a kérdésem az lenne, hogy fellépéskor azok az üres területeim is elvesznek, ami a max heki alatt vannak? tudom, hogy a súgó azt írja, hogy igen, de itt a fórumon olvastam olyat, hogy megmaradnak..azért kérdezem, mert szeretnék kb 150 hekit lebontani, hogy ne egyből a tápos orik közé kerüljek..

köszi a segítséget

Üdv akkor ujra itt:)
Csak az a terület veszik el lépéskor ami a max hekiszám felett van.Ha nincs üres területed akkor bonatni kell amit jónak látsz.

Remélem jót mondok:)

-Fegya- 03-09-2007 21:45

Quote:

Originally Posted by analóg (Post 79185)

köszi a segítséget

Csak azok az üres területeid vesznek el, amik a max heki fölött vannak. Általában a négyes szinten sokkal drágább a nyersanyag, ezért meggondolandó, hogy üres területtel lépj fel. Ha nem akarsz a tápos orik közé kerülni, akkor ráérsz fellépés után a védelem alatt bontani. Akkor már látod azt is, hogy mennyibe kerül a nyersanyag és milyenek a környékeden az országok.

analóg 03-09-2007 22:06

Hornet, Fegya, köszi..igazából úgy gondoltam, hogy 450 hekivel lépek fel, aztán onnan állok neki földet szerezni..akkor ezek szerint ez csak úgy valósítható meg, ha lépés előtt elkezdek építeni 150 épületet, mert azok a földdel együtt elvesznek..ez viszont anyagilag nem túl kifizetődő :)

ha jól kalkulálok akkor Fegya módszerével járok a legjobban, mert több raktárból meg barakkból jó sok dolgot el tudok adni bontás előtt..és akkor az elején csak fosztás..köszönöm

Grabi 03-09-2007 22:19

azért 150 épület ötös árakon számolva nem olyan hatalmas költség úgy gondolom

analóg 03-10-2007 22:28

hmm, azisigaz..csak úgy bukom a sok eladható portékát, ami jól jönne az elején..nomajd meglátom

már csak azt mondjátok meg, hogy a varázsló +1% készültsége gyakorlatban mennyi előnyt jelent? hullából épülök át, szóval nincs varis tapasztalat..amolyan hadi-vari országot szeretnék (mf), de főleg varázsolnék..nem tudom, lehet, hogy a tudóssal jobban járnék? (az új faj óriás lesz amúgy..kezdőnek az való :))

Grabi 03-10-2007 22:37

tudóssal bőven jobban jársz.

bitboss 03-13-2007 17:01

Quote:

Originally Posted by analóg (Post 79366)
már csak azt mondjátok meg, hogy a varázsló +1% készültsége gyakorlatban mennyi előnyt jelent?

tisztázzuk: a tolvaj és varázsló személyiség elönye az 1% készültség regenerálódás
vagyis ha egy akciósorozattal elfogyott a készültséged (pl 50% alá), de az ellenfélben folyamatosan kárt akarsz okozni, akkor a nagyobb regenerálódással kb. 3-8 körönként eggyel többet tudsz ártani (egy variakció készültségcsökkentése a varázslat tipusátol és a távolságtol is függ)
ennél valóban többet ad a tudós személyiség

visszatérve a fellépés alatt meglévö gabonatöbbletre:
azért nem mindegy, mert tapasztalat szerint körváltáskor az emberek-katonák hamarabb esznek, mint a raktárak lefölöződnek.
tehát aki nem tultermel, hanem körönként fogy a gabonája (vagyis valamilyen mértékben "etet"), annak egy környi gabonafogyással többet megéri átvinni, ha közvetlenül szintlépéskor az áruk nem fogynak el a raktárkapacitás mértékéig !!!

Kubbi 03-18-2007 10:21

Bocsi, ha értetlennek látszom, de hát ez van. :D

Akkor most a jelen állás szerint, ha a raktárban elfér 10e kő, de én fellépek 50e kővel, akkor az új csopi első körváltásáig van időm, hogy elépítkezzem azt a nyersit?
Mert 4-es árakon nézve is, kb 300-400millióba kerül átípülni szövimnek.
Tehát lehet építkezni, már első körváltás elött is?

Killer 03-18-2007 11:28

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 80663)
Bocsi, ha értetlennek látszom, de hát ez van. :D

Akkor most a jelen állás szerint, ha a raktárban elfér 10e kő, de én fellépek 50e kővel, akkor az új csopi első körváltásáig van időm, hogy elépítkezzem azt a nyersit?
Mert 4-es árakon nézve is, kb 300-400millióba kerül átípülni szövimnek.
Tehát lehet építkezni, már első körváltás elött is?

igen most így van!:DD

Kubbi 03-18-2007 12:19

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 80679)
igen most így van!:DD

Köszönöm taszi :)

Killer 03-20-2007 09:19

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 80686)
Köszönöm taszi :)

én is kiváncsi voltam,és épp a napokban léptem ezért leteszteltem:D

Szecsa 03-20-2007 09:56

hm..en pedig ugy emlekeztem, hogy ha szintet lepsz, az el nem fero nyersi elveszik..de akkor rosszul tudtam :) thx en is :)

All times are GMT +1. The time now is 00:43.