Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Seregek egymással szemben (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=922)

Remedy 02-24-2007 15:23

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 75664)
Ma tapasztaltam egy érdekességet HV-n. Én is és egy másik ország is indított 1sereget egy harmadik ország felé, és seregeink 2x is csatáztak. Tudom, hogy ez a játék rendes működése, de

az lenne a kérdésem, hogy ez mire jó? Ha elsőre kikapott az egyik sereg, akkor miért támad vissza? Van esély, hogy másodjára nyerne?

Vagy másképp, ha elsőre győzött az egyik sereg, és a másik visszafordult, akkor miért támadja meg újra? Ezzel csak a saját veszteségeit növeli, így a beütés esélyét csökkenti, vagy rosszul látom?

Teljesen logikátlannak és értelmetlennek tartom, remélem valaki el tudja magyarázni, hogy ez miért is jó.

Nekem is volt ilyen, 1 vs 2 sereg 4x csatazott. Nem tudom miert :) (az 1 sereg nyert mind a 4x! :D)

Kisbér 02-24-2007 18:30

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 75667)
Nekem is volt ilyen, 1 vs 2 sereg 4x csatazott. Nem tudom miert :) (az 1 sereg nyert mind a 4x! :D)

Persze, logikus...
Egyszer ütközöl velük odafelemenet, megfutamítod őket... De persze asse tudják merre meneküljenek, aztán szerencsétlenek rájönnek, hogy nem is arra laknak, mire visszafordulnak, ahol megint veled találják szembe magukat...
Te meg egy laza kaszabolás kíséretében átengeded őket, meneküljenek csak haza anyucihoz :D

Ti le sem ültök sörözni a tábornokaitokkal? :D Hmm... Antiszociális banda :D

Toti 02-26-2007 00:12

egy alkalommal 3 sereget küldtem ki támadni "szinte" üres orira. 15-ször sikerült csatázni nekik.:) kicsit meglepődtem, amikor kv után megláttam az új eseményeknél...:)

Kutyuleee 02-26-2007 19:21

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 75898)
egy alkalommal 3 sereget küldtem ki támadni "szinte" üres orira. 15-ször sikerült csatázni nekik.:) kicsit meglepődtem, amikor kv után megláttam az új eseményeknél...:)

így már én is jártam vicces volt 2kis sereget meg egy nagyobbat küldtem:D
a nagyobbik legalább gyözött...

Valezius 02-26-2007 22:25

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 75898)

Azzal nincs nagy baj, 3sereg vs 5, mindenki harcol mindenkivel.
De 1 vs 1, kétszer is az nem az igazi. :)

Kutyuleee 02-27-2007 01:26

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 76162)
Azzal nincs nagy baj, 3sereg vs 5, mindenki harcol mindenkivel.
De 1 vs 1, kétszer is az nem az igazi. :)

inkább örülj, hogy szivós a sereged és nem adják fel a háborút az 1. vesztett csata után:D:D:D

Valezius 02-27-2007 07:49

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 76182)
inkább örülj, hogy szivós a sereged és nem adják fel a háborút az 1. vesztett csata után:D:D:D

Az ilyen tábornokot falhoz kéne állítani és agyonlövetni :D

Toti 02-27-2007 08:34

akkor 4-5 ilyen csata, és egy átlagos orinak elfogy a tábornoka. vagy akkor kineveznek mást a helyére? de viszont mostmár legtöbb esetben a biztos 1 maximm 2 sereggel megyek. legyen inkább biztos.:)

richardka 03-05-2007 16:12

egy kis érdekeség:))

adott egy ország megtámadtam 2 hullámba

mit ad isten láttom utközben csatába keveredtek:)) egy 3. országgal, hál istennek továbbmentek az enyémek, majd ugy zsipsz zsupsz nyertem 2x főldet

majd láttom a kronikába hogy a 3. ország is beütött ugyanabba a körbe:)) és vitt főldet.

kicsit érdekes:)

Remedy 03-05-2007 16:25

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 78011)
egy kis érdekeség:))

adott egy ország megtámadtam 2 hullámba

mit ad isten láttom utközben csatába keveredtek:)) egy 3. országgal, hál istennek továbbmentek az enyémek, majd ugy zsipsz zsupsz nyertem 2x főldet

majd láttom a kronikába hogy a 3. ország is beütött ugyanabba a körbe:)) és vitt főldet.

kicsit érdekes:)

Ebben megis mi az erdekes? Egyik seregevel nem csataztal. Olvass sugot :P

richardka 03-05-2007 16:31

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 78015)
Ebben megis mi az erdekes? Egyik seregevel nem csataztal. Olvass sugot :P

:)))
neki vissza kellett fordulnia :)) a srác se értette, de örült neki. 1 sereggel ment csak.

Remedy 03-05-2007 16:33

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 78018)
:)))
neki vissza kellett fordulnia :)) a srác se értette, de örült neki. 1 sereggel ment csak.

Nem mondott igazat :) Olyan nincs hogy vissza is fordulsz, meg be is utsz, 1 sereggel....

richardka 03-05-2007 16:37

kronikába láttam hogy beütött,

nem fordult vissza a serege. pedig nekem azt irta hogy a seregem bátor hösies önfeláldózó csatában ugyan de nem hagyták magukat és legyözték az utközben lévő ellent :D és visszaforditották.

Ati 03-05-2007 16:38

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 78021)
kronikába láttam hogy beütött,

nem fordult vissza a serege. pedig nekem azt irta hogy a seregem bátor hösies önfeláldózó csatában ugyan de nem hagyták magukat és legyözték az utközben lévő ellent :D és visszaforditották.

Visszafordítottak EGY sereget. Kérdés, hogy mennyivel ment ugye, ha Te is 2 hullámban mentél, és még így is kisebb volt az a serege, amivel csatáztál.

Hóhér 03-05-2007 20:18

kérdés

A seregek beütésének sorrendje, általában a sereg indításának idejétől függ.

A seregek össze ütközési sorrendje függ e a seregek idnítást idejétől, vagy teljesen random?

példa :

indul A országra

B országból 1 sereg 100 ló
C országból indul 4 sereg 4x 95 ló

c1
c2
c3
c4

rnedre időben egymás után

c1 találkozik először B sereggel, ( feltéve ha találékozik )

és így tovább??

Ati 03-05-2007 20:34

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 78108)
A seregek beütésének sorrendje, általában a sereg indításának idejétől függ.

A seregek össze ütközési sorrendje függ e a seregek idnítást idejétől, vagy teljesen random?

példa :

indul A országra

B országból 1 sereg 100 ló
C országból indul 4 sereg 4x 95 ló

c1
c2
c3
c4

rnedre időben egymás után

c1 találkozik először B sereggel, ( feltéve ha találékozik )

és így tovább??

Az útközbeni csatánál nincs fix sorrend.

nyolcvan 04-23-2007 20:27

ha jól olvastam akkor azt írtátok, hogyha pl. 2 mf egyszerre támadja egymást, akkor nem találkoznak és harcolnak egymással a seregei útközben.

akkor mi értelme van annak, hogyha távolbalátásnál látom, hogy nemsokára beüt valaki, és én még elötte szembemegyek vele a saját seregemmel? ha a seregek úgysem csatáznak egymással útközben?

skiti 04-23-2007 20:34

ha megy feléd, és látd hogy nem tudod fogni, szembe mész.
akkor nem tudja kísérni utána a sereged

skiti 04-23-2007 20:35

és azért hívják szembemenetelnek, mert abban a körben mikor indítasz, még ha csak minimál ideig is, egyszerre tartotok egymás felé

Grabi 04-23-2007 20:38

meg ha alá is bontassz akkor ő téged felülről üt be, elüti magát tőled felfelé, te leljebb esel és a te sereged meg alulrol megy be

Kutyuleee 04-23-2007 20:40

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 89790)
ha megy feléd, és látd hogy nem tudod fogni, szembe mész.
akkor nem tudja kísérni utána a sereged

ráadásul a veszteséged is kevesebb mintha megvárnád mig beüt és csak kisérnéd...

nyolcvan 04-23-2007 20:59

tehát akkor végülis arra jó, hogy amig ő kivan támadva, akkor legalább én is megtámadom? akkor mondjuk az is lehetséges, hogy ő kitámadt rám, kevés védelme maradt otthon, és akkor akár én is foglalhatok tőle hektárt.
az is lehetséges, hogy mindketten ugyanannyi hektárt foglalunk egymástól..
földcsere :D

hatpeti 05-28-2007 15:53

Nem ütik egymást.

Ha két ország serege egymással szemben menetel nem harcolnak! Kipróbáltam.

Valezius 05-28-2007 15:55

Quote:

Originally Posted by hatpeti (Post 99297)
Ha két ország serege egymással szemben menetel nem harcolnak! Kipróbáltam.

Örülök :)

*rövid*

hatpeti 05-28-2007 16:04

Örölök, hogy örülsz

Örölök, hogy örülsz

All times are GMT +1. The time now is 01:03.