![]() |
Quote:
Tiltakozom, pedig nem vagyok mega-gigaori. Bár valószínű sose nem leszek, attól még egyszer én akarok lenni az első, az 1/A csúcsán. És ha egyszer első lettem, akkor szeretnék a lehető leghosszabb ideig ott ülni, hadd lássa mindenki, milyen király vagyok. És nagyon nem szeretném, ha kötelezve lennék a fordulásra. És azt se szeretném, hogy a top 10-ben vagyok, gyűjtöm az erőt, hogy feljebb jussak, és akkor kellene leforduljak... Sőt, engem nem zavar az sem, hogy messze vagyok a céltól, és valószínű az elkövetkező 2 évben a top 10-nek közelébe se szagolhatok. Ha könnyű lenne elérni, kisebb lenne az értéke. Viszont lenne egy krédésem: Téged miért zavar a pár darab 20k hekis ori? Te nem akarsz játszani A-ban, csak ork tábornokkal felütni magad, és 1000 kör múlva lefordulni. A mostani lépéshatár iszonyat messze van a toptól, és távolról sem lehetetlen elérni. Szal én játszok, és szeretek játszani A-ban. Monroval ellentétben szeretek játszani lentebb is, azaz van még pár orim, amikkel itt-ott háborúzhatok. Remélem sose kerülök olyan helyzetbe, hogy választanom kelljen, melyik játékstílust játszom, mert mindkettőt nem lehet. Jó és pörgős dolog 200 hekin háborúzni. Két szövi 70-80 ütést is bevihet egymásra, aztán max 2-3 nap alatt- rendszerint kevesebb idő is elég ehhez- helyreállítják az összes kárt. Nem hiszem, hogy A-ban van olyan klán, amelyik kibírna 70 ütést akárhány ori is van benne, és a helyreállítás is lényegesen hosszabb időt venne igénybe. És végszónak: Ati nem egyszer kijelentette, hogy a játék végcélja az A első helye, azaz semmiféle fordulási kényszer nem lesz azzal kapcsolatban.... Egyetértek vele |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Ha jól emlékszem volt egy időszak amikor csak simán 1000 kört kellett fent tölteni, utána lehetett fordulni. Ezután már ezt sem kellett, mert lehetett egyből 2B-ből fordulni. Most ott tartunk, hogy már csak akkor ha van forduló képes ori az 1A-ban. Mi lesz a következő lépés, nem lehet fordulni A-ból? Nem tudom érzékeled-e amit mutatni akarok, nem az 1000 kör eltöltésével van a bajom. Hanem azzal, hogy azért mert ti ott fent szerettek játszani, azért ránk akarjátok erőszakolni az 1A-t. Akár a szabályok módosításával is. Megint csak ha jól emlékszem pont Te írtad (ha esetleg mégis más írta volna akkor előre is bocs) egy másik téma hozzászólásban, hogy az a bajod, ne legyenek "1000 kör és vége" nevü klánok. Akkor már az sem jó, hogy felmegyünk de 1000 kör után fordulunk? Mindig olyan módosításokat dobtok be, ami csak azt szolgálja, hogy mi is úgy játszunk ahogy Ti szeretnétek. Mondván, hogy az 1A-ban mindenki bevédi magát és felfedezve fordul, meg még sorolhatnám. Én csak annyit kérek, hogy ha én látom rosszul és nem erről van szó, hanem tényleg azt szeretnétek elérni, hogy igazán pörgős játék legyen az 1A-ban, akkor olyan dolgokat akarjatok megváltoztani, ami nem befolyásolja a többi játékost, hanem a tényleges célt éri el (szerintem ez kivitelezhető csak akarni kell). Mert ahogy pár írásoddal feljebb is írtad a mostanival ellentétben, nem pár ember az aki nem akar az 1A első helyére lépni, hanem a játékosok 90%-a. |
Quote:
Ugyan akkor sajnos, állandóan az 1A-ra hivatkozva szeretnének változtatásokat elérni a fent játszók, ráadásul úgy, hogy ami problémára hivatkoznak azt nem oldja meg, de a lenti 4 csoportban játzsó emberek játékát megkeseríti. Mint pl az aktuális téma is, a felfedezés. Mert ha az elsők utolérése a cél, akkor nem a felfedezést kell nehezíteni, hanem meg kell szabni a felső határt vagy akár a felvetéssel ellenkezőleg pont hogy könnyíteni kellene a felfedezést, hogy egyszerüen behozható legyen a különbség. Jelenleg az 1a top határa, 3300 heki körül van, ami folyamatosan elemkedik. Ha az eredeti javaslat szerint változna a felfedezés, akkor nem azok játéka nehezedne meg nagymértékben akik az első 50 helyen vannak, hanem a maradék x ezer játkosé. Szóval én csak azt kérem, ne az 50 első ember kénye kedve szerint változzon a játék. Ennek tükrében semmi gondom a 20k vagy akár a 100k hekis orikkal, ha nem az lesz a vége, hogy nekem is akkorának kell lennem egyszer. |
Quote:
OFF: Elnézést ha sértő volt de picit ideges leszek amikor valaki folyton csak a maga szemszögéből tudja figyelni a dolgokat a mások problémáira meg tojik. |
Quote:
|
Nyah akkor én mint megaori:D 1.Szerintem nem szabad a felfedezést korlátozni mert akkor senki nem tudja a megákat utolérni!2.fordulási kényszer?vicc én már fordítottam le orit a csoport topjából bár akkor még kisebb orik voltak a tetején és Monroék is fordultak már nagyobb orikkal is és ezért ez szerintem mindenkinek legyen a saját döntése!
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
és pont a felfedezés mostani baromi könnyű volta miatt lehettek Ti "megaorik" tehát a dolog el van cseszve ideje lesz javítani. |
No mivel ez egy startégiai játék, én azt támogtaom, hogy alapvetően ütésekkel nőjjenek az orik.
olyankor van gond ha nincs a közelben üthető ori, ebben az estben nem árt ha lehet fedezni könyebben. szerintem az alsóbb csopokban a viszonylag magas katona árak miatt egész jól működik, aki akar hadi és üt, a varis-tolisok meg fedezgetnek. elérhetővé kell tenni az 1/A top30ba való bejutást is fedezéssel, mert van akinek nincs ideje.. mindezen problémák figylembe vételével a javaslatom valami ilyesmi lenne: a felfedetzéshez szükséges katona mennyiség (és pénz?) a következőképp változzon: minden szinten minden ori a mostani feltételekkel fedezhesse fel az első 2000 hektárját ( tök mind1 ezt a 2000 hekit 500 vagy 5000 hekin akarja elhasználni) innentől kezdve viszont 1000 hektáronként 100 katonával nőne a szükséges katona mennyiség hekinként. azaz, 2-3000 hekiig 325 katona 3-4000 425 katona 4-5000 525 katna 5-6000 625 stb. ehez csak annyi kell, hogy be kell kerülnie a játékba "felfedezett terület nagysága =x" tényezőnek. (ez a -felfedezés- oldalon bőven el is fér) annyival jobb mintha konkrét területhez kötjök, hogy aki tényleg arra akarja használni a felfedezést, amire való (átvergődni olyan pontlistarészeken ahol nincs üthető ellenfél) az bármikor fel tudja használni. vélemények? |
Ez egy eleg jo otletnek tunik. Ha latom a felfedezes menupontokba pl. "Már 743 területet fedeztél fel."
S realis is a tolisokra es varisokra nezve, mivel 2,2k heki felett (ha kezdestol fedezve megy felfele es nem verik vissza 1x se) mar nincs szukseg rajuk. (Persze , ha mar hamarabb is tobbszor visszaverik, akkor lehet vmi nevelohatasa is neki, hogy nincs szukseg varisra/tolisra mar mondjuk 1700 hekin, mert visszautik mindig) En tamogatom, jo otlet! |
Quote:
És talán be lehetne iktatni egy "féket" is... Ilyesmikre gondolok, hogy: - Pld a területed felénél többet nem szerezhetsz felfedezéssel.... - Vagy az aktuális csoportod fellépési maximumának max a 30%-át lehet felfedezni az adott csopiban.. Tudom, hogy vannak "csak felfedezek" típusú orik,de ezeket a fékeket is úgy alakítanám ki, hogy ne lehetetlenítse el őket viszont ne legyen olyan eccerű az életük, mint eddig. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
és ha már megkérdezted: a mi orijaink nagyrésze ütve ment fel, és van olyan is (nem egy) aki 20k hekiből max 5-600 hekit fedezett fel, szemben nálatok az minden orinból min 15k felfedezéssel :) de persze ez sem ide tartozik. jah és még1: amikor mi mentünk fel, felettünk egyetlen SZK ori (Tedy) volt, így nekünk nem iagzán volt kihez fedezni, ott a klántámadás remekül lehet használni pláne 500k felett ha nincs közelben más ori. |
|
Quote:
a "fékekkel" az a gond, hogy ugyan 1/A-ban teljesen megállnák a helyüket, de lentebbi szinten egy varis vagy tolis ori szöviben nem tehet mást, minthogy felfedez. nagy ritkán van esélyük szinte fullra kitámadt orit ütni, a többi náluk felfedezés. és azt nem lehet elvárni, hogy egy szövi addig ne menjen feljebb a míg a varisuk elé nem kerül valami üres ori. |
Quote:
Szerintem mindenképpen máshogyan kell kezelni az 1A-t, mint a többi csoportot, mert az 1A az egyedüli olyan csoport, amelyiknek az összes földterülete folyamatosan növekszik, a többi csoport összes földterülete pedig minimálisan változik. Szerintem wand javaslata az 1A-ra jó irány. Igazából az nem tetszik benne, hogy tovább erősíti azt az irányt, hogy az 1A-ban csak hatalmas vagyonnal lehet érvényesülni. Csatázni sok pénzzel lehet (seregcsere), és a felfedezés drágítása után sokat felfedezni szintén csak sok pénzzel lehet. Az alsóbb szinteken úgy látom, hogy körülbelül 800 hektárig minden jól működik, 800 hektár felett viszont túl sok katona kell a felfedezéshez. |
Összesen 2k hektár fedezhet az egesz csoportrendszerre nezve korbefordulasonkent.
En igy ertelmeztem. |
Quote:
|
Quote:
Én is! ezért volt az eredeti javaslatban úgy írva, hogy szintenként 2000 heki. a lenti csopikban szerintem jól működik a felfedezés, max ha valaki ott akar 10.000 hekis orit építeni neki lesz ez nehezítés, de a normál játékba nem kavar be egyik lenti csopiban sem. lényeges változást egyedül az 1/A-ban hoz. viszont ott tényleg nonszensz a mostani felfedezés, tehát alapban ott kell változtatni. és emellett a top30ba való bejutást gyakorlatilag nem nehezíti meg senkinek. |
Sziasztok!
No akkor nézzük. Pár levélre egyben válaszolok, hogy az irány kb meglegyen. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
hmmm... nekem eddig wand szintenkénti 2k heki felfedezhető maxa jön be, viszont ez nagyon. ahogy nézegetem 1/A-ban kavar be egyedül, de ott nem is baj, legalább a top verekszik... igaz, ezzel én is szívnék, de hát valamit valamiért :D (csak hogy szó ne érje a ház elejét... :D )
|
En is wand otletet tamogatom meg mindig :)
|
Én is:)
Bár csak csendben, mert támogattam ugye a kiskékszámos fordulgatás nehezítését is, emiatt aztán az össze kékszámos szövim kikiáltott hálátlan árulónak:D Mellesleg a 2k-t A-ban én már rég felfedeztem asszem:) |
Quote:
Egyébként én is támogatom magát az 5letet, de 2000 helyett 3000 hekit adnék "barátságos" módon utánna viszont a számokon "durvítanék". Mindig is azt vallottam, hogy aki pusztán felfedez az ne legyen az 1A topjában. 6K heki felett pld már 1000 fölötti kattincs (vagy nagyságrendileg ennyinek megfelelő pénz!) 8000 heki fölött már 1500 kattincs(vagy pénz) 10K fölött pedig 2000 kattincs hekinként... Így már tetszenének a számok :D |
De amugy ez egy hatalmas vedelem is lenne az A jelenlegi topjanak....
|
Quote:
Meg fogtok kövezni, de szerintem az A jelenlegi topjának nyugodtan indulhatna a már felfedezett érték a "maximumról". Már ha egyáltalán ennél a változatnál maradunk. |
Tehat a 20500 hekis orinak pl. 2125 katona lenne egy hektar fedezese wand elve szerint? :)
Aranyos :) |
Quote:
|
Quote:
nem fog megkövezni senki (vagyis én tuti nem), ha túl lettünk volna már a számok megvitatásán, jött volna a javaslat másik fele, miszerint a 10k hekinél nagyobb orik már mind bőven elhasználták a keretet, szal náluk a területük 2/3-val kezdődjön a számláló :) aki meg nem használta esetleg el, az valószínüleg ezután sem akar túlzottan felfedezni, szal neki meg mind1. |
Támadt egy ötletem. :rolleyes:
Ne módosítsunk a felfedezésen semmit, hanem a 10%-s katonaképzést csökkentsük az ország területének függvényében. |
Quote:
egy 20500 hekis orinak ha cstákkal megy fel akkor uyganúgy 225 heki lenne egy heki felfedszése.. a 20500 hekis orinak akkor lenne 2125 kattincs egy heki felfedezése ha mind a 20500 hekijét felfedezéssel szerezte. ezesetben pedig még keveslem is a szükséges katona mennyiséget. |
Quote:
max a táppal és újrindulós orik nélkül jáccóknak lenne nagy kitolás, ha még a saját berekhelyeit se tudja beképezni. |
Quote:
Ez biztosítaná, hogy a bevételek a piacon keresztül jobban áramoljanak a kisebb országokba, hiszen ők relative többet képezhetnek. Így hátrányba kerülnének a nagyobb orik, könnyebb lenne a kisebbeknek a nagyobb jövedelemmel felzárkózni. Síma katonából szerintem nincs óriási készlet a piacon. Ha a csoport összességében kevesebb katonát állít elő, akkor összességében kevesebb lesz a felfedezés. Nem is olyan hülyeség ez. Egyre jobban tetszik. :) |
Quote:
nagyobb jövedelem? most is van a toppban olyan bankos ori ami havonta vagy 30 (Serg:50?) milliárdot(!) kamatozik.. + a bánya temesztés nagy része is a toppban keletkezik. szerinted szükségük van még ott pénz beáramlásra? :D ha meg magsabb a katona ár, magasabb az összes egység, hiába kerül egy lentebbi oriba mondjuk 2x annyi pénz, nem fog tudni rajta több sereget venni. max nyersanyagot, de szerintem az a nagy termelés miatt így is olyan olcsó, hogy bárki megtudja magának venni ha kell, mégha nincs is termelő törpéjük. |
4 millio katona, hmm :D
|
Quote:
Quote:
Azt is beláthatnád, hogy ha egy óriás ori mondjuk naponta csak 1-2 százalékot tud képezni, egy most felkerült ori meg 10-t, akkor előnybe kerül a kis ori. |
de tőlem a jkettőt akár össze is lehet kombinálni, de kiváncsi lennék, hoonna kellene elkezdődnie a csökkenésnek?
|
All times are GMT +1. The time now is 01:38. |