![]() |
ati :)
de telleg a fordulasi hatar folyamatoan no a Dcsopiban nem lehetne kihagyni ez az uj szabalyt az anarchbol? nehezetik magatol az egesz korbefordulas nem kene tulneheziteni:) ugyi vagy te bebirod ugy allitani hogy tolunk kimaradjon:) |
Quote:
szoval tm meseld mar L miert is menne ez a sok ember a D-be? erdekes en csak olyanokat ismerek akik az yban szeretnek jaccani es csak szamokert koroznek!!! na jo ismerek 2ot akik nem :) es jolenne tm ha elolvasnad mi a tema nem pedig ostobasagokat beszelnel es altalanositgatnal hogy mindenki oda akar menni:D aki oda akar menni abbol atinak nem lessz bevetele mert azok azert mennek oda mert nem tudnak vagy nem akarnak vipelni!!! |
azt sem tudom hogy lehetne ott haboruzni egy csont ures katipiaccal
ahol egy nyomorult seregcseret sem tucc megcsinalni... ha esetleg eheztetsz es kirakod a katid a piacra elfedezik meg az elitjeid is aztan kepezheted ujra oket:P nemhogy egy 200k hekis otit de egy 3khektaros orit se tudnal a piacrol foltolteni... csak ha kirakod a sereget mashonnan,es figyelsz mint gep hogy te vedd fol ne mas.. szoval meseld mar el lecc tm hogy van ez ? te mindent olyan jol tudsz:D igaz a forumon fel eve nem lattalak.... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Nagyjából átolvastam a beírásokat,ati válaszait,és én pl időhiány (ami 1re kevesebb lesz + munka)miatt nem nagyon örülnék,hogy D csopiba magasról kéne fordulni,mert a még Y-ba lévő 3szemes oriaimat szeretném forgatni,és így sem tartana rövid ideig,de ha 150k-ról kell fordulni akkor meg pláne
Nekem pl van "fent" 2db orim (144.846 hektár/148.540 hektár) ha megtudom könyiteni a fordulást akkor szoljatok én nem határolom L magamat + még 2 db ori 766.464értéknél ;) |
Quote:
|
Már nem is tudom talán Never emlittet ha mindenkép érinteni fogja ez az Anart akkor a klán rendszerel lehetne könyiteni a dolgot és ez valamely szinten elensulyozná a dolgokat.Habár akkor se tartanám jó ötletnek de nagyon egy irányba szeretnéd vinni a Normált meg az Anart:P
Akkor mi is kapjunk kicsi jót:) |
Quote:
Igy ezek után kettőnk közül nem tudom melyikünk beszél ostoabaságokat:p ;) :cool: :D |
Quote:
|
Quote:
Változások, mind1, hogy D-vel , bármelyik csopival kapcsolatban akkor lesz "érett", ha sikerül egységesíteni az emberek véleményét. Sikerül "közös nevezőre" jutni. És az is érdekes, hogy mindig van 1-2 ember aki nem tud lakatot tenni a szájára, és néha elég szabadosan fogalmazva, sokat pattog. Nem fogok személyeskedni, holott kedvem lenne hozzá, már 2-3 hónapja, de nem alacsonyodok odáig. A lényeg! Egyetértés kell, valamiféle egység. Utánna lehet beszélni változásokról. |
Quote:
|
Énse értem, pedig énis tamagocsizok. Hogy miért? Mert ha háború lenne borzasztóan egyenlőtlenek lennének a feltételek...
|
Quote:
D-be is fel lehet vinni országokat, ha valakinek kevés van. Na mindegy......... Bavallom nekem továbbra se igazán világos, hogy ez miért jó. A legnagyobb probléma komolyan az, hogy ha több személyiséggel magasabbra kéne lejutni, akkor jajj, tovább kéne felfedezni?! Szerintem már ott van a probléma, hogy egyáltalán felfedezni kell, és nem harcolni... Egy olyan csoportban, ahol akár saját tápországgal is segítheted magad... |
Quote:
Tippjeim vannak miért lett a D olyan, amilyen. Eleinte nem volt sok ország ott, ráadásul baráti országok voltak. Van akinek nincs ínyére egy barátja országán felmászni, inkább felfedez (persze ezen el lehet vitatkozni, vajon helyes-e, jó-e, stb, de felesleges) ezért az lett a béke szigete. Aki később lépett fel az pedig kénytelen volt elfogadni az adott feltételeket. |
Quote:
|
Quote:
A szabályok bevezetésével kb azt fogod elérni szerintem, hogy az emberek egy része örülni fog hogy végre van valami változás, a másik fele meg szabira megye esetleg abba hagyja az anarchiát. Hogy miért is jó szerintem, hogy D-ben nincs harc, vagy ha mégis, nem az egész szinten, csak bizonyos hektár alatt, azt hosszasan ecsetelhetném, de nem vagyok benne biztos, hogy oldalakat szeretnél olvasni ebben a témában (ez a dolog kissé összetettebb abbál, aminek látszik). Persze azt is oldalakig lehet ecsetelni, hogy miért jó ha harc van. Ezzel az egésszel nem lenne baj, ha a D eredendően nem azzá alakul, ami, mert akkor természetes lenne a harc, és fel sem merülni a béke kérdése. A "legyen harc vagy ne legyen harc" kérdése, mindig erősen borzolta a kedélyeket D-ben, és ez nem fog attól változni, hogy nem a csoportból pár ember hanem egy szabály következménye kényszeríti rá az embereket a változásra... (Feltéve ha ez valóban így lesz, elvégre az új szabályok mellett is lehet felfedezni, csak a kontinens méretű országokkal lesz baj, azokat valószínűleg ilyen vagy olyan módon el kell majd távolítani. Szerintem nem biztos, hogy az új szabály harc terén feltétlenül változást hozna D-ben. Ez inkább az emberk döntésén múlik, hogy hogyan alkalmazkodnak az új környezethez.) |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Harccal ugyan harmadannyi idő lenne teljesíteni, mint felfedezéssel (ez most is így van), dehát az anarch a "béke szigete"... :) |
Quote:
|
Quote:
Látom nem úszom meg a hosszas magyarázkodást... azért igyekszem rövidre fogni... Lehet hoy harmad annyi idő lenne harccal teljesíteni, de mivel az anarch D szintje eléggé "belterjes" (magyarán valaki valakinek mindig a barátja) az adott illetőnek azt kell eldöntenie: szeretném-e a barátomat beverni azért, hogy nekem több földem legyen, ezzel kárt okozni neki, és lerombolni az addigi eredményeinek egy részét? Természetesen egy stratégiai játéknak a játék a lényege, de az ember márcsak emberből van, és befolyásolják az érzelmei és emberi kapcsolatai (pláne, hogy itt a szabályok sem tiltják). (Persze az más kérdés, kit milyen mértékben befolyásolnak ezek a dolgok...) |
Idéznék a fő oldalról:
Időutazás egy középkori világba, ahol a Te döntéseidtől függ egy egész ország sorsa. Próbáld ki milyen vezető lennél, harccal, vagy diplomáciával lehet a Te országod a legnagyobb... nem muszálj harcra kényszeríteni az embereket, ha jó a diplomáciai képessége az embernek és az egész D csoport a barátja, akkor miért ne lehetne felfedezgetni? És azáltal van ugymond "béke szigete" a D-ben mert holmi ismeretlen orik nem bírnak feljutni, mert lemorzsolódnak a többi csopiban. |
A diplomácia,és a Háború menüpont elfelejtése között sztem elég nagy a különbség :)
|
Quote:
|
Quote:
|
D-ben az összes orim szabin van. :) és én nem is gyűjtögetek kis holmiféle személyiséget minek :) engem csak az aggaszt, ha 1 ori szabizik a szintlépő heki felett, akkor csökken a hekije... mert sok határvédő ori az enyém más csoportokban...
|
Quote:
Arról volt szó, hogy ez az anarchot nem érinti. Csak a többszemélyiségű országok szintlépéshez szükséges top30% helyetti fokozatos nehezítéséről van szó. Top 25%, top20%, ... a pontos számokat lásd az "eredeti" topicban. |
ohh :) akkor nem szóltam nem láttam, hogy itt csak a top-ot érinti. A normálban nem csak azt érintette eddig azt figyeltem. Akkor nem szóltam :) Mivel nekem nem lesz ki 2-es orim sem inkább maradok más csopikban Ati örömére lesz sok vipe :)
|
Tegyük fel be lesz vezetve... azoknak a százalékoknak a teljesítése, amelyekhez a termelők közé kellene feljutni egy országnak, bizonyos esetekben (pl: nem vagy jóban az adott termelő országok gazdájával iletve gazdáival) lehetetlenné válik (nem véletlen vannak határvédő orik, és a termelők sem véletlen vannak ott, ahol)... és nem csak D-ben lesz ez gond...
Az pedig, hogy D-ben van-e vagy nincs harc, teljesen mindegy, mert az adott kérdést nem érinti... |
Quote:
Továbbra se lettem meggyőzve, hogy miért a játék rendeltetésellenes használatát kellene támogatni... |
Én a határvédőkkel ütni is fogom azok az orikat amit nem ismerek és megsérti a határt engedély nélkül :)
|
Quote:
A probléma nem a harccal vagy nem harccal van, hanem azzal, hogy sem felfedezéssel sem harccal nem engednek bizonyos hekiszám fölé, ha nem rendelkezel a megfelelő ismeretséggel. D-ben a "béke vagy harc", valamint a "bizonyos százalékokat nem lehet teljesíteni, ha nem tartozol egy adott körbe" problémák között nincs összefüggés. Ezért ha nem vezeted be, azzal nem a játék "rendeltetésellenes" használatát segíted elő, mert mint mondtam a változtatás után is lehet csak felfedezéssel játszani tovább. |
Quote:
es akkor hogy is volt hogy az ybol jottek folfele 1000korozgetve a 6-8k hekis folyamatosan fedezos katigyarak? ugy hogy engedted oket joval a szinthatar folott lepni? mire eljutottak a D-be a Hbol Dbe 10-15k hekisen leptek fol ! ahol a nem normalbol jott es lerakott oriknak is volt minimum 3 ujrajuk!!! akkor az hol fair hogy en 1700on tudok follepni oda ujrazok es meg a 3askammal masszak fol 100k hekire fordulni??? nem mondom hogy nincs elcseszve az egesz .... de ha jol emlexem valaki segittet az ottani topnak Lcseszni az egesz szintet:((((( nem te voltal ati?:D (jo cel erdekeben persze hogy a folso szinten is legyen vmi elet:)) de sajna bebukott a probalkozas mert az Y-on csopit szeretjuk legjobbanDDD es az anarchban a sokoris jatek jellege miatt boven eleg lenne 1 csoport is!!! a komolyabb jatekosok sem kepesek 20-30 orikat vinni szintenkent tok foloslegesek ezek a szintek:) es pl ezert visznek egyesek a vegen 1 orikat a Dbe.... |
nezd meg a d top orijait max 65535haz a fele orszag mar igysem mukodik
de azert meg fedeznek tovabb az okosok hogy ubereljek egymast:D |
Quote:
ne felj ha utolerlek letaglozlak:D a Dben napi 1 belepesel tamagocsizol mas szinten nem is jaccol az anarchban akkor honnan tudod hogy mindenki a D-be akar menni??? |
Remélem lassan kialakul a közös vélemény, és meglesznek az érvek és indokok is, mert kb holnaptól aktuálissá válik a téma megbeszélése.
|
"Továbbra se lettem meggyőzve, hogy miért a játék rendeltetésellenes használatát kellene támogatni..."
Csak csendben megkérdezném hogy miért rendeltetés ellenes használat a felfedezés. De már egy support levélben is találkoztam ezzel a kifejezésel, miért rendeltetés ellenes több tekit írni, vagy több katonát képzeni, mint amit egy átlag 5-2csoportos ország képez vagy ír? Ha már egyszer bevipelem a nagy orit mert azt szeretném hogy 30-50k hekis legyen akkor miért nem mindegy, hogy hogyan játszom vele? Mi a rendeltetés szerü használat és hol van leírva? A D-csoportra egyébként két megoldást látok: 1. a nagy orik gazdái lekezeleik a problémát és max a csoport 10% aléka lesz 10-20k feletti nagy ori. 2. egy kis összefogás, felmegy 50-100hadi és leverik a termelőket. |
Sztem az sem rendeltetésszerű,hogy a hülye helytartó sokkal drágábban írja a tekit,mint kellene :) Pedig ezért fizet az ember :)
|
Quote:
Köszi Never én most jöttem vissza egy három hónapos kitiétásbol, nem mertem iylen nyiltan megfogalmazni ezt a problémát :))) |
All times are GMT +1. The time now is 00:09. |