Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   mf vs szövi (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=801)

monro 08-29-2006 10:39

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 29782)
felméred jó be is ütöd 2x is:Dhekire alulrol
itt járunk akkor eddig de akármilyen messze vagy szétártoznak+lopnak:)+utánad indul a szövi hiába menekülsz:)és nem 1x ütnek be:)

Nézd akkor lássuk mi is történt...

1. mindenki 300 heki volt... 14200 pont mondjuk
2. az MF foglal 2x20 hekit lesz 16100 pont feljebb 4-5 körre a szövitől és 12-re a varistól
3. a varis lesz 260 heki 12300 pont leszakadva 6-8 körre a szövijétől. Egyedül nehezebben tud felzárkózni, messziről ártózni stb-stb
4. a tolis szedi a tekiket még rendesen. Ha ütés után kiteszi a nem használt tekiket ár alá akkor még kevesebb a kár.
5. az MF ork üt mégegyet és vége. Se tolival se varival nincs többé gondja ezzel a szövivel szemben.

Mi a történet általam vélt optimális vége?
Az MF megúszta -3000 tekivel és -15 épület összeomlásával.
Sztem ez minimális veszteség ebben az esetben :)

Harcosok 08-29-2006 10:40

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 29788)
Harcosok, hol játszottál már 5. szinten orkkal? :)
Ami monro irta topic elejen az teljesen jo. Szerintem 5/4 szovinel meglehet jatszani es aztan hagyni fognak...
S akkor nem is haboru volt, hanem csak egy dupla foldfoglalas :)

de háborúról van szó burning már olyat írt,hogy 1 hétig ártozza a hadisokat:Dmert ha bevágod 2x hekire a varist lehet nem törlésig szivatnak hanem kapsz 2x száraz vihart+kilopnak és hagynak:)de ha háború van akkor .......

monro 08-29-2006 10:42

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 29788)
Harcosok, hol játszottál már 5. szinten orkkal? :)
Ami monro irta topic elejen az teljesen jo. Szerintem 5/4 szovinel meglehet jatszani es aztan hagyni fognak...
S akkor nem is haboru volt, hanem csak egy dupla foldfoglalas :)

Kösz Szecsa :)

Harcosok 08-29-2006 10:42

Quote:

Originally Posted by monro (Post 29792)
Nézd akkor lássuk mi is történt...

1. mindenki 300 heki volt... 14200 pont mondjuk
2. az MF foglal 2x20 hekit lesz 16100 pont feljebb 4-5 körre a szövitől és 12-re a varistól
3. a varis lesz 260 heki 12300 pont leszakadva 6-8 körre a szövijétől. Egyedül nehezebben tud felzárkózni, messziről ártózni stb-stb
4. a tolis szedi a tekiket még rendesen. Ha ütés után kiteszi a nem használt tekiket ár alá akkor még kevesebb a kár.
5. az MF ork üt mégegyet és vége. Se tolival se varival nincs többé gondja ezzel a szövivel szemben.

Mi a történet általam vélt optimális vége?
Az MF megúszta -3000 tekivel és -15 épület összeomlásával.
Sztem ez minimális veszteség ebben az esetben :)

de ha háború van valamikor a szövi mellett is van az ork:Pés akkor ha megátják jön az ork a ahdisok is mennek rá és.........gömbölni is tudják
igen ha csak földfoglalás van megussza de eddig háborúról volt szó:D

Szecsa 08-29-2006 10:42

Harcosok, valoszinuleg kezdo szovetsegek ellen tortent olyan.
Monro, szepen levezetted :)) nagyjabol ez tortenik :)

Harcosok 08-29-2006 10:44

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 29796)
Harcosok, valoszinuleg kezdo szovetsegek ellen tortent olyan.
Monro, szepen levezetted :)) nagyjabol ez tortenik :)

figy de itt ez csak akkor van ha egyik tag sincs a gépnél:)de háborunál már mindig van leg 1
akkor itt nem háború van hanem:hogy foglaljunk hekit ugy,hogy megusszuk?:)

Szecsa 08-29-2006 10:46

Harcosok, amirol beszelunk, ott az ork üt elsőre.

Szecsa 08-29-2006 10:48

Harcosok, nem uszod meg, mert lelopnak es lerengetnek. De szerintem az esetek 90%-anal egy ilyen utes utan a szovi nem nagyon tud mit kezdeni az orkkal. Foleg ha nezek ra egy kronikat, es azt latom, hogy az utobbi 12 korben az ork folyamatosan utott...en biztos nem fogom kergetni 600 hekiig 300-rol, sem a szovim.

Harcosok 08-29-2006 10:49

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 29799)
Harcosok, amirol beszelunk, ott az ork üt elsőre.

akkor itt annyi van:az ork földet szerez ennyi ez nem háború:Dez egy csata csak:)ha háború van ez nem jön neki össze mert a hadisok ott tartják maguk mellett:D

monro 08-29-2006 10:50

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 29797)
figy de itt ez csak akkor van ha egyik tag sincs a gépnél:)de háborunál már mindig van leg 1
akkor itt nem háború van hanem:hogy foglaljunk hekit ugy,hogy megusszuk?:)

Korábban írtam, hogy ha itt vannak mindannyian akkor mi lehet...

1. beszívják, mert az üres orira méretezett sereggel jönnek
2. gömbölnek, felmérnek és bevernek sztem max 1x. Ha ennél több jön akkor te is ujra bevered őket.

Ha az 1 eset lesz akkor van az amit leírtam az elöbb. Ha a 2. eset történik akkor picit nagyobb lehet az MF-ünk kára :D Mondjuk nem túl sokkal, mert ugyi a regenerálódása a toliknak variknak azért nem gyorsul fel és ezalatt a mi orkicánk is üt még egyet.

Harcosok 08-29-2006 10:52

Quote:

Originally Posted by monro (Post 29803)
Korábban írtam, hogy ha itt vannak mindannyian akkor mi lehet...

1. beszívják, mert az üres orira méretezett sereggel jönnek
2. gömbölnek, felmérnek és bevernek sztem max 1x. Ha ennél több jön akkor te is ujra bevered őket.

Ha az 1 eset lesz akkor van az amit leírtam az elöbb. Ha a 2. eset történik akkor picit nagyobb lehet az MF-ünk kára :D Mondjuk nem túl sokkal, mert ugyi a regenerálódása a toliknak variknak azért nem gyorsul fel és ezalatt a mi orkicánk is üt még egyet.

ez olyan mint a szövinél full elites valaki kitámad hogy otthol 500elitet nem hiszem,hogy neki fognak menni ezért 5 sereggel:)ezt nagyon kevesen veszik be:)

monro 08-29-2006 10:53

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 29805)
ez olyan mint a szövinél full elites valaki kitámad hogy otthol 500elitet nem hiszem,hogy neki fognak menni ezért 5 sereggel:)ezt nagyon kevesen veszik be:)

Látszik,hogy nem próbáltad még :D:D:D

Harcosok 08-29-2006 10:55

Quote:

Originally Posted by monro (Post 29806)

én nem veszem be az tuti:) támadni nem ugy kell mint egy örült...
Gondolkodni kell elötte :)Most egy kezdő csapat beveszi ennyi azoktól bárki meglóg :)még ugyis ha üt egy olyat aki szövin kivül van:)mert azok nem varizzák már utána és a háború is össz 1 ütésröl szól amit mondottok:D

monro 08-29-2006 10:57

Quote:

Originally Posted by monro (Post 29806)

Sőt...
Igazából nem is kell lámának lenni ehhez.

1. Gömb
2. Látod, hogy se pénz se egység és MF.

még ha jobb játékos is vagy akkor is bevállalhatod a rizikót, hogy rámész 5x ha kárt akarsz okozni. Kevés olyan játékos van aki kirakja a seregét támadáskor így joggal feltételezheti bárki, hogy ő sem tett így. Magyarul némi valószínűségszámítás után lehethogy én is beszívnám :D:D:D Főleg ha nincs korábbi gömb amin láttam,hogy van védelme is ;)

Szecsa 08-29-2006 10:58

Harcosok, szerintem ellenetek is siman megjatszom ugyanezt, foleg mondjuk hajnalban...de akar napkozben is....nem gondolnal erre azt hiszem, ha nem lett volna ez a topic most.
Hidd el, eleg jol mukodik.

Szecsa 08-29-2006 10:59

Quote:

Originally Posted by monro (Post 29808)
Sőt...

1. Gömb

még ha jobb játékos is vagy akkor is bevállalhatod a rizikót, hogy rámész 5x ha kárt akarsz okozni. Kevés olyan játékos van aki kirakja a seregét támadáskor így joggal feltételezheti bárki, hogy ő sem tett így. Magyarul némi valószínűségszámítás után lehethogy én is beszívnám :D:D:D Főleg ha nincs korábbi gömb amin láttam,hogy van védelme is ;)

Ha pedig keresztbe mennek az orkkal a hadisok, akkor az ork lehet be se tudja venni a sajat ijjait...foleg mondjuk gyors csopiba, mert nem biztos, hogy kiér.

Harcosok 08-29-2006 11:02

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 29809)
Harcosok, szerintem ellenetek is siman megjatszom ugyanezt, foleg mondjuk hajnalban...de akar napkozben is....nem gondolnal erre azt hiszem, ha nem lett volna ez a topic most.
Hidd el, eleg jol mukodik.

angolba heti 2x jártam az oriba:Dszerinted miért volt olyan amilyen?

Szecsa 08-29-2006 11:02

Ha pedig tul hamar teszi ki, akkor meg lehet alapakolnak es akkor amiatt nem tudja bevenni...Eleg gyakorlottsag kell ehhez, igy vegulis sok ember nem gondolna erre...de ugyesen es okosan eleg jol kivitelezheto! :)
Bar mondjuk az eplistaban ha ott van 10% torony es 0 ijj van az oriba, akkor en is furcsan neznek, hogy vmi turpissag van a dologba :) Ha lehet, akkor kimennek a piacra, es felvennem az ijjakat egy darabig, ameddig van ra penzem.

Szecsa 08-29-2006 11:03

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 29812)
angolba heti 2x jártam az oriba:Dszerinted miért volt olyan amilyen?

Nem igazan erdekel, milyen vagy milyen volt :)

Harcosok 08-29-2006 11:04

[quote=monro;29808]Sőt...

1. Gömb

még ha jobb játékos is vagy akkor is bevállalhatod a rizikót, hogy rámész 5x ha kárt akarsz okozni. Kevés olyan játékos van aki kirakja a seregét támadáskor így joggal feltételezheti bárki, hogy ő sem tett így. Magyarul némi valószínűségszámítás után lehethogy én is beszívnám :D:D:D Főleg ha nincs korábbi gömb amin láttam,hogy van védelme is ;)[/QU

max 3sereggel megy neki bárki 1 ami tuti bevágja ha még védelme is van
2 kicsi sereg:)
ja és nincs rola régi gömb?akkor mikor is volt a háború?:D

Harcosok 08-29-2006 11:05

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 29814)
Nem igazan erdekel, milyen vagy milyen volt :)

ott már miota nem játszom ember:D?

Szecsa 08-29-2006 11:10

Felvetodik a kerdes, mit nevezunk haborunak? :)
Talan ezt kellene elobb megvalaszolni :)
Haboru e az, amikor egy szovi oli a masikat? Vagy mikor egy szovi osszes tagja befoldel egy mf-et 2-3 sereggel es az mf probalkozik sikertelenul?

Harcosok 08-29-2006 11:12

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 29819)
Felvetodik a kerdes, mit nevezunk haborunak? :)
Talan ezt kellene elobb megvalaszolni :)
Haboru e az, amikor egy szovi oli a masikat? Vagy mikor egy szovi osszes tagja befoldel egy mf-et 2-3 sereggel es az mf probalkozik sikertelenul?

az sem háború ,hogy 2x bevágja földre :)de az mf minek áll neki egy jól mükődő szövinek ha utána el akar szaladni?:D

monro 08-29-2006 11:15

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 29821)
az sem háború ,hogy 2x bevágja földre :)de az mf minek áll neki egy jól mükődő szövinek ha utána el akar szaladni?:D

Mert nem szeret felfedezni :D

Harcosok 08-29-2006 11:17

Quote:

Originally Posted by monro (Post 29823)
Mert nem szeret felfedezni :D

szerintem itt az jött le igazán háboruzni mf-el nem lehet erösebb szövi ellen:)
de akkor miért nem olyat üt akit le is tud gömbölni?:Dés az gyengébb és egy mf-et
az alap kérdés az volt,hogy melyik mf a legerösebb szövi ellen és melyik felállás a leggyengébb amit letud gyözni egy mf
és csak itt az van leírva,hogy lehet megúszni:Dnem az,hogy gyözzön egy mf egy szövi ellen hanem,hogy ússza meg:D

monro 08-29-2006 11:22

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 29824)
de akkor miért nem olyat üt akit le is tud gömbölni?:Dés az gyengébb és egy mf-et

Nos én általában MF-et játszottam lenti szinteken és az alapelvem a következő (általában):

1. valaki mindig lop... (ez rendjén is van így)
ha mindig ugyanaz lopkod pofátlanul napokig akkor megnézem a környéket hová jutok át a térkapuján. Általában a varishoz befértem és felmértem a szövit is és az épületeit is.

2. MF-ként a szövis-varis a legkönnyebben beverhető célpont
Így ha valaki pofátlanul napokig lopkod akkor bevertem 2x földre a varisukat a fenti szisztéma szerint amit taglaltunk.

Nos nem tudom nálad ez az eset milyen kategória, de sztem ha egy szövi belopkod és nem reagálom le azonnal az csak fegyverszünet. A háború azzal ér véget, hogy beverem a varist 2x és nagyjából vége is a dolognak :)

monro 08-29-2006 11:23

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 29824)

Ebben majdnem egyetértünk azért ;)
De inkább ugy mondanám "nem érdemes" :D

Harcosok 08-29-2006 11:26

Quote:

Originally Posted by monro (Post 29827)
Ebben majdnem egyetértünk azért ;)
De inkább ugy mondanám "nem érdemes" :D

de figy itt nem az a kérdés,hogy tünhetsz el tölük hanem,hogy háboruzz?
így lehet igen legjobban megúszni de nem ez volt a kérdés:)az igazi kérdésre a válasz háboruzni mf-el erös szövi ellen nem éri meg:)(ahogy mondtad mert onnan győztesen nem igazán jösz ki)

Szecsa 08-29-2006 11:27

Viszont unalom uzeskent tobb tartalekkal egy oriassal nem rosssz :)
Lehet cingalgatni a szovit :) S ha eleg sokat itt vagy még aprobb sikereket is elersz :)
S szerintem a tolis altalaban gyengebb mint a varis...nekem ez a tapasztalatom. S a tolist egy mf 13% templomu hadis varis oriassal még be is gömbözöm.

Harcosok 08-29-2006 11:29

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 29831)
Viszont unalom uzeskent tobb tartalekkal egy oriassal nem rosssz :)
Lehet cingalgatni a szovit :) S ha eleg sokat itt vagy még aprobb sikereket is elersz :)
S szerintem a tolis altalaban gyengebb mint a varis...nekem ez a tapasztalatom. S a tolist egy mf 13% templomu hadis varis oriassal még be is gömbözöm.

ez elején mi is ezt mondtuk monroval,hogy oriás csak utána burning mondta,hogy egy ork mit tehet és így nagyon elkanyarodtunk a szökési tervre:D

monro 08-29-2006 11:29

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 29830)
így lehet igen legjobban megúszni de nem ez volt a kérdés:)az igazi kérdésre a válasz háboruzni mf-el erös szövi ellen nem éri meg:)(ahogy mondtad mert onnan győztesen nem igazán jösz ki)

Egy háború nem attól háború, hogy 5 hétig tart :)
Ez ugyanugy háború. Az eredményt tekintve mindenképpen. Nem mindegy, hogy 5 napi gyilkolászás után veszem el a földjét vagy azonnal? Ezt hívják "költségkímélő üzemmódnak" :D:D:D

Szecsa 08-29-2006 11:29

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 29830)

Ha elotte olyan 1500-200 körig irtál lent tekit és képes vagy jol hasznalni az ebbol szarmazo jovedelmeid, akkor igenis legyőzhető egy közepesen erős szövi, ha éjszaka nekikezdesz a háborunak és jol van felepitve az mf orid, és sokat tudsz lenni gép előtt. Azért a 40% elég jo! Ha van 12-13% tornyod, es 47-48% barakkod, 13% templommal oriaskent elegge ölhető az ellen szövi olyan 200-300 hekin tanyafree-sen.

Harcosok 08-29-2006 11:32

Quote:

Originally Posted by monro (Post 29833)
Egy háború nem attól háború, hogy 5 hétig tart :)
Ez ugyanugy háború. Az eredményt tekintve mindenképpen. Nem mindegy, hogy 5 napi gyilkolászás után veszem el a földjét vagy azonnal? Ezt hívják "költségkímélő üzemmódnak" :D:D:D

és ugy a háborut az ork nyerte ,hogy szerzett 40hekit és elloptak töle jó sok tekit?:Dde az alap kérdés nem erre irányult szerintem ott az volt,hogy teljesen gyözzön az mf:)

Burning 08-29-2006 11:33

na szóval akkor az volt a kérdés hogy hogy lehet legjobban beverni egy szövit de hát szerintem az egyértelmű hogy ezt úgy akarod megtenni hogy utánna az oridból maradjon valami nem:confused: ezenkívül úgyvan én ha gömbözgetnék tök nyugiba és rátalálnék egy hadira aki a szövetség vezére akkor nyitnék rá térkaput és felmérném a szövetségét. ezek után megpróbálok rájönni ki a másik hadis (ha van) és akit-ket nem birok meggömbözni az lesz a vari meg a toli utána várok egy napot és elkezdem a 2 hadit ártózni olyas annyira hogy nagy emberhiány legyen meg kajából is de ha van pénz ezt pótolja ezek után betámadnám a két hadis úgy hogy ne maradjon pénzük ezt délután és ha erre nem reagálnak éjszaka leszedem a varit meg a tolit földre és én szépen elmeek és ha erre vmit csinálnak zúzom tovább a hadikat és ha megnézed egy toli ill. vari felfedezéssel kap földet ez 20 kör én addig bemehetek bárki ismeretlenhez földért és akkor már meglógtam marad a két hadi egyiket megpróbálom leföldelni akkor nem biztos hogy a maradék üldöz

monro 08-29-2006 11:34

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 29832)
ez elején mi is ezt mondtuk monroval,hogy oriás csak utána burning mondta,hogy egy ork mit tehet és így nagyon elkanyarodtunk a szökési tervre:D

Ez így van. Ha mindenképp a "tökös" MF esetét vizsgáljuk aki nem akar elmenni onnan akkor talán az óriás a leginkább alkalmas erre. Persze szövifüggő, mert ha nincs a szöviben félelf akkor egy tanyafree elf is tud jól vizsgázni ha van 40% barakkja és elég tolija.

Harcosok 08-29-2006 11:34

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 29834)
Ha elotte olyan 1500-200 körig irtál lent tekit és képes vagy jol hasznalni az ebbol szarmazo jovedelmeid, akkor igenis legyőzhető egy közepesen erős szövi, ha éjszaka nekikezdesz a háborunak és jol van felepitve az mf orid, és sokat tudsz lenni gép előtt. Azért a 40% elég jo! Ha van 12-13% tornyod, es 47-48% barakkod, 13% templommal oriaskent elegge ölhető az ellen szövi olyan 200-300 hekin tanyafree-sen.

és ha a szövinek is van egy kis tartaléka akkor ugyanott állnak:)mert ugy egy szöviháborut is elemezgethetünk egyiknek van 3milliárd tartalékja/tag a másiknak 200milla tartalék/tag:D

Szecsa 08-29-2006 11:35

Óriás
Ház 47 18% 3290 lakos
Barakk 130 50% 5712 Lovas
Tanya 0 0% 0 Bála / kör
Raktár 15 6% 4,73 körre elegendő
Őrtorony 28 11% 1568 Íjász
Templom 35 13% 4900 Varázsló
Kocsma 7 3% 392 Tolvaj
Bank 0 0% 0
Könyvtár 0 0% 0 tekercs/20 kör
Korház 0 0%
262 hektár
Érték 12448 pont

Ételfogyasztás: 3172,4 Bála/kör
Foglalkoztatottság: 98%

Ha jatszadozni szeretnek mf-el, akkor egy ilyen orit osszehozok es nekimegyek barmelyik szovinek ha van kis tartalekom :) 2-3 napi elfoglaltsag.

Szecsa 08-29-2006 11:38

3 mlrd tartalek/tag? Kicsit erosnek tartom 5. szinten.
Ritka az olyan szovi...Keves olyan szovi van akik csak 90 napig tekit irnak, mind a negyen...es azt utana el is tudjak adni.

Harcosok 08-29-2006 11:38

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 29840)
Óriás
Ház 47 18% 3290 lakos
Barakk 130 50% 5712 Lovas
Tanya 0 0% 0 Bála / kör
Raktár 15 6% 4,73 körre elegendő
Őrtorony 28 11% 1568 Íjász
Templom 35 13% 4900 Varázsló
Kocsma 7 3% 392 Tolvaj
Bank 0 0% 0
Könyvtár 0 0% 0 tekercs/20 kör
Korház 0 0%
262 hektár
Érték 12448 pont

Ételfogyasztás: 3172,4 Bála/kör
Foglalkoztatottság: 98%

Ha jatszadozni szeretnek mf-el, akkor egy ilyen orit osszehozok es nekimegyek barmelyik szovinek ha van kis tartalekom :) 2-3 napi elfoglaltsag.

foglakozottság nem tetszik.D1mészár után már --ban van néppel+ha lopja 2ember a népét(hiába oriás hoz egy kicsit)+vihar:)+2rengés amit avaris simán megold a foglalkozottság miatt nagyot buk:)pár házzal több és nekem ugy már sokkal jobban tetszik:P
de ez sem mindneki ellen jó mert más is lehet tanya nélkül:)

Harcosok 08-29-2006 11:39

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 29841)
3 mlrd tartalek/tag? Kicsit erosnek tartom 5. szinten.
Ritka az olyan szovi...Keves olyan szovi van akik csak 90 napig tekit irnak, mind a negyen...es azt utana el is tudjak adni.

ez csak példa volt ,hogy ugy sima a gyözelem,hogy egyik tag tele van pézzel a másiknak szinte semmi:)
de van néhány olyan is;)

All times are GMT +1. The time now is 12:54.