Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   egyedül egy szövi ellen (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=788)

Cassandra 03-29-2007 17:15

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 83523)
nem vicceltem töröltem 2 hsz-em ami ebbe a témába volt :p:p

Sárkányka, a teccsértettség nem jól áll neked...;)

Dragi 03-29-2007 17:16

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 83527)
Sárkányka, a teccsértettség nem jól áll neked...;)

szó sincs sértettségről csak off volt a témába és töröltem Lacinak volt igaza ennyi :) Nem kell ebbe többet beleképzelni mint ami :)

Cassandra 03-29-2007 17:17

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 83528)
szó sincs sértettségről csak off volt a témába és töröltem Lacinak volt igaza ennyi :) Nem kell ebbe többet beleképzelni mint ami :)

Akkor nem szóltam.:)

richardka 03-30-2007 07:23

De eltünt a topiknyitó:D :p

Killer 04-02-2007 13:04

tök jó hogy elkezdtek vitázni egy több mint féléves topikon!!:D:D:D:D
egyébként ha jól emlékszem Burning is akkoriban kezdett játszani,szóval kezdő létére elvert két kezdőt:p

Massza Rex 04-02-2007 13:19

Legalább költözött egy kis élet ide is :)

Annak idején egy órán belül reagáltam Burning írására, tehát részemről onnan kezdődött a vita :D

Aztán úgy kezdődött, hogy egyszer csak visszalőttek és ... ;)

Burning 04-04-2007 14:30

taszi, akkor már negyed éve játszottam legalább;)

Vas 04-13-2007 16:33

Quote:

Originally Posted by Milán™ (Post 29511)
Hát te elég kamikazee vagy:)
orkal egyedül szöviháborúzni....:)
Ha nem atomlámák akkor esélyed nemsok:)

hát ja,én törpe vok, és egy egész szövit letoliztam, -ártóztam, és az egyiktől még kétszer földet is foglaltam íjjal. Ha nem lettek volna atomkezdők, lenyomnak, mint a taxiórát. A vezérük, aki hula, azóta is próbálkozik, pedig az ő kat. morálja csak 60, az enyém meg 100. De majd rá fog jönni, hogy ilyen szövetségesekkel esélye ninc:D :D :D

skiti 04-13-2007 16:39

Quote:

Originally Posted by Vas (Post 87450)
hát ja,én törpe vok, és egy egész szövit letoliztam, -ártóztam, és az egyiktől még kétszer földet is foglaltam íjjal. Ha nem lettek volna atomkezdők, lenyomnak, mint a taxiórát. A vezérük, aki hula, azóta is próbálkozik, pedig az ő kat. morálja csak 60, az enyém meg 100. De majd rá fog jönni, hogy ilyen szövetségesekkel esélye ninc:D :D :D

én ha ilyen lelkes kezdőkkel találkozom, leginkább segíteni szoktam nekik:)

Valezius 04-13-2007 17:16

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 87454)

Jó az, néha valakin kiélni a játék szépségeit. :) Törpe koromban én is élveztem, ha 36kör vihart rakhattam valakire, ritka pillanatok. :D
Utána ha akarja, akkor szívesen segítek neki. :)

Vas 04-14-2007 08:26

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 87454)

Ez igaz, de ha utána keménykednek, akkor mit tehet az ember?:confused:

Burning 04-14-2007 10:31

figyelj, azért keménykedik, mert azt hiszi a maga 50 elitével ő a király, de ez azért van, mert nem tud játszani;)

Vas 04-14-2007 18:35

akkor legközelebb majd megtanítom az ilyet játszani, hogy legalább az íjászaival ne jöjjön rám:D:D:D

Fefe013 04-14-2007 18:48

Jöttem felvágni:D:D:D:D:D:D:D
Nekem is sikerült ma kiharcolnom, h egy szövi megorroljon szerény országomra:(
Eddig csak a tolijukkal van problémám, meg h a piacon nincs toli, de a mészi már megvolt:D:D
Télleg mésziből kb tudok következtetni, h menni tolija van??? Mert ugyanannyi varink lehet mivel nem látunk be egymáshoz:) Vhol olvastam h kb igen, csak már arra nem emlékszem:( Ha vki tudna evvel kapcsoltaban mondani vmit,akkor megköszönném;)

Andrew 04-14-2007 19:03

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 87765)
Jöttem felvágni:D:D:D:D:D:D:D
Nekem is sikerült ma kiharcolnom, h egy szövi megorroljon szerény országomra:(
Eddig csak a tolijukkal van problémám, meg h a piacon nincs toli, de a mészi már megvolt:D:D
Télleg mésziből kb tudok következtetni, h menni tolija van??? Mert ugyanannyi varink lehet mivel nem látunk be egymáshoz:) Vhol olvastam h kb igen, csak már arra nem emlékszem:( Ha vki tudna evvel kapcsoltaban mondani vmit,akkor megköszönném;)

ha alulról mész, akkor éppen 7% tolit mészárolsz megfele
habár ezeket elvileg módosítják az egyéb dolgok is, pl pontkülönbség (sztem nem olyn vészes ha 2 körre mész ki), aztán a hadüzi, a harcos személyiség, meg hogy az illető elf vagy gnóm mert elvileg ők 30%-al többet vesztenek

Fefe013 04-14-2007 19:09

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 87768)
ha alulról mész, akkor éppen 7% tolit mészárolsz megfele
habár ezeket elvileg módosítják az egyéb dolgok is, pl pontkülönbség (sztem nem olyn vészes ha 2 körre mész ki), aztán a hadüzi, a harcos személyiség, meg hogy az illető elf vagy gnóm mert elvileg ők 30%-al többet vesztenek

értem, köszi:)
az enyveskezű alattam van, ilyenkor úgy számolok mint a földszerzésnél? felfelé 7%, lefelé 3%? ha jól gondolom...

Andrew 04-14-2007 19:10

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 87771)
értem, köszi:)
az enyveskezű alattam van, ilyenkor úgy számolok mint a földszerzésnél? felfelé 7%, lefelé 3%? ha jól gondolom...

huhúú, az cinkes:D
de igen, elvileg 3%

Fefe013 04-14-2007 19:15

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 87773)
huhúú, az cinkes:D
de igen, elvileg 3%

Nekem mondod:(
építenem kellett néhány plusz kocsmát és most járhatok mészárolni egész éjjel, de legalább ő se tud a piacról pótolni semmit:D
Szerencsémre a többi tehetetlen:D:D:D

Andrew 04-14-2007 19:22

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 87778)
Nekem mondod:(
építenem kellett néhány plusz kocsmát és most járhatok mészárolni egész éjjel, de legalább ő se tud a piacról pótolni semmit:D
Szerencsémre a többi tehetetlen:D:D:D

akkor nincs gond;)
ha be tudod gömbözni, az Mf bónusz miatt lassan 2esével is járhatsz majd... az meggyőző tud lenni:D:D

Fefe013 04-14-2007 19:24

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 87784)
akkor nincs gond;)
ha be tudod gömbözni, az Mf bónusz miatt lassan 2esével is járhatsz majd... az meggyőző tud lenni:D:D

Sztem legkésőbb reggel 4 körül már tudok úgy menni:D:D:D:D

Andrew 04-14-2007 19:29

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 87788)
Sztem legkésőbb reggel 4 körül már tudok úgy menni:D:D:D:D

asszem akkor hazafele fogok tántorogni, de majd szorítok:D:D

Fefe013 04-14-2007 19:32

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 87789)
asszem akkor hazafele fogok tántorogni, de majd szorítok:D:D

Köszi:D
Buli:confused: Jó szórakozást:) Aztán csak módjával;)

Fefe013 11-01-2007 15:06

Mf gnóm tudornak mennyi esélyt adnátok egy hagyományos 2 hadi, 1 vari, 1 toli felállású szövi ellen?

Variból kb annyit tartva, ha az óriás vari max 2szer fér be, toliból annyit, h a félelf toli nem fér be ha maxon van a készi, a hadik nem férnek be alulról se, 10% tornyos íj + 12% barak elittel/szükség esetén íjra cserélve/. És az egész arra menne, h a tolit kicsit meggyepálja varikkal.

A szövinek a varija kicsit fentebb van a többiektől kb 4 körrel, az egyik hadi 3-ra, nincsennek nagyon élezve!

Érdemes lehet megpróbálni szerintetek? Vagy egyáltalán meg lehet e oldani úgy, h jól jöjjön ki a gnóm belőle?

Grabi 11-01-2007 15:14

nos, én imádok mfként oriasként/orkként szövi ellen harcolni. kizárólag akkor van esélyed, ha alattuk vagy, lehetőleg fokozgatva, ugrálva rájuk.
nem gondolom, hogy kell annyi toli, mint a félelfnek, sőt vari se. a hadik átgyalogolnak ilyen kevés seregen, én arra mennék rá mégjobban.

mivel én alapvetően támadó vagyok, ezért én lópárti vagyok, de ha csak bekkelni akarod őket, akkor jó az elgondolásod.

Fefe013 11-01-2007 15:22

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 133084)
nos, én imádok mfként oriasként/orkként szövi ellen harcolni. kizárólag akkor van esélyed, ha alattuk vagy, lehetőleg fokozgatva, ugrálva rájuk.
nem gondolom, hogy kell annyi toli, mint a félelfnek, sőt vari se. a hadik átgyalogolnak ilyen kevés seregen, én arra mennék rá mégjobban.

mivel én alapvetően támadó vagyok, ezért én lópárti vagyok, de ha csak bekkelni akarod őket, akkor jó az elgondolásod.

Alattuk vagyok:) Csak a tolihoz akarok beférni varikkal mindenképp, a hadikat és varit pedig úgy intézni, h minél kevesebb kárt tudjanak okozni.

Grabi 11-01-2007 15:35

szóval egy félelfhez akarsz beférni gnómként. mi a csudának is? 22% barakk-toronnyal talán még a vari is befér helppel.

Puppi 11-01-2007 15:40

Sziasztok
Szereny velemenyem az hogy 5 os szinten Ork kent sok tartalekkal egy tanyafree orival es nemi jatektudassal siman ki lehet csinalni egy szovit !! Ha kezdok akkor nem sok ideig birjak ha meg tapasztaltabb szovirol van szo ott mar a tartalekok mennyisege szamit es attol mennyire aktivak alukalnak e ejszaka vagy sem :) Az a lenyeg hogy neked le kell mondanod az alvasrol es ki kell hasznalj minden eggyes kv- i lehetoseget hogy kikuldd a sereget :D
Es eggyenkent kell elbanni veluk eloszor csak 1 orit utol addig amig mar nem sok vizet zavar aztan sorba veszed a tobbieket kivetel ha eggyikuk annyira kitamad hogy beverheted 2-3 sereggel azt azert nem hagyod ki :D
U.I es nem art ha mindegyikuk folotted van :D

Fefe013 11-01-2007 16:20

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 133087)
szóval egy félelfhez akarsz beférni gnómként. mi a csudának is? 22% barakk-toronnyal talán még a vari is befér helppel.

A két hadijuk 40% barakkal íjj/pacival van, a tolinak és a varinak csak íjja van. Írtam, h nem élezettek elég sok a feles épületük 10-15% körül. Kiszámoltam, h bőven át kellen épülniük, h beférjenek, 3 körre van az egyik, nem vándorok, a seregcsere is beleférhet... Így is kevés a 22%? Akkor átszámolom még1ccer:D De ha már kigondoltam megpróbálkozom a harccal!:D

Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!

Sakky 02-07-2008 07:43

nem olvastam végig teljesen a hozzászólásokat...de szerintem..:

- egy szövi ellen egy MF semmit sem ér (az esetek 99 %-ban)
- a szövik vadásszák az MF-t, mint "könnyű préda", minden gátlás, minden tisztesség nélkül.... legfeljebb annyit üzennek, hogy "sorry de te voltál a legközelebb.."
- a szövik általában, varis-tolis és 2 hadis, vagy mostanában 1 varis és 3 hadis.. a varis úgy is beton-védelmü annyi varival, hogy folyamatosan ártózhat.. a 2-3 hadismeg foszthat, pusztíthat..stb..
- ha 4-ből 2 szabin van akkor a maradék kettőt szét lehet szakítani, ha hadis valaki..

egykébbként nem sok esélye van egy MF-nek (kivéve, ha eléggé elvakult és fent bír maradni több napokat is folyamatosan)

szerintem még jobban erősíteni kellene az MF-k védelmét, hogy a szövik a szövik ellen (saját súlycsoport) harcoljanak alapvetően.

BigPi 02-07-2008 10:23

Egy jól felépített mf-nek nem kell tovább erősíteni a védelmét.

Az természetesen igaz, hogy aki egyedül van az csatákat tud nyerni, de háborút nem. Sokszor elegendő néhány csata megnyerése is.
A diplomácia jelentőségéről, pedig szól már pár topic.

Hóhér 02-07-2008 20:36

Egy Mf nél nem lehet erősseb a játékban semmi.

- sosem vitatkoznak
- mindíg ott vannak támadásnál
- nem tud véletlen 18 körre kitámadni
- nem esik szét több kör távolságra a védelme
- nem kell mindent 3x leírni a másiknak, és megmagyarázni

és még sorolhatnám
:p:p:p

Ati 02-07-2008 20:38

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 157260)
- nem tud véletlen 18 körre kitámadni

Ó dehogynem. Volt már erre példa nemegyszer.

Hóhér 02-07-2008 20:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 157261)
Ó dehogynem. Volt már erre példa nemegyszer.

jó igaz, ha rossz szám marad elmentve neki

:)

de a pipa miatt nem tud , a szövi meg igen
kettős kockázat
:D:D

Redback 02-09-2008 10:45

xxx (#xxxxx)
Föld: 473 hektár Katona: 73
Népesség: 5.625 Védő: 0
Foglalkoztatottság: 96% Támadó: 0
Pénz: 9.765.252 Íjász: 1.048
Étel: 0 bála Lovas: 8.497
Rúna: 290 rúna Elit: 543
Morál: 91 % Varázsló: 0
Katonai morál: 78 % Tolvaj: 0
Szövetség: szövetség tagja Faj: Élőhalott
Személyiség: Harcos Hírnév: xxx
Érték: xxx Helyezés: xxx
2008-02-09 08:21:10

xxxx (#xxxx)
Föld: 502 hektár Katona: 0
Népesség: 6.329 Védő: 0
Foglalkoztatottság: 95% Támadó: 0
Pénz: 14.082.467 Íjász: 3.534
Étel: 0 bála Lovas: 3.513
Rúna: 13.746 rúna Elit: 4.029
Morál: 98 % Varázsló: 2.470
Katonai morál: 93 % Tolvaj: 468
Szövetség: szövetség vezére Faj: Ork
Személyiség: Tudós Hírnév: xxxx
Érték: xxx Helyezés: xxx
2008-02-09 08:20:59

xxxx (#xxxx)
Föld: 452 hektár Katona: 890
Népesség: 5.790 Védő: 0
Foglalkoztatottság: 94% Támadó: 0
Pénz: 12.696.321 Íjász: 1.380
Étel: 14.136 bála Lovas: 2.344
Rúna: 10.744 rúna Elit: 507
Morál: 97 % Varázsló: 3.120
Katonai morál: 98 % Tolvaj: 936
Szövetség: szövetség tagja Faj: Ork
Személyiség: Harcos Hírnév: xxx
Érték: xxxx Helyezés: xxx

Nekem ez a szövi ugrott nekem, 4-6 körrel fentebbről.Ártani nem tudnak, tolival nem férnek be, sereggel se ahogy számoltam.(az 502 hekis ork nem támad engem, de sztem beférne hozzám saccra.).Ezt mind csak 10-12k tekiért, és persze anarchban.Kíváncsi vok hogy mit fog tenni az egyik ork, ha idekerül fölém 2 körre :D.Jah am én is ork vok, mf.

Redback 02-09-2008 12:01

Ha egyesélvel lehúzom magamhoz 2 körre és szétszedem őket, akkor szerintetek meg tudom nyerni a háborút?

Tsobi 02-09-2008 13:15

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 157455)
Ha egyesélvel lehúzom magamhoz 2 körre és szétszedem őket, akkor szerintetek meg tudom nyerni a háborút?

Ha az egyiket leszeded magad mellé,akkor a többi utánabont.
Megnyerjük Neked a háborút? ;)

Redback 02-09-2008 13:21

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 157462)
Ha az egyiket leszeded magad mellé,akkor a többi utánabont.
Megnyerjük Neked a háborút? ;)

Köszi nem kell.Már béke van, mert igazán elnáspángolt volna a csávó 14 orival :D

Tsobi 02-09-2008 13:30

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 157470)
Köszi nem kell.Már béke van, mert igazán elnáspángolt volna a csávó 14 orival :D

Fő az önbizalom :)

Serg 02-09-2008 22:42

Quote:

Originally Posted by Sakky (Post 157161)
nem olvastam végig teljesen a hozzászólásokat...de szerintem..:

- egy szövi ellen egy MF semmit sem ér (az esetek 99 %-ban)
- a szövik vadásszák az MF-t, mint "könnyű préda", minden gátlás, minden tisztesség nélkül.... legfeljebb annyit üzennek, hogy "sorry de te voltál a legközelebb.."
- a szövik általában, varis-tolis és 2 hadis, vagy mostanában 1 varis és 3 hadis.. a varis úgy is beton-védelmü annyi varival, hogy folyamatosan ártózhat.. a 2-3 hadismeg foszthat, pusztíthat..stb..
- ha 4-ből 2 szabin van akkor a maradék kettőt szét lehet szakítani, ha hadis valaki..

egykébbként nem sok esélye van egy MF-nek (kivéve, ha eléggé elvakult és fent bír maradni több napokat is folyamatosan)

szerintem még jobban erősíteni kellene az MF-k védelmét, hogy a szövik a szövik ellen (saját súlycsoport) harcoljanak alapvetően.

Sakky ne beszélj butaságot légyszi:egy jó hadivaris óriás ellen semmi esélye egy szövinek a hagyományos felállásban(kigyurt varis tolis és két hadi)az mf alulról bepusztítgatja,mészárolgatja őket felváltva és a morálromlás miatt előbb utóbb térdre kényszerülnek. A mészár a egység hijjas alsó csopiban a pusztítás a nyersdrága felsőbb csopikban jobb,de alkalmazhatjuk felváltva is(mészár és utánna már ugysem kell annyi hely:D)
A jól kiépített mf védelme elég erős megfog elég komoly szövisereget is.
A legfontosabb dolog viszont hogy legyen tartalék mert anélkül buktuk a háborút illetve ha az ellenfélnek sok van tőle is elszedhetjük

Puppi 02-09-2008 22:54

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 157580)
Sakky ne beszélj butaságot légyszi:egy jó hadivaris óriás ellen semmi esélye egy szövinek a hagyományos felállásban(kigyurt varis tolis és két hadi)az mf alulról bepusztítgatja,mészárolgatja őket felváltva és a morálromlás miatt előbb utóbb térdre kényszerülnek. A mészár a egység hijjas alsó csopiban a pusztítás a nyersdrága felsőbb csopikban jobb,de alkalmazhatjuk felváltva is(mészár és utánna már ugysem kell annyi hely:D)
A jól kiépített mf védelme elég erős megfog elég komoly szövisereget is.
A legfontosabb dolog viszont hogy legyen tartalék mert anélkül buktuk a háborút illetve ha az ellenfélnek sok van tőle is elszedhetjük

Tokeletesen eggyetertek de ehhez az kell hogy a mf a szovi alatt legyen okvetlenul!! ha nincs akkor meg beenged 1 sereget magahoz es alulrol siman szetkaphat egy 4 fos szovetseget meg csak Oriasnak sem kell lennie !! Egy orkkal is el lehet ezt jatszaniha mondjuk 3-4 korrel a szovetseg alatt van es van eleg tartaleka!!!.Hmm fincsi csatak lehetnek belole :D

All times are GMT +1. The time now is 04:21.