![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
De eltünt a topiknyitó:D :p
|
tök jó hogy elkezdtek vitázni egy több mint féléves topikon!!:D:D:D:D
egyébként ha jól emlékszem Burning is akkoriban kezdett játszani,szóval kezdő létére elvert két kezdőt:p |
Legalább költözött egy kis élet ide is :)
Annak idején egy órán belül reagáltam Burning írására, tehát részemről onnan kezdődött a vita :D Aztán úgy kezdődött, hogy egyszer csak visszalőttek és ... ;) |
taszi, akkor már negyed éve játszottam legalább;)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Utána ha akarja, akkor szívesen segítek neki. :) |
Quote:
|
figyelj, azért keménykedik, mert azt hiszi a maga 50 elitével ő a király, de ez azért van, mert nem tud játszani;)
|
akkor legközelebb majd megtanítom az ilyet játszani, hogy legalább az íjászaival ne jöjjön rám:D:D:D
|
Jöttem felvágni:D:D:D:D:D:D:D
Nekem is sikerült ma kiharcolnom, h egy szövi megorroljon szerény országomra:( Eddig csak a tolijukkal van problémám, meg h a piacon nincs toli, de a mészi már megvolt:D:D Télleg mésziből kb tudok következtetni, h menni tolija van??? Mert ugyanannyi varink lehet mivel nem látunk be egymáshoz:) Vhol olvastam h kb igen, csak már arra nem emlékszem:( Ha vki tudna evvel kapcsoltaban mondani vmit,akkor megköszönném;) |
Quote:
habár ezeket elvileg módosítják az egyéb dolgok is, pl pontkülönbség (sztem nem olyn vészes ha 2 körre mész ki), aztán a hadüzi, a harcos személyiség, meg hogy az illető elf vagy gnóm mert elvileg ők 30%-al többet vesztenek |
Quote:
az enyveskezű alattam van, ilyenkor úgy számolok mint a földszerzésnél? felfelé 7%, lefelé 3%? ha jól gondolom... |
Quote:
de igen, elvileg 3% |
Quote:
építenem kellett néhány plusz kocsmát és most járhatok mészárolni egész éjjel, de legalább ő se tud a piacról pótolni semmit:D Szerencsémre a többi tehetetlen:D:D:D |
Quote:
ha be tudod gömbözni, az Mf bónusz miatt lassan 2esével is járhatsz majd... az meggyőző tud lenni:D:D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Buli:confused: Jó szórakozást:) Aztán csak módjával;) |
Mf gnóm tudornak mennyi esélyt adnátok egy hagyományos 2 hadi, 1 vari, 1 toli felállású szövi ellen?
Variból kb annyit tartva, ha az óriás vari max 2szer fér be, toliból annyit, h a félelf toli nem fér be ha maxon van a készi, a hadik nem férnek be alulról se, 10% tornyos íj + 12% barak elittel/szükség esetén íjra cserélve/. És az egész arra menne, h a tolit kicsit meggyepálja varikkal. A szövinek a varija kicsit fentebb van a többiektől kb 4 körrel, az egyik hadi 3-ra, nincsennek nagyon élezve! Érdemes lehet megpróbálni szerintetek? Vagy egyáltalán meg lehet e oldani úgy, h jól jöjjön ki a gnóm belőle? |
nos, én imádok mfként oriasként/orkként szövi ellen harcolni. kizárólag akkor van esélyed, ha alattuk vagy, lehetőleg fokozgatva, ugrálva rájuk.
nem gondolom, hogy kell annyi toli, mint a félelfnek, sőt vari se. a hadik átgyalogolnak ilyen kevés seregen, én arra mennék rá mégjobban. mivel én alapvetően támadó vagyok, ezért én lópárti vagyok, de ha csak bekkelni akarod őket, akkor jó az elgondolásod. |
Quote:
|
szóval egy félelfhez akarsz beférni gnómként. mi a csudának is? 22% barakk-toronnyal talán még a vari is befér helppel.
|
Sziasztok
Szereny velemenyem az hogy 5 os szinten Ork kent sok tartalekkal egy tanyafree orival es nemi jatektudassal siman ki lehet csinalni egy szovit !! Ha kezdok akkor nem sok ideig birjak ha meg tapasztaltabb szovirol van szo ott mar a tartalekok mennyisege szamit es attol mennyire aktivak alukalnak e ejszaka vagy sem :) Az a lenyeg hogy neked le kell mondanod az alvasrol es ki kell hasznalj minden eggyes kv- i lehetoseget hogy kikuldd a sereget :D Es eggyenkent kell elbanni veluk eloszor csak 1 orit utol addig amig mar nem sok vizet zavar aztan sorba veszed a tobbieket kivetel ha eggyikuk annyira kitamad hogy beverheted 2-3 sereggel azt azert nem hagyod ki :D U.I es nem art ha mindegyikuk folotted van :D |
Quote:
A két hadijuk 40% barakkal íjj/pacival van, a tolinak és a varinak csak íjja van. Írtam, h nem élezettek elég sok a feles épületük 10-15% körül. Kiszámoltam, h bőven át kellen épülniük, h beférjenek, 3 körre van az egyik, nem vándorok, a seregcsere is beleférhet... Így is kevés a 22%? Akkor átszámolom még1ccer:D De ha már kigondoltam megpróbálkozom a harccal!:D Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget! |
nem olvastam végig teljesen a hozzászólásokat...de szerintem..:
- egy szövi ellen egy MF semmit sem ér (az esetek 99 %-ban) - a szövik vadásszák az MF-t, mint "könnyű préda", minden gátlás, minden tisztesség nélkül.... legfeljebb annyit üzennek, hogy "sorry de te voltál a legközelebb.." - a szövik általában, varis-tolis és 2 hadis, vagy mostanában 1 varis és 3 hadis.. a varis úgy is beton-védelmü annyi varival, hogy folyamatosan ártózhat.. a 2-3 hadismeg foszthat, pusztíthat..stb.. - ha 4-ből 2 szabin van akkor a maradék kettőt szét lehet szakítani, ha hadis valaki.. egykébbként nem sok esélye van egy MF-nek (kivéve, ha eléggé elvakult és fent bír maradni több napokat is folyamatosan) szerintem még jobban erősíteni kellene az MF-k védelmét, hogy a szövik a szövik ellen (saját súlycsoport) harcoljanak alapvetően. |
Egy jól felépített mf-nek nem kell tovább erősíteni a védelmét.
Az természetesen igaz, hogy aki egyedül van az csatákat tud nyerni, de háborút nem. Sokszor elegendő néhány csata megnyerése is. A diplomácia jelentőségéről, pedig szól már pár topic. |
Egy Mf nél nem lehet erősseb a játékban semmi.
- sosem vitatkoznak - mindíg ott vannak támadásnál - nem tud véletlen 18 körre kitámadni - nem esik szét több kör távolságra a védelme - nem kell mindent 3x leírni a másiknak, és megmagyarázni és még sorolhatnám :p:p:p |
Quote:
|
Quote:
:) de a pipa miatt nem tud , a szövi meg igen kettős kockázat :D:D |
xxx (#xxxxx)
Föld: 473 hektár Katona: 73 Népesség: 5.625 Védő: 0 Foglalkoztatottság: 96% Támadó: 0 Pénz: 9.765.252 Íjász: 1.048 Étel: 0 bála Lovas: 8.497 Rúna: 290 rúna Elit: 543 Morál: 91 % Varázsló: 0 Katonai morál: 78 % Tolvaj: 0 Szövetség: szövetség tagja Faj: Élőhalott Személyiség: Harcos Hírnév: xxx Érték: xxx Helyezés: xxx 2008-02-09 08:21:10 xxxx (#xxxx) Föld: 502 hektár Katona: 0 Népesség: 6.329 Védő: 0 Foglalkoztatottság: 95% Támadó: 0 Pénz: 14.082.467 Íjász: 3.534 Étel: 0 bála Lovas: 3.513 Rúna: 13.746 rúna Elit: 4.029 Morál: 98 % Varázsló: 2.470 Katonai morál: 93 % Tolvaj: 468 Szövetség: szövetség vezére Faj: Ork Személyiség: Tudós Hírnév: xxxx Érték: xxx Helyezés: xxx 2008-02-09 08:20:59 xxxx (#xxxx) Föld: 452 hektár Katona: 890 Népesség: 5.790 Védő: 0 Foglalkoztatottság: 94% Támadó: 0 Pénz: 12.696.321 Íjász: 1.380 Étel: 14.136 bála Lovas: 2.344 Rúna: 10.744 rúna Elit: 507 Morál: 97 % Varázsló: 3.120 Katonai morál: 98 % Tolvaj: 936 Szövetség: szövetség tagja Faj: Ork Személyiség: Harcos Hírnév: xxx Érték: xxxx Helyezés: xxx Nekem ez a szövi ugrott nekem, 4-6 körrel fentebbről.Ártani nem tudnak, tolival nem férnek be, sereggel se ahogy számoltam.(az 502 hekis ork nem támad engem, de sztem beférne hozzám saccra.).Ezt mind csak 10-12k tekiért, és persze anarchban.Kíváncsi vok hogy mit fog tenni az egyik ork, ha idekerül fölém 2 körre :D.Jah am én is ork vok, mf. |
Ha egyesélvel lehúzom magamhoz 2 körre és szétszedem őket, akkor szerintetek meg tudom nyerni a háborút?
|
Quote:
Megnyerjük Neked a háborút? ;) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Sakky ne beszélj butaságot légyszi:egy jó hadivaris óriás ellen semmi esélye egy szövinek a hagyományos felállásban(kigyurt varis tolis és két hadi)az mf alulról bepusztítgatja,mészárolgatja őket felváltva és a morálromlás miatt előbb utóbb térdre kényszerülnek. A mészár a egység hijjas alsó csopiban a pusztítás a nyersdrága felsőbb csopikban jobb,de alkalmazhatjuk felváltva is(mészár és utánna már ugysem kell annyi hely:D) A jól kiépített mf védelme elég erős megfog elég komoly szövisereget is. A legfontosabb dolog viszont hogy legyen tartalék mert anélkül buktuk a háborút illetve ha az ellenfélnek sok van tőle is elszedhetjük |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:21. |