Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   egy apro tuning hullahoz (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=776)

Never 08-23-2006 16:41

Lehet,de most nem ez a lényeg :)

Tibi22_SKCS 08-23-2006 16:44

meg a zombi akkor ha lenne ez a 10%os dolog amit mondta akkor is fejlődne ha nem nézznék meg mert az alapkatik mennének ugyan ugy.. és ha le is ütik fel tud akkár fedezni is rögtön.

Never 08-23-2006 16:48

De ettől nem lenne erősebb maga a faj,legfelljebb csak könnyebben jáccható.

laci 08-23-2006 16:49

Quote:

Originally Posted by Never (Post 29422)
De ettől nem lenne erősebb maga a faj,legfelljebb csak könnyebben jáccható.

Az pont elég lenne.

Never 08-23-2006 16:51

Mihhez? :)
Sztem így is elég könnyű vele jáccani,nincs túlbonyolítva tekikkel,varikkal,meg hasonló felesleges dolgokkal :D

laci 08-23-2006 16:54

Hát ha így nézzük, még tovább is lehetne egyszerűsíteni.

Never 08-23-2006 16:55

De nem egyszerűsíteni kéne rajta,hanem erősíteni.

Tibi22_SKCS 08-23-2006 16:59

ezzel erősítené is valamenyire mert csak alapból kap katikat minden nélkül nem megy el a pénz még arra is. mert ha egy ori erős gazdaságilag az csak előnyére válik.

Tibi22_SKCS 08-23-2006 17:03

de egyX már lett erősítve még anó a zombi. ezzel a szintenként 10%al erősebb érték.
most inkább a gazdaságára kéne rá menni hogy valamit kezdjenek vele pl ezzel a alapkati automatikusan.

Synkel 08-23-2006 19:45

15k hekin legfeljebb anarchban vannak hullák, ott meg ha pénz kell az oriba annyit nyomnak amennyit akarnak, ráadásul ha támadnak vele, van gömb, éplista meg minden. Szal ott nem kell erősítés.
Normálban lehet kéne, de nekem a teljes krónikás dolog nem tetszik. Ha már vakon támad, támadjon tényleg vakon, vagy tanulja meg kilogikázni, kinek van kinn serege éppen. 4k hekin 40k varival 2 körökre se mindig tudom feltenni a krónikát, ne kapja már meg alapból senki. A katonás dolog meg nem jelentene könnyítést, csak egy bónusz, ami semmivel sem teszi játszhatóbbá a fajt, legfeljebb ha az 5. szint topjában beáll vele termelni azt teszi hatékonyabbá, de asszem ez nem célunk...

Milán™ 08-23-2006 20:22

Quote:

Originally Posted by laci (Post 29419)
Kitekiznek, vagy elviszik a fél országomat: egyik sem jobb, de elffel könnyebben visszaszerzem a tekercseimet mint hullával a földemet.

Jah csak ha az elfet kitekizik alig marad lakáshelyzeti tekije lelép csomó serege, alig marad hadügyije, ez nagy hátrány így már simán beütök azt tekercse sincs de földben is ugyanott van mint a hulla:)

laci 08-23-2006 20:31

Azért egy épkézláb elfet nem tekercselsz ki olyan könnyen. Mindenképpen jobban védi a tekercseit, mint egy zombi a földjét.

Milán™ 08-23-2006 20:34

Quote:

Originally Posted by laci (Post 29444)
Azért egy épkézláb elfet nem tekercselsz ki olyan könnyen. Mindenképpen jobban védi a tekercseit, mint egy zombi a földjét.

Jó de ahogy írtátok hogy több napra ott lehet hagyni.
Az a több nap épp elég hogy letekizzék.:)

laci 08-23-2006 20:37

Kezdjük ott, hogy én eleve nem hagynám ott több napra az országomat, bármilyen penge is lennék (ami nem vagyok :D ). Ha nem tudok ránézni, akkor szabadságolok. De néhány "felügyelet" nélküli nap alatt egy jó elfet nehezebb szétszedni, mint egy jó hullát. Az elfhez kevesen férnek be, a zombihoz viszont szinte minden épkézláb hadi ország. Bár lehet hogy tévedek, még soha nem hagytam napokig magára picike kis országomat :)

Tibi22_SKCS 08-23-2006 21:04

"A katonás dolog meg nem jelentene könnyítést, csak egy bónusz, ami semmivel sem teszi játszhatóbbá a fajt, legfeljebb ha az 5. szint topjában beáll vele termelni azt teszi hatékonyabbá, de asszem ez nem célunk..."

ki mondta hogy valakinek nem ez a célja mert ahogy elnézzük az 5. szinteket a katipiacok szinte üresek és megéri felmeni és katit termelni majd lemeni és szintet lépni és új fajt változtatni. mint ahogy sokan törpék és termelől lesznek 4-3 szinten hogy megszedjék magukat lehetne zombival is megszedni magunkat az 5. szinten pl.
mert ha nézzük akkor a törpe is gyenge faj csak a termelés miatt lesz valaki törpe ha törpe..

Cece 08-23-2006 21:13

Ejjj... ez a hulla ügy :D
Tény és való, hogy a hullák a hódítón felfelé haladva egyenes arányban csökkennek, ami elle talán tenni kéne okos ötletekkel.
Nos szerintem a teljes krónika, ajándék kattincsok amik a földből nőnek, + 1 piac stb egyáltalán nem erősítenék.
Már régóta fontolgatom a dolgot, hogy bejavasoljam ... :rolleyes: ... Én az élőhalottakat amolyan vérengző maximális hadis fajnak képzelem (másra úgyse jók), és inkább egy picit közelebb vinném az orkokhoz. A szintenkénti támadó/védő bónuszt rögtön az 5. szintől oda kéne adni nekik. Szóval nem a 4. szintől menne +10%/szint, hanem a starttól.
Kicsit tartok tőle, hogy le leszek hurrogva, de üsse kavics. Próba szerencse! :D

BeeLord 08-23-2006 22:42

Igazából az a 10% se sokat segítene rajta. Valahol olvastam a fórumon, hogy a hulla 5. szinten használható, vagy magasabb hektárszámon(előbbin a sok noob miatt, utóbbin a betegség miatt). Rögtön kijelentem, hogy hv-t kivéve nem voltam még hullával. Első dolog, hogy a hulla megkaphatná azt az előnyt, hogy rajta keresztül ne lophassák a szövetségeseit. Ezzel máris könnyebben jutna be egy szövetségbe, és nem lenne tele a diplo azzal, hogy "hullák kiíméljenek"(negatív diszkrimináció). Továbbá én mind az 5 szinten 40-50%os hadügyi bónuszt adnék neki, azzal talán már használható. Ugyanakkor a földrengés elleni védelme ezekkel a bónuszokkal már túl sok lenne. Ezt elvenném tőle. Így máris tudna neki ártani az összes kaszt, de ő is vissza tudna vágni, plussz a szövetségétől(amit talán könnyebben találna) kaphatna teljes krónikát, gömböt, éplistát, bármit. Vélemény?

Colony 08-24-2006 09:51

Szerintem is a hulla érdemelne valami erősítést, jelenlegi formájában nagyon gyenge.
Teljeskrónika, varázslatok, tekercsek, tolvajlási módosítások és egyéb ötletekkel azért nem értek egyet, mert pont ez a hulla sajátossága.
Szerintem nem ilyen bonuszokban kéne gondolkozni, hanem a haderejét kéne növelni, (ha nem is közvetlenül) azon belül is a támadást. Hiába a szintenként faji bonusz és a "nagy sereg", nem kompenzálja más fajok lakás és hadügyi tekercseit.

Ami engem zavar egy hulla felépítésénél az a rengeteg ház. Kevés benne a férőhely, sok kell belőle ezáltal nagyon magas a gyújtogatási arány.
Lehetne valami logikát is keresni benne, hogy a hullák nem alszanak stb. ezért a házakban kétszer annyian férnek el.
(Elsőre soknak tűnhet, de a többi faj tekercs bonuszai mellett ez még mindig kevés)
Következményként kevesebb ház, több barakkhely és fele akkorára csökkenne a gyújtogatás okozta "fenntartási költség".

Más irányból megközelítve, egy hullának magasabb szinten mindenképp kell tartania tornyokat.
Egyrészt a tízen-húszon akárhány sereges betámadások, másrészt az emberlopások, gyújtogatásokból eredő épület leállások miatt.
Lehetőségként megkaphatná a gnómféle toronybonuszt. A 30% toronybonuszhoz -5% torony és -5% íjász kéne, amit +10% elitre fordíthatna.
Kitámadásoknál csökkenne a védelem, viszont arányaiban sikeresebben támadhatnál.

Azonkívül tényleg vicces mikor hullától embert lopsz és a fele elpusztul útközben. Többen is említették, hogy ne lehessen tőle embert lopni.
(Mondjuk ezt személy szerint nem erőltetném)

Egyik se lenne olyan drasztikus változás, de egy picit erősítené.
Persze ezt nem mind egyszerre gondoltam, hanem vagy-vagy alapon, talán érdemes ezen irányokba is elgondolkozni.

Cece 08-24-2006 14:38

Quote:

Originally Posted by Colony (Post 29508)
Ami engem zavar egy hulla felépítésénél az a rengeteg ház. Kevés benne a férőhely, sok kell belőle ezáltal nagyon magas a gyújtogatási arány.
Lehetne valami logikát is keresni benne, hogy a hullák nem alszanak stb. ezért a házakban kétszer annyian férnek el.
(Elsőre soknak tűnhet, de a többi faj tekercs bonuszai mellett ez még mindig kevés)

Van benne valami. egyébként meg a hullák nem házban laknak, hanem kriptában v. valami hasonló temetkezési helyen, ahová akár 70-80 élettelent is be lehet zsúfolni :D

Tréfát félre téve szerintem a +10% az 5. szintől azért dobna neki egy plusszt, és nem is lenne extrém változtatás:)

Synkel 08-24-2006 14:43

Következményként kevesebb ház, több barakkhely és fele akkorára csökkenne a gyújtogatás okozta "fenntartási költség".

Ezt emelném ki. Ha 2x annyi ember férne a házakba, akkor a gyújtás kétszer akkorát ütne rajta.
Hogy ne csak én hurrogjak le másokat, hanem okot is adjak rá, mondok egy javaslatot. Cecéhez hasonlóan én is maximálisan hadis fajnak szeretném látni a hullát, és a magam részéről egyetértek azzal is, hogy járjon neki 5. szinttől a hadibónusz. A másik megoldás, hogy az épületei működjenek ember nélkül, azaz ne kelljen feltétlen házat tartania. Illetve jól lője be az arányt, mert ha sereget akar képezni nyilván valamennyit mégis kell építsen. Ház nélkül nem üti a gyújtás, és értelmet nyer a betegség is, mert az 1 kocsmás óriások nem tőle fogják lopni az embert miután morálozás céljából 5x beverték a kitámadott oriját...

Colony 08-24-2006 14:52

[quote=Synkel;29535Ezt emelném ki. Ha 2x annyi ember férne a házakba, akkor a gyújtás kétszer akkorát ütne rajta.
[/QUOTE]

Ha kétszer annyian férnek a házba akkor fele annyit kell tartania, tehát fele annyi házat gyújtanának!!!
Arányaiban véve mindegy lenne, hogy 2*40-et vagy 1*80-at gyújtanak csak költség kimélöbb a második lehetőség és kevesebb felesleges házat kéne tartania.
Ház nélküli hulla azért merész! Adó, foglalkoztatottság, stb..
Megvalósíthatatlannak tünik...vagyis inkább elvetnék azonnal

Synkel 08-24-2006 15:04

Quote:

Originally Posted by Colony (Post 29536)
Ha kétszer annyian férnek a házba akkor fele annyit kell tartania, tehát fele annyi házat gyújtanának!!!
Arányaiban véve mindegy lenne, hogy 2*40-et vagy 1*80-at gyújtanak csak költség kimélöbb a második lehetőség és kevesebb felesleges házat kéne tartania.
Ház nélküli hulla azért merész! Adó, foglalkoztatottság, stb..
Megvalósíthatatlannak tünik...vagyis inkább elvetnék azonnal

Merésznek csakugyan merész, és Ati tuti rögtön elveti:) Ugye ha nem kell ember az épületekhez, akkor a foglalkoztatás lényegtelen. Aki meg adóból akar megélni, az mégis tartson házat, és fizet a nép ezerrel:) Mint írtam, seregképzéshez mindenképp kell ház, bár hulla ezt okosba meg tudja oldani, csak némi aktivitás kell hozzá

Tibi22_SKCS 08-24-2006 16:13

ez a ház nélküli megoldás jónak tünik mert ahogy számoltam 5. szintere ha kezdő oriban 180barakk (90%barakk mert mondjuk tart némi házat mégis képzésre esetleg rakit) is van és elites akkor 7200elitje van ami támadó értékben felér egy ork 5200elitel támadó értékben (50%barakkal). és ha jobban kiélezné akkor még a legjobb hadi is lehetne ha nem kéne ház a zombinak. szerintetek?

Synkel 08-24-2006 17:57

Tuti sokat erősödne, de nem lenne legerősebb soha. Vari és toliakció nélkül nem is lehet az, de nem baj, mert szerintem az se lehet cél, hogy a hullát extrakirály hadissá tegyük hirtelen. A szövik továbbra se szeretnék, mert rajta keresztül lopható az egész szövi, saját erőből pedig továbbra is vak lenne...

Penya 08-24-2006 18:21

Végigolvastam a mai termést :D

Amit én jónak tartok, a 40 ill 50% os hadierő minden szinten, ház nélkül is menjen az épület, ill h ne lophassanak keresztül rajta. Ezekkel lehet megpróbálnám G után is a hullát :D

(Milyen már hullától embert lopni? :D erre volt/van is topic)

Csokibácsi 08-24-2006 18:31

Quote:

Originally Posted by Tibi22_SKCS (Post 29539)
ez a ház nélküli megoldás jónak tünik mert ahogy számoltam 5. szintere ha kezdő oriban 180barakk (90%barakk mert mondjuk tart némi házat mégis képzésre esetleg rakit) is van és elites akkor 7200elitje van ami támadó értékben felér egy ork 5200elitel támadó értékben (50%barakkal). és ha jobban kiélezné akkor még a legjobb hadi is lehetne ha nem kéne ház a zombinak. szerintetek?

5. szintre kezdő orival nyugodtan számolhatsz a hullának 200 barakkot, úgy is esélytelen egy normális hadissal szemben.
8000 elittel felfelé nem ütsz be pl. egy óriás hadin (legyen íj-elites), de ő lefelé átgyalogol a 8000 eliteden.
Pakolhatsz magadnak 8000 íjászt is (vagy tornyozhatsz 4000-et), de azon is átmennek, cserébe nem tudsz visszatámadni sem.
Játszhatsz némi lóval is, de ez megint az ellenségnek jó, hiszen úgy sem ütöd át, cserébe többször átfér a hullád meggyengült védelmén.

Penya 08-24-2006 19:56

Quote:

Originally Posted by Tibi22_SKCS (Post 29539)

No nézzük csak: Hulla 7200 elit - 7200 X 5 X 1,3 X 1,07 = 50 076
Ork 5200 elit - 5200 X 5 X 1,3 X 1,4 X 1,3 X 1,2 = 73 819

Majdnem ;) Feltéve ha az orknak tábornok személyisége van, a hullának meg vmi más, de a különbség azt hiszem jól látható.

Tibi22_SKCS 08-25-2006 02:10

jolvan na nem számoltam csak írtam hogy kb egá volna de akkor az ork még mindig erősebb hadi lenne de már így is igen sokat erősodne a hulla ha nem kéne neki ház.
mert ha megnézzük a mostani hullákat fele ház fele barak és nincs is más épülete és könyedén átmenek rajta ha már akkor volna ez a ház nélküli dolog akkor midjárt erősödne és még nem volna a legjobb hadis de nem is kell hogy a legjobb legyen de játszhatóbb és erősebb volna szerinem.

Burning 09-01-2006 17:07

azért szünnek meg szerintem viszonylag nagy mennyiségben a hulák fejjeb, még ha Ati szerint mindenhol kiegyenlített is az arány... , mert már az 5-ös szinten szembesülnek vele hogy szövibe nem illeszkednek be könnyen, ezáltal sokan egyedül maradnak és egy mf hullát meg szétszed akárki :eek: főleg egy szövi. letolizzák és leártózzák hadilag meg beverik ezért lenne egy olyan felvetésem hogy lehetne neki egy olyan erősítést adni, hogy minden toli akciónál hulla ellen az illető megfertőződik egy körre vagy valami ilyesmi:confused: mer ezzel ha nem is célzottan a hullát erősítenénk,de ha a tolit gyengítenénk kevesebb lenne a hulla elleni toli akció vagy ha nem is csökkene az akciók száma hiányozna az a 10 kórház a tolinak és így egy hulla mondjuk már nem annyira esélytelen egy toli ellen sem... mert hadi ellen már említettetek valami ház csökkentetést vélemény:confused: ez nem kell hogy így legyen akár lehetne módosítani

U.I.:már én is használok mondatjeleket csoki:D

Bogár 09-01-2006 18:46

szerintem ez így nem jó ötlet. ezután az lenne, hogy ha valaki észreveszi, hogy sereg közelít felé, akkor keres hamar 1 hullát, és lop embereket tőle.

Burning 09-03-2006 12:00

igaz:o ezen tényleg kéne módosítani vagy mást kéne kitalálni

zstzs 09-08-2006 15:09

Szerintem ez a házas dolog hülyeség. Én igy alakítanám a hullát:
varázslatokból a saját magára ható varik csak és elvenném az auto vérszomjat mert akkor már meg tudja varázsolni és akkor lenne neki: védelem, távollátás, krónika, vérszomj, térkapu felderítés.
De mivel ha tart varikat gyengül a serege ezért 30% támadó bonuszt adnék neki mivel ugy is retteg mindenki a zombiseregtől.
Így is vak lenne és lenne esélye a tolik ellen mert egyből megtudná ki az és mehetne a sereg.
Én így erősítenék a zombin és így talán szövibe is bevenném.:)

Burning 09-09-2006 15:13

na akkor csúnybogár módosítottam felvetésemet és pedig úgy nézne ki hogy:) ha egy toli hullától lop akkor egy körre fertőződik minden akciónál... ezzel az volt a baj hogy ha megtámadják lop és az aki támadja az megfertőződik... akkor legyen úgy hogy aki támadja is csak egy körre fertőződik mer azt nem hinném hogy egy toli magára vállalja 10 kör betegésget csak hogy a támadó annyit kapjon;) és kórházas toli :D és így tömeg lopása a hullának nem lenne. max akkor ha kórházai lennének a tolinak vagy nem sajnálná az embereket de csak szórakozásból már nem lopnák:confused:

Bogár 09-09-2006 15:46

ha én szórakozni akarok 1 hullával, akkor nem embereket lopok tőle. gyújtogatás + tűzgolyó. szerintem nagyjából csak azok az orik lopnak embereket tőle, akiknél járvány van.

solven 09-09-2006 19:47

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 30646)
ha én szórakozni akarok 1 hullával, akkor nem embereket lopok tőle. gyújtogatás + tűzgolyó. szerintem nagyjából csak azok az orik lopnak embereket tőle, akiknél járvány van.

Meg az óriások, mert ők nem tudnak gyújtani...:(

aúú 09-11-2006 10:54

Azt hiszem a zombi mint faj, alapvetően életképesebb lenne, ha megkapná a védelem varit is automatikusan, akárcsak a vérszomjat.

Synkel 09-11-2006 13:52

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 30890)
Azt hiszem a zombi mint faj, alapvetően életképesebb lenne, ha megkapná a védelem varit is automatikusan, akárcsak a vérszomjat.

Ez egy elég egyszerű, és jó ötlet. Alapvető változást nem jelentene a játéktechnikában, szal könnyen kivitelezhető. Támogatom

Cece 09-11-2006 15:45

Nekem valahogy ez a hullára automatikus varázslás nem nagyon jön be. Mivel a legbutább faj ( a butát úgy értem, hogy hivatalosan hülyék a tolvajláshoz, tudományhoz, varázsláshoz) nem igazán tudom elképzelni, hogy amig a másik varázsolgat ő néhányat ajándékba megkapjon. Én pölö az orkommal nem is nézek krónikát, mert nem maradna készi a markotányra, védelemre stb ... szal nekem ez nem nagyon jön be :d
Számoltátok milyen következményekkel járna egy automatikus védelem a 2. szinten egy mf hullánál? Nem lenne picit sok? :confused:

Burning 09-11-2006 16:37

tehát ismét elvetve:eek:

Cece 09-11-2006 16:46

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 30942)
tehát ismét elvetve:eek:

Szerintem nem :)
Csak jó lenne valami olyan "tuningot" találni, ami alapjában nem változtat a faji sajátosságain, de erősíti abban amiben a hulla egyébként is jó. Ez pedig nem lehet más, csak is a harc :)
Mint már említettem én az élőhalottakat amolyan rettentő vérszomjas tömeges militaritású fajként képzelem el. ( lásd: Resident Evil) Nehéz őket legyőzni és hihetetlenül agresszívan támadnak. A megoldást én semmiképp sem a különböző varázslatok odaajándékozásában látom.
Több fantáziát gyerekek :D

All times are GMT +1. The time now is 19:47.