Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1A Szintlépés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=754)

Serg 09-24-2006 20:48

Quote:

Originally Posted by monro (Post 32371)
Én inkább azt kérdezném meg ezügyben, hogy a 7 kör védelem minek? Egyáltalán, hogy lett ez 7 kör??

A kérdésem lényegeés értelme:

1. az 1A-ban 3 körig nem tehetsz semmit BE a közös rakiba, tehát ha nem lenne védelem (vagy csak 1 kör mondjuk) akkor sokszor ujrázós országokat simán le lehetne fosztani annak aki szemfüles... Ezzel a 7 körrel biztosítjuk a "kényelmes csalás" lehetőségét.

2. ha csak 1 kör védettség lenne akkor az azért lenne jó, mert nem lehet a 2B-ből olyan árucikket felvinni az 1A-ba korlátlan mennyiségben ami a raktárszámláláskor elveszne.

A fenti két indok miatt az 1A-ba sztem 1 körös védettség lenne optimális. Ez a 7 kör egyszerűen életszerűtlen és megmagyarázhatatlan számomra :(

Sziasztok! aki csalni akar vagy utánpótlást hoz az úgyis betonelf-el tenné vagy gnómmal és máris nem tudod lelopni a tekijeit vagy kifosztani szóval mindig lenne megoldás hogy megtartsa javait,de javítsatok ki ha nem így gondoljátok

Serg 09-24-2006 20:56

Viszont az eredeti témához hozzászólva:miért nem tud átépülni a 2B ben?Eleve a tanyákat kell bontsa hogy versenyképes lehessen ,9 körig eteti az orit bejönnek az épületek feltölti őket és már nem is védtelen!Egy komoly játékos ugyis tudja hogy melyik klánba fog belépni, a kezdőknek meg mint régebben javasolva lett a 2B ben érdemes megkeresni a klánukat!Ha meg nagyon kezdő érdemes neki elsőre elfet választani és annak célirányosan átépülni és ebben az esetben még a tanyáit is meghagyhatja!

monro 09-24-2006 21:54

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 32442)
Sziasztok! aki csalni akar vagy utánpótlást hoz az úgyis betonelf-el tenné vagy gnómmal és máris nem tudod lelopni a tekijeit vagy kifosztani szóval mindig lenne megoldás hogy megtartsa javait,de javítsatok ki ha nem így gondoljátok

Akkor Serg kijavítalak. Én nem így gondolom. Ha te igen akkor neked mindegy változik e a 7 kör 1 körré ugyis megoldható sokminden és ha csak ennyi az indok felesleges is ezügyben ellenvéleményezni:) De javíts ki ha másképp gondolod :D

Serg 09-24-2006 22:39

Quote:

Originally Posted by monro (Post 32456)
Akkor Serg kijavítalak. Én nem így gondolom. Ha te igen akkor neked mindegy változik e a 7 kör 1 körré ugyis megoldható sokminden és ha csak ennyi az indok felesleges is ezügyben ellenvéleményezni:) De javíts ki ha másképp gondolod :D

Nem ellen vélemény volt hanem hozzászólás,nekem nem probléma az egy kör se meg a 7 kör se

monro 09-24-2006 22:47

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 32398)
én akkor is azt támogatom, hogy lehessen piacolni a védelem lejárta előtt az A-ban....

Egyébként ebben azért egyetértek veletek. Teljesen felesleges "kicseszés" a piacok letiltása,mert az égvilágon semmi jelentősége nincs a játék szempontjából azon kívüé, hogy gyengíti a fellépő orikat akik egyébként sincsenek még megszokva az uj környezetükben.

A legjobb az lenne, ha a védelem lejártával megnyílna a piac is akárhány körig is tart éppen a védelem. Viszont addig a klánrakiba sem kéne bepakolgatni semmit...

lacqa 09-24-2006 22:55

Quote:

Originally Posted by monro (Post 32419)
Értem én, csak ugy látom az egyik cseppet sem befolyásolja a másikat. Attól,hogy a védelem 1 kör vagy 7 kör neked ugyanugy nem teljesül a vágyad, hogy hamarabb legyen piacod. Így picit furcsállom az ellenvetésed magyarázatát.

az ellenvetésem magyarázata az volt hogy javaslatoddal azok túlnyomó többségének életét nehezítjük meg akik fellépnek a 2B csoportból (pontosabban lehetőséget adunk arra hogy még a mostaninál is jobban megszívják, hiszen így nem csak néhány száz hektárt veszíthetnek, hanem a 4 szint alatt felhalmozott - jó esetben több milliárdos - vagyonkájukat is elveszíthetik), amiért cserébe lehetőséget adunk arra, hogy meg lehessen szivatni azokat akik újráznak.

ld. korábban kifejtett 1A és 2B fellépési határ környéki átlagos életképes országok nem elhanyagolható különbségei.

monro 09-24-2006 23:01

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 32459)
az ellenvetésem magyarázata az volt hogy javaslatoddal azok túlnyomó többségének életét nehezítjük meg akik fellépnek a 2B csoportból (pontosabban lehetőséget adunk arra hogy még a mostaninál is jobban megszívják, hiszen így nem csak néhány száz hektárt veszíthetnek, hanem a 4 szint alatt felhalmozott - jó esetben több milliárdos - vagyonkájukat is elveszíthetik), amiért cserébe lehetőséget adunk arra, hogy meg lehessen szivatni azokat akik újráznak.

Nos azért ez nem ilyen meredek dolog ám, gondold végig. Egy fellépő ori akármikor lép klánba 1 körig nem látszik tehát marad 2 kör még amíg bepakolhat a rakiba. Magyarul 60 percig lehet támadni úgy hogy ne tudja elrejteni a javait a klántársakhoz. Ilyenkor egy támadást bekapni kb 1:100-hoz eséllyel lehet, ellentétben azzal az orival akit szándékosan figyelsz, mert tudod róla h 500 körönként leujrázzák. Őt sem könnyű elkapni, de ha éppen jókor vagy gépnél akkor legalább van rá esélyed.

lacqa 09-24-2006 23:10

Quote:

Originally Posted by monro (Post 32460)
Ilyenkor egy támadást bekapni kb 1:100-hoz eséllyel lehet,

ebben is egyet értünk, csak az én izlésemnek még 1:1000 is túl nagy esély ha 5 és fél hónap munkájának gyümölcsét lehet elveszíteni a másik oldalon :)

monro 09-24-2006 23:14

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 32461)
ebben is egyet értünk, csak az én izlésemnek még 1:1000 is túl nagy esély ha 5 és fél hónap munkájának gyümölcsét lehet elveszíteni a másik oldalon :)

"Csak" a 60%-át :D
Mondjuk nekem sem esne jól ezt aláírom akármilyen pici is az esélye mégiscsak van sansz rá, ugyanakkor az vigasztalna,hogy én is megtehetem ugyanezt mással,ha elég combos az orim ;)

McLoad 09-25-2006 09:25

A probléma inkább a kezdö 1/a-sokkal van. Lehet akár milyen jó normál csopikban fel megy 1/a-ba és első élménye az lesz, hogy kifosztják leszedik területben és semmit nem tud ellene tenni. Ezek után nekik az 1/a mindig egy kötelezö rosz lesz a játékban nem pedig a játék végcélja.

Láma 09-25-2006 09:44

Quote:

Originally Posted by monro (Post 32460)
Nos azért ez nem ilyen meredek dolog ám, gondold végig. Egy fellépő ori akármikor lép klánba 1 körig nem látszik tehát marad 2 kör még amíg bepakolhat a rakiba. Magyarul 60 percig lehet támadni úgy hogy ne tudja elrejteni a javait a klántársakhoz. Ilyenkor egy támadást bekapni kb 1:100-hoz eséllyel lehet, ellentétben azzal az orival akit szándékosan figyelsz, mert tudod róla h 500 körönként leujrázzák. Őt sem könnyű elkapni, de ha éppen jókor vagy gépnél akkor legalább van rá esélyed.

És ha 500 körönként leújrázzák akkor már csal? Amig van erre lehetőség, addig baromira nem csalás;) Nem vét vele a szabályok ellen. Ha csalással szerezte meg azt mit leújráz 500 körönként, az más tészta, de te mégis honnan fogod tudni épp melyik eset áll fent. Te azt is védtelenné tennéd aki nem csalt soha.

Serg 09-25-2006 19:10

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 32486)
És ha 500 körönként leújrázzák akkor már csal? Amig van erre lehetőség, addig baromira nem csalás;) Nem vét vele a szabályok ellen. Ha csalással szerezte meg azt mit leújráz 500 körönként, az más tészta, de te mégis honnan fogod tudni épp melyik eset áll fent. Te azt is védtelenné tennéd aki nem csalt soha.

Nem hinném hogy ez a célja,de ha én ujrázós orit hozok fel meg tudom védeni 99%ban:D Ha meg valaki olyan ügyes hogy ennek ellenére el tudja vinni a 33% át akkor egészségére

Croissant 12-07-2006 09:53

Mivel nem tudtam, h létezik már ilyen topic, indítottam egy hasonlót, amit Ati (jogosan) lezárt.
Látom, h a téma eléggé befulladt, kár érte... :(
Ettől függetlenül úgy érzem, h jogos / ésszerű megoldás lenne a piac 8. körtől való használata, vagy a védelem idejének kiterjesztése.

Smooth Scroller 12-07-2006 09:59

tamogatom en is annak ellenere, hogy ati ellene van. mert mi van azokkal akik nem 1 nagy klanba csatlakoznanak be, hanem 1edul akarnak feljutni az a-ba, es szinglik is maradnanak. oket kotelezo kifosztani es foldre legyalulni? legalabb a penzet hadd koltse mar el...

szoval 1etertek, hogy LEHESSEN PIACOZNI A 8. KORTOL KEZDVE.

lacqa 12-07-2006 10:08

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 52141)
tamogatom en is annak ellenere, hogy ati ellene van. mert mi van azokkal akik nem 1 nagy klanba csatlakoznanak be, hanem 1edul akarnak feljutni az a-ba, es szinglik is maradnanak. oket kotelezo kifosztani es foldre legyalulni? legalabb a penzet hadd koltse mar el...

szoval 1etertek, hogy LEHESSEN PIACOZNI A 8. KORTOL KEZDVE.

értelmetlen, logikátlan és igazságtalan hogy a piaci moratórium tovább tartson mint a védelem. egy B-ből fellépő ori általában az A-ban nem igazán állja meg a helyét, míg egy A-ba tervezett ország nehezen tartja pozícióit a B-ben fellépés előtti átalakulás során. ez minden szintlépésnél így van, de ennél a szintlépésnél még fokozottabban igaz. miért akkor hogy míg lent megvan a lehetőség, itt még az esélyt sem adjuk meg?

tehát szerintem minimum azonossá kell tenni a piac megnyílásának időpontját és a védelem lejártát. azaz a fenti a leggyengébb megoldás amit támogatni tudok :)

porika 12-07-2006 12:13

szerintem 1-2 dolgot kihagytatok:

1. 2/B-en átépülni 2400 hekin, óriás varázslóból - elffé, legalább 500 épület átalakítása mennyibe kerül is ez? 1 milliárdba? Nem hiszem, hogy sok ori rohangál ekkora tartalékkal - ja, hogy miért nincs ekkora vagyona? magára vessen?! mennyi ezeket az épületeket belakni még 200-300 milla? persze apró.

2. ha fellép és a klánrakiból áttud épülni, ha szerencséje van akkor csak 1-2 alkalommal csapják meg. ha elfet választ akkor talán megússza, de megint csak a betonelfeket növelik.

Tehát azt mondom, hogy kicsit kedvezzünk azoknak akik elösször járnak az A-ban vagy szintet lépnek (az újrázóknak nem!) legyen a védelem lejárta után azonnali piac lehetőség. Aki fellép és rögtön leütik 4-500 hektárral mit fog gondolni? Milyen sz*r ez - és igaza lesz.

Avval, hogy egyesek kijelentik: "akinek nincs diplomáciai érzéke az ne jöjjön ide" öregbítik a hóditó csúcsának (?) rosszhírét.

u.i.: és továbbra sem szeretem az 1/A-t

Synkel 12-07-2006 13:37

Én továbbra is amellett vagyok, hogy legalább a védelem lejártával egyidőben szabaddá kéne tenni a piacot is. Ha a korábbi szintekhez képest változtak a védelem szabályai, akkor nyugodtan változhatnak a piac szabályai is.
Ati, te szoktál tőlünk mindig érveket elvárni ha akarunk valamit, de még nem indokoltad komolyan, hogy miért is kell eltérni a korábbi szintek gyakorlatától, és hamarabb elvenni egy ország védettségét mint kiengedni a piacra.

Kisbér 12-07-2006 13:46

Már bocs, de elmész szabira...
Nem lépsz klánba...

24 óráig nincs piac! Mit handa-bandáztok már? :D

Minden másra ott az Eurocard Mastercard utalás a klántagnak :D:D:D:D

Ati 12-07-2006 13:49

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 52200)

Idézet kezdete:

"Az első 24 körben nem piacozhatsz."

Idézet vége.

:)

Synkel 12-07-2006 13:55

Quote:

Nem lépsz klánba...

SZK-n lehet szabizni? Ezt mindenképp jó tudni:)

Nomármost ez egy afféle jópofa megkerülő lépés. Kiskapu.
De miért jobb egy kényszerszabi, mint az, hogy a védelem lejártával egyidőben piacra mehess? Komolyan sumákolni nem tudsz a dologgal, mert az el nem férő cuccos elfogy első körváltáskor, azaz a többi piactalanság tök felesleges. Lentebbi csopikban is felesleges, de A-ban közben kijössz a védelem alól, azaz támadható vagy. Persze ez benne van a hódban, játék közben megesik, hogy megtámadnak. De a védelem alól kijövő orikon bárki büntetlen próbálkozhat, mert az se szembemenni se hazakísérni nem fogja.

Synkel 12-07-2006 13:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 52202)
Idézet kezdete:

Idézet vége.

Szal még a szabi sem megoldás... Mégsincs kiskapu:)

Ati 12-07-2006 13:57

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 52207)
Nomármost ez egy afféle jópofa megkerülő lépés. Kiskapu.

... lenne, ha így lenne, de nem így van. :)

Smooth Scroller 12-07-2006 14:52

Quote:

Originally Posted by porika (Post 52175)

1. 2/B-en átépülni 2400 hekin, óriás varázslóból - elffé, legalább 500 épület átalakítása mennyibe kerül is ez? 1 milliárdba? Nem hiszem, hogy sok ori rohangál ekkora tartalékkal - ja, hogy miért nincs ekkora vagyona? magára vessen?! mennyi ezeket az épületeket belakni még 200-300 milla? persze apró.

2. ha fellép és a klánrakiból áttud épülni, ha szerencséje van akkor csak 1-2 alkalommal csapják meg. ha elfet választ akkor talán megússza, de megint csak a betonelfeket növelik.

Tehát azt mondom, hogy kicsit kedvezzünk azoknak akik elösször járnak az A-ban vagy szintet lépnek (az újrázóknak nem!) legyen a védelem lejárta után azonnali piac lehetőség. Aki fellép és rögtön leütik 4-500 hektárral mit fog gondolni? Milyen sz*r ez - és igaza lesz.

Avval, hogy egyesek kijelentik: "akinek nincs diplomáciai érzéke az ne jöjjön ide" öregbítik a hóditó csúcsának (?) rosszhírét.

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 52202)
Idézet kezdete:

Idézet vége.

eleg szomoru, hogy ez a mervado a jatekban. szabad rablas a friss orik ellen. de ati max nyom 1 szmajlit es kesz, el van intezve. szep...

Viz 12-07-2006 14:55

Quote:

Originally Posted by porika (Post 52175)

Teljes mértékben egyetértek.
Én sem szeretem az 1/A-t viszont azt sem ellenzem hogy kötelező legyen, ebben az esetben viszont mindenképpen játszhatóvá kéne tenni.
Mert most nem az.

Kisbér 12-07-2006 15:46

Quote:

Originally Posted by Hammi (Post 52227)
Teljes mértékben egyetértek.
Én sem szeretem az 1/A-t viszont azt sem ellenzem hogy kötelező legyen, ebben az esetben viszont mindenképpen játszhatóvá kéne tenni.
Mert most nem az.

Miért nem?
Írd le!
Köszi!

Grabi 12-07-2006 15:56

Kisbér mostanság miért kötsz bele azokba csak tudsz? nem értem.

a hozzászólás nem elsősorban az A egészére irányult, hanem, hogy a B-ből feljövő és nem élezett orik a klánraki/helytartó etetése miatti élezett orik között nagyságrendekkel legyengülnek. ezért szeretnék, hogy az A-ban legyen piac azonnal átépülni eszerint.

NorB 12-07-2006 16:09

a magam részéről egyetértek a témaindítóval, ha lesz változás, ha nem
az nem normális, hogy támadható vagyok, támadhatok is, viszont az ellenségem tud piacozni, én nem tudok
sosem értettem, ennek mi értelme, a kettőnek szinkronban kéne lennie...

Synkel 12-07-2006 16:50

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 52265)
a magam részéről egyetértek a témaindítóval, ha lesz változás, ha nem
az nem normális, hogy támadható vagyok, támadhatok is, viszont az ellenségem tud piacozni, én nem tudok
sosem értettem, ennek mi értelme, a kettőnek szinkronban kéne lennie...

Valójában nem nagyon támadhatsz. A-ban harci cselekményhez elengedhetetlen a piac, legfeljebb bazi nagy mákkal lehet másként. Ha szintlépéskor támadó egységet is viszel magaddal, szinte biztosan szétkapnak mielőtt a piacot megközelíthetnéd...

Smooth Scroller 12-07-2006 16:57

a problemat ott latom, hogy mi van ha atjossz a b-bol mondjuk 2-3 milliard kp-vel. nem tudod elvasarolni, hanem lesz hozzad bekukk es mar indulnak is az orkok. aztan akkor mi a bubanatnak gyujtotted honapokon at...?

Synkel 12-07-2006 17:00

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 52293)
a problemat ott latom, hogy mi van ha atjossz a b-bol mondjuk 2-3 milliard kp-vel. nem tudod elvasarolni, hanem lesz hozzad bekukk es mar indulnak is az orkok. aztan akkor mi a bubanatnak gyujtotted honapokon at...?

Pénzt 3 kör után át tudod adni klánrakin keresztül, szal azt nem bukod.

Bogár 12-07-2006 17:34

és mi van akkor, ha egyszemélyes klánban akarod nyomni az elején?

Alba 12-07-2006 18:49

Mi az hogy játszhatatlan az A .
Kisbérnek igaza van.Nem indkolja csak beirja hogy az.

Kisbér 12-07-2006 18:59

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 52408)
Mi az hogy játszhatatlan az A .
Kisbérnek igaza van.Nem indkolja csak beirja hogy az.

Kicsit off, de miben van igazam? :D

Synkel 12-07-2006 19:07

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 52415)
Kicsit off, de miben van igazam? :D

Én is off kicsit:)

Ugye milyen meglepő?:D:D
Egyébként kivételesen szerintem is igazad van

Kisbér 12-07-2006 19:18

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 52421)
Én is off kicsit:)

Ugye milyen meglepő?:D:D
Egyébként kivételesen szerintem is igazad van

tovább kicsit off:

Abban, hogy megkértem, fejtse ki a véleményét?

Alba 12-08-2006 10:52

Igen Kisbér abban.

Kisbér 12-08-2006 10:54

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 52666)
Igen Kisbér abban.

Értem...
De ezt tudtam :D
Elvégre én mondtam :D

(amúgy a bejegyzésed végén hiányzott egy "látom Te vagy az agy" :D:D:D )

Josh 12-08-2006 11:31

sziasztok!

nos, szerintem is ésszerűbb lenne, ha a piacot már a 8. körtől lehetne használni. jelenleg olyan problémával küszködök, hogy a B- csopiban elf voltam, de mivel megváltozott a fedezési arány mindenképp hadis akartam lenni és átálltam orkra, miután fellétem, ez nem is lenne baj, de közel 500 hekit építettem át magamon (hatalmas segítség volt a klánraki) de még mindig nem vagyok fullon, mert ugyan az épületek már készen vannak, de csak 10K íjjam van és semmi pacim, mert a felhozott összeg java részét építkezésre fordítottam, de ha építés közben tudtamvolna piacozni, tuti szánok a pénzemből katikra is, hogy egyből tudjam képezni őket vagy egyből vettem volna lovakat, de az én tartalékaim is végesek és a klán se egy olyan klán, ahol csak úgy jön - megy a pénz... egyenlőre annak örülök, hogy még nem csaptak le, mert jelen helyzetben ha jönne felém sereg, még kísérni se tudnám...:o :(
B-ben meg hiába kezdtem volna alakulni, 2x ennyibe került volna az egész, lehet többe....

Goldy 12-10-2006 22:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 28802)
Sőt olyan is lehet, hogy az 5. szinten védelem alól kijöve azonnal leütik.

Azt azért ne feledd, hogy az A-ban megvan az az előnye, hogy ha fellép, és teszemazt menekülve lépett fel, ahogy írtad, akkor szövetségen kívül maradva egy kicsit összeszedje, hogy mit is akar, kikkel akar itt játszani.

Abban egyetértek, hogy ilyne menekülős fellépés után az 1 fős szövetség alapítása nem a legnyerőbb ötlet, no de onnan is bármikor vissza tud jönni, az A lenti régióiban lehet a legjobban megerősödni.

Hmmm
Ez a 7 kör védelem 24 kör piac zár szerintem is baromság és direkt kicseszés a frissen fellépő, esetleg újrázókkal szemben....

nézzük, nem kiárult tök üres orival léptem szintet, nem szokásom kiskapukat keresni,
nem 1 fős klánban indultam újra
Arról nem tehetek hogy már a pic zár alatt megtámadtak, hiába volt helyem hiába volt pénz, szépen bonthattam a barakkjaimat ahelyett hogy vettem volna beléjük egységet.
A B-ben nem volt szükségem ennyire, és hiába fontolgatom magam akár hónapokig is SzK-n hogy mit akarok majd játszani, ha 7 kör után az ugrik rám aki akar...

Ez most nekem nagyon úgy néz ki, hogy a nem kigyurt A-ra kész orival ha fellépsz oda vagy dobva a hiénáknak... bontsál verj el még több pénzt legalább ne üssenek nagyot és türj...

Szerintem ezt még az sem indokolja hogy túltöltött orival ne lépjen senki szintet.
Egyszerűen felfogni nem tudom ez miért így van, miért nincs szinkronizálva a kettő.

de játéktudás szempontjából én csak egy láma vagyok...

McLoad 12-10-2006 23:51

Quote:

Nem lépsz klánba...

Én is ezt szivtam meg...24kör:(
0 sereggel nagy zako lett :)

All times are GMT +1. The time now is 23:17.