Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   V6 bal oldali menük (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=695)

Életfa#2 08-08-2006 22:09

Quote:

Originally Posted by Senki
"- a menüpontokat célszerű lenne tagolni, tehát a harci, a beállítási a termelési stb. menüpontokat egy pár ponttal nagyobb sortávolsággal elválasztani egymástól, sőt esetleg színekkel kiemelni a fontosabbakat. én valahogy így tagolnám: Háború, Alvilág, Varázslatok együtt (harci menük);
- Tanácsadók, Pontok, Események és Keresés (infó menük);
- Intéző, Helytartó, Pénzügy (beállítás menük)
- Kiképzés, Építés, Tudomány és Felfedezés ("termelés" menük);
- a Piac és a Szövetségek menü külön soron kiemelve,
- az Üzenetek, Diplomácia és Fórum egy kupacban (nem tudok jobbat, "Diplomácia" menük, a jelenlegi diplomáciát pedig átkeresztelném szövetségi hirdetésekre)
- a Beállítások, a Bónusz, a Kincstár, a Jegyzetek stb a menü alján, mint a viszonylag ritkábban használt menüpontok."
ezek között van pár olyan dolog ami tettszene...

Ez egész jó felosztás! :) Azért én a Piacot betenném a Termelés menük közé, a Szövetséget meg a Diplomáciák közé. Az Országot meg az Infók közé. A legalsónak soroltakon még gondolkodok egy kicsit...

Lali 08-08-2006 22:17

nos az hogy gyönyörűen és logikusan tagolva vagyon , az vicc, de ahogy nézem bárki mond bármit ezen nem lesz változás.

konstruktive: ( feltételezve hogy a jelenlegi .. tagolás marad, a menüpontok kezdőbetűje nem lehetne egy kicsit nagyobb ?
más : az egyes .. tagolt csoportok lehetnek más ésmás színűek ?
ránezek: piros, tudom, hogy háború, hadsereg vagy valami ilyesmi. ha tetszik , részletesen is megnézem.

a menüpontokszabad mozgatása le - föl, mint az intézőnél lehetséges lehetne ?

Synkel 08-08-2006 22:20

Tagolás nálam szépen látszik, viszont jelentkezik Senki problémája, hogy lemarad a kilépés:)

aúú 08-08-2006 23:09

Quote:

Originally Posted by Synkel
Tagolás nálam szépen látszik, viszont jelentkezik Senki problémája, hogy lemarad a kilépés:)

Hát, 1024*768-ban továbbra is összefolyik és nincs tagolás...
Azért vicces, hogy az Oblivionnal, max grafikai beállítások mellett símán játszok akadás nélkül 1024*768-ban (pedig azért van némi gépigénye), de a hódban nem lehet megoldani, hogy normálisan látszódjon ugyanezen a felbontásban a menürendszer...:eek: :cool: :D

Ati 08-08-2006 23:10

Quote:

Originally Posted by aúú
Hát, 1024*768-ban továbbra is összefolyik és nincs tagolás...
Azért vicces, hogy az Oblivionnal, max grafikai beállítások mellett símán játszok akadás nélkül 1024*768-ban (pedig azért van némi gépigénye), de a hódban nem lehet megoldani, hogy normálisan látszódjon ugyanezen a felbontásban a menürendszer...:eek: :cool: :D

Ott hány menüpont van? :P

aúú 08-08-2006 23:12

Quote:

Originally Posted by Ati
Ott hány menüpont van? :P

Úgy 30...:D "Kicsit" nagyobb gépigénnyel....:D:D:D

[Qpe_] 08-08-2006 23:23

Quote:

Originally Posted by Ati
Screenshotot a menüről tudnál adni? (lap tetejétől, tehát a logó is látszódjon benne) Csak méricskézés miatt. :)

Hogyne.
http://www.qpe.hu/hod/hoood1024.png
http://www.qpe.hu/hod/hoood1024-2.png
http://www.qpe.hu/hod/hoood1024-3.png

Kicsit kiserleteztem vele, de ugylatom kozben te is, mert az elso-masodiknak teljesen egyformanak kene lennie:)
Viszont a harmadik kepen lathato, hogy talaltam egy megoldast, bongeszo fejlec-csokkentessel. Az elso kepen, ahol elvileg te varialtal, hianyzik a menu feletti kep egy resze.

[Qpe_] 08-08-2006 23:25

Ooo..ize, ha a publikus pontlista infokiadasnak minosul, akkor szoljatok, es villamgyorsan torlom, csak azert ezzel tettem fel, mert eleve a pontlista kapcsan kerultek szoba ezek a problemak, a betukicsinyites miatt:)

Ati 08-08-2006 23:29

Quote:

Originally Posted by [Qpe_]
Ooo..ize, ha a publikus pontlista infokiadasnak minosul, akkor szoljatok, es villamgyorsan torlom, csak azert ezzel tettem fel, mert eleve a pontlista kapcsan kerultek szoba ezek a problemak, a betukicsinyites miatt:)

Nincs benne se faj, se semmi, szal nem gond. :)

No akkor nappal méricskézek ezeken, köszi. Ami tuti más, az a betű, win alatt egész máshogy néz ki a menü. :(

Ghosti 08-09-2006 05:30

Quote:

Originally Posted by Ati
Ami tuti más, az a betű, win alatt egész máshogy néz ki a menü. :(

Akkor megkerhetnenk hogy 5 percre uljel win ele es nezzed at az osszes oldalt, hogy tenyleg minden ugy nez ki ahogy ti terveztetek?

Koszonet

Ati 08-09-2006 09:59

Quote:

Originally Posted by Ghosti
Akkor megkerhetnenk hogy 5 percre uljel win ele es nezzed at az osszes oldalt, hogy tenyleg minden ugy nez ki ahogy ti terveztetek?

Koszonet

Hmm? Azt hiszem a többség win alatt nézi, úgyhogy a fejlesztések is azon zajlanak. :)

[Qpe_] 08-09-2006 10:28

Quote:

Originally Posted by Ati
Hmm? Azt hiszem a többség win alatt nézi, úgyhogy a fejlesztések is azon zajlanak. :)

Mer' butakok:)
Win, bahh..:))

Ati 08-09-2006 15:14

No, itt van előttem 3 darab böngésző 1024x768-ban, ebből az IE-ben kiirattam a nagy gombok alá a szöveget, szóval jócskán tele van a fejléce tömve mindenfélével, és még így is kifér a menü szépen. A másik két böngészővel (firefox, opera) még kevesebb helyet foglal a menü, ott mégtöbb hely marad alul.

Ati 08-09-2006 15:41

A menü sokak kérésére kisfelbontás mellett is tagolva lett, egy elválasztócsík jelenik mostantól meg az egyes csoportok között. Nagyfelbontás mellett továbbra is maradt a hézagos tagolás, ahogy eddig. A görgetősáv megjelenését kisebb felbontáshoz rendeltem, mint eddig, ez a legtöbb böngészőnél nem fog gondot okozni, mert ha kifér a menü, akkor nem teszi oda a görgetősávot. Az IE odateszi akkor is, ha kifér, így IE-vel egy extra "lyuk" lesz a menü és az oldal között. Buta az IE, sajnos nem tudok vele mit kezdeni.

Remedy 08-09-2006 16:09

Ha mar atirtad fomenure az elso menut, akkor szerintem ahova kattintunk, ott is ird at... igy logikus... nem? :)

lacqa 08-09-2006 17:44

Quote:

Originally Posted by Ati
A menü sokak kérésére kisfelbontás mellett is tagolva lett, egy elválasztócsík jelenik mostantól meg az egyes csoportok között.

végre, köszi! :) így sokkal könnyebb használni!

Ati 08-09-2006 18:50

Továbbra is aktuális téma a bal oldali menü. Mindenkinek megjelent-e már valamelyik tagolás, illetve akinek eddig kilógott az alja, ott most mindenkinél görgethetővé vált-e a menü? :)

Ghosti 08-09-2006 20:33

Mostmar minden jo, megneztem Firefoxal es IEval is. Minden elfer nalam, nem kell gordulo sem, a szep zold elvalaszto is jo. Szoval nalam igy minden rendben.:D

[Qpe_] 08-09-2006 23:14

Quote:

Originally Posted by Ati
Továbbra is aktuális téma a bal oldali menü. Mindenkinek megjelent-e már valamelyik tagolás, illetve akinek eddig kilógott az alja, ott most mindenkinél görgethetővé vált-e a menü? :)

Nalam a helyzet kicsit kaotikus, mutatom:
Ez itt sima belepes, firefoxban tobb tabbal. Gorditosav nincs.
http://www.qpe.hu/hod/hoood1024-4.png

Itt belepes utan kilottem a masik tabot, feljebb ugrott az egesz.
http://www.qpe.hu/hod/hoood1024-5.png

Itt ezekutan tab nelkul kileptem, visszaleptem.
http://www.qpe.hu/hod/hoood1024-6.png

Erdekes:)

Egyebkent a mai nap folyaman volt olyan mar (gondolom probalgattad hogy lesz jo), hogy tabokkal is, azok nelkul is latszott minden szepen. De hogy pontosan mikor, arra mar nem emlekszem.

Velemenyem szerint egyebkent ez a zold csikos elvalasztas sokkal szebb, es konnyebben attekintheto is, mint a soremeleses elvalasztas.:)

Ati 08-10-2006 09:11

Quote:

Nalam a helyzet kicsit kaotikus, mutatom:
Ez itt sima belepes, firefoxban tobb tabbal. Gorditosav nincs.
http://www.qpe.hu/hod/hoood1024-4.png

Itt belepes utan kilottem a masik tabot, feljebb ugrott az egesz.
http://www.qpe.hu/hod/hoood1024-5.png

Itt ezekutan tab nelkul kileptem, visszaleptem.
http://www.qpe.hu/hod/hoood1024-6.png

Erdekes:)

Egyebkent a mai nap folyaman volt olyan mar (gondolom probalgattad hogy lesz jo), hogy tabokkal is, azok nelkul is latszott minden szepen. De hogy pontosan mikor, arra mar nem emlekszem.

Velemenyem szerint egyebkent ez a zold csikos elvalasztas sokkal szebb, es konnyebben attekintheto is, mint a soremeleses elvalasztas.:)

Szerintem ez jól működik.

Első alkalommal beléptél ha jól látom egy adott mérettel, majd nyitottál egy új tabot, ami által kisebb lett a rendelkezésre álló terület. Ilyenkor lépj ki és be vissza.

Ha útközben hol jó volt, hol nem, az böngészőhiba lesz, mert ez egyszer fel lett töltve, és nem lett utána hozzányúlva. Előtte nem voltak csíkok, utána igen, és többet nem lett rajta módosítva. Ha a csíkos hol jó, hol nem, akkor ott nagyon instabil a böngésző oldalkezelése.

Ati 08-10-2006 10:53

Bal oldali menüvel kapcsolatban (a villogókat NEM beleértve) még bármi észrevétel, javaslat, probléma?

Bogár 08-10-2006 12:10

szándékosan nincsenek pontosan középen a menüpontok? kicsit mintha el lennének tolódva jobbra. tudom, csak szőrszálhasogatás, de sztem nem esztétikus. az ember szeme azt várja, legyenek pontosan középen, ha már középen vannak... ez leginkább az elválasztó vonalaknál feltűnő.

[Qpe_] 08-10-2006 15:08

Quote:

Originally Posted by Ati
Szerintem ez jól működik.

Első alkalommal beléptél ha jól látom egy adott mérettel, majd nyitottál egy új tabot, ami által kisebb lett a rendelkezésre álló terület. Ilyenkor lépj ki és be vissza.

Ha útközben hol jó volt, hol nem, az böngészőhiba lesz, mert ez egyszer fel lett töltve, és nem lett utána hozzányúlva. Előtte nem voltak csíkok, utána igen, és többet nem lett rajta módosítva. Ha a csíkos hol jó, hol nem, akkor ott nagyon instabil a böngésző oldalkezelése.

Nemjol latod.
Elso alkalommal 2 tab volt eleve, utana leptem be. Tehat a meret menetkozben nem valtozott. Azert tettem a kepeket sorrendben, es azert irtam hozzajuk kommentet, mert idorendben ez tortent amit leirtam.

Konnyen lehet hogy bongeszohiba, de akkor adj tippet, hogy milyen bongeszo lesz stabilabb egy stabil verzioju debian csomagos firefox-anal?:)

Azert lattam ertelmet elkezdeni hibat keresni, mert a korabbiakbol ugy tunt, hogy rettentoen szimpatikus modon te nem msie-re keszited alapvetoen a latvanyt.
Ha a vegso megoldas megis az, hogy a problema "user error" szerinted, akkor szolj hogy ne strapaljam magam:)

Ati 08-10-2006 15:14

Quote:

Nemjol latod.
Elso alkalommal 2 tab volt eleve, utana leptem be. Tehat a meret menetkozben nem valtozott. Azert tettem a kepeket sorrendben, es azert irtam hozzajuk kommentet, mert idorendben ez tortent amit leirtam.

Konnyen lehet hogy bongeszohiba, de akkor adj tippet, hogy milyen bongeszo lesz stabilabb egy stabil verzioju debian csomagos firefox-anal?:)

Azert lattam ertelmet elkezdeni hibat keresni, mert a korabbiakbol ugy tunt, hogy rettentoen szimpatikus modon te nem msie-re keszited alapvetoen a latvanyt.
Ha a vegso megoldas megis az, hogy a problema "user error" szerinted, akkor szolj hogy ne strapaljam magam:)

Láttam, hogy Operát használsz, igazából az az egyetlen olyan böngésző, amivel nem működik minden funkció helyesen, még win alatt se. Sokat fejlődött az utóbbi időben az Opera, de sajna még mindig nincs ott, ahol kéne lennie. Linuxos operát nem ismerem, de gyanítom, hogy ott is jelentkeznek ezek az alap hibák. Linux alatt én Netscape-et használtam, de ez jó rég volt, biztos, hogy azóta sok más böngésző is van. Win-es Netscape-pel nincs gond, azt tudom. Számomra ugyan picit fura, hogy nincs "saját" megjelenítőmotorja, és választanod kell, hogy firefox, vagy IE formában jelenjenek meg az oldalak, de végülis nem rossz elgondolás ez sem, nem kell váltogatni a böngészőket. :)

[Qpe_] 08-10-2006 15:41

Quote:

Originally Posted by Ati
Láttam, hogy Operát használsz, igazából az az egyetlen olyan böngésző, amivel nem működik minden funkció helyesen, még win alatt se. Sokat fejlődött az utóbbi időben az Opera, de sajna még mindig nincs ott, ahol kéne lennie. Linuxos operát nem ismerem, de gyanítom, hogy ott is jelentkeznek ezek az alap hibák. Linux alatt én Netscape-et használtam, de ez jó rég volt, biztos, hogy azóta sok más böngésző is van. Win-es Netscape-pel nincs gond, azt tudom. Számomra ugyan picit fura, hogy nincs "saját" megjelenítőmotorja, és választanod kell, hogy firefox, vagy IE formában jelenjenek meg az oldalak, de végülis nem rossz elgondolás ez sem, nem kell váltogatni a böngészőket. :)

Firefoxot hasznalok, kiegesziteskepp van mellette opera, azzal irtam a forumbejegyzest ejjel,hogy ne zavarja a screenshotomat:)
Operaval minden tokeletesen jelenik meg egyebkent, csak azt nem szeretem.

Ati 08-10-2006 17:55

A menükkel kapcsolatban bárkinek bármi egyéb észrevétele, javaslata?

aúú 08-10-2006 21:42

Quote:

Originally Posted by Ati
A menükkel kapcsolatban bárkinek bármi egyéb észrevétele, javaslata?

A kinézetével nincs, max a csoportosításon lehetne kicsit változtatni, de a csíkokkal már átláthatóbb...:)

Ati 08-11-2006 10:20

Senki többet? :)

Ati 08-11-2006 12:03

Akkor ha senki többet, akkor ezt is késznek tituláljuk. :)

All times are GMT +1. The time now is 01:23.