Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   V6 eseményjelző ikonok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=694)

Életfa#2 08-06-2006 17:49

Szerintem akár maradhatott volna kb. ugyan az, mint korábban, csak nem függőleges, hanem vízszintes csíkban. A percenkénti frissítés is elég szépen tudja növelni az adatforgalmat, akármilyen kicsi is az, ráadásul itt most 4 van!

monro 08-06-2006 18:38

Quote:

Originally Posted by aúú
Mivel a bal oldalon bőven van még rá hely, ezért símán lehetne nagyobbítani a villogókon úgy, hogy tényleg láthatóak legyenek rajta az ikonok, valamint ne zöld háttér előtt villogjon a zöld alapú ikon...:)

Egyetértek, tényleg nagyon picik és fogalmam sincs melyik-melyik. Lehethogy csak megszokás kérdése, de ha van rá mód, hogy feltűnőbb legyen jó lenne.

aúú 08-06-2006 19:13

Quote:

Originally Posted by Lyra
Hát továbbra is azért hogy villogjanak. Hogy melyik ikon mikor villódzik azt az 6ározza meg hogy országodat éppen milyen behatások érik. Sőt!! Most hogy a Hóditóban felütötte fejét a szép new világ, egyszerre láthatod ha ipeg lopnak, ezt meg is üzenik egyidőben, plusz a piacról hazatéső árudra szemet vetett egy rablóbanda...
Ez azért tagadhatatlanul jó dolog!!!

Lyra, ha tényleg nem akarod megválaszolni a kérdést, akkor jobb ha nem írsz rá ilyeneket...
De ha akarod megírom a választ neked ugyanabban a stílusban amiben kezeled a kérdést...:)

Azok a villogók 2 dolog miatt kerültek be:
1. Kényelmi szolgáltatás (régen mindenkinek volt, most már csak vip-eseknek).
2. Hogy informáljanak egyértelműen arról, hogy történt valami az oridban.

A 2. pontot kifejteném bővebben, csak a te kedvedért, hátha tovább jutsz azon, hogy villogjon...
Mivel többféle esemény is történhet az oridban, ezért több villogó készült, melyeket az átláthatóság érdekében más szöveggel (az adott eseményre jellemző szöveggel) és más színnel láttak el, ezáltal használhatóvá téve ezt a kényelmi újítást. Sajnos az előző verzióban nem fért ki mindegyik eseményjelző egyszerre, míg az újban már kifér ezért át is lett pakolva a megfelelő helyre, így lehetővé téve, hogy most mindegyik egyszerre jelezhessen neked, ha szükséged van rá. Ez előrelépés is, ám az eddigivel ellentétben már nem jól elkülönülő és jól látható formában, hanem kis, alig látható ikonként, ahol a szín+szöveg kombinációt az ikonokon lévő ábrák vették (volna) át, ami ebben a formájában nem tölti be a funkcióját.
Amennyiben pedig szeretnéd megint hangoztatni, hogy meg lehet tanulni a helyket és akkor azt se kell nézni, hogy mi van oda írva, akkor felhívnám a figyelmedet, hogy általános iskola első oszájában megtanítják az ABC-t és tanítgatnak az olvasásra is, éppen ezért mindenki vehetné a fáradtságot és eleve elolvassa a régi és új eseményeit magától, hisz ez is csak tanulás kérdése, ám ez egy KÉNYELMI szolgáltatás és ezért a használatának is kényelmesnek kell lennie...

Lyra 08-06-2006 19:16

Na ez kész... Amikor a jelen hejzetben alkalmazható megoldást vetettem fel akkor te a jobb alsó sarok problémályába temetkeztél! Neked nem Kényelmi információs éhséged van hanem görcsös jobb alsó sarok problémád.
És akkor még milyen válaszokra vagy kiváncsi???

aúú 08-06-2006 19:20

Quote:

Szamóka, azért maradjunk reálisak... NEm az a jellemző hogy valaki 14" monitoron hóditózik.... Cégeknél, de megmerem kockáztatni hogy iskolák esetében sem nagyon találsz 14"-os moncsit. A sávszélesség kérdésében nem nyilatkozom, mert hogy nem vagyok vele képben, de faxmodemen keresztül ki fogom próbálni hogy hogy fut a game... :cool:

A MÁV 90%-nál 14-es és 14+1/2-es monitorok vannak... és elég sok iskolában láttam 15-17-es monitort is itt Szegeden, ami ugyibár igencsak híres az oktatásáról (lévén egy ekkora monitort el lehet kényelmesen helyezni).
Tehát maradjunk annyiban, hogy arról, hogy a játékosok nagy része mekkora monitoron játszik, vagy esetleg TV-n, biza nincs reális fogalmunk, de az eddigi hozzászólásokból biza az jön le, hogy nem a 19-es monitor az átlag... és szerintem az új0tások előkészítésének hiánya itt érződik a legjobban, hisz ha végig ment volna egy kérdőív Admin üzenetként, amiben felmérésre kerül, hogy a játékosok milyen felbontásban és milyen monitoron játszanak, akkor sokkal jobban be lehetett volna állítani az egész design-t...

aúú 08-06-2006 19:22

Quote:

Na ez kész... Amikor a jelen hejzetben alkalmazható megoldást vetettem fel akkor te a jobb alsó sarok problémályába temetkeztél! Neked nem Kényelmi információs éhséged van hanem görcsös jobb alsó sarok problémád.
És akkor még milyen válaszokra vagy kiváncsi???

Idézd már be nekem, hogy én hol írtam azt, hogy a jobb oldalon jobb helyen volt és idézd már be azt, hogy te hol vetetted fel a problémára a megoldást...

Lyra 08-06-2006 19:25

Quote:

Originally Posted by aúú
A MÁV 90%-nál 14-es és 14+1/2-es monitorok vannak... és elég sok iskolában láttam 15-17-es monitort is ...

Az a hejzet hogy alaphangon 600X800-as felbontásra van kihegyezve a dolog /lehet hogy rosszul tudom/ az meg iszonyat mód 15"-os moncsik alapbeállitása.... ;)

aúú 08-06-2006 19:30

Quote:

Az a hejzet hogy alaphangon 600X800-as felbontásra van kihegyezve a dolog /lehet hogy rosszul tudom/ az meg iszonyat mód 15"-os moncsik alapbeállitása.... ;)

Csakhogy a monitorok mérete nem feltétlenül jelent egy bizonyos felbontás használatát...:) Éppen ezért kellett volna megkérdezni a játékosokat, hogy milyen monitoron milyen felbontásban játszanak és akkor tényleg be lehetett volna állítani az átlag játékosnak...;)

bobi 08-07-2006 22:50

Quote:

Originally Posted by aúú
Azok a villogók 2 dolog miatt kerültek be:
1. Kényelmi szolgáltatás (régen mindenkinek volt, most már csak vip-eseknek).
2. Hogy informáljanak egyértelműen arról, hogy történt valami az oridban.

Ott a pont. Azért vannak az eseményjelzők, h felhívják a figyelmed vmilyen eseményre. Mikor ránézek a hódra, akkor a legritkább esetben esik rögtön a tekikntetem azokra a hangyányi négyzetekre. Persze, meg lehet szokni, lehet mereszteni a szemünket, de mért ne lehetne ennél nagyobb? Én már a régi eseményjelzőnek is örülnék, még ha visszalépés is.
Hv közben, úgy szombat hajnal 4 körül, félálomban nem biztos, h azonnal észreveszem, h épp beütött vki, vagy lelopta a tekijeim, küldött üzit, stb.

director 08-08-2006 16:44

tényleg nagyon picik.. nem lehetne valami elütőbb színnel ugyanezt megcsinálni? nagyon jó, hogy most már mindenre van külön villogó, de különböző szinekkel sokkal jobban látható volna..

Ati 08-08-2006 16:55

Quote:

Originally Posted by director
tényleg nagyon picik.. nem lehetne valami elütőbb színnel ugyanezt megcsinálni? nagyon jó, hogy most már mindenre van külön villogó, de különböző szinekkel sokkal jobban látható volna..

Szerintem jók a kis okonok rajtuk... Felmerült itt, hogy a "régi" színt tegyük alá, pár pixelben, attól magasabb is lenne az egész, és a régi megszokott szín is visszajönne. Mondjuk ez utóbbi szerintem csak megszokás kérdése... Mindenesetre azok elég elütő színek voltak, ami akár használható is lehet.

director 08-08-2006 17:00

Quote:

Originally Posted by Ati
Szerintem jók a kis okonok rajtuk... Felmerült itt, hogy a "régi" színt tegyük alá, pár pixelben, attól magasabb is lenne az egész, és a régi megszokott szín is visszajönne. Mondjuk ez utóbbi szerintem csak megszokás kérdése... Mindenesetre azok elég elütő színek voltak, ami akár használható is lehet.

igen, az jó lenne, ha a régi szinek mennének alá.. azt már legalább mindenki megszokta:) de felőlem lehetne akármilyen szinű, csk különbözőek legyenek:)

Synkel 08-08-2006 21:51

Senkivel ellentétben én szemüveges vagyok, és ha több mint 20 órája nem aludtam, akkor bizony elég fáradt, olykor veres a szemem:) Ennyit az anatómiámról.
Ikonokról: Látni, hogy valami villog, és mostanra megszoktam, hogy melyik pozíció mit jelent. Ugyanakkor egyetértek CL-el, karakteresebb megjelenítés kéne az ikonoknak, mer úgy lenne az igazi...

aúú 08-08-2006 23:10

Quote:

Originally Posted by Synkel
Ugyanakkor egyetértek CL-el, karakteresebb megjelenítés kéne az ikonoknak, mer úgy lenne az igazi...

Nekem már bőven elég lenne, ha 2-3x nagyobbak lennének a villogó ikonok, hogy tényleg látszanak is ami rajtuk van...:)

Kajszy 08-10-2006 08:39

Ha már "minden" (Az új arculatra gondolok :( ) marad a "régiben" legalább a kis villogó ikonok kicsit legyenek nagyobbak, de legalább ha a méret maradna is a színeket vissza kellene állítani a jól megszokottakra szerintem is...

Smith 08-11-2006 10:01

Ha valaki állandóan a gép előtt ül, akkor persze, hogy látja az új eseményjelzőket..

Viszont az a funkciója, ami régen volt, hogy akármilyen messziről észrevettem, hogy mi történt az oriban, az már nincs meg..
Ezzel számomra teljesen feleslegessé vált ez a kisegítő eszköz..:(

Az eddigi színeket mindenképp vissza kellene állítani, s a méreten is lehetne növelni.. sőt.. előnyösebb helyet is lehetne neki keresni..

Bízok abban, hogy a nagyszámú kérés alapján lesz vmi változás ezen újítással kapcsolatban is!!:)

Ati 08-13-2006 11:52

Quote:

Originally Posted by Magnum (Post 27366)
De ha esetleg kivennénk (összevonnánk) egy két ritkán használt (feljutás, bónusz stb.) menüpontot

Öööö, ezeket spec a legtöbben naponta, esetleg naponta többször is nézik. Már mitől lennének ezek ritkán használtak? :-o

A bónusz vipeknek az.

Ati 08-13-2006 11:55

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 27477)
Ugye az most nem komoly, hogy valami ami eddig ránézésre is érthetően és jól láthatóan jelezte az eseményeket, azt ezért cseréljük le, valamire, ami nem látszik rendesen és meg kell tanulgatnod, hogy mikor hol, mi villog? Ezt nem előrelépésnek nevezik nálunk...:D

Mi a baj azzal, hogy egy új dolgot meg kell jegyezned?

Nem kell ide 4-es metró se, elvégre mindenki most is tudja, hogy honnan hova hogy kelle ljutni, semmi zsükség arra, hogy ezentúl könnyebb legyen, mert akkor meg kell jegyezni, hogy hol áll meg a metró, és az már bonyolult... ;)

Ati 08-13-2006 12:04

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 27532)
Szerintem akár maradhatott volna kb. ugyan az, mint korábban, csak nem függőleges, hanem vízszintes csíkban. A percenkénti frissítés is elég szépen tudja növelni az adatforgalmat, akármilyen kicsi is az, ráadásul itt most 4 van!

Bár általában maradi és vaskalapos vagyok, azt gondolom, hogy a szélessáv korában nem igazán azt kell szem előtt tartani, hogy jajj hány plusz byte lesz, ha villog valami. Amikor betöltesz egy oldalt, ennek kb a 100-szorosa megy le adatmennyiségben. Ha azt nézegetnéd, hogy van-e eseményed a címlapon, van-e szövifórum beírás, az minimum 2 oldal betöltése, 200-szoros forgalom. Egy (1) ilyen ellenőrzés, hogy ezt a két oldalt megnézed, közel 3 és fél óra folyamatos villogó-frissítéssel egyenértékű. Ha nem akarod, hogy ez a hatalmas plusz forgalmad legyen, akkor lépj ki, amikor végeztél az országoddal, és kérj e-mail értesítéseket. Ez se lesz sokkal jobb, hiszen az e-mail folyamatos ellenőrzése is adatforgalom, az e-mail letöltése megintcsak adatforgalom.

Ati 08-13-2006 12:07

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 27554)
szerintem az új0tások előkészítésének hiánya itt érződik a legjobban, hisz ha végig ment volna egy kérdőív Admin üzenetként, amiben felmérésre kerül, hogy a játékosok milyen felbontásban és milyen monitoron játszanak, akkor sokkal jobban be lehetett volna állítani az egész design-t...

A legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy milyen felbontás mellett játszik, a felbontás viszont gond nélkül lekérdezhető a böngészőből, így az, hogy nem ment körbe kérdőív arról, hogy add meg, hogy SZERINTED milyen felbontás mellett játszol, hátha eltalálod, nem jelenti azt, hogy nincsenek erről PONTOS adatok.

Ati 08-13-2006 12:11

No, a v6 változásokkal kapcsolatos felvetések közül ezt hagytam a végére, hogy mindenkinek legyen ideje megszokni a villogókat.

És akkor MOST nézzük, hogy kinek mi a javaslata a villogókkal kapcsolatban.

Batu 08-13-2006 13:07

Szerintem kis méretnövelés és élénkebb, jobban elkülönülő színek kellenének.
Ebben az állapotában jól meg kell néznem mindig.Jobban tetszene, ha csak oda kéne pillantani és tudnám azonnal mi van.Főleg ha nem közvetlenül a gép előtt ül az ember.Lehet egy eseményvillogóért közelebb sem jönnék, de a fontos eseményért mindenképp. Így csak azt látom vmi van és közelebb jövök, hogy mi lehet.A színeltérésekkel ez sokkal jobb lenne.No meg hiányzik az adrenalinfröccs is, mikor vmi piros ,oda nem illő, kellemetlen dolgot sugalló ordít a monitoromon:D

Szemes224 08-13-2006 13:19

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 28536)
Szerintem kis méretnövelés és élénkebb, jobban elkülönülő színek kellenének.
Ebben az állapotában jól meg kell néznem mindig.Jobban tetszene, ha csak oda kéne pillantani és tudnám azonnal mi van.Főleg ha nem közvetlenül a gép előtt ül az ember.Lehet egy eseményvillogóért közelebb sem jönnék, de a fontos eseményért mindenképp. Így csak azt látom vmi van és közelebb jövök, hogy mi lehet.

Egyetértek:)
De nem kell feltétlenül méretet változtatni, ha a színek alapján felismerhető az esemény jellege...

Puppi 08-13-2006 13:40

Sziasztok en csak annyit szolnek hozza a dologhoz hogy igen a regi megszokott szinek hianyoznak az esemenyjelzoknel mondjuk jobban szeretnem a regi sarokban latni :D ott is be lehetne allitani hogy egyszerre egymas mellet tobb esemenyjelzo is villogjon :D

Bloody 08-13-2006 14:01

Engem az eseményjelzők nagyon zavartak, most viszont hálistennek el tudok vonatkoztatni tőle, nekem megfelel a mostani, csak akkor látom ha én akarom:rolleyes:

Cece 08-13-2006 14:08

Sziasztok :)
Nos, megmondom őszintén én hozzászoktam relative gyorsan.
Hála a magasságosnak kitűnő a látásom, ezért nem okoz gondot pár méterről kiszúrni, hogy mi is történik valójában, de sajnos ezzel nem mindenki van így :(
Az ikonok méretnövelése helyett inkább a szinek visszatérését javasolnám én is (már említették erlőttem).
Valami jó rikítós szines kockákra kéne felcserélni a jelenleg használt ikonokat, amiket messziről is ki lehet szúrni (éjjszaka félálomban az ágyról, TV elől stb).
A szinkombinációk szerintem lagyenek hasonlóak mint a régi hódban, azzal, hogy pl a zöld + a kék árnyalata legyen erősen eltérő (mivel ezt a 2szint elég sokan összetévesztik.
Jobb ötletem sajnos nincs :)

olasz 08-13-2006 15:55

Én már megszoktam az ikonokat, de a szinük lehetne a régi (piros, szürke,sárga,zöld, kék).
A másik amit javasolnék, hogy a tálcán, a böngésző cimsora szineződjön el ugyanazzal a szinnel, mint amilyen esemény van és ugy jobban észreveszi az ember, ha nem pont a hodito oldala aktiv.
Mint pl az msn-nél, mikor ir vki.
(mert most igaz, hogy kiirja az eseményt, de ha több ablak van megnyitva, akkor csak az orinév láccik a cimsorban a tálcán, az esemény már nem, csak ha ráviszem az egeret)

Ati 08-13-2006 16:03

Quote:

Originally Posted by olasz (Post 28557)
A másik amit javasolnék, hogy a tálcán, a böngésző cimsora szineződjön el ugyanazzal a szinnel, mint amilyen esemény van és ugy jobban észreveszi az ember, ha nem pont a hodito oldala aktiv.
Mint pl az msn-nél, mikor ir vki.

Ez technikailag nem kivitelezhető. Barkácsolt megoldások ugyan lehetnének, de semmi olyan, ami minden esetben tökéletesen működik. (Ne feledd, hogy az msn az egy különálló program, a Hódító nem, ez a meglevő böngésződben megjelenített oldal. Amikor játszol, akkor nem telepítesz a gépedre semmi külön programot.)

Artúr 08-13-2006 16:19

Már kifejtettem egyszer de nem vagyok rest mégegyszer. :)
Kb 2x ekkora méretű ikonok kellenének és erőteljesebb színek. (Úgy, hogy ha 5-6 méterről rápillantok a monitorra lássam mi a pálya. :D )
Ha ehez módosítani kell az elhelyezést akkor az sem baj. :cool:

exair 08-13-2006 16:49

szerintem nincs szukseg valtozasra, igy megmarad az az igenyes baloldali menu es nem is kell ujra megszokni mast :D (ha nem latod a kis ikonokat, akkor nezz a monitorod tetejere, ott is kiirja :)

Cassandra 08-13-2006 17:05

Nekem tetszenek az eseményjelzők, így, ahogy vannak.
Ami miatt én az ikonok mögötti háttér szinének lecserélését(az eddig használtakra) nem tartom túl jó ötletnek és ezt talán valahol egyszer már le is írtam, az az, hogy az eddig használt szinekkel a háttérben egy-két ikon teljesen "elveszne", de más színárnyalattal lehet hogy jól nézne ki.Szerintem magukat az ikonokat érdemes lenne megtartani...

szamóka 08-13-2006 21:39

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 28573)
Nekem tetszenek az eseményjelzők, így, ahogy vannak.
Ami miatt én az ikonok mögötti háttér szinének lecserélését(az eddig használtakra) nem tartom túl jó ötletnek és ezt talán valahol egyszer már le is írtam, az az, hogy az eddig használt szinekkel a háttérben egy-két ikon teljesen "elveszne", de más színárnyalattal lehet hogy jól nézne ki.Szerintem magukat az ikonokat érdemes lenne megtartani...

És ugyan melyik "veszne" el? Mind ott maradna a helyén:p Az üzenetjelző most is zöld hátterű, a kicsi pajzs szürke alapon is látszik, a kicsi pajzs kicsi karddal piroson szintén. Nem beszélve a kicsi könyvecskéről kék háttér előtt. A piacos villogóba kell kicsit belenyúlni, pl sárga alapon zöldesbarna érmék. És kerülhetnének alulra, a kilépés alá. Régen lehetett filmet nézni, böngészni, stb... majdnem teljes képernyőn, akkor is látszottak. Most egy használható méretű MSN ablak is kitakarja a villogók felét.

Cassandra 08-13-2006 21:49

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 28624)
És ugyan melyik "veszne" el? Mind ott maradna a helyén:p Az üzenetjelző most is zöld hátterű, a kicsi pajzs szürke alapon is látszik, a kicsi pajzs kicsi karddal piroson szintén. Nem beszélve a kicsi könyvecskéről kék háttér előtt. A piacos villogóba kell kicsit belenyúlni, pl sárga alapon zöldesbarna érmék. És kerülhetnének alulra, a kilépés alá. Régen lehetett filmet nézni, böngészni, stb... majdnem teljes képernyőn, akkor is látszottak. Most egy használható méretű MSN ablak is kitakarja a villogók felét.

Pontosan a piacra céloztam, de az események ikonja is kissé beleolvadna a szürke háttérbe, ami mondom magában nem baj, mert a háttér árnyalatával kicsit ügyeskedve ezek elkerülhetőek...

Smith 08-14-2006 09:20

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 28624)

Teljesen egyetértek..;)
Szvsz ez nem olyan téma, ami azon múlik, hogy vki látja-e, vagy sem, vagy vki egész nap a gép előtt ül-e, vagy sem..

Ha valakinek nem jók ezek az új villogók, mert észre se lehet venni, vagy mert beleolvad a környezetébe, akkor változtatni kell..:D

A színeken mindenképp, de normálisabb helyre is kerülhetnének:)

pl. minek az a hatalmas kérdőjel a jobb oldalra, ha a menűben úgyis bent a súgó?!:confused: de ha már egyszer ott van, az pl. lehetne fele akkora is:D
Még jó, hogy az 2* akkora, mint az eseményjelzők...:)

Ati 08-14-2006 09:31

Quote:

Originally Posted by Smith (Post 28634)
pl. minek az a hatalmas kérdőjel a jobb oldalra, ha a menűben úgyis bent a súgó?!:confused: de ha már egyszer ott van, az pl. lehetne fele akkora is:D
Még jó, hogy az 2* akkora, mint az eseményjelzők...:)

Nem értek egyet azzal, hogy olyan helyre legyenek téve a villogók, amiket normális játékmenet mellett az ember kiscrolloz a képernyőről. Sokan utálnának Téged ezért a javaslatért, ha megvalósulna. Úgyhogy maradjunk annál a megoldásnál, amikor folyamatosan szem előtt van, hiszen az a villogók lényege, nem az, hogy azonnal kitoljuk a képernyőről, ahogy javasolotad.

Smith 08-14-2006 10:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 28637)
Nem értek egyet azzal, hogy olyan helyre legyenek téve a villogók, amiket normális játékmenet mellett az ember kiscrolloz a képernyőről. Sokan utálnának Téged ezért a javaslatért, ha megvalósulna. Úgyhogy maradjunk annál a megoldásnál, amikor folyamatosan szem előtt van, hiszen az a villogók lényege, nem az, hogy azonnal kitoljuk a képernyőről, ahogy javasolotad.

hozzászólásomnak nem az volt a lényege, hogy hová is tologassuk az eseményjelzőket...

Szóval, ha csak ezzel van probléma, nekem az bőven megfelel, főleg, ha lesz is lassan vmi változás..:)

All times are GMT +1. The time now is 04:39.