Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   v6 Pontok menüje (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=688)

aúú 08-06-2006 11:31

Quote:

Originally Posted by Lali
az eredményesség részt szerintem úgy ki kell hagyni ahogy van. gyakorlatilag nem használja senki semmire. ha meg valakin átmentél így úgy ezerszer , vagy ő rajtad, azt megjegyzed, ezért nem kell külön tábla. ha ez nem is elég, de már harmadával több a hely.
a hírnév fontos, hogy maradjon szerintem.

Ez így nem igaz... az eredményességek közül csak a hadi eredményességnek nincs értelme, hisz azt, hogy beütöttél e, eleve meg tudod nézni a fontos eseményeid és a síma eseményeid között is... míg a hírnevet már leírtam miért értelmetlen...
de itt egy több milla hírneves ori (van milliárdos hírnévvel rendelkező is), ami önmagában eszméletlen sok helyet foglal..

169 193486 Majd alakul 766.464 317.276.403

és ilyen van a normálban is, nem csak anarchban, mivel egy időben versenyt rendeztek belőle, hogy ki tud minél több hírnevet összegyűjteni...

Cassandra 08-06-2006 11:32

Quote:

Originally Posted by vonos82
Hely # Országnév Érték Hírnév Táv Infó Faj Személyiség Eredményesség
xxx xxxxxx xxxxxxxxx 37.458 - 2.720 13 kör INFÓ Óriás ** Tudós ** 100 100 100

helyette:

Hely # Országnév Érték Hírnév Táv Infó Faj Személyiség Eredményesség
xxx xxxxxx xxxxxxxxx 37.458 - 2.720 13 I Óriás Tud @@@

ez közel -20%

Sztem vagy ne legyen benne(én ezt pártolnám) a személyiség, vagy ne rövidítve, mert így írtó ronda...
És sztem így jobban mutatna:
Hely # Országnév Érték Hírnév Táv Faj Eredm.
xxx xxxxxx xxxxxxxxx 37.458 - 2.720 13kör Óriás I @ @ @

vonos82 08-06-2006 11:35

Igaz, jobb így.

Akkor a személyiségek maradjanak, de a gazdálkodó (10 karakter) érje el a keretet, mert általában marad egy csomó hely előtte-mögötte. És akkor a több személyiség marad többsoros?

Mike zoostorm 08-06-2006 11:36

Quote:

Originally Posted by Ati
El fogok mindenkit keseríteni, de ez még kevés. :) Ennél több helyet kell szerezni. :(

A helyezest nem lehetne kivenni? engem szemly szerint nem nagyon szokott erdekelni, foleg nem a pontlistan, ha meg akarom nezni, ott a fooldal, es ott raadaul rajta van a teljes csopi letszama is, mert ha TOP-ot akarsz szamolni az ugy is kell, amugy meg mit szamit hanyadik vagy? es ha meg naon tudni akarod fooldalon ott van.
Es a hirnevet is kivennem belole, neha tenyleg rohejesen sok helyet foglal el, ugyanakkor nem hordoz magaban annyira fontos infot.

aúú 08-06-2006 11:37

Quote:

Originally Posted by Cassandra
Sztem vagy ne legyen benne(én ezt pártolnám) a személyiség, vagy ne rövidítve, mert így írtó ronda...
És sztem így jobban mutatna:
I @ @ @

Szerintem is a személyiség bőven jó akkor, ha ráviszed az egér kurzor-t (úgyis csak akkor számít, ha a faj alapján úgy döntesz, hogy bántani akarod, akkor pedig már úgyis jobban megnézed)...

Ati 08-06-2006 11:37

Quote:

Originally Posted by Mike zoostorm
A helyezest nem lehetne kivenni?

Egy pontlistából a helyezést kivenni szerintem nem volna bölcs dolog.

Ati 08-06-2006 11:45

No akkor eddig ott tartunk, hogy:

- szabi jelölése csak a színben
- infó jelölése csak színben (mi van a szabis infós orival? :D), a név kattintható
- személyiséget kiszedni, ha az egeret ráhúzod az orinévre, akkor kiírja
- hírnevet kiszedni, ha az egeret ráhúzod az orinévre, akkor kiírja
- eredményesség marad, de fejlécből a feliratot kiszedni, és csak 3 kis kocka jelezze, hogy piros, zöld, vagy sárga, a százalékokat a kockára rámutatva kiírja

bari 08-06-2006 11:46

Roppant egyszerű, amikor vki a pontlistában van, akkor csak egy visszanyil kellene a menük helyett, és így szélesedhetne a pontlista, ezáltal növelni lehetne a betűméreteket.
A visszanyíl meg a főmenüre menne.

Goldy 08-06-2006 11:47

Hirnév szerintem ne legyen már kiszedve annak a változása azért hordoz némi infót... és nem statikus adat mint a faj és a személyiség.

vonos82 08-06-2006 11:49

Quote:

Originally Posted by Ati

- szabi jelölése csak a színben
- infó jelölése csak színben (mi van a szabis infós orival? :D), a név kattintható
- személyiséget kiszedni, ha az egeret ráhúzod az orinévre, akkor kiírja
- eredményesség marad, de fejlécből a feliratot kiszedni, és csak 3 kis kocka jelezze, hogy piros, zöld, vagy sárga, a százalékokat a kockára rámutatva kiírja

Ezekkel kb. mennyi helyet nyertünk?
Ja, és a keretvastagságot is csökkentheted! Ha vékonyabb akkor is áttekinthető lesz, ha növekszik a betűméret...

Cassandra 08-06-2006 11:52

Quote:

Originally Posted by Ati

Ezért nem volt a végén már szó arról, hogy az infó csak szinben legyen jelölve...:D
Quote:

Originally Posted by Ati

Ez sztem se jó ötlet...

Ati 08-06-2006 11:55

Quote:

Originally Posted by vonos82
Ezekkel kb. mennyi helyet nyertünk?
Ja, és a keretvastagságot is csökkentheted! Ha vékonyabb akkor is áttekinthető lesz, ha növekszik a betűméret...

Még ötleteljünk, aztán mindjárt összedobom, és megnézzük mennyi helyet lehet vele nyerni.

bari 08-06-2006 11:58

Még 1:
A pontlistában, csak az országnevek legyenek, és ha ráhúzod a nyilat, akkor mutasson mindent az oriról, amit tudsz, esetleg több sorban is...
kissé több hivatkozás kell, de sztem megoldható:)

Goldy 08-06-2006 12:05

a táblázat alapszíne ne maradjon zöld:)

vonos82 08-06-2006 12:16

Quote:

Originally Posted by Ati
Még ötleteljünk, aztán mindjárt összedobom, és megnézzük mennyi helyet lehet vele nyerni.

Sajna más nem jut eszembe :(

Ennek is elégnek kellene lennie, nem? (remélem)

Az "infó szint" hogy gondoltátok? A név más színű? vagy egy kis "Í" betű lesz?

Ja, ha a szabi más színnel lesz jelölve, akkor sok csopiban a háttérszín változás is el lesz intézve! (LOL)

Ati 08-06-2006 12:20

Jah, és a távnál se kell a "kör" felirat.

Csocsó 08-06-2006 12:25

Ati gondolom a méretet a felbontás miadt nem akarad növelni?
Bár ha nem csal az emlékezetem akkor van olyan parancs amivel le lehet kérni h a felhasználónak mekkora a képernyő felbontása, és akkor lehetne ahhoz igazítani a méreteket.

Ati 08-06-2006 12:27

Quote:

Originally Posted by Csocsó
Ati gondolom a méretet a felbontás miadt nem akarad növelni?
Bár ha nem csal az emlékezetem akkor van olyan parancs amivel le lehet kérni h a felhasználónak mekkora a képernyő felbontása, és akkor lehetne ahhoz igazítani a méreteket.

Méretnövelést nem, hiszen pont az a lényeg, hogy végre ne szanaszét méretű oldalak legyenek, mint eddig.

Cassandra 08-06-2006 12:38

Hely # Országnév Érték Hírnév Táv Faj Infó
xxx xxxxxx xxxxxxxxx 37.458 - 2.720 13 Óriás I @ @ @
Sztem nézhetne így ki egy szabin lévő ország(a szin persze nem ez lenne), ez elég?
Please mondd, hogy igen.:D

BeeLord 08-06-2006 12:39

Nem tudom annak lenne-e értelme, hogy a személyiség egy és az eredményesség három oszlopát teljesen kivennénk. Nem maradna meg még az a 3 kis ikon se. Viszont ha ráviszem az infora(vagy az országnévre) az egeret, egy előjövő menüben kiírná, hogy teszem azt:

Személyiség: Jóska

Eredményesség:
Mágia: 33%
Tolvajlás: 66%
Hadügy: 99%

Továbbá az eredményesség három adata mögé el lehetne helyezni egy felfelé, vagy lefelé mutató nyilat(mint a morálnál), ami azt jelezné, hogy a legutolsó támadó akció milyen irányba mozgatta a százalékos arányt. Illetve elhelyezni egy dátumot, hogy mikor történt a legutolsó akció. Ennek fényében:

Eredményesség:
Mágia: 33% < 1999.01.01.
Tolvajlás: 66% < 1999.01.01.
Hadügy: 99% > 1999.01.01.

Így pedig megmaradhatna a faj és a hírnév oszlopa is, és talán nyernénk elég helyet is. Vélemény?:o

BeeLord 08-06-2006 12:43

A nem vipeknél az eredményesség helyén lehetne egy kis üzenet, hogy "Országod nem vip, kérünk segítsd vele munkánkat." Vagy valami emberi megfogalmazással.

Cassandra 08-06-2006 12:44

Quote:

Originally Posted by BeeLord
Nem tudom annak lenne-e értelme, hogy a személyiség egy és az eredményesség három oszlopát teljesen kivennénk. Nem maradna meg még az a 3 kis ikon se. Viszont ha ráviszem az infora(vagy az országnévre) az egeret, egy előjövő menüben kiírná, hogy teszem azt:

Eredményesség:

Így pedig megmaradhatna a faj és a hírnév oszlopa is, és talán nyernénk elég helyet is. Vélemény?:o

Őőő...ez már felvetődött, de akkor azt mondtad nem jó:D

BeeLord 08-06-2006 12:46

Quote:

Őőő...ez már felvetődött, de akkor azt mondtad nem jó:D

Én ilyet mondtam volna? Ennek utána olvasok:cool:

Cassandra 08-06-2006 12:47

Storno...
Vááá... bocs ez nem te voltál...:D:D:D

BeeLord 08-06-2006 12:51

Akkor csak nem én mondtam ilyet baba:D Nézd, mindenkivel nem lehet jót tenni. Nekem ez jutott eszembe, de minden jobb ötlet előtt fejet hajtok. Ugyanakkor a dátumos és nyilas ötlet nekem tetszik(hisz én találtam ki:D ) Arról mi a vélemény? És ne értsetek félre, nem akarom offolni, vagy elvinni más irányba a topicot.

Magnum 08-06-2006 12:56

Nekem a dátum és nyíl ötlet tetszik, de csak mint többlet infó. Sztem a hírnév és eredményesség kiszedése nem jó ötlet (ha csak nincs más megoldás).

Cassandra 08-06-2006 12:56

Quote:

Akkor csak nem én mondtam ilyet baba:D Nézd, mindenkivel nem lehet jót tenni. Nekem ez jutott eszembe, de minden jobb ötlet előtt fejet hajtok. Ugyanakkor a dátumos és nyilas ötlet nekem tetszik(hisz én találtam ki:D ) Arról mi a vélemény? És ne értsetek félre, nem akarom offolni, vagy elvinni más irányba a topicot.

Tényleg bocs, ezt egy kicsit benéztem most.:D
Nekem ezzel az ötlettel az ég világon semmi bajom nem lenne, lásd fentebb, viszont a három kis ikon sem foglalna annyi helyet, ami miatt ki kéne venni, így lehet mindenkinek jót tenni.:p
Az ötleted második fele ettől eltekintve jónak tűnik, csak nem tudom mennyire megoldható.:D

BeeLord 08-06-2006 13:00

Quote:

Tényleg bocs, ezt egy kicsit benéztem most.:D
Nekem ezzel az ötlettel az ég világon semmi bajom nem lenne, lásd fentebb, viszont a három kis ikon sem foglalna annyi helyet, ami miatt ki kéne venni, így lehet mindenkinek jót tenni.:p
Az ötleted második fele ettől eltekintve jónak tűnik, csak nem tudom mennyire megoldható.:D

És a három kis ikon az info oszlopba kerülne?

Cassandra 08-06-2006 13:04

Quote:

És a három kis ikon az info oszlopba kerülne?

Pontosan ugyan ezt írtam Itt:)

BeeLord 08-06-2006 13:09

Túl van tárgyalva, én vagyok csak értetlen. Most már csak Ati kéne, hogy jöjjön, és megmondja, mit tegyünk. Jó lesz-e vajh valamelyik megoldás, vagy ötleteljünk még?

Ati 08-06-2006 13:11

Quote:

Hely # Országnév Érték Hírnév Táv Faj Infó
xxx xxxxxx xxxxxxxxx 37.458 - 2.720 13 Óriás I @ @ @
Sztem nézhetne így ki egy szabin lévő ország(a szin persze nem ez lenne), ez elég?
Please mondd, hogy igen.:D

Ha a fejlécben megmarad az "Infó", akkor alá is ki lehet írni, mert az széthúzza. Ha nincs kiírva, akkor pedig nem igazán derül ki, hogy mi az, úgyhogy nyugodtan mehet máshova.

Cassandra 08-06-2006 13:14

Quote:

Originally Posted by Ati
Ha a fejlécben megmarad az "Infó", akkor alá is ki lehet írni, mert az széthúzza. Ha nincs kiírva, akkor pedig nem igazán derül ki, hogy mi az, úgyhogy nyugodtan mehet máshova.

Az "infó" alatt lenne az eredményesség is, úgy is széthúzza?
Esetleg alul a szinmagyarázat alatt(fölött) elférne ennek a két jelnek(I=infó izéke=eredményesség) magyarázata is és akkor a fejlécbe akár nem is kell semmi(bár úgy megbillenne kicsit)...

Puppi 08-06-2006 13:42

Haliho szerintem egyszeru a megoldas a pontlista maradjon a regi az tokeletes volt ugy :)

Ati 08-06-2006 13:42

Quote:

Originally Posted by Puppi
Haliho szerintem egyszeru a megoldas a pontlista maradjon a regi az tokeletes volt ugy :)

Nem volt tökéletes, mert széthúzta az oldalt.

aúú 08-06-2006 13:48

Quote:

Eredményesség:

Továbbá az eredményesség három adata mögé el lehetne helyezni egy felfelé, vagy lefelé mutató nyilat(mint a morálnál), ami azt jelezné, hogy a legutolsó támadó akció milyen irányba mozgatta a százalékos arányt. Illetve elhelyezni egy dátumot, hogy mikor történt a legutolsó akció. Ennek fényében:

Eredményesség:
Mágia: 33% < 1999.01.01.
Tolvajlás: 66% < 1999.01.01.
Hadügy: 99% > 1999.01.01.

Az ötlet jó, de én továbbra is a hírnevet is bepakolnám ide, mert alapban az tök felesleges (de akinek ennyire kell, az meg tudja nézni így is).

Puppi 08-06-2006 13:49

Jahh igen szethuzta lehet mi szoktuk meg Tulsagosan is ugy ahogy volt azert eveken keresztul hozzaszokik az ember de akkor is a fene tudja nekem jobban teccet, nem kellet eroltetnem a szememet hogy lassam, biztos van megoldas ezt is orvosolni a megoldas kulcsa nem nalam van de gondolkodom a dolgon :D

Ati 08-06-2006 14:24

A személyiségek oszlop kivételével egész sok hely felszabadult. Az infót is átalakítom picit, aztán nézzük milyen. Úgy látom, hogy a hírnévben nincs egyetértés. Ha elfér, akkor maradhat.

Ati 08-06-2006 15:12

Az eredményesség oszlopok kivételével is egy csomó hely felszabadul, így akár el is férhet minden, normál betűmérettel.

Következő kérdés: felvetette valaki, hogy ne legyen ez a zöld, ami eddig a támadható országokat jelölte.

Ezzel kapcsolatban van-e észrevétel? Zavar-e valakit a zöld szín?

Puppi 08-06-2006 15:18

Szerintem nincs gond a zold szinnel :)

Életfa#2 08-06-2006 15:21

Szabis ori jelölésére az ori neve sérga. Személyiség megnézéhez az egér ráhúzása az ori fajára. Olyan úgy se nagyon van, hogy a személyiségét tudod, a faját nem! :p Persze, lehet ilyen. Látott már valaki ismeretlen fajú orit? Gondolom, erre is van lehetőség...

A hírnév kell, mert az pont azért van, hogy hirdesse az orit! Az eredményességnek legalább az a színes jelölése is kell, én szeretek olyan célpontot keresni, akinél eddig nem próbálkoztam! A % érték viszont nem túl fontos adat, annak elrejtése hasznos.

All times are GMT +1. The time now is 08:46.