![]() |
A topos szabisokkal az az igazi gond, hogy nagyon elhúztak a mezőnytől... ha visszasüllyednének a max felvihető hekiig, akkor a felfedezési limit magasabban maradna, hiszen nem 1 ország lenne akkora területen (már csak szabisokból is lenne jópár a nagyobb csoportokban), tehát a fedezősök is elérhetik ezt, a kékszámosoktól pedig már meg lehetne követelni valóban a bizonyos top%-ba tartozást.
|
Amennyiben a szigorubb feltetelekkel fordulni vagyoknak a max kovetelmeny a top4-be kerules, akkor teljesen mindegy melyik topos mennyire huzott el, mert top4-ig fel tud fedezni mindenki. (Persze ha nem elf.)
Tulajdonkeppen ez a modositas azoknak kedvezne, akik 1-3. helyre szeretnenek kerulni a csoportban, de eddig lehetetlen volt az evek ota bebetonozott toposok miatt. Nemde? |
pontosan így van
|
Itt valamit nagyon megkavartatok:)
Volt egy szép tiszta javaslat, ami mindenkinek tetszett, mostanra meg nem érek semmit az egészből:rolleyes: |
A zavar oka, hogy legalább 2 téma keveredik. Az egyik, hogy nehezítsük a kék számok megszerzését, a másik meg a szabisok. Ezek annyiban függnek össze, hogy a nehezítés arról szólt, hogy minél nagyobb a kék szám, annál inkább elől kell végezni, viszont nem nagyon lehet elől végezni a topban ülő szabisok miatt.
Szerintem szét kéne választani külön topicba ezt a két témát. |
Szabis országok
Az újraindulás 5. szinten ( http://forum.queosia.com/showthread.php?t=659 ) című topicban szó volt róla, hogy nehezíteni kéne a kék számok megszerzését. Minél nagyobb kék száma van valakinek, annál inkább elől kéne végeznie a továbbjutáshoz. Ennek kapcsán felmerült, hogy a mezőnytől meglógott szabis orik miatt nem nagyon lehet a top tetejére kerülni.
Javaslom, hogy a szabis orik kerüljenek ki a normál pontlistából. A pontlistában csak az aktív orik szerepeljenek. Így nem csücsülhet senki valamelyik csoport élén évekig. Reálisabb lenne a körtávolság számítás is, hiszen nem torzitanák a távolságokat a szabin lévő országok. A pontlista alján lehetne egy szabis országok link, ahol bárki megnézhetné, hogy a csoportban kik vannak szabin. Így nyomon követhető marad, hogy országunk környékén kik a szabis orik. |
Ennek a felvetésnek, ebben a formában technikai akadályai vannak, amik a játék gyorsasága érdekében nem is lesznek változtatva.
|
tolizáskor jönnének ennek a felvetésnek a hátulütői. nem mind1, hogy 500-an vannak a csopiban vagy csak 300-an...
szerintem megoldás lehetne az is, hogy aki kikerült a pontlistából a szabizás miatt, annak kelljen egy bizonyos időt játsszon ahhoz, hogy ne kerüljön ki a pontlistából egy újabb szabizással. |
én még azt is belevenném h mélyszabiról se lehessen azonnali támadást intézni, mivel őket nem lehet gömbölni se előtte
|
Quote:
Az alap ötletet támogatnám és volt is már erről szó, a szabis országok kikerülnének a listából mint a anno az [SZK]-sok. Csak az akkori felvetés és hozzászolások alapján elég mélyen belekéne nyulni a játékba. Elég az 1/A-ra gondolni, ha ott szabizik egy "aktív" ország akkor kikerüne a pontlistából? A klánba (tehát a klánértékbe) benne maradna? Szöviszinten is adodhatnak felvetések. Ott van Hüpi által említett hirtelen előbukkanó orik problémája is. Szóval rágcsálható téma lenne, de még nem tudhatjuk érdemes-e kivesézni a bizonyos technikai probléma miatt. |
Quote:
Ez technikailag egy elég kényes téma, a mostani rendszer úgy van kialakítva, hogy az a lehető leggyorsabb legyen, cserébe van pár hátulütője, amit nem lehet miatta megtenni. Megint máshol volt szó a topos szabis országok esetleges területcsökkentéséről, az ellen ilyen technikai kifogásom nincs, nyilván az elvi része olyan, ami megtárgyalást igényel, dehát az a topic megy is a maga útján. :) |
Amugy lehet nem ide tartozik meg ugye ne molvastam vegig mindent de miert nem lehet megoldani hogy a szabin levo orik eltunjenek a listarol.Semmi problemat nem latok benne.Mondjuk 10 nap utan tunnének el. Es amikor visszajönnek 24 ora tehetetlenseg lenne mint a szintlepoknek.Mondjuk piacolni lehetne csak utni artozni nem...
|
Igen koszi Alba ezzel a hsz-el sokat segitettel...:)
|
Az a dolog mar nem mukodik, hogy szabis orszagok 2 het (vagy hasonlo) benemlepes utan kiesnek a pontlistabol?
|
Quote:
Pontosabban elég a pontlistában bentmaradáshoz a belépési kísérlet is rossz jelszóval. Lehet, hogy az 1A-ban a pontlistából való kiesés már nem működik az SZK-s orik nem szerepeltetése óta. |
Quote:
Bizony volt egy felvetés amiben ugy tűnt mindenki egyetért. Azoknak akik lemaradtak róla ideteszem ujra. Akinek kifogása van ellene az üvöltsön, ha nincs kifogás akkor minek tereljük más irányba a topicot? Szóval: Alapprobléma: a csoportok élén nagy magasságokban (akár a maximum fellépési hektárszám töbszörösén) legtöbbször ahová "becsületes" játékkal nem tud senki utánnukmenni "trónolnak" (évek óta akár) országok szabin. Valószínűleg azért szabisok, mert már régen fel kellett volna lépniük és a népük lázad a topkörök száma miatt. Íg gyakorlatilag semmiféle játékra nem képesek már abban a csoportban csak "pózolnak". Megoldási javaslat: Ha egy ország szabadságon eltöltött ideje utoléri a játékkal töltött idejét akkor minden körben adjon le 1 hektárt egészen a fellépési határ maximumáig. (5. szint 600 heki, 4. szint 1100 heki... stb-stb)Magyarul szintenként a fellépési határ maximumáig nem érintene egyetlen országot sem a javaslat. Az e fölötti nagyságú orik esetében lépne be a tervezet, ezáltal a nagyon hosszú ideje szabin "bujkáló" országok utolérhetőek és ezáltal többé nem egyedülálló toporik lennének. Nos ez volt a javaslat. |
Quote:
Ha adunk neki valami jelentőséget, akkor el lehet kezdeni ezt is számolni, de mire ez utoléri bárki játékkal töltött idejét (ami a fellépéshez kell, tehát számolva van), addigra évek is eltelhetnek. |
Én úgy is jónak tartom Monro javaslatát, hogy minden szabin lévő, a feljutási határnál nagyobb terűletű ori, ha teljesíti a fellépés feltételeit, veszít körönként 1 hekit.
Kérdésem evvel kapcsolatban: ha nincs beépítetlen földje, akkor mit veszít? |
Quote:
Ha nem lepek fel, mert teszemazt 1800 topos korig meg van hatra 1000 es jatszani szeretnek fellepesi hatar felett, de el kell mennem 1 het szabira akar nyaralas miatt, akkor visszaterve 168 hekivel lejjebb vagyok? Nem lenne durva igy picit? Ennyi erovel lehetne olyan szabaly is, hogy nem mehet senki a fellepesi hatar fole, es kesz:) |
ha 650 hekid volt akkor 600 hekin leszel:P másrészt, mi okod lenne ottmaradni tovább? ha meg nagoyn akarsz maradni, akkor viseld a köetkezményeit.
|
Quote:
Gondoljuk mar vegig ertelmesen..:P |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Én annyit azért hozzátennék, hogy csak az 1800 kör után kezdődne bármi ilyen földvesztéses vagy egyéb szankció, hogy a normál játékmenetet ez ne befolyásolja. Így akár még az általad felvetett szitu is kivitelezhető gond nélkül. Az 4 napi játékkal (mert 3 napot szabin van hétvégénként a példád szerint) az 19 hét a topban, kb 4 hónap. |
Térjünk vissza az eredeti témára. Egyre többen támogatják, hogy
-erősítsük meg a személyiségeket. (Személyiségek kiegyenlítése topic http://forum.queosia.com/showthread.php?t=645 ) -nehezítsük meg a fordulást. (Ez a topic) Ennek előnyei: -Az előnyök miatt sokkal csábítóbb lesz a több személyiség, ezért a csúcsról sokan fordulni fognak. -Ha valaki a csúcson nem akar fordulni, azt idővel a sokkal erősebb több személyiségű országok le fogják verni. -Így mások számára is elérhető lesz a top. -A fordulás nehezítései miatt a jelenlegi több személyiségű országok is küzdelemre lesznek késztetve, mert minél több sazemélyiségük lesz, annál nehezebb lesz fordulni. Van más előny is? Alapvetően én is egyetértek evvel a felvetéssel. Problémáim: -Nem teljesen igazságos, hogy Tuvalu, Kajszi, én, stb. "könnyedén" szereztünk sok személyiséget, az utánunk következők pedig nehezebben fognak. -Az eddig felvetett nehezítések igazán csak az 1A-ban nehezen teljesíthetőek. -Félő, hogy kialakul az 1A-ban egy olyan top, amelyik továbbra sem fordul. Ezekután ennek a topnak a kisoriai fognak könnyedén újabb személyiségeket szerezni a B-ből. |
Quote:
azért ne essünk már túlzásba! :) a fellépési határ felett bőven lehet termelni, pézgyűjteni a köv szintre, vagy csak úgy felmenni, másokkal csatázni, stb. ezzel ne legyen már gond ha valaki leszabizik a 10. helyen az se gond mert utolérhető. egyedül a top 1-3 orik a gondok ha mindig szabin vannak. tehát ha terület csökkenés bőven elég ha ezek, vagy ezek közül mondjuk mindig a legelső veszít földet ha szabin van. induljon egy számláló, minden top 1-3 helyen eltöltött szabis kör alatt menne 1et, és ha kiesik a top3-ból akkor sem csökken, csak szintlépéssel nullázódik. és ha eléri az 1000 kört, akkor kezdjen csökkenni az ori szabi alatt. |
Quote:
Ez így nekem nem tetszik.Sokkal jobb, ha az 1800 top kör után csökken szabi alatt a hekiszám. A Fegya által felvetett probléma szintén érdekes, hogy ha nincs beépítetlen hekije, akkor mit veszít. Szerintem az intézője majd megmondja: a hátra rangsorolt épületeket veszíti el sorra. |
Quote:
de lévén pl aki most fordul majd kék 7essel, az valószínüleg nem fogja tudni 1000 kör alatt végig lloholni a csopikat, azaz lehet mire fordul 1-et addigra egy kék 2-es 2x is fordul, azaz a sokkék számosoknak is új kihívások lesznek elgondolkodtató, hogy kék5-től felfelé nem kéne engedélyezni a 2/Bből való fordulást. mert aki nagyon trónolna 1/Aban ha egy rakás felerősödött kék 5-6os ori megy ellenük nehezen állhat ellent (igaz ez sem 1000 körös projekt lesz nekik :) ). |
Quote:
szerintem meg véletlenszerűen kéne veszítenie, mintha a császár leütne róla 1 hekit. mert ha valakinek alul vannak az intézőben a tornyai, akkor elég túlzás, ha épp az össze tornyát elveszíti. esetleg törpeként alul vannak a bányái.. |
Az országok szabadságát nerm lehetne hasolóan megoldani mint az 1A-ban a klánok szabadságát?
Ez is csak amolyan kiindulási ötlet. Persze ezt úgy gondolom, hogy azért mindenki számára kényelmes legyen a játék és ne kelljenn 5nap után visszarohanni, hogy nehogy baj legyen. Pl minden szintlépéskor az ori kap Xkör szabadságot, ami aktiv játékkal szaporodik, szabi alatt csökken és amint átlépi a szintlépéshez szükséges hekimennyiséget megáll a növekedésben. Ha valaki a toppban akar szabizni hónapokat-éveket az ez álltal korlátozva lessz valamilyen szinten és ide a hekiveszteséget is be lehet kombinálni valamilyen úton módon. Ezzel talán el lehetne érni, hogy a szabadságolni szándékozók nagy magaslatokban ne fagyasztják be az orikat időtlen időkig. Ha meg a csopi alján szabiznak, az sztem senkit sem zavar annyira :) |
Quote:
Viszont aki ebbe a helyzetbe kerül ,az tudja, hogy mire számíthat. Azaz vagy előkészít x mennyiségű üres hekit a szabi várható időtartamára, vagy pedig úgy állítja be az intézőjét, hogy ne legyen meglepi ha visszatér:) |
Quote:
Ezzel az a baj, hogy sok az iskolás pl, akik otthonról nem tudnak játszani. Szabin kihúznák a nyarat, de így menthetetlenül szétzilált orikat kapnának vissza. Ráadásul senkit nem zavar a szabizásuk, most nem róluk van elsősorban szó:) |
Quote:
Nah ja :o Van benne valami. De azért mondom, hogy úgy kéne megoldani :p Konkrétan nem a 2-3 hónapot szabízókkal van a baj sztem. Tulajdonképpen mennyi szabadságot eltöltött idő után tűnik el egy ori a pontlistáról? |
Quote:
|
2hét? :confused:
Nah nem tudom ... akkor az alattam lévő 4ori 2hetente sikertelen belépésesdit játszik? :eek: Szabin vannak már jóóóóó ideje, de csak nem tűnnek el! :cool: |
Lehet belépnek körbenézni, és mennek is vissza szabira:)
Meg az is lehet, hogy én tudom rosszul. Mivel a súgóban nincs leírva konkrétan, ez csak afféle pletyka, míg Ati ide nem jön, és meg nem erősíti, vagy meg nem cáfolja |
Szerintem több mint két hét. Én Kb 3hónapra saccolom... de ez amolyan spontán megfigyelés :D
Szóval nem számoltam, csak megközelítőleg tudom behatárolni, hogy mikor beszéltem vele zöldben és mikor tűnt el a pontlistáról. Ha rákeresek akkor azért még megvan :D Nah de ne írjuk tele hülleségekkel a topicot :D |
Quote:
Egyébként pont a top tetején lehet legjobban pénzt termelni, hisz azért egy 200 hekis ori és egy 700 hekis ori (fellépő heki feletti hekinél, ex has szám) között jelentős különbség van pénztermelésben...:) |
Quote:
Ha nincs szabin 1800 kör után, akkor nyugodtan kereshet pénzt... |
All times are GMT +1. The time now is 22:48. |