Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Személyiségek kiegyenlítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=645)

solven 07-28-2006 11:31

Quote:

Originally Posted by Harcosok
Most is vannak jó személysiégek vándor+tudos ezek közül választ az ember elsöre ha tolis akkor eszébe juthat a túlélö(eszébe juthat)(félelf tolis)
Mert annak mi értelme lenne:
Van egy tolis beválasztja a tudos+tolvaj személysiget+gazdálkodo mivel pl 4. szinten kell pár tanya:)Azért már nagyon sokkal erösebb lenne
Mert a tolvaj személysiégre ezt mondtátok:+10%bonusz
Így is sokat érnek a személyiségek:)Mert pl egy hadis ork:gazdálkodó+tudos+tábornok+vándor+túlélö
Alig kell pár tanya szó szerint...20%tábornoki bonusz+5% tekibonuz+még megáll ugy,hogy ő 2kör alatt járja meg az utat te 3kör alatt (mondjuk az okos megy utána)és a varis+tolis is lényegesen kisebb kárt okoz

szerintem a varis a +5% tekitől és egyebektől függetlenül az orkot ugyanúgy rengetné, akár 4-5 körről is, és a tolis is ugyanúgy beférne hogy lopja tekijeit, vagy nyersit, vagy akármit

aúú 07-28-2006 11:33

Quote:

Originally Posted by Colony
Azért ha hozzá vesszük még a vándort vagy a harcost jobban és többet többet tudnak ártozni.

Meg a túlélőt...:)

Mondjuk egy gnóm hadiori tudós+tábornok+gazdálkodó+túlélő...:) később még hozzá jön a vari személyiség is, meg a harcos és a vándor...:) Az lesz ám az igazi ütőgép...:) Normálisan varizik magára, üt mint gép és még felgyújtani is nehéz...:)
Sőt, ez óriásba is vicces kombó lenne...:)

Én támogatom...:)

aúú 07-28-2006 11:36

Egyébként jobban végiggondolva, már most is hátrányban vannak a kezdő orik és az egyéb 1 személyiséges orik a kékekkel szemben, szóval lehet, hogy éppen ezért nem lenne olyan nagy különbség a mostani állapothoz képest...

Harcosok 07-28-2006 11:37

:)de mivel tulélö kisebb kárt okozna :)Meg mindenkit renget egy varis kivéve a varist:)(néha azt is rengeti mondjuk)Még az lenne szép ha csak az orkot tudná:)De a 4-5körröl lopok ellen is megvan a modszer:PHa meg annyira nem tud semmit tenni mint minden faj vagy szabi vagy elkezd feljebb menni(feltéve ha alulról ölik)mert már 15 körröl ráér rengetni a varis+a tolis is lophat kis 7k értékkel lejebbröl:)

Harcosok 07-28-2006 11:40

Számoljátok végig mindent most is 5 személyiségü vs 1 személyiségü ellen hány % is az:)Mert a vándor is sokat ér a tudos is 5 személysiégnél mind2 megvan :)1nél 1ik lehet max:P

aúú 07-28-2006 13:01

Quote:

Originally Posted by Harcosok
Számoljátok végig mindent most is 5 személyiségü vs 1 személyiségü ellen hány % is az:)Mert a vándor is sokat ér a tudos is 5 személysiégnél mind2 megvan :)1nél 1ik lehet max:P

A vándor csak és kizárólag spórolás céljából jó... ugyanis a dinamikus pontlista miatt ha épületet bontasz, vagy képzel, akkor lefelé, ha lefokozol egységet (pld a piacról véve), vagy építesz épületet, akkor felfelé elég nagy távolságokra el tudsz mozogni és aki 3-5 körre volt tőled az igen hamar 2 körre kerül... ez egyedül a nagyon nagy létszámmal megáldott csoportokban nem működik, tehát csak ott jön ki a vándor személyiség előnye és ilyen csoport biza kevés van...

monro 07-28-2006 18:51

Quote:

Originally Posted by aúú
A vándor csak és kizárólag spórolás céljából jó... ugyanis a dinamikus pontlista miatt ha épületet bontasz, vagy képzel, akkor lefelé, ha lefokozol egységet (pld a piacról véve), vagy építesz épületet, akkor felfelé elég nagy távolságokra el tudsz mozogni és aki 3-5 körre volt tőled az igen hamar 2 körre kerül... ez egyedül a nagyon nagy létszámmal megáldott csoportokban nem működik, tehát csak ott jön ki a vándor személyiség előnye és ilyen csoport biza kevés van...

És akkor egészüljön ki azzal, h a túlélő is csak spórolás szempontjából jó mivel a piacról lehet pótolni az elhullottakat ;) A harcos lett még említve amivel szintén nem erősödik az ütőerőd csak a mostanihoz képest 5%-al többet foglalna a javaslat szerint :)

Feljebb írtam, h igazából 3 személyiség erősítheti fel egymást úgy, hogy azzal "erőkülönbség" jöjjön létre. Ezeket feljebb kifejtettem. Így gyakorlatilag a 3 személyiséges orik ugyanazt az erőt képviselnék, mint a 9 személyiségesek azzal a különbséggel, hogy minél több személyiséged van annál könnyebb védekezni. De ettől még erősebbet nem fog ütni, varizni vagy tolizni senki.

monro 07-31-2006 09:24

Attila lehet ezekből valami vagy hagyjuk elsikkadni a témát? Mi a meglátásod az elhangzottakkal kapcsolatban?

Synkel 07-31-2006 13:37

Quote:

Originally Posted by monro
És akkor egészüljön ki azzal, h a túlélő is csak spórolás szempontjából jó mivel a piacról lehet pótolni az elhullottakat ;) A harcos lett még említve amivel szintén nem erősödik az ütőerőd csak a mostanihoz képest 5%-al többet foglalna a javaslat szerint :)

Feljebb írtam, h igazából 3 személyiség erősítheti fel egymást úgy, hogy azzal "erőkülönbség" jöjjön létre. Ezeket feljebb kifejtettem. Így gyakorlatilag a 3 személyiséges orik ugyanazt az erőt képviselnék, mint a 9 személyiségesek azzal a különbséggel, hogy minél több személyiséged van annál könnyebb védekezni. De ettől még erősebbet nem fog ütni, varizni vagy tolizni senki.

Ezt a spórolós témát ezért elég lazába nyomjátok:) Mikor a gnóm hadisomnak egy laza sorozattal kiirtották hirtelen 7k variját, nem volt épp kellemes élmény a visszavásárlása. Szal egy dolog az, hogy "csak" spórolsz vele, de azért nem mindegy mennyit, mégha az adott csoportban nem is volt túl drága a vari. 100 millám azért ráment. Ugyanez igaz a vándorra is, nagyobb létszámú csoportban tuti veszteséges a fokozásos közelkerülés. Igaz, ez utóbbit CL is külön kiemelte:)
Továbbra is a személyiségek változtatása ellen vagyok:)

wand 08-01-2006 18:40

az eredeti elképzeéssel egyet értek, hogy a személyiségek jobban is szinesíthetnék a játékot..

de ha belegondolok, hogy egy kék5ös ori ezekkel a javaslatokkal mennyivel erősebb lenne, mint egy kék szám nélküli, akkor nem támogatom.

ha úgy lenne, hogy lenne egy ALAP személyiség az itt felsoroltak közül és hozzá lehet választani, a mostani személyiségek közül az nagyban nem erősítene senkit, viszont a játékot szinesítené.

wand 08-01-2006 18:48

Quote:

A kereskedő és vándor személyiségekhez nem nyulnék hozzá azok jelenleg is viszonylag jól kihasználhatónak tűnnek.

én viszont a kereskedőhöz mindenképp hozzányúlnék..
mégpedig kifejezetten 1/A specifikusság szempontjából, maximálnám az egy ország álltal "termelhető" napi kamat mennyiséget.

lévén ha ma egy ori 20k hekin 5555 bankkal csak napi 1 Milliárdot kamatoztat, az gyakorlitalag kb 4 hónap alatt megduplázza a csoportban lévő teljes pénzmennyiséget kétx ennyi bankból származó napi 2 milliárddal pedig olyan mértékű pénztermelést okoz egy csoportban, ami mellett az újraindzlással gyártott 4 millárdok teljesen jelentéktelen problémának láccanak.

monro 08-01-2006 20:50

Quote:

Originally Posted by wand
én viszont a kereskedőhöz mindenképp hozzányúlnék..
mégpedig kifejezetten 1/A specifikusság szempontjából, maximálnám az egy ország álltal "termelhető" napi kamat mennyiséget.

lévén ha ma egy ori 20k hekin 5555 bankkal csak napi 1 Milliárdot kamatoztat, az gyakorlitalag kb 4 hónap alatt megduplázza a csoportban lévő teljes pénzmennyiséget kétx ennyi bankból származó napi 2 milliárddal pedig olyan mértékű pénztermelést okoz egy csoportban, ami mellett az újraindzlással gyártott 4 millárdok teljesen jelentéktelen problémának láccanak.

Mégsincs ilyen ori az 1A-ban. Vajon miért? Mások talán nem tudnak számolni, hogy ez megéri? Vagy azért esetleg, mert nem lehet megvédeni? :)

wand 08-01-2006 21:09

Quote:

Mégsincs ilyen ori az 1A-ban. Vajon miért? Mások talán nem tudnak számolni, hogy ez megéri? Vagy azért esetleg, mert nem lehet megvédeni? :)

pedig már majdnem van.. és amikor felér 20k hekire lefogadom, hogy még durvábban fog kinézni :)
és a topban tapasztalható állóvíz, (mondhatjuk álltalános mnt) miatt kutya nem fogja bántani.

egyébként meg ha nincs akkor nem is fájna senkinek, ha mondjuk a napi kamatot 300 misiben korlátoznánk.. az még így is havi 9 milliád bevétel:)

monro 08-01-2006 21:15

Quote:

pedig már majdnem van.. és amikor felér 20k hekire lefogadom, hogy még durvábban fog kinézni :)
és a topban tapasztalható állóvíz, (mondhatjuk álltalános mnt) miatt kutya nem fogja bántani.

egyébként meg ha nincs akkor nem is fájna senkinek, ha mondjuk a napi kamatot 300 misiben korlátoznánk.. az még így is havi 9 milliád bevétel:)

Egyébként engem sem zavarna ha lenne napi korlát.
Az viszont egyenesen boldoggá tenne ha esetleg a többi személyiségi javaslathoz is hozzáfűznéd az aggályaidat :D

wand 08-01-2006 21:42

Quote:

Az viszont egyenesen boldoggá tenne ha esetleg a többi személyiségi javaslathoz is hozzáfűznéd az aggályaidat :D

ezen még filózom :D

mondtam már jó lenne, ha a személyiségek "erősebbek" lennének
változatosabb lenne a játék, pláne ha valahol kő-papír-olló módjára ütnék egymást.
de a példánál maradna ha valki kék 3-as és emiatt ő egyben "kő+papír+olló" akkor az már túl erős.

monro 08-01-2006 22:09

Quote:

ezen még filózom :D

mondtam már jó lenne, ha a személyiségek "erősebbek" lennének
változatosabb lenne a játék, pláne ha valahol kő-papír-olló módjára ütnék egymást.
de a példánál maradna ha valki kék 3-as és emiatt ő egyben "kő+papír+olló" akkor az már túl erős.

Hát egyben nehéz lesz mindhármat megcsinálni. Amit javasoltam az legfeljebb egyben lesz egy bazinagy kő, vagy egy bazinagy papír, vagy egy bazinagy olló. De lehet neked bármekkora az ollód ha követ akarsz vele vágni ki fog csorbulni.

wand 08-01-2006 22:36

Quote:

tábornok: [/b]jelenleg ez a személyiség szinte kizárólag az orkok számára nyújt megfelelő késztetést a választására, vagy azoknak akik már sokadik személyiségük miatt már mindegy mit választanak.

A tábornok előnyeit azzal az aprósággal egészíteném ki, hogy minden fajnál a +1 tábornok annyi támadóbónuszt adjon,mint az összes alaptábornoka együtt.

Ha így lenne akkor már más is hasznosan tudná kihasználni az előnyeit.
lássuk:

gnóm:
4 tábornok 6% bónusz +1 tábi még 6% összesen 12%

ember, törpe, elf, félelf, élőhalott, óriás:
5 tábornok 7% bónusz +1 tábi még 7% összesen 14%

ork:
7 tábornok 10% bónusz +1 tábi még 10% összesen 20%

Varázsló:
Jelenleg ez a személyiség alig nyujt némi előnyt fajtól függetlenül sajnos :(
Legyen a varázsló kiegészítése, hogy 1% helyett 2%-al nő a regenerálódása körönként alapesetben és a személyiség miatt 1%-al kevésbé is fáradjon. Ezzel egy komoly alternatívát adunk a tudós személyiséggel szemben azoknak akik varázslóorientált játékot szeretik.

Tolvaj:
Ez a személyiség majdnem jónak mondható, de még mindig kevésnek találom ha összehasonlítom a tudóssal. Éppen ezért az 1%-al nagyobb regenerálódás mellé kiegészíteném, hogy a tolvajai 20%-al nagyobb zsákmányt szereznek. Ártó tolvajakciókra a 20% többlet nem lenne érvényes csak a lopásokra.

Gazdálkodó:
Ezt a személyiséget annyival módosítanám, hogy 15%-ra növelném és a kiterjeszteném a kovácsműhelyekre a termelésbónuszát.

Harcos:
A 10% katonai eredménybónuszát 15%-ra növelném.

Túlélő:
A 30%-al kisebb emberek elleni sikerességet kiegészíteném a házainak a felgyujtására is amiben ugyancsak emberek laknak, valamint az éhezés miatti elvándorlás mértékét is csökkenteném nála 30%-al.

A kereskedő és vándor személyiségekhez nem nyulnék hozzá azok jelenleg is viszonylag jól kihasználhatónak tűnnek.

No

varázsló, az 1% kevésbé fáradás kivételével támogatom

Tolvaj, lévén a lentebbi szinteken fő fegyvere a kitekizés ami már így is elég jól működik, ezért én a toliakciókból a teki lopásra sem asnék neki +20% ot, a többi jó

Gazdálkodó. oks

Harcos, tőlem lehet 15% is

Túlélő, szerintem jó ahogy van, nem változtatnék rajta

Tábornok: khmm enm tom elsőre tecc, de lévén mindik is sokaltam az orknak a +1 tábornokára jutó +10% ot. émn inkább ezt csökkenteném, mint a többit növelném.

a kereskedőről már szóltam

a vándor jó úgy ahogy van.

monro 08-01-2006 22:46

Quote:

No

varázsló, az 1% kevésbé fáradás kivételével támogatom

Tolvaj, lévén a lentebbi szinteken fő fegyvere a kitekizés ami már így is elég jól működik, ezért én a toliakciókból a teki lopásra sem asnék neki +20% ot, a többi jó

A varázslatokat magadra is fel kell tenni ezenfelül 1 akció sem 4% általában velük mint a toliknál. Ezek miatt gondolkodtam azon, hogy a 2% reg. mellé kaphatna 1% kevésbé fáradást is. Persze ki lehet szedni belőle csak akkor már kevésbé vonzó ha a tudóshoz hasonlítom és varis oriban gondolkodom.

A tolvajnál már korábban beláttam a tekilopásra gyakorolt hatását a +20%-nak így ebben a tekintetben igaza van annak aki a +20%-ot leszedné a javaslatból.

A túlélő viszont karcsú előnyöket nyújt jelenleg. A házaira is mindenképp kiterjeszteném ha az éhezés miatti elvándorlás bónuszt nem is adjuk meg neki.

wand 08-01-2006 22:57

Quote:

A varázslatokat magadra is fel kell tenni ezenfelül 1 akció sem 4% általában velük mint a toliknál. Ezek miatt gondolkodtam azon, hogy a 2% reg. mellé kaphatna 1% kevésbé fáradást is. Persze ki lehet szedni belőle csak akkor már kevésbé vonzó ha a tudóshoz hasonlítom és varis oriban gondolkodom.

A tolvajnál már korábban beláttam a tekilopásra gyakorolt hatását a +20%-nak így ebben a tekintetben igaza van annak aki a +20%-ot leszedné a javaslatból.

A túlélő viszont karcsú előnyöket nyújt jelenleg. A házaira is mindenképp kiterjeszteném ha az éhezés miatti elvándorlás bónuszt nem is adjuk meg neki.

varázsló:
ok de ha a pont a tolis orival vetem össze, akkor a tolvajok felfedése így is csak 3% fáradást okoz a varisnak, ha ezután 2% lesz, akkor egy varis 20% készültségromlással leviheti és lent is tarthatja időtlenségig a tolis készültségét 50% alatt, tehát tök mind1 mennyit romlana nem tud 1x sem akciózni, miközben a varis amelett, hogy magára fel tudja tenni a varikat, plusszban egyébb ártókra is marad készültsége.
ha egy az egyben nézzük, akkor a klsszikus gnóm-félelf "ellentétet" ezzel végleg eldöntjük a gnóm javára. ha meg a ma divatos óriás varissal vetjük össze, a tolis gyakorlatilag már most se sokat tud tenni az óriás varissal, ha ezután amelett, hogy készültsége sem lesz, az óriás még gyilkolni is bőven tudná

tolvaj:
akkor a tolvajban kiegyeztünk :)

túlélő:
ha túlélőt meg ennyire bevédjük, akkor inkább legyen óriással aki ilyet akar és máris megoldva, ha nagyon változtatni akarunk rajta akkor inkább a tolvajok felfedése ellen adnék neki plusszt

Senki 08-03-2006 07:51

arra esetleg nem gondoltál, hogy a tolvajok felfedésére esetleg ne vonatkozzon a bónusz, és akkor nem lesz hipertáp a varis? (esetleg + 1%ot nehezítenénk a varik fáradásán vele és akkor a varázslóval lehetne a mostani szintet tartani a fáradással? (mellesleg a levitt készüli véletlenszerű %, és olyan is volt hogy 12%ot sikerült levennem, máskor me 80%ot..))

Senki 08-03-2006 07:54

wand, az orkot szinte az a +10% a tábornokkal, az teszi erőssé. és ez is csak ütőerő bónusz... ha védekezni kell olyan tré mint az ember... nehogymár az orkot verjük szét, azért mert esetleg neki jobban megéri a tábornok bónusz. nekem kifejezetten monro javaslata tettszik itt, így legalább megszűnhetnek a betonorik amiket csak ork bír átütni sereggel, mert ez már azért egész hasznos kis bónusz lenne így... (bár ezzel az ork tábornok veszít abból a bájából, hogy brutálisat tud ütni, hiszen egy gnóm is megerősödik meg egy óriás is a teljes sereges támadásokban...)

monro 08-03-2006 08:52

Quote:

Originally Posted by Senki
arra esetleg nem gondoltál, hogy a tolvajok felfedésére esetleg ne vonatkozzon a bónusz, és akkor nem lesz hipertáp a varis? (esetleg + 1%ot nehezítenénk a varik fáradásán vele és akkor a varázslóval lehetne a mostani szintet tartani a fáradással? (mellesleg a levitt készüli véletlenszerű %, és olyan is volt hogy 12%ot sikerült levennem, máskor me 80%ot..))

Azért az valóban elgondolkodtató, hogy egy másra ható ártó vari miért csak annyit visz el a készülidből, mint egy szimpla faji varázslat felrakása...
Inkább a fáradást kéne módosítani ennél a varázslatnál és megadni a varázsló személyiségnek azt ami jár.

Ma egy varis gnóm mondjuk, felpakol magára körökre kivetítve mondjuk 1%-ot plusz távolbanéz ami szintén 4% nála asszem ez körönként 5%. Egy földrengés 12% egy tűzgolyó 8% nála. Magyarul 2 és 3x-os a tolik akcióihoz képest és tud belőle csinálni 4-5 db-ot. Ha az akciózást visszavesszük 1%-al akkor ezek alapján kap 5% bónuszt regenerálódásra ami fedezi a saját magára feltett varázslatokat, és ha ezeken felül kap 2%-ot amiben már egyetértettünk akkor pont ott járunk, hogy mivel az ártóvarik 2x fárasztanak jobban mint a toliakciók a regenerálódás is 2x nagyobb a tolvajszemélyiség által nyujtott regenerálódásnál. Jól ki lett ez találva, csak a tolifelfedést kellene felvinni 5%-ra mondjuk.

wand 08-03-2006 11:16

Quote:

Jól ki lett ez találva, csak a tolifelfedést kellene felvinni 5%-ra mondjuk.

akár lehet ez is :)
csak csapjuk hozzá, hogy a vihar meg a száraz 4%a is irreális, ha 36 körről van szó.

Alba 08-03-2006 13:36

Hali.

vegre ujra irhatok

Kereskedore lenne javaslatom
kereskedo szerintem igy is erős, illetve megse. Kis hektaron nagyo gyenge az a kamat amit a bankok nyujtanak. De ha valaki mondjuk a nagyon magas hekin jatszik akkor a növelt kamat oriasi pénzeneket hozhat.Olvastam hoyg aert kellene több kamat mar ugyanannoy könyvtar többet hoz. Erre az a valaszom hogy a könyvtar tekit ir es nem lovet. Azt nem lehet opénnzé tenni egyből, és a teki ara csoportonkent valtozik.
Ha a kereskedot valtoztatnam akkor csak ugy hogy területarányosan csökkene a kamat.Ugy mint a savos adozas. Mondjuk 100 bankig 20% 150 ig 18% stb igy tovabb.

monro 08-03-2006 14:07

Quote:

akár lehet ez is :)
csak csapjuk hozzá, hogy a vihar meg a száraz 4%a is irreális, ha 36 körről van szó.

Elég ritka az ilyen, de ebben is egyetértünk :D

aúú 08-03-2006 18:36

Quote:

Ma egy varis gnóm mondjuk, felpakol magára körökre kivetítve mondjuk 1%-ot plusz távolbanéz ami szintén 4% nála asszem ez körönként 5%. Egy földrengés 12% egy tűzgolyó 8% nála.

A gnóm fura módon nem egyformán fárad rosszabbul, tehát távol 4%, földrengi 12% (10 helyett!) a tűzlaszti 9%.

kedvenc hóhérod 08-06-2006 19:22

a drágakő árának módosításával tényleg poén lett a kereskedő: egy bank feleannyi jövedelmet (sem) hoz körönként, mint egy drágakőbánya...
a mi a varis, tolis személyiségeket illeti, egyetértek azzal, hogy jelentéktelen előnyt biztosítanak jelenlegi állapotukban a hadis személyiségekhez viszonyítva...

monro 08-09-2006 16:48

Attila személyiségek ügyben is várjuk a meglátásodat van e valami sansz rá, hogy módosuljon egy-két elem?

Ati 08-09-2006 16:55

Quote:

Attila személyiségek ügyben is várjuk a meglátásodat van e valami sansz rá, hogy módosuljon egy-két elem?

Anélkül, hogy elolvastam volna, hogy miről van szó, az összes felvetett éma közül ezt tartom a legvalószínűtlenebbnek.

monro 08-09-2006 16:56

Quote:

Originally Posted by Ati
Anélkül, hogy elolvastam volna, hogy miről van szó, az összes felvetett éma közül ezt tartom a legvalószínűtlenebbnek.

Legalább a nyitó bejegyzést fusd át lécci.

Ati 08-09-2006 17:03

Quote:

Legalább a nyitó bejegyzést fusd át lécci.

Jelen pillanatban a designváltással foglalkozom, úgyhogy minden más változás max szeptembertől.

szasza 08-12-2006 16:58

a gazdálkodóval én is eggyet értek;)

Somebody 08-21-2006 21:10

El tudnék képzelni egy olyat, hogy a személyiségek adta előnyök 3 szintre lennének osztva.És minnél több személyisége van valakinek mindig egy kicsit kevesebb előnyt élvezne belőle, de ehhez az kell hogy minden személyiségnek 3 előnye legyen vagy a %-okat lehetne megosztani, meg a kamatot kereskedő esetében.
pl: kereskedő esetén: 1-3 személyiség 8 % hozam
4-6 szem. 6 % hozam
7-9 szem. 4 % hozam
Vagy esetleg az egyszemélyiségűeket külön venni és akkor már nem akkorra fölénye van egy 1 személyiségű orival szembe egy 2 vagy több személyiségű orinak, de mégis több oldalú.
mit gondoltok?

Zoli 07-16-2007 13:07

Quote:

Originally Posted by Somebody (Post 29279)
El tudnék képzelni egy olyat, hogy a személyiségek adta előnyök 3 szintre lennének osztva.És minnél több személyisége van valakinek mindig egy kicsit kevesebb előnyt élvezne belőle, de ehhez az kell hogy minden személyiségnek 3 előnye legyen vagy a %-okat lehetne megosztani, meg a kamatot kereskedő esetében.
4-6 szem. 6 % hozam
7-9 szem. 4 % hozam
Vagy esetleg az egyszemélyiségűeket külön venni és akkor már nem akkorra fölénye van egy 1 személyiségű orival szembe egy 2 vagy több személyiségű orinak, de mégis több oldalú.
mit gondoltok?

Én is valami hasonlóra gondoltam, azzal a kitétellel, hogy a 9 személyiséges ori se legyen felesleges, az maradjon olyan, mit volt, a kevesebb kék számmal bírók pedig arányosan gyengüljenek hozzá(minél több a szám, annál gyengébb az egyes személyiségek hatása).Tehát a minimum gyengeség az a mostani beállítás legyen, a max, meg a most vélhetőleg adott plusszok.
Így megérné a több személyiségűeknek is, de nem lennének nagy hátrányban a kevesebb kék számmal bírók, vagy azok, akiknek nincs ilyen számuk.

Synkel 07-16-2007 14:07

Quote:

Originally Posted by Somebody (Post 29279)
4-6 szem. 6 % hozam
7-9 szem. 4 % hozam
mit gondoltok?

4% kamatért feleslegessé tetted a kereskedőt mint személyiséget. Annyiért senki nem fog bankot tartani.

Másodsorban, már maga az alapvetés sem tetszik. Hülyén jönne ki, hogy lefordulok kis 4-essel, és 5-össel gyengébb leszek mint addig voltam. Régen ez így működött, hálistennek meg lett változtatva, így van értelme a fordulásnak. A kék szám nélküliek meg legfeljebb elkerülik a kékszámosokat, ha a plusz személyiségeket olyan nagy előnynek érzik...

BigPi 07-16-2007 14:36

1.A tolvaj személyiségnek az 1%-át 2%-ra növelni.
v.
2.Kapjon olyan lehetőséget, hogy a térkapu nyitva tartási idejét lecsökkenthese mondjuk két körre.

Az egyes pontnak akkor lenne jelentősége ha megvalósulna a tolvaj topic.

Dragi 07-16-2007 14:44

Quote:

Originally Posted by BigPi (Post 109896)
v.
2.Kapjon olyan lehetőséget, hogy a térkapu nyitva tartási idejét lecsökkenthese mondjuk két körre.

hmmm hülyeség egy Fél-elfnek így is rahedli készülije van amivel garázdálkodhat :) Regenerálódni meg Tolvaj személyiségnél a +1%-al is tud +Regenerálódás vari

a 2-es pont meg aki nem tud 2 körön belül géphez kerülni az soha ne tudja meg hogy ki lopta őt .... nagyszerű :p

Synkel 07-16-2007 19:54

Quote:

Originally Posted by BigPi (Post 109896)
v.

Nem tudom, miért került elő ez a topic, de azért nem kéne teljesen elkomolytalankodni, lehet...

kg-- 07-17-2007 11:48

A tudós

Talán érdemes elgondolkodni, mi a személyiségek szerepe a játékban.
Felmerült egy olyan feltételezés, hogy eredetileg a játékot színesíteni kívánták a fejlesztők. Ehhez képest van olyan személyiség, amire stratégiát lehet építeni (pl. tudós vagy vándor,...), míg van olyan is, ami tényleg csak könnyebbé teszi a választott stílust (varázsló...).
Monro a témaindítóban a tudóst emelte ki, mint példát, amihez képest a többi személyiség kevésbé használható.

Adódik a másik út a kiegyenlítésre: gyengüljön a tudós. Pl. +3% teki már nem biztos, hogy akkora jokerré teszi, hogy minden szinten és minden csoportban ezt legyen érdemes választani. Tudom, hogy általában nem szimpatikus módja a kiegyenlítésnek az erős gyengítése, ezért felhozok pár érvet mellette is és ellene is, hogy lehessen gondolkodni.
Mellette:
- Ha tényleg a tudós lógott ki a mezőnyből felfelé, ez egy triviális megoldás.
- Ha a személyiségek tényleg csak színesítésnek vannak, a tudós személyiség sem lesz annyira meghatározó a csatákban. (Kicsit olyan lehetne a tudós személyiség, mint a gnóm faj: mindenből jobb tud lenni, mint az átlag, de semmiből nem lesz a legjobb, viszont megvan a rugalmassága, hogy alakuljon.)
- Bár kevésbé befolyásolná a tudósság egy harc kimenetelét, mégis érdekesebb lenne az élet a miatt, mert egyéb személyiségek gyakrabban fordulnának elő.
- A több személyiséggel járó nagyobb arányú erősödés, amit előttem sokan felvetettek, nem jönne elő.
Ellene:
- Hát igen, ez egy gyengítés. Kisebb lesz a személyiség hatása, kevésbé kell/lehet számolni vele.

Mindemellett nem mondom, hogy a továbbra is gyengébb személyiségeket ne lehetne felhúzni. Viszont nem fontos mindent a csúcshoz igazítani, lejjebb is lehet hozni a csúcsot.

Tyborrex 08-19-2007 09:38

Szerintem a mostani személyiségek jók úgy ahogy vannak, viszont lehetne egy kis változtatást beiktatni, mégpedig, hogy minden szinten 1x lehessen személyiséget váltani, ne csak szintlépéskor!
Ez főleg a kezdőknek és az átépítkezőknek jönne jól.
(akinek multiszemélyisége van az persze csak egyet cserélhetne le/ szint)
na?

All times are GMT +1. The time now is 13:56.