![]() |
Quote:
|
Quote:
Mondjuk egy gnóm hadiori tudós+tábornok+gazdálkodó+túlélő...:) később még hozzá jön a vari személyiség is, meg a harcos és a vándor...:) Az lesz ám az igazi ütőgép...:) Normálisan varizik magára, üt mint gép és még felgyújtani is nehéz...:) Sőt, ez óriásba is vicces kombó lenne...:) Én támogatom...:) |
Egyébként jobban végiggondolva, már most is hátrányban vannak a kezdő orik és az egyéb 1 személyiséges orik a kékekkel szemben, szóval lehet, hogy éppen ezért nem lenne olyan nagy különbség a mostani állapothoz képest...
|
:)de mivel tulélö kisebb kárt okozna :)Meg mindenkit renget egy varis kivéve a varist:)(néha azt is rengeti mondjuk)Még az lenne szép ha csak az orkot tudná:)De a 4-5körröl lopok ellen is megvan a modszer:PHa meg annyira nem tud semmit tenni mint minden faj vagy szabi vagy elkezd feljebb menni(feltéve ha alulról ölik)mert már 15 körröl ráér rengetni a varis+a tolis is lophat kis 7k értékkel lejebbröl:)
|
Számoljátok végig mindent most is 5 személyiségü vs 1 személyiségü ellen hány % is az:)Mert a vándor is sokat ér a tudos is 5 személysiégnél mind2 megvan :)1nél 1ik lehet max:P
|
Quote:
|
Quote:
Feljebb írtam, h igazából 3 személyiség erősítheti fel egymást úgy, hogy azzal "erőkülönbség" jöjjön létre. Ezeket feljebb kifejtettem. Így gyakorlatilag a 3 személyiséges orik ugyanazt az erőt képviselnék, mint a 9 személyiségesek azzal a különbséggel, hogy minél több személyiséged van annál könnyebb védekezni. De ettől még erősebbet nem fog ütni, varizni vagy tolizni senki. |
Attila lehet ezekből valami vagy hagyjuk elsikkadni a témát? Mi a meglátásod az elhangzottakkal kapcsolatban?
|
Quote:
Továbbra is a személyiségek változtatása ellen vagyok:) |
az eredeti elképzeéssel egyet értek, hogy a személyiségek jobban is szinesíthetnék a játékot..
de ha belegondolok, hogy egy kék5ös ori ezekkel a javaslatokkal mennyivel erősebb lenne, mint egy kék szám nélküli, akkor nem támogatom. ha úgy lenne, hogy lenne egy ALAP személyiség az itt felsoroltak közül és hozzá lehet választani, a mostani személyiségek közül az nagyban nem erősítene senkit, viszont a játékot szinesítené. |
Quote:
én viszont a kereskedőhöz mindenképp hozzányúlnék.. mégpedig kifejezetten 1/A specifikusság szempontjából, maximálnám az egy ország álltal "termelhető" napi kamat mennyiséget. lévén ha ma egy ori 20k hekin 5555 bankkal csak napi 1 Milliárdot kamatoztat, az gyakorlitalag kb 4 hónap alatt megduplázza a csoportban lévő teljes pénzmennyiséget kétx ennyi bankból származó napi 2 milliárddal pedig olyan mértékű pénztermelést okoz egy csoportban, ami mellett az újraindzlással gyártott 4 millárdok teljesen jelentéktelen problémának láccanak. |
Quote:
Mégsincs ilyen ori az 1A-ban. Vajon miért? Mások talán nem tudnak számolni, hogy ez megéri? Vagy azért esetleg, mert nem lehet megvédeni? :) |
Quote:
és a topban tapasztalható állóvíz, (mondhatjuk álltalános mnt) miatt kutya nem fogja bántani. egyébként meg ha nincs akkor nem is fájna senkinek, ha mondjuk a napi kamatot 300 misiben korlátoznánk.. az még így is havi 9 milliád bevétel:) |
Quote:
Egyébként engem sem zavarna ha lenne napi korlát. Az viszont egyenesen boldoggá tenne ha esetleg a többi személyiségi javaslathoz is hozzáfűznéd az aggályaidat :D |
Quote:
mondtam már jó lenne, ha a személyiségek "erősebbek" lennének változatosabb lenne a játék, pláne ha valahol kő-papír-olló módjára ütnék egymást. de a példánál maradna ha valki kék 3-as és emiatt ő egyben "kő+papír+olló" akkor az már túl erős. |
Quote:
|
Quote:
No varázsló, az 1% kevésbé fáradás kivételével támogatom Tolvaj, lévén a lentebbi szinteken fő fegyvere a kitekizés ami már így is elég jól működik, ezért én a toliakciókból a teki lopásra sem asnék neki +20% ot, a többi jó Gazdálkodó. oks Harcos, tőlem lehet 15% is Túlélő, szerintem jó ahogy van, nem változtatnék rajta Tábornok: khmm enm tom elsőre tecc, de lévén mindik is sokaltam az orknak a +1 tábornokára jutó +10% ot. émn inkább ezt csökkenteném, mint a többit növelném. a kereskedőről már szóltam a vándor jó úgy ahogy van. |
Quote:
A tolvajnál már korábban beláttam a tekilopásra gyakorolt hatását a +20%-nak így ebben a tekintetben igaza van annak aki a +20%-ot leszedné a javaslatból. A túlélő viszont karcsú előnyöket nyújt jelenleg. A házaira is mindenképp kiterjeszteném ha az éhezés miatti elvándorlás bónuszt nem is adjuk meg neki. |
Quote:
ok de ha a pont a tolis orival vetem össze, akkor a tolvajok felfedése így is csak 3% fáradást okoz a varisnak, ha ezután 2% lesz, akkor egy varis 20% készültségromlással leviheti és lent is tarthatja időtlenségig a tolis készültségét 50% alatt, tehát tök mind1 mennyit romlana nem tud 1x sem akciózni, miközben a varis amelett, hogy magára fel tudja tenni a varikat, plusszban egyébb ártókra is marad készültsége. ha egy az egyben nézzük, akkor a klsszikus gnóm-félelf "ellentétet" ezzel végleg eldöntjük a gnóm javára. ha meg a ma divatos óriás varissal vetjük össze, a tolis gyakorlatilag már most se sokat tud tenni az óriás varissal, ha ezután amelett, hogy készültsége sem lesz, az óriás még gyilkolni is bőven tudná tolvaj: akkor a tolvajban kiegyeztünk :) túlélő: ha túlélőt meg ennyire bevédjük, akkor inkább legyen óriással aki ilyet akar és máris megoldva, ha nagyon változtatni akarunk rajta akkor inkább a tolvajok felfedése ellen adnék neki plusszt |
arra esetleg nem gondoltál, hogy a tolvajok felfedésére esetleg ne vonatkozzon a bónusz, és akkor nem lesz hipertáp a varis? (esetleg + 1%ot nehezítenénk a varik fáradásán vele és akkor a varázslóval lehetne a mostani szintet tartani a fáradással? (mellesleg a levitt készüli véletlenszerű %, és olyan is volt hogy 12%ot sikerült levennem, máskor me 80%ot..))
|
wand, az orkot szinte az a +10% a tábornokkal, az teszi erőssé. és ez is csak ütőerő bónusz... ha védekezni kell olyan tré mint az ember... nehogymár az orkot verjük szét, azért mert esetleg neki jobban megéri a tábornok bónusz. nekem kifejezetten monro javaslata tettszik itt, így legalább megszűnhetnek a betonorik amiket csak ork bír átütni sereggel, mert ez már azért egész hasznos kis bónusz lenne így... (bár ezzel az ork tábornok veszít abból a bájából, hogy brutálisat tud ütni, hiszen egy gnóm is megerősödik meg egy óriás is a teljes sereges támadásokban...)
|
Quote:
Azért az valóban elgondolkodtató, hogy egy másra ható ártó vari miért csak annyit visz el a készülidből, mint egy szimpla faji varázslat felrakása... Inkább a fáradást kéne módosítani ennél a varázslatnál és megadni a varázsló személyiségnek azt ami jár. Ma egy varis gnóm mondjuk, felpakol magára körökre kivetítve mondjuk 1%-ot plusz távolbanéz ami szintén 4% nála asszem ez körönként 5%. Egy földrengés 12% egy tűzgolyó 8% nála. Magyarul 2 és 3x-os a tolik akcióihoz képest és tud belőle csinálni 4-5 db-ot. Ha az akciózást visszavesszük 1%-al akkor ezek alapján kap 5% bónuszt regenerálódásra ami fedezi a saját magára feltett varázslatokat, és ha ezeken felül kap 2%-ot amiben már egyetértettünk akkor pont ott járunk, hogy mivel az ártóvarik 2x fárasztanak jobban mint a toliakciók a regenerálódás is 2x nagyobb a tolvajszemélyiség által nyujtott regenerálódásnál. Jól ki lett ez találva, csak a tolifelfedést kellene felvinni 5%-ra mondjuk. |
Quote:
akár lehet ez is :) csak csapjuk hozzá, hogy a vihar meg a száraz 4%a is irreális, ha 36 körről van szó. |
Hali.
vegre ujra irhatok Kereskedore lenne javaslatom kereskedo szerintem igy is erős, illetve megse. Kis hektaron nagyo gyenge az a kamat amit a bankok nyujtanak. De ha valaki mondjuk a nagyon magas hekin jatszik akkor a növelt kamat oriasi pénzeneket hozhat.Olvastam hoyg aert kellene több kamat mar ugyanannoy könyvtar többet hoz. Erre az a valaszom hogy a könyvtar tekit ir es nem lovet. Azt nem lehet opénnzé tenni egyből, és a teki ara csoportonkent valtozik. Ha a kereskedot valtoztatnam akkor csak ugy hogy területarányosan csökkene a kamat.Ugy mint a savos adozas. Mondjuk 100 bankig 20% 150 ig 18% stb igy tovabb. |
Quote:
|
Quote:
|
a drágakő árának módosításával tényleg poén lett a kereskedő: egy bank feleannyi jövedelmet (sem) hoz körönként, mint egy drágakőbánya...
a mi a varis, tolis személyiségeket illeti, egyetértek azzal, hogy jelentéktelen előnyt biztosítanak jelenlegi állapotukban a hadis személyiségekhez viszonyítva... |
Attila személyiségek ügyben is várjuk a meglátásodat van e valami sansz rá, hogy módosuljon egy-két elem?
|
Quote:
|
Quote:
Legalább a nyitó bejegyzést fusd át lécci. |
Quote:
|
a gazdálkodóval én is eggyet értek;)
|
El tudnék képzelni egy olyat, hogy a személyiségek adta előnyök 3 szintre lennének osztva.És minnél több személyisége van valakinek mindig egy kicsit kevesebb előnyt élvezne belőle, de ehhez az kell hogy minden személyiségnek 3 előnye legyen vagy a %-okat lehetne megosztani, meg a kamatot kereskedő esetében.
pl: kereskedő esetén: 1-3 személyiség 8 % hozam 4-6 szem. 6 % hozam 7-9 szem. 4 % hozam Vagy esetleg az egyszemélyiségűeket külön venni és akkor már nem akkorra fölénye van egy 1 személyiségű orival szembe egy 2 vagy több személyiségű orinak, de mégis több oldalú. mit gondoltok? |
Quote:
Így megérné a több személyiségűeknek is, de nem lennének nagy hátrányban a kevesebb kék számmal bírók, vagy azok, akiknek nincs ilyen számuk. |
Quote:
4% kamatért feleslegessé tetted a kereskedőt mint személyiséget. Annyiért senki nem fog bankot tartani. Másodsorban, már maga az alapvetés sem tetszik. Hülyén jönne ki, hogy lefordulok kis 4-essel, és 5-össel gyengébb leszek mint addig voltam. Régen ez így működött, hálistennek meg lett változtatva, így van értelme a fordulásnak. A kék szám nélküliek meg legfeljebb elkerülik a kékszámosokat, ha a plusz személyiségeket olyan nagy előnynek érzik... |
1.A tolvaj személyiségnek az 1%-át 2%-ra növelni.
v. 2.Kapjon olyan lehetőséget, hogy a térkapu nyitva tartási idejét lecsökkenthese mondjuk két körre. Az egyes pontnak akkor lenne jelentősége ha megvalósulna a tolvaj topic. |
Quote:
a 2-es pont meg aki nem tud 2 körön belül géphez kerülni az soha ne tudja meg hogy ki lopta őt .... nagyszerű :p |
Quote:
Nem tudom, miért került elő ez a topic, de azért nem kéne teljesen elkomolytalankodni, lehet... |
A tudós
Talán érdemes elgondolkodni, mi a személyiségek szerepe a játékban.
Felmerült egy olyan feltételezés, hogy eredetileg a játékot színesíteni kívánták a fejlesztők. Ehhez képest van olyan személyiség, amire stratégiát lehet építeni (pl. tudós vagy vándor,...), míg van olyan is, ami tényleg csak könnyebbé teszi a választott stílust (varázsló...). Monro a témaindítóban a tudóst emelte ki, mint példát, amihez képest a többi személyiség kevésbé használható. Adódik a másik út a kiegyenlítésre: gyengüljön a tudós. Pl. +3% teki már nem biztos, hogy akkora jokerré teszi, hogy minden szinten és minden csoportban ezt legyen érdemes választani. Tudom, hogy általában nem szimpatikus módja a kiegyenlítésnek az erős gyengítése, ezért felhozok pár érvet mellette is és ellene is, hogy lehessen gondolkodni. Mellette: - Ha tényleg a tudós lógott ki a mezőnyből felfelé, ez egy triviális megoldás. - Ha a személyiségek tényleg csak színesítésnek vannak, a tudós személyiség sem lesz annyira meghatározó a csatákban. (Kicsit olyan lehetne a tudós személyiség, mint a gnóm faj: mindenből jobb tud lenni, mint az átlag, de semmiből nem lesz a legjobb, viszont megvan a rugalmassága, hogy alakuljon.) - Bár kevésbé befolyásolná a tudósság egy harc kimenetelét, mégis érdekesebb lenne az élet a miatt, mert egyéb személyiségek gyakrabban fordulnának elő. - A több személyiséggel járó nagyobb arányú erősödés, amit előttem sokan felvetettek, nem jönne elő. Ellene: - Hát igen, ez egy gyengítés. Kisebb lesz a személyiség hatása, kevésbé kell/lehet számolni vele. Mindemellett nem mondom, hogy a továbbra is gyengébb személyiségeket ne lehetne felhúzni. Viszont nem fontos mindent a csúcshoz igazítani, lejjebb is lehet hozni a csúcsot. |
Szerintem a mostani személyiségek jók úgy ahogy vannak, viszont lehetne egy kis változtatást beiktatni, mégpedig, hogy minden szinten 1x lehessen személyiséget váltani, ne csak szintlépéskor!
Ez főleg a kezdőknek és az átépítkezőknek jönne jól. (akinek multiszemélyisége van az persze csak egyet cserélhetne le/ szint) na? |
All times are GMT +1. The time now is 13:56. |