Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   ki mennyiért adja a piacon a cuccot (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=642)

redwasser 07-29-2006 20:55

akkor ezt az egyet véletlenül nem olvastam el mármint amit kiemeltél

director 07-29-2006 21:28

Quote:

Originally Posted by redwasser
anarcba má van egy kupac :D egyépként nem vagyok kezdő de azt az infót hogy e fórum szabályai ide is vonatkoznak még nem találtam:D :confused:
apropó má anarchba szedtek le vagy 120 hekit egy kör alatt ugyhogy kössz de má átéltem :(

az anarch teljesen más játék, de erre majd hamarosan úgyis rájössz:)

Remedy 07-30-2006 07:41

Quote:

anarcba má van egy kupac :D egyépként nem vagyok kezdő de azt az infót hogy e fórum szabályai ide is vonatkoznak még nem találtam:D :confused:
apropó má anarchba szedtek le vagy 120 hekit egy kör alatt ugyhogy kössz de má átéltem :(

Nos, a beszolasaidat nezegetve, egyet kell ertenem Atival. (buuuuh, remiszto!)

Vagy tenyleg eleg kezdo vagy, vagy megjatszod magad, de annak meg semmi ertelme. Indirekten bizonyitva ezert kezdo vagy. :)

Csokibácsi 07-30-2006 11:14

Quote:

egyépként nem vagyok kezdő de azt az infót hogy e fórum szabályai ide is vonatkoznak még nem találtam

Lehet, hogy már 4 éve játszol, de ezt simán letagadhatod, mert nem látszik.

redwasser 07-30-2006 11:33

csak mikor országot indítottam nem olvastam el mindent szóról szóra (régen nem nagyon szerettem olvasni)

Cassandra 07-30-2006 12:06

Már ne is haragudj, de ha valaki nem olvas, az egy dolog, az néha kérdez egyértelmünek tűnő dolgokat, de te olyanokat állítottál, ami még egy teljesen kezdőnek is hihetetlenül hangzik...

redwasser 07-30-2006 12:35

:p :p :p :p :p :D :D :D :D :p

SiMON 08-06-2006 11:12

Szerintem a topic is értelmetlen. Az ár függ a csoporttól. 5. ben biztos minden olcsóbb, fentebbi szinteken átlag 3e szerintem a nyers. Ha kiteszel minden 500 ért amikor az átlagár 3000 akkor mi biztos jol járunk legfeljebb eladjuk még drágábban :D

Kateto 08-06-2006 11:57

piaci árak

Amennyiben sokért kínálom visszakerül raktáraimban, ha túl kevésért adom, megvvan rá az okom. - Nemde?;)

BeeLord 08-06-2006 16:07

Quote:

Originally Posted by Kateto
Amennyiben sokért kínálom visszakerül raktáraimban, ha túl kevésért adom, megvvan rá az okom. - Nemde?;)

Jobb esetben visszakerül:D

Synkel 08-06-2006 20:13

Quote:

Originally Posted by Kateto

Ha túl kevésért adod, annak rendszerint igen jó oka szok lenni:)

Valezius 06-13-2007 18:51

A múltkor ismét meglepődtem, legendarban: miért esett le annyira alacsonyra a gabona ára, 10arany alatt volt egy ideig?
Túl sok értéke úgysincs a pénznek, kivéve, ha lopják a tekid :D

Na visszatérve a gabonára: inkább csorogjon ki a raktáramból, minthogy eladjam 10aranyért :p Nehogy már én etessek egy tanyafree orit :D

Ugyanez megvan ötödik szinten, amikor 10aranya a fém?
De miért rakják ki 10aranyért az emberek, nem nagyon értem :o

Szóval valaki segítséen már megértni :D

Dus 06-13-2007 19:30

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 102994)
A múltkor ismét meglepődtem, legendarban: miért esett le annyira alacsonyra a gabona ára, 10arany alatt volt egy ideig?
Túl sok értéke úgysincs a pénznek, kivéve, ha lopják a tekid :D

Na visszatérve a gabonára: inkább csorogjon ki a raktáramból, minthogy eladjam 10aranyért :p Nehogy már én etessek egy tanyafree orit :D

Ugyanez megvan ötödik szinten, amikor 10aranya a fém?
De miért rakják ki 10aranyért az emberek, nem nagyon értem :o

Szóval valaki segítséen már megértni :D

Talán azért,hogy olcsóbban rakják ki annál,mint ami kint van.

Kutyuleee 06-13-2007 19:33

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 103001)
Talán azért,hogy olcsóbban rakják ki annál,mint ami kint van.

csak érted, ilyenkor inkább hagyom kifolyni minthogy még lejjebb kirakjam. ilyenkor szépen magassabb áron ki kell rakosgatni, és egy idő után vissza megy, de az tuti hogy 10aranyért inkább vesszen pocsékba a gabona:D

Dus 06-13-2007 19:39

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 103002)
csak érted, ilyenkor inkább hagyom kifolyni minthogy még lejjebb kirakjam. ilyenkor szépen magassabb áron ki kell rakosgatni, és egy idő után vissza megy, de az tuti hogy 10aranyért inkább vesszen pocsékba a gabona:D

:D:D...de van sok-sok okos emberke németben,akik nem így gondolkodnak:p

Valezius 06-14-2007 03:58

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 103003)
:D:D...de van sok-sok okos emberke németben,akik nem így gondolkodnak:p

Az így szót kihagynám :D

richardka 06-14-2007 07:00

:)) miért a hodban van piac?? hogy mik vannak :)

Amugy ez a topik értelmetlen. Felesleges volt megnyitni.
Logikus hogy olcson venni és drágán eladni. Kivéve ha olcson kell eladni de akkor oka van.
Egyedül azt nem szerettem mikor poénbol valaki egyesével veszi a cuccokat, :) szép hosszu akkor a lista a fömenübe:)

Most komolyan nem értem a topiknyitást, :))

Fransisco 06-14-2007 07:06

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 103055)
Most komolyan nem értem a topiknyitást, :))

Már ketten vagyunk. :D

Valezius 06-14-2007 07:50

Quote:

Originally Posted by Fransisco (Post 103057)
Már ketten vagyunk. :D

Egy év távlatából egy törölt felhasználótól már nehéz lesz megkérdezni ;)

sasa 06-14-2007 12:07

Hogy ne csak off legyen a téma:

Szerintem csak általános elvekkel lehet piacolni, mert minden csoport más. Komoly befolyásoló tényező rögveset a drágakő. Ahol tartósan 2k körüli áron van, ott teljesen más árak vannak, mint kavics nélkül. A picon nem csak adni-venni lehet, hanem raktározni is. Igaz kis odafigyelést igényel, de sokat jelent.
Szóval az első dolog, amit tudnunk kell, hogy adni, venni, raktározni esetleg manipulálni akarunk. :) Mindegyik más stratégiát igényel. Nem árt az sem, ha ismerjük már egy kicsit az árfolyamokat, mert szerintem mindenhol van egy természetes ingadozás. Nem utolsó sorban pénz vagy áru is szükségeltetik :) .
Érdekes figyelni az áruk egymásra hatását is. pl. katona - fegyver, kő - fa...

Kezdőknek azt javaslom, hogy próbálkozzanak mindenféle árral, de csak kis tételben. Így lehet egy kevés rálátást szerezni a mozgásra, a milliárdos tételek változására, aktivitásra. És persze arra, hogy kb mikor nem ér haza a cuccos :p

Az olcsó gabonára:én alacsony áron is kiteszem. annyira, hogy még ne vigyék el. Két eset lehet:
1. vissza jön -> ár felül vizsgálat, vissza a kereskedésbe
2. megveszik -> emelkedett az ár, meg kaptál pár százast :cool:
igaz, hogy a kettes verzió magában hordozza azt, hogy az ár beragad, viszont, ha sokan követik ezt a stratégiát (meg az inkább kifolyatom dolgot), akkor szépen felkúszik az ár.

All times are GMT +1. The time now is 10:24.