Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   készlet-halmozás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=64)

LotR 01-28-2006 13:17

Quote:

Originally Posted by sivatagi rohamkukac
üdv kispajtások!!! :rolleyes:
szerintem a kirakható mennyiséget nem kéne korlátozni mert ha ezálltal elfogy a piacon a nyersanyag, mert mindenki nem fog termelni, akkor mindenki csak néz bambán, heroin áron kirakját a cuccot és kész. A limitált miliárd elmegy a piacra páran megmaradnak de a legtöbb elvérez és nem jut egyről a kettöre A-ba nem jut el a játékosok jó része anarch meg kipusztul :( vagy nagy baromság amit írtam :confused:

Mondom itt elég nagy méretű limithatárt szabnánk amivek azért lenne értelme, de nem korlátozná a játékot, és gondolok itt a tekikre a fajtánkénti800 millio darab tekercs lehet egy határ, most mondtam egy példát, az elég nagy összeg sztem...
De mégis egy határ, amit mindenki elérhet ,ha akar, és máris egyenlőbbek lennének az esélyek, vagy szabhat magának kisebb célt is persze ha nem akarja ezt surolni...
LotR

Half 01-28-2006 17:27

épp ez az. Ha a piac nem lenne olyan erős.

gondojatok bele van egy egy ember 10millió tekivel. Igen simerke iylet azok azért felboritják a piacot ha kirakják, de bármiből. Ez egyáltaán nem normális.

Szerintem ne az legyen a jójátékos aki feltud egy helyben harc minden cselekvés magába jáccás nélkül halmozni egy csomó pénzt.

Persze vannak akik tudnka ügyes kipiacozzák. Kicsalják másokból, úgyértem lopják fosztják...

De ez a limit nem azt jelentenné, hogy végtelenül leszükitenénk. Csak mondjuk egy könyvtár tárolna 50e tekit. Szal ha valaki akar tárolni egymillió teki annak kell tartanija 20 könyvtárat.
piacozás egy piac kelljen 100milla megmozgatásához egy nap. Igy apiac épületnek is lenne értelme. ÉS mondjuk tart valaki 20 piacot máris két millirádot megtud mozgatni.

1/Aban ha valaki olyan soakt akar pénzel jáccani tartson 200 piacot és máris teheti.

Ezek nem konkrétumok tehát lehetne több is kevesebb is.

lehet egy piac határa 200milla is meg hektáronként lehetne tartani 500 tekit mondjuk, meg 500.000 lehetne piacolni...
persze ezek nem kiforrotak,de szerintme jó irány mutatók.

Dragi 01-28-2006 19:37

Nos

Azon nem gondolkodtatok még el hogy a játék úgy jó ahogy van?????Ha a termelő jó termelő és nem bunkó akkor küld egy zöldet annak aki letekizte és rábeszéli egy mnt-re kész vagy pedig a tolis olyan mint én egyszer letekizi és otthagyja és hagyja békében élni!Szerintem ne akarjátok az egészet játékot a fej tetejére állítani !
Nos ez a játék olyan hogy vannak benne vesztese és nyertesek !És ez így van jól nem lehet mindenki nyertes! Én így gondolom!:cool:

Half 01-28-2006 19:44

Szóval szerinted az a jó ha valaki agyon termeli magát? erről szóljon a játék?? Szerintem a játék lényege nem állna a feje tetejére max pár játékos aki eddig azt csinálta, hogy agyon termelte magát az Bukna a dolgon.
Különben ez a csalások mértékét is csökkentené hiszen amúgy sem tud akár emnnyi pénzt tárolni eg yországban ergó minek irjon 10ben??

És midnent zöldben intéznél el akkor hola játék??
ha midnig béke van. Viszont ha háború van akkor a termelős nyer. Ezért a nem termelős is legközelebb termelni fog.
Mondjál lécci valami indokot is az ellen amiért rossz amit írtam. azon kivül, hogy mert a játék Jó.

A játék jó csak lehet tökéletesiteni ez a limit változás lehet elég lágy hogy ne állitsa a feje tetejére a játékot. Viszont mégis átmenjen a sulypotn az egiyk fajta játékról a termelésről a harcba.

ezzel az erővel a országban tartható pénz limit sme kéne.
És egy csomó épület értelmesebb lenne.

Dragi 01-28-2006 19:48

Persze

Jó persze a játék nem csak arról szól hogy béke van mert ugye az mnt-s dolog se jön össze mindig gondolom tapasztaltátok!a Termelés limit ellen semmi gondom De ha van egy termelő akkor azt előbb vagy utóbb felfedezzi egy toli vagy egy hadis és akkor megszabadítja az értékeitől!Én így gondolom bár lehet hogy tévedek!

Half 01-28-2006 20:38

Hát ez olyan ha tekit írok egy orival akkor kirakom a piacra mindig és ahgoym had üssenek be nem reagálok. Mert minek.
Hogy fosztasz ki egy termelőst ezt nem értem, a dolgaia piacon vannak. ha meg magasan termel valószinü vannak szövijei akik védik.
És ha megszabaditja ez nem függ össze a limittel szvsz., de azért ha nem pancser akkor nehéz megszabaditani.

Kics 01-29-2006 03:30

Hát Half nem értek veled 1et:P

előzöleg: a kp, ami tarható, xerintem inkább a rendszer miatt van limitálva, mert ha több kéne-> akkor jelentősen durvulna a vasigénye... (saját tipp, de 99%ig biztos:))

a én is xeretem a sok pénzt, és nekem is vannak jelentős tartalékom, és lesz is (amennyit lehet.:)) és ettől függetlenül nekem van a termelős időm, ami lem1 200ha-n a többi háború. Csakúgy mint életbe. ott is xinte mindig az nyert.
és az esetek nagy %éba xintén tippre nem feltétlenül az yner akinek több háttere, hanem aki jobb. lévén a pénzhez hozzá kell jutnia. kirakja a 10m tekijét, és mi lesz? blokkolja piacot, és várhatja amig vissza nem hozzák. ha venénnek tőle akkor ki venne? 1 hasonló. csak versengenek ált... tisztán rohadt nehéz vinni 1 piacot... főleg úgy hogy nyereséges is l1en.
korlátoznád? amit irtál xintekre igaz? mert kicsit több kp felépiteni 1 pusztitást 1500ha-n a 2be, mint lenn az 5be 1 20ha-st...
és jó korlátozzuk. sejtésem xerint az lenne, hogy mindenki országa gyengülnek eltünnének a xép élezett orik. úgyanúgy tényező lenne hogy ki mennyit van gépné, hisz mind1iknél ott lesz a piacod, és nemtodmid, a többi kevésbé időmilliomos meg xintén lejjebb kerül...
és a másik. korlátozod a tekit. jó. én mit csinálnék felvásárolnám a nyers piacot.:) idővel meglenne. és ha hasznot hoz, akkor a tekiket. és csak épiteném a piacaim... és ami tekiket öszzeszedtek a csoportba az lassan térülne hozzám. magyarul átmenne a tekiből a pénz a nyersbe. és buknának rajta soxor, mert átaluszzák. és termelgethetnek...

Nemtom, én nem irigylem azok pénzét akik arra szánják az időt, és probára teszik a türelmüket azzal, hogy összeirnak nnyi tekit, hogy gondmentesen feljuthassan A-ig. nekem ez is 1 stilus. biztonságérzetet ad.

(marha kúsza lehet, xó át se olvasom...)

director 01-29-2006 03:46

kics:) tényleg kusza, de én már egészen megszoktam ezt tőled:D

a kp limitnek nem hiszem h technikai okai lennének. ha növekedne a limit, akkor se lenne olyan sok 4,2milliárd kp feletti ori, h az leterhetlné a rendszert..., még ha lenne is, az is semmi:)
ööö. mondjuk A-ban nőhetne a limit, vagy ilyesmi, de ez csak most jutott így eszembe, már félig alszom, lehet h semmi értelme:)

Kics 01-29-2006 03:54

hát emlékeim xerint 4.2mrd az talán a 4biten letárolható legnagyobb egész xám:) (azt lehet van más is, de xintén ha jól rémlik azok már nem egécek, xó kicsit lehet vele keverni, kerekiteni vágni illenek) dejó hogy ilyenek is bevillannak;)) (Kijavithatna a fönök:P)
xó lehet nem véletlen ekkora. bá lehet hogy mikor irták, akkor gondolták, hogy sok ez a kp, és ennyi ugyse lesz:)

Half 01-29-2006 04:31

Quote:

Originally Posted by Kics
Hát Half nem értek veled 1et:P
előzöleg: a kp, ami tarható, xerintem inkább a rendszer miatt van limitálva, mert ha több kéne-> akkor jelentősen durvulna a vasigénye... (saját tipp, de 99%ig biztos:))
a én is xeretem a sok pénzt, és nekem is vannak jelentős tartalékom, és lesz is (amennyit lehet.:)) és ettől függetlenül nekem van a termelős időm, ami lem1 200ha-n a többi háború. Csakúgy mint életbe. ott is xinte mindig az nyert.
és az esetek nagy %éba xintén tippre nem feltétlenül az yner akinek több háttere, hanem aki jobb. lévén a pénzhez hozzá kell jutnia. kirakja a 10m tekijét, és mi lesz? blokkolja piacot, és várhatja amig vissza nem hozzák. ha venénnek tőle akkor ki venne? 1 hasonló. csak versengenek ált... tisztán rohadt nehéz vinni 1 piacot... főleg úgy hogy nyereséges is l1en.
korlátoznád? amit irtál xintekre igaz? mert kicsit több kp felépiteni 1 pusztitást 1500ha-n a 2be, mint lenn az 5be 1 20ha-st...
és jó korlátozzuk. sejtésem xerint az lenne, hogy mindenki országa gyengülnek eltünnének a xép élezett orik. úgyanúgy tényező lenne hogy ki mennyit van gépné, hisz mind1iknél ott lesz a piacod, és nemtodmid, a többi kevésbé időmilliomos meg xintén lejjebb kerül...
és a másik. korlátozod a tekit. jó. én mit csinálnék felvásárolnám a nyers piacot.:) idővel meglenne. és ha hasznot hoz, akkor a tekiket. és csak épiteném a piacaim... és ami tekiket öszzeszedtek a csoportba az lassan térülne hozzám. magyarul átmenne a tekiből a pénz a nyersbe. és buknának rajta soxor, mert átaluszzák. és termelgethetnek...
Nemtom, én nem irigylem azok pénzét akik arra szánják az időt, és probára teszik a türelmüket azzal, hogy összeirnak nnyi tekit, hogy gondmentesen feljuthassan A-ig. nekem ez is 1 stilus. biztonságérzetet ad.
(marha kúsza lehet, xó át se olvasom...)

Kiélezett orik eltünénnek? nem biztos.. a termelős termelhetne a többi Orinak. De mi az a kiélezett végülis. Lehet valaki amellett is kiélezett, hogy kell tartania piacot meg könyvtárat. Csak akkro ez jelentené a kiélezetet.

Viszont nyersbe hogy is megy át a pénz?? miért lehetne több nyerset tárolni?? hogy viszed fel Aig a nyerset?? max ha tele épited magad Raktárral szint lépés előtt mondjuk. De ez nem biztos, hogy a legjobb módszer. És nem hiszem, hogy erre áttolodnánaka dolog, hisz azért közepes bő limitről beszélünk.

Azért Aig kitartó teki emnyniségnek elég.

Egy harcban lehet, hogy nem az győz akinek készlete van. De ha ez egy olyan harc ahol a szövik egymás közelében maradnak vagy 1/Aban vagyunk kis mozgás térrel akkor már mindjárt nem mindegy kinek mennyi pénze van.

És azért eza halmozás nem az olyan szük csoportkba jön elő ahol pár százezer tkei enm fogy el hanem inkább mondjuk Aban. megazért akinéla több tartalék az manipulál.

Szal rövidne és tömören. Ez egy hadis gazadasági tolisvaris játék. És ezen enm akarok ezzela változtatással javitani. hanem azon szeretnék változtatni, hogy a Gazdasági technika ne egy egy helyen történő folyamatos tekercs írásból adodjon. Hanem folyamatosana játék során háboruzás közben mindig kelljen halmozni kicsit háboruzni bevételt szerezni

A másik ez egy körökre bontott játték ahol éjszaka is fogynak a körök. Tehát az éjszakai ébren lét nem lesz megoldva. Ez nem tom hogy jött ide.

Ez egy játék. Nem az élet. Élvezhetőségre kell törekednie. vagy nem? szerintem nem az élethüségre kéne hivatkozni??
Az életben a oriások télleg jobabn varászolnak mint az élőholtak???

Na msot valami lényegeset kifelejtettem úgy érzem, de nem tudom sval amjd meglátjuk.
De nem volt kusza amit írtál. cska nem rétek vele egyet. Dehát nem is lenen vita ha mindenki egyet értene.

Kics 01-29-2006 04:43

- igen kiélezettre én is azt értettem.
- érdekes de 3. láttam uralkodó (csak tippre ő lehett) 2mrds tekikel (közölte) mindamellett neki tulajdonitottam a 2-5k-s árakat (nem friss, nem érhet fedés) hogy menne át? xintenkét ori. fix xövik... csöppet etikátlannak nevezhető, de semmiképp nem xabályellenes... és máris mindehol feleznék le a tekiket... (hamár itt a vip, és a több oprid is lehet, miért ne?... mind1)
- Aba ezekkel a módosításokkal kb. a nagyoriknak tennél jót, akik megtehetik a nagyxámú "feles" épületet, xó még több xó érné őket, és amit így-úgy elértek. még nehezebben lehetne lexedni őket. váltózó mennyiséget jelente területfüggően? (több ha-> több piac uahhoz pénzmozgathatáshoz -> nem 1enlő küzdelem, megin nem jó mindenkinek)
- kétlem hogy sokan tekintenék a tekiirást a játék részének. ez kishányada amúgy is a köröknek (ha veszed, hogy irod 2k körig, és 5k kört min lépegetsz. + ha irsz akkor nem háborúzol-> nincs az az előny amire probáltál utalni (kb. ebbe nem értünk 1ett, de mig te azt felesnek tartod, én nem:))
- ezt nemértem:) (az éjszakai ügyeletest:))
- sokan akarnak életszerűsíteni, és háborúhoz 3 dolog kell...
- vita nincs, csak reagálás felvetésedre xubjektíven:)

/reklamál smileyk miatt. túl bonyolult nekem ez a fórum.../

Half 01-29-2006 09:38

Quote:

- igen kiélezettre én is azt értettem.
- érdekes de 3. láttam uralkodó (csak tippre ő lehett) 2mrds tekikel (közölte) mindamellett neki tulajdonitottam a 2-5k-s árakat (nem friss, nem érhet fedés) hogy menne át? xintenkét ori. fix xövik... csöppet etikátlannak nevezhető, de semmiképp nem xabályellenes... és máris mindehol feleznék le a tekiket... (hamár itt a vip, és a több oprid is lehet, miért ne?... mind1)
- Aba ezekkel a módosításokkal kb. a nagyoriknak tennél jót, akik megtehetik a nagyxámú "feles" épületet, xó még több xó érné őket, és amit így-úgy elértek. még nehezebben lehetne lexedni őket. váltózó mennyiséget jelente területfüggően? (több ha-> több piac uahhoz pénzmozgathatáshoz -> nem 1enlő küzdelem, megin nem jó mindenkinek)
- kétlem hogy sokan tekintenék a tekiirást a játék részének. ez kishányada amúgy is a köröknek (ha veszed, hogy irod 2k körig, és 5k kört min lépegetsz. + ha irsz akkor nem háborúzol-> nincs az az előny amire probáltál utalni (kb. ebbe nem értünk 1ett, de mig te azt felesnek tartod, én nem:))
- ezt nemértem:) (az éjszakai ügyeletest:) )
- sokan akarnak életszerűsíteni, és háborúhoz 3 dolog kell...
- vita nincs, csak reagálás felvetésedre xubjektíven:)
/reklamál smileyk miatt. túl bonyolult nekem ez a fórum.../

Jóaz életszerüsitést kezdjük a mágia lehagyásával és az emberei faj korlátozására.
És nagyobb hkein több péznt tárolhassanak ihgen. De azért ez a limit te se mondod hogy az 1/A top-t erősiti.
Azért bőven bármiylen limitet meghaladó tartaléka van valakinek az az 1/As topklán. Mond ha tévedek de nem hiszem.
És ebben az esetben ha valaki közelebb ér, hozzájuk nem lesz az az oriási különbség.
És ha már itt tartunk 400.000 körbe kerülne megírni 2milliárd tekit egy orinak. 1000 könyvtárral. Szal msot ezt amúgy sem értettem teljesen amit ezen a részne írtál,mernem minden szó volt világos,h ogy mit értesz alatta, de egy szövi 100e nél kicsit kevesebb kör alatt írja meg. Szóval az igy elég valótlannak érzem csalás nélkül.
ha amit irtál az kétmilliárd teki jelent amit azért kétlek.
Szla azt a részt ird le lécci mégeccer.
Kicsit nehéz reagálni amikro ennyre nem világos, hogy mi mit jelent amit írsz.

Senki 01-29-2006 09:44

Quote:

hát emlékeim xerint 4.2mrd az talán a 4biten letárolható legnagyobb egész xám:) (azt lehet van más is, de xintén ha jól rémlik azok már nem egécek, xó kicsit lehet vele keverni, kerekiteni vágni illenek) dejó hogy ilyenek is bevillannak;)) (Kijavithatna a fönök:P)
xó lehet nem véletlen ekkora. bá lehet hogy mikor irták, akkor gondolták, hogy sok ez a kp, és ennyi ugyse lesz:)

nem is 4.2 mrd tartható egészen pontosan, hanem 2^32-en darab arany. és így már jól mondtad. ;)

Lepidus 01-29-2006 10:30

de hogy is mondjam..akinek az élete célja, hogy minél több kis kék kettese-hármasos orija legyen..hmm...azt mondom FÜGGŐK!hallotatok már csajokról,sportról,stb.?..a hodito lényege a játék,az élvezet,hogy támadj,hogy nyerj,hogy bukj...ha valaki képes hónapokig teki írni 199 hekin..és h huhh,majd eldicsekszik a többi kocka haverjának, hogy már neki két zsemélyisége van..NA EZEKRŐL MEGVAN A VÉLEMYÉNEM..lepidus..<3 Kármen,kecskeméti spartacus and U:)

Lepidus 01-29-2006 10:54

igaz amit kics mondott..montecuccoli szerint a háborúhoz 3 dolog kell:pénz,pénz,pénz..egy másik dolog..montecuccoli zrínyi kortátsa és ellenfele volt..kit tartunk többre,montet vagy azt aki minden pénzét a török ellni harcra költötte és háborúzott??azonkívül monte se csak termelt..vagy otthon vacsi után írogatta a tekiket?:D...valah limitálni kell,de nem a pénzt..pl queosiás (remélem jól írtam) körlimit..csak ne 2k kör,hanem mondjuk 5..és vipeseknek is..de ez télleg nem állapot,h belekötök valami losernek tűnőbe..és hirtelen kiránt 1 milliárdot..aztán pedig...huhhh..lepi

Csokibácsi 01-29-2006 11:07

Quote:

Originally Posted by Senki
nem is 4.2 mrd tartható egészen pontosan, hanem 2^32-en darab arany. és így már jól mondtad. ;)

-1, mert a nullát is tárolni kell valahol.

Half 01-29-2006 11:46

Lepidus csak én nem láttom, hogy reagálnál valamennyire arra amit írok?, mert nem igazán láttom ez, hogy vezet ahhoz hogy legyen limit rendszer vagy ne:D eléggé hód tartalékolsától függetlenitettél valahogy.

Kics 01-29-2006 12:16

na:)

Az életxerűség csak annyi, hogy mindenhez pénz kell:) xó nem gyökeres változás, csak be lehet mesélni a pénzt. (de ezt felejtsd L ez nem ér..)

a topperősödést azért mondtam, mert vagy csoportonként limitálod, vagy ha- fv.-eként. Ha a hektárhoz kötötd, akkor gondold végig, mert akkor 1értelműen a top erősöüdik, hisy csak ők tudnak előállitani baj nélkül pl. 4k piacot, és jáccatni halom pénzt, lentebbieknek nincs ennyi területük (ha most mindenkinek az a baja, hogy nem lehet beérni A-topot, me lustábbak rá, és pénzre hivatkoznak, akkor ezzel lehet tényleg nem lehetne). ha meg netán azt akarod, hoigy a topok ne erősödjenek, akkor csoport xerint kéne, és azért meg sokan fellebeznek. (ez főleg A-ra és anarchra lenne nagyon "negatív" kihatással. (remélem így érted)

a 400k kört, és 2mrd tekit nemtom honnan vetted, asszem nem irtam ilyet (2 átolvasásra se találtam) max xámot amit irtam, hogy 2k kört ir pl. (heppből 2xer annyit mint 1 feljutás, a többi 4k kör, már átalakulva háborúzik) xó nemtom mit fejtsek ki, mert semmire nem tudok reagálni:)

Lepidius: ezt naon nem tudom hova tenni, sem történelmi részét, sem való élet részét. (függő xerű vagyok, de van asszony, van majd napi meló, és még néha tudok sört is inni:) Ja xerintem akinek gyengén néz ki az orija az nem fog előrántani 1mrd-t. ahhoz kicsit nagy és fura piacmozgás kéne normálba. És ami miatt főleg nem értek 1et Half felvetésével, hogy sok-sok pénz. és???? mit tehet vele. adottak a ha-k adottak az 1ségek. sok pénzel amiket megoldasz? lopott tekik, 1ségek potlása, épülés... rendbe a gyors reakció nagyon nagy előny, de sok "érdekes" rafkót kivettek (túltöltés, több vari varázsoljon, mint ami Lfér pl.) tehát nem tudsz a ha-s korlátaid felé emelkedni.
az meg hogy mi dönti L most szerintem? a fajok, választása, menyit vagy benn, és mennyi a tapasztalatod... a sok pénz csak a regenerálodást csökkenti közel 0ra jó esetbe, de ennyit meg meg tudsz oldani te is. 1 háborunkat se közvetlen a pénz miatt nyertük meg, mert pénzesek ellen: vagy nem volt nyereséges nekeik, és xóltak pihizzünk, vagy alapból lükén oldották meg dolgaikat, és hibázgattak.

Senki: hajnalba nem fogom pontosan kiszámolni:P (amúgy ja bittos annyi, de minek pontosítsak?)

Remélem azért érted Half mit akartam kihozni.

Lepidus 01-29-2006 12:49

onnan ránott egymilliárdot ,h tele volt könyvtárral..(úg értettem gömbje nézett ki xarul)..a történelminek half az volt a lényege,h szerintem se jó,h a termelők dominálnak,de az a piacos limitrendzser..haha..:D:D

Kics 01-29-2006 12:56

akkor itt vmit vagy félreértek, vagy ti vagytok leragadva:)
Nekem nézetem: a H-s játékom áll.
1ső fázisból, ahol ártalmatlanul türöm a kedves orik ártóját, mészárját, és irom a tekit... ez 1-2k kör.
2. fázis: jáccok ahogy tudok, és tszem amit tudok, könyv nélkül, és nyugodtan alszok, mert tudom van pénzem:)
1sőbe sehol nem dominálok, csak juttatom -nem xivesen- a kisoriknak a pénzem... 2saba meg semmi közöm a termelökhöz.
hasonlót megjáccanék, ha lopnék 5be félelfként... addig lopnék, mig nem tartanám elégnek. és ha ez be lenne korlátozva, akkor maxig csinálnám, de kissé fanyarul aludnék, nehogy vki tönkrevágjon éjjel.:)
Amúgy abba köss bele, akit legyőzhetsz:)) 1ső épület, xövik, gondolkodás, akció.:P
És bár tényleges javaslat nem érkezett, és Halfnak is felvetése volt, és akkor inkább finomitsa (xintek ha- fv.-ében a tervét) akkor lehet megtörök:P

Lepidus 01-29-2006 13:25

ezzel no para..csak hmmm..érdekes felfogás,h hagyod az orid hónapokig tekin tengődni:)

Half 01-29-2006 13:27

2mrds tekikel ezt a részt meg környezete volt kevéssé érthető

Különben igazad van bizonyos szempontból nem abban, hogy nem kéen korlátozni. hanem számszerűen kikéne találni amire el is kezdek törekedni. De mostanábban éppen gyaknak le hódban:(

Kics 01-29-2006 13:28

:) lehet érdekes, de xerintem sokan ilyenek. (megin nem életxerűség lesz, de: mikor indult vki üres zsebbel háborúba? ja és nyerni is akar:)) ez nekem csak xámítás. bár az irós idő alatt is lopkodok, meg probálok minél jobban zsigerelni magam, de az nem xámit kárnak senkinek. (talán.)
De te is ír6od, hogy képzelnéd L.:) kiváncsi vagyok, mert nehéz érvelni körvonalak ellen, mert max ilyen beszélgetéseket szül, aminek gyakorlati haszna tuti nem lesz:P

Kics 01-29-2006 13:30

lehet kevés volt Kv, de nem látom a 2mrd-t.:S xót nem mondtam róla, ha beidézed, oké, ha nem volt, vagy félreértettük, akkor ugorjunk:) csak tiphopp xámokat mondtam, de ennyit tuti nem:)
és jó várok, akkor mire lerendezed;)

Half 01-29-2006 13:33

érdekes de 3. láttam uralkodó (csak tippre ő lehett) 2mrds tekikel (közölte) mindamellett neki tulajdonitottam a 2-5k-s árakat (nem friss, nem érhet fedés) hogy menne át? xintenkét ori. fix xövik... csöppet etikátlannak nevezhető,

nah ezt nem értem kicsit zavar:)

Kics 01-29-2006 13:38

ááá. értem. az félreértés.
loptam törpit, ráfáztam (1dül gyenge vagyok/voltam mindig is) zöldbe küldte tartalékait bizonyitván, nem okoztam kárt neki.
na az példa volt arra, hogy hogy képes 1 ott lenn "tökölö" ország a termelésével (nyers) magas árakat produkálni, miközben a tekijeit növeli. ezt azért mondtam, mert én is igy jáccanák a pénzzel, ha tekiket korlátoznád. (és ha akarnék végtelen időt 1helyben maradni háború nélkül) (temelnék, verném árakat, és tekit felvásárolnám) (az hogy ő megitélésem alapján mennyire volt tiszta nem ide tartozik:S majd kiszúrja a rendszer:) ) (és érdeksség hogy ott vannak árak, és nem tartom véletlennek. bár paranoiás vagyok, de eddig 93%ba igazam lett:( )

Xeper 01-29-2006 13:40

Quote:

És ami miatt főleg nem értek 1et Half felvetésével, hogy sok-sok pénz. és???? mit tehet vele. adottak a ha-k adottak az 1ségek. sok pénzel amiket megoldasz? lopott tekik, 1ségek potlása, épülés... rendbe a gyors reakció nagyon nagy előny, de sok "érdekes" rafkót kivettek (túltöltés, több vari varázsoljon, mint ami Lfér pl.) tehát nem tudsz a ha-s korlátaid felé emelkedni.

Az a baj, hogy az igazság kettőtök között van valahol... a termelők többsége (termelő mivoltukból fakadóan) biztonsági játékot játszik... tehát nem okoz problémát a játékban... ekkor jönnek a veszélyesebb játékosok, akik körmükszakadtáig harcolnak, és nem féltik a felhalmozott vagyonukat. Hiszen nekik csak sereggel lehet ténylegesen ártani (legyilkolt tolikat/varikat/katonákat, ellopott tekiket gyorsan pótolják) -és ezzel a kevesebb pénzt tartó tolisok/varisok nagyot bukhatnak. Tehát hiába építek egy egészséges erejű tolis/varis országot, mikor az ilyen országok elleni csatában (ami persze nem sok van) nagy valószínűséggel elbukok nagy vagyon hiányában.
Ezért merül fel a kérdés: érdemes e beleavatkozni a játék többnyire kiegyensúlyozott rendszerébe emiatt a néhány ország miatt, vagy inkább felvállaljuk hogy egy-két alkalommal elvernek az említett kitartó játékosok.
Ha ők úgy érzik, hogy ettől jó játékosok, akkor tegyék ezt... én attól nem érzem magam kevesebbenek ha egy ilyen társaság leszed... játszom tovább és kész -tartom magam olyan jó játékosnak, hogy ez ne törjön össze lelkileg :cool: (remélem nem csak az egóm szól belőlem :rolleyes: )

Half 01-29-2006 14:10

Hátjah, de engem zavar meg mondjuk Aban meg Bben meg Iben is azért nehezen jutsz fel ha
nem vagy haver
nincs tartalékod.
mert kevesen vannak aki ott vannak azok meg sok tarcsival rendelkeznek.
Szóval ezt azért irtam, hogy nem mindig arról van szó, hogy levernek, de errefleé tönkre vernek.
bár igaz, hogy vitázno értelmetlen erről vaalmi számok fügvényke kitalálása nélkül,de msot nicsn kedvem ennyire gondolkozni.

Axa 01-29-2006 14:39

nem igazán gondoltam át, de mi lenne, ha a császárnak megtetszene néha a kitett árunk és "hatósági" áron megvenné?

Tehát ha mondjuk 1500 a lakossági tekercs átlagára én meg kiteszek 1650-ért 1 millió lakáshelyzetit és a csaszi megvenné 1500-ért. Akkor ott állnék egy valag pénzzel és hirtelen kezdenem kellene vele valamit. A jelenlegi rendszert biztos borítaná. Tudom, ez felverné az árakat is, de az extrém mennyiségek piacon tartásának véget vethetne, de legalábbis szörnyen macerássá tehetné. Meg a pénz már szinte bárkitől elszedhető egy kis ügyességgel.

Xeper 01-29-2006 15:00

Quote:

Originally Posted by Axa
nem igazán gondoltam át, de mi lenne, ha a császárnak megtetszene néha a kitett árunk és "hatósági" áron megvenné?

Tehát ha mondjuk 1500 a lakossági tekercs átlagára én meg kiteszek 1650-ért 1 millió lakáshelyzetit és a csaszi megvenné 1500-ért. Akkor ott állnék egy valag pénzzel és hirtelen kezdenem kellene vele valamit. A jelenlegi rendszert biztos borítaná. Tudom, ez felverné az árakat is, de az extrém mennyiségek piacon tartásának véget vethetne, de legalábbis szörnyen macerássá tehetné. Meg a pénz már szinte bárkitől elszedhető egy kis ügyességgel.

Az vicces lenne... de nagyobb kért okoz mint amennyit segít: drágán tenne ki mindenki minden cuccot, hiszen a császár megvenné...az árak felmennének kb 50000ig -ami a legtöbb ori számára elviselhetetlen lenne

Csipi 01-29-2006 16:10

Sziasztok!
Én annyit tennék hozzá hogyha vlakinek van türelme irni a tekit akor tegye ha meg van annyi pénze hogy vipelje 4000 körig akkor örülök neki,de szerintem minden ember gyűjtöget ki így ki úgy,de a lénygen nem változtat a játék lényege hogy túlélj egy harcot megerősödj és újra harcolj,DE szerintem az se lenne jó megoldás ha köteleznénk embereket a harcra mert vannak oylan emberek akik nem szeretnek harcolni csak magukban gyűjtögetni és felfedezni.ez a szeméyliségtől függ.(de az ilyeneket mindig nagyobb élvezet elverni főleg úgy hogy te csak mész és harcolsz és a tudásoddal vered el őket nem azzaé hogy ott ültél több hónapot 200 on aztán a pénzből meg elélsz..)
Hirtelen ennyi a véleményem :)

Csipi

Axa 01-29-2006 17:19

Quote:

Originally Posted by Xeper
Az vicces lenne... de nagyobb kért okoz mint amennyit segít: drágán tenne ki mindenki minden cuccot, hiszen a császár megvenné...az árak felmennének kb 50000ig -ami a legtöbb ori számára elviselhetetlen lenne

Nem olvastál elég figyelmesen. A javaslatom szerint az ÁTLAGOS PIACI ÁRON venné meg a csaszi a tekercset. Tehát ha az eladások alapján 1500 az adott tekercs tipus ára, akkor 1500-ért venné meg az 50000 aranyért kitett EXTRÉM mennyiségű tekit is. Meg ugye ott van még a rablóbanda is, ami a túl magas áron kitett tekercset úgyis elkobozza. Magyarán nyereség nélkül, piaci áron "einstandolna" a császár és a tekercsek helyett ott lenne egy hatalmas összeg, amivel csak baja van a kishörcsögnek. Kénytelen lenne kis részletekben piacolni, az viszont már túlzottan macerás. Sok országnál meg még macerásabb. ;-)
Ha meg nem piacol, akkor kopik, adott faj esetén pedig el is lopható a tekercs, vagy az ára fosztható.

Half 01-29-2006 18:27

Ez különebn egy nagyon jó ötlet. az egész témára szerintem. Mert mondjuk ha az 1/As top klná elönyét nézzük kiraknak 12milla lovat mondjuk megveszi a császár és szopoka. Ez angyonteccik jó ötlet!!

Axa 01-29-2006 19:03

Nagyon off

OFF

Te Half! Neked mér piros az a kis biszbasz ottan? :)

ON

Xeper 01-29-2006 19:08

Axa: bocs, így ahogy írod, már tetszik az ötlet :)
kicsit félreértettem... ezzel viszont az a baj, hogy minden cucc elfogy kb a piacról folyton...az árak az egekben lennének, a piacon meg nem lenne egy idő múlva szinte semmi termék, hiszen nem kerül oda vissza, mert a császár vette meg
Viszont csiszolva lehet belőle valami -pl egy kifejezett áruból ha összesen több mint X összegért van kint, akkor megveszi a császár... talán így már jobban működne

Halfnak piros, mert van egy kis mérleg ikon minden hozzászólás fejlécénél...és lehet értékelni +/- irányban... ha durva vita volt, akkor általában kap - -t az ember

Half 01-29-2006 19:10

Quote:

Originally Posted by Axa
OFF
Te Half! Neked mér piros az a kis biszbasz ottan? :)
ON

Mert valaki rosszfejnek tartott és nyomott negatív reputationt nekem.
Ha úgy érzed volt valami jóötletem. Adhatsz pozitiv reputationt .
úgy kell, hogy mérlegre klikelsz és onnan adja magát

Axa 01-29-2006 19:44

Quote:

Originally Posted by Half
Mert valaki rosszfejnek tartott és nyomott negatív reputationt nekem.
Ha úgy érzed volt valami jóötletem. Adhatsz pozitiv reputationt .
úgy kell, hogy mérlegre klikelsz és onnan adja magát

Én mosom a Te hátad, Te mosod az én hátam ;-)

Axa 01-29-2006 19:57

Quote:

Originally Posted by Xeper
Axa: bocs, így ahogy írod, már tetszik az ötlet :)
kicsit félreértettem... ezzel viszont az a baj, hogy minden cucc elfogy kb a piacról folyton...az árak az egekben lennének, a piacon meg nem lenne egy idő múlva szinte semmi termék, hiszen nem kerül oda vissza, mert a császár vette meg
Viszont csiszolva lehet belőle valami -pl egy kifejezett áruból ha összesen több mint X összegért van kint, akkor megveszi a császár... talán így már jobban működne

Halfnak piros, mert van egy kis mérleg ikon minden hozzászólás fejlécénél...és lehet értékelni +/- irányban... ha durva vita volt, akkor általában kap - -t az ember

Hát de végig azt magyarázom, hogy az extrém nagy mennyiségekkel foglalkozna csak a császár. Tehát ha az átlagos packettek 30-40 ezres tételek, akkor már az ennél X%-kal nagyobb tételek közül random megvenne egyet a csaszi.

Az vitathatatlan, hogy ha a nagy készletek kiesnek, akkor a kínálat beszűkülhet, és emelkedhetnek az árak. De a mostani csoportom piacából kiindulva, a nagy készletező és tekerccsel tőzsdéző országok legalább ekkora árfelverő hatással vannak. Szal lehet, hogy nem is lenne túl nagy változás :)

De Attila sokkal jobban belelát a dologba, valszeg pillanatokon belül meglenne az érve pro és kontra, s ha úgy látja, hogy van létjogosultsága egy ilyen ötletnek, akkor a számokra is biztosan lenne tuti jó megoldása.

Szal nem az a lényeg, hogy minden nagy készletet megvegyen a császár, hanem hogy macerásabb legyen a túl nagy készletek tartása. Hisz az 5 piac már kevés lehet 30*20K teki biztonságos tárolásához, ezáltal kopik, vagy esetleg ellophatóvá válna.

Lepidus 01-29-2006 21:56

teledumáktunk 8 oldalt és nem haladtunk sehova..fúrum powa..*FLÉM*

q|Ô.ô|p

Axa 01-29-2006 22:24

Quote:

Originally Posted by Lepidus
teledumáktunk 8 oldalt és nem haladtunk sehova..fúrum powa..*FLÉM*
q|Ô.ô|p

egyáltalán nem érzem úgy, hogy sehova se haladtunk. Flém meg végképp nem volt. Te csak vrájtonliba nyomod? :D

All times are GMT +1. The time now is 03:58.