![]() |
Quote:
Nem véletlen keres az ork (v bárki) már meglévő klánt! Ha sajátot akarna akkor csinálna ez egyértelmű! Quote:
|
Quote:
Ez az egyén érdeke! Nem a kláné! Ez egy egyéni baráti gesztus. Ha egy 10fős klánból 1 ember ismeri 1et a másik 10fős klánból akkor máris legyen a teljes klán között mnt? Minek? |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Még 1x leírom, az nem lehet érv a klánmnt bevezetése ellen, hogy mi van akkor ha olyan klánba lépek, akinek mindenkivel van mnt-je, ugyanis meglévő klánba lépni sem kötelező, sőt mindenki maga választhatja meg, hogy melyik klánba lép... |
Quote:
|
Quote:
Válaszolj egy kérdésemre, légyszi, de csak a kérdésre. Egy klánnak kivel áll érdekében Klán mnt-t kötni? /persze mások is válaszolhatnak :)/ |
Sziasztok!
Bár már nem vagyok a fent a topban, azért a tapasztalataim alapján szeretnék állást foglalni... Első olvasatra jónak tünt nekem is Wand javaslata. Utána egy kicsit gondolkodva arra a véleményre kellett jutnom, hogy nem jó így ebben a formájában.. :( Érdemes az egészet úgy vizsgálni, hogy kiiktatjuk az olyan dolgokat, amik a szokásosak, tehát ebben a témában eleve kiesik az, hogy valaki(k)nek is érdemtelen előnye származna a dologból. Marad a csupasz MNT fogalma.. És most KLÁN MNT-ről beszélünk, aminek ugye a lényege, hogy 2 klán ne tudja véletlen támadni egymást!!! Ezzel a részével egyet is értek a javaslatnak! Valóban volt már rá példa, hogy mnt-nek hitt helyzetekben ütött klánt a másik klán ! Ezt ki kell iktatni, erre jó ez az ötlet! A másik része: kötelező legyen a tagokra nézve is egymással szemben is egyéniben... Itt arra jutottam, hogy mindenféle érdeket félretéve a JÁTÉK érdeke az, hogy ez ne valósuljon meg!! Mindegy milyen okból, mindegy milyen környezetben, mindegy milyen helyezéseknél szerintem nem tesz jót a játéknak, ha meg van kötve a tagok keze, és nem üthetnek olyan orit meg, aki 1 hónapja nem tesz sereget az orijába, nem is ismerem, de mégsem verhetem be, mert kötelező az MNT.. Ez nem jó, és a játék kárára válik!!! Akár vezérként, akár tagként mindig is azon a vélerményen voltam, hogy nem kötök MNT-t sosem ! Természtesen vannak olyan emberkék, akiket semmilyen körülmények között sem sosem vernék be, de ehhez nekem nem kell külön klán MNT. A klántagom meg miért ne verhetné be az illetőt??? Esetleg ismeri a barátomat, esetleg nem, esetleg útálja :) Azt csinálnak egymással amit akarnak!!!! Senkire nézve nem tehetem kötelezővé az én egyéni szimpátiámat ! Klánérdeket pedig tutira nem szolgál, ha megkötöm a tagok kezét, ezeket az orikat nem ütheted ........ Összességében a jelenlegi javaslattal nem értek egyet, de csak az egyéni kötelező miatt, a klánszintű szerintem jó ötlet, az szolgálja a klán érdekeit! Élő példa, nem kell messzire menni... Nincs a Szkarabeuszban már Monro, Szato, Én....Az Álmodozókban ott van Serg ! Semmi nem kötelezheti sem Serget, sem a Szkarabeusz jelenlegi tagjait, hogy ne üssék egymást ! Scak egy apró észrevételt tennék még: ha szóban eddig is megállapodtam másik klán vezetőjével, meg volt az mnt... azt azért az illetővel mindig tudtuk egymásról, hogy éppen benne van-e még abban a klánban :)))) Aki kis orik meg belépnek egy létező klánba, és ütögetnek...esetlen véletlen egy baráti klán tagját találják meg éppen...na és akkor mi van, milyen jóvátehetetlen dolog történik??? Nem éppen régi emlékeim szerint a klában lent lévő ha éppen ütöget, akkor a fenti orik segítik éppen éplistával, vagy gömbbel...na már most, ha a klán tagjai megcsinálják a gömböt neki, ha megcsinálják az éplistát neki, akkor ugyan hogy nem tűnik fel senkinek sem, hogy te barom, ezt a tagot csak nem kellene beverned, mert haver...szal eddig is meg volt erre a lehetőség, ezután is meg lesz, ezzel csak korlátozva látom magát a játékot. Zou |
Szavaztam is a NEM-re, de csak ebben a formában :) a felével egyetértek :)
|
Szavaztam az igenre, de Zouval egyetértek! :)
|
Quote:
és mond csak a kis Orkod, hogy magyarázná az meg, hogy az érintett klán eddig nem támadta, nem lopta, béknénhagyta, mert úgy tudta mnt-s klánban van, aztán ő meg 1x csak fogja magát és támad, mert "nem volt más támadható..", amíg ment felfelé addig "élvezte" a klán mnt.-t azt egyszer csak gondol 1et és dobja, mert neki akkor úgy kényerlmes? oks ezzel nincs is gon, épp csak ne feljetse már el tudatni, hogy úgy döntött az mnt-s helyzet dobva van.. egyébként még mindiga mosatni felfedezési máni aellen vagyok, de ez nem befojásol semmit a klán mnt kérdésen. |
Quote:
egyéniben kivel áll érdeke bárkinek kötni?? klánban ugyenez. haverokkal, régi ismerősökkel, olyankal akivel csatázott majd ledumálták és kigyeztek egy kölcsönös mntben, esetleg olyannal akivel nem bízol 100% ig, ezért szeretnéd ha nem csak "szóban hanzik el", hanem "le van írva". |
Aki eddig nem kötött MNT-ket, az szerintem a kánszintű MNT bevezetése után sem fog MNT-ket kötögetni, tehát nem érzem hátulütőjét a dolognak... Aki nyugodtan akar fedezgetni, az most is megteheti hogy minden körülötte levő országgal megköti az egyéni MNT-t.
Csocsó: kérdezted, hogyan lehet félreértés: belépsz egy klánba, ahol mondjuk úgy alakul hogy vezér leszel, és kiküldöd a sereget egy szomszéd klánra... mert megvan minden infó róluk, kitaláltál minden részletet a klántámadásról stb... mikor máér kint van a sereg, akkor szólnak hogy ja te még új vagy a klánunkkal, és nem teljesen ismered a helyzetet (időhiányában még nem említettük, nem gondoltuk hogy ennyire vérmes vagy, és azonnal támadsz...), és rajtad kívül minden tag MNT-s a támadott klán minden tagjával (vagy szóbeli, vagy valós - a lényeg, hogy nagyon jóban vannak a tagok egymással...). A lényeg hogy a támadás megtörténik, lehet magyarázkodni. Ez a CL által említett dolgok kibővítése egy megtörtént eset tapasztalatai alapján. (valahogy mégis erre kérdeztél rá többször is...). Ha nem tetszik a klánvezéred döntése, vitasd meg vele.... ha nem elég demokratikus a klán, akkor valószínűleg nem ez az egyetlen amikor nézeteltérésetek lehet, válts klánt. A klánvezér döntésének a súlyát gyengíteni lehetne mondjuk, hogy ő köti meg, de a fennmaradását a tagoknak pártolnia kellene hasonlóan mint a választásos vezérszavazáskor... ha a klán egy bizonyos (előre meghatározott) hányada nem támogatja, 24 órás határidővel felbomlana... Másik kérdésed volt, hogy kivel áll érdekében egy klánnak MNT-t kötni : pl adott egy klán, amelyiknek minden tagjával MNTje van minden tagotoknak... ekkor érkezik egy ország, akit mindenki már kiszemelt magának... de ez az ország klántvált, és a reggel felmért állapottól eltérően már haveri klánban van, mégis mondjuk 10 ori támadja be a délután során -szerencsétlen hiába kér segítséget a klántársaitól, ha gyorsan zajlik le a támadás, akkor a diplomáciával már csak egy bocsánatkérést lehet elérni (jobb esetbe kártérítést is) -a lényeg, hogy a klántagok közti MNT nem az évek óta nyugvó, letisztult állapotokba piszkálna bele, hanem az A amúgy is gyorsan változó helyzeteit tisztázná le (szerintem :) ) |
Zou, téged nem idézléek mert mer túl hosszú lenne :D
de, ha valaki 1 hónapja nem tesz sereget az orijába, az azért teszi ezt bátran mert úgy gondolja, hogy a mellette lévő ori X klánban van amivel nekik mntjük van, könnyel elképzelhető, hogy az a mellette lévő ori már rég be tudta volna ütni, de nem tette mert azt hitte mntjük van, sőt ha tudja, hogy az a másik ori nem mnt-s azaz bármikor beütheti, akkor lehet az előző 1 hónapban szarrá gyújtja, rengeti. de NEM tette, mert azt hitte mnt van. de akkor módosítom az eredeti javaslatot (lévén nem az a cél, hogy ne lehessen támadni, hanem, hogy egyértelművé legyen téve a helyzet, és mindenki láthassa, hogy az adott ori épp szabad préde, vagy sem. szóval a módosított javaslat: a klán mnt ok. viszont megkötésekor, vagy új tag belépése esetén, a tagok automatikusan kerüljenek normál egyéni mnt-be az mnts- klánok tagjaival. viszont, az egyéni mnt-ket bárki bármikor klántól függetlenül felmodnhatja. ezzel egyértelműen elkerülhetőek az iylesmi félreértések. ha úgy érzed valakit kénytelen vagy támadni ,annak ellenére, hogy ő úgy gondolhatja, hogy mnt van közetetek, akkor fogd és felbontod az mnt-t és a másik ori is tudni fogja, hogy számítania kell a részedről atrocitásra :) a másik belépsz , és felmondod az összes megkapott mnt-t, ha valakinek a közelébe érsz az lárni fogja, hogy ugyan klánszinten mntben vagytok, de ettől ti még azt csináltok egymással amit akartok.. |
Így már ok, így tetszik :)
|
Quote:
Ha akarunk klánmnt-t az legyen kizárólag klántámadásra vonatkoztatva egyéniben meg kösse meg mindenki magának. A klánmnt így gyakorlatilag lehetne automatikus. Ha a két vezér közt mnt van akkor klánnal sem támadhatják egymást. A "vezérátadásos támadás" kikerülésére pedig be lehet vezetni, hogy ha a vezér személye változik akkor az mnt automatikusan bomlik klánszinten, de csak 24 kör mulva amit a másik oldalon is kijelez. |
Quote:
|
Bocs látom közben Zou is felvetette a problémámat amire hivatkoztam, ennek ellenére a módosított javaslatis tartalmaz "felesleges" 24 óra mnt-t egyéni szinten így azt hiszem a javaslatom jobb a pillanatnyi módosított ötletnél.
Egyébként kapásból nemmel válaszoltam, de ha egyénire nem vonatkozna a klán mntakkor mindenképp támogatnám én is. |
Alakúl a dolog. Zou javaslatával elfogadhatóbb nak tűnik a dolog:rolleyes:
|
A legújabb 1/A-s események következtében ismét megemlíteném eme topic megavalosításának szükségességét.. :D
|
Milyen 1/A-s eseméynekröl van szó?
|
Az 1/A esemenyek topicba nem lattam erre vonatkozo infokat, igy batorkodom megkerdezni, mi tortent? :)
|
Quote:
|
Azt olvastam, koszi szepen :))
|
Fel se tünt, hogy ez is ide lett rakva:) Fontoljuk meg:)
|
Ellenzem, a klánok csatázzanak egymással, ne mntzzenek :D:D:D
|
Quote:
|
persze csatázzanak
viszont ha már 1x úgyis dumálnak le mnt-ket, akkor már ne is támadják egymást hátba :) egyébként meg nem kötelező sem kötni, sem elfogadni mnt-t. |
Quote:
Mindent vétóztam :) |
Quote:
|
Quote:
Havonta megnézem a fórmot és ez a köszönet, hogy nem cáfolhatok?! :D Cáf, Cáf :D:D Haza kéne mennem, kicsit szét vagyok csúszva... |
Amúgy nem tudom, hogy erről volt-e szó valahol, és hogy idepasszolna-e, de ha mnt van, akkor vagy ne lehessen gömbözni/mágiát felmérni, vagy lehessen épületet megnézni/szövit felmérni is.
Tudom, ez már felveti, hogy ha én nyitok mnt-sre kaput, akkor a nem mnt-s szövitársam le tudja lopni az én mnt-semet. De ugye az A-ban nincs ilyen... Szóval legalább az A-ban ezt be lehetne vezetni... Bár szerintem mindenhol kéne... Marha idegesítő, hogy holott mnt van, tudnak gömbölni... Akkor ne nézegessenek vazze :D |
Alapvetően mnt ellenes vagyok, s már a kötés gondolatától is írtózom, de az ötletet támogattam én is egy igennel, akinek erre van ingere, az választhasson vmi ilyesfajta lehetőséget.
Monnyuk én a vezérek privilégiuma helyett a klán fele + 1 tag elfogadja, vagy vmi ilyesmit javasolnék. Ez gátolná azt, hogy ha megváltozik a klánvezéri státusz, akkor másnap már bontsák is nagy rokonüdvözlés kíséretében az emberkék, vagy éppen kötözgessék jobbra ballra. |
sztem is jó ötlet!
támogatom:D |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 23:53. |