![]() |
Quote:
|
Quote:
Másik a közös piac az a 5.os csopi piacát nagyon meg nyírbálná....azt nagyon nem élném.. |
Quote:
Értem szóval az a problémád, hogy az 5-ös szinten kizárólag törpék fognak játszani ezentúl :D Rendben elfogadjuk az elméletedet, csak mond meg lécci miként kerül vissza a pénz ahhoz akit "tápolnak" így? Ha nem kerül vissza akkor nincs tápolás. Ha az a baj, hogy alacsonyak lesznek az árak, akkor a piachoz alkalmazkodni fognak az orik és bontják a bányáikat. Ez a piaci önszabályozó mechanizmus lényege. Én tutira nem fogok azért vipelni egy törpét lejjebb, hogy az 1A-s országomnak bármilyen hasznára legyen :) Ez az elmélet sántikálós... |
Quote:
Mondj már egy példát légyszíves. Konkrétan! Hátha megértem. Sajnos még mindig nem értem. Ha én most eladok 100 agyagot valakinek akkor azt a valakit tápolom? Ezt akarod mondani? Tényleg nem értem, bocs ha lassú vagyok, de nálunk a tápolás azt jelenti, hogy ÁTADOM a javaimat valakinek. És NEM ELADOM! |
Quote:
Persze, hogy mindenki bontaná a bányáit, de ezek a 200 hektáros törpék miért bontanák? Nem igazán játszó országok lennének, V.I.P felesleges neki, szétszedik? Na és? Regisztrálok helyette egy másikat! |
Quote:
Szerinted nehany szaz 200 hekis torpevel mennyi ido alatt termeled ki? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Szóval valamit kell venni drágábban és kitenni olcsóbban értem. 1. Mi garantálja, hogy te fogod tudni megvenni? 2. ha nem rakod ki "nagyon olcsón" akkor mi garantálja, hogy nem tesznek alád pár 100 millióért? Jelenleg egy utalás ugy zajlik, hogy kiteszel sok valamit jó drágán vagy csak éppen annyira drágán amennyi még átadja a dohányt és felszedsz alóla mindent. Ez az utalás klasszikus képlete. Amiről te beszélsz az "szerencsejáték". Vagy sikerül neked beszedni vagy nem. |
Idézet:
Eredeti szerző Wanax Ati: Ha ennyire nem tiltja a szabaly az utalast akkor legalabb legyen kozos piac es szenvedjen meg az utalassal! :) Azert a kozos piac azt eredmenyezi hogy megsokszorozodik az aru mennyisege! Ergo nehezebb kiszedni! Quote:
Valamit nagyon felre ertettel. :P |
Quote:
"Igen. Vezessünk be 24 órás átlagfigyelést a piaci árukra és az átlagár legyen a max értékhatár." ha épp 100 arany az átlagár bevezetéssok, és valaki kitesz 80 aranyért és nem veszik meg, akkor holnap 90 lesz az átlagár.. kirak valaki 60 aranyért.. holnap után 70 az átlagár pár nap és mindennek iszonyú alacsony lesz az átlagára matemetikailag a végére 1 arany, és mivel ennyi az átlag nem lehet fölé tenni.. "Igen. Vezessünk be 24 órás átlagfigyelést és az átlagáron a Császár tegye ki a "saját termelését". " van kint a piacon 1M íjj 20k ért annyi az átlagár kirakok 3M et 10kért és vadászom, nehogy más megvegye vissza veszenm és vissza is rakom az átlagár lemegy emiatta császár is olcsón teszi ki, én meg megveszem, azaz olcsóbban jutok hozzá, mint amúgy. "Igen. Vezessünk be a Hódító minden csoportjára érvényes közös piacot." összessdetk 1milliárd rúnát és csak 2arany eltéréssel pakolgatom ki a szinten lévő orijaim között, azaz 5-6 óránkánt tudok szabályosan a lenti orijaimból behúzni 2 millárdot. valahol épp támadnak de nincs pénzem fogni, viszont pont kint van X cuccom a piacon, fogom és megveszem egy másik szinten lévő orimmal, és máris megvan a pénzem fogni még JKSZ sem kell. |
[quote=monro]
1. Ez az átlagár +30% a piaci ár maximuma és -30% a minimuma. Ennél többért vagy kevesebbért nem tudod kitenni. [quote] aki é a legtöbb cucc a piacon, az irdatlan árakat tud a csoporta kényszeríteni.. nem kell mást csak minden nap a maxon kitenni akkora tételt ami felhúzza az árat, ezel az elvvel kb 1 hét alatt elérhatővé vállna mondjuk az íjjászok áránál elérni, hogy 30k alat ne lehessen kirakni [quote=monro] 3. Ez az átlagár egy gazdasági határ ahová (vagy ami fölé x%-al) a császár minden nap kiteszi a csoport összes napi termelésének a 5-10x-esét. [quote] egy olcsó piacnál ez korlátlan lehetőséget adna egy full átépülésnek, vagy ha valaki elkezdi pl a teki piacot lehúzni fajtánkánt 4-5M tekivel akkor döbbenet mennyiséget lehetne a császártól venni olcsón.. |
Igen. Vezessünk be a Hódító minden csoportjára érvényes közös piacot."
összessdetk 1milliárd rúnát és csak 2arany eltéréssel pakolgatom ki a szinten lévő orijaim között, azaz 5-6 óránkánt tudok szabályosan a lenti orijaimból behúzni 2 millárdot. valahol épp támadnak de nincs pénzem fogni, viszont pont kint van X cuccom a piacon, fogom és megveszem egy másik szinten lévő orimmal, és máris megvan a pénzem fogni még JKSZ sem kell. LOOL Wand: ne hulyeskedjel mar! Ha a mostani legalacsonyabb arat veszem, az az 10 arany alatt akkor 5-10 milliardnak kell lenni egy alsobb szuntu oriban hogy megvegye a runat mondjuk 7ert es kitegye 9ert es utaljanak fentrol neki 2 milliardot! :D Csak tudnam minek egy orinak 2 milliardot utalni ha eleve 5 milliard van benne, igaz csak 4,2 fel el! |
Quote:
hm? ok, általában úgysem 2 orival jáccanak a legtöbben , lehet bártran 4-5 orid, különböző szinteken ami csak pénzt termel, ha kint tartok 1millárd rúnát10 aranyért az elkezdem a lentiekkel felvenni miközben fent a pénzt átrakom a klántársamhoz, majd a lentiekkel viszarakom a rúnát 8 aranyért és a fentiekkel meg megveszem, visszajött az 1millárd rúnám és a fenti orimba került a lentiekból +2 milliárd, és ezt jácchatom 5-6 óránként |
Igen. Vezessünk be 24 órás átlagfigyelést és az átlagáron a Császár tegye ki a "saját termelését". "
van kint a piacon 1M íjj 20k ért annyi az átlagár kirakok 3M et 10kért és vadászom, nehogy más megvegye vissza veszenm és vissza is rakom az átlagár lemegy emiatta császár is olcsón teszi ki, én meg megveszem, azaz olcsóbban jutok hozzá, mint amúgy. Wand: kiraksz 3M egyseget 10k-ert annak 30 milliard az erteke 10 oriban kb 43 milliard fer el... csak nyugodtan vasarolgass 30 milliardert meg rakosgasd ossze vissza a piacra, es a 30perc es 3 ora kozotti idoben nem erheto el az arud, es addig ha megtamadnak akkor nezzhecc kifele a fejedbol, vagy szolhatsz valakinek hogy utaljon mar neked penzt mert kellene venni egyseget vedekezeshez vagy tamadashoz, de az enyem meg nem ert ki, es veheted a mas klan egysegeit! Mi lenne ha eletszeru peldat hoznal fel, es bele kalkulalnad azt is hogy nincs segitseg mastol! :D:D:D |
Quote:
Mo, lévén egy csoporton belül is meglehet oldani egymástól függetlenül, ugyanúgy visszakerülhet szintek között is.vesz pl. támadót 50k-ért, arról a remek lehetőségről nem is beszélve, hogyha pl a 2ből való fellépés előtt millárdokat pumpálok egy oriba, miközben felvesz X millió tekercset és azonnal fellép, és belép a klánba, majd újrindul párx aés máris döbbenet mennyiségű tekercs tartalékom lesz |
Quote:
Ki van fejtve az első oldalon, hogy ez a mondat +- 30%-al meg van toldva a javaslatban, de a kérdőíven csak 100 karakterig lehet írni. Magyarul a felső soraidnak csak annyi értelme van, hogy mások látják ahogy vitatkozunk. Picit ha lehet konstruktívabban állj a dolgokhoz akkor is ha véletlen az én tollamból fakad. |
Quote:
simán kirakok 3M íjjat, úgy hogy marad bent védelmem, de ha 1M-s tételekben rakom ki kv után, mert pl pont akkor jön vissza, akkor a legközelebb 2 óra múlva tudnak beütni amíg kb 2M ki is ér. és a vissza vásárlásához nem kell 30 millárd elég akár 1 is, és ha kiér 100k-s tételekben visszakapom kb 30mp alatt ha készülök rá.. |
Quote:
nem akarok öszevarani senkit az elején ez nem volt kiírva, amikor odajutottam, a +-30 % hoz írtam arra is, ha van minimum, akkor 2 hét alatt 30k, alatt nem lehet majd kitenni pl. követ.. és egyáltalán nem vitatkozom, csak elmondom a véleményem |
Quote:
Az átlagár minden körben számolódik és a 24 órás átlagár az a 24 körönkénti átlagértékek átlaga. Tehát ha a te "bazinagy" tételed kinnvan 1 körig az elenyészően hat a 24 körös átlagra. DE ha igazán konstruktív akarsz lenni akkor javasolj rá egy kiegészítést, hogy mondjuk az előző nap átlagának a fele árban kitett dolgok se számítsanak bele az átlagba. |
Quote:
|
Quote:
írtam fent, hogy vadászom rá és mindig vissza is teszem, azaz lévén az átlagárba beleszámít az is ami még nem ért ki, gyakorlatilag 24 körön át tudom kint tartani tehát az átlagár szépen le fog zuhanni |
Quote:
miért csalás, ha mindekttő az én orim, össze van kötve csak más csopiban van? vagy épp egy lelépő klántagé aki jön fel a másik orijábal és ennek örömére meg többszörözhetem a teljes klánvagyont |
Quote:
|
Quote:
nem beszélve arról, hogy egy 10 fős klánnak lehet lentebbi szinteken vagy 50 orija szabályosan, és azt hiszem 60 orival még egy nagyobb volumenű piacot is könnyedén ki lehet szedni ráadásul úgy, hogy eközben a támadó klánban akár maxon is maradhat a pénz |
Quote:
az a baj, ugyanezt el lehet érni minden építőanyaggal , az nem tudom kinek lenne jó, hogyha kő, fa, agyag, fém egységesen 30k-ba kerül igez senki nem veszi meg, de aki nem tart bányát az nem is építkezik :D |
ha már átlagárakról beszélünk akkor minimum 1 hetes átlagárat kéne figyelembe venni, és leginkább nem a kirakottból kéne számolni, hanem a ténylegesen meg is vettből.
|
[quote=wand]
[quote=monro] 3. Ez az átlagár egy gazdasági határ ahová (vagy ami fölé x%-al) a császár minden nap kiteszi a csoport összes napi termelésének a 5-10x-esét. Quote:
Sztem inkább a tiedet szednék fel amivel megpróbálod lehúzni az árakat :) |
Quote:
Jelenleg is tudsz fellépő oriba milliárdokat pumpálni és feljebb ujrázni x-szer, tehát ez megint a "konstruktivitás hiánya" kategória... A közös piacnak ehhez semmi köze. Eddig is volt ilyen ha közös piac lesz akkor is lehet ilyen, de lényegesen nehezebb lesz az "átpumpálás" a felettébb megnövekedett piaci készlet miatt. |
Quote:
Jelenleg is tudsz fellépő oriba milliárdokat pumpálni és feljebb ujrázni x-szer, tehát ez megint a "konstruktivitás hiánya" kategória... A közös piacnak ehhez semmi köze. Eddig is volt ilyen ha közös piac lesz akkor is lehet ilyen, de lényegesen nehezebb lesz az "átpumpálás" a felettébb megnövekedett piaci készlet miatt. Támadók, védők... hmmm egy közös piacon lenne elég egység alatta, hogy ne tudj gazdaságosan utalni. Nyilván nem lenne lehetetlen, de nyilvánvalóan nehezebb (sokkal drágább) lenne mint jelenleg. |
Quote:
de asszem erről Xeper tudna többet mesélni... :D bár ha jobban megnézzük a javaslatot és a TERMELÉS 5-10x esetét teszi ki akkor tekercsből nem sokat tenne kia császár, legalábbis az 1/A ban. igaz seregből se lenne jelentős, talán csak gabonából meg építőanyagból |
Quote:
sokkal drágább az igaz , de nem is 2-3 ori 12 millárdját utalnák, hanem akár 30-40 ország 100-150 milliárdját.. ot talán már joban beleférne akár egy 10 millárdos felvásárlás is. |
Quote:
Mitől számítana bele az átlagárba az uton lévő cucc? Még nincs is ilyen fogalom, hogy átlagár! A fenti kifogásod picit barátibb hozzáállással így hangzana: Ha ez az 5let be lesz vezetve, figyelni kell arra, hogy csak a körváltáskor piacon ténylegesen kinnlévő áruk számítsanak bele az átlagárba. |
Quote:
jó akkor javasold azt, de mi az , hogy nincs ilyen fogalom, hogy átlagár?? :D olvass súgót! le van írvam hogy az átlagár 2x esnénél drágábban kiarakott cuccok elvesznek.. sazl már bocs, de az átlagár fogalom létezik :D |
Quote:
Ez az első olyan érved ami komoly érv. Ilyenekért csináltam a topicot... Nyilvánvalóan tudnánk rá megoldást találni, ha a jövőben egymás mellett is gondolkodnánk néha erősítve a másikat ötletekkel a megoldásra. |
Quote:
Egyszer már leírtad akkor is ezt mondtam :D |
Quote:
Az a fajta 24 körre vetített átlagár amiről beszélünk egy ideje nincs jelenleg. Lehethogy körváltáskori prompt átlagár létezik, de ezt senki sem ismeri és nemis ugyanaz mint amiről szó van :) |
Az összesített piacra szavaztam, mert így nem lenne csillagászati ár a kis létszámú csoportokban ahol akinek van bányája, az az úr, és az 5. szinten is használhatóbb lenne a piac, ahol úgyis 1-2 bányával is meg tudja termelni az ember az építési költségeket... valamint ez talán már hozna akkora nyűzsgést a piacon, hogy nem lehetne utalni vagy a felvásárlás pokoli összegeket emésztene fel. (mert ügye nem lenne olyan árú amiből nincs tonnaszámra)...
de ez az ötlet nem vezet nálam nagyon a "ne változtassunk semmit" előtt, de ez talán jobb lenne. a többi ötlet szerintem nem jobb a jelenlegi 'vadpiacoknál'... |
Én is a közös pijacra szavazok... de az lenne a legjobb, ha minden csoportnak piaca 1 lenne...
A negativum az, hogy igy minden nyersanyag baromi olcsó lenne az 5/-es orik miatt. A másik negativum meg az, hogy igy tudnánk utalni alulról az 1-be és vissza pénzt, sereget mindent ami kell... (persze ez néha jó is lenne) :D |
Hát nem hiszem hogy olyan könnyű lenne. így is sokszor az A piacán az orrom elől tűnik el amit meg akarok venni. gondold el ezt összenyitva a nagyon nagy létszámú csoportokkal... ami kimegy a piacra az 5percen belül gazdára is talál valahol szerintem... :)
|
All times are GMT +1. The time now is 07:27. |